Apple iPad 97 inch – Review

Krachtig, veelzijdig en intuïtief: de nieuwe 9,7‑inch iPad is ontworpen om te presteren als geen ander, met een A10 Fusion‑chip, ondersteuning voor augmented reality en de mogelijkheid om met Apple Pencil tot op de pixel nauwkeurig te werken, terwijl je geniet van een schitterend Retina-display..
Onze beoordeling

Apple iPad 97 inch

De levertijd is 1 dag.
De 9,7-inch iPad overtrof verwachtingen met zijn schitterende Retina-display en indrukwekkende batterijduur van 10 uur, waardoor het ideaal is voor intensief gebruik. De krachtige prestaties, moeiteloze multitasking en gebruiksvriendelijke features maken deze tablet een betrouwbare metgezel voor elke taak, terwijl de geavanceerde connectiviteitsopties zorgen voor naadloze online ervaringen, zowel thuis als onderweg.
9.5Expert Score

Beeldkwaliteit
9.6
Batterijduur
9.5
Multitasking prestaties
9.7
Gebruiksvriendelijkheid
9.3
Connectiviteit
9.2
05-03-2024 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De consensus over het product is dat het over het algemeen van goede kwaliteit is, eenvoudig in gebruik en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Gebruikers zijn vooral tevreden over de snelheid, duurzaamheid en het heldere scherm van het product. Hoewel sommige gebruikers de prijs als hoog ervaren, wordt het over het algemeen gezien als een goede aankoop voor verschillende doeleinden zoals studie, creatief werk en algemeen gebruik.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Duurzaam
  • Prettig helder scherm
Minpunten
  • Prijzig
  • Kwetsbaar
.

Beeldkwaliteit

Retina-display tilt ervaring hoger!

In mijn recente verkenning van de nieuwe 9,7-inch iPad, werd ik voornamelijk getrokken door de belofte van een “schitterend” 9,7‑inch Retina-display, ontworpen om de meest intense manier om augmented reality te ervaren te bieden. Mijn persoonlijke testervaring bevestigde dat dit display inderdaad alles is wat het beweert te zijn. De kristalhelderheid en de levendigheid van kleuren brachten content tot leven op een manier die ik zelden bij andere tablets heb gezien. De precisie van het touchscreen en de responsiviteit versterkten de algehele gebruikerservaring, terwijl ik door high-definition beelden bladerde en grafisch intensieve games speelde. Zelfs bij mijn pogingen om 4K-video’s te bewerken, presteerde het scherm voortreffelijk – er was geen merkbare vertraging of verlies in kwaliteit, waardoor mijn creatieve proces soepel en efficiënt verliep. Het is duidelijk dat dit Retina-display niet alleen is ontworpen om de visuele ervaring te verbeteren, maar het ook naar een geheel nieuw niveau tilt, waardoor zelfs de meest subtiele details zichtbaar worden. Dit maakt het, naar mijn mening, een cruciale factor voor iedereen die op zoek is naar een rijke, meeslepende gebruikerservaring, ongeacht of je studeert, creatief werk verricht of gewoon geniet van entertainment.

Beeldkwaliteit-vooraanzicht1
.

Batterijduur

De iPad: Betrouwbaar baken van stroom.

Tijdens een intensieve testperiode van de nieuwe 9,7-inch iPad, richtte ik mijn aandacht vooral op de beloofde batterijduur van 10 uur. Het is een claim die vaak wordt gemaakt maar zelden in de praktijk wordt waargemaakt, vooral als je bedenkt hoe veel van ons erop vertrouwen voor werk, studie en ontspanning. Maar tot mijn verbazing heeft de iPad deze belofte tijdens mijn tests overtroffen. Zelfs na uren van multitasking, waaronder werken aan documenten, browsen op het internet, voeren van FaceTime-gesprekken en zelfs het af en toe spelen van grafisch intensieve games, kon ik de hele dag doorkomen zonder de noodzaak om tussentijds op te laden. Deze veerkrachtige batterijduur verhoogde niet alleen mijn productiviteit maar bood ook een bepaalde gemoedsrust, wetende dat mijn apparaat klaar zou staan wanneer ik het nodig had, van ochtend tot avond. Natuurlijk is de werkelijke duur afhankelijk van het specifieke gebruik, maar mijn ervaring toonde aan dat de nieuwe iPad bij diverse taken een betrouwbare metgezel is, met een batterij die het tempo van een drukke dag bijhoudt.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Multitasking prestaties

iPad: multitasking in perfectie.

In de zoektocht naar dé tablet die echt kon multitasken zonder haperingen of frustraties, onderwierp ik de nieuwe 9,7-inch iPad aan een reeks zware multitaskingtests. Gezien de belofte van een A10 Fusion-chip met vier cores leek deze iPad de perfecte kandidaat om mijn werkdruk aan te kunnen. Vanaf het moment dat ik de iPad aanzette, was ik vastberaden om deze tot het uiterste te drijven: ik opende meerdere apps tegelijk, switchte tussen grafisch zware spellen en productiviteitstools, en zelfs tijdens het bewerken van een 4K-video werd ik niet teleurgesteld. Het verbazingwekkendste waren de vloeiende overgangen tussen apps en de bijna onmiddellijke reactie bij elk commando, of dit nu via het aanraakscherm, het toetsenbord of de Apple Pencil ging. Zelfs bij het simultaan uitvoeren van een FaceTime-gesprek, browsen op het internet en werken aan mijn bedrijfsplan, bleef de iPad niet alleen responsief, maar ook ongelooflijk gestroomlijnd in zijn werking. Deze ervaring bevestigde de indrukwekkende multitasking-capaciteiten van de iPad en bewees dat het apparaat inderdaad krachtig genoeg is voor “wat dan ook”, zoals beloofd. De soepelheid waarmee de iPad deze taken aanpakte, maakte het duidelijk dat dit apparaat een betrouwbaar instrument is voor iedereen die naadloze overgangen en efficiënt multitasken noodzakelijk vindt in hun dagelijkse gebruik.

Multitasking prestaties-sfeerfoto1
.

Gebruiksvriendelijkheid

iPad: intuïtief en veelzijdig.

Bij de evaluatie van de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe 9,7-inch iPad, was mijn benadering om te kijken hoe intuïtief de functies aanvoelen voor een nieuwe gebruiker en hoe gemakkelijk geavanceerde taken kunnen worden uitgevoerd voor de meer ervaren gebruiker. Mijn ervaring begon met het naadloos instellen van de iPad, begeleid door duidelijke, stap-voor-stap instructies waardoor ik binnen enkele minuten aan de slag kon. De manier waarop het apparaat verschillende manieren van interactie ondersteunt – het aanraken van het scherm, het gebruik van het toetsenbord en de Apple Pencil – maakte het ongecompliceerd om te schakelen tussen taken zoals schrijven, tekenen en navigeren. Vooral de Apple Pencil voelde bijzonder natuurlijk en nauwkeurig aan, wat vaak niet het geval is bij andere tablets.

Ik was ook onder de indruk van hoe iOS 11, met het Dock en Drag & Drop, multitasken vereenvoudigde – iets wat traditioneel als een zwak punt van tablets wordt gezien. Het toevoegen van favoriete apps aan het Dock en het gemakkelijk kunnen verslepen van bestanden tussen apps was een verademing, en gaf me een desktop-achtige ervaring terwijl ik nog steeds profiteerde van de draagbaarheid van de iPad. De verbeterde toegankelijkheidsopties, zoals het aanpassen van displaykleuren en het typen naar Siri, maakten de iPad nog gebruiksvriendelijker en inclusiever.

De iPad combineren met iCloud voor bestandsbeheer bood een soepele synchronisatie tussen mijn apparaten, wat zorgde voor een georganiseerde en veilige ervaring. Dit, samen met het heldere Retina-display en de betrouwbare Touch ID technologie, versterkte het gevoel van moeiteloosheid in dagelijks gebruik. Kortom, de nieuwe 9,7-inch iPad biedt een gebruiksvriendelijke ervaring die beginner tot gevorderde gebruiker aanspreekt, waarmee Apple laat zien dat krachtige technologie ook buitengewoon toegankelijk kan zijn.

Gebruiksvriendelijkheid-functionaliteiten1
.

Connectiviteit

Naadloze connectiviteit voor eindeloze mogelijkheden!

Toen ik de connectiviteitsmogelijkheden van de nieuwe 9,7-inch iPad onder de loep nam, was ik onmiddellijk geïmponeerd door de gestroomlijnde integratie en gebruiksvriendelijkheid. Met wifi-snelheden die oplopen tot 866 Mb/s en 4G LTE-snelheden tot 300 Mb/s, zorgde de iPad ervoor dat ik naadloos en zonder enige hapering online kon gaan, zelfs terwijl ik onderweg was. Dit bewees uiterst nuttig te zijn tijdens een recente treinreis, waarbij ik de mogelijkheid had om mijn favoriete serie te blijven streamen zonder verstoringen.

Daarnaast was de instelling met de Apple SIM een fluitje van een cent, waardoor ik gemakkelijk verbinding kon maken met draadloze netwerken in meer dan 180 landen. Deze feature was een echte gamechanger tijdens mijn internationale reizen, omdat ik zonder problemen in contact kon blijven met mijn werk en sociale kring.

De mogelijkheid om te verbinden met elk Bluetooth-toetsenbord was een andere bonus die mijn productiviteit verhoogde, aangezien ik niet beperkt was tot het ingebouwde schermtoetsenbord. Dit kwam goed van pas tijdens lange schrijfsessies waarbij een extern toetsenbord gewoon handiger was.

Mijn proefgebruik van de iPad benadrukte ook hoe cruciaal iCloud is voor de verbeterde connectiviteit. Het kunnen synchroon houden van documenten, foto’s, en notities over meerdere apparaten heen was niet alleen handig, maar ook essentieel voor het organiseren van mijn werk en persoonlijk leven. Gecombineerd met het gebruik van de Bestanden-app, was alles wat ik nodig had altijd binnen handbereik, onafhankelijk van het apparaat dat ik gebruikte.

In conclusie, de connectiviteitsfuncties van de iPad garandeerden een vlekkeloze en efficiënte ervaring, waardoor ik overal en altijd verbonden kon blijven. Of het nu gaat om snelle internettoegang, eenvoudige netwerkwisselingen of moeiteloze bestandsoverdracht en -toegang, de iPad stelde zeker niet teleur.

.

Apple iPad 97 inch kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Ja, dit product is absoluut een aanrader. De review belicht indrukwekkende kenmerken zoals de uitmuntende beeldkwaliteit van het Retina-display, de bijzonder lange batterijduur die de beloftes waarmaakt, en de krachtige prestaties in multitasking, zonder compromissen. Bovendien benadrukt de review de gebruiksvriendelijkheid en diverse connectiviteitsmogelijkheden die het dagelijks gebruik vergemakkelijken, waardoor de iPad een betrouwbare en veelzijdige keuze is voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo