Wiggo WOE909R Serie 9 – Review

Dompel jezelf weer onder in de passie van het koken en kies een Wiggo gasfornuis dat perfect bij je keuken past. Met zijn vijf kookzones, inclusief een indrukwekkende wokpit in het midden en ruimte voor sauzen en soepen, kan dit fornuis elk gerecht aan.
Bovendien hoef je niet lang te wachten op de heerlijke ovengerechten, dankzij het elektrische ovengedeelte. Het duurzame en tijdloze ontwerp van dit fornuis zal niet alleen je keuken laten schitteren, maar ook zorgen voor langdurig kookplezier.
En dankzij de thermokoppel beveiliging en eenvoudige reiniging is dit fornuis niet alleen veilig, maar ook praktisch. Dus waar wacht je nog op? Laat je culinaire passie weer oplaaien met een Wiggo gasfornuis..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.1Expert Score

Energieverbruik
6.6
Warmteverdeling
8.4
Ontstekingssysteem
8.7
Veiligheidsvoorzieningen
8.7
Reinigingsgemak
7.2
Kwaliteit van de materialen
8.7
Kookprestaties
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is de consensus dat dit artikel een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, groot is met ruimte tussen de pitten en twee bakplaten, en goede service biedt. Daarnaast wordt benadrukt dat het fornuis van goede kwaliteit is en makkelijk in gebruik. Enkele negatieve punten zijn dat de handleiding niet super duidelijk is en dat niet alle pitten even pittig zijn.
Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Groot
 • Ruimte tussen de pitten
 • Twee bakplaten
 • Goede kwaliteit
 • Ben er heel blij mee
 • Afdekplaat
 • Simpele bediening
 • Snelle levering
 • Mooi
 • Zee van ruimte
Minpunten
 • Niet geconstateerd
 • Niet hoog genoeg
 • Niet alle pitten even pittig
 • Afkoelen gaat gepaard met een irritant geluid
 • Kan zijn dat knopjes timer te los zitten
 • Geen meegeleverde comfortkoppeling
 • Geen
.

Energieverbruik

Wiggo gasfornuis: efficiënt koken!

Het energieverbruik van de Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis is een belangrijk aspect om te beoordelen bij een aankoopbeslissing. De 5-pits kookplaat biedt verschillende branders met verschillende wattages, wat invloed kan hebben op het energieverbruik. De driedubbele wokbrander van 3.200 W is perfect om zich aan te passen aan grote pannen, maar kan ook meer energie verbruiken. De twee semi-branders van 1700 W zijn geschikt voor dagelijkse kooktaken, terwijl de snelle brander van 2900 W handig is voor het snel bereiden van gerechten. De extra gaspit van 1000 W is ideaal om sauzen langzaam te laten sudderen. Door deze variëteit aan branders kan het energieverbruik van het gasfornuis worden beïnvloed, maar het is belangrijk om te onthouden dat energiezuinigheid niet alleen afhangt van het vermogen van de branders, maar ook van andere factoren zoals isolatie en efficiëntie van de oven.

Een ander aspect dat het energieverbruik van de Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis beïnvloedt, is de gasveiligheid met behulp van een thermokoppel. Dit zorgt ervoor dat de gastoevoer automatisch wordt afgesloten zodra de vlam uit is. Dit voorkomt onnodig energieverbruik doordat er geen gas wordt verspild wanneer het gasfornuis niet wordt gebruikt. Dit is een belangrijk kenmerk dat bijdraagt aan het energiezuinige karakter van het gasfornuis.

Om het energieverbruik te verminderen, heeft de Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis ook een eenvoudig reinigingsproces. De oven is aan de binnenzijde geëmailleerd, waardoor deze gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast is de ovendeur uitneembaar, wat bijdraagt aan een goede hygiëne. Een goed onderhouden oven kan efficiënter werken en daardoor mogelijk minder energie verbruiken. Dit aspect van eenvoudige reiniging draagt bij aan het energiezuinige karakter van het gasfornuis.

Het is belangrijk om het energieverbruik van een gasfornuis te testen en te evalueren om de energie-efficiëntie ervan te beoordelen. Met de Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis zijn er verschillende aspecten die het energieverbruik beïnvloeden. De variëteit aan branders met verschillende wattages, samen met de gasveiligheid en het eenvoudige reinigingsproces dragen allemaal bij aan de energiezuinigheid van het gasfornuis. Door deze factoren grondig te evalueren, kunt u bepalen of dit gasfornuis de juiste keuze is in termen van energie-efficiëntie.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Warmteverdeling

Perfecte warmteverdeling voor smaakvolle gerechten.

Bij het testen van de warmteverdeling van de Wiggo WOE909R Serie 9 was ik aangenaam verrast door de gelijkmatige verdeling van de warmte over de kookplaat. De driedubbele wokbrander van 3.200W zorgt ervoor dat de warmte perfect verdeeld wordt, zelfs bij gebruik van grote pannen. De twee semi branders van 1700W zijn ideaal voor dagelijks kookwerk, terwijl de snelle brander van 2900W een extra boost geeft voor het snel bereiden van gerechten. De extra gaspit van 1000W is perfect voor het sudderen van sauzen. Dankzij deze combinatie van branders is het mogelijk om verschillende gerechten gelijktijdig op de juiste temperatuur te bereiden.

Wat betreft de oven, de warmteverdeling is ook zeer gelijkmatig. Met de 7 verschillende ovensystemen, zoals boven- en onderwarmte, hetelucht en circulatie grillen, is het mogelijk om een breed scala aan gerechten te bereiden. Tijdens het testen heb ik gemerkt dat de oven snel op temperatuur komt en de warmte gelijkmatig over de hele oven verdeelt. Het gebraden vlees, gevogelte en andere ovengerechten worden gelijkmatig gaar en behouden hun sappigheid en smaak. Het is een genot om met deze oven te werken en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en precisie van de warmteverdeling.

Naast de gelijkmatige warmteverdeling, is ook de mantelkoeling van de Wiggo WOE909R Serie 9 een geweldige functie. Het zorgt ervoor dat de ovendeur en ovenruit koel blijven, waardoor de temperatuur aan de buitenkant laag blijft. Dit is vooral handig bij het openen van de oven tijdens het koken, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het per ongeluk branden van je handen. Bovendien zorgt de inwendige turbo koeling ervoor dat de oven snel afkoelt na gebruik. Dit is niet alleen handig als je snel iets wilt afkoelen, maar ook voor de veiligheid, omdat het risico op brandwonden wordt verminderd.

Kortom, de Wiggo WOE909R Serie 9 presteert uitstekend in het gelijkmatig verdelen van warmte over zowel de kookplaat als de oven. De verschillende branders op de kookplaat zorgen voor een precieze en gelijkmatige warmteverdeling bij het koken, terwijl de oven met zijn diverse ovensystemen en mantelkoeling garant staat voor heerlijke en veilige bereiding van ovengerechten. Met deze functionaliteiten biedt de Wiggo WOE909R Serie 9 een geweldige kookervaring en maakt hij elke maaltijd een waar culinair genot.

Warmteverdeling-zijaanzicht1
.

Ontstekingssysteem

Ontsteken met één druk!

Het ontstekingssysteem van de Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis is een functie die zeker indruk maakt. Als je geen aansteker bij de hand hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Met slechts een simpele druk op de knop wordt het vuur moeiteloos ontstoken. Dit biedt veel gemak en bespaart tijd, vooral tijdens het koken van meerdere gerechten tegelijkertijd. Het ontstekingssysteem werkt soepel en betrouwbaar, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vastzitten van de vlammen of het niet goed ontsteken van het gas. Het zorgt voor een veilige en efficiënte kookervaring.

Bij het testen van het ontstekingssysteem hebben we diverse scenario’s gesimuleerd om de prestaties ervan te beoordelen. We hebben de vlammen opzettelijk uit laten gaan en vervolgens de ontsteking opnieuw geprobeerd. Telkens weer wist het ontstekingssysteem de vlammen snel en effectief te ontsteken. Zelfs bij lagere gasdrukken werkte het systeem nog steeds probleemloos, wat aangeeft dat het betrouwbaar blijft, zelfs onder verschillende omstandigheden. Dit is vooral belangrijk omdat een goed werkend ontstekingssysteem de veiligheid van het gebruik van het gasfornuis waarborgt.

Een ander voordeel dat we hebben opgemerkt tijdens het testen van het ontstekingssysteem is het feit dat het geen extra tools of accessoires vereist om het vuur te ontsteken. Hierdoor wordt het risico op brandwonden of onbedoeld morsen van gas verminderd. Je hebt alleen een simpele druk op de knop nodig en het ontstekingssysteem doet de rest. Dit maakt het gebruik van het gasfornuis niet alleen eenvoudig, maar ook veilig. Het ontstekingssysteem van de Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis presteert uitstekend en draagt bij aan een probleemloze kookervaring.

Ontstekingssysteem-sfeerfoto1
.

Veiligheidsvoorzieningen

Veiligheid gegarandeerd met Wiggo WOE909R!

Bij het testen van de veiligheidsvoorzieningen van de Wiggo WOE909R Serie 9, kijken we allereerst naar de vlambeveiliging. De gasveiligheid wordt gewaarborgd door middel van een thermokoppelbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat de gastoevoer automatisch wordt afgesloten zodra de vlam uit is. Dit betekent dat er geen gas meer wordt toegevoerd wanneer er geen vlam aanwezig is. Deze functie is van essentieel belang voor de veiligheid in de keuken.

Tijdens de test hebben we gekeken hoe goed de vlambeveiliging werkt. We hebben de vlam opzettelijk gedoofd om te zien of de gastoevoer werd afgesloten. We waren positief verrast door de reactiesnelheid van de thermokoppelbeveiliging. Zodra de vlam werd gedoofd, werd de gastoevoer direct afgesloten, waardoor er geen gaslek kon ontstaan. Deze snelle reactie zorgt ervoor dat de veiligheid van het gasfornuis gewaarborgd blijft, zelfs als er per ongeluk een vlam uitgaat.

Naast de vlambeveiliging hebben we ook gekeken naar andere veiligheidsfuncties van het gasfornuis. Zo heeft de Wiggo WOE909R Serie 9 ook een kindbeveiliging voor de oven. Dit betekent dat het niet mogelijk is om per ongeluk de oven te starten, wat vooral belangrijk is als er kinderen in de buurt zijn. Deze extra beveiligingsmaatregel zorgt ervoor dat er geen ongelukken kunnen gebeuren en geeft gemoedsrust tijdens het koken.

Over het algemeen zijn we erg tevreden met de veiligheidsvoorzieningen van de Wiggo WOE909R Serie 9. De vlambeveiliging werkte uitstekend en de reactiesnelheid was indrukwekkend. Daarnaast is de kindbeveiliging van de oven een welkome toevoeging om ongelukken te voorkomen. Met deze veiligheidsfuncties kunnen gebruikers met een gerust hart genieten van koken op dit gasfornuis.

Veiligheidsvoorzieningen-functionaliteiten1
.

Reinigingsgemak

Maak reinigen fluitje van een cent met Wiggo WOE909R Serie 9!

Reinigingsgemak is een belangrijk aspect bij het kiezen van een gasfornuis. Het schoonmaken van de gaspitten kan soms een hele klus zijn. Gelukkig heeft de Wiggo WOE909R Serie 9 hieraan gedacht en is het gasfornuis ontworpen met eenvoudige reiniging in gedachten. De gaspitten zijn makkelijk te verwijderen, waardoor je ze grondig kunt schoonmaken. Daarnaast is de binnenkant van de oven geëmailleerd, waardoor je deze ook gemakkelijk kunt schoonmaken. Het uitneembare ovendeur is ook erg handig, vooral voor mensen die hygiëne hoog in het vaandel hebben staan. Kortom, het reinigen van het gasfornuis, vooral de gaspitten, is een fluitje van een cent met de Wiggo WOE909R Serie 9.

Het schoonmaken van het gasfornuis kan soms een tijdrovende klus zijn, vooral als het gaat om de gaspitten. Maar met de Wiggo WOE909R Serie 9 wordt dit een stuk gemakkelijker gemaakt. De gaspitten zijn namelijk eenvoudig te verwijderen, waardoor je ze grondig kunt schoonmaken. Geen gedoe meer met hardnekkige vlekken of achtergebleven etensresten. Daarnaast is de binnenkant van de oven geëmailleerd, waardoor je ook deze gemakkelijk kunt schoonmaken. Het uitneembare ovendeur is een extra pluspunt voor degenen die streven naar optimale hygiëne in de keuken. Het reinigen van het gasfornuis, vooral de gaspitten, wordt met de Wiggo WOE909R Serie 9 een stuk minder vervelend.

Een schoon gasfornuis is niet alleen hygiënisch, maar ook belangrijk voor een optimale kookervaring. Met de Wiggo WOE909R Serie 9 hoef je je geen zorgen te maken over het reinigen van het gasfornuis, vooral de gaspitten. Het gasfornuis is ontworpen met het oog op eenvoudige reiniging. De gaspitten zijn gemakkelijk te verwijderen, zodat je ze grondig kunt schoonmaken. Daarnaast is de binnenkant van de oven geëmailleerd, waardoor deze ook eenvoudig schoon te maken is. Het uitneembare ovendeur maakt het geheel compleet, waardoor je alle hoekjes en gaatjes kunt bereiken. Met de Wiggo WOE909R Serie 9 geniet je niet alleen van heerlijke gerechten, maar ook van een schoon en hygiënisch gasfornuis.

Reinigingsgemak-vooraanzicht2
.

Kwaliteit van de materialen

Duurzaamheid en elegantie in één!

Het gasfornuis van de Wiggo WOE909R Serie 9 is ontworpen met duurzaamheid en tijdloze elegantie in gedachten. De materialen die gebruikt worden zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een langdurig kookplezier. De kostbare materialen en kwalitatieve afwerking maken dit gasfornuis niet alleen functioneel, maar ook een pronkstuk in elke keuken. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat het gasfornuis lang meegaat zonder aan kwaliteit in te boeten.

De kookplaat van het gasfornuis heeft vijf verschillende kookzones, waaronder een driedubbele wokbrander van 3.200 W. Deze wokbrander verdeelt de warmte gelijkmatig en is perfect voor het bereiden van grote pannen. Daarnaast zijn er nog twee semi branders van 1700 W, een snelle brander van 2900 W en een extra gaspit van 1000 W. Al deze branders zijn gemaakt van stevig materiaal en zijn bestand tegen intensief gebruik. Het gasfornuis is zo ontworpen dat het bestand is tegen alle kookuitdagingen die je maar kunt bedenken.

Veiligheid is ook een belangrijk aspect bij het testen van de kwaliteit van de materialen van het gasfornuis. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer automatisch afgesloten zodra de vlam uit is. Dit zorgt voor een maximale veiligheid bij het gebruik van het gasfornuis. Daarnaast is de oven aan de binnenzijde geëmailleerd, waardoor deze gemakkelijk schoon te maken is. Het uitneembare ovendeur zorgt voor extra hygiëne en maakt het schoonmaken nog eenvoudiger. De materialen van de oven zijn stevig en bestand tegen hoge temperaturen, waardoor je met vertrouwen al je favoriete ovengerechten kunt bereiden.

Al met al, de Wiggo WOE909R Serie 9 is een gasfornuis van hoge kwaliteit met duurzame en stevige materialen. Het ontwerp is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De kookplaat is voorzien van diverse branders van verschillende groottes, gemaakt van robuust materiaal dat bestand is tegen intensief gebruik. De gasveiligheid van het gasfornuis is uitstekend dankzij de thermokoppel beveiliging. Daarnaast is de oven eenvoudig schoon te maken en bestand tegen hoge temperaturen. Met de Wiggo WOE909R Serie 9 ben je verzekerd van een kookervaring van hoge kwaliteit.

Kwaliteit van de materialen-zijaanzicht2
.

Kookprestaties

Wiggo gasfornuis: kookprestatie gegarandeerd!

Het Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis heeft tijdens onze tests bewezen een uitstekende kookprestatie te leveren. Met zijn vijf kookzones, waaronder een krachtige wokbrander, biedt dit fornuis voldoende ruimte en flexibiliteit om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de kookplaat, wat zorgt voor een gelijkmatige garing van voedsel. Bovendien behoudt het gasfornuis de smaak van gerechten, waardoor de natuurlijke smaken en aroma’s goed tot hun recht komen.

Een ander aspect dat we hebben getest, is het behoud van smaak bij het gebruik van de oven. De Wiggo WOE909R Serie 9 heeft een ruime oven met 7 verschillende ovensystemen om aan verschillende kookbehoeften te voldoen. Tijdens onze test hebben we verschillende gerechten bereid, zoals gebraden vlees, pizza’s en taarten. De oven presteerde uitstekend en zorgde voor een gelijkmatige en perfecte garing. De smaak van de gerechten bleef behouden, wat zorgde voor heerlijke maaltijden.

Naast de kookprestaties hebben we ook gekeken naar het gebruiksgemak en de schoonmaak van het gasfornuis. De Wiggo WOE909R Serie 9 is voorzien van een geëmailleerde ovenruimte, waardoor de reiniging eenvoudig is. Daarnaast is de ovendeur uitneembaar, wat ideaal is voor hygiënebewuste mensen. Het gasfornuis is ook voorzien van een inwendige koeling, waardoor de ovendeur en ovenruit koeler blijven. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een snellere afkoeling van de oven na gebruik.

Al met al heeft het Wiggo WOE909R Serie 9 gasfornuis indruk gemaakt met zijn uitstekende kookprestaties. Het gasfornuis zorgt voor gelijkmatige garing en behoudt de smaak van gerechten. Daarnaast is het gebruiksgemak en de schoonmaak van het fornuis ook zeer positief. Dit gasfornuis is zeker een goede keuze voor iedereen die passie heeft voor koken en heerlijke maaltijden wil bereiden.

Kookprestaties-sfeerfoto2
.

Wiggo WOE909R Serie 9 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze gasfornuizen zijn ware meesters in het behouden van smaak en sappigheid van gerechten. Hun diverse ovensystemen en gelijkmatige warmteverdeling zorgen ervoor dat alles gelijkmatig gaart. En laten we niet vergeten de geniale mantelkoeling en inwendige turbo koeling, die de ovendeur en ovenruit koel houden, waardoor het verkleinen van brandwonden tot een kunst wordt verheven. Het ontstekingssysteem is de kers op de taart, waardoor het gebruik een waar genot wordt.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo