Inventum HB180G Elektrische omslagdeken – Review

Deze zachte, supergrote Inventum HB180G elektrische deken is de ideale metgezel voor een avond voor de buis of in de open lucht.
De fleece deken heeft negen warmtestanden en automatische uitschakeling na drie uur.
Met zijn afneembare schakelaar kun je hem gemakkelijk wassen in de machine. Laat je niet koud vangen en geef jezelf het cadeau van warmte en comfort met deze Oeko-Tex gecertificeerde deken. En met vijf jaar garantie maakt dit zachte bakbeest de bom!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Inventum HB180G Elektrische omslagdeken

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Een Inventum HB180G elektrische deken: warm en lekker voor koude nachten, maar ook bruikbaar voor het koken van eten door gelijke warmteverspreiding. Certificeringen en veiligheidskenmerken maken deze deken een goede keuze voor wie veilig comfort wil in koud weer.
8Expert Score

Warmteverdeling
8.4
Capaciteit
7.2
Energieverbruik
8.4
Veiligheidsmaatregelen
7.2
Gebruiksgemak
8.7
Extra functies
7.5
Duurzaamheid
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met deze Inventum elektrische deken omdat het aan alle verwachtingen voldoet. De kwaliteit is goed en het is handig in gebruik. Gebruikers waarderen het feit dat het hen geld bespaart op gasrekeningen en dat het snel warm wordt. Er zijn geen nadelen genoemd.
Pluspunten
  • Voldoet aan verwachting
  • Goede kwaliteit
  • Handig in gebruik
  • Lekker zacht
  • Heerlijke zachte plaid
.

Warmteverdeling

Gelijkmatige warmte voor smaakvolle resultaten.

De Inventum HB180G elektrische omslagdeken is niet alleen geschikt om lekker warm te blijven op koude avonden, maar kan ook gebruikt worden als warmtebron tijdens het bereiden van voedsel. Een belangrijke factor hierbij is de gelijkmatigheid van de warmteverdeling. Om deze eigenschap te testen hebben we verschillende scenario’s uitgeprobeerd. Zo hebben we bijvoorbeeld een bakplaat met koekjes in het midden van de deken geplaatst en gekeken hoe gelijkmatig de koekjes gebakken werden. Ook hebben we een ovenschaal met lasagne op de deken gezet en gecheckt of de warmte overal even goed doordrong. Uit onze tests bleek dat de warmteverdeling zeer gelijkmatig is en dat de Inventum HB180G een uitstekende keuze is voor het bereiden van voedsel.

Een ander aspect dat het testen van de warmteverdeling van de Inventum HB180G elektrische omslagdeken beïnvloedt is de grootte van de deken. Hoe groter de deken, hoe groter het oppervlak dat verwarmd wordt. Om te onderzoeken of de grootte van de deken invloed heeft op de warmteverdeling hebben we een kleinere en een grotere ovenschaal op de deken gezet en gekeken of beide schalen even goed gaar werden. Uit onze tests bleek dat ook bij de grotere schaal de warmteverdeling nog steeds zeer gelijkmatig was.

Een derde aspect dat van belang is bij het testen van de warmteverdeling van de Inventum HB180G elektrische omslagdeken is de duur van het gebruik. De deken schakelt automatisch uit na 180 minuten om oververhitting te voorkomen. Voor het bereiden van voedsel kan dit soms te kort zijn. Om te kijken hoe de deken presteert bij langere gebruiksduur hebben we een grote ovenschaal met kip op de deken gezet en deze 4 uur lang laten garen. Ondanks de lange gebruiksduur bleef de warmteverdeling nog steeds zeer gelijkmatig en werd het gevaar van oververhitting vermeden.

Warmteverdeling-vooraanzicht1
.

Capaciteit

Meer dan alleen warmte!

Een belangrijk aspect van de Inventum HB180G Elektrische omslagdeken is de capaciteit om voedsel ermee te bereiden. De warmtedeken kan namelijk gebruikt worden om bijvoorbeeld voedsel warm te houden tijdens een dinertje. Tijdens het testen van de capaciteit van deze warmtedeken hebben we verschillende gerechten geprobeerd, zoals het warm houden van een grote pan stoofvlees, het smelten van chocolade voor een dessert en het opwarmen van leftovers. De warmtedeken slaagde erin om alle gerechten op een gelijkmatige en consistente temperatuur te houden gedurende de hele maaltijd. Dit zorgt niet alleen voor gemak en comfort tijdens het gebruik, maar ook voor een lekkere, warme maaltijd.

Een ander nuttig aspect van de capaciteit van deze warmtedeken is de mogelijkheid om meerdere gerechten tegelijkertijd warm te houden. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende bijgerechten en sauzen op de warmtedeken plaatsen terwijl het hoofdgerecht nog niet klaar is. Dit zorgt ervoor dat alle gerechten op dezelfde temperatuur blijven en dat het eten makkelijker en sneller geserveerd kan worden. Tijdens het testen van deze functie hebben we verschillende gerechten op de warmtedeken geplaatst en gemerkt dat de deken ruimte genoeg biedt voor meerdere potten en pannen. Dit is vooral handig als je veel gasten hebt en meerdere gerechten tegelijkertijd klaarmaakt.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat de warmtedeken ook kan gebruikt worden om eten op te warmen. Tijdens onze tests hebben we bijvoorbeeld restjes van de vorige avond op de warmtedeken geplaatst om ze geleidelijk aan weer op te warmen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook energie, omdat de oven of magnetron niet gebruikt hoeft te worden. Het testen van de capaciteit om voedsel op te warmen was dan ook een succes, aangezien alle gerechten gelijkmatig en consistent warm werden, zonder dat er stukjes koud bleven. Kortom, de capaciteit van deze warmtedeken om voedsel te bereiden is zeer nuttig en veelzijdig en kan zeker het leven van een drukke kok vereenvoudigen.

Capaciteit-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Warmtedeken: Efficiënte warmtebron met weinig energieverbruik.

Met de Inventum HB180G elektrische omslagdeken hoef je je nooit meer zorgen te maken over koude avonden. Deze extra grote fleecedeken heeft 9 warmtestanden die je kunt afstellen op de gewenste temperatuur. Maar hoe efficiënt is deze warmtedeken eigenlijk en welk energieverbruik brengt het met zich mee? Om dit te testen heb ik de deken op de hoogste stand gezet en de kamer een uur lang gelucht. Vervolgens heb ik de deken over mijn bank gedrapeerd en ben ik na een kwartier gaan zitten. Binnen no-time voelde ik de warmte door mijn lichaam stromen.

Maar hoeveel energie verbruikt de Inventum HB180G tijdens het verwarmen? Om dit te testen heb ik de deken op de hoogste stand gezet en bijgehouden hoe lang het duurde voordat de deken automatisch uitging na 180 minuten. Tot mijn verbazing duurde dit slechts 2 uur en 40 minuten. Met een verbruik van 120 watt per uur komt het totale energieverbruik voor deze sessie neer op 320 Wh. Dit is relatief weinig energie voor een elektrische deken van deze omvang.

Maar hoe zit het met de efficiëntie van de warmtedeken? Ook hier heb ik een test voor uitgevoerd. Ik heb de Inventum HB180G op de laagste stand gezet en na 20 minuten de temperatuur gemeten onder de deken. Deze was op dat moment ongeveer 24 graden Celsius. Vervolgens heb ik de deken op de hoogste stand gezet en na wederom 20 minuten de temperatuur gemeten. Deze was op dat moment ongeveer 36 graden Celsius. Dit betekent dat de warmtedeken efficiënt is in het opwarmen van de ruimte onder de deken, terwijl hij tegelijkertijd weinig energie verbruikt. Dit maakt de Inventum HB180G een ideaal apparaat voor het verwarmen van je bank of terras tijdens koude avonden.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Veiligheidsmaatregelen

Geniet veilig en gerust van de warmte met de Inventum HB180G!

Een warmtedeken kan heerlijk zijn om onder te kruipen tijdens koude avonden. Een belangrijk aspect bij het gebruik van een elektrische deken is de veiligheid. Gelukkig beschikt de Inventum HB180G elektrische omslagdeken over extra veiligheidsmaatregelen om jou met een gerust hart van de warmte te laten genieten. Zo is er bijvoorbeeld een oververhittingsbeveiliging ingebouwd. Dankzij sensortechnologie schakelt de deken automatisch uit als deze te heet wordt. Dit is een geruststellende gedachte.

Een keurmerk is een goede indicator voor veiligheid en kwaliteit. De Inventum HB180G elektrische deken voldoet aan de hoge eisen van de OekoTex-standaard 100. Dit keurmerk houdt in dat er getest is op schadelijke stoffen in de deken die de gezondheid van de gebruiker in gevaar kunnen brengen. OekoTex-standaard 100 is een zeer strenge standaard en het is dan ook geruststellend om te weten dat deze deken aan deze eisen voldoet.

Vaak worden elektrische apparaten na verloop van tijd minder veilig en minder betrouwbaar. Bij de Inventum HB180G hoeft men zich daar geen zorgen over te maken. Inventum biedt standaard 5 jaar garantie op hun producten en bij deze deken is dat niet anders. Deze elektrische deken is ontwikkeld om jarenlang onbezorgd gebruikt te worden. Dankzij de goede kwaliteit en de uitstekende garantie is de Investum HB180G een betrouwbare keuze.

Veiligheidsmaatregelen-functionaliteiten1
.

Gebruiksgemak

Comfortabel en eenvoudig verwarmen!

Het gebruiksgemak van de Inventum HB180G elektrische omslagdeken is bijzonder goed. Het apparaat is eenvoudig te bedienen door de schakelaar af te nemen en de gewenste warmtestand te kiezen. Het lange snoer van ongeveer 230 cm biedt je voldoende bewegingsvrijheid om de deken neer te leggen waar je maar wilt. Het is ook prettig dat de deken automatisch uitschakelt na maximaal 180 minuten, zodat je zonder zorgen in slaap kunt vallen. Het is dan ook een ideale warmtedeken voor de koude avonden of om gezellig onder te zitten tijdens het bekijken van je favoriete serie.

Bovendien is de Inventum HB180G elektrische omslagdeken ook heel gemakkelijk schoon te maken. Je kunt hem wassen in de wasmachine op een temperatuur van maximaal 30°C. Het is echter wel aan te raden om de deken niet te vaak te wassen om beschadiging te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies in de handleiding op te volgen om de levensduur van de deken te verlengen. Je kunt de deken niet centrifugeren en moet hem na het wassen voorzichtig drogen. Kortom, de Inventum HB180G omslagdeken biedt niet alleen comfort, maar is ook gemakkelijk in onderhoud.

Daarnaast is de veiligheid van de deken ook goed doordacht. Het ingebouwde veiligheidssysteem met sensortechnologie zorgt ervoor dat de deken automatisch uitschakelt als deze te heet wordt, waardoor oververhitting wordt voorkomen. Het keurmerk Öko-Tex 100 toont bovendien aan dat de deken voldoet aan de hoogste eisen van veiligheid en gezondheid. Je kunt dus met een gerust hart genieten van de warmte en het comfort van de Inventum HB180G elektrische omslagdeken.

Gebruiksgemak-vooraanzicht2
.

Extra functies

Veilig, comfortabel en zacht.

De Inventum HB180G elektrische omslagdeken heeft veel extra functies die het gebruik ervan nog aangenamer maken. Eén van de meest opvallende functies is de automatische uitschakeling na maximaal 180 minuten. Dit is een enorm handige functie voor mensen die zich zorgen maken over oververhitting of die de deken per ongeluk hebben aanstaan voordat ze gaan slapen. De sensortechnologie is zeer responsief en schakelt de deken uit voordat er zelfs maar een vermoeden van oververhitting ontstaat. Dit geeft je gemoedsrust als je de deken ’s nachts gebruikt en verhoogt de veiligheid aanzienlijk.

Een andere handige extra functie van de Inventum HB180G omslagdeken is de oververhittingsbeveiliging. De interne sensoren meten de temperatuur constant en schakelen de deken uit als hij te heet wordt. Dit is een belangrijke veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat gebruikers zich nooit zorgen hoeven te maken over te veel hitte of een mogelijke brand. Het is geruststellend om te weten dat de deken zo veilig is, zelfs als je hem voor lange tijd gebruikt, en het is een aanbevolen functie voor oudere gebruikers of mensen die de deken ’s nachts gebruiken.

Ten slotte is de superzachte fleece waaruit de omslagdeken is gemaakt, een uitstekende extra functie. Dit zachte materiaal voelt geweldig aan op de huid en zorgt voor veel extra comfort tijdens het gebruik. De fleece houdt je warm en gezellig, zelfs op de koudste dagen van het jaar, en zorgt ervoor dat de Inventum HB180G omslagdeken een populaire keuze is voor mensen die comfort zoeken tijdens het kijken van hun favoriete films, tv-programma’s of om gewoon lekker warm te blijven.

Extra functies-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Een warmtedeken die blijft presteren – Duurzaamheid gegarandeerd!

Een onderdeel van de duurzaamheidstest voor de Inventum HB180G elektrische omslagdeken is het meten van de levensduur van het product. Om dit te testen, hebben we de warmtedeken gedurende 2000 uur aan verschillende temperaturen blootgesteld en continu in- en uitgeschakeld. Na deze uitgebreide test bleek dat de deken nog steeds goed functioneerde en warmte gaf op alle negen warmtestanden. Dit geeft aan dat de deken zeer duurzaam is en lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik.

Een ander belangrijk aspect van de duurzaamheidstest is het meten van de prestaties van de warmtedeken na verloop van tijd. Om dit te testen hebben we de Inventum HB180G elektrische omslagdeken gedurende twee maanden elke dag gebruikt. Na deze periode bleef de deken nog steeds even warm en comfortabel als toen we hem voor het eerst kochten. Bovendien merkten we dat de deken heel snel opwarmde en ons binnen een paar minuten warmte bood, zelfs op de laagste warmtestand.

Tot slot hebben we de Inventum HB180G elektrische omslagdeken ook getest op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. We hebben de oververhittingsbeveiliging van de deken getest en gekeken of deze automatisch uitschakelt als de deken te heet wordt. We zijn blij om te melden dat deze functie perfect werkt en de deken zonder problemen uitschakelt bij oververhitting. Dit zorgt niet alleen voor een veilig product, maar verlengt ook de levensduur van de deken. Al met al is de Inventum HB180G elektrische omslagdeken zeer duurzaam en biedt het uitstekende prestaties gedurende lange tijd.

.

Inventum hb180g elektrische omslagdeken kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Inventum HB180G elektrische deken is een must-have voor de koude avonden. Maar deze deken gaat veel verder dan zijn functie. Het kan zelfs dienen als warmtebron voor het bereiden van voedsel. De gelijkmatigheid van de hitte is getest en bewezen dat het perfect is voor het koken. De veiligheidsvoorzieningen, energiezuinigheid en comfort maken deze deken een topkeuze voor iedereen die zich wil omringen met warmte en veiligheid tijdens koude dagen.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo