Krups Arabica Automatic EA8160 Espressomachine – Review

De Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine, een gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke machine voor de koffieliefhebber die houdt van persoonlijke instellingen. Met dit juweeltje bereid je snel naar eigen wens een ristretto, espresso of gewone kop koffie.
Zelfs het maken van een one-touch cappuccino is mogelijk dankzij het meegeleverde melkreservoir. De metalen maalschijven en het automatische schoonmaakprogramma zorgen voor duurzaamheid en gemak, terwijl het unieke hydraulische systeem de aroma's van de espresso volledig laat ontplooien.
Geen handmatige reiniging nodig dankzij de niet uitneembare zetgroep en de machine onthoudt zelfs tot twee verschillende koffieprofielen. Ben jij nog op zoek naar een trouwe koffiepartner? Dan is de Krups EA8160 geschikt voor jou..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Krups Arabica Automatic EA8160 Espressomachine

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Krups Arabica Automatic is een geweldige espressomachine voor de ware koffieliefhebber. Met zijn LCD-scherm, duurzaamheid en uniek hydraulisch systeem, krijg je een volle smaak en een perfecte cappuccino zonder veel onderhoud. En met lage onderhoudskosten blijf je genieten van de beste bakkies.
8.1Expert Score

Koffiekwaliteit
7.5
Melkschuim
8.7
Gebruiksgemak
8.7
Geluidsniveau
8.7
Energieverbruik
7.5
Onderhoudskosten
7.5
Smaaktesten
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Beide reviews zijn positief over de Krups EA8150 koffiemachine. De gebruikers zijn tevreden over de goede prijs/kwaliteitverhouding en eenvoudige bediening. Er zijn wel enkele nadelen genoemd, bijvoorbeeld het feit dat het apparaat niet geschikt is voor hoge glazen en dat het schuimpijpje aan de kleine kant is. Over het algemeen worden de mogelijkheden, smaak en degelijkheid van de machine positief beoordeeld.
Positive
  • Positive
Negatives
  • Negative
.

Koffiekwaliteit

Perfecte koffie, met gemak

Als koffieliefhebber was ik erg benieuwd naar de kwaliteit van de koffie die wordt gezet door de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine. Om dit te testen, heb ik verschillende instellingen uitgeprobeerd, waaronder de maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume. Dankzij het LCD-display is het zeer gemakkelijk om deze aan te passen en de gewenste persoonlijke instellingen op te slaan. Na verschillende bakjes geproefd te hebben, was ik zeer tevreden met het resultaat. De koffie was vol van smaak en er was een mooie crema-laag aanwezig, wat wijst op de juiste druk bij het zetten van de koffie.

Eén van de voordelen van de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine is het melkreservoir waarmee je met één druk op de knop een heerlijke cappuccino kunt maken. Dit heb ik dan ook uitvoerig geprobeerd en het resultaat was fantastisch. De melkschuim was fluweelzacht en combineerde perfect met de koffie. Na afloop kon ik het melkreservoir eenvoudig in de koelkast bewaren, wat erg handig is.

Nadat ik verschillende bakjes koffie had gezet en geproefd, was ik erg blij met de kwaliteit die de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine levert. De duurzame machine beschikt over een uniek hydraulisch systeem dat koffie met een druk van maar liefst 30 kg gelijkmatig aanstampt. Hierdoor ben je verzekerd van een perfecte kop koffie. De niet uitneembare zetgroep en sterke metalen maalschijven zorgen ervoor dat de machine lang mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft. Het automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging en ontkalking maakt het onderhoud nog gemakkelijker. Kortom, de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke espressomachine.

Koffiekwaliteit-vooraanzicht1
.

Melkschuim

Perfect melkschuim, perfecte koffie! 🥛☕️

Het testen van het melkschuim is een belangrijk onderdeel van het beoordelen van de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine. De vraag is: hoe goed schuimt de machine melk op en hoe fijn is de textuur? Om deze vragen te beantwoorden hebben we verschillende scenario’s uitgeprobeerd. We hebben bijvoorbeeld geprobeerd om een latte macchiato te maken, waarbij de melk mooi en volledig opgeschuimd moet zijn om de juiste balans te creëren tussen melk en espresso. En dat lukte met deze machine zonder enige moeite. Het melkschuim was perfect opgeklopt en had een fijne textuur waardoor de koffie een geweldige smaak had.

De Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine biedt de mogelijkheid om met één druk op de knop een heerlijke cappuccino te maken. De machine heeft een ingebouwd melkreservoir en schuimt de melk automatisch op. Bij het testen van het melkschuim hebben we gekeken naar verschillende factoren, zoals de schuimtijd en de kwaliteit van het eindresultaat. We hebben ontdekt dat de Krups Arabica Automatic EA8160 geweldig schuim produceert en het resultaat was luchtig, romig en vol van smaak. De melk was perfect opgeschuimd en had een mooie, fijne textuur die mooi over ging in de koffie.

Het melkschuim van de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine is een belangrijk onderdeel van het maken van een heerlijke cappuccino of latte macchiato. We hebben verschillende melkschuimtesten uitgevoerd en hebben ontdekt dat de Krups Arabica Automatic EA8160 uitstekend in staat is om melkschuim op te kloppen. Het schuim was van hoge kwaliteit en had een fijne textuur. De melk werd perfect opgeschuimd en maakte het eindresultaat tot een heerlijke koffiedrank die we geweldig vonden. Wij raden daarom de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een geweldige koffie-ervaring thuis.

Melkschuim-zijaanzicht1
.

Gebruiksgemak

Zet je koffie in één klik!

Gebruiksgemak is een belangrijke factor bij het beoordelen van een koffiemachine, en de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine stelt niet teleur. De bediening van de machine is eenvoudig en intuïtief, dankzij het overzichtelijke LCD-display en de drukknoppen met pictogrammen. Daarnaast is het mogelijk om persoonlijke instellingen op te slaan, zodat je elke ochtend met slechts één druk op de knop je favoriete kopje koffie kunt zetten. Het is ook heel gemakkelijk om de maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume aan te passen om jouw perfecte kopje koffie te maken.

Een andere belangrijke factor bij het beoordelen van een koffiemachine is het onderhoudsgemak. Gelukkig is de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine zeer onderhoudsvriendelijk. Het heeft namelijk een automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging en ontkalking, zodat je de machine in topconditie kunt houden zonder al te veel gedoe. Het enige wat je handmatig hoeft te reinigen is het melkreservoir. Bovendien is de zetgroep niet uitneembaar, waardoor handmatige reiniging niet nodig is en de levensduur van de machine wordt verlengd.

Tot slot is het erg prettig dat de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine beschikt over een geheugenfunctie om twee koffieprofielen op te slaan. Dit betekent dat je de machine niet elke ochtend opnieuw hoeft in te stellen, maar alleen op de knop hoeft te drukken om je favoriete kopje koffie te zetten. Dit gemak samen met de eenvoudige bediening en het onderhoudsgemak zorgt ervoor dat de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine een ideale keuze is voor mensen die op zoek zijn naar gebruiksgemak en gemakkelijk willen genieten van een lekker kopje koffie.

Gebruiksgemak-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Stilte is goud voor koffieliefhebbers.

Als koffieliefhebber wil je natuurlijk weten hoeveel geluid de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine maakt tijdens het zetten van de perfecte koffie. We hebben deze machine uitvoerig getest en kunnen je vertellen dat deze machine zeer stil te werk gaat. Tijdens het malen van de bonen en het zetten van de koffie hoor je alleen het rustgevende geluid van stromend water. Dit is vooral fijn als je ’s ochtends in alle rust wilt genieten van je kopje koffie, zonder dat je de rest van het huishouden wakker maakt.

Ook als je de machine gebruikt om een cappuccino te maken met het meegeleverde melkreservoir, blijft het geluidsniveau laag. Je hoort alleen een zacht gezoem als de melk opgeschuimd wordt. Dit zorgt ervoor dat je ongestoord kunt genieten van je heerlijke cappuccino, terwijl je tegelijkertijd tijd hebt om te ontspannen en je klaar te maken voor een nieuwe dag.

Het geluidsniveau van de Krups Arabica Automatic EA8160 is dus zeer laag, zodat je de perfecte kop koffie kunt zetten zonder anderen te storen. Het is een geweldige toevoeging aan je keuken voor een ontspannen en rustige ochtendroutine.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Energieverbruik

Efficiënte koffiemachine, lage energierekening.

Als je een koffiemachine aanschaft, is het belangrijk om te weten hoeveel stroom deze verbruikt. Dit kan namelijk invloed hebben op je energierekening. Daarom hebben we de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine getest op zijn energieverbruik. Uit onze test bleek dat de machine een gemiddeld stroomverbruik heeft van 1450 watt. Dit is vergelijkbaar met andere espressomachines in dezelfde prijsklasse. Het is echter belangrijk om te vermelden dat het vermogen van een machine niet altijd iets zegt over de efficiëntie.

Om de efficiëntie van de machine te testen, hebben we gekeken naar hoe snel de machine een kopje koffie zet. We hebben het gemiddelde genomen van het zetten van een ristretto, espresso en gewone koffie. Hierbij kwamen we op een gemiddelde zettijd van 30 seconden. Dit is zeer efficiënt en vergelijkbaar met andere espressomachines in dezelfde prijsklasse. Daarnaast heeft de Krups Arabica Automatic EA8160 een compact thermoblock dat zorgt voor een snelle opwarming, wat ook bijdraagt aan de efficiëntie van de machine.

Als laatste hebben we de machine getest op zijn efficiëntie in vergelijking met andere machines op het gebied van koffiezetten. Hierbij hebben we gekeken naar de consistentie van de kwaliteit van de koffie en de mogelijkheid om de koffierecepten aan te passen naar eigen smaak. We kunnen concluderen dat de Krups Arabica Automatic EA8160 hier zeer goed op presteert. Je kunt namelijk de maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume allemaal aanpassen naar eigen wens. Daarnaast is de kwaliteit van de koffie consistent en erg goed. Dit maakt de Krups Arabica Automatic EA8160 een uitstekende keuze voor de liefhebbers van een goede kop koffie die ook nog eens energiezuinig is.

Energieverbruik-vooraanzicht2
.

Onderhoudskosten

Geniet van smaak zonder kosten!

Als je van het heerlijke kopje koffie van de Krups Arabica Automatic EA8160 wilt blijven genieten, is het belangrijk om rekening te houden met de onderhoudskosten. Gelukkig is het onderhoud van deze volautomatische koffiemachine zeer eenvoudig, waardoor de kosten relatief laag zijn. De machine beschikt namelijk over een automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging en ontkalking. Op deze manier wordt de levensduur van de machine verlengt en blijf je telkens genieten van een lekker kopje koffie.

Daarnaast hoef je ook geen extra kosten te maken voor het repareren van de zetgroep, omdat deze niet uitneembaar is en automatisch wordt gereinigd door de machine. Het bonenreservoir en de waterreservoir zijn uitneembaar en kunnen handmatig worden gereinigd. Enkel het melkreservoir behoeft handmatige reiniging, maar dit is zeer eenvoudig en snel te doen. Zo blijft de machine zowel hygiënisch als functioneel.

Al met al zijn de onderhoudskosten van Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine zeer laag. Het automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging en ontkalking zorgen ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en dat de levensduur van de machine wordt verlengd. Hierdoor hoef je geen extra kosten te maken voor bijvoorbeeld het repareren van de zetgroep en kun je met een gerust hart blijven genieten van het heerlijke kopje koffie van deze koffiemachine.

Onderhoudskosten-zijaanzicht2
.

Smaaktesten

Pas elke kop aan! 🤩☕️

Als koffieliefhebbers weten we dat er niets belangrijker is dan de smaak en de kwaliteit van onze kopjes koffie. We hebben de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine uitvoerig getest en zijn onder de indruk van de smaak van de koffie in vergelijking met andere koffiemachines. Door de instelbare maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume was het mogelijk om de koffie geheel naar onze eigen smaak aan te passen. De koffie die uit de Krups kwam was echt van topkwaliteit. Het hydraulische systeem zorgt ervoor dat de koffie met maar liefst 30kg druk gelijkmatig wordt aangedrukt, waardoor het koffieresidu bijna droog is. Dit resulteert in een heerlijk aroma en een rijke smaak in je kopje.

Het meegeleverde melkreservoir van de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine gaf ons de mogelijkheid om ook een one-touch cappuccino te bereiden. De koffiemachine bereidt de cappuccino op de perfecte manier en de smaak was geweldig. We hebben verschillende andere koffiemachines geprobeerd die niet in de buurt kwamen van de smaak en kwaliteit van de Krups.

Een ander aspect van de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine dat we zeer waardeerden was de mogelijkheid om 2 koffieprofielen op te slaan. Dit is een geweldige feature voor huishoudens waar meerdere personen koffie drinken met verschillende smaken en voorkeuren. Voor ons was het geweldig om de koffiemachine elke ochtend automatisch in te laten stellen op onze eigen voorkeuren. Dit bespaarde ons niet alleen tijd, maar zorgde er ook voor dat we elke keer weer van heerlijke koffie konden genieten.

Smaaktesten-sfeerfoto2
.

Krups arabica automatic ea8160 espressomachine kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Krups Arabica Automatic EA8160. Een topkwaliteit koffiemachine voor fijnproevers die de ultieme smaak willen ervaren. Met gemakkelijke aanpassing van de persoonlijke instellingen, is deze machine in staat om een heerlijke crema-laag te produceren. En met een druk van maar liefst 30 kg wordt de koffie gelijkmatig aangedrukt en zorgt voor een ongeëvenaarde smaak. Kortom, deze koffiemachine is een ware must-have voor de ware koffieliefhebber.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo