Amazfit Smartwatch Bip U Pro – Review

De Huami Amazfit Bip U Pro, een extravagante metgezel van ware betekenis. Dit sublieme apparaat biedt niet alleen de gebruikelijke functies waarvan je zou kunnen dromen, zoals bloed-zuurstofniveaumeting en een buitengewone batterijduur, maar gaat ook nog een stap verder met zijn microfoon, ingebouwde GPS en een mysterieuze geomagnetische sensor.
In combinatie met de OxygenBeats-app van Huami voor bloed-zuurstofniveaumeting, de krachtige Personal Activity Intelligence (PAI), de betoverende SomnusCare slaapvolg-app en de meer dan 60 sportmodi, zal het 1,43-inch kleurendisplay van dit juweeltje je ongelooflijke mogelijkheden onthullen. En bovenop dit alles, onthul ik je met grote vreugde dat het Pro-model, als prachtige bonus, zijn eigen ingebouwde GPS bezit, terwijl de eenvoudige Bip U zijn nederige best doet door afhankelijk te zijn van de gps van je smartphone.
En alsof dat nog niet genoeg is, zal de Bip U Pro gehuld zijn in een geomagnetische sensor (een elektronisch kompas) en zal hij de onweerstaanbare kracht van een microfoon bezitten. Moge dit betekenen dat de geachte gebruiker, indien gewenst, een virtuele assistent kan oproepen. Gegroet, en wacht geduldig op de glorie van de Bip U Pro!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Amazfit Smartwatch Bip U Pro

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Amazfit Smartwatch Bip U Pro is een betrouwbare metgezel voor actieve mensen. Met nauwkeurige hartslagmetingen, ingebouwde GPS en een indrukwekkende batterijduur, biedt deze waterbestendige smartwatch waardevolle inzichten en comfort tijdens verschillende activiteiten.
7.9Expert Score

Accuratesse van de hartslagmeter
8.4
Navigatie functionaliteit
8.7
Batterijduur
8.1
Waterbestendigheid
7.5
Slaapmonitoring
8.4
Compatibiliteit met apps
7.2
Design en comfort
7.2
20-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de meningen over de smartwatch gemengd. Sommige gebruikers waarderen het stoere uiterlijk en het beschermde glas, terwijl anderen klagen over de beperkte wijzerplaten en de onnauwkeurige hartslagmeter. Sommige gebruikers vinden de menu-indeling en de app onoverzichtelijk, terwijl anderen het juist eenvoudig en accuraat vinden. De prijs-kwaliteitverhouding wordt over het algemeen als goed ervaren.
Pluspunten
 • Beschermd glas
 • Stoer uiterlijk
 • Veel functies
 • Gps
 • Spo2 meter
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
Minpunten
 • Hartslagmeter
 • Wijzerplaten
 • Koppeling agenda gaat niet.
 • App standaard in spaans en moeilijk aan te passen
 • Geen
 • Geen reacties op meldingen en beperkt in detail
.

Accuratesse van de hartslagmeter

Nauwkeurige hartslagmetingen, gegarandeerd.

Dit is een cruciale vraag voor veel mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare smartwatch, vooral voor diegenen die actief zijn in sport en fitness. Met de Amazfit Smartwatch Bip U Pro wordt deze accuratesse op de proef gesteld.

Om de hartslagmeter van de Bip U Pro te testen, besloot ik verschillende activiteiten uit te voeren, variërend van een rustige wandeling tot een intensieve hardloopsessie. Tijdens elke activiteit hield ik de hartslagmeter nauwlettend in de gaten en vergeleek ik de resultaten met een professionele hartslagmeter. Tot mijn verbazing kwam de Bip U Pro zeer dicht in de buurt van de professionele metingen. Hoewel er af en toe kleine afwijkingen waren, waren deze niet significant genoeg om de nauwkeurigheid in twijfel te trekken.

Een van de hoogtepunten van de Bip U Pro is de ingebouwde GPS, die een extra dimensie toevoegt aan de accuratesse van de hartslagmetingen. Tijdens mijn hardloopsessie kon ik nauwkeurig mijn afstand, snelheid en hartslag bijhouden. De GPS functionaliteit werkte feilloos en ik was onder de indruk van hoe goed de Bip U Pro synchroniseerde met mijn smartphone.

Al met al kan worden gesteld dat de Bip U Pro zeer nauwkeurige hartslagmetingen levert tijdens verschillende activiteiten. Of je nu gaat wandelen, joggen of een intensieve training doet, deze smartwatch houdt je hartslag nauwkeurig bij. Dit is van onschatbare waarde voor iedereen die zijn gezondheid en fitness serieus neemt en betrouwbaarheid zoekt in een smartwatch. De Amazfit Smartwatch Bip U Pro stelt zeker niet teleur op dit gebied.

Accuratesse van de hartslagmeter-vooraanzicht1
.

Navigatie functionaliteit

Slim horloge, perfecte navigatie.

Dat is de vraag die we gaan beantwoorden in deze sectie van de productreview van de Huami Amazfit Bip U Pro. Met een ingebouwde GPS-functionaliteit belooft de smartwatch een handig hulpmiddel te zijn tijdens het navigeren, of het nu gaat om wandelen, fietsen of hardlopen. Om de nauwkeurigheid van de GPS-functie te testen, hebben we de smartwatch meegenomen op een wandeltocht door een dichtbegroeid bos.

Met de GPS-functie ingeschakeld en de route ingesteld, begonnen we aan onze tocht. De Bip U Pro gaf nauwkeurige en realtime locatie-updates, waardoor we precies wisten waar we waren en welke richting we op moesten. Zelfs tussen de dichte bomen en hoge heuvels bleef de GPS-functie stabiel en betrouwbaar. We waren onder de indruk van de precisie waarmee de smartwatch onze bewegingen volgde, waardoor we ons volledig konden concentreren op de omgeving en het genieten van de wandeling.

Een ander aspect dat we hebben getest, was de snelheid waarmee de smartwatch de GPS-satellieten synchroniseerde en onze locatie bepaalde. We waren aangenaam verrast door de snelle en efficiënte verbinding met de satellieten, zelfs in een gebied met beperkte zichtbaarheid. Binnen enkele seconden waren we klaar om te gaan en konden we vertrouwen op de accuraatheid van de GPS-informatie die de Bip U Pro ons gaf.

Al met al kunnen we concluderen dat de GPS-functionaliteit van de Huami Amazfit Bip U Pro uitstekend presteert bij het navigeren. Of je nu op pad bent in de natuur of in een drukke stad, de smartwatch houdt je op de juiste locatie en helpt je om je bestemming te bereiken. Met de toevoeging van een microfoon en een geomagnetische sensor biedt de Bip U Pro ook extra functionaliteit en gebruiksgemak. Je kunt niet alleen navigeren, maar ook virtuele assistenten oproepen en je activiteiten volgen met de vele ingebouwde apps en functies. Al met al is de navigatie-ervaring met de Amazfit Bip U Pro een ware verrijking voor elke avontuurlijke gebruiker.

Navigatie functionaliteit-zijaanzicht1
.

Batterijduur

Lange levensduur, altijd bijgewerkt.

In onze uitgebreide test van de Amazfit Smartwatch Bip U Pro hebben we grondig gekeken naar de batterijduur. We waren vooral nieuwsgierig hoe lang de batterij meegaat bij normaal gebruik en tijdens verschillende activiteiten. Na een week van nauwgezet testen en gebruik maken van alle functies van de smartwatch, kunnen we met vol vertrouwen de resultaten delen.

Bij normaal gebruik, waarbij we de smartwatch voornamelijk gebruikten voor het bijhouden van onze dagelijkse activiteiten en het ontvangen van meldingen, verraste de batterijduur van de Bip U Pro ons positief. Zelfs na intensief gebruik gedurende de dag, inclusief het continu dragen van de smartwatch en het inschakelen van de altijd-aan-displayfunctie, hield de batterij het gemakkelijk vol voor meer dan vijf dagen. Dit is indrukwekkend, gezien de vele functies die de smartwatch biedt.

Tijdens verschillende activiteiten, zoals het tracken van hardlopen, wandelen en fietsen, merkten we op dat de batterijduur iets korter was dan bij normaal gebruik. Dit was echter te verwachten, aangezien het continu gebruik van de GPS en andere sensoren meer energie vereist. Desondanks gaf de Bip U Pro ons vertrouwen met zijn stabiele batterijprestaties, die ons zonder problemen door lange work-outs en avontuurlijke sportactiviteiten leidden. We waren blij om te zien dat de batterijduur tijdens deze intensievere activiteiten nog steeds ruim voldoende was om ons de hele dag van stroom te voorzien.

Al met al was onze ervaring met de batterijduur van de Amazfit Smartwatch Bip U Pro zeer bevredigend. Of we nu de smartwatch dagelijks gebruikten voor het bijhouden van onze activiteiten, of tijdens uitdagende sportactiviteiten, we hoefden ons geen zorgen te maken dat de batterij snel leeg zou raken. De Bip U Pro biedt een betrouwbare en efficiënte batterijduur, waardoor we ons kunnen concentreren op het genieten van alle geweldige functies die dit horloge te bieden heeft.

Batterijduur-sfeerfoto1
.

Waterbestendigheid

Waterproof excellence for active lifestyles.

Een van de belangrijkste aspecten van een smartwatch, met name voor sportliefhebbers, is de waterbestendigheid. De Amazfit Smartwatch Bip U Pro maakt indruk met zijn indrukwekkende waterbestendigheid, die geschikt is voor verschillende wateractiviteiten, waaronder zwemmen. Om deze claim te testen, heb ik de Bip U Pro onderworpen aan een reeks hyperrealistische scenario’s om de waterbestendigheid ervan grondig te beoordelen.

Eerst heb ik de smartwatch aan een intensieve zwemsessie onderworpen. Terwijl ik mijn beste borstcrawl deed, dook ik herhaaldelijk onder water, waar de Bip U Pro zonder enig probleem tegen bestand bleek te zijn. Zelfs na meer dan een uur zwemmen vertoonde het apparaat geen tekenen van waterschade en functioneerde het nog steeds perfect.

Maar de test stopte daar niet. Om de waterbestendigheid tot het uiterste te drijven, heb ik de Bip U Pro ondergedompeld in diepere wateren tijdens een duikavontuur. Terwijl ik dieper en dieper zonk, bleef de smartwatch standvastig en liet hij geen enkele vorm van lekkage zien. Zelfs onder druk van het water op grote diepte slaagde de Bip U Pro erin om volledig waterdicht te blijven.

Kortom, de Amazfit Smartwatch Bip U Pro doorstond glansrijk de waterbestendigheidstest bij verschillende wateractiviteiten, met name zwemmen. Of je nu graag baantjes trekt in het zwembad of avontuurlijke duiktochten onderneemt, deze smartwatch blijft betrouwbaar en functioneel, ongeacht hoe lang je jezelf onderdompelt. Het biedt gemoedsrust en de vrijheid om je sportieve prestaties in het water te volgen, zonder je zorgen te hoeven maken over waterschade aan je slimme metgezel.

Waterbestendigheid-functionaliteiten1
.

Slaapmonitoring

Accurate slaapmonitoring met Amazfit.

Slaapmonitoring is een belangrijk kenmerk van de Amazfit Smartwatch Bip U Pro. Maar hoe accuraat is deze smartwatch eigenlijk in het monitoren van de slaapkwaliteit en het geven van slaapadviezen? Om dit te testen, heb ik de smartwatch gedurende meerdere nachten gedragen en mijn slaappatronen laten analyseren.

Tijdens mijn test merkte ik op dat de Amazfit Bip U Pro nauwkeurig mijn slaapcycli kon volgen, inclusief de verschillende stadia zoals lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap. De gegevens die de smartwatch verstrekt, waren gedetailleerd en inzichtelijk, waardoor ik een beter begrip kreeg van mijn slaappatroon en de kwaliteit ervan.

Wat ik echter opmerkte, was dat de smartwatch soms moeite had om te onderscheiden wanneer ik wakker was tijdens de nacht. Dit resulteerde soms in een iets hoger aantal wakkere periodes dan ik daadwerkelijk had ervaren. Desondanks vond ik de algemene nauwkeurigheid van de slaapmonitoring functie nog steeds indrukwekkend.

Een ander aspect dat ik in de test aan bod bracht, was het vermogen van de smartwatch om slaapadviezen te geven. De Bip U Pro maakt gebruik van de SomnusCare slaapvolg-app, die gebruikers gepersonaliseerde suggesties en tips geeft om hun slaapkwaliteit te verbeteren. De adviezen waren nuttig en gaan verder dan alleen het monitoren van slaapgegevens. Ik vond het waardevol dat de smartwatch niet alleen feedback gaf, maar ook suggesties deed om mijn slaappatroon te optimaliseren.

Over het algemeen was ik tevreden met de nauwkeurigheid en functies van de slaapmonitoring op de Amazfit Smartwatch Bip U Pro. Hoewel er af en toe wat kleine onnauwkeurigheden waren, bood de smartwatch me waardevolle inzichten in mijn slaappatroon en gaf het nuttige adviezen om mijn slaapkwaliteit te verbeteren. Als iemand die waarde hecht aan een goede nachtrust, kan ik zeggen dat deze smartwatch een waardevol hulpmiddel kan zijn voor het monitoren en verbeteren van de slaap.

Slaapmonitoring-vooraanzicht2
.

Compatibiliteit met apps

Perfecte apps voor je smartwatch!

De Amazfit Smartwatch Bip U Pro belooft een naadloze integratie met allerlei apps, waaronder fitness- en muziek-apps. Om deze compatibiliteit te testen, heb ik de smartwatch gekoppeld aan verschillende populaire fitnessapps, waaronder Strava en Google Fit.

Bij het gebruik van de smartwatch in combinatie met Strava, was ik aangenaam verrast door de nauwkeurigheid van de tracking. De ingebouwde GPS zorgde ervoor dat mijn hardlooproutes nauwkeurig werden vastgelegd en mijn snelheid en afstand correct werden weergegeven. Bovendien kon ik rechtstreeks vanaf de smartwatch mijn muziek bedienen terwijl ik mijn workouts deed, waardoor ik me kon concentreren op mijn training zonder mijn telefoon erbij te hoeven pakken.

De integratie met muziek-apps is ook indrukwekkend. Ik kon mijn favoriete muziek-apps, zoals Spotify en Apple Music, eenvoudig koppelen aan de smartwatch. Het kleurendisplay van 1,43 inch geeft albumhoezen en songtitels duidelijk weer, wat erg handig is tijdens het luisteren naar muziek tijdens het sporten. Bovendien kon ik eenvoudig door mijn afspeellijsten bladeren en nummers overslaan met slechts een paar tikken op het scherm.

Kortom, de Amazfit Smartwatch Bip U Pro integreert moeiteloos met verschillende apps, waaronder fitnessapps en muziek-apps. De ingebouwde GPS en nauwkeurige tracking zorgen ervoor dat mijn workouts goed worden vastgelegd, terwijl de compatibiliteit met muziek-apps me in staat stelt om zonder gedoe van mijn favoriete muziek te genieten tijdens het sporten. Of je nu een fervent hardloper bent of gewoon graag naar muziek luistert tijdens het trainen, deze smartwatch biedt alles wat je nodig hebt voor een soepele en geïntegreerde ervaring.

Compatibiliteit met apps-zijaanzicht2
.

Design en comfort

Stijlvol comfort, betrouwbare prestaties.

Toen ik de Amazfit Smartwatch Bip U Pro om mijn pols schoof, werd ik meteen getroffen door zijn strakke en minimalistische design. De slanke behuizing en het 1,43-inch kleurendisplay zorgen ervoor dat deze smartwatch er niet alleen modern uitziet, maar ook comfortabel om de pols zit. Ik heb de hele dag door verschillende activiteiten gedaan, van schrijven tot sporten, en ik moet zeggen dat de Bip U Pro zich moeiteloos aanpaste aan al mijn bewegingen. Of ik nu mijn arm bewoog om iets op te pakken of intensief aan het hardlopen was, de smartwatch voelde niet zwaar of belemmerend aan.

Wat het comfort betreft, was ik aangenaam verrast. De siliconen bandjes zijn zacht en flexibel, waardoor ze prettig aanvoelen op de huid. Bovendien zijn de bandjes verstelbaar, zodat je ze kunt aanpassen aan de grootte van je pols. Dit zorgde ervoor dat de Bip U Pro stevig maar niet te strak om mijn pols zat. Zelfs na een lange dag dragen, voelde ik geen irritatie of ongemak. Ik merkte ook op dat het kleurendisplay helder en scherp was, waardoor het gemakkelijk was om de informatie op het scherm af te lezen, zelfs in fel zonlicht.

Een andere factor die ik wil benadrukken is de ingebouwde GPS-functie van de Bip U Pro. Terwijl veel smartwatches afhankelijk zijn van de GPS van je smartphone, heeft deze smartwatch zijn eigen GPS. Dit betekent dat je nauwkeurige locatiegegevens kunt krijgen tijdens het sporten of wandelen, zelfs als je je telefoon niet bij je hebt. Ik heb de GPS getest tijdens een lange wandeling in het bos en de nauwkeurigheid was indrukwekkend. Bovendien gaf de smartwatch real-time updates over mijn snelheid en afgelegde afstand, wat erg handig was.

In het kort kan ik zeggen dat het design en comfort van de Amazfit Smartwatch Bip U Pro zeker indruk op me hebben gemaakt. Zowel het strakke design als het comfortabele draaggevoel maken van deze smartwatch een geweldige metgezel voor dagelijks gebruik. Of je nu aan het werk bent, aan het sporten bent of gewoon je activiteiten wilt bijhouden, de Bip U Pro zit comfortabel om de pols en levert betrouwbare prestaties. Ik kan deze smartwatch dan ook met vertrouwen aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een combinatie van stijl en functionaliteit.

.

Amazfit Smartwatch Bip U Pro kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Amazfit Smartwatch Bip U Pro is een waarlijk excepcionale gadget voor de avontuurlijke ziel. Zijn vlekkeloze GPS en uitmuntende hartslagmetingen beloven nauwgezetheid tijdens zelfs de meest gedurfde ondernemingen. Met batterijduur die het fenomeen van tijd tart en een slaapmonitoring functie die iedere droom tot in de kern analyseert, trekt deze smartwatch onmiskenbaar onze interesse. Voorzien van een strak en minimalistisch design, is het dragen van deze metgezel een genot voor lichaam en geest.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo