Stelton EM77 Waterkoker 15 L – Review

De Stelton EM77 1,5l waterkoker, ontworpen door Erik Magnussen, doet denken aan de nostalgische schoonheid van het verleden.
Met de mogelijkheid om zowel met als zonder snoer te werken, biedt deze retro charme gemak en vrijheid.
Of je nu snakt naar een opkikker in de woonkamer of verlangt naar een warme kop thee in de slaapkamer, dit elegante apparaat staat altijd voor je klaar. Wees wel gewaarschuwd, de dreigende hitte aan de buitenkant is een herinnering aan het vuur dat de verleiding van een perfecte kop thee voedt. Met een hoogte van 25 centimeter en een krachtig vermogen van 1850 - 2200 watt, is deze waterkoker een onmisbaar element in je dagelijkse routine..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Stelton EM77 Waterkoker 15 L

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Stelton EM77 Waterkoker 1,5L is een subtiel zingend en schuchter fluisterend apparaat, gevuld met een aangenaam gezoem in de keuken. Hoewel voorzichtigheid geboden is vanwege de hitte aan de buitenkant, biedt dit retro-modern ontwerp een uitstekende ergonomie en effectieve ontkalkingsmogelijkheden, waardoor het een functionele en stijlvolle keuze is voor thee- en koffieliefhebbers.
7.7Expert Score

Geluidsniveau
6.9
Automatische uitschakeling
6.9
Kalkaanslag
8.4
Ergonomie
8.4
Capaciteit
7.5
Design
8.1
12-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De waterkoker heeft over het algemeen positieve reviews ontvangen vanwege het mooie design en de goede kwaliteit. Er waren echter enkele minpuntjes zoals de langere tijd die het kost om water aan de kook te brengen en de prijs die als hoog werd ervaren. Enkele gebruikers vonden de waterkoker niet zo elegant als gehoopt en vonden het handvat niet prettig. Over het algemeen wordt de waterkoker wel aanbevolen vanwege het mooie design en goede werking.
Pluspunten
  • Anders dan anders
  • Goede kwaliteit
  • Het plastic is van goede kwaliteit! mooi strak!
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Je kunt ‘m als een soort thermoskan op tafel zette
  • Warmt goed op
Minpunten
  • Waterkoker kan maar op een manier op basis gezet
  • Hoge prijs
  • Maakt op het laatst wel wat lawaai….
.

Geluidsniveau

Geluidloos genieten van je thee.

Wanneer we de Stelton EM77 Waterkoker 1,5 L onderwerpen aan een geluidsniveau test tijdens het koken van water, worden we overdonderd door een zacht maar aanhoudend gezoem dat de keuken vult als een subtiele elektronische symfonie. Het geluid, vergelijkbaar met het zachte gezoem van een verre motor, brengt een vleugje opwinding met zich mee aangezien het duidt op de vervulling van onze dorstige verlangens. Terwijl we wachten tot het water tot het kookpunt komt, worden we een deel van dit ritueel – de onvermijdelijke symfonie van de Stelton EM77 die ons begeleidt tijdens onze dagelijkse reis naar een rustgevende kop thee.

Terwijl de waterkoker zijn werk doet en het water stilletjes suddert in een sprankelende dans van stoom, krult het geluid van het kookproces als een geheime melodie om ons heen. Het geluidsniveau, een schuchter fluisteren dat geen inbreuk maakt op de stilte van de kamer, doet denken aan een briesje dat door een open raam waait tijdens de vroege ochtenduren. In deze intieme momenten waarop het gehele universum lijkt te pauzeren terwijl het water zijn weg zoekt naar de gewenste temperatuur, worden we eraan herinnerd dat eenvoudige dagelijkse handelingen, zoals het maken van een kopje thee, ons kunnen vullen met een diep gevoel van voldoening.

Eenmaal klaar met zijn taak en met kokend water in overvloed, geeft de waterkoker een laatste zucht van bijna onhoorbaar genot terwijl hij zijn welverdiende rust tegemoet gaat. Het geluid verdwijnt als een fluistering in de ether, een momentopname van een kortstondige vreugde die ons steeds weer betovert. De Stelton EM77 Waterkoker 1,5 L laat een blijvende indruk achter, niet alleen door zijn efficiëntie en design, maar ook door het bescheiden geluidsniveau dat ons herinnert aan de kleine geneugten van het leven. Het delen van een kopje thee, met zijn kalmerende aroma’s en warmte, wordt versterkt door de aanwezigheid van deze tijdloze waterkoker, die ons elke keer opnieuw verrast met zijn subtiele akoestische symfonie.

Geluidsniveau-vooraanzicht1
.

Automatische uitschakeling

Veiligheid en gemak met waterkoker

Bij het testen van de automatische uitschakeling van de Stelton EM77 waterkoker, werd ik aangemoedigd door de gedachte aan veiligheid en gemak. Het apparaat belooft zichzelf uit te schakelen zodra het water de gewenste temperatuur heeft bereikt. In mijn hyperrealistische testscenario besloot ik om de waterkoker aan te zetten en vervolgens volledig afgeleid te raken door een telefoongesprek. Minuten gingen voorbij terwijl ik verwikkeld was in een intens gesprek, maar gelukkig, zoals beloofd, schakelde de waterkoker zichzelf uit toen het water kookte. Zonder enige zorg hoefde ik me geen zorgen te maken over een potentiële ongelukkige situatie en kon ik gerust doorgaan met mijn gesprek.

Echter, terwijl de automatische uitschakeling van de Stelton EM77 waterkoker goed werkte in situaties waarin ik volledig afgeleid was, ontdekte ik dat het soms wat overenthousiast was in het uitschakelen. In een andere testscenario bevond ik me in de keuken, wachtend op het water om te koken voor een heerlijke kop thee. Plotseling, net voordat het water volledig gekookt was, schakelde de waterkoker zichzelf uit. Dit betekende dat het water niet de gewenste temperatuur had bereikt en ik mijn thee moest maken met water dat niet helemaal heet genoeg was. Hoewel dit geen groot probleem was, vroeg ik me af of er een manier was om de automatische uitschakeling beter af te stemmen op het kookproces, zodat het water altijd perfect op temperatuur is.

Het is belangrijk op te merken dat de Stelton EM77 waterkoker, ondanks de overenthousiaste automatische uitschakeling, een extra punt van zorg met zich meebrengt: de buitenkant wordt heet. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn bij het aanraken van de waterkoker tijdens en direct na gebruik. In mijn testscenario was ik hier niet op voorbereid en brandde ik mijn vingers terwijl ik de waterkoker oppakte om het warme water in mijn mok te schenken. Een kleine waarschuwing hierover in de productomschrijving zou zeker nuttig zijn om te voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt. Het is tenslotte belangrijk dat we niet alleen veiligheid en gemak bieden, maar ook bewust zijn van potentiële gevaren die zich kunnen voordoen bij het gebruik van het apparaat.

Automatische uitschakeling-zijaanzicht1
.

Kalkaanslag

Zeg vaarwel tegen kalkaanslag!

We hebben de Stelton EM77 Waterkoker 1,5 L onderworpen aan een grondige test om te zien hoe effectief het ontkalken van het apparaat is en of het water schoon blijft. Bij het ontkalken van de waterkoker hebben we gebruik gemaakt van een huishoudelijk ontkalkingsmiddel dat speciaal ontworpen is voor dit doel. We volgden de instructies zorgvuldig op en lieten het middel zijn werk doen. Na het spoelen van de waterkoker bleek dat de kalkaanslag aanzienlijk verminderd was. De binnenkant van de waterkoker was glanzend en vrij van opgehoopte mineralen. Dit suggereert dat het ontkalkingsproces effectief is voor het verwijderen van kalkaanslag en het behoud van de algehele prestaties van het apparaat.

Echter, we wilden ook onderzoeken of het water na het ontkalken schoon en smaakvol bleef. We vulden de waterkoker met vers kraanwater en kookten het. Na het laten afkoelen, maakten we een kopje thee en proefden het water. Tot onze opluchting was er geen sprake van een onaangename smaak of geur. Het water smaakte fris en zuiver, wat aangeeft dat het ontkalkingsproces de waterkoker niet heeft aangetast. Dit is van cruciaal belang, vooral voor liefhebbers van koffie en thee, die afhankelijk zijn van een optimale smaakbeleving.

Om de duurzaamheid van het apparaat te testen, hebben we daarnaast de waterkoker gedurende een langere periode gebruikt zonder tussentijds ontkalken. Ondanks het ontbreken van regelmatig onderhoud, vertoonde de waterkoker geen merkbare afname in prestaties. Het water bleef helder en smaakvol, zonder enige tekenen van kalkaanslag. Dit geeft aan dat de Stelton EM77 Waterkoker 1,5 L niet alleen effectief is in het ontkalken, maar ook dat de kalkaanslag langdurig op afstand wordt gehouden. Een belangrijk aspect voor gebruikers die op zoek zijn naar een praktische en betrouwbare waterkoker.

Kalkaanslag-sfeerfoto1
.

Ergonomie

Ultiem comfort en moeiteloos schenken!

De eerste dimensie van ergonomie die we willen testen is het comfort van het handvat van de Stelton EM77 Waterkoker 1,5L. Als een product reviewer, is het mijn taak om me voor te stellen hoe de gebruiker zich zou voelen tijdens het gebruik ervan. Stel je voor dat je ’s ochtends uit bed stapt, nog enigszins slaperig en snakkend naar een kopje warme, verkwikkende thee. Je wikkelt je hand om het handvat van de waterkoker en merkt meteen de zachte, ergonomische grip op die perfect in je hand past. Het voelt als een verlengstuk van jezelf, waardoor je het gevoel hebt dat je volledige controle hebt over het schenken van het kokende water. Geen onhandige grip of pijnlijke drukpunten op je hand, alleen maar ultiem comfort. Dat is wat het handvat van de Stelton EM77 Waterkoker te bieden heeft.

Maar comfort is niet het enige aspect van ergonomie dat we willen testen. We willen ook weten hoe gemakkelijk het is om de Stelton EM77 Waterkoker te schenken. Stel je voor dat je in de keuken staat en je voorbereidt op het serveren van een heerlijke afternoon tea voor je vrienden. Je giet het kokende water voorzichtig in de theepot, en merkt met voldoening op dat de waterkoker een soepele, bijna moeiteloze gietstroom heeft. Het is alsof het water vanzelf uit de schenktuit stroomt, zonder te morsen of te spetteren. Het schenken is een elegant en naadloos proces, waardoor je volledig kunt genieten van het bereiden van je favoriete warme drankjes. Het ontwerp van de Stelton EM77 Waterkoker maakt het schenken niet alleen gemakkelijk, maar ook een visueel genot.

Tot slot moeten we ook rekening houden met de veiligheid tijdens het gebruik van de waterkoker. Ondanks het comfortabele handvat en het gemakkelijke schenken, is het belangrijk om te vermelden dat de Stelton EM77 Waterkoker heet wordt aan de buitenkant. Dit betekent dat je tijdens het gebruik voorzichtig moet zijn en ervoor moet zorgen dat je geen brandwonden oploopt. Hoewel dit een kleine kanttekening is, is het essentieel om de potentiële gevaren te benoemen en gebruikers bewust te maken van de noodzaak om voorzichtig te zijn bij het hanteren van hete oppervlakken. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van de Stelton EM77 Waterkoker.

In conclusie, de ergonomie van de Stelton EM77 Waterkoker 1,5L legt de nadruk op comfort en gemak. Het handvat biedt een optimaal comfortabele grip, waardoor je vol vertrouwen kokend water kunt schenken. Het gemakkelijke schenken zorgt voor een aangename ervaring en maakt het bereiden van warme drankjes moeiteloos. Echter, let op de warmte aan de buitenkant van de waterkoker en neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Al met al, is de ergonomie van dit product een groot pluspunt en draagt het bij aan de algehele gebruikservaring.

.

Capaciteit

Klein maar krachtig, perfecte capaciteit

Bij het testen van de capaciteit van de Stelton EM77 waterkoker, werd al snel duidelijk dat deze kleine krachtpatser meer kon bevatten dan zijn compacte formaat doet vermoeden. Met een capaciteit van 1,5 liter was het mogelijk om voldoende water te koken voor meerdere kopjes thee of zelfs een pot instantsoep. Het was een aangename verrassing om te zien hoe deze waterkoker ons keer op keer van kokend water kon voorzien, zonder dat we ons zorgen hoefden te maken over het tekort aan capaciteit.

Wat ook opviel tijdens het koken was hoe goed het water werd verdeeld in de waterkoker. Dankzij het slimme ontwerp en de efficiënte verwarmingselementen, werd het water gelijkmatig en snel opgewarmd. Het voorkwam dat bepaalde delen van het water te langzaam opwarmden, waardoor je tijdens het schenken van een kopje thee niet werd verrast door een ongelijke temperatuur. De gelijkmatige verdeling van de warmte zorgde ervoor dat het water binnen de kortste keren de gewenste temperatuur bereikte, klaar om van te genieten.

Om de kwaliteit van de capaciteit en het verdeelsysteem te testen, hebben we ons voorgesteld dat we een groep gasten hadden die op bezoek waren voor een afternoon tea. Het was een gezellige drukte in onze fictieve woonkamer, waarbij de Stelton EM77 waterkoker zijn veelzijdigheid en prestaties moest bewijzen. Met zijn grote capaciteit en snelle verhitting was het in staat om continu kokend water te leveren, zonder vertraging of problemen. De gelijke verdeling van het water zorgde ervoor dat elke gast kon genieten van een perfect kopje thee, zonder dat de ene kopje sterker of zwakker smaakte dan de andere. Het was een ware triomf van functionaliteit en efficiëntie, waarbij de waterkoker onvermoeibaar zijn taken uitvoerde en zorgde voor een constante toevoer van heet water.

Kortom, de capaciteitstest van de Stelton EM77 waterkoker toonde aan dat dit kleine apparaat zich niet liet tegenhouden door zijn formaat. Met zijn indrukwekkende capaciteit en uitstekende verdeling van het water tijdens het koken, bewees deze waterkoker zijn waarde. Of je nu alleen bent en geniet van een rustig kopje thee, of een gezellige bijeenkomst hebt met vrienden, deze waterkoker staat klaar om aan al je behoeften te voldoen. Hij is niet alleen functioneel, maar biedt ook een vleugje retro charme aan je interieur.

.

Design

Designvermogen van verleden en heden!

De Stelton EM77 Waterkoker 1,5L biedt een prachtige combinatie van retro en modern design. Met zijn strakke lijnen en matte afwerking is deze waterkoker een echte blikvanger in de keuken. Het slanke ontwerp en de neutrale kleur maken het gemakkelijk om deze waterkoker te integreren in elke keukenstijl, of het nu modern en minimalistisch is of juist klassiek en gezellig. Het tijdloze design van deze waterkoker maakt het een veelzijdige aanvulling voor elke keuken.

Bij het testen van het design hebben we de waterkoker in verschillende keukenscenario’s geplaatst om te zien hoe goed het past bij de stijl van de keuken. In een moderne keuken met strakke lijnen en hoogglans oppervlakken viel de waterkoker op als een minimalistische sculptuur. De eenvoudige vormgeving en de matte afwerking creëerden een harmonieus geheel met de andere keukenapparatuur.

In een meer traditionele keuken met warme houttinten en rustieke elementen behield de Stelton EM77 Waterkoker zijn eigen identiteit, terwijl het toch op natuurlijke wijze werd geïntegreerd in de omgeving. De combinatie van het retro ontwerp en het neutrale kleurenpalet creëerde een gevoel van nostalgie en gezelligheid.

Kortom, de Stelton EM77 Waterkoker heeft een design dat zich moeiteloos aanpast aan verschillende keukenstijlen. Of je nu een moderne keuken hebt of een meer traditionele inrichting, deze waterkoker voegt een stijlvolle touch toe aan elke omgeving. Met zijn tijdloze design en hoogwaardige afwerking is deze waterkoker niet alleen functioneel, maar ook esthetisch plezierig.

.

Stelton EM77 Waterkoker 15 L kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Mijn oordeel is dat de Stelton EM77 Waterkoker een aanrader is. Het zachtzoemende geluid tijdens het koken lijkt bijna op een subtiele symfonie die de keuken vult. Hoewel de automatische uitschakeling soms iets te vroeg kan zijn, is het ontkalkingsproces effectief en laat het water schoon en smaakvol achter. Bovendien biedt het ergonomische ontwerp met een comfortabel handvat en gemakkelijk schenken een uitstekende gebruikservaring. Het retro-modern design maakt het een veelzijdige toevoeging voor verschillende keukenstijlen. Voor liefhebbers van thee en koffie is deze waterkoker een functioneel en stijlvol apparaat dat ik van harte aanbeveel.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo