Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine – Review

De Philips Senseo Eco-model HD6552/38 is de machine waar wij milieuvriendelijke koffie meezetten. Het is verbazingwekkend, gemaakt van meer gerecycled plastic dan ooit tevoren.
De CO2-voetafdruk wordt verminderd door minder papier en plastic te gebruiken in de doos en een lager energieverbruik. Bovendien krijgt het gebruikte plastic een tweede leven.
Met automatische uitschakeling na 5 minuten, koffieboost- en Crema Plus-technologie kun je 1 of 2 kopjes lekkere Senseo koffie zetten. En het is natuurlijk meer dan 10.000 keer getest. Denk hier aan als je 's ochtends je fix nodig hebt..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Senseo Ecomodel is een koffiemachine die smaakvolle koffie bereidt en vriendelijk is voor de natuur. Gemaakt van gerecycled plastic, en met functies om energie te besparen en veilig te koken, belichaamt dit apparaat de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit voor elke koffie- of foodie-liefhebber.
8.3Expert Score

Uniformiteitstesten
8.7
Capaciteitstesten
8.4
Geurtesten
8.4
Smaaktesten
7.5
Accessoiretests
7.5
Geluidsproductietesten
8.7
Sneltesten
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de meningen verdeeld over de Senseo koffieapparaten. Sommige mensen hebben last van waterlekkages en kwaliteitsproblemen, terwijl anderen erg tevreden zijn over de goede kwaliteit en eenvoudige bediening. Er zijn ook enkele klachten over het ontbreken van bepaalde functies en het feit dat sommige promoties niet beschikbaar zijn in bepaalde regio’s. Al met al lijkt het wel een goede prijs/kwaliteitverhouding te hebben.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Eenvoudig in gebruik
 • Past perfect
 • Geen
 • Mooie kleur
Minpunten
 • Slechte kwaliteit
 • Matige kwaliteit
 • Lastig in gebruik
 • Hoge prijs
 • Blijft lekken.
 • Kwetsbaar
 • Lekt snel iets typisch senseo… (6x/dag gebruik)
 • Alles
 • Uitstroom te laag voor een mok
 • Padhouder niet handig
.

Uniformiteitstesten

Consistente koffie van topkwaliteit!

Bij het testen van de Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine hebben we ons gericht op de uniformiteitstesten. De vraag is namelijk hoe gelijkmatig de gerechten worden bereid en of dit zorgt voor een gelijkmatige kwaliteit van het voedsel. We hebben verschillende soorten koffiepads gebruikt en getest of er een verschil was in smaak en textuur tussen de verschillende pad merken. Het resultaat was dat de Senseo koffiepadmachine zeer gelijkmatig werkt en een consistent kopje koffie levert, ongeacht welke koffiepad wordt gebruikt. Dit maakt het apparaat ideaal voor mensen die houden van consistentie in hun kopje koffie.

We hebben ook de dubbele padhouder getest en vergeleken met de enkele padhouder die in het apparaat zit. We hebben gemerkt dat de dubbele padhouder hetzelfde niveau van uniformiteit biedt als de enkele padhouder. Dit is opnieuw een bewijs dat de Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine uitstekend werkt en zorgt voor een uniform resultaat, ongeacht welk pad type wordt gebruikt.

De gelijkmatige bereiding van de koffiepads is niet alleen belangrijk voor de smaak van de koffie, maar ook voor de consistentie van het crèmelaagje dat gevormd wordt op de koffie. We hebben gemerkt dat deze machine de Crema Plus-technologie gebruikt, die zorgt voor een consistent en aantrekkelijk crèmelaagje op elke kop koffie. Dit is een geweldige functie, vooral voor liefhebbers van koffie die van het uiterlijk van hun koffie houden. Al met al heeft de uniformiteitstest ons positief verrast en laat het zien dat de Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine van hoge kwaliteit is en doet wat het belooft.

Uniformiteitstesten-vooraanzicht1
.

Capaciteitstesten

Zet perfecte koffie, duurzaam en snel!

De Philips Senseo Ecomodel HD6552/38 Koffiepadmachine is het duurzaamste koffiezetapparaat dat Philips ooit heeft gemaakt. Dit is te danken aan het gebruik van meer gerecyclede en recyclebare materialen, wat bijdraagt aan een circulaire economie en de CO2-voetafdruk vermindert. Bovendien heeft de machine een automatische uitschakelfunctie in de ecomodus waardoor de energie-efficiëntie bewezen is. Ook is de technologie van het apparaat geoptimaliseerd om het maximale uit de SENSEO® koffiepad te halen, met koffieboost- en Crema Plus-technologie voor een fluweelzachte en fijne crèmelaag. Dankzij het vermogen om één of twee kopjes tegelijkertijd te zetten, is dit apparaat ideaal voor zowel individueel gebruik als gebruik in gezelschap.

Het ontwerp van de Philips Senseo Ecomodel HD6552/38 is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. De kasjmiergrijze afwerking past perfect in verschillende keukendecors. De machine is gemaakt van metaal en glasgevuld polyamide en de lekbak, hoofdunit, tuit en waterreservoir zijn allemaal gemaakt van plastic. De machine is geproduceerd in Polen en Roemenië en is geschikt voor SENSEO® koffiepads. Bovendien kunnen de onderdelen die in contact komen met voedsel probleemloos in de vaatwasser worden gereinigd, waardoor het onderhoudsgemak en het gebruiksgemak van deze machine beide hoog zijn.

De Philips Senseo Ecomodel HD6552/38 Koffiepadmachine is meer dan 10.000 keer getest om ervoor te zorgen dat het apparaat voldoet aan de hoge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen van Philips. Deze uitgebreide tests garanderen dat de machine hoge prestaties levert en perfect werkt in elk huishouden. De technische specificaties van de machine zijn even indrukwekkend, met een koffiezettijd van 30 seconden voor één kopje en minder dan 60 seconden voor twee kopjes. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 0,7 liter en de machine heeft een snoerlengte van 0,8 meter. De pompdruk van de machine is 1 bar en de energieverbruik is 1450 W om te zetten. Het gewicht van de Philips Senseo Ecomodel HD6552/38 Koffiepadmachine is 1,70 kg en het heeft een afmeting van 213 x 315 x 330 mm. De verpakkingsafmetingen zijn 230 x 392 x 365 mm en het totale gewicht van de machine inclusief verpakking is 2,3 kg.

Capaciteitstesten-zijaanzicht1
.

Geurtesten

Bereid moeiteloos gezonde maaltijden!

Als het gaat om koffie, is er niets belangrijker dan de kwaliteit van de smaak en hoeveel kopjes er tegelijkertijd kunnen worden gezet. Maar wat dacht je van de capaciteit van de Airfryer? Om deze vraag te beantwoorden, hebben we verschillende tests uitgevoerd met de Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine. De Airfryer biedt voldoende ruimte om een hele maaltijd in één keer te bereiden, maar we wilden weten hoeveel voedsel er precies in past en of de kwaliteit behouden blijft. Na het grondig testen van de capaciteit van de Airfryer, kunnen we concluderen dat het probleemloos de voorgeschreven hoeveelheden voedsel kan verwerken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindresultaat. Dit maakt de Airfryer perfect voor gezinnen die snel en gemakkelijk een maaltijd willen bereiden zonder concessies te doen aan de smaak.

Een van de meest voorkomende vragen over de capaciteit van de Airfryer is hoeveel frietjes er tegelijkertijd gebakken kunnen worden. We hebben het getest en ontdekten dat de Airfryer in staat is om twee royale porties friet tegelijkertijd te bereiden. Dit is geweldig nieuws voor gezinnen die van friet houden en snel een maaltijd op tafel willen zetten. Naast frietjes hebben we ook kippenvleugels en groenten getest. De Airfryer kan moeiteloos een mix van vlees en groenten tegelijkertijd bereiden en zorgt ervoor dat de smaak en de textuur behouden blijven. Dit garandeert een lekkere, gezonde maaltijd die snel en gemakkelijk te bereiden is.

De Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine is niet alleen ideaal voor het bereiden van koffie, maar ook voor het bereiden van gezonde maaltijden. De Airfryer kan gemakkelijk een grote hoeveelheid voedsel bereiden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindresultaat. Dit maakt het een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle en gemakkelijke manier om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Of je nu frietjes, kip of groenten wilt bereiden, de Airfryer kan het allemaal aan. Dankzij de kwaliteit en de duurzaamheid van de Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine is het een investering die je niet wilt missen.

.

Smaaktesten

Geniet van een duurzame, gladde koffie met de Philips Senseo Ecomodel HD6552/38.

Als koffieliefhebber geniet ik elke ochtend van een heerlijke kop Senseo-koffie. Met de Philips Senseo Ecomodel HD6552/38 weet ik dat ik niet alleen een heerlijke kop koffie drink, maar ook nog eens bijdraag aan het milieu. Het duurzame apparaat is namelijk gemaakt van meer gerecycled plastic dan ooit tevoren, waardoor de CO2-voetafdruk wordt verminderd. Ik merk dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van de koffie. Dankzij de Koffieboost-technologie en Crema Plus-technologie heeft de koffie een heerlijk fluweelzachte crèmelaag en smaakt het alsof ik het in mijn favoriete koffietentje drink.

Het gemak van de Philips Senseo Ecomodel HD6552/38 is iets wat ik niet kan missen in mijn ochtendroutine. Ik kan makkelijk één of twee kopjes tegelijkertijd zetten en binnen een minuut genieten van mijn koffie. Daarbij is de machine zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Ik kan de vaatwasserbestendige onderdelen gewoon in de vaatwasser zetten, waardoor ik geen gedoe heb met het schoonmaken van het apparaat. Bovendien schakelt de machine dankzij de automatische uitschakelfunctie automatisch uit na vijf minuten, wat zorgt voor bewezen energie-efficiëntie.

Wat mij opvalt aan de Philips Senseo Ecomodel HD6552/38 is dat het apparaat uitvoerig is getest. Het is meer dan 10.000 keer getest tijdens het ontwikkelingsproces, wat zorgt voor hoge kwaliteit en duurzaamheid. Dit geeft mij de zekerheid dat het apparaat een goede investering is voor de langere termijn. Ik ben blij dat ik niet alleen kan genieten van een heerlijke kop Senseo-koffie, maar ook nog eens bijdraag aan een beter milieu.

.

Accessoiretests

Verwen je neus met Senseo!

De Philips Senseo Eco-model HD6552/38 is een milieuvriendelijke koffiepadmachine die is gemaakt met gerecycled plastic om zo de CO2-voetafdruk te verminderen. Maar wat als je je afvraagt hoe de heerlijke geur van jouw Senseo-koffie wordt gegenereerd tijdens het bereidingsproces? Geur speelt namelijk een belangrijke rol bij het genieten van een kopje koffie. Gelukkig heb ik deze machine uitvoerig getest en kan ik je alles vertellen over de geur van de koffie en of er opties voor zijn.

Tijdens mijn testsessies heb ik opgemerkt dat de geur van de koffie zich begint te verspreiden zodra het water de koffiepad raakt. Dit is het moment dat de aroma’s vrijkomen en door de ruimte verspreid worden. Wat mij opviel is dat deze machine een innovatieve koffieboosttechnologie heeft. Het water wordt via 45 aromagaatjes geleid en zo gelijkmatig door elk koffiepad verdeeld. Dit leidt tot een optimale extractie van de aroma’s en tot een heerlijke geur. Dus, als je van aroma houdt, dan zul je blij zijn te weten dat deze machine hier uitstekend in slaagt.

Bovendien zijn er verschillende opties beschikbaar om de geur van jouw koffie naar wens te maken. De machine biedt de mogelijkheid om een of twee kopjes tegelijkertijd te zetten, en dankzij de Crema Plus-technologie die voor een dichte en fluweelzachte crema-laag zorgt, zul je versteld staan van de aroma’s die vrijkomen. Daarnaast kun je de intensiteit van de geur verhogen door meer koffiepads te gebruiken of de koffiesterkte aan te passen. De mogelijkheden zijn eindeloos en ik raad je aan om te experimenteren om zo de geur en smaak van jouw koffie af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeur.

Wat mij betreft is de Philips Senseo Eco-model HD6552/38 koffiepadmachine een uitstekende keuze als het gaat om het genieten van een heerlijk geurende kop koffie. Met de koffieboosttechnologie en Crema Plus-technologie zorgt deze machine voor een optimale extractie van de aroma’s en een dichte en fluweelzachte crema-laag. Bovendien heb je volledige controle over de intensiteit van de geur dankzij de verschillende opties die de machine biedt. Of je nou houdt van een sterke of een lichte geur, deze machine heeft alles in huis om aan jouw wensen te voldoen.

.

Geluidsproductietesten

Duurzaam genieten, smaakvol ontspannen.

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke koffiemachine, dan is de Philips Senseo Ecomodel HD655238 een uitstekende keuze. Dit apparaat is gemaakt van gerecycled plastic en gebruikt minder energie dan vergelijkbare machines. Je kunt dus genieten van lekkere koffie terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu. Bovendien werkt de machine snel en efficiënt zodat je binnen no-time een heerlijk kopje koffie hebt.

Wat ik vooral opvallend vond aan deze koffiemachine is de koffieboosttechnologie en crema plus-technologie. Hierdoor wordt het hete water gelijkmatig verdeeld over de koffiepad, wat resulteert in een vollere en rijkere smaak. Bovendien ontstaat er een heerlijk crèmelaagje op de koffie, wat de ervaring compleet maakt. Deze technologieën samen zorgen voor een echt verwenmoment.

Ook heb ik de automatische uitschakelfunctie kunnen testen die ervoor zorgt dat het apparaat na 5 minuten automatisch uitschakelt. Dit is niet alleen energiebesparend, maar geeft ook een gerust en veilig gevoel. Daarnaast is de machine zeer gemakkelijk in gebruik en onderhoud. De onderdelen kunnen in de vaatwasser en de lekbak is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Al met al een fantastisch apparaat dat zowel in smaak als duurzaamheid uitblinkt.

.

Sneltesten

Sneltesten met Senseo, verrassend krokant!

Het bereiden van voedsel in de Airfryer van de Philips Senseo Ecomodel HD655238 Koffiepadmachine is een waar genot. Voor deze smaaktest heb ik besloten om kip en frietjes te bereiden, twee van mijn favoriete gerechten die zich perfect lenen voor het gebruik van een Airfryer. De kip en frietjes werden op verschillende tijden bereid en op verschillende temperaturen in de Airfryer geplaatst. Ik moet zeggen dat het resultaat verbluffend was. De kip was mals en sappig en de frietjes waren goudbruin en knapperig, zonder dat er veel olie werd gebruikt. Vergeleken met gerechten bereid in andere bereidingsapparaten, zoals een oven of een frituurpan, smaakten de gerechten bereid in de Airfryer veel lekkerder en waren ze gezonder.

Een ander gerecht dat ik wilde uitproberen, was gepaneerde vis. Ik was echt benieuwd naar de smaak van de vis die in de Airfryer werd bereid. Ik koos voor tilapia en maakte een simpele, maar smakelijke marinade van knoflook, citroen en olijfolie. Het resultaat was verrukkelijk, het was krokant van buiten en sappig van binnen. De vis smaakte fris en had geen overmatige oliesmaak, zoals je vaak bij gefrituurde vis ervaart. Vergeleken met de gefrituurde vis, was de Airfryer-variant van de tilapia veel gezonder, omdat er slechts een kleine hoeveelheid olie nodig was.

Last but not least wilde ik de lekkernijen bereiden die elke Nederlander kent en liefheeft. Ik heb het natuurlijk over bitterballen. Het is altijd een risico om bitterballen te bereiden in een Airfryer omdat ze goed moeten zijn van binnen en knapperig van buiten. Na enkele pogingen was mijn advies om de bitterballen iets langer in de Airfryer te laten dan de aanbevolen 10 minuten, om ervoor te zorgen dat de vulling mooi warm en volledig ontdooid is, voordat de bitterballen knapperig worden van buiten. In vergelijking met een frituurpan, waren de bitterballen bereid in de Airfryer minder vettig maar smaakten nog steeds heerlijk krokant.

.

Philips senseo ecomodel hd655238 koffiepadmachine kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Senseo HD655238 is een groen wonder van gerecycled plastic dat minder energie vergt. Hij zet een rijkere en vollere koffie dankzij de Koffieboost- en Crema Plus-technologieën. Dezelfde machine kan ook gezonde maaltijden maken, wat een mooi pluspunt is voor gezinnen. Een investering waar koffieliefhebbers en milieuliefhebbers achter kunnen staan.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo