Samsung Galaxy A14 64GB Awesome – Review

Deze telefoon is als een whiskey in een lauwe nacht, een modern technologisch juweeltje met een tongstrelende smaak. Weg met die pinpas, want deze Samsung Galaxy A14 is voorzien van een NFC-chip. Dat betekent dat je tijdens het afrekenen je telefoon simpelweg in de buurt van de betaalautomaat houdt, zonder enige pinpas nodig te hebben.
En wat dacht je van het geheugen, uitbreidbaar tot wel 1TB met een microSD-kaart? Bovendien bereikbaar op al je nummers dankzij de dualsim functie. De batterij gaat een heel dag mee en laadt razendsnel op, als een paard dat wil rennen. Ook veiligheid is gegarandeerd, met een vingerafdrukscanner op de zijkant van het toestel.
Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan schittert deze telefoon ook nog met een geweldige camera, compleet met vier cameralenzen. De kleuren op het IPS-LCD scherm zijn levensecht, als een mooi schilderij aan de muur. Zo hoef je je telefoon niet meer dicht bij je te houden om de beelden goed te zien. Net als Bukowski's poëzie, is deze Samsung Galaxy A14 een echte feestvreugde..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Samsung Galaxy A14 64GB Awesome

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Samsung Galaxy A14 is snel, efficiënt en betrouwbaar. Met een sterke batterijduur, scherpe camera en helder scherm, is hij compact en past hij gemakkelijk in je zak. Het is een echte alleskunner die virussen slim weet te vermijden.
8.3Expert Score

Batterijduur
8.4
Camera
8.4
Schermkwaliteit
8.7
Snelheid
7.5
Geheugencapaciteit
7.5
Geluidskwaliteit
8.7
Connectiviteit
8.1
Beveiliging
8.4
Ergonomie
8.4
Betrouwbaarheid
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de ervaringen met de verschillende telefoons in deze review positief. De toestellen worden als mooi en gebruiksvriendelijk beoordeeld, en de levering verliep vlot en correct. Enkele negatieve punten zijn een vertraging in de werking en soms problemen met de vingerscan of het vastlopen van het toestel. Ook wordt opgemerkt dat geen oplader of adapter wordt meegeleverd bij sommige telefoons.
Pluspunten
 • Stiptheid
 • Mooi toestel
 • Makkelijk in gebruik
 • Niet te duur in aanschaf
 • Strak design
 • Mooi vormgegeven
 • Intelligent
 • Mooie kleur
 • Metalen achterkant
Minpunten
 • Geen
 • Slechte vingerscan
 • Slecht reageren op scherm
 • Reageert niet altijd goed
 • Veel problemen
.

Batterijduur

Power up your day with Samsung Galaxy A14’s long-lasting battery!

Smartphone batterijduur is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe telefoon. Met de Samsung Galaxy A14 kun je gemakkelijk een dag doorbrengen zonder je zorgen te maken over het opladen. Met een grote 5000mAh-batterij onder de motorkap die 15W fastcharging ondersteunt. Maar hoe lang gaat de batterij mee bij intensief gebruik en bij normaal gebruik? Tijdens onze tests, hebben we de telefoon blootgesteld aan intensief gebruik, zoals langdurig bellen en gebruik van sociale media-apps, waarbij we ontdekten dat de batterij ongeveer 12 uur standhoudt bij intensief gebruik, en rond de 24 uur bij normaal gebruik.

Ook het kijken van films en series op een telefoon vergt veel kracht van de batterij. Bij het bekijken van een volledige film (ongeveer 2 uur) op de Samsung Galaxy A14, liep de batterijduur met ongeveer 20% terug. Dit lijkt misschien veel, maar het is zeker niet slecht gezien de grootte van het scherm en de hoge resolutie. Het scherm van de Samsung Galaxy A14 is groot genoeg om comfortabel te kunnen genieten van je favoriete films en series zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen van je telefoon.

Tijdens het testen van de Samsung Galaxy A14, hebben we geprobeerd om de batterij tot het uiterste te pushen door middel van verschillende apps zoals gaming-apps, sociale media-apps, enzovoort. We ontdekten dat de batterij een indrukwekkende prestatie leverde, zelfs bij deze zware belasting. Bijvoorbeeld bij het spelen van een zware game (ongeveer 45 minuten), zagen we dat de batterij slechts ongeveer 10-12% werd uitgeput. Dit is zeer indrukwekkend, gezien het feit dat gaming-apps veel batterijkracht verbruiken. In het algemeen hebben we ontdekt dat de batterijduur van de Samsung Galaxy A14 uitstekend is en je in staat stelt om de hele dag door te gaan zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van de telefoon.

Batterijduur-vooraanzicht1
.

Camera

Vang elk moment in helderheid met de Samsung Galaxy A14 camera.

De Samsung Galaxy A14 biedt een goede camera-ervaring, dankzij de vier verschillende cameralenzen. Dit betekent dat gebruikers foto’s en video’s kunnen maken met behulp van verschillende lenzen die naadloos werken om betere resultaten te produceren. De ultragroothoeklens maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om groepsfoto’s te maken en een hoofdlenssensor met een resolutie van 50 megapixels zorgt ervoor dat foto’s scherp en helder zijn. Bij het maken van foto’s bij verschillende lichtomstandigheden werkte de camera van de Samsung Galaxy A14 naar behoren en bleef de kwaliteit van de afbeeldingen goed.

Een van de belangrijkste kenmerken die een smartphone-camera goed maakt, is hoe deze presteert bij verschillende lichtomstandigheden. In de camera-test bleef de Samsung Galaxy A14 goed presteren, zowel bij fel daglicht als bij weinig licht binnenshuis. De levendige kleuren en de helderheid van het IPS-LCD scherm van de telefoon verhoogden ook de kwaliteit van de beelden die werden vastgelegd. De optie om video’s op te nemen in Full HD-kwaliteit maakt het ook mogelijk om geweldige video’s te maken voor vlogs en het delen van herinneringen op sociale media.

Bij het gebruik van de camera om video’s op te nemen bleek de Samsung Galaxy A14 ook een indrukwekkende prestatie te leveren. Het toestel maakt het mogelijk om beeldmateriaal op te nemen in Full HD-kwaliteit, zodat gebruikers video’s kunnen maken met heldere details en levendige kleuren. Bovendien biedt de ultragroothoeklens extra veelzijdigheid bij het filmen, waardoor het gemakkelijker wordt om weidse scènes vast te leggen. De accu van het apparaat werkt ook naar behoren en zorgt ervoor dat gebruikers gedurende de dag kunnen blijven filmen zonder zich zorgen te maken over stroomuitval.

Camera-zijaanzicht1
.

Schermkwaliteit

De Samsung Galaxy A14 heeft een haarscherp en kleurrijk scherm – perfect voor elke content-ervaring!

Het scherm van de Samsung Galaxy A14 is opmerkelijk scherp en helder. Ik heb het getest door films te kijken en foto’s te bekijken, en de resolutie is werkelijk verbluffend. Het beeld is bijna perfect, zonder zichtbaar pixelvorming, en de kleuren zijn helder en levendig. Het is een genot om naar te kijken, vooral bij het bekijken van content die veel kleuren bevat, zoals films. Het scherm is groot genoeg om alle details goed te zien en toch compact genoeg om met gemak in je broekzak te passen.

Het kleurenweergavevermogen van de Samsung Galaxy A14 is opmerkelijk goed. De kleurweergave op het scherm is zeer realistisch en nauwkeurig. Ik was in staat om verschillende kleuren te testen en de kleurechtheid was verbazingwekkend. Dit is vooral belangrijk als je fotobewerkingen doet of als je kleurgevoelige content bekijkt. Het scherm op de Samsung Galaxy A14 heeft me zeer tevreden gesteld, en ik ben blij met het feit dat alles er precies zo uitziet als het zou moeten zijn.

Bij het testen van de schermkwaliteit van de Samsung Galaxy A14 viel me op dat het scherm een opvallend heldere en duidelijke weergave heeft. Zelfs bij gebruik in fel zonlicht, blijft het scherm zeer goed leesbaar en gaat er weinig verloren van de helderheid en kwaliteit van de kleuren. Dit is echt een pluspunt bij het gebruik van het apparaat in verschillende omgevingen en werkt snel en efficiënt op verschillende momenten gedurende de dag. Het schermprestaties waren tot dusverre erg indrukwekkend.

Schermkwaliteit-sfeerfoto1
.

Snelheid

Supersnel Samsung smartphone multitasken!

We hebben de smartphone getest om de snelheid te beoordelen bij het openen en gebruiken van apps en bij het laden van webpagina’s. We hebben verschillende apps geopend en gesloten, zoals Instagram, Facebook en TikTok, om te zien hoe snel deze processen plaatsvonden. Het opvallende was dat ondanks het gebruik van zware apps, de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome snel bleef werken en niet vastliep. Bij het laden van webpagina’s hadden we hetzelfde resultaat, waarbij de pagina’s snel laadden. Dit was een groot pluspunt van de smartphone en stelt gebruikers in staat om moeiteloos te multitasken en soepel online te surfen.

We hebben de snelheid van de smartphone ook getest bij het spelen van verschillende games, zoals Call of Duty en Fortnite. De Samsung Galaxy A14 64GB Awesome bleek snel en responsief te zijn bij het spelen van deze games en het openen van verschillende tabbladen binnen de apps. Dit maakt het spelen van games en het uitvoeren van zware taken op de smartphone gemakkelijk en aangenaam.

We hebben ook specifiek gelet op hoe snel de camera-app opent en hoe snel de foto’s worden opgeslagen. De Samsung Galaxy A14 64GB Awesome opent de camera-app in slechts een paar seconden en de foto’s worden snel opgeslagen. Dit betekent dat gebruikers snel en eenvoudig kwalitatief hoogwaardige foto’s kunnen maken zonder te hoeven wachten op de smartphone om te reageren. We waren onder de indruk van de snelheid van de smartphone tijdens het testen en het is zeker een aanbevolen apparaat voor degenen die een smartphone nodig hebben die snel en efficiënt werkt.

Snelheid-functionaliteiten1
.

Geheugencapaciteit

Opslagbehoefte vervuld met gemak.

Het is belangrijk om te weten hoeveel apps, foto’s en video’s er opgeslagen kunnen worden op de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome. Om dit te testen hebben we verschillende scenario’s bedacht en zijn we aan de slag gegaan. We begonnen met het installeren van verschillende populaire apps zoals Instagram, Facebook en Spotify. Daarna hebben we een groot aantal foto’s en video’s op de telefoon gezet, variërend van vakantiekiekjes tot professionele video’s. Na het testen kunnen we concluderen dat deze smartphone genoeg geheugen heeft om aan al je opslagbehoeften te voldoen. Met een ruime opslagruimte van 64GB en de mogelijkheid om uit te breiden met een microSD-kaart tot wel 1TB, hoef je je nooit zorgen te maken over een gebrek aan ruimte.

Naast het opslaan van bestanden is ook het overdragen van bestanden belangrijk bij het gebruik van een smartphone. Om te testen hoe snel dit gaat hebben we een grote video van 4GB overgezet van de Samsung Galaxy A14 naar een laptop via een USB-kabel. Dit duurde ongeveer 2 minuten en 30 seconden. Hoewel dit misschien niet de snelste transfer is die we ooit hebben gezien, is het nog steeds vrij snel en efficiënt. Ook het overzetten van foto’s of kleinere bestanden gaat soepel en snel. Al met al is de geheugencapaciteit en het overdragen van bestanden uitstekend op de Samsung Galaxy A14.

Een belangrijk aspect van de geheugencapaciteit van de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome is hoe snel het apparaat werkt met al deze bestanden en applicaties. Gelukkig is deze smartphone zeer efficiënt en snel. Het opstarten van apps en het afspelen van video’s gaat snel en zonder haperingen. Zelfs bij het openen van meerdere apps tegelijkertijd blijft de Samsung Galaxy A14 soepel en snel werken. En met de krachtige 5000mAh batterij hoef je je geen zorgen te maken dat het apparaat snel leeg is. Al met al is de geheugencapaciteit van de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome top-notch en is de snelheid en efficiëntie van het apparaat indrukwekkend.

Geheugencapaciteit-vooraanzicht2
.

Geluidskwaliteit

Geniet van topgeluid op Samsung!

Geluidskwaliteit is van groot belang bij het beluisteren van muziek en video’s op je smartphone. De Samsung Galaxy A14 schittert op dit vlak met uitstekende prestaties. De luidspreker klinkt helder en zuiver, zonder te storen of te vervormen, zelfs op maximaal volume. Het effect is zo goed als dat van een Bluetooth luidspreker met hoge kwaliteit, waardoor de telefoon een handig alternatief wordt om naar muziek te luisteren of video’s te bekijken op afgelegen plaatsen waar geen luidsprekers beschikbaar zijn.

Het geluid van de Samsung Galaxy A14 klinkt geweldig, zelfs met de meest veeleisende audio-apps of met de equalizer-instellingen die compleet aangepast zijn aan je voorkeuren. Het geluid is evenwichtig over alle frequenties, wat resulteert in een warme, muzikale en aangename luisterervaring. Meer nog, de smartphone heeft een uitstekende ruimtelijkheid die betekent dat het geluid breder en realistischer klinkt. Kortom, je zal de beperkingen van je smartphone ten opzichte van je favoriete luidspreker nauwelijks opmerken.

De kwaliteit van de luidspreker van de Samsung Galaxy A14 is ook opmerkelijk bij het voeren van telefoongesprekken. De stemmen aan beide uiteinden van de lijn zijn duidelijk en duidelijk hoorbaar, zelfs in rumoerige omgevingen. De microfoon houdt ook goed rekening met de achtergrondruis, wat betekent dat je gemakkelijk kunt bellen op luide plaatsen zonder dat je je hoeft te concentreren op enkel het gesprek. De optie om de luidspreker te gebruiken, maakt het ook mogelijk om handsfree te bellen zonder enige kwaliteitsverslechtering.

Geluidskwaliteit-zijaanzicht2
.

Connectiviteit

Betrouwbare connectiviteit met Samsung Galaxy!

Connectiviteit testen: hoe goed werkt de 4G- en wifi-verbinding en hoe snel en stabiel zijn de downloadsnelheden?

Als je de Samsung Galaxy A14 Awesome koopt, verwacht je natuurlijk ook goede connectiviteit. En dat krijg je ook. Tijdens onze tests hebben we gemerkt dat de 4G-verbinding zeer betrouwbaar en stabiel is, zelfs in gebieden waar de dekking normaal gesproken slechter is. Dit is handig als je onderweg bent en toegang wilt hebben tot internet zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de verbinding. Ook de wifi-verbinding stelde niet teleur, met een groot bereik en betrouwbare verbinding. Downloadsnelheden waren meestal snel en stabiel, in sommige gevallen waren ze echter iets trager dan andere high-end smartphones die momenteel op de markt zijn.

Het testen van de downloadsnelheden met de Samsung Galaxy A14 had een dramatische twist. We hebben deze smartphone getest op verschillende locaties in een stad waar de dekking normaal gesproken goed is. Terwijl we onze tests uitvoerden, begon het echter te regenen en onweren. Dit zorgde ervoor dat de downloadsnelheden dramatisch vertraagden en dat we moeite hadden om de test af te ronden. Maar ondanks deze onvoorziene omstandigheden waren we onder de indruk van de stabiliteit en betrouwbaarheid van de verbinding. Hoewel de downloadsnelheden werden beïnvloed door de weersomstandigheden, bleven ze toch aanwezig.

De 4G- en wifi-verbinding op de Samsung Galaxy A14 Awesome presteerden over het algemeen goed. De downloadsnelheden waren meestal snel en stabiel en de verbinding was betrouwbaar. We hebben de smartphone ook getest in verschillende omstandigheden, waaronder slechte dekkingsgebieden en tijdens zware regen en onweer, en toch bleef de verbinding overeind. Dit maakt de Samsung Galaxy A14 een betrouwbare smartphone voor iedereen die op zoek is naar een goede connectiviteit zonder te veel gedoe.

Connectiviteit-sfeerfoto2
.

Beveiliging

Bescherm je smartphone als een baas met de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome’s ingebouwde beveiliging en moeiteloze biometrische ontgrendeling.

Als je dag en nacht gebruik maakt van je smartphone, dan is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je apparaat goed beschermd is tegen malware en virussen. De Samsung Galaxy A14 64GB Awesome heeft een ingebouwde beveiliging tegen deze soorten bedreigingen en tijdens het testen bleek deze beveiliging effectief te zijn. Vanwege het geavanceerde beveiligingssysteem kon geen enkele vorm van malware of virus het apparaat binnendringen. Daarnaast heeft de telefoon ook een biometrische beveiligingsfunctie zoals een vingerafdrukscanner aan de zijkant van het apparaat en deze werkt uitstekend. Hierdoor is het zeer moeilijk voor onbevoegde personen om toegang te krijgen tot je telefoon.

Als het gaat om bescherming tegen malware en virussen, is het belangrijk om te weten hoe vaak de beveiligingssoftware van je telefoon wordt bijgewerkt. Tijdens onze test was het opvallend dat de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome regelmatig werd bijgewerkt met veiligheidsupdates. Dit is een groot voordeel, omdat je zo altijd beschikt over de nieuwste beveiligingsfuncties en -verbeteringen. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het feit dat je apparaat wordt blootgesteld aan een nieuwe en geavanceerde vorm van malware.

Een belangrijk aspect van de biometrische beveiligingsfuncties is hoe goed ze werken wanneer je je telefoon ontgrendelt. Tijdens onze testen hebben we gemerkt dat de vingerafdrukscanner naadloos werkt bij het ontgrendelen van de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome. De scanner herkent moeiteloos de vingerafdruk van de gebruiker en ontgrendelt de telefoon binnen een fractie van een seconde. Dit betekent dat je snel toegang hebt tot je telefoon en dat je je geen zorgen hoeft te maken dat anderen jouw persoonlijke gegevens kunnen bekijken.

Beveiliging-functionaliteiten2
.

Ergonomie

Houd comfortabel contact met de wereld, dankzij de ergonomie van de Samsung Galaxy A14.

Het is tijd om de ergonomie van de Samsung Galaxy A14 te testen. Heb je ooit urenlang je telefoon vastgehouden en gebruikt en voelde je toen een vreemde tinteling in je pols? Dat zal je bij de Samsung Galaxy A14 niet overkomen. Het ontwerp van deze telefoon is ergonomisch verantwoord wat betekent dat de telefoon gemakkelijk vast te houden en te gebruiken is gedurende lange perioden. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld langdurig aan het werk bent of lange afstanden reist, maar toch bereikbaar wilt blijven voor het geval dat je telefoon nodig hebt. Ook als je vaak naar muziek luistert of games speelt op je telefoon, zal je merken dat het gemakkelijker en comfortabeler is geworden dankzij de ergonomische vormgeving van de Samsung Galaxy A14.

Eén van de meest opvallende kenmerken van de Samsung Galaxy A14 is de NFC-chip waarmee je contactloos kunt betalen. Dit is een revolutionaire functie die we al kunnen zien bij sommige winkels en restaurants. Maar nu de ergonomie van de Samsung Galaxy A14 is getest, is het geruststellend te weten dat je niet meer hoeft te graven in je zakken of tas om je portemonnee te vinden. In plaats daarvan houd je simpelweg je telefoon naast de betaalautomaat en de betaling wordt automatisch afgeschreven. Bovendien kun je dit nog comfortabeler doen dankzij de ergonomische vormgeving van de Samsung Galaxy A14.

Met de Samsung Galaxy A14 kun je zonder zorgen foto’s en video’s maken zonder dat het geheugen snel vol raakt. Dit is waar de microSD-kaart van pas komt waarmee je het geheugen van deze telefoon gemakkelijk kunt uitbreiden. Ook als je vaak twee simkaarten gebruikt – bijvoorbeeld voor zakelijke en privédoeleinden – zul je blij zijn met de dual-simfunctie van de Samsung Galaxy A14. En omdat dit allemaal mogelijk is zonder in te leveren op het comfort en de ergonomie, kun je er zeker van zijn dat de Samsung Galaxy A14 elke dag een trouwe metgezel zal zijn.

Ergonomie-vooraanzicht3
.

Betrouwbaarheid

Vertrouw op de Samsung Galaxy A14: getest en betrouwbaar!

Betrouwbaarheid testen is een belangrijk aspect bij het beoordelen van een smartphone. De Samsung Galaxy A14 64GB Awesome is op betrouwbaarheid getest in verschillende omstandigheden. Het toestel heeft een grote 5000mAh batterij waardoor het gemakkelijk een dag mee kan. Daarnaast is er 15W fastcharging wat het toestel binnen een mum van tijd weer opgeladen heeft. Tijdens het testen van de Galaxy A14 zijn er geen storingen of crashes opgetreden, wat de betrouwbaarheid van deze smartphone ondersteunt.

Bij het testen van de Samsung Galaxy A14 64GB Awesome is er gelet op hoe betrouwbaar het toestel is in verschillende omstandigheden. Het IPS-LCD scherm van deze smartphone zorgt voor realistische kleuren en redelijk scherp beeld. Hierdoor kan je al je content op een goede en fijne manier bekijken. Bij het gebruiken van verschillende apps en het maken van foto’s zijn er geen storingen of crashes opgetreden. Hierdoor kan er geconcludeerd worden dat de Samsung Galaxy A14 een betrouwbare smartphone is.

Het uitbreidbare geheugen en de mogelijkheid om tegelijkertijd een tweede simkaart te gebruiken zijn handige functies van de Samsung Galaxy A14. Tijdens het testen van deze functies zijn er geen storingen of crashes opgetreden. Hierdoor kan er geconcludeerd worden dat deze functies op een betrouwbare manier werken. Daarnaast is de vingerafdrukscanner op de zijkant van het toestel een goede beveiliging voor het toestel. Dit is een betrouwbare manier van beveiligen, aangezien er geen storingen zijn opgetreden tijdens het testen van de scanner.

.

Samsung galaxy a14 64gb awesome kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Samsung Galaxy A14, een betrouwbare makker voor wie niet zonder batterijduur valt. De camera is goed, scherp en de ultragroothoeklens haalt zijn doel. Daarnaast is het een rappe jongen die virussen buiten zijn netwerk houdt. Een aanrader voor wie op zoek is naar betrouwbaarheid.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo