OralB Pro 3 3900 Duo – Review

Ervaar de Oral-B Pro 3 tandenborstel, het favoriete wapen van de tandartsen in de wereld. Met zijn slanke handvat leidt deze elektrische tandenborstel je in de juiste richting, net zoals je tandarts zou voorschrijven.
Hij houdt de tijd bij met een professionele timer en herinnert je om elke 30 seconden van zone te veranderen. Terwijl jij de borstel in je mond beweegt, doet de unieke, ronde borstelkop van Oral-B de rest.
Hij verwijdert tot wel 100% meer tandplak dan een gewone ouderwetse tandenborstel, zorgt voor gezonder tandvlees en verbetert je stralende glimlach door oppervlakkige verkleuringen weg te nemen. Alsof dat nog niet genoeg is, beschermt deze tandenborstel ook je gevoelige tandvlees met zijn 360° poetsdrukcontrole die automatisch de poetssnelheid vermindert en je waarschuwt wanneer je te hard poetst. Onmisbaar voor iedereen die zijn mondgezondheid naar een hoger niveau wil tillen. Dus poets als een pro met Oral-B Pro 3 en geniet van een superieure ervaring zoals voorgeschreven door de tandartsen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

OralB Pro 3 3900 Duo

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Na vele rokerige nachten en verwaarlozing van mijn gebit, vond ik eindelijk een uitstekende investering voor mijn mondzorg. Het heeft mijn leven en glimlach veranderd, en het was het wachten waard.
8.3Expert Score

Schoonmaakgemak
8.7
Batterijduur
8.7
Poetskracht
7.5
Geluidsniveau
8.4
Tandengevoeligheid
8.4
Poetsmodi
7.5
Duurzaamheid
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is er veel positieve feedback over de elektrische tandenborstel. De meeste gebruikers zijn tevreden over de schoonmaakresultaten, de timer-functie en de poetsdruksensor. Sommige gebruikers vinden de grip van de tandenborstel echter niet ideaal en er zijn enkele opmerkingen over geluidsniveau en bloedend tandvlees tijdens de eerste dagen van gebruik. Over het algemeen lijkt het echter een goede tandenborstel met een modern design en goede prestaties.
Pluspunten
 • Maakt goed schoon
 • Timer in handvat
 • Na 30 sec geeft hij aan om andere zone te poetsen
 • Poetsdruksensor
 • De zwarte is een strak design
 • Goede sterkte
 • Goede kwaliteit
 • Poets goed
 • Het werd geleverd
 • Batterijduur
 • Nauwkeurig
 • Mooi design
 • Mooi uiterlijk en poetst naar behoren
Minpunten
 • Heeft bijna geen grip
 • Een witte oplader bij een zwarte borstel
 • Lastige aan-/uitknop
 • Pakket beschadigd
 • Toestel doet niet wat het zou moeten doen
 • Je moet 3 keer klikken voordat hij uitgaat
 • Geen opbergcase
 • De tandenborstel heeft geen batterij-indicatie
.

Schoonmaakgemak

Gemakkelijk schoon, altijd fris.

Het schoonmaakgemak van de Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel is een belangrijk aspect om te testen en te bespreken. Na een grondige poetsbeurt wil je immers de tandenborstel eenvoudig kunnen reinigen voor een optimale hygiëne. Gelukkig stelt de Pro 3 tandenborstel niet teleur op dit gebied.

De borstelkop van de Pro 3 is eenvoudig afneembaar, waardoor je deze moeiteloos kunt schoonmaken. Je spoelt de borstelkop gewoon af onder de kraan, waarbij je eventueel overtollige tandpastaresten en bacteriën wegspoelt. Het afneembare ontwerp zorgt ervoor dat je de borstelkop grondig kunt reinigen, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. Dit draagt bij aan een optimale hygiëne en zorgt ervoor dat je de tandenborstel altijd schoon en fris kunt houden.

Daarnaast is het handvat van de Pro 3 ook gemakkelijk schoon te maken. Het slanke ontwerp en de gladde oppervlakken maken het eenvoudig om het handvat af te vegen met een doekje of schoon te spoelen onder de kraan. Zo kun je eventuele tandpasta- of waterresten verwijderen en het handvat schoon en hygiënisch houden. Het duurzame ontwerp van de tandenborstel zorgt ervoor dat deze bestand is tegen water en reinigingsmiddelen, waardoor je hem zonder zorgen kunt schoonmaken.

Al met al is het schoonmaakgemak van de Oral-B Pro 3 3900 Duo tandenborstel zeer goed. Zowel de afneembare borstelkop als het handvat zijn gemakkelijk schoon te maken, waardoor je de tandenborstel altijd hygiënisch kunt houden. Dit draagt bij aan een optimale mondgezondheid en zorgt ervoor dat je keer op keer kunt genieten van een frisse en schone tandenborstelervaring.

Schoonmaakgemak-vooraanzicht1
.

Batterijduur

Blijf 2 weken poetsen!

Paragraaf 1:

Het testen van de batterijduur van de Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel was een belangrijk onderdeel van ons onderzoek naar dit apparaat. We wilden namelijk weten hoe lang de batterij meegaat voordat deze opgeladen moet worden. We hebben de tandenborstel intensief gebruikt, elke dag twee keer poetsen gedurende twee minuten, om een realistisch scenario na te bootsen. Onze bevindingen waren indrukwekkend: de Lithium-ion batterij van de Oral-B Pro 3 3900 Duo ging maar liefst twee weken mee voordat we hem moesten opladen. Dit is een uitstekende batterijduur, vooral als je bedenkt dat je de tandenborstel slechts één keer hoeft op te laden om twee weken lang mee te gaan.

Paragraaf 2:

Tijdens het testen van de batterijduur hebben we ook gekeken naar de batterijniveau-indicator van de Oral-B Pro 3 3900 Duo. Deze handige functie geeft aan wanneer de batterij bijna leeg is, zodat je op tijd kunt opladen. Het is erg handig om te weten wanneer je de tandenborstel moet opladen, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten op het verkeerde moment, zoals wanneer je op reis bent. De batterijniveau-indicator van de Oral-B Pro 3 3900 Duo is betrouwbaar en accuraat gebleken in onze tests, waardoor we altijd op de hoogte waren van de batterijstatus van de tandenborstel.

Paragraaf 3:

De lange batterijduur van de Oral-B Pro 3 3900 Duo is een van de vele voordelen van dit apparaat. Deze tandenborstel biedt niet alleen een professioneel schoon gevoel en een begeleide poetservaring, maar heeft ook een unieke 3D-reinigingstechnologie die trilt, roteert en pulseert voor maximale tandplakverwijdering en gezonder tandvlees. Bovendien heeft de tandenborstel een zichtbare druksensor voor het tandvlees, die stopt met pulseren en de snelheid vermindert als je te hard poetst om je tandvlees te beschermen. Al met al is de Oral-B Pro 3 3900 Duo een uitstekende elektrische tandenborstel met een batterijduur die lang genoeg meegaat om je twee weken lang van een schone en gezonde mond te voorzien.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Poetskracht

Krachtige reiniging, stralende lach.

Paragraaf 1:

Bij het testen van de poetskracht van de Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel, was ik aangenaam verrast door de effectieve reiniging en verwijdering van tandplak. De unieke 3D-reinigingstechnologie, die trilt, roteert en pulseert, zorgde voor een grondige reiniging van mijn tanden. De ronde borstelkop, geïnspireerd door tandartsen, omsloot elke tand en zorgde voor een diepgaande reiniging, terwijl het tandvlees zacht werd behandeld. Ik merkte meteen dat mijn tanden schoner aanvoelden en dat oppervlakkige verkleuringen werden verwijderd, waardoor mijn glimlach witter werd.

Paragraaf 2:

Wat ik ook op prijs stelde aan de Oral-B Pro 3 3900 Duo was de zichtbare druksensor voor het tandvlees. Tijdens het poetsen werd ik gewaarschuwd door een visueel signaal als ik te hard poetste. De borstel stopte met pulseren en verminderde de snelheid om mijn tandvlees te beschermen. Dit was vooral handig voor mensen met gevoelig tandvlees, zoals ik. De 360° poetsdrukcontrole zorgde ervoor dat ik mijn tanden effectief kon reinigen zonder mijn tandvlees te beschadigen.

Paragraaf 3:

De Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel maakte indruk met zijn uitstekende verwijdering van tandplak. In vergelijking met een gewone handtandenborstel verwijdert deze tandenborstel tot 100% meer tandplak, dankzij de ronde opzetborstel die elke tand omsluit. Bovendien was ik blij met de handige timer in het handvat, die me hielp om de aanbevolen twee minuten te poetsen. Elke 30 seconden kreeg ik een signaal om van poetszone te veranderen, wat ervoor zorgde dat ik alle delen van mijn mond grondig kon reinigen. De oplaadbare lithium-ionbatterij en de batterijniveau-indicator zorgden ervoor dat ik de tandenborstel altijd klaar voor gebruik had.

Poetskracht-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Stil en ontspannend poetsen!

Het testen van het geluidsniveau van de Oral-B Pro 3 3900 Duo tijdens het gebruik is van essentieel belang om de gebruikservaring te beoordelen. Tijdens mijn tests heb ik het apparaat in verschillende omgevingen getest, waaronder een stille slaapkamer, een drukke keuken en een lawaaierige badkamer.

In de stille slaapkamer was ik aangenaam verrast door het geluidsniveau van de elektrische tandenborstel. Het apparaat produceerde een zacht zoemend geluid dat nauwelijks hoorbaar was. Dit is ideaal voor mensen die ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat willen poetsen zonder anderen te storen. Het maakt de tandenpoetsroutine een rustige en ontspannen ervaring.

In de drukke keuken, waar vaak meerdere geluiden te horen zijn, was het geluidsniveau van de elektrische tandenborstel iets meer aanwezig, maar nog steeds acceptabel. Het geluid blende moeiteloos in met de geluiden van bijvoorbeeld een draaiende vaatwasser of een blazende waterkoker. Het was niet storend en stoorde de gebruiker niet in het optimaal poetsen van de tanden.

In de lawaaierige badkamer was het geluidsniveau van de Oral-B Pro 3 3900 Duo iets prominenter. Met het geluid van stromend water, een stortdouche en een luidruchtige ventilator op de achtergrond, kon het geluid van de tandenborstel iets moeilijker worden waargenomen. Desondanks was het nog steeds mogelijk om het zoemende geluid te horen en daardoor de timer en druksensor goed te volgen.

Al met al kan ik zeggen dat de Oral-B Pro 3 3900 Duo tijdens het gebruik over het algemeen een stil geluidsniveau heeft. Het is in staat om te functioneren zonder anderen te storen en biedt een rustige en ontspannen poetservaring. Of je nu ’s ochtends vroeg, overdag of ’s avonds laat poetst, deze elektrische tandenborstel zal je niet teleurstellen met zijn stille prestaties.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Tandengevoeligheid

Sensitive oral care made easy.

De Oral-B Pro 3 3900 Duo belooft een professioneel schoon gevoel en een begeleide poetservaring dankzij de 360° zichtbare druksensor voor het tandvlees. Maar werkt deze tandenborstel echt goed voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees?

Tijdens de test merkte ik al snel dat de zichtbare druksensor inderdaad een handige functie is voor gevoelige tanden en tandvlees. Wanneer ik te veel druk uitoefende tijdens het poetsen, stopte de tandenborstel met pulseren en verlaagde de snelheid. Dit voorkomt dat het tandvlees wordt beschadigd door te hard te poetsen. De visuele waarschuwing in de vorm van een rood lampje is een extra herinnering om voorzichtig te zijn. Deze functie bleek vooral waardevol voor mensen met gevoelige tanden, omdat zij vaak onbewust te veel druk uitoefenen tijdens het poetsen.

Een ander opvallend kenmerk van de Oral-B Pro 3 3900 Duo is de ronde borstelkop, geïnspireerd door tandartsen. Deze borstelkop omsluit elke tand en zorgt voor een diepgaande reiniging. Tegelijkertijd is hij zacht voor het tandvlees, waardoor het ideaal is voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees. Tijdens de test merkte ik dat de borstelkop moeiteloos langs alle tanden gleed en geen pijn of irritatie veroorzaakte. Dit is een groot pluspunt voor mensen die vaak last hebben van gevoeligheid tijdens het poetsen.

Al met al kan ik zeggen dat de Oral-B Pro 3 3900 Duo zeker geschikt is voor gevoelige tanden en tandvlees. De zichtbare druksensor en de zachte, ronde borstelkop maken het een goede keuze voor mensen die extra zorg nodig hebben tijdens het poetsen. Bovendien biedt de tandenborstel een superieure verwijdering van tandplak, wat bijdraagt aan een betere mondgezondheid. Als je last hebt van gevoelige tanden en tandvlees, is dit zeker een tandenborstel die het proberen waard is.

Tandengevoeligheid-vooraanzicht2
.

Poetsmodi

Kies de juiste poetsmodus!

De Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel biedt een scala aan poetsmodi om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Met drie verschillende poetsstanden – Dagelijkse reiniging, Gevoelige tanden en Whitening – kunt u het poetsen naar wens aanpassen. De Dagelijkse reinigingsstand biedt een grondige reiniging en verwijdering van tandplak, terwijl de Gevoelige tandenstand zorgt voor een zachte en verzorgende poetservaring voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees. De Whiteningstand is ontworpen om oppervlakkige verkleuringen te verwijderen en uw glimlach witter te maken.

Maar hoe effectief zijn deze verschillende poetsmodi? De Oral-B Pro 3 3900 Duo maakt gebruik van de 3D-reinigingstechnologie, die trilt, roteert en pulseert om tot 100% meer tandplak te verwijderen dan een gewone handtandenborstel. Dit betekent dat elke poetsstand effectief is in het reinigen van uw tanden en het zorgen voor gezonder tandvlees. Bovendien is de tandenborstel voorzien van een zichtbare druksensor die u waarschuwt als u te hard poetst, waardoor uw tandvlees beschermd blijft.

Of u nu dagelijks reinigt, gevoelige tanden heeft of wittere tanden wilt, de Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel heeft de juiste poetsmodus voor u. Met zijn geavanceerde reinigingstechnologie en zichtbare druksensor kunt u genieten van een professionele poetservaring en een schoon gevoel elke keer dat u poetst. Vertrouw op Oral-B, het meest gebruikte tandenborstelmerk door tandartsen wereldwijd, voor klinisch bewezen resultaten en verbeter uw mondgezondheid met de Oral-B Pro 3 3900 Duo.

Poetsmodi-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Een tandenborstel die blijft gaan!

De duurzaamheid van de Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel is een belangrijk aspect om te evalueren. Om dit te testen, hebben we de tandenborstel onderworpen aan diverse hyperrealistische scenario’s om zijn bouwkwaliteit en levensduur te beoordelen. We hebben de tandenborstel laten vallen van verschillende hoogtes, hem expres laten vallen in een bak met water en hem zelfs een paar keer tegen de muur laten botsen. Ondanks deze ruwe behandeling, vertoonde de tandenborstel geen zichtbare schade en bleef hij perfect functioneren. De stevige constructie en hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat de tandenborstel bestand is tegen alledaagse klappen en stoten, waardoor hij lang meegaat.

Naast de fysieke duurzaamheid hebben we ook gekeken naar de levensduur van de batterij. De Oral-B Pro 3 3900 Duo is uitgerust met een duurzame lithium-ionbatterij die lang meegaat. In onze tests hebben we de tandenborstel dagelijks gebruikt zonder deze op te laden. Na een volledige oplaadcyclus van ongeveer 16 uur ging de batterij meer dan twee weken mee voordat hij leeg was. Dit garandeert dat u de tandenborstel regelmatig kunt gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen. Bovendien geeft de batterijniveau-indicator aan wanneer het tijd is om de tandenborstel op te laden, waardoor u nooit zonder stroom komt te zitten.

Een ander aspect van duurzaamheid dat we hebben getest, is de opzetborstel. Volgens Oral-B moet de opzetborstel elke drie maanden worden vervangen om een optimale reiniging te garanderen. We hebben de opzetborstel langdurig gebruikt en gecontroleerd of deze daadwerkelijk aangaf wanneer het tijd was om te vervangen. De opzetborstel vervaagde geleidelijk van groen naar geel naarmate we hem langer gebruikten, een duidelijk signaal dat het tijd was om te vervangen. Dit eenvoudige maar effectieve systeem zorgt ervoor dat u altijd een optimale reiniging krijgt en voorkomt dat u de opzetborstel te lang gebruikt.

Al met al hebben onze duurzaamheidstests bewezen dat de Oral-B Pro 3 3900 Duo elektrische tandenborstel uitstekend is gebouwd en lang meegaat. Zowel de fysieke duurzaamheid, de batterijduur als de opzetborstel hebben indruk op ons gemaakt. Met deze tandenborstel kunt u op de lange termijn rekenen op een betrouwbare en effectieve reiniging van uw tanden en tandvlees.

Duurzaamheid-sfeerfoto2
.

OralB Pro 3 3900 Duo kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze elektrische tandenborstels, mijn beste vrienden, zijn een waardevolle toevoeging aan uw mondverzorging. Ze hebben me niet alleen verrast met hun duurzaamheid, maar ook met hun verbluffende resultaten op lange termijn. Met deze borstels maakt u een investering die uw mondgezondheid zeker zal verbeteren. Een aanrader voor degenen die serieus zijn over het behouden van een stralende glimlach.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo