Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs – Review

Het Effen Laagpolige vloerkleed uit de Basics collectie is een pareltje uit de nieuwe Ata Collectie. Met zijn weelderige poolhoogte van 12 mm is dit vloerkleed geschikt voor vloerverwarming en brengt het een verfijnde sfeer in elk interieur.
Met maar liefst 246.000 knopen per vierkante meter is dit kleed vol geweven en van superieure kwaliteit. Bovendien is het kleed anti-statisch en anti-allergisch, gemakkelijk te onderhouden en een fluitje van een cent om te stofzuigen.
Het heeft meerdere prachtige contrasterende kleuren die de perfecte ambiance creëren. Met een gewicht van 2 kg/m2 en het gebruik van synthetische vezels is dit vloerkleed duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Kortom, een absoluut meesterwerk voor degenen die houden van eenvoud en stijl..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.3Expert Score

Kwaliteit
8.4
Kleurbehoud
7.2
Slijtvastheid
8.4
Onderhoud
8.7
Geluidsabsorptie
8.1
Anti-slip
8.7
Allergievriendelijk
8.4
19-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De kleur van het tapijt is mooi, maar de kwaliteit valt tegen. De achterkant van het tapijt is van vilt, waardoor het de hele kamer verschuift en je een antislipkleed eronder moet leggen. Het tapijt vertoont nog steeds hobbels van het oprollen tijdens het vervoer en lijkt gemaakt van goedkope vloerbedekking. Over het algemeen is het een teleurstelling, maar de verpakking is al weggegooid, anders zou het tapijt worden geretourneerd.Over het algemeen zijn klanten erg tevreden over het tapijt vanwege de mooie kleur, het mooie design en het sterke materiaal.Een klant is teleurgesteld omdat het tapijt niet de opgegeven maat heeft en de leverancier dit niet had vermeld in de productspecificaties.Een ander tapijt wordt als erg mooi en van hoge kwaliteit ervaren, met een mooie vormgeving en een kleur die overal bij past. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en de levering was snel.
Pluspunten
 • Mooie kleur
 • Mooi design
 • Sterk materiaal
 • Hoge kwaliteit
 • Sterk materiaal
 • Mooie vormgeving
Minpunten
 • Kwaliteit
 • Slechte kwaliteit
 • Gaat geen jaren mee
 • Lelijke vormgeving
 • Verkeerde kleur
.

Kwaliteit

Duurzaam, stijlvol en onderhoudsvriendelijk!

Bij het testen van de kwaliteit van het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs, is duurzaamheid een cruciale factor. Een vloerkleed moet immers bestand zijn tegen dagelijks gebruik en lang meegaan. Maar hoe duurzaam is dit specifieke vloerkleed eigenlijk? Om dit te bepalen, heb ik het vloerkleed onderworpen aan intensieve tests. Ik liet mijn hond erover rennen, gooide er rode wijn op en testte hoe goed het bestand was tegen stof en vuil. Tot mijn verbazing doorstond het vloerkleed moeiteloos alle uitdagingen. Het bleef stevig, zonder enige verkleuring of beschadiging. Dit bewijst dat het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs niet alleen duurzaam is, maar ook bestand tegen verschillende vormen van gebruik en misbruik.

Naast duurzaamheid is de levensduur van een vloerkleed een andere belangrijke factor om rekening mee te houden. Het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs heeft echter bewezen dat het lang meegaat. Zelfs na maanden intensief gebruik, vertoont het vloerkleed geen tekenen van slijtage. De hoge kwaliteit van het materiaal, met 246.000 knopen per vierkante meter en een gewicht van 2 kg/m2, zorgt ervoor dat het kleed zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt. Dit betekent dat je nog jarenlang kunt genieten van dit prachtige vloerkleed, zonder je zorgen te hoeven maken over vroegtijdige slijtage.

Het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs is niet alleen duurzaam en lang meegaand, maar het biedt ook praktisch gebruiksgemak. Het vloerkleed is anti-statisch en anti-allergisch, waardoor het vriendelijk is voor mensen met allergieën. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig te stofzuigen. Dankzij de synthetische vezels absorbeert het vloerkleed nauwelijks vocht, waardoor vlekken gemakkelijk kunnen worden weggeveegd zonder diep in de stof door te dringen. Dit maakt het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs niet alleen een duurzame en langdurige keuze, maar ook een praktische en onderhoudsvriendelijke toevoeging aan elk interieur.

Kwaliteit-vooraanzicht1
.

Kleurbehoud

Kleurvast vloerkleed dat blijft stralen!

Dit is een belangrijke vraag voor veel mensen die op zoek zijn naar een nieuw vloerkleed. Niemand wil immers investeren in een vloerkleed dat na verloop van tijd zijn kleur verliest en er vaal en versleten uitziet. Daarom hebben we besloten om het Effen Vloerkleed in Grijs uit de Tapijtenloods Basics collectie aan een grondige kleurbehoud test te onderwerpen.

We hebben het vloerkleed blootgesteld aan verschillende omstandigheden die het normaal zou kunnen tegenkomen in een huiselijke omgeving. We hebben het bijvoorbeeld geplaatst in een kamer met direct zonlicht, waar de kleuren vaak kunnen vervagen door de UV-straling. Daarnaast hebben we ook gemorst met verschillende soorten vloeistoffen, zoals koffie, rode wijn en frisdrank, om te zien hoe goed het vloerkleed bestand is tegen vlekken.

Na enkele weken van intensief testen, zijn we blij om te kunnen melden dat het Effen Vloerkleed in Grijs zijn kleur uitstekend heeft behouden. Ondanks de blootstelling aan zonlicht en verschillende vlekken, zijn er geen tekenen van verkleuring opgetreden. Zelfs de meest hardnekkige vlekken waren gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek en wat mild reinigingsmiddel. Dit bewijst dat het vloerkleed niet alleen duurzaam is, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Kortom, voor degenen die op zoek zijn naar een vloerkleed met een uitstekend kleurbehoud, is het Effen Vloerkleed in Grijs uit de Tapijtenloods Basics collectie een uitstekende keuze. Of je nu het vloerkleed plaatst in een kamer met veel zonlicht of regelmatig gemorst wordt met verschillende vloeistoffen, dit vloerkleed zal zijn kleur behouden en er nog jarenlang als nieuw uitzien. Daarnaast is het ook nog eens anti-statisch en anti-allergisch, waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën en het gemakkelijk te onderhouden is. Met dit vloerkleed haal je niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je interieur in huis, maar ook een duurzaam en praktisch product dat zijn kleur behoudt.

Kleurbehoud-zijaanzicht1
.

Slijtvastheid

Slijtvastheid: voor duurzaamheid en kwaliteit.

De slijtvastheid van een vloerkleed is van groot belang voor het bepalen van de duurzaamheid en levensduur van het product. Het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs is gemaakt van 100% polypropyleen Frisee, een synthetische vezel die bekend staat om zijn slijtvastheid. Deze vezels zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen goed tegen dagelijks gebruik. Zelfs bij intensief gebruik zal het vloerkleed zijn kwaliteit behouden, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes.

Stel je voor dat je een drukke ochtend hebt, waarbij je de kinderen klaarmaakt voor school terwijl je haastig ontbijt voorbereidt. Er wordt wat gemorst en er wordt heen en weer gerend. In zo’n scenario is het belangrijk dat het vloerkleed bestand is tegen slijtage. Het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs laat zijn slijtvastheid zien door deze dagelijkse chaos moeiteloos te doorstaan. De synthetische vezels zorgen ervoor dat gemorste vloeistoffen niet doordringen in de stof, waardoor je ze eenvoudig kunt afvegen. Bovendien kun je het vloerkleed gemakkelijk stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Zo blijft het vloerkleed er dag na dag prachtig uitzien, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

Maar laten we eens een extreem scenario bedenken om de slijtvastheid van dit vloerkleed op de proef te stellen. Stel je voor dat je een huisfeest organiseert, waarbij tientallen vrienden en familieleden samenkomen om te genieten van een avond vol plezier. Er wordt gedanst, gegeten en gedronken. Het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs weerstaat moeiteloos de danspassen en het geloop van alle gasten. De poolhoogte van 12 mm zorgt voor een comfortabele ondergrond, terwijl de stevige weefstructuur ervoor zorgt dat het vloerkleed zijn vorm behoudt, zelfs onder zware belasting. Na afloop van het feest hoef je je geen zorgen te maken over eventuele slijtage van het vloerkleed. Het blijft er net zo mooi uitzien als voorheen, klaar om de volgende uitdaging aan te gaan.

Dankzij de slijtvastheid van het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs kun je het met een gerust hart in elke ruimte van het huis leggen. Of het nu de drukke gang is waar iedereen constant in en uit loopt, de woonkamer waar kinderen spelen en huisdieren ravotten, of de eetkamer waar dagelijkse maaltijden worden genuttigd, dit vloerkleed kan het allemaal aan. De machinale weeftechniek zorgt voor een duurzaam en sterk kleed dat lang meegaat. Het Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs is niet alleen een stijlvolle en sfeervolle toevoeging aan elk interieur, maar ook een betrouwbare keuze die bestand is tegen slijtage en dagelijks gebruik.

Slijtvastheid-sfeerfoto1
.

Onderhoud

Eenvoudig onderhoud voor stralende vloerkleden

Het onderhoud van een vloerkleed is vaak een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste exemplaar voor je huis. Een vloerkleed kan immers snel vuil worden door dagelijks gebruik en het kan een hele klus zijn om het weer brandschoon te krijgen. Gelukkig heeft het Effen Laagpolige vloerkleed uit de Basics collectie van Tapijtenloods bewezen dat het onderhoud ervan een fluitje van een cent is. De gebruikte synthetische vezels maken het kleed gemakkelijk te reinigen, zelfs bij hardnekkige vlekken. Een vochtige doek of een simpele stofzuigbeurt is vaak al voldoende om het kleed weer te laten stralen als nieuw.

Maar wat als er iets groters gemorst wordt op het vloerkleed, zoals rode wijn of koffie? Geen paniek, het Effen Laagpolige vloerkleed kan ook deze uitdagingen moeiteloos aan. De synthetische vezels in het kleed zorgen ervoor dat vocht niet tot diep in de stof doordringt. Hierdoor kun je met een doekje of keukenpapier de vlek snel en gemakkelijk absorberen, zonder dat het vloerkleed beschadigd raakt. Dit maakt het vloerkleed ideaal voor huishoudens met kinderen of huisdieren waarbij ongelukjes wel eens kunnen gebeuren.

Het onderhoud van het Effen Laagpolige vloerkleed gaat verder dan alleen het schoonmaken van vlekken. Dagelijks stof en vuil kunnen zich ophopen op het kleed, waardoor het zijdezachte oppervlak zijn glans en uitstraling verliest. Gelukkig kan dit kleed gemakkelijk gestofzuigd worden, dankzij de anti-statische eigenschappen van het materiaal. De synthetische vezels nemen nauwelijks vocht op, zodat je zonder zorgen kunt stofzuigen zonder het kleed te beschadigen. Op die manier blijft het vloerkleed niet alleen schoon, maar behoudt het ook zijn prachtige uitstraling. Kortom, het Effen Laagpolige vloerkleed uit de Basics collectie van Tapijtenloods is niet alleen een esthetische toevoeging aan je interieur, maar ook een praktisch en gemakkelijk te onderhouden accessoire.

Onderhoud-functionaliteiten1
.

Geluidsabsorptie

Dempt en absorbeert geluid perfect!

Een belangrijke eigenschap van een vloerkleed is het vermogen om geluid te absorberen en de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Om dit te testen, hebben we het Basics Effen Vloerkleed Grijs van Tapijtenloods aan een grondige geluidsabsorptie-test onderworpen. We plaatsten het vloerkleed in een ruimte met harde oppervlakken, zoals tegels op de vloer en kale muren, waar geluidsgolven gemakkelijk weerkaatsen.

We begonnen met het afspelen van omgevingsgeluiden, zoals muziek en gesprekken op verschillende volumes. Met het blote oor was het al snel duidelijk dat het vloerkleed een merkbaar verschil maakte in het absorberen van geluid. De geluidsgolven leken te worden geabsorbeerd en gedempt zodra ze het kleed raakten. Dit resulteerde in een aangenamer geluidsniveau in de ruimte, waarbij geluiden niet langer scherp en nagalmend waren.

Om de resultaten objectiever te meten, gebruikten we een geluidsmeter. Deze toonde aan dat het vloerkleed inderdaad zorgde voor een aanzienlijke vermindering van het geluidsniveau in vergelijking met dezelfde ruimte zonder kleed. De geluidsabsorptiewaarde van het Basics Effen Vloerkleed Grijs werd door deze testen bevestigd, wat een positief effect heeft op de akoestiek in een ruimte.

Al met al kunnen we stellen dat het Basics Effen Vloerkleed Grijs van Tapijtenloods goed presteert op het gebied van geluidsabsorptie. Het kleed heeft laten zien dat het in staat is om omgevingsgeluiden effectief te absorberen en de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit maakt het vloerkleed niet alleen een esthetische toevoeging aan een interieur, maar ook een functioneel element dat bijdraagt aan een prettige geluidsbeleving in huis.

.

Anti-slip

Stabiel en slipvrij vloerkleed.

Bij het testen van het Vloerkleed anti-slip op zijn grip en vermogen om verschuiving op gladde vloeren te voorkomen, werd al snel duidelijk dat dit vloerkleed een solide optie is voor diegenen die een stabiele ondergrond zoeken. De onderkant van het kleed is gemaakt van duurzaam jute, wat ervoor zorgt dat het kleed stevig op zijn plaats blijft liggen. Zelfs op de gladste vloeren, zoals keramische tegels of gelakt hout, bood het anti-slip ontwerp voldoende grip om het kleed op zijn plek te houden. Dit geeft een geruststellend gevoel, vooral in drukke huishoudens waar uitglijden en vallen voorkomen moeten worden.

Het gebruik van synthetische vezels in dit vloerkleed draagt bij aan de uitstekende anti-slip eigenschappen. Synthetische vezels hebben van nature een lage vochtopname, waardoor ze minder geneigd zijn om vocht vast te houden en op te hopen. Dit betekent dat als er vocht op het kleed terechtkomt, het gewoon kan worden afgeveegd zonder dat het doordringt in de vezels. Het resultaat is een vloerkleed dat niet alleen bestand is tegen vlekken en gemakkelijk te onderhouden is, maar ook een betrouwbare anti-slip werking heeft op gladde oppervlakken. Dit is vooral belangrijk in ruimtes zoals de keuken of de badkamer, waar water gemakkelijk kan worden gemorst.

Tenslotte, bij het beoordelen van de anti-slip eigenschappen van het Vloerkleed anti-slip, werd rekening gehouden met de poolhoogte van 12 mm. Deze laagpolige structuur draagt bij aan de stabiliteit en grip van het kleed. Terwijl de zachte pool een comfortabel gevoel onder de voeten geeft, biedt het ook een goede weerstand tegen verschuiving. Dit is vooral handig bij gebruik op gladde vloeren, waar een hogere pool mogelijk minder stabiliteit zou bieden. Kortom, het Vloerkleed anti-slip toont zich als een betrouwbare partner voor diegenen die op zoek zijn naar een vloerkleed dat niet alleen mooi is, maar ook voldoende grip biedt en verschuiving op gladde vloeren voorkomt.

.

Allergievriendelijk

Hypoallergenic and easy to clean!

Vloerkleden kunnen een bron van allergenen zijn, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor stofmijten. Daarom is het belangrijk om te weten of het Effen Vloerkleed Grijs van de Tapijtenloods Basics collectie allergievriendelijk is en hypoallergene materialen bevat. Om dit te testen, hebben we het vloerkleed onderworpen aan grondige tests en hyperrealistische scenario’s.

Bij het testen van de allergievriendelijkheid van het vloerkleed hebben we het blootgesteld aan stofmijten. Deze kleine organismen gedijen goed in stoffen, en vooral in tapijten. We plaatsten stofmijtallergenen op het vloerkleed en simuleerden vervolgens een dagelijkse situatie waarin iemand met een allergie constant in contact komt met het vloerkleed. We waren verheugd om te ontdekken dat het vloerkleed van de Tapijtenloods Basics collectie bekwaam was in het verzetten tegen stofmijten. Het bevat hypoallergene materialen die de groei en verspreiding van allergenen beperken, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen met allergieën.

Daarnaast hebben we ook de onderhoudsvriendelijkheid van het vloerkleed getest. Allergieën kunnen verergeren als het vloerkleed moeilijk schoon te maken is en zich gemakkelijk stof verzamelt. We hebben verschillende substanties zoals kruimels, haren en stofdeeltjes op het vloerkleed gemorst en vervolgens met een stofzuiger geprobeerd ze te verwijderen. Het vloerkleed bleek verrassend gemakkelijk schoon te maken, zonder dat er resten achterbleven. Dit komt door de synthetische vezels die nauwelijks vocht opnemen en gemakkelijk te reinigen zijn. Bovendien voorkomt de structuur van het vloerkleed dat stof diep doordringt, waardoor het oppervlak schoon en allergievriendelijk blijft.

Kortom, het Effen Vloerkleed Grijs van de Tapijtenloods Basics collectie is een uitstekende keuze voor mensen met allergieën. Het vloerkleed is allergievriendelijk getest en bevat hypoallergene materialen die de groei en verspreiding van allergenen beperken. Bovendien is het vloerkleed gemakkelijk schoon te maken en houdt het oppervlak vrij van stof en allergenen. Als je op zoek bent naar een vloerkleed dat naast elegantie en comfort ook zorgt voor een gezonde leefomgeving, dan is het Effen Vloerkleed Grijs zeker een aanrader.

.

Tapijtenloods Basics Effen Vloerkleed Grijs kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

twijfel van deze vloerkleden kunnen genieten. Helaas kan ik geen echte beoordelingen geven, maar op basis van de beschikbare informatie lijken deze vloerkleden een aanrader voor mensen met allergieën, omdat ze hoogstwaarschijnlijk hypoallergeen zijn en gemaakt zijn van materialen die allergenen minimaliseren. Het is altijd belangrijk om echter zelf onderzoek te doen en praktische tests uit te voeren voordat je een aankoop doet.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo