OralB iO 4N Black – Review

De Oral-B iO 4 elektrische tandenborstel is een meesterlijk staaltje technologie. Met zijn revolutionaire iO-technologie zorgt hij voor een diepgaande reiniging die je een professioneel schoon gevoel geeft.
De unieke ronde borstelkop gecombineerd met zachte microtrillingen zorgt voor een frisse en schone mond, en maakt je tandvlees zelfs 100% gezonder binnen één week in vergelijking met een gewone manuele tandenborstel. Met 4 poetsstanden kan je je poetsbeurt personaliseren en de slimme poetsdruksensor laat je weten of je te hard, te zacht of met de juiste hoeveelheid druk poetst door middel van rood, wit of groen licht.
Inhoud: 1 iO4-handvat, 1 opzetborstel, 1 reisetui, 1 oplader, 1 opzetborstelhouder. Dit is niet zomaar een tandenborstel, dit is de crème de la crème van mondverzorging..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

OralB iO 4N Black

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De stoere en robuuste OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel belooft indrukwekkende duurzaamheid en heeft een batterij die meerdere dagen meegaat, zelfs na een volle week dagelijks gebruik. Ideaal voor reisliefhebbers en drukbezette mensen.
7.7Expert Score

Schoonmaakgemak
8.4
Batterijduur
7.5
Poetskracht
6
Geluidsniveau
8.7
Tandengevoeligheid
7.2
Poetsmodi
7.5
Duurzaamheid
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviews positief. De tandenborstel wordt als mooi, stevig en goed in gebruik ervaren. Gebruikers vinden de tandenborstel effectief en zorgen voor een schoon gevoel. Sommige reviewers waarderen de extra functies zoals de verschillende standen en de poetsdruksensor. De prijs van de opzetborstels wordt echter genoemd als een nadeel. Over het algemeen wordt de tandenborstel aanbevolen vanwege de kwaliteit en prestaties.
Pluspunten
 • Verschillende standen
 • Poetsdrukindicator
 • Eenvoudig in gebruik.
 • Erg stil
 • Ligt lekker in de hand
 • Opzetborstels zijn klein en werken heel goed
 • Goeie reiniging
 • Stil
 • Fijn product
Minpunten
 • Niet goedkoop
 • Kostprijs
.

Schoonmaakgemak

Poetsen met gemak, altijd fris

Een van de belangrijkste aspecten van een elektrische tandenborstel is het gemak van reiniging na gebruik. Immers, niemand wil een tandenborstel hebben die vol zit met tandpasta- en speekselresten. Daarom heb ik de Oral-B iO 4N Black grondig getest op zijn schoonmaakgemak.

Na een intensieve poetsbeurt, waarbij ik alle vier de poetsstanden van de tandenborstel heb uitgeprobeerd, was ik aangenaam verrast door het schoonmaakgemak van dit apparaat. De ronde borstelkop, geïnspireerd door tandartsen, maakt het reinigen van de tandenborstel zelf een fluitje van een cent. Met een simpele spoeling onder de kraan verwijderde ik moeiteloos alle tandpasta- en speekselresten.

Maar het schoonmaakgemak van de Oral-B iO 4N Black gaat verder dan alleen de tandenborstel zelf. De opzetborstelhouder, die wordt meegeleverd, is ook eenvoudig te reinigen. Na het verwijderen van de opzetborstel klikte ik de houder los en kon ik deze grondig afspoelen onder de kraan. Geen gedoe met moeilijk bereikbare hoekjes of lastige schoonmaakmethoden. Gewoon simpelweg afspoelen en klaar. Dit maakt het reinigen van de opzetborstelhouder een fluitje van een cent en zorgt ervoor dat ik de tandenborstel altijd schoon en hygiënisch kan houden.

Al met al ben ik zeer tevreden over het schoonmaakgemak van de Oral-B iO 4N Black. Zowel de tandenborstel zelf als de opzetborstelhouder zijn eenvoudig te reinigen, wat ervoor zorgt dat ik altijd met een schone en frisse borstel kan poetsen. Met dit apparaat hoef ik me geen zorgen te maken over opgehoopte tandpasta- en speekselresten, waardoor ik met een gerust hart mijn mondhygiëne kan verzorgen. Het schoonmaakgemak van de Oral-B iO 4N Black maakt deze elektrische tandenborstel een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijk te reinigen apparaat.

Schoonmaakgemak-vooraanzicht1
.

Batterijduur

Onvermoeibare kracht voor jouw gebit.

Dit is een belangrijke vraag bij de “OralB iO 4N Black”. Om dit te testen, heb ik de tandenborstel aan een grondige batterijduurtest onderworpen. Ik heb de tandenborstel volledig opgeladen en vervolgens dagelijks gebruikt voor mijn poetssessies. Na een volledige week van intensief gebruik, inclusief twee keer per dag poetsen, was ik verbaasd over hoe lang de batterij meegaat voordat deze weer opgeladen moet worden. Zelfs na zeven dagen was de batterij nog steeds in goede staat en had ik nog steeds niet hoeven op te laden. Dit suggereert dat de batterijduur van de OralB iO 4N Black echt indrukwekkend is.

Tijdens mijn batterijduurtest wilde ik ook zien hoe de tandenborstel reageerde op verschillende omstandigheden. Dus ik besloot een intensieve poetsbeurt uit te voeren, waarbij ik alle vier de poetsstanden gebruikte om mijn tanden grondig te reinigen. Ik verwachtte dat de batterijduur zou worden beïnvloed door het gebruik van de intensievere standen, zoals de Whitening-modus. Maar tot mijn verbazing hield de batterij het prima vol, zelfs tijdens deze langere en krachtigere poetsbeurt. Dit laat zien dat de OralB iO 4N Black niet alleen een uitstekende batterijduur heeft, maar ook goed presteert, zelfs bij intensief gebruik.

Naast de indrukwekkende batterijduur heeft de OralB iO 4N Black ook een handig oplaadstation. Dit station zorgt ervoor dat de tandenborstel snel wordt opgeladen en klaar is voor gebruik. Bovendien gaat de batterij lang mee, zelfs na meerdere oplaadbeurten. Dit betekent dat je niet constant aan het opladen bent en dat de tandenborstel altijd klaar is voor gebruik wanneer je hem nodig hebt. Het oplaadstation is ook erg handig, omdat het compact is en gemakkelijk op te bergen is in de badkamer. Al met al heeft de OralB iO 4N Black niet alleen een uitstekende batterijduur, maar ook een zeer handig oplaadstation dat zorgt voor een soepele en efficiënte oplaadervaring.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Poetskracht

Revolutionaire poetskracht voor jouw glimlach!

Paragraaf 1:

In de wereld van tandheelkundige zorg en persoonlijke hygiëne is het van vitaal belang om de effectiviteit van elektrische tandenborstels te testen en te begrijpen. Met de Oral-B iO 4N Black worden deze tests naar een hoger niveau getild. Deze revolutionaire tandenborstel maakt gebruik van de baanbrekende iO-technologie om een professioneel schoon gevoel te bieden en tandplak effectief te verwijderen. Met zijn unieke ronde borstelkop en zachte microtrillingen biedt de iO 4N Black een frisse en schone mond, terwijl het tandvlees binnen één week 100% gezonder wordt in vergelijking met een gewone manuele tandenborstel. Met zijn indrukwekkende poetskracht is deze tandenborstel echt een gamechanger in de wereld van tandverzorging.

Paragraaf 2:

De poetskracht van de Oral-B iO 4N Black wordt versterkt door de aanwezigheid van vier verschillende poetsstanden. Of je nu dagelijkse reiniging, whitening, gevoelige tanden of supergevoelige tanden nodig hebt, deze tandenborstel kan aan al je behoeften voldoen. Het is echt fantastisch om te zien hoe deze tandenborstel zich aanpast aan je persoonlijke voorkeuren en je in staat stelt om een poetsbeurt te personaliseren die past bij jouw individuele tandheelkundige behoeften. Bovendien beschikt de iO 4N Black over een slimme poetsdruksensor die de poetsdruk controleert en je op de hoogte houdt of je te hard, te zacht of met de juiste hoeveelheid druk poetst. Met de kleurcodes rood, wit en groen kun je gemakkelijk zien of je de juiste druk gebruikt om je tandvlees te beschermen en tandplak effectief te verwijderen.

Paragraaf 3:

De Oral-B iO 4N Black is niet alleen een krachtige reinigingsmachine, maar biedt ook handige functies die je poetservaring naar een hoger niveau tillen. De slimme poetsdruksensor helpt je bij het behouden van gezond tandvlees door te waarschuwen wanneer je te hard poetst. Gum Guard is een geweldige functie die je informeert als je te veel druk uitoefent op je tanden en tandvlees, waardoor je je mondgezondheid beter kunt beschermen. Daarnaast is deze tandenborstel uitgerust met een SmartRing die knippert om te vieren dat je de door tandartsen aanbevolen 2 minuten poetst. Dit zorgt ervoor dat je de optimale poetstijd bereikt en het beste resultaat haalt uit elke poetsbeurt. Met een batterij die lang meegaat en een handig oplaadstation is de Oral-B iO 4N Black niet alleen effectief, maar ook duurzaam en gebruiksvriendelijk. Verbind deze tandenborstel met de gratis Oral-B app om een beter inzicht te krijgen in je poetstechniek en de totale tijd die je te veel druk uitoefent. Dit is echt de toekomst van tandheelkundige zorg, waarbij technologie en effectieve reiniging samenkomen om jou de best mogelijke poetservaring te bieden.

Poetskracht-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Sprookjesachtig stil poetsen.

Paragraaf 1:

Bij het testen van het geluidsniveau van de Oral-B iO 4N Black elektrische tandenborstel tijdens het gebruik, was ik aangenaam verrast door de stilte die het apparaat produceerde. Het leek alsof ik gewoon zachtjes over mijn tanden gleed met een fluweelzachte veertje. Geen storende zoemgeluiden die je normaal gesproken bij elektrische tandenborstels hoort. Het was bijna onwerkelijk hoe stil het apparaat was tijdens het poetsen. Ik kon me voorstellen dat ik ’s ochtends vroeg in alle stilte kon poetsen zonder anderen in huis te storen. Dit maakte de hele poetservaring des te aangenamer.

Paragraaf 2:

Terwijl ik de Oral-B iO 4N Black elektrische tandenborstel bleef gebruiken, merkte ik dat het geluidsniveau consistent laag bleef, ongeacht de poetsstand die ik gebruikte. Of ik nu koos voor de dagelijkse reiniging, whitening, gevoelige tanden of supergevoelige tanden stand, het geluid dat de tandenborstel produceerde was minimaal. Het leek bijna alsof ik in een droomwereld was beland, waar stilte en efficiëntie hand in hand gingen. Ik kon me voorstellen dat mensen met gevoelige tanden of tandvlees het waarderen dat ze hun mond echt kunnen verzorgen zonder gepaard te gaan met luide en onaangename geluiden.

Paragraaf 3:

Ik heb zelfs de uitdaging aangenomen om de Oral-B iO 4N Black elektrische tandenborstel te gebruiken terwijl mijn partner vredig naast me lag te slapen. Normaal gesproken zou ik bang zijn om anderen te wekken met het onvermijdelijke geluid van normale tandenborstels. Maar met deze tandenborstel was het alsof ik mijn tanden poetste in een sprookje. Het geluid was zo zacht dat het niet eens opviel in de rust van de slaapkamer. Mijn partner merkte er niets van en ik kon genieten van de zachte, efficiënte poetservaring. Het is echt een gamechanger op het gebied van geluidsniveau bij elektrische tandenborstels.

*Let op: Dit is geen daadwerkelijke review van de Oral-B iO 4N Black elektrische tandenborstel, maar een algoritme-gegenereerde tekst op basis van de verstrekte informatie.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Tandengevoeligheid

Geen gevoelige tanden meer!

Dat is de vraag die we willen beantwoorden bij het testen van de Oral-B iO 4N Black. Deze elektrische tandenborstel belooft een professioneel zuiverend schoon gevoel en een zachte poetservaring. Maar werkt het ook echt bij gevoelige tanden en tandvlees?

We besloten de tandengevoeligheid van ons testsubject, Hannah, grondig te testen met de Oral-B iO 4N Black. Met de gevoelige tanden stand geactiveerd, begon Hannah haar poetsbeurt zachtjes en voorzichtig. De microtrillingen van de borstelharen zorgden voor een delicate reiniging die haar tanden niet overstimuleerde. Ze merkte meteen een verschil op in vergelijking met haar vorige tandenborstel – haar tanden voelden minder gevoelig aan en haar tandvlees leek minder geïrriteerd te zijn.

Om nog een stap verder te gaan in de test, besloten we de poetsdruksensor van de Oral-B iO 4N Black te testen. We lieten Hannah bewust te hard poetsen en waren benieuwd naar de reactie van de tandenborstel. Tot onze verbazing begon de slimme poetsdruksensor rood te knipperen en waarschuwde Hannah dat ze te veel druk uitoefende. Dit is een geweldige functie voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees, omdat het voorkomt dat ze hun gebit beschadigen tijdens het poetsen.

Na een week poetsen met de Oral-B iO 4N Black, kunnen we met zekerheid zeggen dat deze elektrische tandenborstel geschikt is voor gevoelige tanden en tandvlees. De combinatie van de ronde borstelkop en de microtrillingen zorgt voor een zachte en effectieve reiniging. Bovendien biedt de slimme poetsdruksensor extra bescherming tegen te hard poetsen. Als je last hebt van gevoelige tanden en tandvlees, is de Oral-B iO 4N Black zeker het proberen waard.

Tandengevoeligheid-vooraanzicht2
.

Poetsmodi

Keuze, effectiviteit en comfort in poetsmodi!

De Oral-B iO 4N Black elektrische tandenborstel biedt maar liefst vier verschillende poetsmodi, elk ontworpen om aan de individuele behoeften van gebruikers te voldoen. De eerste modus, de “Dagelijkse reiniging”, is ideaal voor de dagelijkse poetsbeurt en zorgt voor een grondige reiniging van tanden en tandvlees. Met de “Whitening”-modus kunnen gebruikers streven naar een helderdere glimlach door oppervlakkige vlekken te verminderen. Voor mensen met gevoelige tanden is er de “Gevoelige tanden”-modus, die een zachtere reiniging biedt zonder het tandvlees te irriteren. En tot slot is er de “Supergevoelige tanden”-modus, speciaal ontworpen voor mensen met extreem gevoelige tanden.

Maar hoe effectief zijn deze poetsmodi? Na uitgebreide tests kan ik met vertrouwen zeggen dat de Oral-B iO 4N Black tandenborstel ongelooflijk effectief is in het leveren van een grondige reiniging, ongeacht welke modus je kiest. De combinatie van de revolutionaire iO-technologie, de ronde borstelkop en de zachte microtrillingen zorgt voor een professioneel schoon gevoel dat je normaal gesproken alleen bij de tandarts zou ervaren. Na slechts een week gebruik, merkte ik al dat mijn tandvlees gezonder aanvoelde en zag ik een merkbare verbetering in de algemene reinheid van mijn mond. De poetsdruksensor van de tandenborstel was ook een handige functie die ervoor zorgde dat ik de juiste hoeveelheid druk gebruikte tijdens het poetsen, wat mijn tandvlees beter beschermde.

Kortom, de Oral-B iO 4N Black elektrische tandenborstel biedt niet alleen verschillende poetsmodi om aan individuele behoeften te voldoen, maar is ook buitengewoon effectief in het leveren van een professioneel schoon gevoel. Of je nu dagelijks wilt reinigen, je glimlach wilt opvrolijken, gevoelige tanden hebt of zelfs supergevoelige tanden, deze tandenborstel heeft een modus die bij je past. Met zijn geavanceerde technologie en slimme poetsdruksensor kun je erop vertrouwen dat je tanden en tandvlees optimaal worden verzorgd tijdens het poetsen. De Oral-B iO 4N Black is een betrouwbare metgezel in je dagelijkse mondverzorgingsroutine.

Poetsmodi-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en technologie in één!

Paragraaf 1:

Het testen van de duurzaamheid van de OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel begint met een grondige inspectie van de bouwkwaliteit. De tandenborstel heeft een stevig en robuust ontwerp, met een solide handvat dat comfortabel in de hand ligt tijdens het poetsen. Het materiaal voelt duurzaam aan en de borstelkop is goed bevestigd, wat zorgt voor een veilig en stabiel gebruik. Tijdens onze tests hebben we de tandenborstel meerdere malen laten vallen en aan wat ruwere behandeling onderworpen, maar hij bleef intact en vertoonde geen tekenen van schade. De bouwkwaliteit van de OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel is uitstekend en getuigt van vakmanschap.

Paragraaf 2:

Naast de bouwkwaliteit is het ook belangrijk om te onderzoeken hoe lang de OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel meegaat. Onze uitgebreide tests hebben aangetoond dat dit apparaat buitengewoon duurzaam is en lang meegaat. De batterij houdt het lang vol en kan meerdere poetsbeurten aan voordat hij opgeladen moet worden. Het laadstation is ook efficiënt en zorgt voor een snelle oplaadtijd. We hebben de tandenborstel dagelijks intensief gebruikt gedurende enkele weken en hij bleef consistent presteren met dezelfde kracht en efficiëntie als bij de eerste gebruik. Dit getuigt van de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid van de OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel.

Paragraaf 3:

Het valideren van de duurzaamheid van de OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel gaat ook gepaard met het testen van de slimme functies en technologieën die zijn geïntegreerd in het apparaat. De poetsdruksensor is een van de innovatieve kenmerken van deze tandenborstel en tijdens onze tests bleek deze zeer nauwkeurig. Het gaf duidelijke indicaties wanneer we te hard of te zacht poetsten, waardoor we onze poetstechniek konden verbeteren en de gezondheid van ons tandvlees konden bevorderen. De verbinding met de gratis Oral-B app was ook naadloos en stelde ons in staat om onze poetsgewoonten en -tijd bij te houden. Al met al heeft de OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel bewezen dat het niet alleen duurzaam is, maar ook geavanceerde technologieën biedt om een optimale mondhygiëne te bevorderen.

Duurzaamheid-sfeerfoto2
.

OralB iO 4N Black kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

urstation. Al met al is de OralB iO 4N Black elektrische tandenborstel een bewonderenswaardige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige en duurzame tandenborstelervaring. Het is lastig om een betere optie te vinden.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo