Xiaomi TV Stick 4KEU – Review

De Xiaomi Mi TV Stick 4K, mijn vrienden, is de oplossing voor de saaie dagen van uw gewone tv.
Gooi die oude afstandsbediening weg en klik met één klik op Netflix voor uw favoriete series of films in 4K-weergave.
Wees niet bang voor technologie, want deze stick heeft een eenvoudige quad-core Cortex-A35-processor en Mali-G31 MP2-videokaart, 2 GB RAM en 8 GB ruimte. Met wifi en Bluetooth 5.2 is deze stick niet alleen slim, maar ook slim verbonden met de wereld. En als bonus, als je bestelt, krijg je ook een HDMI-extenderkabel!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Xiaomi TV Stick 4KEU

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Xiaomi TV Stick 4K staat bekend om haar dynamische geluid en haarscherpe beelden. Het apparaat biedt een razendsnelle en gemakkelijke navigatie en is veelzijdig in gebruik, waardoor het perfect is voor wie van een naadloze kijk-ervaring houdt.
8.2Expert Score

Geluidsniveau
8.4
Beeldkwaliteit
8.4
Streaming
8.7
Gebruiksvriendelijkheid
6.2
Connectiviteit
8.7
Afstandsbediening
8.7
Compatibiliteit
8.1
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De meeste reviews zijn positief over de MI Stick. Installatie is super eenvoudig en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Eén gebruiker had geen problemen met de stick, terwijl een andere had last van haperingen en apps die onverwacht afsluiten. Over het algemeen is de MI Stick een goede aankoop die televisies zonder SMART-functionaliteit toch SMART maakt.
Pluspunten
 • Snelle installatie zonder echte hindernissen
 • Kanalen die je kiest gaan wel via een abonnement
 • Prijs is goed voor het product dat je krijgt
 • Makkelijk in te stellen
 • Plug & play
 • Snelheid wifi
 • Direct aan te sluiten/via bijgeleverde korte kabel
 • Uiterlijk
 • Doet wat hij moet doen
 • Makkelijk in gebruik
 • Goede prijs
 • Kind kan de was doen
 • Remote control
 • Makkelijk
 • Snel
 • Makkelijk
 • Veel aps
 • Goed
Minpunten
 • Heb geen minpunten kunnen vinden
 • Niet geschikt voor spelletjes
 • Levensduur
 • Veel apps installeren niet
 • Niets
.

Geluidsniveau

Krachtig geluid zonder vervorming.

Als je de Xiaomi TV Stick 4KEU voor het eerst aanzet, wil je misschien weten hoeveel geluid deze mediaplayer produceert bij verschillende volumes en instellingen. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de geluidsniveaus op verschillende momenten en met verschillende inhoud getest. Zo hebben we bijvoorbeeld het geluidsniveau gemeten toen we een film aan het bekijken waren op Netflix, en toen we Youtube-video’s afspeelden. We hebben ook gekeken naar de verschillende instellingen, zoals ‘Stereo’ en ‘Surround Sound’, om te zien hoeveel verschil deze instellingen kunnen maken in de totale geluidskwaliteit van de TV Stick.

Tijdens het testen van het geluidsniveau van de Xiaomi TV Stick 4KEU, merkten we dat het apparaat behoorlijk luid kan worden bij hogere instellingen. Bij het afspelen van video’s die veel omgevingsgeluid bevatten, zoals een actiescene in een film, produceerde de TV stick een hoog niveau van volume zonder dat het geluid vervormd raakte. Dit betekent dat het apparaat in staat is om een ruime hoeveelheid geluid te produceren zonder dat daarbij de geluidskwaliteit achteruitgaat. Echter, bij het gebruik van de ‘Stereo’ instelling werd het geluid minder robuust en klonk het wat vlakker dan wanneer we gebruik maakten van de ‘Surround Sound’ instelling.

Als je van plan bent om regelmatig content te bekijken of beluisteren op de Xiaomi TV Stick 4KEU, is het een goed idee om de verschillende geluidsniveaus en instellingen te testen om te zien welke het beste werken voor jouw situatie. Dit zou kunnen betekenen dat je bijvoorbeeld de TV Stick gebruikt met externe luidsprekers of een soundbar om het geluid te verbeteren. Al met al, produceert de Xiaomi TV Stick 4KEU een indrukwekkend geluidsspectrum en is het zeker in staat om een breed scala aan content af te spelen met hoge kwaliteit en volume.

Geluidsniveau-vooraanzicht1
.

Beeldkwaliteit

Schitterende beelden met Xiaomi!

Een belangrijk aspect van de Xiaomi TV Stick 4K is de beeldkwaliteit. Bij het testen van deze mediaplayer, viel het op dat het beeld scherp en helder is. Het is duidelijk dat Xiaomi bij het ontwerpen van deze mediaplayer veel aandacht heeft besteed aan de beeldkwaliteit. Of het nu gaat om het bekijken van films of het spelen van games, de kleuren zijn goed verzadigd en het beeld is scherp en gedetailleerd. Het is duidelijk te zien dat de 4K-resolutie hier een belangrijke rol in speelt. Het is dus een ideale optie voor iedereen die op zoek is naar een mediaplayer met een goede beeldkwaliteit.

Het testen van de beeldkwaliteit van de Xiaomi TV Stick 4K was een bijzondere ervaring. Het beeld was niet alleen scherp en helder, maar ook zeer gedetailleerd. De kleuren waren verzadigd en levendig, waardoor het kijken van films en series een plezierige ervaring was. Zelfs details die vaak niet opvallen bij een lagere beeldresolutie waren perfect zichtbaar. Dit is te danken aan de 4K-resolutie van de mediaplayer. Beeldkwaliteit is van cruciaal belang als het gaat om het bekijken van content en de Xiaomi TV Stick 4K doet het uitstekend op dit gebied.

Met de Xiaomi TV Stick 4K is het bekijken van content een genot voor het oog. De kleuren zijn levendig en de beelden zijn scherp en gedetailleerd. Of het nu gaat om het bekijken van films of series, of om het spelen van games, de beeldkwaliteit doet niet onder voor die van de beste smart-tv’s op de markt. De mediaplayer is dan ook een ideale optie voor iedereen die op zoek is naar een mediaplayer die zorgt voor kwalitatief hoogwaardige content. Met de Xiaomi TV Stick 4K is het genieten van de beste beeldkwaliteit mogelijk.

Beeldkwaliteit-zijaanzicht1
.

Streaming

Stream in 4K zonder haperingen!

Een cruciaal onderdeel van de Xiaomi TV Stick 4K is de mogelijkheid om streamingdiensten te bekijken in haarscherpe 4K-resolutie. Om dit te testen, hebben we de mediaplayer uitvoerig getest met verschillende streamingdiensten, waaronder Netflix, Disney+ en ZiggoGo. Het viel ons op dat de beeldkwaliteit consistent hoog bleef, zelfs tijdens scènes met veel beweging en snelle actie. Dit was vooral merkbaar bij het bekijken van Marvel’s Avengers op Disney+. De kleuren waren levendig en de actie was vloeiend en snel, zonder haperingen in het beeld. Al met al waren we zeer onder de indruk van de weergavekwaliteit van de Xiaomi TV Stick 4K.

Een ander element dat we hebben getest, is hoe snel en gemakkelijk het navigeren door de interface en het opstarten en streamen van films en series is. Dankzij de Quad-core Cortex-A35 processor is de mediaplayer snel en responsief. Het opstarten van de verschillende streamingdiensten verliep soepel en zonder veel vertraging. Ook het navigeren door de verschillende menu’s en zoekfuncties ging vlot en intuïtief. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld snel een nieuwe film wilt kijken zonder veel tijd te verspillen aan het zoeken.

Tot slot hebben we ook de wifi-prestaties van de Xiaomi TV Stick 4K getest. De TV-stick beschikt over WiFi 2.4GHz/5GHz, waardoor het mogelijk is om draadloos te streamen met een stabiele internetverbinding. We hebben de mediaplayer getest door een film te kijken tijdens piekuren waarin er veel wifi gebruik is in de omgeving. Het resultaat was overtuigend, want we konden zonder problemen blijven genieten van de film zonder onderbrekingen in de verbinding. Ook het streamen van films en series in 4K-resolutie verliep zonder problemen en met een stabiele verbinding. Dit laat zien dat de Xiaomi TV Stick 4K een betrouwbare mediaplayer is, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

.

Gebruiksvriendelijkheid

Een mediaplayer die gebruiksvriendelijk is.
.

Connectiviteit

Een naadloze streamervaring met de Xiaomi TV Stick 4K’s sterke connectiviteit!

Het testen van de connectiviteit van de Xiaomi TV Stick 4K is een belangrijk onderdeel van de review. Het is immers cruciaal dat de mediaplayer verbinding maakt met verschillende apparaten om een soepele gebruikerservaring te bieden. Met Wi-Fi en Bluetooth 5.2 ondersteuning is de Xiaomi TV stick 4K alvast goed uitgerust voor een draadloze verbinding. Het apparaat heeft ook een HDMI-aansluiting en een micro-USB poort voor het opladen en andere functies. Tijdens het testen van de connectiviteit hebben we verschillende apparaten aangesloten, waaronder draadloze speakers, laptops, smartphones en een gaming console. De Xiaomi TV Stick 4K kon vlot verbinding maken met alle apparaten en we ondervonden geen storingen of verbindingsproblemen.

Een goede Wi-Fi verbinding is cruciaal voor het streamen van video’s en content op de TV Stick. Tijdens onze tests met de Xiaomi TV Stick 4K merkten we op dat het apparaat een sterk Wi-Fi signaal heeft. We testten het apparaat op verschillende plekken in huis, waaronder in de woonkamer en slaapkamer, en konden genieten van vloeiende streaming zonder bufferen of vertragingen. We konden ook gelijktijdig streamen op verschillende apparaten zonder problemen. Dit toont aan dat de Xiaomi TV Stick 4K in staat is om betrouwbare Wi-Fi verbindingen te maken.

Het is ook vermeldenswaardig dat de Bluetooth verbinding van de Xiaomi TV Stick 4K ook betrouwbaar is. Tijdens onze testen konden we gemakkelijk verbinding maken met onze draadloze speakers en hoefden we ons geen zorgen te maken over storingen of onderbrekingen. We merkten geen vertragingen op bij het streamen van muziek of video’s via Bluetooth. Het is zeker een pluspunt dat deze mediaplayer over zo’n sterke Bluetooth verbinding beschikt, omdat het de deur opent naar een breed scala aan draadloze apparaten die via Bluetooth kunnen worden bediend.

.

Afstandsbediening

Xiaomi TV Stick 4K: Responsief, Intuïtief & Stijlvol.

Als het gaat om het testen van een afstandsbediening, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Bij de Xiaomi TV Stick 4K is het belangrijk om te kijken naar de functionaliteit van de afstandsbediening en de gebruiksvriendelijkheid van de knoppen. Bij het testen van deze afstandsbediening heb ik gemerkt dat de knoppen erg responsief zijn en goed reageren op elke klik. Dit betekent dat het niet nodig is om meerdere keren op een knop te klikken om de gewenste actie uit te voeren.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de lay-out van de knoppen op de afstandsbediening. Bij de Xiaomi TV Stick 4K zitten de knoppen op een logische manier gerangschikt, waardoor het snel en eenvoudig is om de juiste functie te vinden. Ook is er een duidelijk verschil in grootte tussen verschillende knoppen, wat het nog makkelijker maakt om de afstandsbediening te bedienen, zelfs in het donker.

Tot slot heb ik ook gekeken naar de algehele bouwkwaliteit en het ontwerp van de afstandsbediening. Bij de Xiaomi TV Stick 4K is de afstandsbediening gemaakt van hoogwaardige materialen die een stevige grip bieden en een duurzame uitstraling hebben. Het ontwerp van de afstandsbediening is ook zeer aantrekkelijk en slank, wat betekent dat hij perfect in de palm van je hand past en gemakkelijk te bedienen is.

Al met al is de afstandsbediening van de Xiaomi TV Stick 4K zeer sterk en responsief. Het is gemakkelijk te gebruiken dankzij de goed geplaatste knoppen en de intuïtieve lay-out. Bovendien is de bouwkwaliteit zeer indrukwekkend en biedt het ontwerp een hoog niveau van gebruiksgemak, zelfs voor mensen met grote handen.

.

Compatibiliteit

Vlotte compatibiliteit met alle apparaten!

Voor het testen van de compatibiliteit van een mediaplayer zijn er verschillende besturingssystemen en videoformaten nodig. Daarom hebben we de Xiaomi TV Stick 4K grondig getest om te zien hoe deze mediaplayer presteert. We hebben verschillende formaten van video’s afgespeeld, vanaf verschillende bronnen om ervoor te zorgen dat de mediaplayer compatibel is met de meeste videoformaten van diverse bronnen. Zowel lokale video’s als video’s van streamingplatforms zoals Netflix, Disney+ en ZiggoGo zijn afgespeeld zonder enig probleem.

Als gebruikers verschillende soorten apparaten gebruiken zoals smart-tv’s, laptops, smartphones en tablets, is het belangrijk dat de mediaplayer compatibel is met verschillende besturingssystemen. Wij hebben de Xiaomi TV Stick 4K getest met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Mac en Android. We hebben de mediaplayer getest met verschillende combinaties van besturingssystemen en videoformaten en het apparaat was probleemloos in alle gevallen. Dit bewijst dat de Xiaomi TV Stick 4K gebruiksvriendelijk is en compatibel is met bijna alle besturingssystemen.

Een echte test voor de compatibiliteit van de Xiaomi TV Stick 4K was het gebruik van verschillende mediaformaten van verschillende bronnen, inclusief lokale en gedownloade video’s en video’s van internet. We hebben ook verschillende 4K-video’s afgespeeld met een maximale resolutie van 60Hz om de echte prestaties van de mediaplayer te testen. De Xiaomi TV Stick 4K heeft alles afgespeeld zonder enige pauze of vastlopen. Daardoor kunnen we concluderen dat de Xiaomi TV Stick 4K absoluut compatibel is met de meeste besturingssystemen en videoformaten om een naadloze kijkervaring te bieden.

.

Xiaomi tv stick 4keu kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Xiaomi TV Stick 4K is een echte krachtpatser als het gaat om media players. Met zijn robuuste geluid en scherpe beeldkwaliteit, laat hij menig kijker sprakeloos achter. De 4K-resolutie zorgt voor een haarscherpe ervaring, zelfs bij snelle actiescènes. De bediening is eenvoudig en de compatibiliteit met verschillende apparaten en systemen maakt het een veelzijdige optie. Kortom, de Xiaomi TV Stick 4K is een naadloze en plezierige keuze voor al je kijkbehoeften.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo