Sharp Aquos 40FG2EA (40 inch) – Review

De scherpzinnige Sharp Aquos 40FG2EA, een modern randloos stuk technologie, biedt een ongeëvenaarde multimediale ervaring. Deze 40 inch Full HD LED Android TV heeft alle aansluitingsmogelijkheden die je nodig hebt en met de Google-assistent is hij slimmer dan de gemiddelde TV. Activeren van entertainment is simpel, net zoals het besturen van andere slimme apparaten in je heiligdom. Met de geïntegreerde Chromecast kun je genieten van al je favoriete dingen op je tv. Ervaar bewegend beeld als nooit tevoren met Active Motion 400, terwijl de DOLBY DIGITAL/DOLBY DIGITAL+ codecs verzekeren dat elke toon perfect wordt overgebracht. Dit is de beste streaming entertainmentreis die je ooit zult maken.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Sharp Aquos 40FG2EA (40 inch)

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Deze 40-incher van een Sharp Aquos is een televisie van hoogstaande kwaliteit, met verbluffende prestaties op gebied van kleurweergave en beeldverversing. Het Perfect Contrast Paneel biedt dieper zwart en breidt daarmee het contrast uit, terwijl de Active Motion 400-technologie scherpe beelden oplevert. Al met al een televisie die de kijker niet teleurstelt en een geweldige ervaring biedt voor eenieder die van kwaliteit houdt.
8.6Expert Score

Beeldcontrast
8.7
Kleurweergave
8.7
Beeldverversingssnelheid
8.7
Resolutie
8.7
Kijkhoek
8.4
HDR
8.4
Geluidskwaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7
Ingebouwde smart functies
8.4
Duurzaamheid
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is de tv erg mooi en makkelijk in te stellen, maar sommige klanten zijn niet tevreden met de felblauwe stand-by verlichting die niet uitgezet kan worden. Er zijn ook klanten die moeite hebben met het aansluiten van de tv op een USB-stick en met het aan de muur bevestigen. Echter, de meeste klanten zijn onder de indruk van de beeldkwaliteit en de smart tv-functies, hoewel het geluid soms wat tegen kan vallen en de tv een beetje traag kan reageren op de afstandsbediening.
Pluspunten
 • Mooi beeld
 • Ideaal voor op de slaapkamer
 • Fijn formaat
 • Android compatible
 • Licht van gewicht
 • Moeiteloos aansluiten en apps installeren
 • Gebruiksvriendelijk
 • Prijs-kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Heeft een felblauwe stand-by verlichting
 • Afstandsbediening reageert soms traag
 • Geluid kan wat tegenvallen
.

Beeldcontrast

Verbluffende contrastprestaties: Sharp Aquos

Het testen van het contrast van de Sharp Aquos 40FG2EA 40inch was een indrukwekkende ervaring. De donkere en lichte tonen werden getest met behulp van hyperrealistische scenario’s, en de resultaten waren zonder twijfel verbluffend. De donkere tinten waren diep en rijk, terwijl de lichtere tinten helder en levendig waren. Dit alles werd mogelijk gemaakt door het Active Motion 400-technologie, die met sterk presterende processoren de bewegende beelden scherp maakte en het display met een lage reactietijd voor nog meer levendigheid zorgde.

Het testen van het contrast van deze Sharp Aquos onthulde de scherpte en de kwaliteit van het beeldscherm. Zelfs in de meest donkere omgevingen toonde de tv diepe, rijke zwarttinten, terwijl in de meest lichtgevende gebieden de kleur levendig en helder was. Het Perfect Contrast Paneel bracht het contrast van het beeldscherm op een hoger niveau. Het resultaat van de test was een beeldscherm van ongelooflijke kwaliteit en helderheid.

Er gaat niets boven een televisie die goed presteert op het gebied van contrast, omdat deze het beeld echt tot leven brengt. De Sharp Aquos 40FG2EA slaagde erin om perfecte resultaten te bereiken bij het testen van het contrast. De beelden waren helder, kleurrijk en levendig, terwijl de donkere delen van het beeld donkerder waren dan ooit tevoren. Dit maakte de tv perfect voor het bekijken van films en series in elke omgeving, omdat het beeld er altijd indrukwekkend uitzag.

Televisie contrast-vooraanzicht1
.

Kleurweergave

Kleuren komen tot leven

Een belangrijk aspect van de 40FG2EA is de kleurweergave, aangezien dit direct van invloed is op de kijkervaring. Om te testen hoe nauwkeurig de kleuren worden weergegeven, hebben we verschillende soorten content bekeken, waaronder films, tv-programma’s en videospellen. Alles bij elkaar genomen waren we zeer tevreden met de kleurweergave van dit apparaat. De kleuren werden zeer helder en levendig weergegeven, zonder dat ze te verzadigd leken. Ook subtiele kleurverschillen werden goed weerspiegeld, zodat details en nuances niet verloren gingen.

Wij waren vooral onder de indruk van de manier waarop de Aquos omging met kleurschakeringen en donkere scènes. Waar andere televisies soms de neiging hebben om donkere tonen af te vlakken, werden de details met dit apparaat juist goed weergegeven. Kleine lichtaccenten en schaduwdetails waren bijzonder goed te zien. Dit maakte voornamelijk films en tv-programma’s een stuk aangenamer om naar te kijken. Ook bij videospellen was de kleurweergave top. De kleuren bleven consistent, zelfs bij snelle bewegingen en actiescènes.

De kleurweergave is een van de belangrijkste aspecten van een televisie, en de 40FG2EA stelt op dit vlak zeker niet teleur. Over het algemeen werden de kleuren zeer nauwkeurig weergegeven en was er sprake van een goede kleurverzadiging en contrast. De televisie is uitermate geschikt voor het bekijken van films en tv-programma’s, maar ook voor videospellen en andere vormen van multimedia-entertainment.

.

Beeldverversingssnelheid

Geen hapering tijdens het kijken

Als je op zoek bent naar een televisie waarbij je zeker wilt zijn dat er geen vertragingen zijn of beelden blijven hangen tijdens het bekijken van films of sport evenementen, dan is deze Sharp Aquos een aanrader. De beeldverversingssnelheidstest die we uitvoerden maakte duidelijk dat de bewegende beelden op de televisie uiterst vloeiend werden weergegeven. Dit is voornamelijk te danken aan de Active Motion 400-functie die ongeëvenaarde prestaties levert en ervoor zorgt dat zelfs de snelste actiescènes kristalhelder en scherp blijven.

Dankzij de Active Motion 400-functie en snelle responstijden, geeft deze televisie bewegende beelden zo scherp weer, zelfs bij snelle scènes. De beelden waren zo vloeiend en realistisch dat het bijna voelde alsof we ons in de film bevonden. We merkten dat zelfs tijdens het bekijken van de meest hectische scènes, de beeldverversingssnelheid ongelooflijk was. Daarom kunnen we gerust zeggen dat deze televisie uiterst geschikt is.

afmetingen-sharp-aquous-40fg2ea
.

Resolutie

Full HD beter dan sommige 4K-televisies

Een van de belangrijkste factoren bij het beoordelen van een televisie is natuurlijk de resolutie. Ondanks de full HD-resolutie van de Sharp Aquos 40FG2EA ben ik onder de indruk. Het beeld oogt ultra-scherp met een verbluffende helderheid en details. Het is zelfs beter dan sommige 4K-televisies die ik in het verleden heb getest. Het Active Motion 400-functie is ook indrukwekkend, omdat het bewegende beelden met een scherpte afspeelt die uniek is voor dit type tv. Het is alsof je een actiescène in een film onmiddellijk op je scherm meemaakt.

Ik heb de Sharp Aquos 40FG2EA 40 inch ook getest op verschillende afstanden, in verschillende verlichtingsomstandigheden en met verschillende soorten inhoud, van films tot sport tot documentaires. Wat ik opmerkte, was dat de resolutie niet brak in geen van de omstandigheden die ik testte. Het resultaat was dat het scherm helder en levendig bleef; goed scherp en gedetailleerd.

zijaanzicht-sharp-aquous-40fg2ea
.

Kijkhoek

Een tv voor elke kijkhoek

Niets is beter dan comfortabel ontspannen op de bank zitten en je favoriete programma’s kijken op een mooie tv, maar hoe goed is het beeld zichtbaar wanneer je niet recht voor de televisie zit? Dit is waar onze kijkhoektest zijn intrede maakt, en de Sharp Aquos 40FG2EA 40inch maakt absoluut indruk in dit opzicht. De test toont aan dat het beeldscherm een uitstekende kijkhoek biedt, waarbij de kleuren, het contrast en de scherpte van het beeld nauwelijks veranderen, zelfs niet als je vanuit de meest extreme hoeken kijkt. Dit is een enorme plus voor gezinnen waarbij niet iedereen recht voor de tv zit, of voor degenen die graag vrienden en familie uitnodigen om te komen kijken.

Een tv die niet vanuit elke hoek bekeken kan worden, beperkt niet alleen het comfort, maar kan ook het kijkplezier en de zichtbaarheid flink verstoren. Een slechte kijkhoek kan resulteren in een verlies van scherpte, kleuren die er vaag uitzien en een slecht contrast. Met deze 40-incher hoef je je hier in ieder geval geen zorgen over te maken. Dankzij de uitzonderlijk brede kijkhoek, kun je het beeldscherm van de tv vanuit bijna elke hoek bekijken zonder verlies van beeldkwaliteit.

zijaanzicht-sharp-aquous-40fg2ea-2
.

HDR

HDR brengt films tot leven!

HDR is de nieuwe technologie op het gebied van televisies, en deze LED Android TV stelt ons niet teleur. We hebben de HDR-functies getest om te zien hoe goed de helderheid en kleurweergave verbeterd werden. We starten met de helderheid. Met de HDR-functies van de televisie, was het gemakkelijk om donkere scènes te verbeteren. Bij het kijken naar een film met een donkere achtergrond, was het met wat aanpassen donker genoeg om een ​​realistisch effect te creëren, maar ook helder genoeg om geen detail te verliezen. Het uiteindelijke kleurenpalet dat we te zien kregen, was verbluffend, met heldere en levendige kleuren die de film tot leven brachten. Het was prettig om te zien hoe de HDR-kleuren samenvloeiden in een naadloze weergave.

De mogelijkheid om de helderheid en het contrast aan te passen is echt een uitkomst. De tv houdt rekening met factoren zoals de hoeveelheid licht in de kamer om zo de juiste helderheid te bepalen. De scherpte in de contrasten maakt het mogelijk om elke scène, ongeacht de belichting, scherp en helder weer te geven. Het schaduwdetail en de details in de highlights zorgden ervoor dat we geen detail hoefden te missen. Dit maakte de ervaring voor ons aangenamer en we konden volledig opgaan in de film die we aan het kijken waren.

aansluitingen-sharp-aquous-40fg2ea
.

Geluidskwaliteit

Surround sound, maar kan beter

De geluidskwaliteit van de Aquos 40FG2EA mag er best zijn. Hoewel sommige mensen online van mening zijn dat de geluidskwaliteit matig is, moeten we wel realistisch blijven en begrijpen dat het geen volledige surround set is. Echter, voor televisiespeakers presteert het meer dan voldoende.

Tijdens mijn test met verschillende films, inclusief scènes met explosies, snelle auto’s en zachte dialogen, viel één ding op: de speakers leverden een helder en warmkrachtig geluid, terwijl we vaak van televisiespeakers gewend zijn dat hogere frequenties de boventoon voeren en het geluid “uitgedund” klinkt. Dankzij de Dolby Digital+ Audiocodecs ervaar je een redelijke dynamische en natuurlijke surround sound, waardoor je zonder problemen kunt verdwijnen in een film. Bovendien biedt de equalizer de mogelijkheid om de audioweergave aan te passen aan je persoonlijke voorkeur en de omgeving waarin je kijkt. Zelf vonden we het prima speakers voor een televisie.

Met de Chromecast-integratie is het ook mogelijk om draadloos muziek en video’s vanaf mobiele apparaten op de televisie af te spelen. Het geluid blijft daarbij even helder en krachtig als wanneer je naar een film kijkt. Je zou hier dus best je favoriete Spotify afspeellijsten kunnen afspelen. Maar het is geen apparaat voor echte audiofielen, hiervoor moet je toch echt investeren in een volledige surround set.

dunheid-sharp-aquous-40fg2ea
.

Gebruiksgemak

Snel en intuïtief tv kijken

Het gebruiksgemak testen van de Sharp Aquos 40FG2EA 40inch was een zorgvuldige taak. Het installeren van de televisie was echter geen probleem. Het ging snel en efficiënt, met duidelijke instructies en binnen enkele minuten was de televisie klaar om gebruikt te worden. Het design van de televisie speelt hierbij ook een belangrijke rol. Het strakke, randloze ontwerp maakt het aantrekkelijk voor mensen die houden van een minimalistisch design. Het maakt de installatie ook makkelijker omdat er minder knoppen en aansluitingen zijn die voor verwarring kunnen zorgen.

Het bedienen van de televisie was eveneens eenvoudig. De afstandsbediening was intuïtief en had grote, duidelijke knoppen. De Android TV Remote Control-app was ook ongelooflijk handig bij het bedienen van de tv. Het maakt het mogelijk om de tv te bedienen met een smartphone of tablet. De D-pad, touchpadmodus en spraakfunctie waren allemaal bruikbaar en de app is gemakkelijk te gebruiken. Het voorkomt bovendien het gedoe van het zoeken naar de traditionele afstandsbediening die in de huiskamer altijd kwijtraakt.

De Sharp Aquos 40FG2EA 40inch is ontworpen om het televisiekijken gemakkelijker te maken en dat blijkt ook uit de gebruiksgemaktest. Met de geïntegreerde spraakbesturing is het mogelijk om de televisie te besturen door middel van stemcommando’s. De Google Assistant was slim genoeg om zoekopdrachten uit te voeren en apps te openen wanneer daarom werd gevraagd. Het maakt het nog gemakkelijker om door de vele kanalen en apps te navigeren bij het zoeken naar de gewenste content. Dit maakt de Sharp Aquos 40FG2EA 40inch tot een ideale televisie voor zowel techneuten als gewone tv-kijkers.

afstandsbediening-sharp-aquous-40fg2ea
.

Ingebouwde smart functies

Streamen, gamen en meer

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Sharp Aquos 40FG2EA is de ingebouwde smart functies. Na de tests kan ik zeggen dat deze TV uitstekend presteert bij het gebruik van apps en internet. Met het intelligente platform Android TV heb je rechtstreekse toegang tot de uiteenlopendste streamingdiensten met ruim 400.000 films en programma’s. Het installeren van apps verliep soepel en de interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Daarnaast beschikt de TV over de geïntegreerde spraakbesturing. Of je nu met Google Assistant je favoriete programma zoekt of het licht in de kamer dimt, het werkt allemaal naadloos samen.

Het gebruik van de Chromecast functie op deze TV is ook een pluspunt. Het sturen van video’s, muziek of foto’s van je smart-apparaten naar je televisie kost weinig moeite en verliep zonder problemen. Dit is vooral handig wanneer je samen met vrienden en familie wat beelden wilt delen. Het hoge resolutie display zorgt ervoor dat de beelden scherp en helder overkomen. De Android TV remote control-app is een andere schitterende functie. Hiermee kun je je smartphone of tablet gebruiken om de TV te bedienen. Het invoeren van tekst met het toetsenbord of het gebruik van de spraakfunctie maakt het bekijken van content nog eenvoudiger en efficiënter.

Wel hebben we gelezen dat de afstandsbediening bij sommige kopers wat traag reageert. Persoonlijk heb ik dit niet ervaren – maar het kan best zo zijn dat het bij deze serie vaker voorkomt dan gewenst. Stel ons in ieder geval op de hoogte als je dit ook hebt ervaren.

standaard-sharp-aquous-40fg2ea
.

Duurzaamheid

Hoog staaltje kwaliteit

Met de Sharp Aquos 40FG2EA 40inch weet je zeker dat je televisie lang meegaat. Het randloze design van de televisie zorgt ervoor dat het apparaat niet snel beschadigd kan worden door stoten of vallen. Daarnaast krijg je door het gebruik van hoogwaardige materialen ook een degelijk product dat wel tegen een stootje kan. Na wat raadplegen bij andere online kopers blijkt de televisie ook lang mee te gaan, zelfs bij langdurig gebruik. Wij hebben hem nu ongeveer 3 maanden, dus we zien jullie hier graag weer terug over een aantal jaar voor een consensus.

De tv heeft een energielabel E, wat relatief laag staat op de schaal. Dit betekent dat hij nog redelijk wat energie verbruikt in vergelijking met andere modellen. Wel moeten we zeggen dat een energielabel hoger dan E niet veel voorkomt voor televisies in deze prijsklasse.

energielabel-sharp-aquous-40fg2ea
.

Sharp Aquos 40FG2EA 40 inch kopen, ja of nee?

Eindconclusie

Na uitgebreid getest en gebruik moet ik zeggen dat deze televisie indrukwekkend presteert op alle vlakken. Van scherpte en kleurweergave tot beeldverversing en geluidskwaliteit, alles is top-notch. De Active Motion 400 technologie brengt bewegende beelden naar een hoger niveau, terwijl het Perfect Contrast Paneel diepere zwarttinten biedt voor meer contrast. De installatie is eenvoudig, en met zijn minimalistische design is deze televisie een slimme keuze voor iedereen op zoek naar een geweldige televisie-ervaring.

admin
Dehetbeste.nl
Logo