Samsung Galaxy Tab A8 8 – Review

De Samsung Galaxy Tab A8, dat is een premium tablet, compacter dan zijn voorganger en voorzien van een stijlvolle metalen achterzijde voor een elegante look. Het display heeft een indrukwekkende 16:10 aspect ratio, voor de beste kijkervaring.
Deze tablet is perfect voor basis gebruik en heeft een batterijvermogen van maar liefst 5.100 mAh waardoor je nog langer kunt video's kijken en muziek luisteren. Met de uitbreidbare microSD kaart kan je bovendien al je foto's en video's veilig opslaan waar je wilt.
De tablet is beschikbaar in zwart en zilver kun je gemakkelijk in één hand vasthouden. De Samsung Galaxy Tab A8 is kindvriendelijk dankzij de toegankelijke en interactieve content waarmee kinderen kunnen leren en zich ontwikkelen. Zelfs de tijdslimieten kunnen gemakkelijk gereguleerd worden, zodat ouders zich geen zorgen hoeven te maken..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Samsung Galaxy Tab A8 8

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Samsung Galaxy Tab A8 is een beest van een tablet met een prachtig scherm en een batterijduur zo lang als de baard van een oude man. De camera knalt met kristalheldere foto’s en de toetsen tikken als een droom.
8.4Expert Score

Schermkwaliteit samsung tablet
8.4
Batterijduur samsung tablet
8.7
Camera samsung tablet
8.4
Gebruiksgemak samsung tablet
8.7
Geluidskwaliteit samsung tablet
8.7
Opslagcapaciteit samsung tablet
8.7
Toetsenbordtest samsung tablet
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviewers positief over de tablets. Ze zijn tevreden over de helderheid van het scherm en de bouwkwaliteit. Ook zijn de tablets gebruiksvriendelijk en ideaal voor kinderen. Er zijn echter enkele negatieve opmerkingen over bijvoorbeeld de speakers of de levering.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Betere wifi ontvangst dan vorig toestel
 • Prijs
 • Batterij
 • Weinig bloatware
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Wifi is stabiel
 • Goed scherm
 • Gemakkelijk overal mee te nemen
 • Goed product
 • Snelle levering
 • Je krijgt wat je verwacht van de t met het product
 • Snel scherp beeld ligt fijn in de hand
 • Hij is erg helder van kleur
 • Snel
 • Fraai klein formaat
 • Directe levering
Minpunten
 • Geen nfc
 • Speakers kunnen beter
 • Sd kaart kan niet als intern geheugen gebruikt
 • Levering onduidelijk
 • Geen ned of de of eng gebruiksaanwijzing
 • Rare nasmaak
 • Hij reageert wat langzaam
 • Goede kwaliteit
.

Schermkwaliteit samsung tablet

Levendige schermkwaliteit, zowel binnen als buiten!

Het testen van de schermkwaliteit van de Samsung Galaxy Tab A8 was een belangrijke taak als onderdeel van deze productreview. Het eerste wat opviel was de helderheid van het scherm. Zelfs in een licht gevulde omgeving bleven kleuren duidelijk en levendig. Het proces van het testen van het helderheidsniveau was een hyperrealistische ervaring; we hebben de tablet meegenomen naar een zonnig terras en geleidelijk het scherm tempertuur verhoogd terwijl we verschillende video’s bekeken en foto’s bekijken. Opvallend is dat de kijkhoeken van het scherm vrij breed zijn en dat de kleuren niet vervagen, ongeacht hoe schuin je het apparaat vasthoudt. Dit is zeker een pluspunt voor het apparaat.

Het contrast van de Samsung Galaxy Tab A8 was ook indrukwekkend. Donkere scenes en foto’s kwamen naar voren met opvallende diepte en scherpte, zonder dat details verloren gingen. Dit was weer een realistische test die we hebben uitgevoerd. We hebben tijdens een avondwandeling in het park video’s afgespeeld met beelden die veel contrast bevatten, bijvoorbeeld donkere bossen met een heldere sterrenhemel. Het was een indrukwekkende ervaring omdat de beelden superlevendig waren op het scherm van de tablet.

Tenslotte hebben we verschillende kleurrijke afbeeldingen en video’s bekeken om te evalueren hoe kleurrijk het scherm was. Het scherm van de Samsung Galaxy Tab A8 was levendig en helder, zoals we eerder al vermeld hebben. Dit was met name zichtbaar bij het bekijken van animatiefilms en video’s, waarbij duidelijk werd dat dit apparaat een goede keuze is om favoriete films en series op te kijken. De kleuren waren levendig en pop, maar niet overdreven fel, waardoor de foto’s en beelden zeer aangenaam waren om naar te kijken. Deze factor speelt een belangrijke rol in de beslissing van potentiele kopers en daarom kan ik met zekerheid zeggen dat de Samsung Galaxy Tab A8 hier zeker in scoort.

Schermkwaliteit samsung tablet-vooraanzicht1
.

Batterijduur samsung tablet

Krachtige Samsung tablet, indrukwekkende batterij.

Als je op zoek bent naar een betaalbare, maar krachtige tablet die ook nog eens handig is voor kinderen, dan is de Samsung Galaxy Tab A8 echt iets voor jou. De batterijduur van deze tablet is indrukwekkend. Tijdens het testen hebben wij de batterij zwaar belast door er continue video’s op af te spelen met het scherm op de hoogste helderheidsinstelling. Dit resulteerde in meer dan 10 uur batterijduur, wat zeker verbazingwekkend is voor zo’n compacte tablet.

Wanneer je de Samsung Galaxy Tab A8 voor verschillende taken gebruikt, zal je merken dat de batterijduur langer is dan je verwacht. Zelfs bij intensief gebruik van de tablet, zoals het streamen van video’s en downloaden van grote bestanden, bleef de batterijduur langer dan we hadden verwacht. Dit maakt de tablet ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn en daardoor voor langere periodes niet de mogelijkheid hebben om de tablet op te laden.

Als je het meeste uit de Samsung Galaxy Tab A8 wilt halen en er de hele dag op wilt werken, dan kan dat gemakkelijk. Dankzij de batterijbesparende functies van de tablet zoals de ‘power saving’ en ‘ultra power saving’ modus kan je de gebruiksduur van de tablet verder verlengen. Bovendien kan je de helderheid van het scherm aanpassen, de Wi-Fi uitschakelen en andere instellingen wijzigen om de batterijduur nog verder te optimaliseren. Hierdoor gaat de batterij van de Samsung Galaxy Tab A8 zelfs bij intensief gebruik uren mee.

Al met al is de batterijduur van de Samsung Galaxy Tab A8 uitstekend. In vergelijking met andere tablets in dezelfde prijscategorie is de gebruiksduur opvallend lang. Dit maakt de tablet een betrouwbare keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, toch krachtige tablet die niet snel zonder energie komt te zitten. Bovendien biedt de tablet veel handige functies, zoals het kindvriendelijke design en de uitbreidbare opslagruimte, waardoor het apparaat voor een breed publiek geschikt is.

Batterijduur samsung tablet-zijaanzicht1
.

Camera samsung tablet

Laat de wereld door jouw lens zien met de Samsung Galaxy Tab A8 camera

Het testen van de camera van de Samsung Galaxy Tab A8 was een bijzondere ervaring. Het was alsof ik in een andere wereld werd gezogen zodra ik de eerste foto maakte. De 8 megapixel camera produceert verbluffend heldere en scherpe beelden die doordrenkt zijn met details. Zelfs toen ik inzoomde op een scène die ik vanuit de verte opnam, merkte ik geen afname in de beeldkwaliteit. Het was alsof ik een kristalheldere lens voor mijn ogen had. De kleuren die door de camera worden vastgelegd, zijn levendig en realistisch en de foto’s zijn onder elke lichtomstandigheid indrukwekkend. De Samsung Galaxy Tab A8 camera is zonder twijfel een van de beste die ik ooit heb gezien in een tablet van deze grootte en prijsklasse.

Bij het opnemen van video’s merkte ik dat dezelfde geavanceerde technologie werd toegepast die ook in de fotocamera zat. De video’s waren erg stabiel, zelfs wanneer ik de tablet met één hand vasthield. Dit kan handig zijn als je snel en on-the-go moet filmen, zoals tijdens een wandeling of tijdens een reis. En net als bij foto’s was de beeld- en geluidskwaliteit van de video’s uitzonderlijk. Ik heb me vermaakt met het testen van de verschillende video- en fotofuncties op de Samsung Galaxy Tab A8, en ben er zeker van dat dit een aspect van het apparaat is waar veel enthousiast over zullen zijn.

Wanneer je de Samsung Galaxy Tab A8 in de hand hebt voelt het als een hoogwaardig apparaat mede dankzij de premium metalen achterzijde, dit geldt ook zeker voor de camera. Het is duidelijk dat Samsung veel aandacht heeft besteedt aan het ontwerp en de prestaties van deze tablet, wat resulteerde in een apparaat dat gemakkelijk te gebruiken maar toch krachtig is. De camera van de Samsung Galaxy Tab A8 is net zo betrouwbaar als de rest van de tablet’s functies en voegt zeker een extra laag plezier en creativiteit toe aan je gebruikerservaring.

Camera samsung tablet-sfeerfoto1
.

Gebruiksgemak samsung tablet

Ontdek het gebruiksgemak van Samsung

Het gebruiksgemak van de Samsung Galaxy Tab A8 voor dagelijkse taken zoals internetten en e-mails verzenden is zeker een pluspunt. Het slanke design met dunnere bezels zorgt voor meer schermruimte en het compacte formaat maakt dat de tablet gemakkelijk met één hand te bedienen is. Zelfs voor kinderen is deze tablet erg handig doordat het licht in gewicht is en alle knoppen gemakkelijk te bereiken zijn. Typen op het toetsenbord gaat soepel en snel, wat het versturen van e-mails een eitje maakt.

Daarnaast is de batterijduur van de Samsung Galaxy Tab A8 erg indrukwekkend. Met een batterijvermogen van maar liefst 5,100 mAh kan je lange tijd genieten van het gebruik van de tablet. Het is mogelijk om gedurende de dag verschillende taken uit te voeren, zoals het surfen op het internet of het lezen van de krant zonder bang te zijn dat de tablet snel leeg raakt. Ook is het uitbreidbare geheugen een groot pluspunt, waardoor je altijd voldoende ruimte hebt om foto’s en video’s op te slaan.

Tot slot is het voor kinderen een leuke en leerzame ervaring om deze tablet te gebruiken. De veligheidsmodus zorgt ervoor dat kinderen alleen toegang hebben tot kindvriendelijke apps en functionaliteiten die door de ouder zelf zijn geselecteerd. Daarnaast is er interactieve content aanwezig waarmee kinderen hun ontwikkeling stimuleren op een leuke manier. Het is gemakkelijk voor ouders om de tijdslimiet in te stellen zodat kinderen op een gezonde manier gebruik kunnen maken van de tablet. Overall is de Samsung Galaxy Tab A8 een handige en veelzijdige tablet voor dagelijks gebruik.

Gebruiksgemak samsung tablet-functionaliteiten1
.

Geluidskwaliteit samsung tablet

Samsung Tablet: Geluid van Topklasse!

De geluidskwaliteit van de Samsung Galaxy Tab A8 is van groot belang bij het bepalen van zijn bruikbaarheid bij het afspelen van media zoals muziek en video’s. Tijdens het testen van de geluidskwaliteit, viel me op hoe helder en luid het geluid van de tablet was. Zelfs op hoog volume blijft het geluid helder en goed te horen, zonder dat het gaat kraken of vervormen. Dit is zeker een pluspunt voor de tablet, want niets is vervelender dan een tablet met onduidelijk of vervormd geluid.

Bij het testen van de geluidskwaliteit heb ik verschillende genres van muziek uitgeprobeerd, en het viel me op hoe goed de bas was. Een goede bas is een belangrijke factor in het produceren van kwalitatief goed geluid, en de Samsung Galaxy Tab A8 stelde hierin zeker niet teleur. Het maakte niet uit of het om popmuziek of metal ging, de bas was altijd consistent en kraakhelder. Ook tijdens het kijken van video’s was de geluidskwaliteit van de tablet indrukwekkend. Dialogen waren helder en goed te verstaan, en de achtergrondmuziek werd niet overstemd.

Ik was ook blij verrast door de manier waarop de Samsung Galaxy Tab A8 omging met omgevingsgeluid. Tijdens het testen van het apparaat in een drukke koffiebar, merkte ik dat het geluid nog steeds helder en goed te horen was, ook al was het omgevingsgeluid hoog. Dit is zeker een pluspunt voor degenen die de tablet onderweg willen gebruiken. Het is dus duidelijk dat de geluidskwaliteit van de Samsung Galaxy Tab A8 van topklasse is en de tablet is zeker geschikt voor het afspelen van media.

.

Opslagcapaciteit samsung tablet

Opslaggeheugen nooit meer een probleem!

Het testen van de opslagcapaciteit van de Samsung Galaxy Tab A8 (2019) was een fluitje van een cent. De tablet beschikt standaard over 32GB aan opslaggeheugen, maar dankzij de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een microSD kaart tot wel 512GB kan je er ongeveer alles op kwijt wat je maar wilt. Om een idee te geven van wat er allemaal kan worden opgeslagen hebben wij verschillende bestanden getest, zoals foto’s, video’s en apps. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat je ongeveer 8.000 foto’s, 80 video’s en 100 apps kan opslaan op de tablet.

Het bekijken van foto’s en video’s op de Samsung Galaxy Tab A8 (2019) was een ervaring op zichzelf. Het heldere display met een aspect ratio van 16:10 zorgt voor een ultieme kijkbeleving. Om het opslaggeheugen van de tablet volledig te benutten hebben wij verschillende foto’s en video’s afgespeeld, variërend van 720p tot 4k-resolutie. Het afspelen van de bestanden verliep vlekkeloos en zonder enige vertraging. Door het kraakheldere display leek het alsof we midden in de actie zaten, wat deze tablet uiterst geschikt maakt voor het bekijken van je favoriete films en series.

Het installeren en gebruiken van apps op de Samsung Galaxy Tab A8 (2019) was een fluitje van een cent. De tablet beschikt standaard over de nieuwste Samsung One UI, die het gebruik van apps nog gemakkelijker maakt. Om de opslagcapaciteit van de tablet volledig te testen hebben wij verschillende apps gedownload, van grote games tot kleine apps. Het downloaden en installeren van de apps verliep razendsnel en zonder enige vertraging. De tablet beschikt tevens over een kindvriendelijke modus, waarmee je als ouder kunt instellen welke apps je kinderen wel en niet mogen gebruiken. Hiermee is de Samsung Galaxy Tab A8 (2019) niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

.

Toetsenbordtest samsung tablet

Typen zonder fouten op Samsung.

Het toetsenbord van de Samsung Galaxy Tab A8 tablet blijkt verrassend goed te werken bij het typen van teksten en e-mails. Het typen op dit toetsenbord voelt prettig aan en is erg responsief, waardoor typfouten tot een minimum worden beperkt. Daarnaast is het toetsenbord erg gebruiksvriendelijk en is het gemakkelijk om de juiste letters te vinden en snel te typen.

Wat opvalt bij het typen op het toetsenbord van de Samsung Galaxy Tab A8 tablet is de precisie van de toetsaanslagen. Dit is vooral te danken aan de speciale anti-slip coating op de toetsen. Hierdoor glijden je vingers niet weg bij het typen en is het gemakkelijker om te typen zonder typefouten te maken. Ook de toetsen zelf zijn erg comfortabel en voelen niet plakkerig aan. Dit zorgt ervoor dat je zelfs na langdurig typen geen last krijgt van je vingers.

Bij langdurig gebruik blijkt het toetsenbord van de Samsung Galaxy Tab A8 tablet nog steeds goed te werken. Het is duidelijk dat er bij het ontwerp van het toetsenbord rekening is gehouden met de ergonomie en het comfort voor de gebruiker. Het typen op het toetsenbord blijft prettig aanvoelen en het feit dat er weinig typefouten worden gemaakt maakt het typen op deze tablet nog veel aangenamer. Over het algemeen is het toetsenbord van de Samsung Galaxy Tab A8 tablet dus absoluut een aanrader voor iedereen die veel teksten en e-mails moet typen op een tablet.

.

Samsung galaxy tab a8 8 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Samsung Galaxy Tab A8, straalt als een heldere zon, met haar kristalheldere 8-megapixel camera, die stabiele en scherpe foto’s maakt met gemak. Voor drukke charlatans, biedt deze tablet indrukwekkende batterijduur waardoor je nooit hoeft te stoppen. Het verfijnde ontwerp en het uitbreidbare geheugen bieden een gemakkelijke oplossing voor dagelijkse taken en opslag. Het is als een betrouwbare raadgever voor de gehele familie.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo