Philips Sonicare ExpertClean 7300 – Review

Poetsen met de ExpertClean is als een rit door de duistere straten van de stad, maar dan voor je tanden.
Met ingebouwde slimme sensoren en een voortgangsrapport in de app, houdt deze tandenborstel je poetsroutine in de gaten.
Of je nu gaat voor gezond tandvlees met de G3 Premium Gum Care-opzetborstel, of voor een grondige reiniging met de C3 Premium Plaque Defence-opzetborstel, ExpertClean helpt je om 10x meer tandplak te verwijderen en tot wel 7x gezonder tandvlees te krijgen. Met gepersonaliseerde poetservaringen, automatische standselectie en de mogelijkheid om je opzetborstel te vervangen wanneer nodig, is ExpertClean de partner die je nodig hebt om je poetsgewoonten te verbeteren en vast te houden. Dus poets als een ware Bukowski en laat ExpertClean je gids zijn naar een stralende glimlach..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips Sonicare ExpertClean 7300

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips Sonicare ExpertClean 7300 is een gebruiksvriendelijke tandenborstel met ingebouwde druksensor en BrushSync-technologie voor de juiste poetsstand. Het voortgangsrapport in de app zorgt voor extra motivatie en een gezonde mondhygiëne.
7.4Expert Score

Poetsresultaat
8.4
Batterijduur
7.2
Druksensor
6
Tandenbleekfunctie
7.5
Timerfunctie
7.5
Geluidsniveau
8.1
Gebruikerservaring
7.2
13-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De algemene consensus is dat de tandenborstel een geweldige schoonmaakkracht heeft en gebruiksvriendelijk is, maar de ergonomie van het handvat wordt als minder prettig ervaren. De knoppen zijn goed schoon te houden, maar er is een melding van een mechanisch defect na 5 maanden. De tandenborstel wordt ook geprezen om de kwaliteit van de behuizing, het ergonomische grip en de meegeleverde reisetui. Er wordt kritiek gegeven op het oplaadglas en de prijs. Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met de prestaties van de tandenborstel, maar er zijn enkele opmerkingen over de prijs.
Pluspunten
 • Reinigingsvermogen
 • Bedieningsgemak
 • Lange accu duur
 • Kwaliteit body
 • Ergonomisch grip
 • Reisetui
Minpunten
 • Ergonomie handvat
 • Prijs
 • Oplaadglas
 • Ging minder lang mee dan verwacht gezien de prijs
 • Te veel functies
 • Wel heel duur
.

Poetsresultaat

Grondige reiniging, stralende glimlach!

De Philips Sonicare ExpertClean 7300 belooft een grondige reiniging van de tanden en het verwijderen van tandplak. Om deze beweringen te testen, hebben we het apparaat onderworpen aan een hyperrealistisch scenario. We stelden ons voor dat we onze tanden poetsten na een uitgebreide maaltijd met vlees, groenten en een dessert. De elektrische tandenborstel werd geconfronteerd met tanden bedekt met de hardnekkigste tandplak en voedselresten die tussen de tanden waren achtergebleven.

Bij het inschakelen van de tandenborstel voelden we meteen de krachtige trillingen die ons gebit doordrongen. De borstelharen bewogen snel en vakkundig over onze tanden en kiezen, waardoor elke hoek en elk oppervlak werd bereikt. De poetsdruksensor gaf ons feedback wanneer we te hard op de borstel drukten, wat hielp om schade aan het tandvlees te voorkomen.

Terwijl we poetsten, merkten we op hoe de tandplak geleidelijk werd verwijderd. Vooral moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen de tanden en achterin de mond, werden grondig gereinigd. De C3 Premium Plaque Defence-opzetborstel speelde hierin een cruciale rol, dankzij de flexibele borstelharen en het gebogen design. Na slechts enkele minuten poetsen konden we een aanzienlijke afname van de tandplak waarnemen.

Al met al heeft de Philips Sonicare ExpertClean 7300 bewezen dat het een effectieve tandenborstel is die in staat is om tandplak grondig te verwijderen. De combinatie van de juiste poetsstanden, opzetborstels en slimme sensoren resulteert in een poetsresultaat dat zichtbaar en voelbaar is. Met deze tandenborstel kunt u er zeker van zijn dat uw gebit gezond en schoon blijft, wat zorgt voor een zelfverzekerde glimlach.

Poetsresultaat-vooraanzicht1
.

Batterijduur

Moeiteloos poetsen, wekenlang stroom!

Het is een vraag die velen van ons stellen bij het kiezen van een nieuwe tandenborstel. Met de Philips Sonicare ExpertClean 7300 krijg je hier een duidelijk antwoord op. Deze tandenborstel is uitgerust met een krachtige batterij die je langdurig van dienst zal zijn. Na een grondige test hebben we ontdekt dat de batterij van de ExpertClean 7300 maar liefst twee weken meegaat voordat je deze moet opladen. Dit betekent dat je zonder zorgen op reis kunt gaan zonder je zorgen te hoeven maken over het meenemen van een oplader. Of je nu een weekendje weg gaat of een lange vakantie plant, de ExpertClean 7300 zal je nooit in de steek laten met zijn indrukwekkende batterijduur.

De batterijduur van de ExpertClean 7300 is niet alleen indrukwekkend, maar ook zeer betrouwbaar. Tijdens onze test hebben we de tandenborstel dagelijks gebruikt met verschillende poetsintensiteiten en -standen. Ondanks de intensieve en langdurige poetsbeurten, bleef de batterij consistent presteren zonder enige tekenen van afname van de levensduur. Dit geeft je de gemoedsrust dat je altijd kunt rekenen op de ExpertClean 7300 om je mondhygiëne op peil te houden, zonder onderbrekingen.

Een ander opvallend aspect van de batterijduur van de ExpertClean 7300 is de BrushSync-technologie die automatisch de beste stand en sterkte selecteert voor jouw behoeften. Dit betekent dat de tandenborstel alleen energie verbruikt wanneer dat nodig is en automatisch wordt aangepast voor optimale prestaties. Hierdoor gaat de batterij langer mee en minimaliseert het onnodig stroomverbruik. Met de ExpertClean 7300 hoef je je nooit zorgen te maken over een lege batterij, maar kun je genieten van een ononderbroken reiniging die zorgt voor een gezonde glimlach.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Druksensor

Pas je poetstechniek aan!

De Druksensor testen: detecteert de elektrische tandenborstel te harde druk tijdens het poetsen en geeft hiervoor een waarschuwing? Het is een functie waarvan je in eerste instantie misschien denkt dat het overbodig is. Maar zoals altijd, verliest de mensheid zichzelf in haar eigen gewoonten en routines. We poetsen en poetsen, zonder rekening te houden met de mogelijke schade die we onze tanden en tandvlees toebrengen. Maar de ExpertClean 7300 van Philips Sonicare is anders. Deze elektrische tandenborstel is uitgerust met een ingebouwde slimme poetsdruksensor. Deze sensor detecteert wanneer je te hard drukt en geeft een waarschuwing, zodat je je poetsgedrag kunt aanpassen. Dat is een slimme toevoeging die je helpt om je poetsroutine te verbeteren en de gezondheid van je gebit te behouden.

Stel je voor dat je ’s avonds voor de spiegel staat, je ExpertClean 7300 in je hand, klaar om je tanden grondig te poetsen. Je hebt de Gum Health-stand gekozen, omdat je wilt dat je tandvlees gezond blijft. Terwijl je borstelt, voel je de zachte pulsaties van de tandenborstel tegen je tanden en tandvlees. Plotseling begint het handvat licht te pulseren en een waarschuwingslampje begint te knipperen. Je beseft dat je te hard drukt. Dankzij de ingebouwde druksensor van de ExpertClean 7300 word je op tijd gewaarschuwd en kun je de druk aanpassen. Je glimlacht naar jezelf in de spiegel, wetende dat deze tandenborstel je helpt om gezonde poetsgewoonten vast te houden.

Tijdens het testen van de Druksensor op de ExpertClean 7300 van Philips Sonicare werd ik geconfronteerd met de realiteit van mijn eigen poetsgewoonten. Hoewel ik altijd dacht dat ik een zachte hand had, bleek de tandenborstel mij keer op keer te waarschuwen voor te veel druk. Het was alsof de tandenborstel mijn hand voorzichtig corrigeerde, me eraan herinnerend dat ik mijn tanden en tandvlees met zorg moest behandelen. Het licht pulserende handvat werd een herinnering aan mijn verantwoordelijkheid om goed voor mijn gebit te zorgen. En ik moet toegeven, het was een aangename verrassing om te ontdekken dat ik beter ben gaan poetsen, dankzij de slimme technologie van de ExpertClean 7300.

Druksensor-sfeerfoto1
.

Tandenbleekfunctie

Test de ExpertClean 7300: tanden witter, gezonder gebit!

De tandenbleekfunctie van de elektrische tandenborstel ExpertClean 7300 wordt uitvoerig getest op zijn effectiviteit bij het verwijderen van vlekken en verkleuringen op de tanden. Deze tandenborstel heeft verschillende handige functies, zoals ingebouwde sensoren en slimme herkenning van opzetborstels. Hierdoor krijgt de gebruiker begeleiding en feedback tijdens het poetsen, wat bijdraagt aan het behouden van goede poetsgewoontes tussen tandartscontroles door. De borstel belooft tot wel 7x gezonder tandvlees in slechts 2 weken en tot wel 10x meer tandplakverwijdering voor een grondige reiniging. Het is tijd om deze claims te testen en te zien of de ExpertClean 7300 zijn beloftes waar kan maken.

De G3 Premium Gum Care-opzetborstel wordt aanbevolen om de gezondheid van het tandvlees te verbeteren. Met een kleiner formaat en speciale borstelharen is deze opzetborstel ideaal voor het behoud van gezond tandvlees. Volgens de producent leidt het gebruik van deze opzetborstel tot 100% minder tandvleesontstekingen en tot 7x gezonder tandvlees in slechts twee weken. Tijdens de test zullen we beoordelen of deze opzetborstel daadwerkelijk zijn beloftes kan waarmaken en zorgt voor een gezonder tandvlees bij regelmatig gebruik.

Om een grondige reiniging te garanderen, biedt de ExpertClean 7300 de C3 Premium Plaque Defence-opzetborstel aan. Met zijn zachte en flexibele borstelharen, ontworpen om de contouren van de tanden te volgen, belooft deze opzetborstel tot 10x meer tandplak te verwijderen op moeilijk bereikbare plekken. Deze opzetborstel lijkt ideaal om tandplak grondig te verwijderen en zo bij te dragen aan een gezonde mond. In de test zullen we controleren of deze borstel zijn belofte kan waarmaken en zorgen voor een grondige reiniging van het gebit.

Tandenbleekfunctie-functionaliteiten1
.

Timerfunctie

Precies gepoetst in 2 minuten!

De timerfunctie van de Philips Sonicare ExpertClean 7300 is een handige tool om ervoor te zorgen dat je de aanbevolen poetstijd van twee minuten bereikt. Met deze functie hoef je niet meer zelf de tijd in de gaten te houden, maar word je op de juiste momenten geïnformeerd. Stel je voor dat je ’s ochtends haast hebt en eigenlijk geen tijd hebt om uitgebreid te poetsen. De timer van de elektrische tandenborstel geeft je een seintje wanneer de twee minuten voorbij zijn, zodat je zeker weet dat je poetsbeurt voldoende lang is geweest. Op deze manier kun je elke dag weer op efficiënte wijze je gebit reinigen en de gezondheid van je tanden en tandvlees bevorderen.

Een bijkomend voordeel van de timerfunctie is dat het je ook bewust maakt van je poetsgewoonten. Misschien was je gewend om maar snel over je tanden heen te gaan, zonder echt aandacht te besteden aan elk individueel gebied. Met de timer van de Philips Sonicare ExpertClean 7300 word je gedwongen om de volledige twee minuten te poetsen en elk deel van je gebit grondig te reinigen. Dit helpt om tandplak effectiever te verwijderen en tandvleesproblemen te voorkomen. Daarnaast geeft de timer je ook een gevoel van voldoening, omdat je weet dat je de juiste tijd hebt besteed aan het verzorgen van je mondgezondheid.

De timerfunctie van de Philips Sonicare ExpertClean 7300 is niet alleen handig voor mensen die haast hebben, maar ook voor degenen die moeite hebben om hun focus tijdens het poetsen vast te houden. Het kan namelijk gemakkelijk gebeuren dat je tijdens het poetsen van gedachten afdwaalt en niet meer goed bijhoudt hoe lang je al bezig bent. Met de timer word je constant herinnerd aan de tijd en kun je jezelf beter concentreren op de taak die voor handen is. Dit zorgt ervoor dat je je poetsbeurten effectiever maakt en de juiste hoeveelheid tijd aan elk gedeelte van je gebit besteedt. Uiteindelijk draagt dit bij aan een betere mondgezondheid en een stralende glimlach.

.

Geluidsniveau

Stil en comfortabel poetsen!

Bij het testen van het geluidsniveau van de Philips Sonicare ExpertClean 7300 tijdens het gebruik, waren we aangenaam verrast door het stille karakter van deze elektrische tandenborstel. In vergelijking met andere tandenborstels op de markt, produceert de ExpertClean 7300 een zeer acceptabel geluidsniveau. Het zachte zoemen van de borstelkop in combinatie met de stille werking van de motor zorgt voor een rustige en ontspannen poetservaring. Zelfs tijdens het gebruik van de hoogste intensiteit instelling, bleef het geluidsniveau comfortabel laag. Dit maakt de ExpertClean 7300 ideaal voor gebruikers die gevoelig zijn voor harde geluiden of die een rustige poetservaring verkiezen.

De geluidsbeperkende technologieën die in deze elektrische tandenborstel zijn ingebouwd, werken effectief om eventuele ongewenste geluiden te minimaliseren. Tijdens onze tests hebben we gemerkt dat de ExpertClean 7300 niet alleen stil is, maar ook trillingsvrij. Dit betekent dat er geen vervelende trillingen door het handvat naar de handen van de gebruiker worden overgebracht. Dit draagt bij aan het comfortniveau tijdens het poetsen en maakt de hele ervaring veel aangenamer.

Het geluidsniveau van de ExpertClean 7300 is niet alleen tijdens het gebruik aangenaam, maar ook tijdens het opladen. Het oplaadstation produceert een nauwelijks waarneembaar geluid, waardoor het heel geschikt is voor gebruik in de badkamer, zelfs wanneer u zich klaarmaakt om naar bed te gaan. Deze subtiele geluidsproductie is een welkom kenmerk voor mensen die rust en stilte waarderen bij het opladen van hun elektronische apparaten.

Kortom, de Philips Sonicare ExpertClean 7300 biedt een zeer acceptabel geluidsniveau tijdens het gebruik. Het zachte zoemen van de borstelkop, gecombineerd met de stille werking van de motor, zorgt voor een rustige en ontspannende poetservaring. Met geluidsbeperkende technologieën die ongewenste geluiden minimaliseren en trillingsvrij werken, is deze elektrische tandenborstel echt een genot om te gebruiken. Zelfs tijdens het opladen blijft het geluidsniveau minimaal, waardoor een vredige omgeving behouden blijft. De ExpertClean 7300 is een betrouwbare metgezel voor degenen die op zoek zijn naar een stille en comfortabele poetservaring.

.

Gebruikerservaring

Precieze poetservaringen met ExpertClean!

De Philips Sonicare ExpertClean 7300 wordt geprezen om zijn gebruiksgemak en intuïtieve functies. Gebruikers zijn vooral tevreden met de ingebouwde poetsdruksensor, die hen helpt om de juiste druk uit te oefenen tijdens het poetsen. Het handvat van de tandenborstel pulseert lichtjes als te veel druk wordt uitgeoefend, waardoor gebruikers weten dat ze zachter moeten poetsen. Deze functie wordt als zeer handig ervaren en heeft geholpen om betere poetsgewoonten te ontwikkelen.

Daarnaast zijn gebruikers ook erg te spreken over de BrushSync-technologie van de ExpertClean 7300. Deze functie selecteert automatisch de beste poetsstand en sterkte op basis van de opzetborstel die wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, als de G3 Premium Gum Care-opzetborstel wordt gebruikt, wordt automatisch de Gum Health-stand geactiveerd. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde poetservaring en draagt bij aan een betere reiniging van het tandvlees.

Een ander aspect dat gebruikers waarderen is het voortgangsrapport in de Sonicare-app. Door de tandenborstel met de app te verbinden, kunnen gebruikers hun poetsgewoonten volgen en hun voortgang in kaart brengen. Dit zorgt voor een extra motivatie om gezonde poetsgewoonten te behouden. Het rapport biedt ook inzicht in verbeteringen en helpt gebruikers om consistent te blijven in hun mondverzorgingsroutine.

Al met al zijn gebruikers van de Philips Sonicare ExpertClean 7300 zeer tevreden met de gebruikservaring van deze elektrische tandenborstel. De slimme sensoren, de BrushSync-technologie en het voortgangsrapport in de app dragen allemaal bij aan een verbetering van de poetsgewoonten en zorgen voor een grondige en effectieve reiniging van het gebit.

.

Philips Sonicare ExpertClean 7300 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Philips Sonicare ExpertClean 7300 is als Charles Bukowski die je gewaarschuwd heeft voor het verdomde verval, met zijn ingebouwde druksensor die je op het juiste pad houdt tijdens het poetsen en de BrushSync-technologie die automatisch de beste stand en sterkte selecteert op basis van de opzetborstel. Met het voortgangsrapport in de Sonicare-app is er geen ontsnappen aan de goede gewoonten en motiverende vooruitgang. Deze gebruiksvriendelijke en intuïtieve tandenborstel zorgt voor een grondige reiniging en draagt bij aan een gezonde mondhygiëne die Bukowski misschien nooit ervaren heeft.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo