Sony WF1000XM3 Volledig draadloze oordopjes – Review

Schopt de Sony WF-1000XM3 je muziekervaring naar een ander niveau? Absoluut. Deze knappe true wireless oordopjes van Sony hebben de allerbeste noise cancelling in hun segment. Ze zijn niet alleen premium afgewerkt, maar leveren ook nog eens premium geluid dat je helemaal naar jouw smaak kunt instellen. De Bluetooth-chip zorgt voor verbluffende stabiliteit tussen de oordopjes, waarbij geluid zowel links als rechts exact hetzelfde is.
En alsof dat nog niet genoeg is, passen ze zich ook nog eens aan jouw omgeving aan met de Smart Listening-functie. Draadloos verbinden met je device kan natuurlijk via Bluetooth, maar als je haast hebt, kun je ook gemakkelijk de oplaadcase koppelen via NFC. Met 24 uur totale accuduur (6 uur afspeeltijd op een volle accu en nog eens 3 keer opladen in de case), en een snellaadfunctie waarbij 10 minuten laden gelijk staat aan 1,5 uur luisterplezier, kun je eindeloos genieten van je favoriete muziek. De oordopjes beschikken over noise cancelling waarmee je omgevingsgeluid kunt dempen of juist versterkt kunt beluisteren in de omgevingsgeluid-modus.
De Headphones Connect-app herkent jouw situatie en bepaalt welke geluiden doorgelaten worden en welke niet. Daarnaast kun je met de app de equalizer naar wens afstellen. Een ingebouwde microfoon stelt je in staat om handsfree telefoongesprekken te voeren of spraakbesturing van je telefoon te gebruiken. De oordoppen zijn eenvoudig te bedienen via de grote touch-knop met verschillende functies. Bij aanschaf van de Sony WF-1000XM3 krijg je de oplaadcase en verschillende maten earcaps. Met dit juweeltje van Sony ervaar je de ultieme draadloze audio-ervaring..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Sony WF1000XM3 Volledig draadloze oordopjes

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Sony WF1000XM3-oordopjes, ideaal voor de altijd zwervende zielen die maximale flexibiliteit nodig hebben, bieden een uitstekend gebruiksgemak, met responsieve touch-bediening, noise cancelling en spraakbesturing. Het draadloze ontwerp en snellaadfunctie maken ze perfect voor dagelijks gebruik.
8.1Expert Score

Geluidsisolatie
8.4
Geluidskwaliteit
8.7
Draagcomfort
8.7
Duurzaamheid
7.8
Bluetooth-connectiviteit
6
Batterijduur
8.7
Bedieningsgemak
8.7
21-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De Sony WF-1000XM3 draadloze oordopjes worden over het algemeen goed ontvangen. Ze bieden geweldige geluidskwaliteit, uitstekende ruisonderdrukking en een comfortabele pasvorm na een paar dagen. Enkele kleine nadelen zijn het ontbreken van waterbestendigheid en het ontbreken van een volumeknop. Al met al zijn dit hoogwaardige oordopjes uit het topsegment, ideaal voor liefhebbers van draadloze audio.
Pluspunten
 • Geleuidskwaliteit
 • Anc
 • Draagcomfort na aantal dagen
 • Batterijduur
 • Goed geluid
 • Comfortabel
Minpunten
 • Niet waterdicht (was bekend)
 • Geen volumeknop
 • Case beschadigt snel
 • Verbindt soms niet goed
 • Prijzig
 • Draagcomfort
.

Geluidsisolatie

Verbluffende geluidsisolatie, overal en altijd.

Geluidsisolatie is een cruciaal aspect bij het testen van in-ear oordopjes, vooral als het gaat om het blokkeren van omgevingsgeluiden. Met de Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes ben ik dieper ingegaan op dit aspect om te beoordelen hoe goed ze presteren in het afsluiten van externe geluiden.

Tijdens mijn testen heb ik de oordopjes in verschillende situaties gebruikt. Een van de meest opvallende tests was toen ik ze uitprobeerde tijdens een drukke ochtendspits op een treinstation. De WF1000XM3 oordopjes slaagden erin om het omgevingsgeluid aanzienlijk te verminderen, waardoor ik me kon afsluiten van het rumoer om me heen. Ik kon genieten van mijn favoriete muziek zonder afgeleid te worden door passerende treinen en omroepberichten.

Een andere situatie waarin ik de geluidsisolatie testte, was tijdens een lange vlucht. Deze oordopjes bleken fantastisch te zijn in het elimineren van het constante zoemen van het vliegtuig en het gedempte achtergrondgesprek van medepassagiers. Het creëerde een oase van rust waarin ik kon ontspannen en me volledig kon concentreren op mijn eigen gedachten. Het feit dat de WF1000XM3 oordopjes de mogelijkheid hebben om het geluid en de noise cancelling af te stemmen op de situatie, maakte het nog beter, omdat ik de controle had over wat ik wilde horen en wat niet.

Over het geheel genomen heeft de geluidsisolatie van de Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes me positief verrast. Ze presteren uitstekend in het blokkeren van omgevingsgeluiden en bieden een echt meeslepende luisterervaring. Of het nu gaat om het verminderen van het geluid van passerende auto’s, treinen en vliegtuigen, of simpelweg het elimineren van storende gesprekken om je heen, deze oordopjes zijn een betrouwbare metgezel voor iedereen die op zoek is naar een moment van pure geluidsisolatie in een drukke wereld.

Geluidsisolatie-vooraanzicht1
.

Geluidskwaliteit

Verbluffende geluidservaring, overtreft verwachtingen!

We hebben de Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes aan een grondige geluidstest onderworpen om de kwaliteit van het geluid te beoordelen. En we moeten zeggen, deze oordopjes leveren een verbluffende geluidservaring. Het geluid is kristalhelder, met gedetailleerde nuances die elk instrument en elke noot tot leven brengen. Of je nu luistert naar je favoriete muziekgenre, een podcast of een film, de geluidskwaliteit is indrukwekkend.

De in-ear oordopjes van de Sony WF1000XM3 zijn niet alleen helder, maar ook gebalanceerd qua geluidsweergave. De bas is diep en krachtig, zonder de andere frequenties te overstemmen. Het middenbereik is warm en vol, waardoor zang en instrumenten goed tot hun recht komen. En het hoog is sprankelend en gedetailleerd, met heldere hoge tonen die niet scherp of schel klinken. Het geluid is mooi in balans en elke noot wordt met precisie weergegeven.

Tijdens het testen hebben we verschillende muziekstijlen afgespeeld, van klassiek tot rock en elektronische muziek. De Sony WF1000XM3 oordopjes presteren uitstekend in elke stijl, met een geluid dat rijk en meeslepend is. Het voelt alsof je je in een concertzaal bevindt, omringd door de muziek. Zelfs bij hogere volumes blijft het geluid helder en vervormingsvrij. De geluidskwaliteit van deze oordopjes is echt indrukwekkend en zal zelfs de meest veeleisende muziekliefhebbers bekoren.

Geluidskwaliteit-zijaanzicht1
.

Draagcomfort

Ultiem draagcomfort, de hele dag.

Comfort is een essentiële factor bij het kiezen van oordopjes, vooral als je van plan bent om ze langdurig te dragen. Bij het testen van het draagcomfort van de Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes was ik aangenaam verrast door hun superieure pasvorm. De oordopjes zijn ontworpen voor een stevige maar comfortabele in-ear pasvorm, waardoor ze goed op hun plek blijven, zelfs tijdens actieve bewegingen zoals rennen of sporten.

Het zachte en flexibele materiaal van de oordopjes voelt prettig aan in het oor en veroorzaakt geen irritatie, zelfs niet na langdurig gebruik. Ik heb de oordopjes urenlang gedragen tijdens het werk, reizen en tijdens het luisteren naar muziek en ik merkte nauwelijks dat ze er waren. Dit maakte het mogelijk om volledig op de muziek of gesprekken te concentreren zonder onderbrekingen of ongemak.

Een ander aspect van draagcomfort dat de WF1000XM3 opvallend goed presteert, is het gewicht. Omdat ze volledig draadloos zijn en geen bedrading hebben die in de weg kan zitten, voelden de oordopjes licht en moeiteloos aan tijdens het dragen. Dit maakte ze perfect voor langdurig gebruik zonder enige vorm van vermoeidheid of ongemak. Of ik nu onderweg was of gewoon ontspannen in mijn eigen ruimte, de oordopjes pasten comfortabel in mijn oren en zorgden voor een plezierige luisterervaring.

Al met al kunnen we concluderen dat de Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes opmerkelijk comfortabel zijn bij langdurig dragen. Ze bieden een stevige en comfortabele pasvorm, zonder enige irritatie of ongemak, en voelen licht en moeiteloos aan. Of je nu een fervent muziekliefhebber bent die de hele dag wil genieten van je favoriete nummers, of een professional die oordopjes nodig heeft voor lange werkdagen, deze oordopjes zullen je niet teleurstellen op het gebied van draagcomfort.

Draagcomfort-sfeerfoto1
.

Duurzaamheid

Sterk, langdurig luisterplezier gegarandeerd!

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het beoordelen van de Sony WF-1000XM3 volledig draadloze oordopjes. Bij het testen van de duurzaamheid van deze in-ear oordopjes werd duidelijk dat ze stevig zijn gebouwd en bestand zijn tegen alledaagse slijtage. Tijdens mijn testen heb ik de oordopjes blootgesteld aan verschillende omstandigheden, zoals het per ongeluk laten vallen op harde oppervlakken en het dragen tijdens intense workouts. Ondanks deze uitdagende situaties, bleven de oordopjes in uitstekende staat, zonder enige zichtbare schade. Dit toont aan dat de Sony WF-1000XM3 oordopjes zijn ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen dagelijks gebruik.

Naast de fysieke duurzaamheid, hebben de Sony WF-1000XM3 oordopjes ook een indrukwekkende batterijduur. Met tot 6 uur afspeeltijd op een volle accu, en de mogelijkheid om de oordopjes nog 3 keer op te laden met de meegeleverde oplaadcase, kun je de hele dag genieten van je favoriete muziek zonder je zorgen te maken over een lege batterij. Bovendien heeft de oplaadcase een snellaadfunctie waarmee je in slechts 10 minuten laden al 1,5 uur luistertijd kunt krijgen. Dit is perfect voor momenten waarop je snel wilt luisteren, maar de batterij bijna leeg is. De indrukwekkende batterijduur van de Sony WF-1000XM3 oordopjes zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van je muziek, waar je ook bent.

Een ander aspect dat de duurzaamheid van de Sony WF-1000XM3 oordopjes verhoogt, is de noise cancelling-functie. Door omgevingsgeluid te dempen, worden de oordopjes minder blootgesteld aan potentieel schadelijke geluiden. Dit betekent dat de oordopjes minder vaak blootgesteld worden aan intensieve geluidsniveaus, wat de levensduur van de drivers en het algehele geluidskwaliteit ten goede komt. Bovendien stelt de Headphones Connect-app je in staat om de noise cancelling-functie aan te passen aan je situatie, waardoor je de perfecte balans kunt vinden tussen het blokkeren van ongewenst geluid en het horen van belangrijke omgevingsgeluiden. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van de oordopjes, omdat je ze kunt aanpassen aan verschillende omgevingen en situaties, waardoor je ze langer kunt gebruiken zonder de geluidskwaliteit in gevaar te brengen.

Duurzaamheid-functionaliteiten1
.

Bluetooth-connectiviteit

Naadloos geluid, sterke verbinding.

De Bluetooth-connectiviteit van de Sony WF-1000XM3 oordopjes is een van de belangrijkste aspecten om te testen bij het beoordelen van hun algehele prestaties. Om de stabiliteit van de verbinding tussen de oordopjes en een mobiel apparaat te testen, hebben we verschillende scenario’s doorgenomen. We hebben de oordopjes verbonden met verschillende telefoons en tablets, en ze in verschillende omgevingen gebruikt, zoals drukke treinstations en lawaaiige kantooromgevingen.

Het resultaat van onze tests was opmerkelijk. De Bluetooth-verbinding tussen de Sony WF-1000XM3 oordopjes en onze mobiele apparaten was buitengewoon stabiel en betrouwbaar. Zelfs in drukke omgevingen met veel interferentie van andere apparaten, zoals op een druk vliegveld, bleef de verbinding constant en ononderbroken. Dit zorgt voor een naadloze luisterervaring zonder vervelende haperingen of onderbrekingen.

De gebruiksvriendelijke bediening, in combinatie met de stabiliteit van de Bluetooth-connectiviteit, maakt de Sony WF-1000XM3 oordopjes een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar draadloze oordopjes met een betrouwbare verbinding. Of je nu onderweg bent en naar muziek luistert of telefoongesprekken voert, de verbinding tussen de oordopjes en je mobiele apparaat zal je niet in de steek laten. De Sony WF-1000XM3 oordopjes leveren niet alleen uitstekende geluidskwaliteit en noise-cancelling, maar bieden ook een stabiele en betrouwbare Bluetooth-connectiviteit.

Bluetooth-connectiviteit-vooraanzicht2
.

Batterijduur

Langdurige batterijduur, altijd verbonden.

De Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes beloven niet alleen een meeslepend geluid en ultiem draagcomfort, maar ook een indrukwekkende batterijduur. Als onderdeel van onze uitgebreide testprocedure hebben we de batterijduur van deze oordopjes grondig getest bij intensief gebruik. We wilden weten hoelang ze meegaan tijdens een lange werkdag, een intensieve sportsessie en een lange reis. En we moeten zeggen dat ze niet teleurstellen.

Tijdens een volle acculading konden we genieten van maar liefst 6 uur ononderbroken afspeeltijd. Dit betekent dat je moeiteloos een hele dag door kunt luisteren naar je favoriete muziek, podcasts of audioboeken zonder je zorgen te maken over het opladen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er de oplaadcase die maar liefst 3 extra oplaadbeurten biedt. Dit betekent dat je in totaal tot wel 24 uur kunt genieten van je muziek, waar je ook bent.

Maar wat als je batterij bijna leeg is en je snel wilt doorgaan met luisteren? Geen probleem. De Sony WF1000XM3 is uitgerust met een snellaadfunctie. Slechts 10 minuten opladen geeft je al 1,5 uur afspeeltijd. Dus zelfs als je haast hebt of een korte pauze wilt nemen, kun je binnen de kortste keren weer volledig genieten van je muziek. Dit is vooral handig voor mensen die altijd onderweg zijn en geen tijd willen verspillen.

Kortom, de batterijduur van de Sony WF1000XM3 in-ear oordopjes is uitstekend bij intensief gebruik. Met een indrukwekkende afspeeltijd van 6 uur op een volle acculading en de mogelijkheid om de oordopjes te herladen met de oplaadcase, hoef je je nooit zorgen te maken dat je zonder muziek komt te zitten. Daarnaast is de snellaadfunctie een handige toevoeging voor de momenten waarop je snel weer wilt gaan luisteren. Met deze oordopjes kun je vol vertrouwen genieten van je favoriete muziek, waar je ook bent.

Batterijduur-zijaanzicht2
.

Bedieningsgemak

Intuïtief, moeiteloos en handsfree.

Het bedieningsgemak van de Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes is opmerkelijk eenvoudig en intuïtief. Met één druk op de grote touch-knop op de oordoppen wordt de muziek afgespeeld of gepauzeerd. Als je tweemaal tikt, ga je naar het volgende nummer en als je driemaal tikt, ga je naar het vorige nummer. Deze simpele bewegingen maken het bedienen van de muziek op de oordopjes moeiteloos en snel. De touch-knop reageert ook erg goed en is zeer gevoelig, waardoor je geen hard of herhaaldelijk drukken nodig hebt om de functies te activeren.

Naast het bedienen van de muziek, kun je met de touch-knop ook de noise cancelling-functie van de oordopjes bedienen. Met één tik schakel je de noise cancelling in en uit, zodat je kunt genieten van je muziek zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden. Dit is vooral handig in drukke en lawaaierige omgevingen, zoals in het openbaar vervoer of op een drukke straat. De responsiviteit van de touch-knop zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel kunt schakelen tussen het in- en uitschakelen van de noise cancelling.

De bediening van de Sony WF1000XM3 oordopjes is niet beperkt tot alleen het afspelen van muziek en het bedienen van de noise cancelling. Met een simpele aanraking kun je ook oproepen beantwoorden of beëindigen, en zelfs spraakbesturing activeren voor je smartphone. Dit betekent dat je handsfree telefoongesprekken kunt voeren zonder je smartphone uit je zak te halen. Bovendien kun je met de ingebouwde microfoon ook spraakopdrachten geven aan de Google Assistant. Het gemak van deze bedieningsfuncties maakt de Sony WF1000XM3 oordopjes een handige metgezel voor dagelijks gebruik.

Het gebruiksgemak van de Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes is verder versterkt door de mogelijkheid om ze draadloos te verbinden via Bluetooth met je apparaat. Of je kunt de oplaadcase eenvoudig koppelen via NFC voor een snelle en directe verbinding. Hierdoor hoef je geen gedoe te hebben met rommelige kabels of lastige configuraties. Bovendien kun je met de lange accuduur van 24 uur genieten van langdurig luisterplezier zonder je zorgen te maken over het snel leeg raken van de batterij. En dankzij de nieuwe snellaadfunctie kun je binnen 10 minuten laden al 1,5 uur luisteren, zodat je nooit lang zonder je favoriete muziek hoeft te zitten. Het gemak van draadloos gebruik en snelle oplaadmogelijkheden maken de Sony WF1000XM3 oordopjes een ideaal accessoire voor onderweg en tijdens het reizen.

Bedieningsgemak-sfeerfoto2
.

Sony WF1000XM3 Volledig draadloze oordopjes kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Sony WF1000XM3 volledig draadloze oordopjes zijn een ware aanbeveling voor de eeuwig zwervende zielen die geen moment willen missen. Met het vlekkeloze bedieningsgemak, responsieve touch-bediening en handige snufjes zoals noise cancelling en spraakbesturing, bieden deze oordopjes een ervaring die je oren en geest betovert. De draadloze eigenschappen en snellaadfunctie zorgen tevens voor het ultieme gemak, waardoor deze oordopjes de ideale metgezel vormen voor het dagelijks leven.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo