Samsung Portable SSD T7 Touch – Review

De Portable SSD T7 Touch is als de nieuwe vriendin waar je altijd al naar verlangde.
Met 2TB aan opslagcapaciteit, razendsnelle overdracht van bestanden, AES-encryptie en vingerafdruk-ontgrendeling maakt dit schoonheid de oude harde schijven ten schande.
Met zijn slanke creditcard-formaat en stevige, robuuste metalen behuizing is de T7 Touch trouwer dan de meeste menselijke relaties. Deze kleine, maar krachtige SSD werkt ook met de Playstation 5 om games op te slaan en uit te breiden - een echte game-changer. Of het nu gaat om werkbestanden of vakantiefoto's, de Portable SSD T7 Touch heeft alles wat je zoekt in een externe harde schijf op de palm van je hand..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Samsung Portable SSD T7 Touch

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De T7 Touch van Samsung is een stijlvolle en robuuste externe harde schijf met een supersnelle USB 3.2 Gen2-verbinding. Hij biedt 2 TB opslagruimte en heeft een metalen behuizing en AES 256-bit beveiliging met vingerafdrukherkenning.
8.1Expert Score

Snelheid
7.5
Compatibiliteit
8.4
Betrouwbaarheid
8.4
Hittebestendigheid
8.4
Veiligheid
8.7
Gebruiksgemak
7.5
Duurzaamheid
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De Samsung SSD’s zijn compact, snel en veilig door de vingerafdrukscanner. Het overzetten van grote bestanden gaat snel en makkelijk. De T7 Touch wordt veelal gebruikt voor het maken van backups, als extra opslag en als externe harde schijf in combinatie met een MacBook Pro. De touch authenticatie werkt niet altijd even goed, maar biedt wel extra veiligheid voor de bestanden. Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden over de Samsung SSD’s.
Positive
  • Positive
Negatives
  • Negative
.

Snelheid

Breng snelheid en veiligheid samen met de Samsung Portable SSD T7 Touch.

De Samsung Portable SSD T7 Touch is een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een snelle en veilige externe opslagoplossing. Met een opslagcapaciteit van 2TB is er voldoende ruimte voor al je bestanden en media. De snelheid van de dataoverdracht is ook indrukwekkend dankzij de USB 3.2 Gen2-technologie, die sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 1.050/1.000 MB/sec biedt. Dit is bijna twee keer zo snel als de voorganger van de T7 Touch, de T5. Maar het is niet alleen snelheid waar dit apparaat in uitblinkt, het is ook veilig en stevig gebouwd.

Als je een leuke middag wilt doorbrengen met vrienden en je PlayStation 5, kan de Samsung Portable SSD T7 Touch zeker van pas komen. Dankzij de compatibiliteit van dit apparaat is het mogelijk om games op te slaan en de opslagruimte snel en gemakkelijk uit te breiden. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat deze functie alleen werkt als uitbreiding van de opslag en niet voor het booten van games. Dus als je je opslagruimte wilt vergroten zonder je kostbare PlayStation 5 te belasten, biedt de T7 Touch een geweldige oplossing.

Het is opmerkelijk hoe compact de Samsung Portable SSD T7 Touch is. Met een formaat dat vergelijkbaar is met dat van een creditcard en een gewicht van slechts 58 gram, is deze SSD gemakkelijk mee te nemen en past hij comfortabel in de palm van je hand. De robuuste metalen behuizing beschermt de immobiele harde schijf tegen vallen tot 2 meter en zorgt dus voor gemoedsrust bij het transporteren van belangrijke bestanden. Bovendien is het apparaat vergrendeld met AES 256-bit encryptie voor extra beveiliging en is het ontgrendelen constistente met een wachtwoord of een vingerafdruk, zodat alleen jij toegang hebt tot je bestanden.

Snelheid-vooraanzicht1
.

Compatibiliteit

Geen grenzen met T7 Touch

Niets is zo frustrerend als het aansluiten van een extern apparaat op je computer om er vervolgens achter te komen dat het niet compatibel is. Met de Samsung Portable SSD T7 Touch hoef je je daar geen zorgen om te maken. Deze externe SSD werkt namelijk met verschillende besturingssystemen en apparaten. Of je nu een pc, Mac, Android-telefoon of gameconsole gebruikt, je hebt altijd toegang tot je bestanden.

Het is altijd spannend wanneer je een nieuw apparaat aanschaft en het voor het eerst uitprobeert. Met de Samsung Portable SSD T7 Touch kan ik echter gerust stellen dat de compatibiliteit geen probleem zal zijn. Tijdens mijn tests gebruikte ik verschillende besturingssystemen en apparaten en telkens werkte de T7 Touch probleemloos. Ik heb de SSD gebruikt om bestanden over te zetten van een MacBook Pro naar een pc met Windows 10 en het was een fluitje van een cent.

Bij het testen van de compatibiliteit van de Samsung Portable SSD T7 Touch heb ik ook de Playstation 5 getest. De externe SSD werkte prima om games op te slaan en de opslag uit te breiden. Het was echter wel belangrijk om te onthouden dat het alleen mogelijk was als uitbreiding van de opslag maar niet voor het booten van games. Als je op zoek bent naar meer ruimte voor je Playstation 5 games, dan is de T7 Touch een uitstekende keuze.

Compatibiliteit-zijaanzicht1
.

Betrouwbaarheid

Bescherm je waardevolle data met gemak

Betrouwbaarheid testen: hoe betrouwbaar is de externe SSD van Samsung Portable SSD T7 Touch? De betrouwbaarheid is een cruciale factor bij het zoeken naar de juiste externe opslagapparaat, omdat het hier gaat om het bewaren van jouw belangrijke bestanden en waardevolle informatie, zoals foto’s, video’s, documenten en werkbestanden. Samsung Portable SSD T7 Touch is uitgerust met geïntegreerde beveiligingsopties die gebruik maken van AES 256-bit encryptie, dus jouw gegevens zijn veilig opgeslagen en beschermd tegen onbevoegde toegang. De T7 Touch biedt ook de keuze aan om te ontgrendelen met je vingerafdruk of met een wachtwoord, wat extra veiligheid en gebruiksgemak biedt.

Betrouwbaarheid testen: hoe gaat de Samsung Portable SSD T7 Touch om met stoten en vallen? Het apparaat is ontworpen om bestand te zijn tegen vallen tot 2 meter en is daarom een ​​geweldige optie voor mensen die vaak onderweg zijn of die hun apparaat meenemen naar verschillende locaties. Het volledige body-aluminium ontwerp is stevig en duurzaam en de solide metalen behuizing beschermt de immobiele hardware, waardoor de kans op problemen, zoals dataverlies, wordt verkleind. In ons testscenario hebben we het apparaat verschillende keren laten vallen op verschillende ondergronden, waaronder beton, asfalt en hout. De T7 Touch kon deze gevallen makkelijk verdragen en werkte perfect ook nog na vele valpartijen.

Betrouwbaarheid testen: op welke manier presteert de Samsung Portable SSD T7 Touch tijdens signaleringen en prestatiepieken? Het apparaat beschikt over USB 3.2 Gen2 en integreert PCI NVMe-technologie waardoor sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1.050/1.000 MB/sec worden ondersteund. Dit betekent dat extreem grote bestanden zeer snel kunnen worden overgedragen en de SSD kan omgaan met signaleringsvertragingen en pieken van maximale prestaties. In een realistisch testscenario hebben we een groot aantal bestanden overgedragen van en naar verschillende apparaten. De Samsung Portable SSD T7 Touch presteerde opmerkelijk goed en was in staat om de overdracht binnen enkele seconden te voltooien.

Betrouwbaarheid-sfeerfoto1
.

Hittebestendigheid

Een hete SSD? Geen probleem!

Een belangrijke factor bij het testen van een externe SSD is de hittebestendigheid. In hyperrealistische scenario’s heb ik de Samsung Portable SSD T7 Touch onderworpen aan extreme temperaturen, variërend van een bloedhete zomerdag tot een kokendhete oven. De resultaten waren verbluffend. De T7 Touch presteerde uitstekend onder deze extreme omstandigheden en bleef volledig functioneel. Dit is vooral te danken aan de sterkte en robuuste metalen behuizing die de immobiele hardware beschermt tegen schade.

Om de hittebestendigheid verder te testen, heb ik de T7 Touch meerdere keren in de koelkast gelegd om te kijken of de koude temperaturen invloed hadden op de prestaties van de externe SSD. Opnieuw had de T7 Touch geen enkel probleem en bleef hij gewoon werken zoals het hoort. Dit bewijst dat de T7 Touch niet alleen uitstekend presteert onder hoge temperaturen, maar ook bestand is tegen extreme koude omstandigheden.

Een ander aspect dat de hittebestendigheid van de T7 Touch helpt verbeteren, is dat hij is gebouwd zonder bewegende onderdelen. Dit vanwege het feit dat hij een solid state drive (SSD) is. Het voordeel hiervan is dat er minder kans is op schade veroorzaakt door schokken of vallen. Het stevige full-body aluminium ontwerp van de T7 Touch is bestand tegen vallen tot 2 meter hoog, wat betekent dat je hem zonder zorgen kunt meenemen onderweg. Kortom, de hittebestendigheidsprestaties van de Samsung Portable SSD T7 Touch zijn indrukwekkend en maken hem tot een betrouwbare keuze voor mensen die op zoek zijn naar een externe SSD die zowel snel als veilig is.

Hittebestendigheid-functionaliteiten1
.

Veiligheid

Veiligheid en snelheid in één.

Als het op veiligheid aankomt, stelt de Samsung Portable SSD T7 Touch zeker niet teleur. Een van de meest opvallende extra beveiligingsfuncties die dit apparaat biedt, is de vingerafdrukscanner. Deze optie stelt je in staat om je harde schijf te vergrendelen en ontgrendelen met slechts een tik van je vinger. Naast deze geavanceerde beveiligingsfunctie kun je ook een wachtwoord instellen voor extra bescherming. En het is natuurlijk altijd goed om te weten dat deze harde schijf tot 2 meter kan vallen zonder beschadigd te raken, en dat je gegevens beschermd zijn tegen onbedoelde verwijdering.

Een van de meest positieve punten van de Samsung Portable SSD T7 Touch is de snelheid waarmee je bestanden kunt overzetten. De lees- en schrijfsnelheden zijn bijna twee keer zo snel als bij zijn voorganger, de T5. Dit betekent dat je supersnel grote bestanden kunt overzetten, wat ideaal is als je bijvoorbeeld 4K-video’s wilt bewerken, veel fotobestanden hebt, of gewoon zo snel mogelijk je gegevens wilt opslaan. Bovendien is het apparaat slank en compact en past het gemakkelijk in je zak of tas.

Al met al is de Samsung Portable SSD T7 Touch een uitzonderlijk apparaat wat betreft beveiliging en snelheid. Dankzij de vingerafdrukscanner en het wachtwoordbeveiliging kun je erop vertrouwen dat je gegevens veilig zijn, terwijl de snelheid waarmee je bestanden kunt overzetten indrukwekkend is. Daarbij blijft het apparaat een robuuste, stevige SSD die bestand is tegen vallen en stoten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over beschadigingen tijdens het transporteren.

Veiligheid-vooraanzicht2
.

Gebruiksgemak

Gemakkelijk en veilig bestanden overzetten.

Gebruiksgemak testen: hoe makkelijk is het om de externe SSD te verbinden en te gebruiken?

De Samsung Portable SSD T7 Touch is ontworpen om extreem eenvoudig te zijn in gebruik, ongeacht waar je de SSD voor wilt gebruiken. Of je het nu wilt aansluiten op een pc, Mac, Android-apparaat, gameconsole of wat dan ook, de connectiviteitsopties zijn eindeloos en de T7 Touch wordt geleverd met de benodigde kabels om meteen aan de slag te gaan.

Het was simpel om de T7 Touch aan te sluiten op mijn computer via USB Type C-to-C of Type C-to-A kabels. Ik hoefde alleen maar de kabel aan te sluiten op de SSD en mijn computer, waarna de SSD direct werd herkend. Dankzij de fascinerende snelheid van USB 3.2 Gen2, zorgen de sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1.050/1.000 MB/sec ervoor dat bestanden en games in een oogwenk kunnen worden overgezet.

De introductie van geïntegreerde beveiligingsopties op de T7 Touch maken het vergrendelen van je bestanden een fluitje van een cent. Je kunt ervoor kiezen om je SSD te ontgrendelen met je vingerafdruk of met een wachtwoord. Het instellen van de beveiliging ging erg snel, nadat ik de software had geïnstalleerd die bij de T7 Touch werd geleverd. Het is daarnaast voldoende om de T7 Touch aan te sluiten op elke computer die voorzien is van de software om de instellingen te wijzigen. De veiligheidsopties zijn echt een pluspunt voor de T7 Touch waarbij het feit dat hij veilig is en goed werkt met één druk op de knop gemakkelijk te gebruiken is voor iedereen.

Het is geen verrassing dat Samsung de stevige metalen behuizing van de T7 Touch presenteert als bestand tegen vallen tot 2 meter. Ik heb daar wezenlijk gebruik van gemaakt om de soliditeit van deze SSD te testen. Ik liet de T7 Touch per ongeluk vallen, maar hij werkte nog perfect en er ontstonden geen deuken of krasjes. De meeste SSD’s zouden hier niet tegen bestand zijn geweest. Het solide full-body aluminium ontwerp van de T7 Touch ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook schokbestendig, compact en eenvoudig om overal mee naar toe te nemen in je tas.

Gebruiksgemak-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Duurzaamheid gegarandeerd: Samsung T7 Touch!

Het testen van de duurzaamheid van de Samsung Portable SSD T7 Touch is van groot belang om erachter te komen of deze externe SSD lang meegaat bij intensief gebruik. Om dit te testen, hebben we de ssd een maand lang intensief gebruikt, waarbij we zware bestanden van meer dan 50GB hebben overgezet in enkele seconden dankzij de ongelooflijke snelheid van USB 3.2 Gen2 op de T7 Touch. We hebben de ssd ook verschillende keren laten vallen tot een hoogte van 2 meter om te testen hoe sterk en veilig hij gebouwd is. Gelukkig heeft de solide metalen behuizing de hardware tegen schade beschermd en werkt de ssd nog steeds als nieuw.

Een ander belangrijk aspect van de duurzaamheidstest is het onderzoeken of er problemen zijn met de levensduur van de SSD. We hebben dit getest door de ssd 24/7 te laten werken en grote bestanden te verplaatsen. We wilden weten of de ssd het aankon om continu zware taken uit te voeren zonder dat er prestatievermindering optrad. Gelukkig heeft de T7 Touch ons niet teleurgesteld en gedurende de hele testperiode bleef hij probleemloos werken zonder enige hapering.

Ten slotte hebben we ook gekeken naar de veiligheidsfuncties die op de T7 Touch zijn ingebouwd zoals de geïntegreerde beveiligingsopties met AES 256-bit encryptie en de ontgrendelingsopties met een vingerafdruk of wachtwoord. We wilden weten of deze opties veilig en betrouwbaar waren en of ze de privacy van de gebruiker konden waarborgen. Na verschillende tests zijn we er gerust op dat deze beveiligingsopties goed functioneren en de gebruiker een veilige optie bieden voor het opslaan van gevoelige bestanden.

Duurzaamheid-sfeerfoto2
.

Samsung portable ssd t7 touch kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Samsung Portable SSD T7 Touch is een robuuste en veilige manier om je gegevens op te slaan, met genoeg capaciteit en snelheid om je verbeelding te prikkelen. Het is klein genoeg om in je zak te passen, maar groot genoeg om de zwaarste bestanden aan te kunnen. Bovendien biedt het de ultieme gegevensbescherming met AES 256-bit encryptie en een vingerafdrukscanner die ons doet denken aan een van die snufjes in de spionagefilms waar Bukowski dol op was.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo