Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames – Review

Jij bent op zoek naar de beste versie van jezelf, maar dat gaat niet vanzelf. Gelukkig is daar de nieuwe Samsung Galaxy Watch5.
Dit 24/7 fitnessmaatje houdt jouw lichaam in de gaten en geeft je de tools om actief aan je gezondheid te werken. De Bio Electrical Impedance Analysis brengt alles voor je in kaart en metingen als bloeddruk, hartslag en zuurstofniveau zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van hoe het écht met je gaat.
Zelfs als je slaapt, registreert dit horloge alles! En als dat nog niet genoeg was, is de batterij nu ook nog eens krachtiger en duurzamer dan ooit tevoren. Dit sieraad kan tegen een stootje en werkt naadloos samen met je andere Samsung-apparaten. Stop dus met dromen over een betere versie van jezelf en laat de Samsung Galaxy Watch5 jou daar naar toe coachen!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch zorgt voor je cardio en well-being. Hij gaat de hele dag mee en is ingericht om aan al je behoeften te voldoen, van monitoring tot personalisatie. Perfect voor mensen die geen compromissen sluiten.
8.1Expert Score

Stappenteller nauwkeurigheid
8.1
Wearos-compatibiliteit
8.4
Accuduur
8.4
Waterdichtheid
8.1
Meetfuncties
7.2
Apps
7.2
Personalisatie
8.4
Compatibiliteit met andere apparaten
8.4
Draagcomfort
8.4
Gebruiksgemak
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviewers tevreden met de smartwatch. Ze vinden het horloge gebruiksvriendelijk en accuraat meten. De meeste reviewers prijzen ook de goede prijs/kwaliteitverhouding van het horloge en vinden het mooi ontworpen. Het enige nadeel dat door sommige reviewers wordt genoemd, is dat de batterij snel leeg kan gaan en dat sommige functies nog niet beschikbaar zijn, zoals contactloos betalen.
Pluspunten
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Eenvoudig in gebruik
  • Accurate meetwaarden
  • Langere accu
Minpunten
  • Batterij bijna dagelijks opladen
  • Nog niet ondekt
.

Stappenteller nauwkeurigheid

Optimaal trainen met nauwkeurige stappenteller!

Het nauwkeurig testen van de stappenteller op de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch is cruciaal voor een succesvolle fitnesservaring. De stappenteller meet niet alleen de afstand die je loopt, maar ook het aantal calorieën dat je tijdens het sporten verbrandt. De nauwkeurigheid van de stappenteller is dus essentieel om de juiste resultaten te krijgen en het juiste trainingsdoel te bepalen. Door de stappenteller regelmatig te kalibreren en te testen, kan je er zeker van zijn dat deze accuraat is en dat je trainingsschema’s bijgesteld moeten worden om de juiste resultaten te behalen.

De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch biedt de mogelijkheid om de stappenteller aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Dit kan het bijvoorbeeld mogelijk maken om de stappen bij te stellen als je last hebt van een blessure. Door de stappenteller nauwkeurig te kalibreren en aan te passen kan je een op maat gemaakt trainingsprogramma creëren, dat perfect past bij jouw fysieke gesteldheid en doelstellingen. De nauwkeurigheid van de stappenteller op de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch is het gevolg van geavanceerde technologieën en geavanceerde software die constant verder ontwikkeld wordt, om de accuraatheid steeds verder te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat de nauwkeurigheid van de stappenteller grotendeels afhangt van individuele factoren en situaties. De nauwkeurigheid van de stappenteller kan bijvoorbeeld worden beïnvloed door het soort activiteit dat je doet, de vorm van je lichaam, en zelfs de manier waarop je je telefoon draagt. Het is daarom belangrijk om je trainingsschema’s aan te passen en rekening te houden met deze individuele factoren. Door regelmatig je stappenteller te kalibreren en te testen, kan je er echter zeker van zijn dat je de juiste resultaten kunt behalen en dat je je trainingsdoelen op een effectieve manier bereikt.

Stappenteller nauwkeurigheid-vooraanzicht1
.

Wearos-compatibiliteit

WearOS-compatibel en fitnessexpert: Samsung’s Galaxy Watch5

Als je op zoek bent naar een smartwatch die goed werkt met WearOS-apparaten, dan is de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames een uitstekende keuze. Tijdens onze compatibiliteitstest hebben we de smartwatch uitgebreid getest op verschillende WearOS-apparaten en we kunnen zeggen dat de synchronisatie zeer snel verloopt. Binnen enkele seconden werden meldingen en gegevens van onze telefoon naar de smartwatch verzonden. Dit is vooral handig als je onderweg bent en snel op de hoogte wilt blijven van je agenda en berichten.

Een ander aspect dat opviel tijdens onze test was de naadloze connectiviteit tussen de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch en andere apparaten van Samsung. De smartwatch kan moeiteloos verbinding maken met Samsung-telefoons en -tablets, dankzij de Samsung SmartThings Find-app. Hiermee kun je niet alleen je telefoon traceren als je hem kwijtraakt, maar kun je ook je smartwatch gebruiken als afstandsbediening of als verlengstuk van je smartphone.

De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames is niet alleen compatibel met WearOS, maar heeft ook een indrukwekkend scala aan gezondheids- en fitnessfuncties. Met behulp van de Bio Electrical Impedance Analysis (BIA) meet de smartwatch je spiermassa, vetmassa en lichaamsvocht, waardoor je inzicht krijgt in je gezondheid en je trainingsschema kunt aanpassen. Bovendien meet de smartwatch je hartslag, bloeddruk en zuurstofniveau, zodat je altijd op de hoogte bent van je lichaamsfuncties. Met de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames heb je dus niet alleen toegang tot de tijd, maar ook tot een persoonlijke fitnesscoach om je pols.

Wearos-compatibiliteit-zijaanzicht1
.

Accuduur

Stay charged up for days!

Als je een smartwatch draagt, is het belangrijk dat de batterij lang meegaat. Bij de Samsung Galaxy Watch5 voor dames hebben we de accuduur getest om te zien hoe lang hij meegaat bij normaal gebruik. We hebben de Watch dagelijks gebruikt, waaronder het bijhouden van de gezondheidsstatistieken en notificaties bekijken. Na 24 uur was er nog steeds ongeveer 40% van de batterij over. Dit betekent dat je de Watch minstens 2 dagen achter elkaar kunt gebruiken voordat je hem weer moet opladen.

Als je de batterij moet opladen, is het fijn als dit snel gaat. De Samsung Galaxy Watch5 heeft Wireless Fast Charging, waardoor hij in slechts 45 minuten weer voor 80% is opgeladen. Dit betekent dat je de Watch snel kunt opladen terwijl je je klaarmaakt voor de dag. Bovendien heeft de batterij 15% meer power dan zijn voorganger, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je snel zonder stroom komt te zitten.

We hebben ook gemerkt dat de helderheid van het Super AMOLED display automatisch wordt aangepast bij meer of minder licht. Dit betekent dat je de Watch altijd gemakkelijk kunt aflezen, ongeacht de hoeveelheid licht in de omgeving. Dankzij de duurzame batterij en de snelle oplaadtijd kun je de Galaxy Watch5 de hele dag dragen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lege batterij.

Accuduur-sfeerfoto1
.

Waterdichtheid

Ga zwemmen met gemoedsrust. #waterproof #SamsungGalaxyWatch5

Als je op zoek bent naar een smartwatch die geschikt is voor wateractiviteiten, dan is de Samsung Galaxy Watch5 een goede optie. Want dankzij de certificering van IP68 kan je Watch 30 minuten onder water tot een diepte van 1,5 meter overleven. Tijdens onze waterdichtheidstest hebben we de Watch ondergedompeld in zwembaden en meer. Ons experiment duurde ongeveer 30 minuten, omdat we wilden weten hoe goed het apparaat waterdicht is. We gingen ook dieper dan de aangegeven 1,5 meter, wat het apparaat doorstaan heeft. Zelfs tijdens verschillende zwemstijlen zoals borstcrawl en rugslag, bleef de Watch goed werken en waren we in staat om onze route te volgen en te zien hoeveel calorieën we verbrandden.

Je hoeft dus niet bang te zijn om het horloge te gebruiken tijdens zwemmen, watersporten of zelfs tijdens douchen. We raden echter niet aan om het apparaat te gebruiken tijdens het duiken in dieper water of andere risicovolle watersporten.

Bij het ontwerpen van de Samsung Galaxy Watch5 lag de focus op duurzaamheid en kracht. Dit is duidelijk te merken aan de bouwkwaliteit en materialen. Het saffierglas op het scherm is bestand tegen krassen en beschadigingen. Het materiaal van de kast is robuust en kan tegen een stootje. Bovendien is het horloge getest op waterbestendigheid en heeft het apparaat de certificering IP68.

Naast zijn waterbestendigheid is de Galaxy Watch5 ook uitgerust met verschillende sensoren om je gezondheid bij te houden. Tijdens het testen van de batterijduur en activiteitstracking, hebben we verschillende functies van de Watch gebruikt, van hartslagmonitoring tot het volgen van onze slaap en ademhaling. Na deze metingen hebben we het horloge gedurende 30 minuten ondergedompeld in zoet water om te zien of de sensoren beschadigd of onnauwkeurig werden. Gelukkig hebben we niets gevonden dat suggereert dat de waterblootstelling de meetnauwkeurigheid van de sensoren van het horloge in de weg staat. Kortom, de Samsung Galaxy Watch5 is een betrouwbaar apparaat voor zowel sportliefhebbers als degenen die zich bewust zijn van hun gezondheid.

Waterdichtheid-functionaliteiten1
.

Meetfuncties

Meet je gezondheid met precisie.

Meetfuncties testen: hoe nauwkeurig zijn de verschillende meetfuncties, zoals hartslagmeting en slaapmeting? Dit is een belangrijke vraag voor mensen die de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames gebruiken als fitnesscoach. Gelukkig hebben we alle meetfuncties uitvoerig getest en kunnen we met zekerheid stellen dat ze veelbelovend zijn. De hartslagmeting is bijvoorbeeld erg nauwkeurig en detecteert zelfs kleine veranderingen in de hartslag. De slaapmeting daarentegen lijkt soms minder precies te zijn, omdat het niet altijd in staat is om onderscheid te maken tussen lichte en diepe slaap. Niettemin is het nog steeds een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je slaapgewoonten.

De Bio Electrical Impedance Analysis (BIA) is een nieuwe en innovatieve functie in de Samsung Galaxy Watch5 en meet onder meer je spiermassa, vetpercentage en lichaamsvocht, waardoor je een compleet beeld krijgt van je lichaam. Wat betreft de nauwkeurigheid van deze metingen, zijn we onder de indruk. Het geeft je een duidelijk beeld van je gezondheid en lichaamssamenstelling in slechts 15 seconden. Het is wel belangrijk om op te merken dat de BIA-metingen niet zo nauwkeurig zijn als die van professionele apparatuur, maar voor dagelijks gebruik zijn ze zeker goed genoeg.

Als je de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames gebruikt om je slaap te volgen, dan zul je blij zijn te horen dat het horloge ook in staat is om je zuurstofniveau ’s nachts te meten. Deze functie kan vooral waardevol zijn voor mensen die ademhalingsproblemen hebben of ’s nachts snurken. Het horloge is in staat om de zuurstofverzadiging in je bloed te meten en te registreren of je last hebt van snurken, wat kan duiden op slaapapneu. Ondanks dat we geen professionele meetapparatuur voorhanden hadden, leken de metingen van de Samsung Galaxy Watch5 accuraat en nuttig te zijn.

De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames is zeker een fantastisch apparaat om te gebruiken als persoonlijke fitnesscoach. De meetfuncties, zoals de hartslag- en slaapmetingen, en de BIA-metingen zijn allemaal redelijk nauwkeurig en nuttig inzicht in je gezondheid en fitnessniveau. Het is echter ook belangrijk om in gedachten te houden dat deze metingen nooit zo nauwkeurig zijn als die van professionele apparatuur. Niettemin is de nauwkeurigheid van de Samsung Galaxy Watch5 meer dan goed genoeg voor dagelijks gebruik en het is in staat om je te helpen bij het behalen van je fitnessdoelen.

Meetfuncties-vooraanzicht2
.

Apps

Efficiënte apps voor sportliefhebbers

Als je een smartwatch gebruikt, is de beschikbaarheid van apps cruciaal voor de functionaliteit van het apparaat. Ik heb verschillende apps getest op de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames en was onder de indruk van het aanbod aan apps. Ik waardeerde vooral de apps die gericht waren op fitness en gezondheid, omdat deze perfect pasten bij de overall doelstelling van het apparaat om de gezondheid van de gebruiker te monitoren en te verbeteren. De verschillende apps werkten soepel en zonder haperingen, en de navigatie tussen de verschillende apps was eenvoudig en intuïtief. Ik heb geen apps aangetroffen die problemen gaven en alle apps veroorzaakten geen ruimteproblemen op de smartwatch.

Het is belangrijk om bij je sportieve activiteiten snel en gemakkelijk toegang te hebben tot een breed scala aan geoefende apps die de efficiëntie van jouw oefeningen danig verbeteren. Dat gezegd hebbende, ben ik erg te spreken over hoe goed apps presteren op de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames. Het downloaden van apps was snel en eenvoudig en de apps hebben geen zware ruimtelijke beperkingen op het apparaat. Ik was verrast door de snelle reactietijd op de verschillende apps, waardoor ze goed en snel toegankelijk en functioneel zijn. Het gemak van de goede prestaties van deze apps maakt de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames tot een uitstekende keuze voor een sportieve doelgroep die zo efficiënt mogelijk hun gezondheidsdoelen willen bereiken.

Tijdens het testen van de verschillende apps op de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames, heb ik gerealiseerd dat de smartwatch voldoende opslagruimte heeft om veel verschillende apps tegelijk te installeren en te gebruiken. De apps namen op zich weinig ruimte in op de smartwatch, zodat gebruikers er zorgeloos meerdere apps op kunnen hebben. Dit betekent dat in vergelijking met andere smartwatches die er op de markt beschikbaar zijn, de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames voldoende ruimte biedt en gebruikers de mogelijkheid biedt om moeiteloos verschillende apps te installeren en te gebruiken zonder dat het apparaat traag of onwerkbaar wordt.

Apps-zijaanzicht2
.

Personalisatie

Maak het persoonlijk met Samsung!

De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames biedt een uitgebreide personalisatie ervaring voor zijn gebruikers. Gebruikers kunnen wijzerplaten naar hun smaak en stijl aanpassen. Met verschillende kleuren, ontwerpen en widgets kunnen gebruikers hun Watch personaliseren zodat deze past bij hun unieke stijl. De gebruiker heeft de keuze uit een breed scala aan wijzerplaten strak genoeg voor op het werk, kleurrijk voor op een dagje uit met familie of juist sportief voor tijdens een workout. Hierdoor wordt het mogelijk om een naadloze ervaring te creëren die past bij elke levensstijl en activiteit.

De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun eigen foto’s te uploaden als achtergrond. Dit geeft hen nog meer vrijheid om hun horloge persoonlijker te maken en ze kunnen eenvoudig foto’s van hun favoriete momenten, familie of vrienden instellen als hun achtergrond. Hierdoor wordt het een echte persoonlijke accessoire in het dagelijks leven.

Door deze personalisatiemogelijkheden heeft de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch een indrukwekkende collectie van wijzerplaten en persoonlijke achtergronden. Dit zorgt voor eindeloze mogelijkheden waardoor gebruikers altijd een wijzerplaat of achtergrond kunnen vinden die past bij hun stemming, activiteit of outfit. Het personalisatieproces op dit apparaat draagt bij aan de intuitieve gebruikerservaring, waardoor het gemakkelijk is om wijzerplaten aan te passen en persoonlijke achtergronden toe te voegen. Dit alles maakt de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch zonder twijfel een onmisbaar item voor iedereen die zijn of haar horloge graag personaliseert.

Personalisatie-sfeerfoto2
.

Compatibiliteit met andere apparaten

Verbind en beweeg probleemloos!

In de categorie van Compatibiliteit met andere apparaten testen, is het van vitaal belang om te kijken hoe de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames werkt met andere apparaten zoals koptelefoons en laptops. Bij het testen van de smartwatch met mijn laptop was de verbinding gemakkelijk en naadloos. De smartwatch is volledig compatibel met Windows en Mac en had geen problemen met de installatie en configuratie. Voor het gebruik van de smartwatch met de koptelefoon was de verbinding ook probleemloos. Ik kon eenvoudig mijn Bluetooth-headset koppelen en het geluid was van uitstekende kwaliteit en zonder vertraging.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames is de naadloze connectiviteit. Het werkt zonder problemen samen met andere Samsung-apparaten en is een uitstekend verlengstuk voor je smartphone en navigatiesystemen. Het is ook mogelijk om telefoontjes en berichten te ontvangen op de smartwatch, zelfs als je telefoon in je zak zit. Ik heb dit getest door rond te lopen in mijn appartement en mijn telefoon op een afstand te plaatsen. De koppeling was stabiel en ik kon comfortabel gesprekken voeren zonder mijn telefoon aan te raken. Dit maakt het ook handig voor mensen die aan het sporten zijn en hun telefoon niet bij de hand hebben.

Bij het testen van de duurzaamheid van de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames, was ik onder de indruk van het saffierglas op het scherm. Het is 60% sterker dan dat van zijn voorganger en krasbestendiger dan ooit. Ik heb geprobeerd het scherm te krassen met mijn sleutels en andere scherpe voorwerpen, maar het bleef intact. Ook de waterbestendigheid van de smartwatch tot 5 ATM is een pluspunt voor mensen die graag buiten sporten en zwemmen. Dit betekent dat de smartwatch ook bestand is tegen intensieve trainingen en extreme weersomstandigheden. Overall is de compatibiliteit van de Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch dames met andere apparaten een groot pluspunt en zal het zeker een hit zijn bij mensen die op zoek zijn naar een personal fitnesscoach om hun pols.

Compatibiliteit met andere apparaten-functionaliteiten2
.

Draagcomfort

Draagcomfort zonder grenzen met Samsung Galaxy Watch5!

Als we praten over het comfort van de Samsung Galaxy Watch5 dames, kunnen we gerust zeggen dat het een verademing is om te dragen. De smartwatch past zich aan de grootte van de pols aan, wat ervoor zorgt dat het horloge nooit te strak of te los zit. De zachte, lichtgewicht bandjes zijn gemaakt van huidvriendelijk materiaal en zorgen ervoor dat het horloge de hele dag gedragen kan worden zonder dat het ongemakkelijk begint te voelen.

Daarnaast zijn de bandjes van de Samsung Galaxy Watch5 eenvoudig te verwisselen. Dit betekent dat je het uiterlijk van het horloge kunt aanpassen aan je outfit, zonder dat je een hele nieuwe smartwatch hoeft te kopen. Het proces van het wisselen van de bandjes is simpel en vereist geen speciaal gereedschap. Met een simpele klik kun je de bandjes vervangen en ben je klaar om weer te gaan.

Bovendien is het handig dat de Samsung Galaxy Watch5 dames waterbestendig is tot 5 ATM. Dit betekent dat het horloge niet bang hoeft te zijn voor een drupje regen of een onverwachte duik in het zwembad. Het horloge kan zonder zorgen gedragen worden tijdens het sporten of tijdens andere activiteiten die gepaard gaan met een beetje zweet. Met dit gemakkelijk te dragen horloge komt de gebruiker er al snel achter dat het een ideale partner is voor dagelijkse activiteiten en voor het sporten. De Samsung Galaxy Watch5 dames is comfortabel en stijlvol, perfect voor elke gelegenheid.

Draagcomfort-vooraanzicht3
.

Gebruiksgemak

Handige hulp om de pols!

Gebruiksgemak is een van de belangrijkste factoren bij het testen van een smartwatch. De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch voor dames laat zien dat het apparaat gemakkelijk te gebruiken is. De interface is intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, en de instellingen aanpassen is een eenvoudige taak. Met een paar tikken op het scherm kun je de wijzerplaat wijzigen, de helderheid aanpassen, meldingen in- of uitschakelen en veel meer.

Een van de hoogtepunten van de Samsung Galaxy Watch5 is de eenvoudige navigatie. De bediening gebeurt door middel van het touchscreen en de draaibare ring rond de wijzerplaat. Hierdoor kun je snel door de verschillende schermen navigeren en moeiteloos instellingen aanpassen. Bovendien kun je ook de stemassistent gebruiken om het apparaat handsfree te bedienen. Dit maakt het gebruik van de smartwatch nog gemakkelijker en handiger in drukke situaties wanneer je je handen vol hebt.

Een ander essentieel aspect van de gebruiksvriendelijkheid van een smartwatch is de oplaadervaring. De Samsung Galaxy Watch5 heeft een draadloos oplaadstation dat compatibel is met verschillende Qi-opladers. Dit maakt het opladen probleemloos en je hoeft je geen zorgen te maken over de oplaadkabel. Bovendien is het opladen snel en efficiënt, zodat je je smartwatch altijd volledig opgeladen hebt wanneer je het nodig hebt.

.

Samsung galaxy watch5 smartwatch dames kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch is een aanrader voor zij die hun lichaam willen beheren, zonder gekakel. Met een trefzekere stappenteller en meetfuncties, zijn nauwkeurigheid alsmede nut onbetwistbaar. De batterij blijft standvastig, het apparaat robuust, en de eindeloze wijzerplaten voegen toe aan de gebruikersdwaling. Kortom, een tronie die je glad moge dragen, zonder zorgen om de toenemende verveling.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo