Apple Watch Series 3 Smartwatch – Review

De Apple Watch Series 3, het ultieme fitness- en sportmaatje met ingebouwde GPS en hoogtemeter, is uitsluitend compatibel met iPhone 6s of nieuwer (iOS 13+)..
Onze beoordeling

Apple Watch Series 3 Smartwatch

De levertijd is 3 dagen.
De Apple Watch Series 3 biedt ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in hartslagmeting, ideaal voor serieuze sporters en gezondheidsmonitoring. Slaaptracking is nauwkeurig maar mist details, terwijl waterdichtheid en Apple-ecosysteem integratie indrukwekkend zijn; batterijduur houdt de hele dag stand, zelfs bij intensief gebruik.
8.6Expert Score

Hartslagmeter
9.5
Batterijduur
8.2
Slaaptracking
7.8
Waterdichtheid
9.3
Compatibiliteit
8.2
10-06-2024 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De algemene consensus over het product is zeer positief, waarbij veel gebruikers de goede kwaliteit, mooie pasvorm en het comfort benadrukken. Ook het design en de integratie met de iPhone worden vaak geprezen. Echter, er zijn enkele punten van kritiek, zoals de hoge prijs, beperkte beschikbaarheid van apps en kwetsbaarheid van het product. Desondanks wordt het product sterk aanbevolen door de meeste gebruikers, vooral voor mensen die al in het Apple-ecosysteem zitten.
Pluspunten
  • Kwaliteit’, ’duurzaam’, ’draagt bijzonder comfortabel’, ’eenvoudig in gebruik’, ’motiveert om te gaan
.

Hartslagmeter

Hartslagmeter: Vertrouw op precisie.

De hartslagmeter van de Apple Watch Series 3 biedt een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en consistentie in vergelijking met andere draagbare apparaten die ik heb getest. Tijdens intensieve HIIT sessies en rustige yoga-oefeningen blijft de meting stabiel en betrouwbaar; zelfs bij activiteiten met veel polsbewegingen laat de sensor zich niet van de wijs brengen. Door de verbeterde Hartslag-app krijg je niet alleen een real-time overzicht van je hartslag, maar ook gedetailleerde analyses na afloop van je training, wat enorm helpt voor degenen die hun prestaties willen optimaliseren. In een klinisch relevante setting waar precisie van groot belang is, zoals bij mijn dagelijkse runs langs de kustlijn, levert de Watch Series 3 consequente resultaten zonder onverwachte spikes of drop-outs. Deze betrouwbaarheid maakt hem niet alleen een ideale compagnon voor serieuze sporters, maar ook voor mensen die hun algehele gezondheid serieus willen monitoren.

Hartslagmeter-vooraanzicht1
.

Batterijduur

Onverslaanbare smartwatch batterijkracht!

De batterijduur van de Apple Watch Series 3 is zowel indrukwekkend als praktisch voor een smartwatch die boordevol functies zit. Na het uitvoeren van verschillende dagelijkse activiteiten—van intensieve HIIT training sessies en lange wandelingen met de ingebouwde GPS, tot het constant luisteren naar mijn favoriete afspeellijsten vanaf mijn pols—doorstond de batterij met gemak een volledige dag zonder noemenswaardige dalingen in prestaties. Zelfs na een lange dag waarin ik continu notificaties ontving, mijn hartslag bijhield en enkele Siri-opdrachten gaf, was de batterijstand aan het einde van de dag nog steeds boven de 25%. Voor een korte weekendtrip zonder oplader is de Watch niet optimaal, maar voor een dag vol sportieve activiteiten en zakelijke vergaderingen biedt deze batterijduur voldoende zekerheid en blijft hij een betrouwbare metgezel.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Slaaptracking

Basis slaapinzicht voor iedereen!

De slaaptracking van de Apple Watch Series 3 biedt een waardevolle kijk op je nachtrust, maar mist de diepgang van gespecialiseerde slaapmonitors. Na een week van testen, waarbij ik de Watch elke nacht droeg, merkte ik dat de basisaspecten van mijn slaap—zoals totale slaapduur en het in kaart brengen van lichte en diepe slaapfases—nauwkeurig waren vastgelegd. In de ochtend presenteerde de Apple Health-app een overzichtelijk rapport met mijn slaapgegevens, inclusief grafieken die inzicht gaven in mijn slaapcyclus. Echter, voor gebruikers die gedetailleerde analyses van REM-slaap of ademhalingspatronen verkiezen, schiet de Watch wat tekort. Desalniettemin biedt de slaaptracking voldoende informatie voor een globaal inzicht en is het vooral een handige functie voor mensen die hun algehele welzijn willen verbeteren zonder een apart apparaat aan te schaffen. Dit maakt de Apple Watch Series 3 een degelijke keuze voor dagelijks gebruik, maar wellicht minder geschikt voor diegenen die dieper willen duiken in hun slaappatronen.

Slaaptracking-sfeerfoto1
.

Waterdichtheid

Duik Diep, Blijf Droog.

De waterdichtheid van de Apple Watch Series 3 stelt absoluut niet teleur. Na intensieve tests tijdens verschillende wateractiviteiten, zoals baantjes trekken in het zwembad en zwemmen in open water, bleef de functionaliteit van de Watch perfect intact. De zwemproof specificatie tot 50 meter diep zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt duiken en zwemmen, terwijl de ingebouwde sensors nauwkeurig je zwemworkouts vastleggen. Bij thuiskomst na een dag in het water, bleek het bijzonder handig dat de Watch zichzelf reinigt door met geluidstrillingen het water uit de speaker te blazen. Deze combinatie van gebruiksgemak en betrouwbaarheid maakt de Apple Watch Series 3 een uitstekende keuze voor zwemfanaten of iedereen die een waterbestendige smartwatch zoekt zonder concessies op het gebied van prestaties of design te doen.

.

Compatibiliteit

Compatibiliteit Geoptimaliseerd voor Apple-exclusief.

De compatibiliteit van de Apple Watch Series 3 is gericht op de nauwe symbiose met het Apple-ecosysteem, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring mits je een iPhone 6s of nieuwer met iOS 13 of hoger hebt. Tijdens mijn tests bleek de synchronisatie met een iPhone moeiteloos dankzij de constante verbinding en snelle data-overdracht tussen de apparaten. Meldingen, berichten, en zelfs gezondheidsdata zoals hartslag en werkuitvoeringen, werden in real-time doorgegeven en weergegeven. Het is echter essentieel om te benadrukken dat de Watch Series 3 in combinatie met een Android-telefoon verre van optimaal functioneert. Deze beperking maakt de smartwatch aanzienlijk minder veelzijdig voor Android-gebruikers, maar binnen het Apple-ecosysteem presteert hij uitstekend dankzij de diep geïntegreerde software die elke faciliteit—van muziek synchroon tot Apple Pay—efficiënt benut. Voor iedereen die al investeert in Apple-producten, is de compatibiliteit van de Watch Series 3 een sterke troef, hoewel potentiële gebruikers zich bewust moeten zijn van de nauwe banden die hij heeft met de iPhone.

.

Apple Watch Series 3 Smartwatch kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Apple Watch Series 3 lijkt een uitstekende keuze voor mensen die al investeren in het Apple-ecosysteem. De reviewer prijst de nauwkeurigheid van de hartslagmeter, de betrouwbaarheid van de batterijduur bij dagelijkse activiteiten, en de waterbestendigheid tijdens intensieve wateractiviteiten. Hoewel de slaaptracking minder gedetailleerd is, biedt de Watch Series 3 genoeg functionaliteit voor algeheel welzijn, waardoor het een aanrader is voor zowel sporters als gezondheidsbewuste individuen met een iPhone.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo