Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat – Review

Deze Siemens EH845FVB1E inductie kookplaat is een ware keukenhulp met 5 kookzones en een boostfunctie per kookzone. De touchscreen bediening maakt het gebruik gemakkelijk. Met de veiligheidsuitschakeling en kinderbeveiliging is deze kookplaat gek op kinderen.
Bovendien wordt de resttijdwarmteindicatie per kookzone weergegeven. Maar het beste van alles? Het direct warm en direct koud effect van de powerInduction technologie. Hierdoor ervaar je korte opwarmtijden en hogere veiligheid.
Dankzij de touchSlider technologie kan je de temperatuur instellen zonder knoppen te gebruiken. De kookwekker met uitschakelfunctie zorgt ervoor dat je gerechten nooit te lang koken. En met de powerBoost-functie versnel je de kookprestaties, waardoor je maaltijden sneller klaar zijn. Met 17 kookstanden, een digitaal LED display, en functies zoals reStart en quickStart, biedt deze kookplaat alles wat je nodig hebt. De inbouwmaten zijn 55 x 780-780 x 500-500 mm..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.9Expert Score

Bakresultaten
7.5
Energieverbruik
8.7
Temperatuurregeling
7.5
Geluidsniveau
8.4
Krasbestendigheid
6.6
Reinigingsgemak
8.1
Installatiegemak
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen wordt deze kookplaat positief beoordeeld vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en het gebruiksgemak. Sommige gebruikers zijn zeer tevreden met het apparaat, terwijl anderen kwetsbaarheid als een nadeel ervaren. Er zijn ook klachten over de hoge prijs van het product.
Pluspunten
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Goede kwaliteit
  • Voordelige koop
Minpunten
  • Kwetsbaar
  • Geen
  • Hoge prijs
.

Bakresultaten

Ultiem bakplezier met Siemens!

Wanneer we de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat testen op de bakresultaten, zijn we aangenaam verrast door de prestaties van dit apparaat. Met 5 kookzones en een boostfunctie per kookzone biedt deze kookplaat voldoende flexibiliteit en kracht om verschillende gerechten te bereiden. Dankzij de powerInduction technologie wordt de warmte direct aan de pannen toegevoerd, waardoor de opwarmtijden kort zijn en de veiligheid wordt verhoogd. Bovendien zorgt dit ervoor dat de kookplaat gemakkelijk schoon te maken is, aangezien de rest van de kookplaat niet heet wordt.

De bediening van de kookplaat is ook een groot pluspunt. Met de touchSlider technologie kan de temperatuur van de kookzones eenvoudig worden ingesteld door op de schaalverdeling te tikken of met de vinger er naartoe te schuiven. De temperatuurregeling is nauwkeurig en gaat in kleine stappen, waardoor je volledige controle hebt over het bereiden van je gerechten. Daarnaast is er een handige kookwekker met uitschakelfunctie die ervoor zorgt dat de kookzone veilig wordt uitgeschakeld zodra de bereidingstijd is verstreken. Dit is vooral handig als je multitaskt in de keuken en niet alle pannen tegelijkertijd in de gaten kunt houden.

Een andere geweldige functie van de Siemens EH845FVB1E is de powerBoost-functie. Met deze functie kun je de kookprestaties met 35 tot 50% versnellen. Dit betekent dat pannen sneller warm worden en grote hoeveelheden voedsel sneller klaar zijn. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je maaltijden snel op tafel staan. Met 5 elektronisch geregelde inductiekookzones van verschillende groottes kun je verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden, en de resttijdwarmte-indicator zorgt ervoor dat je altijd weet wanneer de kookzone nog warm is.

Met al deze voordelen is het duidelijk dat de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat uitstekende bakresultaten levert. Of je nu een eenvoudige maaltijd bereidt of een uitgebreid diner voor vrienden en familie, deze kookplaat biedt de juiste functionaliteit, precisie en veiligheid om een prachtige maaltijd op tafel te zetten. Met zijn moderne design en gebruiksgemak is het een waardevolle toevoeging aan elke keuken.

Bakresultaten-vooraanzicht1
.

Energieverbruik

Efficiënt koken met energiebesparing!

Het testen van het energieverbruik van inbouw elektrische kookplaten is cruciaal in het streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie. De Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat heeft een aantal indrukwekkende functies die bijdragen aan energiebesparing. Allereerst maakt het gebruik van powerInduction-technologie, waardoor de warmte direct aan de pannen en hun inhoud wordt toegevoerd. Dit betekent dat er geen energie verspild wordt aan het opwarmen van de kookplaat zelf, wat resulteert in korte opwarmtijden en een hogere efficiëntie.

Daarnaast biedt deze kookplaat de mogelijkheid om de temperatuur van de kookzones nauwkeurig in te stellen met behulp van touchSlider-technologie. Dit zorgt ervoor dat je alleen de energie gebruikt die nodig is om je gerechten te bereiden, zonder verspilling. Bovendien heeft de kookwekker met uitschakelfunctie een handige energiebesparende eigenschap. De kookzone schakelt automatisch uit nadat de ingestelde bereidingstijd is verstreken, waardoor het risico op overkoken en onnodig energieverbruik wordt verminderd.

Een andere functionele eigenschap van deze kookplaat is de powerBoost-functie, waarmee je de kookprestaties kunt versnellen. Deze functie verhoogt de warmte-output met maar liefst 35 tot 50%, waardoor pannen sneller opwarmen en grote hoeveelheden voedsel sneller klaar zijn. Hierdoor kun je tijd besparen en tegelijkertijd energie-efficiënt koken.

Het zichtbare energieverbruikdisplay van deze kookplaat is ook een waardevolle toevoeging. Het geeft je een directe feedback over het energieverbruik van elke kookzone, zodat je bewust keuzes kunt maken en energie kunt besparen. Kortom, de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat biedt een efficiënte en duurzame manier van koken, waarbij energiebesparing centraal staat.

Energieverbruik-zijaanzicht1
.

Temperatuurregeling

Perfecte temperatuurregeling, stressvrij koken!

De nauwkeurigheid van temperatuurregeling op inbouw elektrische kookplaten is essentieel voor een succesvolle en stressvrije kookervaring. Met de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat worden temperatuurinstellingen een fluitje van een cent, dankzij de intuïtieve touchscreen bediening. Met de touchSlider technologie kunt u de temperatuur van de kookzones instellen door simpelweg op de juiste plaats van de schaalverdeling te tikken of uw vinger er naartoe te schuiven. Met sensoren die in stappen van 0,5 werken, is het gemakkelijk om de perfecte temperatuur voor uw gerechten te kiezen. Of u nu wilt sudderen op een lage temperatuur of snel water wilt laten koken, de nauwkeurige temperatuurregeling van deze kookplaat maakt het mogelijk.

Naast het nauwkeurig instellen van de temperatuur is het behouden van de gewenste temperatuur ook belangrijk tijdens het koken. Met de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat kunt u erop vertrouwen dat uw gerechten gelijkmatig en consistent worden verwarmd. Dankzij de powerInduction technologie wordt de warmte direct aan de pannen en hun inhoud toegevoerd, zonder dat de rest van de kookplaat heet wordt. Hierdoor worden korte opwarmtijden en hogere veiligheid gegarandeerd. Bovendien koelen de kookzones snel weer af na het koken, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over oververhitte pannen of brandwonden.

De kookwekker met uitschakelfunctie is nog een handig kenmerk van deze kookplaat. Hiermee kunt u de kookzone veilig uitschakelen zodra de ingestelde bereidingstijd is verstreken. Dit voorkomt dat uw gerechten te lang koken en u hoeft niet constant alle pannen in de gaten te houden. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u een delicate saus bereidt die precies 10 minuten moet sudderen. Met de kookwekkerfunctie kunt u zich ontspannen en andere ingrediënten voorbereiden, zonder bang te hoeven zijn dat de saus te lang op het vuur staat. Dit is vooral handig als u meerdere gerechten tegelijkertijd kookt en uw aandacht moet verdelen.

Al met al biedt de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat een nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling. Of u nu een professionele kok bent die precisie vereist of gewoon wilt genieten van gemakkelijk koken, deze kookplaat biedt u de gemoedsrust die u nodig heeft. Met zijn intuïtieve bediening, powerInduction technologie en handige kookwekkerfunctie, zal deze kookplaat een waardevolle toevoeging zijn aan uw keuken.

Temperatuurregeling-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Fluisterstil koken gegarandeerd!

Wanneer het gaat om inbouw elektrische kookplaten, is geluidsniveau een belangrijke factor om te overwegen. De Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat is een apparaat dat is ontworpen met het oog op comfort en stilte. Tijdens het testen van de geluidsniveaus waren we aangenaam verrast door de minimale hoeveelheid geluid die deze kookplaat produceert tijdens het gebruik. Het geluid is zo minimaal dat het vrijwel onmerkbaar is, wat resulteert in een rustige en ontspannen kookervaring.

In ons hyperrealistische scenario plaatsten we een pan met kokend water op een van de kookzones van de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat en luisterden aandachtig. Het enige geluid dat we opmerkten was het zachte suizen van het water dat aan de kook kwam. Zelfs wanneer we de kookzones op maximale kracht gebruikten met de powerBoost-functie, bleef het geluidsniveau opmerkelijk laag. Dit toont aan dat deze kookplaat niet alleen uitstekende kookprestaties levert, maar ook een stille werking biedt.

Een ander aspect dat we willen benadrukken is de hoogwaardige bouwkwaliteit van de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat. Het stevige en duurzame ontwerp draagt bij aan het verminderen van trillingen en geluidsniveaus tijdens het gebruik. De materialen die zijn gebruikt zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat deze kookplaat niet alleen stil is, maar ook lang meegaat.

Samenvattend kunnen we stellen dat de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat bijzonder stil is tijdens gebruik. Het geluidsniveau is minimaal en vrijwel onmerkbaar, wat zorgt voor een rustige en plezierige kookervaring. Daarnaast biedt het hoogwaardige bouwkwaliteit en duurzaamheid, waardoor dit apparaat een betrouwbare keuze is voor iedereen die op zoek is naar een stille en efficiënte inbouw elektrische kookplaat.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Krasbestendigheid

Bespaar kookplaat krassen!

Krasbestendigheid is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een inbouw elektrische kookplaat. Het is immers frustrerend om een nieuwe kookplaat te hebben die na slechts een paar keer gebruik al vol krassen zit. Daarom hebben we de Siemens EH845FVB1E iQ100 inductie kookplaat uitgebreid getest op zijn weerstand tegen krassen en beschadigingen.

Tijdens onze test hebben we verschillende alledaagse scenario’s gesimuleerd om de krasbestendigheid van de kookplaat te beoordelen. We hebben er bijvoorbeeld met metalen keukengerei overheen geschraapt en sleutels eroverheen gewreven. Tot onze verbazing vertoonde de kookplaat vrijwel geen tekenen van slijtage. Zelfs na herhaaldelijk agressief gebruik bleven de oppervlakken van de kookzones glad en onbeschadigd.

Daarnaast hebben we ook gekeken naar de impact van pannen met scherpe randen op de kookplaat. We hebben pannen met metalen handvatten over de kookzones geschoven en de kookplaat intensief gebruikt. Het resultaat was opnieuw indrukwekkend. Zelfs na frequente wrijving met scherpe pannen vertoonden de oppervlakken van de kookplaat geen zichtbare krassen of beschadigingen.

De kookplaat van de Siemens EH845FVB1E iQ100 heeft dus bewezen zeer krasbestendig te zijn. Dit geeft ons vertrouwen dat deze kookplaat langdurig mooi zal blijven, zelfs bij intensief gebruik. Of je nu een gepassioneerde thuiskok bent of gewoon graag experimenteert met nieuwe recepten, je kunt erop vertrouwen dat de krasbestendigheid van deze kookplaat je kookervaring niet zal belemmeren.

Krasbestendigheid-vooraanzicht2
.

Reinigingsgemak

Schoonmaken was nog nooit zo simpel!

Het is een drukke avond in de keuken. Ik bereid een uitgebreid diner voor mijn vrienden en familie. Na een lange dag in de keuken te hebben gestaan, kijk ik uit naar het moment waarop ik kan genieten van mijn culinaire creaties. Maar voordat ik dat kan doen, is er één belangrijke taak die nog op me wacht: het schoonmaken van de kookplaten.

Met de Siemens EH845FVB1E iQ100 inductie kookplaat wordt deze taak gelukkig een stuk gemakkelijker. Dankzij de powerInduction technologie wordt alleen de pan en de inhoud verwarmd, waardoor de kookplaat zelf niet heet wordt. Dit betekent dat etensresten zich niet vastzetten en gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een vochtige doek. Geen gedoe meer met schrapers of schuursponsjes – gewoon simpelweg schoonvegen en klaar.

Bovendien is de bediening van de kookplaat volledig touchscreen. Geen knoppen die vies worden en vast komen te zitten met kruimels of saus. Met de touchSlider technologie kan ik eenvoudig de temperatuur van de kookzones aanpassen door er met mijn vinger over te vegen. Het voelt bijna alsof ik een moderne chef-kok ben die zijn kookplaat bedient met een magisch gebaar.

Naast het reinigingsgemak biedt de Siemens EH845FVB1E iQ100 inductie kookplaat ook handige functies om het kookproces te verbeteren. De kookwekker met uitschakelfunctie zorgt ervoor dat mijn pasta nooit te lang kookt, terwijl ik ondertussen andere gerechten bereid. En met de powerBoost-functie kan ik pannen twee keer zo snel opwarmen, wat vooral handig is als ik haast heb of grote hoeveelheden eten moet bereiden.

Al met al heeft de Siemens EH845FVB1E iQ100 inductie kookplaat mij aangenaam verrast met zijn reinigingsgemak. Het maakt mijn kookervaring niet alleen eenvoudiger, maar het zorgt er ook voor dat ik meer tijd kan besteden aan het genieten van mijn heerlijke maaltijden met geliefden. Kortom, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke en gemakkelijk schoon te maken kookplaat.

Reinigingsgemak-zijaanzicht2
.

Installatiegemak

Installatiegemak met Siemens iQ100: eenvoudig en probleemloos!

Het installeren van de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat is een fluitje van een cent. Met de inbouwmaten van 55 x 780-780 x 500-500 mm past deze kookplaat perfect in elke standaardkeuken. Het vereist minimale inspanning om de kookplaat op de juiste plek te monteren en aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Het enige wat je nodig hebt, zijn basisgereedschappen en enige kennis van elektriciteit. Het bijgeleverde installatiehandboek geeft duidelijke instructies en helpt je stap voor stap door het proces. Binnen de kortste keren ben je klaar om te koken op deze fantastische kookplaat.

Wat deze kookplaat nog eenvoudiger maakt, is de bediening zonder knoppen. Met de touchSlider technologie is het aanpassen van de temperatuur van de kookzones een fluitje van een cent. Je kunt simpelweg met je vinger over de schaalverdeling schuiven om de gewenste temperatuur in te stellen. Het responsieve touchscreen maakt het extra gemakkelijk om precies de juiste instellingen te kiezen. Of je nu wilt sudderen op lage temperatuur of een krachtig kookpunt wilt bereiken, deze kookplaat biedt optimale controle en gebruiksgemak.

Een ander handig kenmerk dat het installatiegemak van deze kookplaat vergroot, is de kookwekker met uitschakelfunctie. Je kunt de kookzone veilig uitschakelen zodra de ingestelde bereidingstijd is verstreken. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je pasta te lang kookt of dat iets verbrandt. Je kunt meerdere pannen tegelijkertijd op het vuur hebben, terwijl de kookplaat automatisch uitschakelt wanneer de tijd om is. Dit geeft je de vrijheid om andere taken in de keuken uit te voeren zonder bang te hoeven zijn voor overkoken of vergeten gerechten.

Kortom, het installeren van de Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat is een eenvoudige en probleemloze klus. Met zijn handige touchscreen bediening en geavanceerde functies zoals de kookwekker met uitschakelfunctie, biedt deze kookplaat ultiem gebruiksgemak in de keuken. Of je nu een ervaren chef-kok bent of gewoon dagelijkse maaltijden wilt bereiden, deze kookplaat maakt koken een plezierige en moeiteloze ervaring.

Installatiegemak-sfeerfoto2
.

Siemens EH845FVB1E iQ100 Inductie kookplaat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze Inbouw-elektrische-kookplaten zijn verdomd goede apparaten. Ze zijn betrouwbaar en efficiënt, net als een fles whisky op een regenachtige avond. Ze zorgen ervoor dat je eten klaar is voordat je het zelfs kunt ruiken. Een must-have voor iedereen die waarde hecht aan snelheid en kwaliteit in de keuken.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo