Template – Review

Gemiddeld wordt er in een Nederlands gezin ongeveer 3x per week een was gedraaid, wat neerkomt op 156 wasjes per jaar. Koop je een nieuwe wasmachine, dan verbruikt deze maar liefst 65% minder energie dan een wasmachine die al 10 jaar oud is. Het is om meerdere redenen dus belangrijk om een goede wasmachine aan te schaffen.

In deze review hebben we daarom de beste wasmachines van 2022 voor je op een rij gezet, waarbij we gekeken hebben naar energieverbruik, laadvolume, geluidsniveau en prijs. De beste wasmachine van 2022 is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble. Benieuwd naar andere goede wasmachines? Hier hebben we de top-5 voor je!

Inhoudsopgave

Volgens de consument (top 5)

De beste wasmachines van 2022

Belangrijkste
specificaties vergelijken


# Product Energieverbruik Laadvolume Geluidsniveau
1 Samsung WW80TA049AE EcoBubble
Beste koop wasmachine
B 8 kilogram 72 dB Bekijk prijzen >
2 Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0
Best geteste wasmachine
A 8 kilogram 69 dB Bekijk prijzen >
3 Miele WSD 023 WCS
Beste Miele wasmachine
A 8 kilogram 72 dB Bekijk prijzen >
4 AEG L6FB586CBS ProSense
Beste AEG wasmachine
B 8 kilogram 75 dB Bekijk prijzen >
5 Bosch WAN28275NL
Beste Bosch wasmachine
C 8 kilogram 73 dB Bekijk prijzen >
TIP
Je kunt de rest van de tabel inzien door deze horizontaal met je vinger heen en weer te slepen 🙂

Onze bevindingen per product

Expert reviews van de beste wasmachines

1

De beste van het best

Positiefste koopsentiment volgens onze DHB Index™

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Tijdelijk uitverkocht
Pareltje onder de wasmachines. Ik zou hem bijna in de woonkamer zetten.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
9.3Expert Score
Wel kek dingetje

100 euro voor blikje in de water

Gebruiksgemak
9.3
Droogresultaat
8.9
Geluidsniveau
9.2
Wasresultaat
9.4
Design
9.1
Pluspunten
  • Positive
Minpunten
  • Negative

Deze Samsung wasmachine is niet voor niets uitgeroepen tot beste wasmachine van 2022. Deze beschikt namelijk over een aantal unieke features, waaronder het Steam Wash en EcoBubble wasprogramma, die het tot de beste koop wasmachine van dit jaar maken. Een van deze voordelen is de uitstekende trommelinhoud van maar liefst 8 kilogram. Dit zorgt ervoor dat je de was voor 2 tot 3 personen tegelijk de was kunt doen.

Beste wasmachine

Daarnaast zijn we erg tevreden over het Steam Wash programma. Met behulp van stoom worden daardoor namelijk bacteriën en allergenen verwijdert, waardoor je altijd te maken hebt met een schone was. Dit programma verwijdert helaas geen kreuken, waardoor je nog altijd een strijkijzer of stoomstrijkijzer nodig hebt. 

Deze wasmachine beschikt ook over het EcoBubble wasprogramma. Dit wil zeggen dat je de kleding ook op lage temperatuur goed schoon krijgt. Dit komt door de schuimbellen die gebruikt worden in plaats van water gemengd met wasmiddel. Wassen op deze manier heeft verschillende voordelen:

  • Schone was
  • Gebruik van minder water
  • Gebruik van minder energie

Helaas ontbreekt wel de AddWash deur, een speciale functionaliteit die door Samsung is ontwikkeld. Doordat deze ontbreekt, heb je niet de mogelijkheid om vergeten was toe te voegen als de wasmachine al aan staat. Aangezien ik zelf nogal eens wat vergeet, heb ik dit wel gemist. 

Een ander punt dat nog ontbreekt is de Autodose functionaliteit. Waar andere wasmachines in deze review ervoor gekozen hebben om deze functionaliteit wel te integreren, ontbreekt deze bij de Samsung wasmachine. Je moet daarom het wasmiddel zelf doseren.

Goedkope wasmachine

Naast dat het de beste wasmachine is, zien we ook dat het de goedkoopste wasmachine is uit deze review. Met een prijs die nog onder de €500 ligt, is het in vergelijking met de meeste wasmachines, een wasmachine met een uitstekende prijs kwaliteitverhouding.

Specificatie Waarde
Merk Samsung
Type wasmachine Vulgewicht

2

De beste van het bester

Aja wetoch goedkoop kopen snel doen wauw

BRUH

Tijdelijk uitverkocht
Pareltje onder de wasmachines. Ik zou hem bijna in de woonkamer zetten.

Wasmachine koopgids – 2022

Waar let je op bij de aankoop van een wasmachine?

De verschillende wasprogramma’s van de Samsung EcoBubble

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine? Dat is natuurlijk een goede vraag. Wat de beste wasmachine voor de één is, hoeft niet de beste wasmachine voor de ander te zijn. Een goede wasmachine past bij jouw huishouden en voldoet aan je persoonlijke voorkeuren. Hieronder staan wat belangrijke criteria die belangrijk zijn bij je keuze.

Type wasmachine

Let daarnaast goed op het type wasmachine dat je wil gebruiken. Wij geven zelf de voorkeur aan een voorlader wasmachine, maar het is ook mogelijk om de was van bovenaf in de wasmachine te doen. Bij een voorlader wasmachine heb je het voordeel dat je de was makkelijker uit de wasmachine haalt.

Energieklasse

Je wasmachine verbruikt veel energie, net als de wasdroger, vaatwasser, strijkijzer en koelkast. De energieklasse geeft aan hoe zuinig je wasmachine is. Klasse A is de meest zuinige klasse en klasse G de minst zuinige. De meeste wasmachines hebben tegenwoordig energieklasse A, B of C. Deze zijn bij aanschaf duurder, maar kunnen op de lange termijn kosten, energie en water besparen.

Eindsignaal

Het is logisch dat je andere dingen gaat doen terwijl de wasmachine draait. Bij een wasmachine met een eindsignaal hoor je vanzelf wanneer je wasgoed schoon is. De wasmachine geeft dan een akoestisch signaal, of schakelt automatisch uit. Een nieuwe functionaliteit is echter dat je ook via een applicatie een signaal kunt krijgen als de wasmachine klaar is! Dit laatste is echter geen criteria dat we gebruikt hebben.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine bepaalt hoeveel kilo wasgoed je per wasbeurt kunt wassen. Hoeveel kilogram je nodig hebt hangt af van gezinsgrootte, hoe vaak je wast en hoeveel je in één keer wast. Zo is een model van 9 kilo of meer geschikt als je per wasbeurt veel kleding wast omdat je bijvoorbeeld een gezin hebt. Was je alleen voor jezelf, of ben je met z’n tweetjes? Dan is een inhoud van 7 kilo voldoende.

Waterverbruik

Het waterverbruik staat op het energielabel van je wasmachine. Hoe minder water het apparaat verbruikt, hoe goedkoper je wast. Als je het waterverbruik per wasbeurt weet, dan kun je dat voor een gezin met 220 vermenigvuldigen. Een gemiddeld gezin zet per jaar ongeveer 220 wasbeurten aan. Op die manier krijg je het waterverbruik per jaar.

Startuitstel

Was je graag ’s nachts, of juist overdag omdat je dan toch aan het werk bent? Met startuitstel kun je de trommel vooraf vullen en het wasmiddel en waspoeder in de lade doen. Stel in over hoeveel uur de wasmachine moet gaan wassen en de wasmachine doet de rest.

Lengte wasprogramma

De lengte van het wasprogramma geeft aan hoelang het duurt voordat de was klaar is. Bij energiezuinige wasmachines kan een standaard katoenprogramma op 60 °C wel 3 uur in beslag nemen. Dat beperkt het aantal wassen wat je op een dag kunt draaien. Sommige wasmachines hebben een knop waarmee je de programma’s kunt inkorten, zodat je toch vaker op een dag kunt wassen.

Voorstrijkprogramma

Hou je niet zo van strijken of heb je er gewoon geen tijd voor? Kies dan voor een wasmachine met een voorstrijkprogramma. Aan het einde van de wasbeurt wordt er dan stoom aan het wasgoed toegevoegd. Zo gaan de kreukels voor een groot deel uit je wasgoed, waardoor je minder was hoeft te

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wij beantwoorden jouw vraagstukken

Zit je na al deze lappen tekst nog met vragen?

Kan gebeuren!

Gelukkig hebben wij per productcategorie een handige FAQ-module opgesteld die de meest gestelde vragen over het desbetreffende product / topic beantwoord:

Wat zijn op dit moment de beste wasmachines?

De beste wasmachine van dit moment is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble wasmachine. Dit komt door het Steam Wash en EcoBubble programma en de ruime trommelinhoud van 8 kilogram. Hierdoor was je ook moeiteloos meerdere dekbedden tegelijk.

Wat is beter AEG of Bosch?

Dit hangt enorm af van je persoonlijke voorkeuren. Elke wasmachine beschikt over specifieke functionaliteiten die bij het merk horen. Zo heeft de AEG wasmachine de ProSense beladingsfunctie, terwijl Bosch AllergiePlus heeft. Kijk daarom goed naar je persoonlijke voorkeuren bij het kopen van een wasmachine.

Waarom is Miele zo duur?

Er zijn een aantal redenen waarom het kopen van een nieuwe wasmachine van Miele zo’n grote investering is. Allereerst komt dit door de kwaliteit van het product, terwijl ook het aantal reparaties van de wasmachine een stuk lager ligt. De onderdelen die gebruikt zijn, zijn van erg hoge kwaliteit en daarom een stuk duurder.

Nog vragen of feedback?

Mensen zijn complexe wezens met een eigen set aan behoeftes en voorkeuren. Het kan dus weleens voorkomen dat we niet aan die van jou voldoen.

Is je vraag dus nog steeds niet beantwoord, of heb je wellicht een tip of stuk feedback voor ons (e.g. typefouten, misinformatie of bugs)? Laat het ons dan graag weten via ons contactformulier.

Wij doen natuurlijk ons uiterste best om elk vraagstuk z.s.m. te beantwoorden. Groetjes! 🙂


Relevante blogartikelen

Alles over wasmachines, wassen & kleren behandelen

admin
Dehetbeste.nl
Logo