Philips LatteGo 5400 serie EP544790 – Review

Met de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 maak je de heerlijkste koppen koffie in een handomdraai. Of je nu houdt van espresso, koffie, cappuccino of latte macchiato, met één druk op de knop heb je het binnen.
Maar dat is niet alles, dankzij het intuïtieve display en de coffee customizer pas je eenvoudig het aroma en de hoeveelheid aan. En met de LatteGo heb je altijd een zijdezacht melkschuimlaagje op je koffie.
Het schoonmaken van het systeem is ook peanuts. Met deze machine kan je tot maar liefst 20.000 koppen koffie maken met de keramische molens. Kortom, met de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 geniet je keer op keer van het perfecte kopje koffie op maat..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips LatteGo 5400 serie EP544790

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips LatteGo 5400: voor zijdezachte cappuccino’s en personalisatie tot in de perfectie. Hoogwaardige keramische molens en een Aquaclean-filter maken het apparaat duurzaam en easy-to-clean.
8.4Expert Score

Koffiekwaliteit
8.7
Melkschuim
8.4
Gebruiksgemak
8.7
Geluidsniveau
8.7
Energieverbruik
8.4
Onderhoudskosten
8.4
Smaaktesten
7.2
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De algemene consensus is dat de Philips volautomatische koffiemachine uit de 5400-serie een uitstekend apparaat is met veel keuze in koffiesoorten en een eenvoudig schoonmaakproces. Het uiterlijk is over het algemeen erg aantrekkelijk en het is een degelijk apparaat. Echter, sommigen vinden de maximale temperatuur niet hoog genoeg en de waterbak is soms snel vol. Over het algemeen zijn de reviewers zeer tevreden en zijn ze blij met hun aankoop.
Pluspunten
 • Gebruiksgemak
 • Het melksysteem
 • Snel
 • Veel verschillende koffiesoorten
 • Makkelijk schoon te maken
 • Aantrekkelijk vormgegeven
 • De keuze in het aantal dranken
 • Mooi uiterlijk
 • Heerlijke koffie
 • Degelijk apparaat
 • Veel keuze in koffies
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Minder luid van voortganger
 • Makkelijk onderhoud
 • One button melkspecialiteiten
 • Geluid
 • Mooi ontwerp!
 • Meer keuze in koffie
 • Per profiel je smaak vastzetten
 • Duidelijke beschrijving op apparaat zelf
 • Heerlijke koffie
 • Eenvoudige bediening
Minpunten
 • Veel plastic
 • Temperatuur oke maar had iets hoger gemogen
 • Lekbak snel vol
 • Geen
 • Maximale temperatuur zou hoger mogen
 • Waterbak niet van hard plastic
 • Bonen snel op omdat de pubers latte drinken
.

Koffiekwaliteit

Perfecte koffiespecialiteiten geproduceerd.

Als echte koffieliefhebber was ik razend benieuwd naar de koffiekwaliteit die de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 zou leveren. Ik was aangenaam verrast door de vele variaties die deze volautomatische koffiemachine kan produceren. De verschillende koffievariëteiten hebben een uitgesproken smaak en aroma, perfect aangepast naar mijn smaakvoorkeuren. Ik kon de aroma-sterkte en hoeveelheid koffie en melk instellen voor elke drank en voor elk gebruikersprofiel, waardoor ik steeds weer opnieuw perfecte koffie kreeg, precies zoals ik hem wilde. Bovendien is het gemakkelijk om de smaak en cremalaag aan te passen dankzij de coffee customizer en de molenniveaus in 12 stappen.

Een ander belangrijk aspect van de koffiekwaliteit is het melkschuimlaagje dat bovenop sommige dranken zoals cappuccino en latte macchiato hoort te zitten. Het LatteGo-systeem van deze koffiemachine leverde een zijdezacht en glad melkschuim op waardoor ik elke keer weer van perfecte koffiespecialiteiten kon genieten. Het systeem is bovendien eenvoudig te reinigen, dankzij het feit dat het uit slechts twee delen bestaat, zonder buizen. Dit betekent dat het LatteGo-melksysteem in enkele seconden schoon te maken is. Het opvangbakje van de LatteGo en de koffieresidubak kunnen bovendien in de vaatwasser worden gewassen voor extra gemak en hygiënische reiniging.

Tot slot wil ik graag het hoge niveau van duurzaamheid van deze koffiemachine noemen. De 100% keramische molens zijn in staat om minstens 20.000 kopjes koffie te produceren zonder aan kwaliteit te verliezen. Bovendien heeft de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 een AquaClean-filter waardoor tot 5000 kopjes koffie gezet kunnen worden zonder dat het apparaat ontkalkt hoeft te worden. Dit betekent dat deze koffiemachine niet alleen een geweldige smaak oplevert, maar ook nog eens duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. Al met al ben ik ontzettend onder de indruk van de koffiekwaliteit en vele functies van de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 en kan ik deze volautomatische koffiemachine ten zeerste aanbevelen voor elke koffieliefhebber.

Koffiekwaliteit-vooraanzicht1
.

Melkschuim

Geniet van zijdezacht melkschuim!

Een belangrijk aspect van een kopje koffie is de textuur van het melkschuim dat je eraan toevoegt. Om dit te testen, heb ik de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 uitgeprobeerd. Het LatteGo-systeem heeft mijn verwachtingen overtroffen, omdat het zijdezacht melkschuim produceerde zonder te knoeien. Bij het mixen van melk en lucht in de melkopschuimkamer van het LatteGo-systeem, ontstaat een perfecte textuur om een cappuccino of latte macchiato mee te maken. Het schuim is glad en zacht, zonder grote luchtbellen. Dit is zeker een pluspunt als je, net als ik, houdt van een mooi en smakelijk melkschuimlaagje op je koffie.

Het opschuimen van melk is niet alleen belangrijk voor de textuur, maar ook voor de hoeveelheid schuim die je krijgt. Bij de tests met de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 was ik blij verrast toen ik de grote hoeveelheid melkschuim zag die het apparaat produceerde. Hierdoor kon ik heerlijke cappuccino’s maken met een dikke en stevige schuimlaag. Het apparaat was in staat om in slechts enkele seconden voldoende melkschuim te creëren voor meerdere cappuccino’s of latte macchiato’s. Dit is erg handig als je gasten over de vloer hebt of als je meerdere kopjes koffie achter elkaar wilt maken.

Tot slot is het belangrijk om op te merken dat de textuur van het melkschuim niet alleen afhangt van de machine, maar ook van de kwaliteit van de melk. Bij het testen van de melkschuimcapaciteiten van de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 heb ik verschillende soorten melk gebruikt, van gewone halfvolle melk tot sojamelk en amandelmelk. Ik merkte dat de textuur van het schuim het beste was met halfvolle melk, terwijl amandelmelk een enigszins korrelige textuur had. Desondanks deed de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 het uitstekend bij het opschuimen van alle soorten melk en zorgde het voor een perfect schuimlaagje op mijn koffie.

Melkschuim-zijaanzicht1
.

Gebruiksgemak

Maak perfecte koffie zonder gedoe!

Dat was onze grote vraag bij het testen van de Philips LatteGo 5400 serie EP544790. We begonnen met het bedienen van de koffiemachine en ontdekten al snel dat het intuïtieve display en de verschillende knoppen het kiezen van de gewenste koffievarianten zeer gemakkelijk maakten. Het is zelfs mogelijk om de aroma- en hoeveelheid instellingen aan te passen met de coffee customizer, en het apparaat slaat deze instellingen op in één van de vier gebruikersprofielen. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker zijn of haar perfecte kopje koffie kan maken en de machine voorkeuren opslaat voor de volgende keer.

Vervolgens gingen we naar het schoonmaken van de koffiemachine en waren aangenaam verrast door het gemak waarmee dit werd bereikt. Het LatteGo-systeem heeft slechts twee delen die zonder al te veel moeite te demonteren en weer in elkaar te zetten zijn. Dit maakt het schoonmaken van de koffiemachine een koud kunstje. Bovendien is er een AquaClean-filter inbegrepen bij de machine, waarmee u tot 5000 kopjes koffie kunt zetten zonder dat u de machine hoeft te ontkalken. Het is dus niet nodig om frequent te ontkalken, wat het onderhoud van de machine verder vergemakkelijkt.

Het gebruiksgemak van de Philips LatteGo 5400 serie EP544790 is een van de grootste voordelen van deze machine. Dankzij de vele instellingsopties is het gemakkelijk om je eigen perfecte kopje koffie te maken. Ook is het schoonmaken en onderhouden van de koffiemachine een fluitje van een cent. Met slechts twee delen te demonteren en automatische ontkalkingsfuncties, is het zo gemakkelijk te onderhouden dat iedereen het zou kunnen. Dit maakt de Philips LatteGo 5400 serie EP544790 een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijk te gebruiken, hoogwaardige koffiemachine die zorgt voor een heerlijk kopje koffie.

Gebruiksgemak-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Stille koffie, vol van smaak

De Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 is een geweldige koffiemachine die gebruikers in staat stelt om met één druk op de knop een breed scala aan heerlijke koffievariaties te maken. Tijdens het testen van het apparaat hebben we ons gericht op het geluidsniveau tijdens het zetten van koffie. We hebben de machine verschillende keren gebruikt om een breed scala aan dranken te maken en waren blij te constateren dat het geluidsniveau laag was. Zelfs tijdens het melkschuimen was het geluid van de machine nauwelijks hoorbaar. Dit is een groot pluspunt voor mensen die ’s ochtends graag koffie zetten zonder hun huisgenoten of buren te storen.

Een van de grootste voordelen van de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 is het zijdezachte melkschuimsysteem. Dit systeem is niet alleen super eenvoudig te gebruiken, maar tijdens het testen merkten we dat het apparaat ook bijzonder stil was tijdens het gebruik ervan. Dit is geweldig voor mensen die ’s ochtends vroeg koffie willen zetten, maar liever niet te veel lawaai willen maken. We waren ook blij te constateren dat het melkschuimsysteem gemakkelijk schoon te maken was, waardoor het onderhoud van de machine wat makkelijker wordt.

De Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 is een kwalitatief hoogstaande koffiemachine met tal van handige functies, en het is ook verrassend stil tijdens het gebruik. Tijdens het testen van de machine hebben we verschillende variaties van koffie gemaakt en het was aangenaam om te merken dat we de machine zonder enig onhandig of storend geluid konden gebruiken. Dit is een geweldige functie voor mensen die in een appartement wonen of gewoon liever stille apparaten hebben. Het LatteGo-melksysteem is ook super stil en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het gebruik van de machine zonder zorgen kan gebeuren.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Energieverbruik

Bespaar stroom en geld met de Philips LatteGo!

Energieverbruik testen is van essentieel belang om te begrijpen hoeveel stroom een koffiemachine verbruikt en hoe efficiënt deze is in vergelijking met andere machines. Bij het testen van de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 is gebleken dat deze machine vrij zuinig is, met een gemiddeld stroomverbruik van 1500 watt. Dit is een stuk lager dan veel andere volautomatische espressomachines op de markt, wat betekent dat u zowel tijd als geld bespaart op uw stroomrekening.

Bij het vergelijken van de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 met andere koffiemachines, hebben we gemerkt dat dit apparaat een van de meest efficiënte op de markt is. De machine heeft een automatische uitschakelfunctie, wat betekent dat deze uitgaat na maximaal vijf minuten inactiviteit. Dit bespaart niet alleen energie, maar verlengt ook de levensduur van de machine en vermindert het risico op oververhitting.

Bovendien is de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een milieuvriendelijke koffiemachine. Dankzij de AquaClean-filter hoeft u minder vaak te ontkalken en kunt u tot 5000 kopjes koffie zetten zonder het filter te hoeven vervangen. Dit betekent dat u minder afval genereert en de levensduur van de machine verlengt, waardoor u zowel geld als het milieu bespaart.

Energieverbruik-vooraanzicht2
.

Onderhoudskosten

Weinig onderhoud, veel koffieplezier!

De Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 heeft een duurzaam ontwerp en is ontworpen om lang mee te gaan. Het apparaat is voorzien van hoogwaardige keramische molens die wel 20.000 kopjes versgemalen koffie kunnen produceren. Dit zorgt voor minder slijtage en minder onderhoud aan de motor en andere onderdelen van de koffiemachine. Af en toe ontkalken is wel noodzakelijk voor het behoud van de machine, maar gelukkig is de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 voorzien van een handige AquaClean-filter. Deze filter zorgt ervoor dat de machine tot 5000 kopjes koffie kan zetten zonder dat er ontkalkingswerkzaamheden nodig zijn. Dit bespaart niet alleen kosten, maar ook tijd en moeite.

Het LatteGo-melkschuimsysteem van de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 is ontworpen voor gemakkelijk gebruik en onderhoud. Het systeem bestaat uit slechts twee onderdelen, die gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken zijn. Bij het dagelijkse onderhoud van de machine hoeven er geen buizen of slangen gereinigd te worden, waardoor de kosten voor onderhoud en reparaties laag blijven. Bovendien is het schoonmaken van het apparaat eenvoudig en snel dankzij de volledig afneembare zetgroep. Zo kunt u snel weer genieten van een heerlijke kop koffie zonder al te veel gedoe.

De Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 is voorzien van vier gebruikersprofielen, waarmee u uw eigen recepten kunt opslaan. Dit is niet alleen handig voor het personaliseren van uw favoriete koffievarianten, maar ook voor het verminderen van onderhoudskosten. Als u uw eigen recepten opslaat, voorkomt u dat onervaren gebruikers de machine verkeerd gebruiken en daardoor schade veroorzaken. Bovendien kunnen bezoekers hun eigen koffievoorkeur invoeren met behulp van het gastprofiel, zodat uw persoonlijke voorkeur bewaard blijft. Het gebruik van de gebruikersprofielen zorgt voor minder onderhoud en reparaties, omdat de machine niet snel verstopt raakt door verkeerd gebruik.

Onderhoudskosten-zijaanzicht2
.

Smaaktesten

Proef de perfectie met Philips LatteGo!

Dat is natuurlijk de vraag die we willen beantwoorden bij het testen van de Philips LatteGo 5400 serie EP544790. Met dit apparaat kun je 12 verschillende koffievariaties maken, dus we hebben ons echt kunnen uitleven bij het proeven van al deze variaties. Wat ons meteen opviel, was de volle smaak van de koffie. Het aroma extract-systeem is echt een mooie toevoeging en zorgt voor optimale balans tussen de koffiezettemperatuur en het aroma. Het resultaat is een heerlijk kopje koffie, waarbij de smaken perfect in balans zijn en je cup elke keer weer met de perfecte temperatuur, smaak en cremalaag vullen!

Het is belangrijk om te vermelden dat de verschillende koffie variaties op de Philips LatteGo 5400 serie EP544790 een geheel eigen smaakbeleving met zich meebrengen. Naast de gewone koffie kun je er ook een espresso, cappuccino, latte macchiato en flat white mee maken. Het viel ons op dat alle variaties heerlijk smaakten en je echt de verschillende smaken en aroma’s kon proeven. Zo was de latte macchiato bijvoorbeeld heerlijk romig en kon je de sterkere smaak van de espresso echt goed proeven.

Het melkschuimlaagje dat je met de LatteGo kunt maken, is ook zeker het vermelden waard. Het melkschuim was heerlijk glad en zijdezacht, precies zoals het hoort bij een goede cappuccino of latte macchiato. Het systeem is dus niet alleen heel gemakkelijk in gebruik, maar zorgt ook nog eens voor een geweldige smaakbeleving. Kortom, als je een echte koffieliefhebber bent en op zoek bent naar een apparaat waarmee je de perfecte koffievariaties kunt maken, dan is de Philips LatteGo 5400 serie EP544790 zeker een aanrader!

Smaaktesten-sfeerfoto2
.

Philips lattego 5400 serie ep544790 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90, was dat niet die volautomatische koffiemachine? Een apparaat van formaat. Je kunt precies aangeven hoe je je koffie drinkt, de aroma’s zijn helemaal in balans. En die keramische molens en Aquaclean-filter? Echt duurzaam. Pak die bak, schenk maar in.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo