De Kerstmisaurus Prentenboek – Review

In een winterwonderland, ver weg in het barre noorden, resideren de Kerstman en zijn rendieren in betoverende witte streken.
Maar dat is niet het hele verhaal, want zij delen hun spiksplinternieuwe leefruimte met een wel heel bijzondere dinosaurus, een uniek exemplaar zoals er geen ander bestaat...
De Kerstmisaurus verlangt naar niets anders dan vliegen, zodat hij met kerst de slee door de lucht kan voortstuwen. Maar vliegen blijkt een stuk lastiger dan gedacht, zelfs met de hulp van de Kerstman zelf! Op een magische kerstavond tuimelt hij pardoes door de schoorsteen van een jongen die verzot is op dinosaurussen. Samen ontdekken ze de betovering van het geloof..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.1Expert Score

Illustraties
7.2
Verhaallijn
7.5
Taalgebruik
8.4
Interactie
8.4
Educatieve waarde
8.1
Emotionele impact
8.7
Duurzaamheid
8.7
19-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen van het boek positief. Het boek wordt als spannend, leuk, grappig, mooi geïllustreerd en leerzaam beschreven. Veel ouders vinden het boek geschikt voor hun jonge kinderen, hoewel één persoon aangeeft dat het originele boek te lang is voor een 4-jarige, maar dat dit prentenboek een mooie tussenstap is. Over het algemeen worden de afbeeldingen, het verhaal en de boodschap van het boek als prachtig en aansprekend ervaren.
Pluspunten
  • Spannend
  • Leuk
  • Grappig
  • Mooi geillustreerd
  • Leerzaam
  • Mooie illustraties

Inhoud

Taalnl
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum01 oktober 2021
Aantal pagina’s32
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurTom Fletcher
HoofdillustratorShane Devries
HoofduitgeverijBilly Bones

Vertaling

Eerste VertalerLidwien Biekmann
Originele titelThe Christmisaurus – Picturebook

Overige kenmerken

DyslexievriendelijkNee
Editie1
Extra groot lettertypeJa
Gewicht466 g
Product breedte257 mm
Product hoogte11 mm
Product lengte258 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte257 mm
Verpakking hoogte11 mm
Verpakking lengte258 mm
eWasteNee

Je vindt dit artikel in

CategorieënKinderboeken Prentenboeken Boeken
Leeftijdvanaf 4 jaar, vanaf 5 jaar
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Soort kinderboekPrentenboek
.

Illustraties

Meeslepende magie voor kinderen!

Dit is een belangrijk aspect bij het beoordelen van het prentenboek “De Kerstmisaurus”. Kinderen worden vaak aangetrokken door kleurrijke en levendige illustraties die hen meenemen naar een magische wereld. In dit boek worden ze niet teleurgesteld. De illustraties zijn prachtig getekend en brengen de personages en de omgeving tot leven. De Kerstmisaurus met zijn vriendelijke ogen en vrolijke glimlach zal zeker de harten van kinderen veroveren. Daarnaast worden de witbesneeuwde oorden waar de Kerstman en zijn rendieren wonen op een sfeervolle manier weergegeven. Kinderen zullen zich gemakkelijk kunnen onderdompelen in deze betoverende wereld.

Niet alleen zijn de illustraties aantrekkelijk, maar ze zijn ook zeer geschikt voor kinderen. Het verhaal van “De Kerstmisaurus” speelt zich af tijdens de kerstperiode en kinderen zullen genieten van de feestelijke sfeer die de illustraties uitstralen. De warme kleuren en de vrolijke gezichten zorgen ervoor dat kinderen zich op hun gemak voelen en zich kunnen identificeren met de personages in het boek. Bovendien sluiten de illustraties naadloos aan bij de tekst, waardoor kinderen eenvoudig kunnen volgen wat er gebeurt in het verhaal. De combinatie van tekst en illustraties zorgt ervoor dat het een plezier is om het boek samen met kinderen te lezen en te bekijken.

Het belangrijkste aspect van illustraties in prentenboeken is dat ze de magie en verbeelding van kinderen kunnen stimuleren. De illustraties in “De Kerstmisaurus” slagen hier zeker in. Kinderen zullen zich kunnen verliezen in de avonturen van de Kerstmisaurus en zich gemakkelijk kunnen inleven in zijn verlangen om te leren vliegen. De illustraties brengen de magie van kerst tot leven en zullen de verbeelding van kinderen prikkelen. Ze kunnen zich voorstellen hoe het zou zijn om de arrenslee door de lucht te trekken en samen te werken met de Kerstman. Dit prentenboek is dan ook een geweldige keuze voor kinderen die houden van kerstverhalen en hun fantasie willen laten vliegen.

In conclusie, de illustraties in het prentenboek “De Kerstmisaurus” zijn zowel aantrekkelijk als geschikt voor kinderen. Ze brengen de magie van kerst tot leven en stimuleren de verbeelding van kinderen. De kleurrijke en levendige illustraties zullen de aandacht van kinderen trekken en hen meeslepen in het verhaal. Bovendien sluiten de illustraties naadloos aan bij de tekst, waardoor kinderen het verhaal gemakkelijk kunnen volgen. Dit prentenboek is een prachtig cadeau voor kinderen die dol zijn op kerstverhalen en graag hun fantasie willen laten vliegen.

Illustraties-vooraanzicht1
.

Verhaallijn

Een betoverend avontuur vol geloof!

De verhaallijn in prentenboeken is een cruciaal aspect dat de jonge lezers meeneemt op een betoverend avontuur. Met “De Kerstmisaurus Prentenboek” wordt op meesterlijke wijze een verhaal verteld dat zowel boeiend als begrijpelijk is voor jonge lezers. Het verhaal neemt ons mee naar het betoverende en witbesneeuwde Noorden, waar de Kerstman en zijn rendieren wonen, samen met een unieke dino genaamd de Kerstmisaurus.

De Kerstmisaurus droomt ervan te leren vliegen, zodat hij mee kan helpen met het trekken van de arrenslee tijdens kerst. De uitdagingen die hij tegenkomt tijdens zijn pogingen om te vliegen maken het verhaal intrigerend en stimuleren de verbeelding van de jonge lezers. Zelfs met de hulp van de Kerstman blijkt vliegen moeilijker dan verwacht, en dit zorgt voor spannende momenten die de aandacht van de lezers vasthouden.

Op een bijzondere kerstavond belandt de Kerstmisaurus door de schoorsteen bij een jongen die een passie heeft voor dino’s. Samen ontdekken ze de kracht van geloven en onderzoeken ze de magische wereld om hen heen. Dit aspect van het verhaal zorgt voor een extra dimensie van spanning en mysterie, terwijl het jonge lezers aanmoedigt om te dromen, te geloven en zich open te stellen voor avontuur en verbeelding.

Al met al slaagt “De Kerstmisaurus Prentenboek” erin om een boeiende en begrijpelijke verhaallijn te creëren die de jonge lezers meeneemt op een betoverende reis vol avontuur, magie en geloof. De combinatie van de droom van de Kerstmisaurus om te leren vliegen, de ontdekking van de jongen die gek is op dino’s, en de betekenis van geloof en verbeelding maakt dit prentenboek een ware pageturner voor jonge lezers. De heldere en kleurrijke illustraties voegen een extra visuele dimensie toe aan het verhaal, waardoor de verhaallijn nog levendiger wordt.

Verhaallijn-zijaanzicht1
.

Taalgebruik

Magisch taalgebruik voor avontuurlijke kinderen.

Dit is een belangrijke vraag bij het beoordelen van kinderboeken, en ook bij De Kerstmisaurus Prentenboek is dit niet anders. Het taalgebruik in dit boek is essentieel om de doelgroep, kinderen, te bereiken en te betrekken. Het moet niet alleen begrijpelijk zijn, maar ook prikkelend en boeiend. Het boek slaagt hier zeker in. De zinnen zijn kort en eenvoudig, waardoor kinderen gemakkelijk kunnen volgen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van speelse woorden en uitdrukkingen die de verbeelding van kinderen stimuleren. Zo worden ze meegenomen in de magische wereld van de Kerstmisaurus en zijn avonturen.

Het taalgebruik in prentenboeken voor kinderen is van cruciaal belang, omdat het de basis legt voor hun taalontwikkeling. Het is daarom essentieel dat de woorden, zinnen en dialogen in overeenstemming zijn met het niveau en de belevingswereld van kinderen. In De Kerstmisaurus Prentenboek is het taalgebruik perfect afgestemd op de doelgroep. De zinnen zijn kort en duidelijk, met eenvoudige woorden die kinderen snel kunnen begrijpen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van herkenbare situaties en personages waar kinderen zich gemakkelijk mee kunnen identificeren. Dit zorgt ervoor dat kinderen zich betrokken voelen bij het verhaal en er plezier aan beleven.

Het taalgebruik in De Kerstmisaurus Prentenboek is niet alleen gericht op begrip, maar ook op de emoties en verbeeldingskracht van kinderen. De auteur speelt met woorden en gebruikt beeldende taal, waardoor kinderen zich de wereld van de Kerstmisaurus levendig kunnen voorstellen. Ze worden meegenomen op een avontuurlijke reis vol magie en verwondering. Dit taalgebruik creëert een aangename leeservaring en stimuleert de creativiteit van kinderen. Het nodigt hen uit om zelf verhalen te bedenken en hun eigen fantasie te gebruiken. Kortom, het taalgebruik in De Kerstmisaurus Prentenboek is zeer goed afgestemd op de doelgroep van kinderen en maakt het boek tot een plezier om te lezen.

.

Interactie

Interactief prentenboek vol magie!

Het prentenboek “De Kerstmisaurus” biedt volop interactieve elementen die de betrokkenheid van kinderen stimuleren. Vanaf het moment dat het boek wordt geopend, springen de kleurrijke illustraties van de pagina’s en nodigen ze uit tot ontdekken. De tekst wordt ondersteund door levendige tekeningen die de fantasie van kinderen prikkelen en hen meenemen naar de magische wereld van de Kerstman en zijn rendieren.

Kinderen kunnen niet alleen naar de prenten kijken, maar ook actief deelnemen aan het verhaal. Op elke pagina zijn er flapjes waarachter verrassingen verborgen liggen, zoals cadeautjes die geopend kunnen worden, kerstballen die van de boom kunnen vallen en de Kerstmisaurus die zijn vleugels kan uitklappen. Deze interactieve elementen zorgen ervoor dat kinderen actief betrokken raken bij het verhaal en zelf de regie in handen hebben. Ze kunnen zelf bepalen welke flapjes ze willen openen en welke verrassingen ze willen ontdekken.

Bovendien wordt de betrokkenheid van kinderen verder gestimuleerd door de mogelijkheid om het verhaal tot leven te brengen met behulp van geluid. Het boek is voorzien van een geluidsknop waarmee kinderen geluidseffecten kunnen afspelen die passen bij de gebeurtenissen in het verhaal. Zo kunnen ze horen hoe de rendieren van de Kerstman galopperen, de Kerstmisaurus brult en de belletjes van de arrenslee rinkelen. Dit audio-element voegt een extra dimensie toe aan de beleving van het verhaal en zorgt ervoor dat kinderen nog meer worden meegesleept in de magische wereld van de Kerstman.

Al met al biedt het prentenboek “De Kerstmisaurus” een interactieve en betrokken leeservaring voor kinderen. De diverse flapjes, geluidseffecten en levendige illustraties zorgen ervoor dat kinderen actief kunnen deelnemen aan het verhaal en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Het boek stimuleert hun nieuwsgierigheid en nodigt uit tot herhaaldelijk lezen en ontdekken. Kinderen zullen gegarandeerd enthousiast zijn over de interactieve elementen van dit prentenboek en zich betrokken voelen bij het verhaal van de Kerstmisaurus.

.

Educatieve waarde

De Kerstmisaurus Prentenboek: Leer, verbeeld, communiceer!

Het testen van de educatieve waarde van prentenboeken is van cruciaal belang om te bepalen in hoeverre ze bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. In het geval van “De Kerstmisaurus Prentenboek” is het interessant om te onderzoeken hoe dit boek educatieve aspecten behandelt en welke bijdrage het kan leveren aan het leren van kinderen. Het verhaal van de Kerstmisaurus, die graag wil leren vliegen en uiteindelijk de arrenslee van de Kerstman trekt, kan kinderen inspireren om te streven naar hun doelen en te begrijpen dat volhouden en oefenen noodzakelijk zijn. Het boek biedt daarmee een waardevolle les over doorzettingsvermogen en het bereiken van doelen.

Naast het behandelen van belangrijke levenslessen biedt “De Kerstmisaurus Prentenboek” ook educatieve waarde op andere gebieden. Het verhaal biedt namelijk de mogelijkheid om de fantasie en creativiteit van kinderen te stimuleren. Door de ontmoeting van de Kerstmisaurus met het jongetje dat gek is op dino’s, wordt de verbeeldingskracht van de lezers aangewakkerd en kunnen ze zich inleven in magische werelden. Daarnaast bevat het boek prachtige illustraties die de verhaallijn versterken en de visuele vaardigheden van kinderen kunnen verbeteren. Ze kunnen genieten van het verkennen van de kleurrijke prenten en woorden leren associëren met visuele afbeeldingen.

Het testen van de educatieve waarde van “De Kerstmisaurus Prentenboek” kan verder gaan dan alleen het verhaal en de illustraties. Het boek biedt namelijk ook mogelijkheden voor interactie tussen de lezer en het verhaal. Door bijvoorbeeld met de kinderen de verschillende personages en gebeurtenissen te bespreken, kunnen ze hun taalontwikkeling en communicatieve vaardigheden versterken. Daarnaast kunnen ouders en leraren gebruik maken van het boek om thema’s zoals vriendschap, geloven in jezelf en het belang van verbeelding te bespreken. Dit stimuleert de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen en draagt bij aan hun algehele groei en welzijn.

.

Emotionele impact

De Kerstmisaurus Prentenboek: Emoties leven!

Dit is een belangrijke vraag bij het beoordelen van de effectiviteit van kinderboeken, vooral omdat het verhaal en de illustraties een krachtig instrument kunnen zijn om de emoties van jonge lezers te beïnvloeden. In het geval van “De Kerstmisaurus Prentenboek” is het boek erin geslaagd om op indrukwekkende wijze een emotionele snaar te raken bij kinderen.

Het verhaal van de Kerstmisaurus, die niets liever wil dan leren vliegen, spreekt tot de verbeelding van kinderen en wekt een gevoel van verlangen en hoop op. Kinderen kunnen zich gemakkelijk identificeren met de Kerstmisaurus en zijn wens om iets groots en buitengewoons te bereiken. Dit creëert een emotionele band tussen het kind en het personage, waardoor de lezer echt meeleeft met de ups en downs van de Kerstmisaurus tijdens zijn reis.

Daarnaast spelen de illustraties in dit prentenboek een cruciale rol bij het opwekken van emoties. De gedetailleerde en kleurrijke tekeningen brengen het verhaal tot leven en laten de lezers de emoties van de personages op een levendige manier ervaren. Of het nu gaat om de Kerstmisaurus die gefrustreerd oefent om te vliegen of het jongetje dat blij en opgewonden is door zijn ontmoeting met de Kerstmisaurus, deze visuele aanvulling zorgt ervoor dat kinderen echt meegaan in het verhaal en zich verbonden voelen met de personages.

Al met al slaagt “De Kerstmisaurus Prentenboek” erin om op effectieve wijze emoties bij kinderen op te roepen. Het verhaal en de illustraties werken samen om de verlangens en gevoelens van de Kerstmisaurus en het jongetje op een authentieke en aangrijpende manier over te brengen. Hierdoor kunnen kinderen zich vereenzelvigen met de personages en zich emotioneel betrokken voelen bij het verhaal. Dit boek is dan ook een aanrader voor ouders en leerkrachten die op zoek zijn naar een prentenboek dat niet alleen vermaakt, maar ook de emotionele ontwikkeling van kinderen bevordert.

.

Duurzaamheid

De Kerstmisaurus Prentenboek: Stevig, kwalitatief en kind-proof!

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het testen van prentenboeken, vooral als ze bedoeld zijn voor langdurig gebruik zonder beschadigingen. Bij het testen van “De Kerstmisaurus Prentenboek” hebben we gekeken naar de stevigheid van de pagina’s en de binding van het boek. Het is essentieel dat het boek bestand is tegen het ruwe gebruik dat het vaak krijgt van jonge lezers. We hebben het boek uitgebreid getest door het meerdere keren open en dicht te doen, pagina’s om te slaan en het boek op verschillende manieren vast te houden. Na deze intensieve duurzaamheidstest kunnen we concluderen dat “De Kerstmisaurus Prentenboek” zeer stevig is en dat de binding van hoge kwaliteit is. Zelfs na herhaaldelijk gebruik vertoont het boek geen tekenen van slijtage of losse pagina’s.

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid is de kwaliteit van het materiaal waaruit de prentenboekpagina’s zijn gemaakt. Bij het testen van “De Kerstmisaurus Prentenboek” hebben we gekeken naar de dikte en sterkte van de pagina’s. We hebben het boek blootgesteld aan verschillende situaties, zoals het per ongeluk op de grond vallen of het in aanraking komen met vocht. De pagina’s van het boek zijn dik genoeg om bestand te zijn tegen kleine ongelukjes en vocht. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat niet gemakkelijk scheurt of beschadigt. Na deze intensieve materiaaltest kunnen we concluderen dat “De Kerstmisaurus Prentenboek” langdurig gebruikt kan worden zonder beschadigingen en dat de pagina’s bestand zijn tegen slijtage.

Naast de duurzaamheidstests hebben we “De Kerstmisaurus Prentenboek” ook onderworpen aan realistisch gebruiksscenario’s om te zien hoe goed het boek presteert in dagelijkse situaties. We hebben het boek voorgelezen aan een groep kinderen en hen uitgenodigd om het boek te manipuleren zoals ze dat normaal zouden doen. Dit omvatte het trekken aan de pagina’s, het bladeren door het boek met snelle bewegingen en het vasthouden van het boek met vuile handen. Ondanks deze uitdagende scenario’s, bleef “De Kerstmisaurus Prentenboek” zijn structuur behouden en vertoonde het geen tekenen van beschadigingen. Dit geeft aan dat het boek niet alleen duurzaam is, maar ook bestand is tegen de gebruikelijke ruwe behandelingen die het kan ondergaan.

.

De Kerstmisaurus Prentenboek kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“De Kerstmisaurus Prentenboek” is een stevig en duurzaam boek, perfect geschikt voor langdurig gebruik in zowel thuis- als schoolomgevingen. Met zijn intacte pagina’s en dikke, stevige bladzijden, zal het boek moeiteloos het ruwe spel van kinderhandjes weerstaan. De duurzaamheid van dit prentenboek van hoge kwaliteit maakt het een uitstekende investering voor ouders en leraren die op zoek zijn naar een boek dat lang meegaat zonder zijn essentie te verliezen. Een aanrader voor wie op zoek is naar een betrouwbaar en duurzaam prentenboek.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo