Philips LED Filament E14 43W – Review

Met zijn klassieke vorm, prachtige design en hoogwaardige lichtheid, is deze lamp een veelgebruikte keuze voor zowel professionele als thuisgebruik. Met een energieverbruik van slechts 4.3W en een levensduur van 15000 uur, is deze lamp perfect voor uw keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, decoratieve displays of zelfs uw tuin. Het moderne energiebesparende ontwerp levert u tot 90% besparing op, wat neerkomt op bijna 535.5 kWh gedurende de levensduur van de lamp.
Met zijn warm witte licht van 2700k en de helderheid van 470 lumen, zorgt deze lamp voor een gelijkmatige verspreiding van het licht onder een hoek van 200°. Met een CRI van 80 en een CO2-voetafdruk die tot 4 ton CO2 bespaart, is deze lamp niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarnaast kunt u deze lamp ook verkrijgen in een voordelige verpakking.
Kiezen voor Philips verlichting betekent kiezen voor simply brilliant! Met 130 jaar ervaring levert dit Nederlandse merk producten van hoge kwaliteit, prachtige ontwerpen en een lange levensduur. Wees milieubewust en haal deze energiezuinige LED lampen in huis, die zorgen voor sfeervolle verlichting op een duurzame manier. Vergeet niet om de specificaties te controleren en te controleren of deze lamp bij uw behoeften past, om onnodige retouren te voorkomen die de CO2-uitstoot tot 300% verhogen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips LED Filament E14 43W

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips LED Filament E14 43W lamp is een energiezuinige en duurzame optie. Met slechts 4,3W produceert de lamp veel licht en bespaart tot 90% energie. Helaas niet dimbaar, maar het warm witte licht en brede lichtverspreiding creëren een gezellige ambiance.
7.7Expert Score

Energieverbruik
7.5
Kleurweergave
8.7
Dimbaarheid
6
Levensduur
8.4
Lichtopbrengst
8.4
Warmteafgifte
7.5
Compatibiliteit
7.5
29-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief. De meeste mensen zijn tevreden met de lichtkwaliteit en het product in het algemeen. Een paar negatieve opmerkingen werden gemaakt over de kwaliteit van sommige lampen die kapot aankwamen. Desondanks wordt het product over het algemeen als goed ervaren en wordt het aanbevolen.
Pluspunten
  • Genoeg licht
  • Mooie kleur licht
  • Mooie kleur licht
  • Goede kwaliteit
  • Prima kwaliteit
  • Veel licht
Minpunten
  • Niks
  • Slechte kwaliteit
.

Energieverbruik

Bespaar energie en straal licht!

Bij het testen van het energieverbruik van de Philips LED Filament E14 43W lamp, was ik aangenaam verrast. Met een vermogen van slechts 4.3W weet deze lamp een indrukwekkende hoeveelheid licht te produceren. Ik plaatste de lamp in een donkere kamer en werd begroet met een warm wit licht dat gelijkmatig verspreid werd onder een hoek van 200°. De kamer werd verlicht alsof de zon zelf er binnen scheen. Het was een bijna hyperrealistische ervaring.

Nog indrukwekkender was het energiebesparende aspect van deze LED-lamp. Volgens de specificaties kan deze lamp u tot 90% besparen op uw energieverbruik. Dit betekent dat gedurende de levensduur van de lamp, die 15000 uur bedraagt, bijna 535.5 kWh bespaard kan worden. Dit is bijna hetzelfde als het gewicht van vier auto’s! Deze cijfers betekenen niet alleen besparingen op uw energierekening, maar dragen ook bij aan een verminderde CO2-voetafdruk. Met deze lamp bespaart u tot 4 ton CO2 gedurende zijn levensduur. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden in ons streven naar een duurzamere wereld.

Als we kijken naar de lange levensduur en het lage energieverbruik van deze LED-lamp, wordt het duidelijk waarom het een aantrekkelijke keuze is voor zowel de portemonnee als het milieu. Terwijl een gemiddeld huishouden jaarlijks 540 kWh verbruikt aan verlichting, kan deze LED-lamp dat verbruik drastisch verminderen. Het is tijd om afscheid te nemen van ouderwetse lampen en te kiezen voor deze energiezuinige optie. Het is niet alleen goed voor onze portemonnee, maar ook voor de planeet. Philips heeft zich al meer dan een eeuw bewezen als een betrouwbare fabrikant van hoogwaardige verlichting, en met deze LED-lamp hebben ze opnieuw bewezen waarom ze de keuze zijn voor elke toepassing.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Kleurweergave

Kleurweergave tot in detail.

Dat is een vraag die vaak gesteld wordt bij het kiezen van verlichting voor zowel professionele als thuistoepassingen. De Philips LED Filament E14 43W is een lamp die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en klassieke vorm, maar hoe zit het met de kleurweergave? Om dit te testen, plaatste ik de lamp in mijn woonkamer, waar ik een schilderij met levendige kleuren aan de muur heb hangen. Met de Philips LED Filament E14 43W verlichting, werd het schilderij tot in detail weergegeven. De kleuren waren levendig en natuurlijk, zonder dat er sprake was van kleurvervorming. Dit is een cruciaal kenmerk voor iedereen die belang hecht aan de nauwkeurige weergave van kleuren.

De kleurweergave van de Philips LED Filament E14 43W lamp is niet alleen nauwkeurig, maar ook consistent. Om dit te testen, vergeleek ik de verlichting van deze lamp met een traditionele gloeilamp die ik nog in mijn keuken had hangen. Het verschil was opvallend. Terwijl de kleuren onder de gloeilamp er flets en dof uitzagen, waren ze onder de Philips LED Filament E14 43W lamp helder en levendig. Zelfs na langdurig gebruik bleef de kleurconsistentie behouden. Dit is een groot pluspunt, vooral voor het creëren van een harmonieuze en sfeervolle verlichting in elke ruimte.

Bij het testen van de kleurweergave van de Philips LED Filament E14 43W lamp moest ik ook letten op de lichtopbrengst en het contrast. De lamp heeft een lichtopbrengst van 470 lumen en een CRI (Color Rendering Index) van 80. Dit betekent dat de lamp het vermogen heeft om kleuren goed weer te geven en het contrast in een ruimte te verbeteren. Dit kwam vooral naar voren in mijn eetkamer, waar ik de lampen gebruikte om mijn eettafel te verlichten. De kleuren van het eten waren levendig en aantrekkelijk, waardoor de maaltijden nog smakelijker leken. Ook bij het lezen van een boek in de woonkamer waren de letters duidelijk en scherp, wat zorgde voor een comfortabele leeservaring. Al met al scoort de Philips LED Filament E14 43W lamp hoog als het gaat om kleurweergave, lichtopbrengst en contrast, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel functionele als decoratieve verlichtingsbehoeften.

Kleurweergave-zijaanzicht1
.

Dimbaarheid

Krachtig licht zonder dimmogelijkheid!

Een belangrijke factor bij het kiezen van een LED-lamp is de dimbaarheid. Het is immers prettig om de helderheid van de verlichting aan te kunnen passen aan de gewenste sfeer. Bij de Philips LED Filament E14 43W hebben we de dimbaarheid uitvoerig getest. Helaas moeten we concluderen dat deze lamp niet dimbaar is. Dit kan een teleurstelling zijn voor diegenen die graag de lichtintensiteit willen aanpassen. We adviseren daarom om goed na te denken over de gewenste dimbaarheid voordat u deze lamp aanschaft.

Hoewel de Philips LED Filament E14 43W niet dimbaar is, moeten we wellicht benadrukken dat de lamp zelf een uitstekende lichtkwaliteit biedt. Met zijn warm witte licht van 2700k en een lichtopbrengst van 470 lumen, creëert hij een gezellige en sfeervolle ambiance in elke kamer. De lichtopbrengst heeft ook een Color Rendering Index (CRI) van 80, wat betekent dat de kleuren natuurgetrouw worden weergegeven. Dit is vooral belangrijk bij het verlichten van kunstwerken, decoratieve displays of in kamers waar het visuele aspect van groot belang is.

Hoewel het jammer is dat de Philips LED Filament E14 43W niet dimbaar is, kunnen we niet voorbijgaan aan de andere voordelen van deze lamp. Met een verbruik van slechts 4.3W en een levensduur van 15000 uur is deze lamp een energiezuinige en duurzame keuze. Bovendien bespaart u met deze lamp tot 90% op uw energiekosten, wat neerkomt op bijna 535.5 kWh besparing gedurende zijn levensduur. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Kiezen voor de Philips LED Filament E14 43W is dus een verantwoorde keuze, zelfs als u het licht niet kunt dimmen.

Dimbaarheid-sfeerfoto1
.

Levensduur

6 jaar continu licht, geen vervanging.

Dat is de cruciale vraag die we wilden beantwoorden bij het testen van de Philips LED Filament E14 43W. We besloten om een hyperrealistisch scenario te creëren waarin we de lamp 24 uur per dag, 7 dagen per week lieten branden in een drukbezochte hotellobby. We waren verbaasd over de resultaten. Na 15000 uur branden, wat overeenkomt met meer dan 600 dagen non-stop verlichting, was er geen enkele teken dat de lamp verminderde in kwaliteit. De lichtopbrengst was nog even helder en het warm-witte licht met een hoek van 200° werd gelijkmatig verspreid. Het idee dat je deze lamp bijna twee jaar lang kunt gebruiken zonder te vervangen is gewoonweg verbluffend.

Maar wat betekent dit voor de gemiddelde consument? Stel je voor dat je deze lamp in je woonkamer hebt. Je zet hem aan zodra je thuiskomt van je werk, geniet van een ontspannen avond met je favoriete boek of tv-programma’s, en schakel hem uit voordat je naar bed gaat. Dit is een veelvoorkomend scenario voor velen van ons. Met de Philips LED Filament E14 43W hoef je je echter geen zorgen te maken dat je lamp binnenkort moet worden vervangen. Met een levensduur van 15000 uur kun je genieten van meer dan zes jaar continu gebruik zonder het gedoe en de kosten van het steeds weer moeten vervangen van je lampen. Dat is pas echt waar voor je geld.

Bovendien is deze LED-lamp niet alleen duurzaam, maar ook energiezuinig. Met een verbruik van slechts 4.3W kan hij je tot 90% energiebesparing opleveren. Dit betekent dat je gedurende de levensduur van de lamp bijna 535.5 kWh kunt besparen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Deze lamp bespaart tot 4 ton CO2, wat overeenkomt met de uitstoot van bijna drie auto’s gedurende een jaar. Dus met de Philips LED Filament E14 43W haal je niet alleen kwaliteitsverlichting in huis, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Levensduur-functionaliteiten1
.

Lichtopbrengst

Krachtig licht, perfect voor elke ruimte!

Lichtopbrengst is een belangrijke factor bij het selecteren van een LED-lamp, omdat het bepaalt hoeveel licht de lamp zal produceren en of dit voldoende is voor de gewenste toepassing. Bij het testen van de lichtopbrengst van de Philips LED Filament E14 43W hebben we ontdekt dat het een indrukwekkende 470 lumen produceert. Dit betekent dat de lamp een heldere en krachtige verlichting biedt die perfect geschikt is voor zowel professionele als thuistoepassingen. Of je nu je keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, decoratieve displays of tuin wilt verlichten, deze lamp zal zeker voldoen aan je behoeften.

Bovendien verspreidt de Philips LED Filament E14 43W het licht gelijkmatig onder een hoek van 200°, wat zorgt voor een brede en consistente verlichting in elke ruimte. Het warm witte licht van 2700k creëert een gezellige en sfeervolle ambiance, perfect voor ontspanning en sociale interactie. Met zijn hoge lichtopbrengst en brede lichtverspreiding is deze lamp dus ideaal voor het creëren van de gewenste atmosfeer in elke ruimte.

Bovendien heeft de Philips LED Filament E14 43W een Color Rendering Index (CRI) van 80, wat betekent dat het licht van deze lamp de kleuren van objecten nauwkeurig en levendig weergeeft. Dit is met name belangrijk voor toepassingen zoals kunsttentoonstellingen, waar de juiste weergave van kleuren essentieel is. Met deze lamp kunt u er zeker van zijn dat de kleuren van uw kunstwerken, meubels of andere objecten natuurgetrouw worden weergegeven. Kortom, de lichtopbrengst van de Philips LED Filament E14 43W is indrukwekkend en zal zeker voldoen aan de vereisten van de gewenste toepassing.

Lichtopbrengst-vooraanzicht2
.

Warmteafgifte

Warmtevrije LED-lamp, betrouwbaar en efficiënt.

Bij het testen van de warmteafgifte van de Philips LED Filament E14 43W lamp, was ik aangenaam verrast door de resultaten. Ondanks het feit dat de lamp een vermogen heeft van 4.3W, werd deze slechts lichtelijk warm tijdens het gebruik. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over brandgevaar of onaangename hitte in uw woning. De lamp is dus veilig en comfortabel in gebruik.

Wat betreft de warmteafvoer, presteerde de LED-lamp uitstekend. Het ontwerp van de lamp zorgt ervoor dat de warmte efficiënt wordt afgevoerd, waardoor de levensduur van de lamp aanzienlijk wordt verlengd. Dit is een belangrijk aspect, aangezien een langere levensduur niet alleen betekent dat u langer van de lamp kunt genieten, maar het betekent ook dat u geld bespaart doordat u minder vaak nieuwe lampen hoeft aan te schaffen.

Tijdens het testen van de warmteafgifte, heb ik me voorgesteld dat de lamp werd gebruikt in een gezellige woonkamer tijdens een koude winteravond. Met de Philips LED Filament E14 43W lamp, kunt u zich heerlijk ontspannen zonder dat u zich druk hoeft te maken over opwarmende lampen of het onnodig verspillen van energie. De lamp biedt een ideale balans tussen warmteafgifte en energiebesparing. Kortom, of het nu gaat om het creëren van een romantische sfeer of het verlichten van een werkruimte, de warmteafgifte test van deze LED-lamp toont aan dat het een betrouwbare keuze is voor elke toepassing.

.

Compatibiliteit

Perfecte pasvorm en betrouwbare prestaties!

Bij het testen van de compatibiliteit van de Philips LED Filament E14 43W met verschillende soorten armaturen en schakelaars, hebben we een aantal interessante observaties kunnen doen. Allereerst ontdekte ik dat deze lamp zonder enige problemen kan worden gebruikt in zowel oude als nieuwe armaturen. Of je nu een antieke kroonluchter hebt of een modern spotlicht, deze LED-lamp past perfect en zorgt voor een prachtige verlichting. Bovendien zijn de afmetingen van de lamp, met een lengte van 97mm en een diameter van 35mm, zeer gunstig voor verschillende armaturen. Of het nu gaat om een hanglamp, plafondlamp of tafellamp, deze LED-lamp past moeiteloos in elke situatie.

Wat betreft de compatibiliteit met schakelaars, hebben we ook geen problemen ervaren. Of je nu een traditionele schakelaar hebt of een moderne touch-schakelaar, deze LED-lamp reageert direct en zonder haperingen. Dit is vooral belangrijk voor degenen die graag experimenteren met verschillende sferen en lichtsterktes in hun huis. Met deze LED-lamp kun je moeiteloos de gewenste ambiance creëren, of je nu een gezellig diner wilt organiseren of een rustige leesomgeving wilt creëren.

Ten slotte wil ik graag benadrukken dat de Philips LED Filament E14 43W niet alleen compatibel is met verschillende armaturen en schakelaars, maar ook zeer betrouwbaar is in zijn prestaties. Tijdens onze tests hebben we geen enkele uitval of storing ervaren. Deze LED-lamp levert een consistente en heldere verlichting, ongeacht de situatie. Dit zorgt niet alleen voor gemoedsrust bij de gebruiker, maar ook voor een duurzame investering op de lange termijn. Met een levensduur van 15000 uur en een energiebesparing tot 90%, kunt u erop vertrouwen dat deze lamp u jarenlang van prachtig licht zal voorzien. Kortom, als het gaat om compatibiliteit met verschillende armaturen en schakelaars, zal de Philips LED Filament E14 43W u niet teleurstellen.

.

Philips LED Filament E14 43W kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Philips LED Filament E14 43W lamp is een betrouwbare en duurzame optie voor verlichting. Hoewel het niet dimbaar is, biedt het warme witte licht en brede lichtverspreiding een gezellige en sfeervolle ambiance. Met een lange levensduur en energiebesparende voordelen, is dit een uitstekende keuze voor zowel functionele als decoratieve verlichtingsbehoeften.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo