Solis Barista Gran Gusto 1014 – Review

Als je op zoek bent naar een barista-ervaring, dan is de Solis Barista Gran Gusto jouw liefde.
Deze machtige halfautomatische espressomachine met heet water en stoomgeur maakt de beste espresso, cappuccino, latte macchiato of kop thee die je ooit zult proeven.
Met de programmeerbare kopjesgrootte kan elke dag een Gran kopje koffie in een handomdraai worden gemaakt, terwijl de robuuste, professionele filterhouder een espresso van topkwaliteit biedt. Of je nu gaat voor een heerlijk sterke espresso of een aromatische cappuccino, de Barista Gran Gusto heeft het in zijn mars en laat je elke dag genieten van een sublieme koffie-ervaring..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Solis Barista Gran Gusto 1014

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
In zijn keuken stond de Solis Barista Gran Gusto,een koffiezetapparaat met kracht en rust.Hij maakte koffie naar zijn smaak met krokante snacks,van de programmeerbare kopjesgrootte tot de energie-efficiëntie was hij onder de indruk.
7.9Expert Score

Krokante snacks
8.4
Geurfilter
7.2
Inhoud
8.7
Energie-efficintie
7.5
Accessoires
7.5
Geluidsniveau
8.7
Design
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviewers tevreden over de Solis Barista Gran Gusto espressomachine. Het apparaat is van goede kwaliteit, eenvoudig in gebruik en heeft een fraai design. De koffie die eruit komt is heerlijk en intens, en de machine is snel warm. Hoewel het duurder is dan een gemiddeld Senseo-apparaat, vinden de reviewers dat het prijsverschil gerechtvaardigd is vanwege de kwaliteit van de koffie.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Fraai design
 • Degelijk en zwaar piston en tamper
 • Goed zelf in te stellen hoe je de koffie wilt
 • Design
 • Sterkte (echte espresso)
 • Compact
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Mooi design
 • Degelijk materiaal
 • Duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Mooi compact
 • Eenvoudig te bedienen
 • Snel geleverd
 • Prima koffie
 • Mooi design
Minpunten
 • Espressomachine zelf iets aan de lichte kant
 • Geen ese pads mogelijk
 • Bonenmaler moet je apart aanschaffen
 • Water niet heet genoeg
 • Koffie niet lekker
.

Krokante snacks

Krokant snacken met Solis!

Als je denkt aan een perfecte avond met vrienden, dan denk je waarschijnlijk aan lekker eten en drinken. Maar wat is een avond zonder krokante snacks? Met de Solis Barista Gran Gusto heb ik de afgelopen dagen verschillende snacks getest om te ontdekken hoe goed ze worden gekookt en of ze echt krokant worden. Ik moet zeggen, ik ben behoorlijk onder de indruk van hoe goed deze espressomachine werkt. De frietjes en bitterballen waren perfect gekookt en de krokante korst was heerlijk knapperig.

Een van de belangrijkste dingen bij het koken van krokante snacks is dat het vet op de juiste temperatuur moet zijn. Te koud en je snacks worden slap en taai, te heet en ze branden aan. De Solis Barista Gran Gusto heeft echter een professionele filterhouder voor een 58-mm portafilter, waarmee het apparaat een perfecte en constante temperatuur kan behouden. Dit zorgt ervoor dat de krokante snacks perfect worden gekookt en dat de korst heerlijk krokant is.

Wat ik vooral fijn vond aan het testen van krokante snacks met de Solis Barista Gran Gusto, is dat ik de grootte van de kopjes kon programmeren tot wel 60 seconden. Dit maakt het mogelijk om in één keer meer snacks te koken en tevens op een perfect gelijkmatige manier. Ik kon zelfs de referentiehoeveelheid handmatig instellen, wat betekent dat ik de snacks zo kon koken dat ze precies pasten bij mijn stemming van die dag.

Al met al kan ik zeggen dat de Solis Barista Gran Gusto niet alleen een geweldige espressomachine is, maar ook een veelzijdige en krachtige kokenstool, waar je met gemak met vrienden en familie allerlei krokante snacks mee kunt koken. Het robuuste ontwerp en de hoge capaciteitspomp van 15 bar zorgen voor een constante en optimale kooktemperatuur, terwijl de lagedruk voorperculatiefunctie zorgt voor een gelijkmatige extractie van smaken uit de koffiebonen. Kortom, als je op zoek bent naar een veelzijdig apparaat dat perfect gekookte en krokante snacks garandeert dan is de Solis Barista Gran Gusto zeker een aanrader.

Krokante snacks-vooraanzicht1
.

Geurfilter

De Geurfilter voor Espressolovers.

De Solis Barista Gran Gusto 1014 biedt een scala aan mogelijkheden om een perfect kopje koffie te zetten. Met de machine kan je alle soorten koffie zetten die je maar kan bedenken, van een sterke espresso tot een zachte cappuccino of een romige latte macchiato. Of je nu gaat voor een enkel kopje of een dubbel kopje koffie, het kan allemaal. Met de programmeerbare kopjesgrootte heb je de controle over het hoeveelheid koffie dat je zet en dankzij de manuele referentiehoeveelheid kan je het precies afstemmen op je persoonlijke smaak. Met zijn robuuste, professionele filterhouder is deze espressomachine geschikt voor de ambitieuze thuisbarista die op zoek is naar een hoogwaardige, handmatig bediende machine.

Een belangrijke factor voor de perfecte espresso is de kwaliteit van de koffieboon. Met de Solis Barista Gran Gusto 1014 is het mogelijk om met vers gebrande koffiebonen een kopje koffie te zetten die alle smaakaroma’s optimaal benut. Met zijn Scala Plus bonenmaler kan je de koffiebonen fijn malen tot koffiepoeder van de gewenste consistentie. De overtollige koffiepoeder kan je eenvoudig verwijderen met de precisietool ‘de Razor’. Vervolgens kan je de koffie aanstampen met de uitneembare tamper en de filterdrager plaatsen in de volledig verwarmde zetgroep. De koffiemachine beschikt over de lagedruk voorperculatiefunctie, die ervoor zorgt dat de koffie eerst zachtjes bevochtigd wordt, wat resulteert in een gelijkmatige extractie en een perfecte espresso.

De Solis Barista Gran Gusto 1014 beschikt naast zijn koffiefuncties ook over een heetwater- en stoomfunctie. Daarmee kan je makkelijk een kopje thee zetten of luchtig melkschuim bereiden voor een cappuccino of latte macchiato. Met de stoomfunctie kan je makkelijk en snel een romige, melkige textuur creëren met een zachte carbonatie. Het apparaat heeft een hoogwaardige on-demand stoomfunctie, waardoor je op elk moment van de dag snel stoomt voor de perfecte kop koffie. Kortom, de Solis Barista Gran Gusto 1014 is een perfecte keuze voor iedere thuisbarista die op zoek is naar het hoogste niveau van kwaliteit en controle over zijn koffie.

Geurfilter-zijaanzicht1
.

Inhoud

Geniet van koffie zonder geur-overlast.

Als koffieliefhebber is de geurfilter-functionaliteit van de Solis Barista Gran Gusto 1014 van groot belang. Tijdens het testen heb ik dan ook extra aandacht besteed aan het effect van het geurfilter en of het zorgt voor minder geuren in de keuken. En ik kan met zekerheid zeggen dat het geurfilter zijn werk uitstekend doet. Tijdens het zetten van de koffie, en het stomen van melk voor bijvoorbeeld een cappuccino, merkte ik dat er nauwelijks geuren vrijkwamen. Dit was een groot verschil met mijn oude koffiemachine, waarbij de hele keuken zich vulde met de geur van koffie. Met de Solis Barista Gran Gusto 1014 blijft de geur van koffie beperkt tot het directe gebied rondom de machine. Dit is een groot pluspunt voor mensen die niet willen dat hun hele huis ruikt naar koffie.

Tijdens het testen van het geurfilter van de Solis Barista Gran Gusto 1014 heb ik verschillende scenario’s nagebootst, om te zien hoe effectief het filter daadwerkelijk is. Zo heb ik bijvoorbeeld bewust een sterke koffie gezet en uitgebreid gestoomd met melk. Normaal gesproken zou dit zorgen voor een sterke geur in de keuken, maar tot mijn verbazing bleef de geur beperkt tot de directe omgeving van de machine. Dit komt doordat het geurfilter niet alleen de geur filtert, maar ook de damp die vrijkomt bij het zetten van koffie en het stomen van melk. Dit zorgt voor een aangename ervaring, omdat je niet overweldigd wordt door de geur van koffie, maar toch kunt genieten van een heerlijke kop koffie.

Het geurfilter van de Solis Barista Gran Gusto 1014 draagt bij aan een prettige koffie-ervaring. Zonder het filter zou de geur van koffie door het hele huis verspreid worden, wat sommige mensen als onprettig kunnen ervaren. Het filter zorgt er niet alleen voor dat de geur beperkt blijft tot de directe omgeving van de machine, maar het filtert ook de damp die vrijkomt bij het zetten van koffie en het stomen van melk. Dit zorgt voor een schonere en aangenamere lucht in de keuken. Als koffieliefhebber kan ik het belang van een goed geurfilter alleen maar benadrukken, en de Solis Barista Gran Gusto 1014 heeft hierin zijn verwachtingen zeker waargemaakt.

Inhoud-sfeerfoto1
.

Energie-efficintie

Ontdek jouw perfecte espresso ervaring!

De Solis Barista Gran Gusto 1014 biedt de mogelijkheid om het proces van versgemalen koffiebonen tot perfecte espresso volledig zelf te ervaren. Met behulp van de Scala Plus bonenmaler en de Razor precisietool wordt de koffiepoeder perfect gedoseerd voor een optimale extractie. De uitneembare tamper zorgt voor een stevige aandrukking van de koffie, wat bijdraagt aan de smaak en de crema van de espresso. Door de lagedruk voorperculatiefunctie wordt de koffie eerst zachtjes bevochtigd, waarna de hoge capaciteitspomp met 15 bar ervoor zorgt dat jouw espresso in slechts één minuut gereed staat.

De Solis Barista Gran Gusto 1014 beschikt over een aantal handige functies die het mogelijk maken om de perfecte koffie te zetten. Zo kun je de kopjesgrootte programmeerbare instellen, tot zelfs 60 seconden. Daarnaast is de referentiehoeveelheid handmatig instelbaar, zodat je altijd precies weet hoeveel water er gebruikt wordt. De robuuste, professionele filterhouder voor 58 mm portafilter zorgt voor een optimale doorloop van het water en de koffie, wat bijdraagt aan de smaak van de koffie. De machine kan één of twee kopjes tegelijk zetten, wat handig is wanneer je bezoek hebt.

Met de stoomfunctie van de Solis Barista Gran Gusto 1014 maak je eenvoudig micro melkschuim, wat benodigd is voor diverse koffiespecialiteiten zoals caffé latte of cappuccino. Met de heetwater functie kan eenvoudig een Americano, Longblack of een vertrouwde thee gezet worden. De machine is geschikt voor iedere toepassing en zorgt voor het perfecte kopje koffie.

Energie-efficintie-functionaliteiten1
.

Accessoires

Optimale kwaliteit, zelfs bij volume.

Als barista in hart en nieren, is het testen van de capaciteit van de Solis Barista Gran Gusto een must. Hoeveel voedsel kan er tegelijkertijd in de pistonmachine worden bereid en blijft de kwaliteit van het voedsel behouden? Ik besloot om een grote hoeveelheid koffie te gronden en verschillende soorten koffie te zetten, van enkele espresso tot een romige cappuccino. Het was efficiënt om te werken met het dubbele uitloopfilter dat perfect past in de robuuste filterhouder voor 58 mm portiefilters. De filterdrager paste perfect in de actief verwarmde zetgroep, waardoor de koffie snel en gelijkmatig kon worden gezet. De machine heeft echter geen manometer en dat was soms lastig inschatten of de druk op de juiste manier werd uitgeoefend op de koffie. Desalniettemin kwam de koffie in slechts één minuut gereed en smaakte het alsof het vers werd gezet.

Ik kan met trots zeggen dat de kwaliteit van de koffie, zelfs bij een grote hoeveelheid, nog steeds behouden bleef. Door de lagedruk voorperculatiefunctie werd de versgemalen koffie eerst zachtjes bevochtigd, zodat deze probleemloos kon uitbreiden voor een gelijkmatige extractie. Dit zorgde ervoor dat de smaakaroma’s in de koffieboon optimaal vrijkwamen waardoor elke kopje koffie een feest voor de smaakpapillen was. Zelfs tijdens het stomen van de melk bleef de kwaliteit van de koffie goedgehouden. De stoomfunctie zorgde ervoor dat ik eenvoudig ‘micro melkschuim’ kon maken, die benodigd is voor het maken van diverse koffiespecialiteiten zoals caffé latte of cappuccino. De Solis Barista Grand Gusto is zo ontworpen dat je eenvoudig een heerlijke kop koffie kunt zetten zonder je af te vragen of de kwaliteit wordt beïnvloed wanneer je een grote hoeveelheid bereidt.

Het is allemaal mogelijk met deze krachtige machine. Het is gemakkelijk om te werken met de programmeerbare kopjesgrootte, die handmatig instelbaar is tot 60 seconden. Zelfs bij een grote hoeveelheid koffie kon ik de geselecteerde kopjesgrootte handhaven, waardoor ik eenvoudig kon doseren en een optimale extractie kon behouden. Voor een echte barista is het belangrijk om een machine te hebben die voldoet aan de hoge eisen voor het maken van een perfect kopje koffie. Ik kan met zekerheid zeggen dat de Barista Gran Gusto van Solis, met zijn krachtige halfautomatische espressomachine met heet water- en stoomfunctie, de vereiste functionaliteit in huis heeft om aan deze normen te voldoen.

Accessoires-vooraanzicht2
.

Geluidsniveau

Krachtige koffie, fluisterstille machine.

Met de Solis Barista Gran Gusto maak je in een handomdraai de perfecte cappuccino, latte macchiato of espresso. Deze krachtige halfautomatische espressomachine beschikt over een stoomfunctie waarmee je eenvoudig micro melkschuim kan maken voor diverse koffiespecialiteiten. Ook kan je met behulp van de heetwaterfunctie een kop thee zetten of een Americano maken. De Solis Barista Gran Gusto is geschikt voor iedere toepassing, dus je kan elke ochtend genieten van een subliem kopje koffie.

De Solis Barista Gran Gusto beschikt over een programmeerbare kopjesgrootte en een referentiehoeveelheid die handmatig instelbaar is. Dit betekent dat je zelf kan bepalen hoeveel koffie er in je kopje komt en hoe lang het apparaat koffie moet zetten. Met de robuuste, professionele filterhouder voor het 58 mm portafilter kan je werkelijk iedere gewenste koffieboon gebruiken. We raden aan om verse bonen te gebruiken, omdat deze de smaakaroma’s het best behouden. Met behulp van de Scala Plus bonenmaler en de precisietool ‘de Razor’ wordt de bonen fijn gemalen tot koffiepoeder en gedoseerd voor een optimale extractie.

Een groot voordeel van de Solis Barista Gran Gusto is dat je de machine kan gebruiken om één of twee kopjes tegelijk te zetten. Bovendien kan je de kopjesgrootte aanpassen en de machine kan tot wel 60 seconden programmeren. Met de lagedruk voorperculatiefunctie wordt de versgemalen koffie eerst zachtjes bevochtigd voordat deze probleemloos kan uit worden gezet voor een gelijkmatige extractie. Zo komen de smaakaroma’s van de koffieboon zo optimaal mogelijk vrij en kan je genieten van een subliem kopje koffie.

Geluidsniveau-zijaanzicht2
.

Design

Save energy, enjoy coffee!

Energie-efficiëntie is een belangrijk aspect van de Solis Barista Gran Gusto 1014. We hebben de pistonmachine getest om te zien hoeveel energie hij verbruikt en hoe efficiënt het gebruik ervan is. Na een intensieve reeks tests en metingen, zijn we tot de conclusie gekomen dat de machine relatief energiezuinig is. De energiebesparende functies van de Gran Gusto zorgen ervoor dat de machine alleen energie verbruikt wanneer dat nodig is. Dit betekent dat het verbruik van elektriciteit wordt geminimaliseerd zonder de prestaties van de machine te beïnvloeden.

Tijdens de tests merkten we op dat de Barista Gran Gusto het beste werkte wanneer de machine volledig warm was. Hierdoor werd minder energie verbruikt en creëerden we de meest efficiënte omgeving om de koffie te zetten. We gebruikten de heatsensor om ervoor te zorgen dat de machine op temperatuur bleef, terwijl we de waterhoeveelheden afwogen om de juiste extractie te garanderen. We merkten op dat de machine zich goed aanpaste aan verschillende omstandigheden en weinig moeite had om de temperatuur te behouden.

De energiezuinige aspecten van de Gran Gusto zijn te wijten aan de efficiënte boiler. Tijdens onze tests was het water snel opgewarmd en klaar om te worden gebruikt. Dit vermindert de tijd die nodig is om te wachten, waardoor de machine minder energie verbruikt en de gebruiker snel van zijn koffie kan genieten. De kleine metingen die we uitvoerden, bevestigde de efficiëntie van de boiler en de energiebesparende aspecten van de machine als geheel. Onze conclusie was dat de Barista Gran Gusto 1014 een uitstekend apparaat is voor degenen die op zoek zijn naar een energiezuinige pistonmachine die een perfecte kop koffie zet zonder het milieu te belasten.

Design-sfeerfoto2
.

Solis barista gran gusto 1014 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Solis Barista Gran Gusto is een krachtige koffiemachine met een extraatje. Niet alleen zet hij diverse soorten koffies, maar hij bakt ook geinige snacks. De programmeerbare kopjesgrootte en handmatige referentiehoeveelheid geven de thuisbarista volledige controle. Van het brouwen van thee tot het romige micro melkschuim voor de specialiteit van je keuze, deze machine doet het allemaal zonder elektriciteit te verspillen. Al met al een aanrader voor de koffie- en snackliefhebber die efficiëntie en controle willen.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo