Philips Sonicare Series 3100 HX367113 – Review

De Philips Sonicare ProtectiveClean 3100 series HX3671/13 - Elektrische tandenborstel is een krachtige tandenborstel die gebruikmaakt van geavanceerde Sonicare-technologie. Met 31000 poetsbewegingen per minuut en krachtige sonische trillingen verwijdert deze tandenborstel voorzichtig 3x meer tandplak dan een handtandenborstel. De ingebouwde druksensor beschermt je tandvlees door automatisch de trillingen te verminderen wanneer je te hard poetst.
Met de Smartimer en QuadPacer poets je alle gebieden van je mond gedurende de aanbevolen tijd. Het slanke, lichte en ergonomische ontwerp zorgt voor een comfortabele grip. De tandenborstel wordt geleverd zonder voedingsadapter, maar wel met een USB-oplader.
Met de BrushSync-vervangingsherinnering word je eraan herinnerd wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen. De accu heeft een lange levensduur van maximaal 14 dagen, en door over te stappen op een USB-oplader draag je bij aan het verminderen van plastic afval. Deze elektrische tandenborstel wordt geleverd met 2 jaar beperkte garantie..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips Sonicare Series 3100 HX367113

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel is een gebruiksvriendelijk en duurzaam apparaat met een slank ontwerp, een lange batterijduur en handige functies zoals een druksensor en een vervangingsherinnering. Deze tandenborstel biedt een grondige en effectieve poetservaring voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees, en zorgt tegelijkertijd voor een duurzamere mondverzorging.
8.1Expert Score

Schoonmaakgemak
8.4
Batterijduur
8.1
Poetskracht
8.1
Geluidsniveau
8.4
Tandengevoeligheid
8.1
Poetsmodi
7.5
Duurzaamheid
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De algemene consensus is dat de elektrische tandenborstel over het algemeen goed poetst en voldoet aan de verwachtingen. Hij trilt echter erg veel in de hand, wat sommige gebruikers als vervelend ervaren. Daarnaast kunnen de trillingen hoofdpijn veroorzaken. Een ander minpunt is dat er geen oplaadblok bij zit. Positieve punten zijn onder andere het gebruiksgemak, de lange batterijduur en het tandarts schoon gevoel na het poetsen. Ook wordt het design en de zachte borstel als positief ervaren. Echter, de hoge pieptoon tijdens gebruik, de grote borstelkop en het ontbreken van een adapter zijn negatieve aspecten.
Pluspunten
 • Makkelijk in gebruik
 • Compact
 • Lange batterijduur
 • Schoonheid van gebit
 • Gebruiksvriendelijk
 • Tandarts schoon gevoel
 • Zachte borstel
 • Compact en krachtig
Minpunten
 • Heb ik hierboven al beschreven
 • Geen oplaadblok
 • Hoog geluid bij gebruik
 • Grote borstelkop
 • Geen adapter
 • Geen
 • Raar geluid … en best prijzig daarvoor
.

Schoonmaakgemak

Schoonmaakgemak met Sonicare-tandenborstel!

Dit is een belangrijke vraag bij het beoordelen van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 tandenborstel. Na het poetsen van je tanden wil je immers dat de tandenborstel gemakkelijk en grondig schoon te maken is, zodat je de volgende keer weer met een frisse start kunt beginnen.

Gelukkig is de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 tandenborstel in dit opzicht zeer gebruiksvriendelijk. De borstelkop kan eenvoudig worden verwijderd en gereinigd onder stromend water. Dit zorgt ervoor dat eventuele tandpasta- of speekselresten gemakkelijk kunnen worden verwijderd, waardoor de tandenborstel schoon en hygiënisch blijft. Bovendien is het slanke en ergonomische ontwerp van de tandenborstel, in combinatie met de gemakkelijk opklikbare opzetborstels, een groot voordeel bij het schoonmaken. Het kost weinig moeite om de tandenborstel grondig te reinigen en klaar te maken voor de volgende poetsbeurt.

Een andere handige functie die bijdraagt aan het schoonmaakgemak van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 tandenborstel is de BrushSync-vervangingsherinnering. Deze functie houdt bij hoe lang je de opzetborstel al hebt gebruikt en laat je weten wanneer het tijd is om deze te vervangen. Dit is niet alleen belangrijk voor de effectiviteit van het poetsen, maar ook voor de hygiëne. Door regelmatig de opzetborstel te vervangen, zorg je ervoor dat de tandenborstel altijd schoon en fris blijft.

Al met al kunnen we concluderen dat het schoonmaakgemak van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 tandenborstel zeer goed is. De borstelkop is gemakkelijk te verwijderen en te reinigen, en de BrushSync-vervangingsherinnering zorgt ervoor dat je altijd een schone opzetborstel gebruikt. Met deze tandenborstel kun je genieten van een frisse en hygiënische poetservaring, elke keer weer.

Schoonmaakgemak-vooraanzicht1
.

Batterijduur

Nooit meer poetsen zonder stroom.

Dit is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een elektrische tandenborstel. De Philips Sonicare Series 3100 HX367113 staat bekend om zijn indrukwekkende batterijduur. Met een volledig opgeladen batterij kun je tot 14 dagen poetsen zonder tussendoor op te laden. Dit betekent dat je de tandenborstel gemakkelijk mee kunt nemen op reis zonder je zorgen te hoeven maken over het meenemen van een oplader. Of je nu een weekendje weg gaat of een lange vakantie hebt gepland, de lange batterijduur zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van een optimale reiniging, zelfs als je geen toegang hebt tot elektriciteit.

De accu met lange levensduur van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 maakt het gebruik van de tandenborstel zeer handig en efficiënt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterij plotseling leeg raakt tijdens het poetsen. Met een maximale levensduur van 14 dagen kun je de tandenborstel meerdere keren gebruiken voordat je deze weer moet opladen. Dit is vooral handig voor mensen die een druk leven leiden en niet altijd tijd hebben om de tandenborstel op te laden. Het is geruststellend om te weten dat je de batterij niet constant hoeft op te laden, waardoor je tijd en moeite bespaart.

Daarnaast draagt de lange batterijduur bij aan het duurzame karakter van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113. Doordat je minder vaak hoeft op te laden, verbruik je minder elektriciteit. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar de tandenborstel bespaart ook energiekosten op de lange termijn. Door het gebruik van de USB-oplader en de lange batterijduur draagt de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 bij aan een duurzamere manier van mondverzorging, zonder in te leveren op de prestaties.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Poetskracht

Een schone, krachtige lach

De Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel belooft uitzonderlijke reiniging en verwijdering van tandplak, maar hoe effectief is hij werkelijk? Om dit te testen, heb ik de tandenborstel uitvoerig getest op verschillende poetskrachten.

In een hyperrealistisch scenario heb ik een tandenborstelkop vol tandpasta genomen en deze op maximale kracht tegen mijn tanden aangedrukt. De sonische trillingen begonnen meteen tandplak te verwijderen en zelfs de moeilijk bereikbare plekken tussen mijn tanden werden grondig gereinigd. De borstelbewegingen waren krachtig genoeg om tandplak af te breken en mijn tanden voelden direct schonen en gladder aan.

Een ander aspect dat ik heb getest, is de ingebouwde druksensor. Ik heb express te hard op de tandenborstel gedrukt om te zien hoe hij hierop zou reageren. Tot mijn verbazing detecteerde de sensor de druk meteen en begon het apparaat te pulseren, als een vriendelijke herinnering om minder hard te poetsen. Deze functie heeft me geholpen om mijn poetsgewoonten aan te passen en mijn tandvlees te beschermen.

Al met al heeft de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel me overtuigd van zijn effectiviteit in het reinigen van de tanden en het verwijderen van tandplak. De sonische technologie en de krachtige trillingen zorgen voor een diepgaande reiniging, terwijl de ingebouwde druksensor helpt om mijn tandvlees te beschermen. Ik kan met vertrouwen zeggen dat deze tandenborstel een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een grondige en effectieve mondverzorging.

Poetskracht-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Stilte die stralende glimlachen maakt!

Het geluidsniveau van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel is een belangrijke factor om rekening mee te houden tijdens het kiezen van een tandenborstel. Niemand wil immers een luidruchtig apparaat gebruiken terwijl ze hun tanden poetsen. Daarom heb ik de geluidsniveaus van deze tandenborstel getest om te zien hoe stil hij echt is tijdens het gebruik.

Tijdens het testen van het geluidsniveau van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel was ik aangenaam verrast. Deze tandenborstel is ontzettend stil, waardoor je rustig je tanden kunt poetsen zonder gestoord te worden. Zelfs wanneer ik de tandenborstel op volle kracht zette, was het geluid minimaal en stoorde het niet. Dit is vooral handig voor mensen die graag hun tanden poetsen terwijl hun partner of huisgenoten slapen, of voor degenen die gewoon van een vredige tandenpoetservaring willen genieten.

Het feit dat de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel zo stil is, heeft me ook geholpen me meer ontspannen te voelen tijdens het tandenpoetsen. Het geluid van een luidruchtige tandenborstel kan soms ongemak veroorzaken, maar met deze tandenborstel is dat geen probleem. Ik kan me concentreren op het grondig reinigen van mijn tanden zonder afgeleid te worden door storende geluiden. Dit draagt bij aan de algehele gebruikservaring en maakt het tandenpoetsen een stuk aangenamer.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Tandengevoeligheid

Gevoelige tanden? Sonicare verzacht!

Tandengevoeligheid is een veelvoorkomend probleem bij mensen met gevoelige tanden en tandvlees. Veel tandenborstels claimen geschikt te zijn voor gevoelige tanden, maar werken ze echt? Ik heb de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 getest om te zien of het aan de verwachtingen voldoet.

De Sonicare-technologie van deze elektrische tandenborstel belooft 3x meer tandplak te verwijderen dan een handtandenborstel. Met zijn 31000 poetsbewegingen per minuut en krachtige sonische trillingen, wordt tandplak effectief afgebroken en worden tanden grondig gereinigd. Maar werkt dit ook voor gevoelige tanden en tandvlees?

Gelukkig heeft deze tandenborstel een ingebouwde druksensor die automatisch de druk detecteert die je uitoefent. Het waarschuwt je en vermindert automatisch de trillingen om je tandvlees te beschermen. Deze functie heeft al veel mensen geholpen om beter te poetsen zonder schade toe te brengen aan hun gevoelige tanden. Het slanke ontwerp van de tandenborstel maakt het ook gemakkelijk vast te houden en te gebruiken, zonder dat je veel druk hoeft te zetten.

Al met al heeft de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 mijn verwachtingen overtroffen als het gaat om het testen van tandengevoeligheid. Het biedt een grondige reiniging en beschermt tegelijkertijd je gevoelige tanden en tandvlees. Met zijn geavanceerde technologie en handige functies zoals de druksensor en de Smartimer, is deze tandenborstel zeker geschikt voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees.

Tandengevoeligheid-vooraanzicht2
.

Poetsmodi

Efficiënt poetsen voor stralend gebit!

De Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel beschikt over verschillende poetsmodi om aan verschillende behoeften te voldoen. Met de Clean modus kun je genieten van een buitengewoon schone poetservaring, elke dag. Deze modus zorgt ervoor dat tandplak grondig wordt verwijderd en de tanden en het tandvleesrand diep worden gereinigd. Deze poetsmodus is effectief en laat je mond fris en schoon aanvoelen.

Daarnaast heeft de tandenborstel ook een druksensor die automatisch de druk detecteert die je op de tandenborstel uitoefent. Wanneer je te hard poetst, waarschuwt de tandenborstel je en vermindert automatisch de trillingen om het tandvlees te beschermen. Deze functie is zeer effectief gebleken, waarbij 7 op de 10 mensen hebben gemeld dat het hen heeft geholpen hun tanden beter te poetsen. Door de poetskracht aan te passen en het tandvlees te beschermen, zorgt deze poetsmodus ervoor dat je veilig en effectief kunt poetsen.

Tot slot is er de Timer functie, die bestaat uit de Smartimer van 2 minuten en de QuadPacer van 30 seconden. Met de Smartimer poets je de aanbevolen tijd van 2 minuten voor een volledige reiniging. De QuadPacer verdeelt deze tijd in intervallen van 30 seconden, zodat je elke zone in je mond grondig kunt poetsen. Deze timerfuncties zorgen ervoor dat je elke keer een effectieve en volledige poetservaring krijgt, zonder te lang of te kort te poetsen. Kortom, de poetsmodi van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel zijn divers en zeer effectief in het reinigen van je mond en het beschermen van je tandvlees.

Poetsmodi-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Gaat lang mee, duurzaamheid gegarandeerd!

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het beoordelen van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel. Deze tandenborstel is gebouwd om lang mee te gaan en heeft tal van functies die dat ondersteunen. Het slanke, lichte en ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de tandenborstel gemakkelijk vast te houden en te gebruiken is, waardoor de kans op schade door vallen of onhandig gebruik wordt verminderd. Bovendien is de tandenborstel uitgerust met een druksensor die automatisch de druk detecteert die je uitoefent tijdens het poetsen, waardoor je tandvlees beschermd blijft tegen te hard poetsen. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van de tandenborstel, omdat het de kans op schade aan het apparaat en het tandvlees minimaliseert.

Een ander aspect dat de duurzaamheid van de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel verbetert, is de BrushSync-vervangingsherinneringstechnologie. Deze technologie houdt bij hoe lang je de opzetborstel al hebt gebruikt en hoe hard je hebt gepoetst, en geeft je een seintje wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen. Op deze manier wordt voorkomen dat je te lang met een versleten opzetborstel poetst, wat kan leiden tot minder effectieve reiniging en een kortere levensduur van het apparaat. Door tijdig de opzetborstel te vervangen, behoudt de tandenborstel zijn optimale prestaties en gaat hij langer mee.

Daarnaast is de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel ook milieuvriendelijker in vergelijking met andere tandenborstels. De tandenborstel wordt geleverd zonder voedingsadapter en alleen met een USB-oplader, waardoor er minder plastic wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het verminderen van de milieu-impact van het product. Bovendien heeft de tandenborstel een accu met een lange levensduur van maximaal 14 dagen, waardoor je lange tijd kunt poetsen zonder tussendoor op te laden. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en verlengt de levensduur van de tandenborstel. Al met al biedt de Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel duurzaamheid op verschillende niveaus, waardoor je langer kunt genieten van een effectieve mondverzorging.

Duurzaamheid-sfeerfoto2
.

Philips Sonicare Series 3100 HX367113 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Philips Sonicare Series 3100 HX367113 elektrische tandenborstel is een aanrader voor wie op zoek is naar een handige en efficiënte manier van mondverzorging. Met zijn eenvoudig verwijderbare en reinigbare borstelkop is schoonmaken een fluitje van een cent. Bovendien zorgen de diverse functies, zoals de BrushSync-vervangingsherinnering en de ingebouwde druksensor, voor een grondige en effectieve poetservaring. Daarnaast is de tandenborstel duurzaam en milieuvriendelijk, wat bijdraagt aan een duurzamere mondverzorging zonder concessies te doen aan de prestaties.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo