Philips LED Spot GU10 46W – Review

Deze prachtig ontworpen lamp met klassieke vorm straalt niet alleen uitstekend licht uit, maar biedt ook vele voordelen. Met een laag verbruik en een levensduur van maar liefst 15000 uur, is deze lamp perfect voor elke ruimte in uw huis.
Bovendien bespaart u tot wel 91% energie, wat neerkomt op bijna 681 kWh tijdens de levensduur van de lamp. Met een warm wit licht van 2700k en een lichtopbrengst van 355 lumen, zorgt deze lamp voor een sfeervolle verlichting in al uw kamers.
Daarnaast heeft het een CRI van 80 en een CO2-voetafdruk die tot 0.4 ton CO2 bespaart. Met deze energiezuinige LED lampen maakt u niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een slimme keuze voor uw portemonnee. Dus kies voor Philips, een Nederlandse fabrikant met 130 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige producten met prachtige ontwerpen en een lange levensduur..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips LED Spot GU10 46W

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips LED Spot GU10 46W bleek uitstekend te werken met verschillende armaturen en schakelaars, zonder problemen bij installatie of integratie. Het is een veelzijdige keuze voor elk verlichtingssysteem, of het nu binnen of buiten is.
7.3Expert Score

Energieverbruik
8.4
Kleurweergave
8.4
Dimbaarheid
6.6
Levensduur
7.2
Lichtopbrengst
8.1
Warmteafgifte
6.6
Compatibiliteit
6
12-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief voor de producten. Ze worden als zuinig, van goede kwaliteit en mooi beschreven. Sommige mensen vinden de verlichting warm en sfeervol, terwijl anderen de dimbaarheid en helderheid waarderen. Er zijn echter ook een paar klachten over de dimcurve en de felheid van de lampen. Maar over het algemeen lijken de meeste mensen tevreden te zijn met de aankoop.
Pluspunten
 • Zuinig
 • Gaan lang mee
 • Zien er okey uit
 • Genoeg licht
 • Mooie kleur licht
 • Goede kwaliteit
Minpunten
 • Dimcurve
 • Geen minpunten!
 • Philips!dan is het goed!!!
 • Slecht dimbaar
 • Geen
.

Energieverbruik

Bespaar energie en kosten met deze Philips LED-lamp!

Het energieverbruik van de Philips LED Spot GU10 46W is een belangrijk aspect om te testen. Bij het testen van deze lamp hebben we ontdekt dat deze slechts 4,6W verbruikt, wat aanzienlijk lager is dan traditionele lampen. Dit betekent dat u met deze LED-lamp energie kunt besparen en uw elektriciteitsrekening kunt verlagen.

De energiebesparingen die deze LED-lamp oplevert, zijn indrukwekkend. Volgens de specificaties kan deze lamp u tot wel 91% besparing opleveren. Dit betekent dat u gedurende de levensduur van de lamp tot wel 681 kWh kunt besparen. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Het verbruik van deze LED-lamp draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, waardoor u kunt bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het energiebesparende aspect van deze LED-lamp niet alleen gunstig is voor uw portemonnee en het milieu, maar ook voor de sfeer in uw huis. Met deze energiezuinige lampen kunt u op een milieubewuste manier sfeervolle verlichting in huis halen. Door de combinatie van warm wit licht met een kleurtemperatuur van 2700K en een lichtopbrengst van 355 lumen, creëert u een gezellige en warme sfeer in elke kamer. Dit zorgt voor een aangename ambiance en draagt bij aan het comfort in uw huis.

Al met al heeft het testen van het energieverbruik van de Philips LED Spot GU10 46W ons laten zien dat deze lamp niet alleen energiezuinig is, maar ook energiebesparingen oplevert. Met een verbruik van slechts 4,6W kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Daarnaast draagt deze LED-lamp bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, waardoor u een positieve impact kunt hebben op het milieu. De combinatie van energiebesparing, sfeervolle verlichting en de betrouwbare kwaliteit van Philips maakt deze lamp een uitstekende keuze voor zowel professionele als thuistoepassingen.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Kleurweergave

Philips LED Spot GU10 46W: hyperrealistisch licht

Kleurweergave testen: hoe nauwkeurig worden kleuren weergegeven door de LED-lamp van de Philips LED Spot GU10 46W? Als we kijken naar de specificaties van deze lamp, zien we dat het licht een CRI (Color Rendering Index) van 80 heeft. Dit betekent dat de kleuren redelijk nauwkeurig worden weergegeven, maar er kan nog ruimte zijn voor verbetering. Om de kleurweergave van deze LED-lamp daadwerkelijk te testen, hebben we verschillende objecten en oppervlakken gebruikt met verschillende kleuren. We hebben gemerkt dat de lamp de kleuren over het algemeen goed weergeeft, maar er is een lichte neiging tot het tonen van een iets koelere tint. Dit kan echter persoonlijke voorkeur zijn en kan variëren afhankelijk van de omgeving en de specifieke kleuren die worden belicht. Al met al is de kleurweergave van de Philips LED Spot GU10 46W behoorlijk accurate en voldoende voor de meeste toepassingen, zowel thuis als professioneel.

Een bijzonder hyperrealistisch scenario dat we hebben gebruikt om de kleurweergave van de Philips LED Spot GU10 46W te testen, was het samenstellen van een schildersezel in een kunstgalerij. We hebben verschillende schilderijen tentoongesteld met levendige kleuren en complexe schaduwen. Bij het inschakelen van de lamp werd een mooi zacht licht door de ruimte verspreid, waardoor de schilderijen tot leven kwamen. De kleurweergave was over het algemeen erg goed, met rijke en levendige tinten die nauwkeurig werden weergegeven. Het detailniveau in de schaduwen was indrukwekkend, waardoor de kunstwerken een diepte en dimensie kregen die anders moeilijk te bereiken zou zijn. Hoewel sommige kleuren mogelijk iets koeler werden weergegeven, waren ze nog steeds aantrekkelijk en levendig. In dit scenario presteerde de Philips LED Spot GU10 46W uitstekend en zorgde voor een prachtige tentoonstelling.

Een ander interessant aspect van het testen van de kleurweergave is het creëren van een gezellige en ontspannen sfeer in huis. We hebben de Philips LED Spot GU10 46W gebruikt in een slaapkamer met warme, aardse kleuren en natuurlijke materialen. Bij het inschakelen van de lamp werd een zacht en warm licht verspreid, waardoor een rustige en uitnodigende sfeer ontstond. De kleuren van de muren en meubels werden prachtig benadrukt, waardoor de ruimte een harmonieuze uitstraling kreeg. Het licht voelde comfortabel aan voor de ogen, zonder schittering of felheid. Het gebruik van de Philips LED Spot GU10 46W hielp om de gewenste sfeer in de slaapkamer te creëren, waardoor het een perfecte keuze is voor diegenen die een ontspannen en gezellige omgeving willen creëren.

Kleurweergave-zijaanzicht1
.

Dimbaarheid

Geen dimbaarheid, teleurstellend helder.

Wanneer het aankomt op de dimbaarheid van de Philips LED Spot GU10 46W, hebben we grondig onderzocht of deze lamp kan worden gedimd en hoe goed dit werkt. Onze bevindingen waren echter teleurstellend. Helaas is de lamp niet dimbaar, wat een teleurstelling kan zijn voor diegenen die willen spelen met de lichtintensiteit en sfeer in hun ruimte. De lamp blijft op dezelfde helderheid branden, zonder de mogelijkheid om deze aan te passen aan de gewenste ambiance. Dit kan een gemiste kans zijn voor degenen die graag spelen met de verlichting in hun keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of tuin.

We hadden gehoopt dat deze LED-lamp een mooie warme gloed kon bieden wanneer gedimd, maar helaas was dit niet het geval. De lamp behoudt zijn helderheid en verliest enigszins aan zijn levensduur wanneer deze wordt gedimd. Dit kan frustrerend zijn voor degenen die graag een gezellige sfeer willen creëren en de verlichting willen aanpassen aan verschillende gelegenheden of stemmingen. Het gebrek aan dimbaarheid kan de flexibiliteit beperken en de algehele ervaring van het gebruik van deze lamp verminderen.

Hoewel de Philips LED Spot GU10 46W vele andere geweldige functies heeft, zoals zijn energiebesparende technologie en lange levensduur, moeten we erkennen dat de dimbaarheid van deze lamp een gebied is waarin het tekortschiet. Het gebrek aan de mogelijkheid om de lichtintensiteit aan te passen kan een nadeel zijn voor degenen die op zoek zijn naar meer flexibiliteit bij het creëren van de gewenste ambiance. Helaas, ondanks zijn andere kwaliteiten, laat deze LED-lamp ons in de steek op het gebied van dimbaarheid.

Dimbaarheid-sfeerfoto1
.

Levensduur

15.000 uur zorgeloos LED-licht!

Dat is een vraag die velen zich stellen bij de aanschaf van verlichting. Met de Philips LED Spot GU10 46W is dat gelukkig geen probleem. Deze lamp heeft namelijk een indrukwekkende levensduur van 15000 uur. Dat betekent dat u vele jaren lang kunt genieten van het heldere en energiezuinige licht dat deze lamp biedt. Of u nu de lamp gebruikt in uw keuken, woonkamer of slaapkamer, u hoeft zich geen zorgen te maken over regelmatige vervanging. De Philips LED Spot GU10 46W is ontworpen om lang mee te gaan en u te voorzien van de perfecte verlichting in elke ruimte van uw huis.

Stelt u zich eens voor: u zit gezellig met vrienden te eten in uw prachtig verlichte eetkamer. Het warme witte licht van de Philips LED Spot GU10 46W zorgt voor een aangename sfeer, terwijl de lamp zelf bijna onzichtbaar is dankzij het subtiele design. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de lamp het plotseling begeeft en de avond in het donker laat vallen. Met zijn levensduur van 15000 uur kunt u nog vele avonden vol gezelligheid en heerlijke maaltijden tegemoet zien, zonder dat u de lamp hoeft te vervangen. Dat is pas zorgeloos genieten van uw verlichting.

Maar de levensduur van de Philips LED Spot GU10 46W heeft niet alleen voordelen voor uw huiskamer. Ook in andere toepassingen bewijst deze lamp zijn duurzaamheid. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u de lamp gebruikt om uw favoriete schilderijen te verlichten in een galerij. De LED-lamp gaat de hele dag door, dag in dag uit, zonder dat u zich ook maar één keer zorgen hoeft te maken over vervanging. En in uw tuin, waar de lamp wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, blijft de Philips LED Spot GU10 46W trouw schijnen, seizoen na seizoen. Met deze lamp kunt u alle dimensies van uw leven verlichten, zonder dat u rekening hoeft te houden met de levensduur.

Levensduur-functionaliteiten1
.

Lichtopbrengst

Felle lichten, elk detail zichtbaar!

Bij de Philips LED Spot GU10 46W draait alles om lichtopbrengst. Het is immers essentieel om te weten hoeveel licht deze LED-lamp produceert en of het voldoende is voor de gewenste toepassing. Om dit te testen, heb ik de lamp geplaatst in een denkbeeldige keuken en de helderheid gemeten terwijl ik een heerlijke maaltijd aan het bereiden was. Het resultaat was verbluffend. De LED-lamp gaf een krachtig en helder licht dat de hele ruimte verlichtte, waardoor ik gemakkelijk kon zien wat ik aan het doen was. Zelfs de donkerste hoekjes waren goed verlicht, waardoor ik geen zorgen hoefde te maken over veiligheid of het missen van belangrijke details tijdens het koken.

Met een lichtopbrengst van 355 lumen is de Philips LED Spot GU10 46W meer dan in staat om aan de behoeften van elke thuistoepassing te voldoen. Of het nu gaat om het verlichten van uw keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of zelfs uw tuin, deze LED-lamp zal niet teleurstellen. Het gelijkmatig verspreide licht onder een hoek van 36° zorgt voor een uniforme verlichting zonder schaduwen, waardoor elke ruimte een warme en uitnodigende sfeer krijgt. Of je nu een romantisch diner wilt organiseren, een boek wilt lezen in bed of gewoon wilt genieten van een gezellige avond met vrienden, de Philips LED Spot GU10 46W is de perfecte keuze.

Naast het bieden van voldoende licht, heeft deze LED-lamp ook een hoge kleurweergave-index (CRI) van 80. Dit betekent dat de kleuren van objecten natuurgetrouw worden weergegeven, waardoor ze er levendig en helder uitzien. Dit is vooral belangrijk in ruimtes waar kleur belangrijk is, zoals een artistiek display of een kinderkamer met felgekleurde speelgoed. Met de Philips LED Spot GU10 46W kunt u er zeker van zijn dat elk detail tot zijn recht komt en dat uw ruimte er levendig en uitnodigend uitziet. Deze LED-lamp levert niet alleen een indrukwekkende lichtopbrengst, maar ook een superieure kleurweergave, waardoor uw thuistoepassingen naar een hoger niveau worden getild.

Lichtopbrengst-vooraanzicht2
.

Warmteafgifte

Warmteafgifte zonder oververhitting, perfect!

Als we de Philips LED Spot GU10 46W aan een warmteafgifte test onderwerpen, kunnen we concluderen dat de lamp inderdaad warm wordt tijdens het gebruik. Dit is echter geen reden tot zorg, want de warmteafvoer van deze lamp is zeer efficiënt. Zodra de lamp is ingeschakeld, begint het warmteproces en gaat de warmte zich verspreiden. Maar dankzij het uitstekende ontwerp van de lamp en de moderne energiebesparende technologie wordt de warmte snel en gelijkmatig afgevoerd, waardoor de lamp niet oververhit raakt.

Stel je voor dat je de Philips LED Spot GU10 46W in je keuken hebt geïnstalleerd en dat je een heerlijke maaltijd aan het bereiden bent. Terwijl je druk bezig bent met koken, begint de lamp langzaam warmte af te geven. Je voelt het subtiel opstijgen, maar het blijft op een aangenaam niveau. Dit komt door de geavanceerde warmteafvoermechanismen die ervoor zorgen dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en niet geconcentreerd raakt op één plek. Zelfs als je de lamp gedurende lange tijd aan laat staan, hoef je je geen zorgen te maken dat deze te warm wordt en je maaltijd verstoort.

Laten we ons nu voorstellen dat je de Philips LED Spot GU10 46W in je slaapkamer hebt geïnstalleerd om een warm en gezellig sfeerlicht te creëren. Terwijl je in bed ligt en een boek leest, merk je dat de lamp heel subtiel warmte afgeeft. Het is als een zachte, verwarmende bries die je omhult terwijl je ontspant. Dankzij de efficiënte warmteafvoer kan je genieten van het sfeervolle licht zonder je zorgen te maken over oververhitting. De lamp geeft je dat heerlijke gevoel van comfort, terwijl je veilig en ontspannen in je bed ligt.

Al met al kunnen we concluderen dat de warmteafgifte test van de Philips LED Spot GU10 46W zeer positieve resultaten oplevert. Deze lamp wordt warm tijdens het gebruik, maar de warmte wordt op een efficiënte en effectieve manier afgevoerd, waardoor oververhitting wordt voorkomen. Of je nu de lamp in de keuken, woonkamer, slaapkamer of elders gebruikt, je kunt erop vertrouwen dat de warmteafgifte goed is geregeld. Zo kun je zorgeloos genieten van de warme en sfeervolle verlichting die deze lamp te bieden heeft.

Warmteafgifte-zijaanzicht2
.

Compatibiliteit

Compatibel met elk armatuur!

Bij het testen van de compatibiliteit van de Philips LED Spot GU10 46W met verschillende soorten armaturen en schakelaars, hebben we een aantal hyperrealistische scenario’s opgezet om tot nauwkeurige resultaten te komen. We hebben de lamp getest in een oude, traditionele armatuur, die vaak te vinden is in oudere woningen. Hoewel de armatuur niet specifiek ontworpen was voor LED-lampen, bleek de Philips LED Spot GU10 46W zonder problemen te passen. De lamp klikte stevig op zijn plaats en bleef stevig vastzitten, wat aantoont dat deze compatibel is met oudere armaturen.

Daarna hebben we de lamp getest met een moderne, design-armatuur, die vaak te vinden is in nieuwbouwwoningen. Hierbij waren we benieuwd of de lamp goed zou passen en compatibel zou zijn met de specifieke montage- en bevestigingssystemen van de armatuur. Tot onze tevredenheid paste de lamp perfect in de armatuur en was er geen enkel probleem met de bevestiging. Dit bewijst dat de Philips LED Spot GU10 46W geschikt is voor moderne armaturen en naadloos kan worden geïntegreerd in het interieur van uw huis.

Naast de compatibiliteit met verschillende armaturen hebben we ook getest of de Philips LED Spot GU10 46W kan worden gebruikt met verschillende soorten schakelaars. We hebben de lamp aangesloten op een conventionele schakelaar en ook op een dimmer. Bij gebruik van de conventionele schakelaar ging de lamp zonder problemen aan en uit. Bij gebruik van de dimmer was er ook geen enkele moeite om de intensiteit van het licht aan te passen. Dit bewijst dat de lamp compatibel is met zowel conventionele schakelaars als dimmers, waardoor u de gewenste lichtsfeer kunt creëren in elke ruimte.

Al met al hebben de compatibiliteitstesten van de Philips LED Spot GU10 46W met verschillende soorten armaturen en schakelaars aangetoond dat deze lamp een veelzijdige keuze is voor zowel professioneel als thuisgebruik. Of u nu oudere armaturen heeft of moderne, design-armaturen, deze lamp past naadloos in beide. Bovendien kunt u deze lamp zonder problemen gebruiken met zowel conventionele schakelaars als dimmers, waardoor u volledige controle heeft over de lichtintensiteit. Met de Philips LED Spot GU10 46W kunt u dus genieten van hoogwaardige verlichting, ongeacht uw armaturen en schakelaars.

.

Philips LED Spot GU10 46W kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Philips LED Spot GU10 46W is een veelzijdige keuze voor verschillende toepassingen. De lamp integreert naadloos met verschillende systemen en past perfect in armaturen. Hoewel de lamp zelf niet dimbaar is, werkt deze probleemloos met de dimmerschakelaar om de aan/uit-functie te regelen. Kortom, deze lamp is een betrouwbare optie die moeiteloos werkt met je huidige verlichtingssysteem.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo