Het verhaal achter Dehetbeste.nl

Welkom, geen idee wie er überhaupt ‘over ons’-pagina’s leest – maar hier zijn we dan. Gezellig! Laten we dan ook maar meteen bij het begin beginnen.

Dehetbeste.nl (afgekort DHB) is opgericht door een team van jonge knullen die eerlijk gezegd teveel tijd hebben verspilt aan het zoeken van de beste producten. Want ja – stel je wilt een nieuwe headset kopen, hoe weet je nou welke aspecten belangrijk zijn bij de aankoop van? Helemaal als je geen verstand hebt van audioapparatuur.

Vaak begint het met een zoekopdracht op Google: “Headset kopen waar op letten” of “de beste headset (voeg jaartal in)” en dan moet je maar hopen dat de pagina waarop je belandt:

  • Recent is of in ieder geval nog kort geleden is geüpdatet;
  • De mensen die de artikelen geschreven hebben weten waar ze het over hebben;
  • Het product nog op voorraad is bij een leverancier en / of webwinkel;
  • De informatie die er staat wel betrouwbaar is.

En natuurlijk nog 20 andere punten..

Daar word je toch niet goed van? Vaak is het hulpartikel waar je op uitkomt dan ook zo belabberd geschreven of een onleesbare lap tekst vol met dezelfde spamwoorden dat zo is opgesteld vanwege “muh vindbaar en iets met SEO”.

Weet je waar het op neerkomt, wij zijn er klaar mee. Hier moet én zal een betere oplossing voor zijn. En ja, die is er toevallig:

🥁 *tromgeroffel* 🥁

… Introduceer onze AI-koopasissent!

Hij heeft (nog) geen naam, dus we refereren naar hem als onze eigen AI-koopassistent. Hij is zelflerend, grondig en efficiënt. Wij voeren hem de consumentendata, en hij poept er een koopsentiment uit. Iets met een kind.. uhh nee.. AI kan de was doen?

Dit koopsentiment noemen wij ook wel onze eigen DHB Index™. DHB als afkorting van Dehetbeste, en index omdat dat klinkt alsof het iets waard is. We zullen je de techniek voor nu besparen.

Of toch niet?
Wil je wel weten waaruit ons koopsentiment is samengesteld? Lees dan hier over onze DHB Index™ >

Onze AI is in ieder geval dag en nacht bezig met het vernieuwen van de bestaande indices, verzamelen van consumentendata, zowel als het updaten van de meest recente koopkanalen en productinformatie.

De rest van de content is (helaas) nog steeds met de hand geschreven. Hier is waar wij dus dag en nacht mee bezig zijn..

Ons proces (beknopt)

Per niche krijgen wij dus een productenlijst met het koopsentiment per product aangeleverd. Automatisch belanden de producten met de hoogste DHB Index™ in de top 5.

Deze top 5 kopen we dan met onze eigen zakcentjes in (en gedeeltelijk door de omzet van de site), om vervolgens te kijken of de consument het wel bij het rechte eind heeft getrokken.

Wat ons opvalt is dat de meeste reviews en recensies op het web kantklare onzin zijn. Zo hebben we in de beginfases van Dehetbeste.nl toch wat troep moeten testen, niet normaal (kwam ook omdat onze AI nog in een leerfase zat, maar dat terzijde!). Dit hebben we jullie met liefde bespaart 😘

Dus, ook een les voor jullie: hoge sterren met lange recensies ≠ kwaliteit.

Hebben we eindelijk dus de beste producten in bezit dan is het testen geblazen. En dan hebben we het voornamelijk over alles doen wat eigenlijk niet de bedoeling is (maar wel relevant).

De criteria bij het testen zijn natuurlijk per productcategorie verschillend. Maar we kijken bijvoorbeeld wel altijd naar (yay, nog een lijstje!):

  • De voor- en nadelen die de consument ondervindt;
  • Welke kenmerken en specificaties van belang zijn in diverse situaties (e.g. een groot gezin heeft een andere airfryer nodig dan Hans de student);
  • En naar het gebruiksgemak en de kwaliteit van de dienst of het artikel.

Uiteindelijk kun je op de landingspagina’s zelf vaak zien aan welke kenmerken we het meeste waarde hechten. Het is dus geen kopieer- en plakwerk.

Wil je meer lezen over ons proces? Lees dan hier verder over ons reviewbeleid >

De “experts”

Je zult jezelf afvragen. Heel leuk zo’n AI, uiteindelijk worden de producten nog steeds getest en gecureerd door een stel mensapen. En ja, dat klopt. Maar wel hele snuggere mensapen!

Tuurlijk, we zijn geen groot team (5). Maar we hebben allemaal een oké functionerend brein. Daarnaast kunnen wij dit ook fulltime doen en dus elke niche grondig onderzoeken voordat er een beslissing uit voort vloeit. Onze AI helpt in ieder geval met het filteren van 90% van de producten en het spotten van trends.

Zijn we experts? Ja, meer dan jij – maar we zouden onszelf alleen voor een paar specifieke categorieën “experts” durven noemen.

Gelukkig hoeven we onszelf ook niet te bewijzen, want de echte experts zullen nooit op deze site belanden. Die doen hun eigen onderzoek.

Het gaat er in ieder geval om dat wij er meer tijd in stoppen dan jij, en dat bespaart jou weer.

Benieuwd naar de gezichten achter Dehetbeste.nl? Klik dan hier om kennis te maken >

En nu het addertje onder het gras

M-m-m-moneyyyyy 💰💰💰

Wat dacht je? Te mooi om waar te zijn? Nouja, niet helemaal..

Wij verdienen aan Dehetbeste.nl, dat klopt. Maar als jij ergens >40 uur per week aan zit verwacht je hier toch ook wat voor terug? Dat dacht ik.

DHB doet aan ‘affiliate marketing’ – wat wil zeggen dat aan elke verkoop die via ons plaatsvindt, wij een klein percentage verdienen. Kan trouwens ook een vast bedrag zijn, ligt een beetje aan het netwerk.

We willen hierbij wel vermelden dat we alleen gebruik maken van affiliatenetwerken en dus geen losstaande merken of bedrijven (denk aan webwinkels met vele productcategorieën zoals bol.com).

Onze productreviews worden dus niet beïnvloed door winstmarges. Integendeel krijgen we namelijk niet meer of minder uitbetaald voor bepaalde producten of merken (het is meer een vast % per productcategorie). Verder doen we ook niet aan advertenties en verkopen we ook geen persoonsdata (zie privacybeleid).

Vinden wij op zich fair, wij doen het werk en verdienen aan jullie aankoop. En we maken het zelfs zó makkelijk voor je door er ook nog eens grote koopknoppen naast te pleuren.

Mocht je wel willen snoepen van de beste productreviews van het hele wereld wijde web™ maar liever niet hebben dat we hier aan verdienen? Klik dan niet op de koopknoppen op onze website. Anders geef je onze affiliatepartners een seintje dat je via ons komt. Groetjes!

Over geld verdienen gesproken..

Mocht je een product verkopen / ontwikkelen die je graag getest wilt hebben met (potentieel) de kans om een plekje te veroveren in onze top 5 lijsten? Laat het ons weten via collab@dehetbeste.nl

Let wel, opsturen is geen garantie op een positie in onze lijsten. We moeten natuurlijk wel integer blijven! Maar.. iedereen verdient een kans.

Tot slot

Hey, bedankt voor het lezen!

Mocht je nog vragen hebben dan verwijzen we je graag naar onze FAQ-pagina. Staat hier niet het gewenste antwoord tussen? Dan kun je ons altijd even mailen op info@dehetbeste.nl

Via het bovenstaande mailadres horen we ook graag over foutjes op de website, feedback voor verbeterpunten en specifieke aanvragen. De gemakkelijkste manier om ons te bereiken is via ons contactformulier.

Dehetbeste.nl
Logo