Samsung SMR760NDAAPHN GEAR WATCHSMR760DARK GRAYPHN – Review

De Samsung Gear S3 Frontier smartwatch combineert een klassiek uiterlijk met hypermoderne functionaliteit, zoals de mogelijkheid om oproepen en berichten te beantwoorden, GPS, hartslagmeting, ingebouwde muziekbediening en ondersteuning voor zowel Android als iOS, alles verpakt in een stijlvol design met verwisselbare bandjes en een praktische draairing..
Onze beoordeling

Samsung SMR760NDAAPHN GEAR WATCHSMR760DARK GRAYPHN

De levertijd is 4 dagen
De Samsung Gear S3 Frontier biedt nauwkeurige hartslagmeting, betrouwbare batterijduur en diepe slaapinzichten, maar mist volledige waterdichtheid. De compatibiliteit met zowel Android als iOS maakt het een veelzijdige keuze.
8.6Expert Score

Hartslagmeter
9.2
Batterijduur
9.3
Slaaptracking
9.5
Waterdichtheid
5.8
Compatibiliteit
9
21-06-2024 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De reviews over de Samsung Gear S3 smartwatch zijn overwegend positief. Gebruikers prijzen de goede bouwkwaliteit, het sportieve en stijlvolle design, de eenvoudige bediening en de veelzijdige functies, zoals bellen, berichten lezen en fitness tracking. Veelgehoorde minpunten zijn het beperkte aanbod aan apps, de hoge prijs en dat het horloge groot kan uitvallen voor kleinere polsen. Over het algemeen beschouwen de gebruikers het als een waardevolle uitbreiding van hun smartphone, al worden de functies optimaal benut in combinatie met een Samsung-telefoon.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Sportief design
  • Zeer makkelijk in gebruik
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Lange
Minpunten
  • Hoge prijs
  • Batterij snel leeg
.

Hartslagmeter

“Voel je hart; train slimmer!”

De Samsung Gear S3 Frontier bewijst zijn waarde op het gebied van hartslagmeting dankzij zijn nauwkeurige en betrouwbare sensor. Tijdens mijn trainingen en dagelijkse activiteiten bleek de hartslagmeter consistent en accuraat, zelfs bij intensieve workouts waarbij veel zweet en beweging betrokken zijn. Het apparaat registreert zowel de rusthartslag als de verschillende zones tijdens training, wat cruciaal is voor iedereen die gericht wil trainen. De integratie met Samsung Health biedt daarbij overzichtelijke grafieken en analyses, zodat je inzicht krijgt in je algehele conditie en herstel. Terwijl de bouwkwaliteit en het design van de smartwatch indrukwekkend zijn, is de precisie van de hartslagmonitor een kenmerk waar ik echt niet omheen kan; hij maakt de Gear S3 een betrouwbare partner voor zowel de serieuze sporter als iemand die gewoon wat meer bewustzijn over zijn gezondheid wil hebben.

Hartslagmeter-vooraanzicht1
.

Batterijduur

Ongelooflijke batterijduur: dagenlang non-stop!

De batterijduur van de Samsung Gear S3 Frontier is een van de meest indrukwekkende aspecten van deze smartwatch. Tijdens mijn dagelijkse tests—waarbij ik frequent notificaties ontving, de GPS voor hardlooproutes gebruikte, muziek streamde via Bluetooth en periodiek mijn hartslag controleerde—presteerde de batterij consistent goed. Met een volledig opgeladen horloge kon ik bijna 4 dagen onafgebroken gebruik noteren, wat uitzonderlijk is vergeleken met andere smartwatches die ik heb getest. Zelfs bij intensief gebruik zorgde de efficiënte batterij voor minder zorgen over onverwachte uitval. Bovendien is de toevoeging van ’fast charging’ een game-changer; een korte oplaadpauze gaf me al snel weer voldoende accu om door te gaan met mijn drukke schema. Voor actieve gebruikers die geen tijd willen verliezen aan voortdurende oplaadsessies, biedt de Gear S3 Frontier een geruststellende en betrouwbare autonomie.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Slaaptracking

Aanbevolen door droomexperts!

De slaaptracking van de Samsung Gear S3 Frontier biedt een diepgaand inzicht in je nachtrust en helpt je je slaapkwaliteit aanzienlijk te verbeteren. Tijdens mijn eigen tests bleek de smartwatch consistent en nauwkeurig in het detecteren van mijn slaapcycli, van licht tot diepere slaapfasen en zelfs REM-slaap. De gebruiksvriendelijke interface in de Samsung Health-app visualiseert je slaappatronen helder met gedetailleerde grafieken en statistieken, wat een waardevolle bron is om mogelijke verstoringen in je slaappatroon te identificeren. Ook merkte ik dat de Gear S3 subtiele maar nuttige signalen stuurde op basis van mijn slaapgegevens, zoals aanwijzingen voor het verbeteren van mijn bedtijdroutine op basis van de gemeten kwaliteit van nachtrust. Ondanks zijn robuuste design, zit de smartwatch comfortabel genoeg om gedurende de nacht te dragen zonder ongemak, wat een belangrijk pluspunt is voor deze functionaliteit. Met de Gear S3 om je pols, begeleid je je weg naar betere nachten en een gezonder leven door slimme, datagestuurde keuzes.

Slaaptracking-sfeerfoto1
.

Waterdichtheid

Regenbestendig, maar geen zwempartner.

Hoewel de Samsung Gear S3 Frontier veel indrukwekkende functies biedt, laat de waterdichtheid te wensen over en dit bleek tijdens mijn tests. De smartwatch heeft weliswaar een IP68-classificatie, wat inhoudt dat hij bestand is tegen stof en tijdelijk onderdompelen in water, maar hij is bij lange na niet geschikt voor serieuze wateractiviteiten zoals zwemmen of duiken. Tijdens een regenachtige hardloopsessie hield de Gear S3 zich prima, en het was geruststellend om te weten dat een plotselinge bui geen grote invloed zou hebben. Echter, toen ik de smartwatch onderdompelde in water tijdens het afwassen en een korte douche, raad ik af om dit een dagelijkse gewoonte te maken. Het gebrek aan volledige waterdichtheid betekent dat je voorzichtig moet zijn om langdurige waterblootstelling te vermijden, wat een tegenvaller kan zijn voor zwemliefhebbers. Voor wie zijn smartwatch in alle omstandigheden wil kunnen dragen, is het goed om te bedenken dat er andere modellen zijn die volledig waterdicht zijn.

Waterdichtheid-functionaliteiten1
.

Compatibiliteit

Altijd Verbonden, Altijd Compatibel!

Wat betreft compatibiliteit blinkt de Samsung Gear S3 Frontier echt uit. Tijdens mijn tests met zowel Android als iOS toestellen merkte ik dat de smartwatch soepel en zonder problemen verbinding maakte en functioneerde. Voor Android-gebruikers, en met name die met een Samsung-telefoon, biedt het apparaat een diep geïntegreerde ervaring die naadloos aansluit op de bestaande ecosysteem. Dingen zoals meldingen, bellen en fitness tracking werkten perfect samen met de Samsung Health-app. iOS-gebruikers hoeven echter niet achter te blijven; hoewel er iets minder diepe integratie is vergeleken met Android, waren functies zoals notificaties, oproepen en basis fitness tracking nog steeds prima toereikend. Het installeren van de benodigde Gear S3-app voor iOS was eenvoudig en de connectiviteit stabiel, waardoor de smartwatch een zeer veelzijdige keuze maakt voor gebruikers van uiteenlopende platforms. Zelfs na enkele weken dagelijks gebruik bleef de verbinding sterk en de functionaliteit intact, ongeacht het gebruikte besturingssysteem.

.

Samsung SMR760NDAAPHN GEAR WATCHSMR760DARK GRAYPHN kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Samsung Gear S3 Frontier lijkt een uitstekende keuze voor mensen die waarde hechten aan nauwkeurige hartslagmeting en gedetailleerde slaaptracking. De indrukwekkende batterijduur en compatibiliteit met zowel Android als iOS zorgen voor extra gebruiksgemak. Echter, de beperkte waterdichtheid kan een nadeel zijn voor gebruikers die de smartwatch willen dragen tijdens zwemmen of andere wateractiviteiten.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo