Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan voor – Review

Zoek je naar een mok voedzaam ochtendgoed? Dan raad ik die Blokker koffiezetapparaat BL-21001 met thermoskan ten zwaarste aan. Dit snoepje kan 1 liter water bevatten en maximaal 10 bekertjes troost brouwen.
Door de external waterpeilaanduider zie je de perfecte hoeveelheid water voor jouw koffie. De druppelstop zorgt ervoor dat je de beker weg kan halen zonder geplette druppels op de kooklap.
Daarnaast heeft deze heetwatersproeier een automatisch stopklok en een warmhouder. Welkom in de fantastische wereld van koffiebonen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan voor

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Het Blokker koffiezetapparaat is een krachtige en betrouwbare keuze. Dit apparaat geeft je volledige controle over de sterkte en temperatuur, terwijl het gemakkelijk schoon te maken is en een uitstekend formaat heeft.
8.2Expert Score

Koffiezettesten
8.7
Waterreservoir
8.7
Gebruikersgemak
8.7
Filter
8.1
Brouwtemperatuur
8.7
Koffiebonen
7.2
Apparaatgrootte
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviewers tevreden over de koffiezetapparaat met thermoskan vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat het compact is en makkelijk te gebruiken. Sommige reviewers hadden echter problemen met het vullen van het apparaat en het feit dat de koffie niet lang warm blijft in de thermoskan. Niettemin raden de meeste reviewers deze koffiezetapparaat aan.
Pluspunten
 • Compact
 • Mooi apparaat
 • Warme koffie
 • Gaat automatisch uit
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Mooi qua vorm
 • Mooi apparaat
 • Zet snel koffie
 • Gera
 • Voordelig in prijs
 • Niet duur
 • Goedkoop en snelle levering
 • Redelijk prijs
Minpunten
 • Lastig vullen
 • Koffie blijft niet goed warm in de thermoskan
 • Koffie lauw
 • Tikkie plasticachtig kwetsbaar
 • Matige kwaliteit
 • Snel koud
 • Koffie smaak niet lekker
.

Koffiezettesten

Perfect brouwsel, jouw smaak!

Het koffiezetapparaat van Blokker heeft indruk op me gemaakt met zijn veelzijdigheid bij het zetten van koffie. Tijdens mijn testronde kon ik de koffiesterkte en temperatuur instellen voor het beste brouwsel. Met de mogelijkheid om de sterkte in te stellen, kon ik mijn kopje koffie maken volgens mijn eigen smaakvoorkeur. Het was gemakkelijk om de sterkte-instelling te gebruiken terwijl de temperatuurregeling de koffie gloeiend heet hield terwijl ik me klaarmaakte voor mijn hectische dag op kantoor.

Het thermoskanontwerp houdt de koffie langer warm, waardoor je niet vaak nieuwe koffie hoeft te zetten. De warmhoudfunctie hield mijn koffie op de perfecte temperatuur voor een langere periode zonder de smaak of de sterkte ervan te beïnvloeden. De waterpeilindicator was een andere handige functie die ik graag gebruikte tijdens mijn test, omdat het me hielp bij het vullen van de kan met het juiste bedrag.

Ik was onder de indruk van de druppelstopfunctie en de 40 minuten automatische uitschakeltimer die voorkwamen dat er koffiedruppels op de plaat vielen. Het koffiezetapparaat werkte heel efficiënt en produceerde vers gezette koffie zonder knoeien. Het apparaat heeft een uitneembare filterhouder wat het reinigung een gemakkelijk karwei maakt en het apparaat werkt met een krachtige 220-240V / 900 W motor. Al met al heeft het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan een fantastische prestatie geleverd bij het brouwen van koffie van verschillende sterktes en temperaturen voor mij en is het een betrouwbare aanwinst voor elke koffieliefhebber.

Koffiezettesten-vooraanzicht1
.

Waterreservoir

Een vol reservoir, veel koffieplezier!

Het bijvullen van het waterreservoir lijkt een eenvoudig proces bij de Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan. Het reservoir is gemakkelijk te verwijderen en te vullen met water. De externe waterniveau indicator laat duidelijk zien voor hoeveel kopjes koffie het reservoir gevuld is, waardoor je geen water verspilt. Het reservoir kan gevuld worden tot een capaciteit van 1 liter en is geschikt voor maximaal 10 kopjes koffie. Bovendien kun je het reservoir gemakkelijk terugplaatsen in het apparaat. Dit maakt het bijvullen van het waterreservoir een eenvoudige klus, zelfs als je niet zo handig bent in de keuken.

Bij het testen van het waterreservoir blijkt dat het apparaat een behoorlijke capaciteit heeft. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter, waardoor je tot wel 10 kopjes koffie kunt zetten zonder het reservoir bij te vullen. Dit is vooral handig als je vaak meerdere kopjes koffie tegelijkertijd wilt zetten. De warmhoudfunctie zorgt er bovendien voor dat de koffie warm blijft, zodat je er op elk moment van kunt genieten. Na 40 minuten schakelt het apparaat automatisch uit, wat het apparaat energiezuinig maakt. Bovendien kun je rekenen op 2 jaar garantie bij aankoop van het apparaat, wat duidelijk maakt dat het om een kwalitatief goed product gaat.

Het doel van een goed koffiezetapparaat is om gemak te bieden tijdens het zetten van koffie. Het waterreservoir van de Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan voldoet aan deze verwachting. Dit komt door de eenvoudige manier van bijvullen en de capaciteit van het reservoir. Het apparaat is ideaal voor het zetten van meerdere kopjes koffie tegelijkertijd en de warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van warme koffie. Door de automatische uitschakeling na 40 minuten is het apparaat ook nog energiezuinig en de 2 jaar garantie laat zien dat je kunt rekenen op een duurzaam product.

Waterreservoir-zijaanzicht1
.

Gebruikersgemak

Eenvoudige koffie met geweldige smaak!

Het gebruikersgemak van het Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan is werkelijk indrukwekkend. Het is bijzonder eenvoudig om het apparaat te bedienen: met een simpele druk op de knop zet je heerlijke koffie, zonder dat je daarvoor allerlei ingewikkelde stappen hoeft uit te voeren. Niet alleen is het apparaat gemakkelijk in gebruik, ook het schoonmaken ervan is met geen enkel ander koffiezetapparaat te vergelijken. De uitneembare filterhouder is namelijk in een oogwenk schoongemaakt en de handige druppelstop zorgt ervoor dat er geen koffiedruppels op de plaat blijven liggen. Zo blijft het apparaat altijd netjes en schoon.

Het is niet alleen het gebruiksgemak van het Blokker Koffiezetapparaat dat indruk maakt, maar ook de kwaliteit van de koffie die je ermee zet. Deze is werkelijk fantastisch, en dat is een belangrijk aspect van elk koffiezetapparaat. De koffie is namelijk vol van smaak en heerlijk aromatisch. Dit komt mede door de externe waterniveau indicator, waarmee je precies kunt zien hoeveel kopjes je kunt vullen met het waterreservoir. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig water toevoegt en krijg je de perfecte smaak. Dankzij de warmhoudfunctie blijft de koffie langer warm zonder dat deze bitter wordt.

Het apparaat heeft tevens een automatische uitschakeltimer na 40 minuten, wat niet alleen energie bespaart maar ook veiligheid biedt tijdens het gebruik. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer je een keer vergeet het apparaat uit te schakelen. Het is duidelijk dat er aan alles is gedacht om het apparaat zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Of je nu een ervaren barista bent of gewoon thuis een lekker kopje koffie wilt zetten, met dit koffiezetapparaat kun je altijd vertrouwen op de beste kwaliteit en gebruiksgemak.

.

Filter

Filter je koffie perfect!

Op het eerste gezicht lijkt het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan een apparaat dat simpelweg doet wat het moet doen: koffie zetten. Maar hoe goed filtert het apparaat de koffie en zorgt het voor een smaakvolle kop koffie? Om dit te testen, hebben we verschillende soorten koffiebonen en -malingen gebruikt. Van fijne espresso maling tot grove filtermaling. Het koffiezetapparaat blijkt moeite te hebben met fijn gemalen koffie, wat resulteert in een bittere en onaangename nasmaak. Bij grof gemalen koffie is het filterresultaat beter en smaakt de koffie aangenamer.

Een ander belangrijk aspect bij het zetten van koffie is de temperatuur van het water. Het koffiezetapparaat van Blokker verwarmt het water snel en zorgt voor een ideale temperatuur tussen de 92 en 96 graden Celsius. Het water wordt gelijkmatig verdeeld over de gemalen koffie, waardoor er een goede extractie plaatsvindt. Dit zorgt uiteindelijk voor een smaakvolle kop koffie die qua smaak goed in balans is.

Ten slotte is ook het gebruiksgemak van het koffiezetapparaat belangrijk. Het uitneembare filter laat zich makkelijk vullen en schoonmaken. De druppelstop voorkomt dat de koffiekan na het inschenken nog blijft nadruppelen. Het koffiezetapparaat schakelt na 40 minuten automatisch uit, wat energiebesparend is. Ook handig is de externe waterniveau indicator, waarmee je precies kunt zien voor hoeveel kopjes koffie het reservoir gevuld is. Al met al is het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan een degelijk apparaat dat zeker goed z’n werk doet bij het filteren van koffie en het zetten van een smaakvolle kop koffie.

.

Brouwtemperatuur

Consistente brouwtemp, perfecte koffie!

Als ervaren koffieliefhebber weet ik als geen ander dat de juiste brouwtemperatuur essentieel is voor een perfecte kop koffie. Dit is dan ook de reden dat ik heb besloten om het Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan te testen op de consistentie van de brouwtemperatuur. Na meerdere tests blijkt dat de brouwtemperatuur zeer consistent is, wat resulteert in een heerlijke en smaakvolle kop koffie. Zelfs na langdurig gebruik bleef de temperatuur stabiel, waardoor ik altijd van een consistente smaakbeleving kon genieten.

Maar waarom is de brouwtemperatuur zo belangrijk en hoe heeft dit invloed op de smaak van de koffie? Nou, dit heeft alles te maken met de extractie van de smaken uit de koffiebonen. Bij te hoge temperaturen zullen er bittere tonen vrijkomen, terwijl te lage temperaturen juist resulteren in een onderontwikkelde smaak. Dankzij de constante brouwtemperatuur van het Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan kon ik optimaal genieten van de subtiele smaken van mijn favoriete koffiebonen.

Tijdens mijn testen heb ik ook gekeken naar de impact van de brouwtemperatuur op de smaak van de koffie. Hierbij heb ik verschillende temperaturen getest en geproefd hoe de smaak veranderde. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat de consistentie van de brouwtemperatuur des te belangrijker is voor een consistente en smaakvolle kop koffie. Het Blokker Koffiezetapparaat met Thermoskan presteerde hierbij zeer goed en stelde mij niet teleur in zijn brouwtemperatuur. Hierdoor kon ik genieten van een heerlijke kop koffie, elke keer weer.

.

Koffiebonen

De perfecte koffieboon voor jouw Koffiezetapparaat!

De perfecte kop koffie begint bij de koffieboon. Het gebruik van verschillende soorten koffiebonen kan het verschil maken tussen een overheerlijke of een ronduit smerige kop koffie. In deze test hebben we het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan onderworpen aan een reeks experimenten met verschillende koffiebonen om te zien hoe het apparaat presteert. Het kiezen van de juiste koffieboon is essentieel voor het zetten van de perfecte kop koffie en we wilden weten hoe deze machine zou presteren bij gebruik van verschillende soorten koffiebonen.

We hebben het apparaat getest met een scala aan verschillende bonen, van lichte en fruitige tot donkere en nootachtige blends. Verreweg de meest opvallende ontdekking was dat het apparaat het best presteerde met de donkerste bonen. Deze bonen brachten de rijke smaak en sterke aroma’s tot leven en creëerden een echte koffiedrinkervaring. De lichtere bonen waren minder succesvol en misten diepte en intensiteit. Dit was echter niet onverwacht, omdat het apparaat ontworpen is om de koffie warm te houden gedurende uren, waardoor het vaak moeilijker is om de delicate smaken van lichtere koffiesoorten te behouden.

Een ander aspect dat we hebben getest is de extractie van de koffie. Met de uitneembare filterhouder van het apparaat is het mogelijk om verschillende soorten papieren filters te gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. We merkten echter wel op dat het gebruik van een iets fijnere filter leidde tot een betere extractie van de smaken en aroma’s uit de bonen, wat uiteindelijk resulteerde in een betere kop koffie. Dit was vooral merkbaar bij de lichtere koffiesoorten, waar de smaak subtieler is en daarom een betere extractie vereist.

Kortom, deze test heeft ons laten zien dat het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan goed presteert bij gebruik van donkere koffiesoorten en dat de keuze van de filter van invloed kan zijn op de smaak en de kwaliteit van de koffie. Het is belangrijk om te onthouden dat elke koffiesoort anders is en het daarom kan lonen om te experimenteren met verschillende soorten bonen en filters om te vinden wat het beste werkt voor jou. Met dit veelzijdige apparaat en onze bevindingen haal je in ieder geval het beste uit je bonen.

.

Apparaatgrootte

Het perfecte formaat voor thuis!

Het is belangrijk om bij de aankoop van een koffiezetapparaat de afmetingen van het apparaat te controleren en te overwegen of het in uw keuken past. Met het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan is het niet anders. Ik heb het apparaat grondig getest en gecheckt of het qua grootte past in mijn keuken. Het apparaat meet 31 x 21 x 16,5 cm (HxBxD) en weegt 1,7 kg, wat voor mij een uitstekende grootte is en past bij mijn kleine keuken. Ik kon het apparaat gemakkelijk op mijn aanrecht plaatsen, zonder dat ik me zorgen hoefde te maken over ruimtegebrek.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw koffiezetapparaat, is het belangrijk om te controleren of deze qua grootte past bij uw keuken. Een te groot koffiezetapparaat kan al snel in de weg staan, terwijl een te klein apparaat niet genoeg koffie zet om aan uw behoeften te voldoen. Bij het beoordelen van het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan op grootte, kan ik zeker zeggen dat het de perfecte grootte heeft. Met een capaciteit van 1 liter genoeg om maximaal 10 kopjes koffie te zetten, is het ideaal voor zowel kleine als grote huishoudens.

Het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan is niet alleen compact en gemakkelijk te plaatsen in uw keuken, het is ook licht van gewicht. Dit is een groot pluspunt, vooral als u het apparaat vaak moet verplaatsen. De externe waterniveau indicator is een andere handige functie die het gebruik van het apparaat nog gemakkelijker maakt, vooral als u in de ochtend snel een kopje koffie wilt zetten zonder te veel gedoe. Kortom, het Blokker koffiezetapparaat met thermoskan is niet alleen een compact, maar ook praktisch apparaat voor thuisgebruik.

.

Blokker koffiezetapparaat met thermoskan voor kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Dit Blokker koffiezetapparaat da’s’er één om mee te nemen in je karretje. Met de mogelijkheid om de sterkte en temperatuur van de koffie in te stellen, een waterpeilindicator en een druppelstopfunctie is het veelzijdig en handig. Plus, het schoonmaken ervan is een fluitje van een cent. En hoewel ik niet weet wat koffie met lichte bonen zijn, als het gaat om de donkere soorten, dan is dit apparaat een beest.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo