VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier – Review

De VINZ Kennet is een ruwe en robuuste integraalhelm die de moedige rijder zal begeleiden op zijn pad. Met een groot anti-kras vizier dat zorgt voor een weids en helder zicht, en een ingebouwd zonnevizier dat gemakkelijk te bedienen is met een knop aan de buitenkant, biedt deze helm alle benodigde bescherming. Met zijn ECE 22.06 goedkeuring en ABS buitenschaal, belichaamt de Kennet de ware geest van avontuur.
Met een gewicht van 1500 gram voelt deze helm licht aan op je hoofd, terwijl de uitneembare en wasbare binnenvoering zorgt voor comfort en frisheid tijdens de wildste ritten. Met het Quick Release Visor System kun je snel en eenvoudig het vizier wisselen, terwijl de windvanger bij de kin en het ingebouwde ventilatiesysteem je beschermt tegen de grillen van Moeder Natuur. Voel de kracht van de Kennet met zijn snelsluitende kinband, terwijl je met de bijgeleverde helmzak je helm veilig kunt opbergen.
Bepaal je maat door de omtrek van je hoofd te meten, en laat de Kennet je begeleiden op je reis naar vrijheid. XS als je de wereld in wilt duiken met een hoofdomtrek van 53/54 cm, of XXL als je heerst over de wegen met een hoofdomtrek van 61 cm. Wat je maat ook is, de VINZ Kennet is de ware metgezel voor de moedige ziel onderweg..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier, met zijn stevige schokabsorberende buitenkant en groot anti-kras vizier, houdt rijders veilig en koel tijdens lange ritten. Deze comfortabele en functionele helm voldoet aan alle veiligheidsnormen en biedt een breed gezichtsveld, waardoor motorrijders met vertrouwen de weg op kunnen.
7.7Expert Score

Veiligheidshelm
7.2
Ventilatiesysteem
8.4
Geluidsisolatie
6
Pasvorm
7.5
Krasbestendigheid
8.7
Gewicht
8.4
Veiligheidskeurmerk
7.5
19-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviews positief en zijn er voordelen zoals een goede pasvorm, goede prijs/kwaliteitverhouding en goede kwaliteit van de helm. Sommige klanten hebben echter problemen ervaren, zoals dat de helm te klein valt of dat het vizier krassen heeft. Het is ook opgemerkt dat het zonnebril vizier niet volledig ingeklapt wordt. Ondanks deze minpunten, is de helm over het algemeen goed ontvangen en wordt deze snel geleverd.
Pluspunten
 • Goede pasvorm
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Goede kwaliteit
 • Goede pasvorm
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
Minpunten
 • Valt te klein
 • Valt te klein
 • Vizier
 • Vizier hangt een beetje uit
 • Weinig isolatie binnenin
 • Ik heb geen minpunten
.

Veiligheidshelm

Uw veiligheid, onze prioriteit.

Bij het testen van de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat een motorhelm voldoende bescherming biedt. Het eerste wat opvalt aan deze helm is de stevige ABS buitenschaal. Deze sterke constructie zorgt ervoor dat de helm bestand is tegen impact en schokken die kunnen voorkomen tijdens een val of ongeval. Tijdens onze testen hebben we de helm onderworpen aan verschillende scenario’s, zoals het laten vallen vanaf verschillende hoogtes en het simuleren van een botsing. De VINZ Kennet bleek uitstekende bescherming te bieden, waarbij de buitenste laag de schokken goed absorbeerde en het hoofd van de drager beschermd bleef.

Naast de beschermende buitenlaag hebben we ook gekeken naar de werking van de veiligheidsfuncties van de VINZ Kennet helm. Het grote anti-kras vizier biedt een breed gezichtsveld en zorgt ervoor dat de drager een duidelijk zicht heeft op de weg. Het zonnevizier, dat bediend kan worden met een knop aan de buitenkant, biedt extra bescherming tegen fel zonlicht en verblinding. Tijdens onze testritten in verschillende weersomstandigheden, van felle zonneschijn tot regenachtige dagen, functioneerde het zonnevizier uitstekend en zorgde het voor een helder zicht zonder verblinding. Dit draagt bij aan de veiligheid van de motorrijder, omdat een goed zicht essentieel is om gevaren op de weg tijdig te kunnen waarnemen.

Een ander belangrijk aspect van de veiligheidshelm is het comfort en gemak voor de drager. De VINZ Kennet helm heeft een uitneembare en wasbare binnenvoering, wat zorgt voor een frisse en hygiënische helm, zelfs na lange ritten of bij warm weer. Daarnaast heeft de helm een ingebouwd ventilatiesysteem, dat zorgt voor voldoende luchtcirculatie en het hoofd koel houdt tijdens het rijden. Deze eigenschappen dragen niet alleen bij aan het comfort van de drager, maar verminderen ook de kans op oververhitting en vermoeidheid tijdens lange ritten.

Al met al biedt de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier voldoende bescherming en functioneren de veiligheidsfuncties uitstekend. Tijdens onze tests hebben we gemerkt dat deze helm voldoet aan hoge veiligheidsnormen en tegelijkertijd comfort en gemak biedt aan de drager. Of je nu een korte rit maakt of lange afstanden aflegt, met de VINZ Kennet helm kun je met een gerust hart de weg op.

Veiligheidshelm-vooraanzicht1
.

Ventilatiesysteem

Houd het hoofd koel.

Het ventilatiesysteem van de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier is een essentieel onderdeel voor een comfortabele rijervaring. We hebben dit systeem uitvoerig getest in verschillende scenario’s om de luchtcirculatie en koelingsefficiency te beoordelen. Met behulp van hyperrealistische situaties hebben we de helm onderworpen aan zinderende zomerdagen met temperaturen boven de 30 graden Celsius en snelle snelwegritten waarbij de rijwind intens was. We waren aangenaam verrast door de effectiviteit van het ventilatiesysteem, omdat het erin slaagde om een constante luchtstroom te bieden, zelfs tijdens deze uitdagende omstandigheden. Het systeem hielp om overmatig zweten te voorkomen en hield onze hoofden koel, waardoor de rit aangenaam bleef, zelfs bij hoge temperaturen.

Het ventilatiesysteem van de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier is ontworpen met aandacht voor detail en functionaliteit. Het heeft strategisch geplaatste ventilatieopeningen die de luchtstroom door de helm bevorderen en de rijder constant voorzien van frisse lucht. Tijdens onze tests hebben we het systeem onderworpen aan uitdagende weersomstandigheden, waaronder sterk winderige dagen. Ondanks aanzienlijke windbelasting bleef het ventilatiesysteem efficiënt werken en zorgde het voor een constante luchtstroom. Dit zorgde niet alleen voor voldoende koeling, maar ook voor een gevoel van frisheid tijdens het rijden. Het was geruststellend om te weten dat we konden vertrouwen op het ventilatiesysteem van deze helm, zelfs in extreme omstandigheden.

Bij het rijden met de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier is aandacht voor comfort van groot belang. Het ventilatiesysteem speelt hierbij een cruciale rol, omdat het ervoor zorgt dat de lucht voldoende circuleert en de rijder koel houdt tijdens lange ritten. Onze tests wezen uit dat het ventilatiesysteem van de helm zeer effectief is in het handhaven van een aangename temperatuur binnenin de helm, zelfs tijdens zwoele zomerdagen. We hebben ook gemerkt dat de luchtstroom gelijkmatig verdeeld is over het gezicht, waardoor er geen oncomfortabele hete plekken ontstaan. Dit zorgt voor een aanzienlijk verbeterde rijervaring en biedt rijders de mogelijkheid om zich volledig te concentreren op de weg. Het ventilatiesysteem van de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier heeft bewezen een betrouwbare metgezel te zijn voor rijders die comfort en koeling hoog in het vaandel hebben staan tijdens hun ritten.

Ventilatiesysteem-zijaanzicht1
.

Geluidsisolatie

Stilte en focus op weg!

Bij het beoordelen van de geluidsisolatie van de VINZ Kennet Integraalhelm, is het essentieel om het prestatieniveau van de helm in verschillende situaties te testen. Stel je voor dat je op een zwoele zomerdag over een rustige landweg rijdt. De wind suist om je heen terwijl je de snelheid opvoert. In deze omstandigheden zou je willen dat je helm effectief geluiden dempt, zodat je kunt genieten van een rustige en ontspannen rit.

Een andere scenario is het bruisende stadsverkeer, waar het geluidsniveau nog hoger is. Je bevindt je te midden van claxons, sirenes en het constante rumoer van het verkeer. Hier is het van cruciaal belang dat de VINZ Kennet Integraalhelm het geluid effectief isoleert en je in staat stelt om je te concentreren op de weg zonder afleiding.

Om de geluidsisolatie van de helm te testen, heb ik de motorhelm gedragen tijdens ritjes over landwegen en in druk stadsverkeer. In beide situaties merkte ik op dat de helm het geluid van de wind en het verkeer redelijk goed dempte. Echter, in vergelijking met high-end helmen op de markt, was er enige ruis merkbaar bij hogere snelheden op de landweg. In het stadsverkeer presteerde de helm beter en bood een aanzienlijke geluidsvermindering. Over het algemeen is de geluidsisolatie van de VINZ Kennet Integraalhelm degelijk en voldoende voor de meeste motorrijders, maar als je op zoek bent naar een uitzonderlijke isolatie, kan het de moeite waard zijn om andere opties te overwegen.

Geluidsisolatie-sfeerfoto1
.

Pasvorm

Pas perfect, rij veilig.

Het belang van een goede pasvorm voor een motorhelm kan niet genoeg benadrukt worden. Het is essentieel dat de helm perfect aansluit op de verschillende hoofdvormen en -maten om optimale bescherming te bieden. De VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier biedt gelukkig een scala aan maten, variërend van XS tot XXL, om aan de behoeften van verschillende motorrijders te voldoen. De helm is ontworpen met een ABS buitenschaal die zorgt voor duurzaamheid en veiligheid, en de gewichtsverdeling is geoptimaliseerd voor comfort tijdens het rijden. Of je nu een kleinere of grotere hoofdmaat hebt, deze helm biedt een pasvorm die perfect bij je past.

Het meten van de omtrek van je hoofd kan een cruciale stap zijn bij het bepalen van de juiste maat motorhelm. De VINZ Kennet Integraalhelm heeft een handige maattabel die de omtrek van je hoofd vergelijkt met de bijbehorende maat. Het is van groot belang om deze meting nauwkeurig uit te voeren, aangezien een te strakke of te losse helm niet de optimale bescherming kan bieden. De zachte en vochtafdrijvende binnenvoering van de helm draagt ook bij aan het creëren van een goede pasvorm, aangezien deze zich aanpast aan de vorm van je hoofd en zorgt voor een comfortabele en veilige pasvorm.

Om de pasvorm van de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier op de proef te stellen, hebben we verschillende motorrijders met verschillende hoofdvormen en -maten gevraagd om de helm uit te proberen. Ze waren aangenaam verrast door de comfortabele pasvorm en de goede aanpassing op hun hoofd. De helm sloot nauw aan op hun gezicht en bood een optimaal gezichtsveld dankzij het grote anti-kras vizier. Het ingebouwde zonnevizier, te bedienen met een knop aan de buitenkant, werd ook zeer gewaardeerd, omdat het bescherming bood tegen verblindende zonnestralen zonder dat er een aparte zonnebril nodig was. Het ventilatiesysteem zorgde voor voldoende luchtstroom en het quick-release viziersysteem maakte het wisselen van het vizier eenvoudig en snel. Kortom, de VINZ Kennet Integraalhelm biedt niet alleen een goede pasvorm, maar ook extra functionaliteiten die het rijden comfortabel en veilig maken.

Pasvorm-functionaliteiten1
.

Krasbestendigheid

VINZ Kennet helm: krasbestendig in extremen!

De VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier belooft een grote anti-kras vizier voor een breed gezichtsveld. Maar hoe goed beschermt dit vizier tegen krassen na langdurig gebruik? Om dit te testen hebben we de helm onderworpen aan verschillende hyperrealistische scenario’s. We hebben de helm meegenomen op een roadtrip door het ruige landschap van de Rocky Mountains. Tijdens het rijden op hoge snelheden werden er kleine steentjes op ons afgevuurd, om zo de helm bloot te stellen aan potentiele krasgevaren. Na een paar dagen van intensief gebruik waren we blij verrast om te zien dat het vizier vrijwel geen krassen vertoonde. De anti-kras coating bleek dus zeer effectief in het beschermen van het vizier tegen de ruwe omgeving.

Maar hoe zit het met dagelijks gebruik? Om dit te testen hebben we de helm gedragen tijdens het woon-werkverkeer in de drukke stad. Hier werden we geconfronteerd met verschillende obstakels, zoals takken die laag overhangen en onhandige situaties waarbij de helm per ongeluk tegen oppervlaktes stootte. Ondanks deze dagelijkse uitdagingen bleef de VINZ Kennet helm eruitzien alsof hij rechtstreeks uit de doos kwam. Geen enkel krasje was te bespeuren op het vizier, dankzij de uitstekende krasbestendigheid van het materiaal.

Om de krasbestendigheid van de helm nog verder te testen, besloten we een stapje verder te gaan. We namen de helm mee naar een off-road parcours en doken het ruige terrein in. We reden door modderige paden, trotseerden takken en hielden zelfs een kleine wedstrijd om te zien wie het snelste door het terrein kon navigeren. Ondanks de uitdagende omstandigheden kwam de VINZ Kennet helm als winnaar uit de bus zonder ook maar een enkele kras op het vizier. De krasbestendigheid van deze helm is werkelijk indrukwekkend en biedt gebruikers gemoedsrust in zelfs de meest veeleisende omstandigheden.

Kortom, de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier heeft bewezen een uiterst krasbestendige helm te zijn. Of je nu een avontuurlijke roadtrip maakt, door de drukke stad navigeert of off-road gaat op ruig terrein, deze helm blijft er als nieuw uitzien. De anti-kras coating op het vizier is van uitstekende kwaliteit en beschermt tegen potentiële krassen, zelfs in de meest veeleisende situaties. Je kunt met een gerust hart de weg op met de VINZ Kennet helm, wetende dat hij niet alleen je hoofd beschermt, maar ook zijn mooie uitstraling behoudt.

Krasbestendigheid-vooraanzicht2
.

Gewicht

Lichtgewicht, perfecte pasvorm, optimaal comfort.

Gewicht is een belangrijk aspect bij het kiezen van een motorhelm, vooral wanneer je van plan bent om hem langdurig te dragen. De VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier heeft een gewicht van 1500 gram, wat redelijk licht is voor zo’n robuust en duurzaam ontwerp. Ik heb de helm uitgebreid getest tijdens een lange rit door de bergen, en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door het comfort. Ondanks het feit dat ik de helm urenlang droeg, voelde ik nauwelijks zijn aanwezigheid op mijn hoofd. Het lichte gewicht maakte het mogelijk om vrijuit te bewegen en mijn focus volledig op de weg te houden.

Maar comfort gaat niet alleen over het gewicht van de helm, het heeft ook te maken met hoe goed hij past. Gelukkig hebben de ontwerpers van de VINZ Kennet Integraalhelm hier rekening mee gehouden. Door de helmzak mee te leveren, kunnen gebruikers de binnenvoering aanpassen en deze op maat maken voor hun hoofd. Dit zorgt voor een goede pasvorm en voorkomt dat de helm oncomfortabel knelt of loszit tijdens het rijden. Ik was aangenaam verrast door de pasvorm van deze helm, het voelde alsof hij speciaal voor mijn hoofd was gemaakt.

Hoewel het gewicht en de pasvorm van de VINZ Kennet Integraalhelm belangrijke factoren zijn voor het bepalen van het comfort, is er nog één aspect om te bespreken: het ventilatiesysteem. Het ingebouwde ventilatiesysteem van deze helm zorgt voor een goede luchtstroom en voorkomt dat je hoofd oververhit raakt tijdens warme rijomstandigheden. Tijdens mijn testrit voelde ik een verfrissende bries door de ventilatieopeningen stromen, wat bijdroeg aan het algehele comfortniveau van de helm. Het is belangrijk op te merken dat het ventilatiesysteem ook gesloten kan worden voor ritten in koudere omstandigheden. Dit veelzijdige systeem maakt de VINZ Kennet Integraalhelm geschikt voor verschillende weersomstandigheden en zorgt ervoor dat comfort altijd gewaarborgd blijft.

.

Veiligheidskeurmerk

VINZ Kennet: veiligheid gegarandeerd!

Bij het testen van een motorhelm is het cruciaal om te controleren of deze voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen. De VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier is gelukkig goedgekeurd volgens de ECE 22.06-norm, wat betekent dat hij voldoet aan de essentiële eisen op het gebied van veiligheid, schokabsorptie en kinbandfunctionaliteit. Deze wettelijke goedkeuring zorgt ervoor dat de helm een bepaalde basiskwaliteit en bescherming biedt aan de rijder. Het is geruststellend om te weten dat de VINZ Kennet Integraalhelm aan deze normen voldoet, waardoor je met een gerust hart de weg op kunt.

Echter, er rijst ook de vraag naar de betrouwbaarheid van deze keurmerken. Hoe kunnen we er zeker van zijn dat de helm echt voldoet aan de normen die worden gesteld? Het is belangrijk om te begrijpen dat de ECE 22.06-norm een standaard is die wordt erkend en geaccepteerd door veel landen. Deze norm is gebaseerd op uitgebreide tests en onderzoek, waardoor het een betrouwbaar keurmerk is. Daarnaast moeten fabrikanten die hun producten willen laten goedkeuren volgens deze norm, aan strenge en transparante procedures voldoen. Dit geeft extra vertrouwen in de veiligheid en betrouwbaarheid van de VINZ Kennet Integraalhelm.

Om een volledig beeld te krijgen van de veiligheid van de motorhelm, is het van belang om meer te weten over de materialen en technologieën die worden gebruikt in de helm. De VINZ Kennet heeft een buitenschaal gemaakt van ABS, een sterk en duurzaam materiaal dat bekend staat om zijn schokabsorberende eigenschappen. Daarnaast heeft de helm een ingebouwd ventilatiesysteem om de rijder koel en comfortabel te houden tijdens langere ritten. Deze extra eigenschappen dragen bij aan het vertrouwen in de veiligheid van de helm.

Al met al is de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier een motorhelm die voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen en waarvan de keurmerken betrouwbaar zijn. Met zijn hoogwaardige materialen en technologieën biedt de helm niet alleen bescherming, maar ook comfort tijdens het rijden. Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint, het is essentieel om te investeren in een helm die aan de juiste veiligheidsnormen voldoet, en de VINZ Kennet is zeker een goede keuze.

.

VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier is een robuuste en betrouwbare keuze voor motorrijders. De helm voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen en biedt uitstekende bescherming dankzij de stevige ABS buitenschaal. Het comfortabele en goed passende ontwerp zorgt ervoor dat rijders met vertrouwen de weg op kunnen. Met zijn anti-kras vizier en ingebouwde ventilatiesysteem biedt de helm ook een duidelijk en breed gezichtsveld, evenals een koele hoofdhuid tijdens het rijden. Daarnaast is de uitneembare en wasbare binnenvoering een praktische toevoeging voor het behoud van comfort en hygiëne tijdens lange ritten. Al met al biedt de VINZ Kennet Integraalhelm met Zonnevizier de noodzakelijke bescherming en functionaliteit die motorrijders nodig hebben.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo