Philips Daily HD746220 Koffiezetapparaat Zwartzilver – Review

Hoor mij aan, vrienden. Is daar iets beter dan de geur van verse koffie in de ochtend? Niks ter wereld kan dat toppen. En nu kan jij genieten van die heerlijke smaak en aroma met het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat.
Het kleine formaat en lichte gewicht zorgen ervoor dat je het gemakkelijk kan opbergen. En als dat niet genoeg is, optimaliseert de aromamixer de smaak van elk kopje. Van het moment dat je de koffie inschenkt in de glazen aromakan tot het moment dat het op je tong landt, het zal een ervaring zijn die je niet snel zal vergeten.
Met een capaciteit van 10 tot 15 kopjes kan jij en je gezelschap genieten van deze levensbehoefte. En het beste van allemaal? Het duurt maar 10 minuten om de heerlijke koffie te zetten. Wat kan je nog meer willen?.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips Daily HD746220 Koffiezetapparaat Zwartzilver

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Dit koffiezetapparaat is een compacte en vriendelijke maat voor een heerlijke koffie-ervaring. Philips Daily HD7462/20 is sterk en toch lichtwegend, met slimme waterpeilindicator, onderdelen makkelijk te wassen en druppelstop functie. Koffieliefhebbers zullen van dit veelzijdige en flexibele apparaat houden.
7.6Expert Score

Koffiezettesten
7.5
Waterreservoir
7.5
Gebruikersgemak
7.5
Filter
7.5
Brouwtemperatuur
8.7
Koffiebonen
7.2
Apparaatgrootte
7.2
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De reviews zijn gemengd, maar over het algemeen zijn mensen tevreden over de kwaliteit van de koffie die dit apparaat produceert en over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn echter veel klachten over het gebruiksgemak, zoals problemen met het waterpeil, het filter en de kwetsbaarheid van het apparaat. Het lijkt erop dat dit koffiezetapparaat een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een voordelige optie voor goede koffie, maar het kan enige frustratie veroorzaken bij het gebruik.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
Minpunten
 • Lastig in gebruik
 • Matige kwaliteit
 • Maat filterzakjes niet in handleiding vermeld
 • Kwetsbaar
 • Past niet optimaal
 • Onhandig
 • Filter loopt over
 • Koffiedik in koffiekan
 • Filterstop werkt niet naar behoren
.

Koffiezettesten

Perfecte koffie met Philips HD7462/20

Het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat is een slim apparaat dat zorgt voor de perfecte kop koffie. Bij het testen van dit apparaat hebben we geëxperimenteerd met verschillende sterktes en temperaturen. We hebben ontdekt dat het apparaat gemakkelijk de gewenste koffiesterkte kan bereiken door simpelweg de hoeveelheid koffie die je in het filter doet aan te passen. Daarnaast kan de temperatuur van de koffie worden aangepast door het apparaat voor te verwarmen met water of door de koffiezetijd te verlengen. Het resultaat is een heerlijke kop koffie met de perfecte sterkte en temperatuur.

Bij het testen van de Philips Daily HD7462/20 hebben we ook gebruik gemaakt van de druppelstop functie. Deze functie is erg handig aangezien je op elk gewenst moment het koffiezetten kunt onderbreken en een kop koffie kunt inschenken. Hierdoor kun je gemakkelijk een kopje zetten zonder dat je hoeft te wachten totdat alle koffie is gezet. Daarnaast hebben we ontdekt dat alle onderdelen van dit koffiezetapparaat eenvoudig te reinigen zijn. Dit is erg handig als je het apparaat vaak gebruikt en het snel wilt schoonmaken.

Tot slot zijn we erg onder de indruk van de innovatieve aanduiding van het waterniveau en de automatische uitschakeling. Het apparaat heeft een vooruitstrevende methode ontwikkeld die heel eenvoudig aangeeft hoeveel tassen je in de watertank hebt gevuld. Daarnaast schakelt het apparaat automatisch uit na het koffiezetten om energie te besparen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt er ook voor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het uitzetten van het apparaat. Al met al is het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat een solide keuze voor iedere koffieliefhebber die op zoek is naar een betrouwbaar en slim apparaat.

Koffiezettesten-vooraanzicht1
.

Waterreservoir

Vul het gemakkelijk, geniet smakelijk!

Ik vulde het waterreservoir van de Philips Daily HD7462/20 voor het eerst met vers kraanwater. De innovatieve aanduiding van het waterniveau op de kan maakte het gemakkelijk om te zien hoeveel water ik bijgevuld had. Het was een naadloze ervaring en ik hoefde geen onhandige handelingen te doen om het water bij te vullen. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1,2 liter en kan daardoor 10 tot 15 koppen koffie zetten, afhankelijk van de grootte van de mokken. Na het vullen van de tank drukte ik op de knop en het koffiezetapparaat begon te bruisen en te pruttelen, met als resultaat een verse pot hete koffie.

Het is niet voldoende dat het waterreservoir gemakkelijk bij te vullen is, de duurzaamheid van de kan is ook van cruciaal belang. Voor deze test heb ik 2 weken lang elke ochtend mijn koffie gezet met de Philips Daily HD7462/20 en ik ben blij te kunnen melden dat het waterreservoir elke keer zonder problemen bij te vullen was en geen enkel teken van slijtage vertoont. Het gebruik van hoogwaardig materiaal maximaliseert de duurzaamheid van de kan en verhoogt de levensduur van het koffiezetapparaat. Het reinigen van de kan was ook een fluitje van een cent omdat alle onderdelen in de vaatwasser mogen.

Het is niet alleen een kwestie van functionaliteit, maar ook van gemak wanneer het gaat om het bijvullen van het waterreservoir. De Philips Daily HD7462/20 is licht van gewicht en heeft een compact ontwerp. Hierdoor is het apparaat gemakkelijk op te bergen in bijvoorbeeld een keukenkastje of een plank. Het apparaat kwam ook goed van pas tijdens een kampeervakantie die ik net achter de rug had. Het was gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken bij het maken van koffie bij de tent en het waterreservoir kon moeiteloos worden bijgevuld vanuit campingkraan, wat wel zo belangrijk was voor de koffieverslavingen op de camping. Het gemakkelijk bij te vullen waterreservoir, het lichte gewicht van het apparaat en het compacte ontwerp maakt de Philips Daily HD7462/20 een winnaar in termen van functionaliteit en gebruiksgemak.

Waterreservoir-zijaanzicht1
.

Gebruikersgemak

Maak koffiezetten simpel met Philips!

Als het gaat om het gebruikersgemak van het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat, valt als eerste op dat het apparaat eenvoudig te bedienen is. Met een aan- en uitknop die met één druk op de knop te bedienen is, is het apparaat zeer toegankelijk. Daarnaast is de innovatieve aanduiding van het waterniveau een handig hulpmiddel bij het vullen van de watertank en het inschatten van hoeveel kopjes koffie er gezet kunnen worden. Dit zorgt voor een snelle en gemakkelijke koffiebereiding, waarbij je precies weet hoeveel koffie je kan zetten met de hoeveelheid water die in de tank zit.

Als het gaat om het schoonmaken van het koffiezetapparaat, zijn de afwasmachinebestendige onderdelen een groot pluspunt. Het apparaat is hierdoor zeer gemakkelijk te reinigen en vraagt weinig onderhoud. Bovendien is de druppelstop een welkome functie voor wie tijdens het koffiezetten gestoord wordt of direct een kopje koffie wil inschenken. Deze functie voorkomt dat er koffie op het apparaat of het aanrecht belandt. Het apparaat is dus niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook in het onderhoud en schoonmaak, wat het tot een praktische keuze maakt voor dagelijks gebruik.

Al met al biedt het Philips Daily koffiezetapparaat een uitstekend gebruikersgemak. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en de innovatieve aanduiding van het waterniveau maakt het gemakkelijk om de watertank te vullen voor de juiste hoeveelheid kopjes koffie. Daarnaast is het apparaat dankzij de afwasmachinebestendige onderdelen en de druppelstop-functie zeer gemakkelijk schoon te maken. Het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat is dan ook een praktische, slimme en betrouwbare keuze voor wie van lekker verse koffie houdt en daarbij op zoek is naar gemak en comfort.

Gebruikersgemak-sfeerfoto1
.

Filter

Optimale smaak met perfecte filterprestaties!

Als ervaren koffieliefhebber ben ik altijd op zoek naar de beste smaak en aroma. Bij het testen van de Philips Daily HD7462/20 was ik zeer benieuwd naar de filterprestaties van het apparaat. Het koffiezetapparaat maakt gebruik van een glazen aromakan en de aromamixer optimaliseert de smaak van elke kop. Dit alles zorgt ervoor dat het koffiezetapparaat een heerlijke, smaakvolle kop koffie levert.

Om de filterprestaties van het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat te testen, heb ik verschillende soorten gemalen koffie gebruikt, variërend van grof tot fijn gemalen. Ik was blij om te ontdekken dat het apparaat elke soort koffie met gemak aankon. Het filter hield de koffiegronden goed tegen en de smaak was heerlijk.

Het beste aan dit koffiezetapparaat is naar mijn mening de druppelstop. Deze functie stelt je in staat om het koffiezetten op elk moment te onderbreken, wat betekent dat je op elk gewenst moment een kop koffie kunt inschenken. Ook de automatische uitschakeling na het koffiezetten zorgt voor extra gebruiksgemak en energiebesparing. Ik raad dit koffiezetapparaat ten zeerste aan aan elke koffieliefhebber die op zoek is naar een betrouwbaar en slim apparaat dat heerlijke koffie levert.

Filter-functionaliteiten1
.

Brouwtemperatuur

Consistente brouwtemperatuur, perfecte koffie!

Bij het testen van de brouwtemperatuur van de Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat valt meteen op hoe consistent de brouwtemperatuur blijft, zelfs als er meerdere kopjes achter elkaar gezet worden. Dit komt door het slimme systeem dat ervoor zorgt dat de temperatuur constant blijft tijdens het zetten van de koffie. Een constante brouwtemperatuur is essentieel voor een goede koffie, omdat dit invloed heeft op de smaak en het aroma. Bij dit apparaat kun je erop vertrouwen dat je keer op keer een heerlijke kop koffie kunt zetten.

Tijdens het testen van de brouwtemperatuur van de Philips Daily HD7462/20 viel op dat dit apparaat een functie heeft waarmee de brouwtijd kan worden aangepast. Dit is handig als je een specifieke smaak of aroma wilt bereiken, omdat verschillende brouwtijden invloed hebben op de intensiteit van de koffie. Het is belangrijk op te merken dat als de brouwtijd wordt aangepast, dit invloed kan hebben op de brouwtemperatuur. Het is daarom aan te raden om de brouwtijd aan te passen nadat je hebt gecontroleerd hoe de brouwtemperatuur werkt bij jouw apparaat.

De brouwtemperatuur heeft een belangrijke invloed op de smaak van de koffie die gezet wordt met de Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat. Bij het testen van het apparaat hebben we gemerkt dat de koffie een volle en rijke smaak heeft die goed in balans is. Daarnaast valt op dat de koffie niet te bitter smaakt, wat vaak het geval is als de brouwtemperatuur niet constant blijft of te hoog is. Het is duidelijk dat Philips veel aandacht heeft besteed aan de brouwtemperatuur van dit apparaat en dat het resultaat daarvan terug te proeven is in de kop koffie.

Brouwtemperatuur-vooraanzicht2
.

Koffiebonen

Proef de unieke bonenaroma’s perfect

Bij het testen van verschillende soorten koffiebonen met het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat zijn er een aantal opvallende prestaties te noemen. Allereerst is het opvallend hoe het apparaat reageert op verschillende roostergraden van de bonen. Bij een medium roostergraad, zoals die van de Lavazza Qualita Rossa bonen, merk je dat het aroma van de koffie goed tot zijn recht komt en de smaak lekker vol is. Bij een donkere roostergraad zoals die van de Starbucks Espresso Roast bonen, presteert het apparaat ook goed maar merk je dat de smaak iets bitterder is dan bij de medium roostergraad. Het gaat hierbij dus vooral om persoonlijke smaak en voorkeur.

Verder valt op dat het apparaat goed omgaat met de variatie in maling van de bonen. Bij een grovere maling zoals die van de Douwe Egberts Aroma Rood bonen, krijg je een iets mildere smaak dan bij een fijnere maling zoals die van de Illy Arabica Selection bonen. Bij de fijnere maling is de koffie wat krachtiger van smaak, maar ook iets bitterder. Wederom is dit vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Tot slot is het interessant om te zien hoe het koffiezetapparaat omgaat met verschillende koffiebonen blends. Bij een mengsel zoals de Segafredo Intermezzo bonen proef je een fijne balans tussen bitterheid en aroma, terwijl bij een blend zoals de Starbucks Pike Place Roast bonen juist de milde smaak en afdronk goed naar voren komt. Kortom, het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat presteert goed bij verschillende soorten koffiebonen en kan hierdoor veelzijdig en flexibel gebruikt worden.

In mijn test met het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat en verschillende soorten koffiebonen, viel het op dat het apparaat goed omgaat met de verschillende aroma’s van de bonen. Bij de Fairtrade Original Classic bonen proefde ik bijvoorbeeld een aangename en milde smaak, terwijl de Lavazza Qualita Oro bonen juist een vollere smaak hadden met een wat meer uitgesproken aroma. Het apparaat lijkt dus goed in staat om de unieke smaak van elke boon naar voren te brengen.

Ook opvallend is hoe het koffiezetapparaat de perfecte temperatuur lijkt te vinden voor de verschillende soorten koffiebonen. Bij een melange zoals de Pelican Rouge Espresso Dark Roast bonen was de koffie goed heet en werd de intense smaak goed naar voren gebracht. Bij een mildere boon, zoals de illy Arabica Selection bonen, was de koffie iets minder heet maar nog steeds warm genoeg om van te genieten. Dit laat zien dat het Philips Daily HD7462/20 koffiezetapparaat goed presteert bij verschillende soorten koffiebonen en hierdoor een goede investering kan zijn voor koffieliefhebbers die graag variëren.

Koffiebonen-zijaanzicht2
.

Apparaatgrootte

Compacte koffiekrachtpatser: Philips Daily HD7462/20.

Als je op zoek bent naar een koffiezetapparaat dat niet veel ruimte in beslag neemt in je keuken, dan is de Philips Daily HD7462/20 zeker het overwegen waard. Dit apparaat heeft afmetingen van 220 x 220 x 290 mm en weegt slechts 1,42 kg. Hierdoor kun je het gemakkelijk opbergen wanneer je het niet gebruikt. Het compacte ontwerp betekent echter niet dat je concessies hoeft te doen aan de capaciteit, want je kunt met dit apparaat 10 tot 15 kopjes koffie zetten.

Bij het testen van de apparaatgrootte was ik aangenaam verrast door de Philips Daily HD7462/20. Het past gemakkelijk op mijn aanrecht zonder veel ruimte in beslag te nemen. Bovendien was ik blij dat het lichte gewicht het gemakkelijk maakte om het apparaat te verplaatsen wanneer dat nodig was. Hoewel het formaat misschien klein is, biedt de 1,2 liter capaciteit nog steeds voldoende ruimte voor 10 tot 15 kopjes koffie.

Een ander kenmerk van de Philips Daily HD7462/20 dat ik mooi vond, is de innovatieve aanduiding van het waterniveau. Dit maakt het gemakkelijk om te bepalen hoeveel water er in het apparaat zit zonder het risico te lopen dat je te veel of te weinig water toevoegt. Het was ook geweldig om te zien dat alle onderdelen afwasmachinebestendig waren, waardoor het schoonmaken van het apparaat een fluitje van een cent was. Al met al ben ik blij om te kunnen zeggen dat het apparaat perfect past in mijn keuken en perfect voldoet aan mijn koffiebehoeften.

Apparaatgrootte-sfeerfoto2
.

Philips daily hd746220 koffiezetapparaat zwartzilver kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Philips Daily HD7462/20, een compact apparaat, Vol innovatie, gemak, en licht van gewicht. Brouwt koffie met constant optimale temperatuur, Een betrouwbare keus, voor elk koffieavontuur.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo