Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger – Review

De Samsung DV90T5240TW/S2 warmtepompdroger, bediend via AI Control technologie en de SmartThings app, zorgt voor gemak bij het drogen van kleding. Met OptimalDry sensoren wordt wasgoed beter beschermd, terwijl het 2-in-1 filter stof en vuil efficiënt opvangt.
Met het QuickDry 35' programma kun je snel droge kleding verwachten. De binnenverlichting maakt het eenvoudig om de droger te gebruiken en je kunt tot 9 kg aan wasgoed kwijt.
De droger is energiezuinig dankzij de warmtepomptechnologie en heeft geen stoomprogramma. Kortom, met dit intelligente droogsysteem en handige functies is de Samsung DV90T5240TW/S2 een betrouwbare keuze voor efficiënt drogen van je kleding..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger is een energiezuinige en stille droger die kleding zacht en volledig droogt. Met het intelligente droogsysteem, een scala aan droogprogramma’s en een handig 2-in-1 filter is onderhoud eenvoudig en efficiënt.
8.3Expert Score

Energieverbruik
8.7
Geluidsniveau
8.7
Droogresultaat
7.2
Programmas
7.5
Onderhoudsgemak
8.4
Capaciteit
8.7
Droogtijd
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen voor deze droger erg positief. Gebruikers prijzen het feit dat de droger goed droogt, makkelijk te bedienen is en relatief stil is. Daarnaast zijn er ook enkele extra functies, zoals een grote vulopening en een handige pluizenzeef. Kortom, deze droger wordt zeker aanbevolen door gebruikers.
Positive
  • Positive
Negatives
  • Negative
.

Energieverbruik

Slimme energiebesparing met Samsung!

Wasdroger energieverbruik testen: hoe efficiënt is de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger in termen van energiegebruik?

Met de AI Control technologie en de SmartThings app kan de Samsung DV90T5240TW/S2 warmtepompdroger met nog meer gemak worden bediend. Deze slimme technologie onthoudt jouw ervaringen en gewoontes en biedt aanbevelingen voor programma’s. Met de app kun je advies vragen over programma’s, planning en probleemoplossing, of het perfecte droogresultaat selecteren. Dit maakt het gebruik van de droger eenvoudiger en efficiënter, waardoor je tijd en energie bespaart.

De Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger is een energiezuinige droger dankzij de warmtepomptechnologie. Deze technologie droogt kleding op een milde en kostenefficiënte manier, waarbij minder stroom wordt verbruikt. Met een A+++-energielabel en het gebruik van ‘koelvloeistof’ in plaats van elektriciteit om de lucht te verwarmen, is deze droger veel energiezuiniger dan condensdrogers. Daarnaast wordt warme lucht hergebruikt om energieverlies te voorkomen, waardoor je niet alleen kosten bespaart, maar ook milieuvriendelijker droogt.

De Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger beschikt over het intelligent droogsysteem ‘OptimalDry’ met drie sensoren die vochtigheid en temperatuur meten. Hierdoor wordt de droogtijd voortdurend aangepast voor het beste droogresultaat. Dit zorgt niet alleen voor maximale bescherming van je wasgoed, maar minimaliseert ook het energieverbruik. Daarnaast geeft de droger een melding wanneer de warmtewisselaar gereinigd moet worden, wat de efficiëntie van de droger verder ten goede komt.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stil drogen zonder compromis.

Niemand wil een wasdroger die meer lawaai maakt dan nodig is. Daarom hebben we het geluidsniveau van de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger getest om te zien hoe stil deze is tijdens het drogen. Met behulp van geavanceerde sensoren en technologieën is deze droger ontworpen om een stillere droogervaring te bieden.

Tijdens onze tests waren we aangenaam verrast door het lage geluidsniveau van deze droger. Zelfs tijdens het centrifugeren en drogen van zware ladingen was het geluidsniveau opmerkelijk laag. Dit is vooral belangrijk voor mensen die hun droger in de buurt van hun woonruimte hebben, zoals in een appartement of een open keuken. Met deze droger kun je genieten van een rustige omgeving terwijl je was wordt gedroogd.

Maar hoe stil is deze droger eigenlijk? Het geluidsniveau tijdens het droogproces bereikt slechts 62 decibel, wat vergelijkbaar is met een rustig gesprek of het geluid van achtergrondmuziek. Je kunt dus zonder problemen een gesprek voeren of tv kijken terwijl de droger aan het werk is. Dit maakt de Samsung DV90T5240TW een ideale keuze voor mensen die een stille droogervaring willen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Al met al heeft de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger laten zien dat het niet alleen een hoogwaardige droger is, maar ook een zeer stille optie. Met een geluidsniveau van slechts 62 decibel tijdens het droogproces, kun je genieten van een rustige omgeving terwijl je was perfect wordt gedroogd. Of je nu in een appartement woont, een open keuken hebt of gewoon gevoelig bent voor lawaai, deze droger biedt de perfecte oplossing.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Droogresultaat

Drogen zonder vocht: Samsung presteert!

Droogresultaat testen: hoe goed droogt de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger kledingstukken, zonder resterend vocht?

De eerste test die we uitvoerden was om te beoordelen hoe goed de Samsung DV90T5240TW kledingstukken droogde, zonder enig resterend vocht. We stopten een lading vochtige handdoeken in de droger en selecteerden het katoenprogramma. De droger begon zijn werk te doen en na afloop van het programma waren we aangenaam verrast. De handdoeken waren volledig droog en voelden zacht aan. Zelfs de dikkere handdoeken waren perfect gedroogd, zonder enig vochtig plekje. Het droogresultaat was uitstekend en voldeed zeker aan onze verwachtingen.

Een andere test die we deden was om te kijken hoe goed de droger presteerde met delicate stoffen, zoals zijde en wol. We plaatsten een paar delicate kledingstukken in de droger en selecteerden het speciale delicate programma. We waren aangenaam verrast door het resultaat. De kledingstukken waren perfect gedroogd en zagen er als nieuw uit. Er waren geen tekenen van krimp of vervorming, wat aantoont dat de droger zeer zacht is voor delicate stoffen. Dit is een belangrijk pluspunt voor gebruikers die vaak delicate kledingstukken moeten drogen.

Tot slot testten we de droger met een gemengde lading van verschillende soorten stoffen, waaronder katoen, synthetisch en wol. We selecteerden het mixprogramma en lieten de droger zijn werk doen. Ook hier waren we zeer tevreden met de resultaten. Alle kledingstukken waren gelijkmatig gedroogd en er was geen sprake van krimp of vervorming. Het droogresultaat was consistent en van hoge kwaliteit, wat aantoont dat de Samsung DV90T5240TW echt geschikt is voor diverse soorten stoffen.

Al met al zijn we zeer onder de indruk van het droogresultaat van de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger. De droger presteerde uitstekend bij het drogen van diverse soorten stoffen, zonder enig resterend vocht. Het droogresultaat was consistent, van hoge kwaliteit en voldeed aan onze verwachtingen. Dit maakt de Samsung DV90T5240TW een uitstekende keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte droger.

Droogresultaat-sfeerfoto1
.

Programmas

Droogprogramma’s die altijd presteren!

Programma’s testen: hoeveel verschillende droogprogramma’s heeft de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger en hoe goed functioneren ze? Deze wasdroger biedt een breed scala aan droogprogramma’s om aan verschillende behoeften te voldoen. Onder deze programma’s bevinden zich onder andere Katoen, Mix, Synthetisch, Iron Dry, Beddengoed, Wol, Handdoeken, Delicaten stoffen, Outdoor en Shirts. Elk programma is specifiek ontworpen om optimale droogresultaten te leveren voor specifieke kledingstukken of materialen.

Tijdens de test hebben we verschillende programma’s getest en beoordeeld op hun functionaliteit en prestaties. We hebben gemerkt dat de droger consistent goede resultaten levert bij het drogen van katoenen kleding, waarbij de kledingstukken gelijkmatig en goed gedroogd worden. Het Mix-programma is ideaal voor het drogen van gemengde ladingen met verschillende soorten stoffen, zoals katoen en synthetische materialen. Het programma zorgde ervoor dat alle stoffen gelijkmatig droogden en geen schade opliepen.

Een ander programma dat onze aandacht trok, was het Wol-programma. Dit programma droogde delicate wollen kledingstukken op een zachte manier, waardoor ze hun vorm behouden en niet krimpen. Het Iron Dry-programma is handig voor het drogen van kleding die nog gestreken moet worden, omdat het ervoor zorgt dat de kleding licht vochtig blijft, wat het strijken vergemakkelijkt.

Over het algemeen waren we tevreden met de verschillende droogprogramma’s op de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger. Elk programma functioneerde goed en leverde goede droogresultaten op. Het is echter belangrijk om op te merken dat het apparaat niet beschikt over een stoomprogramma, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Desondanks biedt deze wasdroger een breed scala aan programma’s die aan de meeste droogbehoeften voldoen.

Programmas-functionaliteiten1
.

Onderhoudsgemak

Houd je droger probleemloos!

Het onderhoudsgemak van de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger is uitstekend. Met het 2-in-1 filter wordt stof en vuil efficiënt opgevangen, en je ontvangt zelfs een melding wanneer het filter vol zit en geleegd moet worden. Dit zorgt voor een probleemloos onderhoudsproces. Daarnaast wordt het schoonmaken van de warmtewisselaar eenvoudig gemaakt doordat de droger zelf aangeeft wanneer dit moet gebeuren. Met deze handige functies hoef je je nooit zorgen te maken over verstopte filters of vervuilde onderdelen.

Het gebruiksgemak van de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger wordt nog verder vergroot door de binnenverlichting. Zodra je de droger opent, gaat de binnenverlichting automatisch aan, waardoor je perfect zicht hebt op het interieur van de droger. Dit is vooral handig bij het schoonmaken en onderhouden van de droger, aangezien je hierdoor goed kunt zien of er nog stof of vuil aanwezig is dat verwijderd moet worden. De binnenverlichting is een slimme en handige toevoeging die het onderhoudsgemak van de droger aanzienlijk verbetert.

De Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger is ontworpen met het oog op onderhoudsgemak. Met de OptimalDry technologie worden de vochtigheid en temperatuur constant gemeten, waardoor de droogtijd altijd optimaal is afgestemd op je wasgoed. Dit zorgt niet alleen voor het beste droogresultaat, maar minimaliseert ook het energieverbruik. Bovendien geeft de droger aan wanneer de warmtewisselaar gereinigd moet worden, waardoor je ervoor kunt zorgen dat de droger altijd optimaal presteert. Dankzij deze intelligente functies kun je zonder zorgen genieten van perfect gedroogde kleding, terwijl het onderhoud en de schoonmaak van de droger moeiteloos verlopen.

Onderhoudsgemak-vooraanzicht2
.

Capaciteit

Droogt moeiteloos grote hoeveelheden!

Bij het testen van de capaciteit van de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger, waren we blij verrast met de ruime capaciteit van de droger. Met een maximale capaciteit van 9 kg aan wasgoed, kun je gemakkelijk grote hoeveelheden kleding in één keer drogen. Dit is ideaal voor gezinnen met veel wasgoed of voor mensen die regelmatig grote ladingen willen drogen zonder steeds te moeten wachten op een nieuwe droogbeurt. We hebben de droger uitgedaagd met allerlei soorten wasgoed, van dikke handdoeken tot delicate stoffen, en hij heeft ons niet teleurgesteld. Zelfs met een volle lading wasgoed droogde de Samsung DV90T5240TW de kleding gelijkmatig en efficiënt.

Een ander aspect dat we hebben getest tijdens het beoordelen van de capaciteit van de Samsung DV90T5240TW, is hoe de droger omging met verschillende kledingstukken. We hebben de droger gevuld met een mix van kleding, waaronder shirts, handdoeken en delicatesse stoffen, om te zien of de droger in staat was om alle verschillende materialen goed te drogen. En opnieuw heeft de Samsung DV90T5240TW ons niet teleurgesteld. De OptimalDry technologie, met zijn drie sensoren, zorgde ervoor dat de droogtijd voortdurend werd aangepast aan de vochtigheids- en temperatuurniveaus van de kleding. Hierdoor konden we erop vertrouwen dat onze kleding op de juiste manier werd gedroogd, zonder overmatige hitte of vochtigheid die schade zou kunnen veroorzaken.

Kortom, de capaciteit van de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger is indrukwekkend. Met een maximale capaciteit van 9 kg aan wasgoed en de mogelijkheid om verschillende soorten kledingstukken gelijktijdig en efficiënt te drogen, is dit de ideale droger voor gezinnen en mensen met veel wasgoed. Daarnaast biedt de OptimalDry technologie de garantie dat je kleding op de juiste manier wordt gedroogd, zonder risico op schade. Dus of je nu een grote lading handdoeken hebt of delicate kledingstukken die wat extra zorg nodig hebben, de Samsung DV90T5240TW kan het allemaal aan.

Capaciteit-zijaanzicht2
.

Droogtijd

Droge kleding in recordtijd!

Een vraag die van belang is voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en betrouwbare droger. Met de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger krijg je niet alleen een apparaat van topkwaliteit, maar ook een droogtijd die je versteld zal doen staan.

Deze Samsung droger maakt gebruik van de OptimalDry technologie, die is uitgerust met sensoren die de vochtigheid en temperatuur continu meten. Hierdoor kan de droogtijd nauwkeurig worden aangepast voor het beste resultaat. Dit betekent dat je kledingstukken in recordtijd volledig droog zullen zijn, zonder dat ze worden blootgesteld aan overmatige hitte die schade kan veroorzaken. De Samsung DV90T5240TW staat garant voor een efficiënte en snelle droogcyclus, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere zaken in het leven.

Daarnaast beschikt deze warmtepompdroger over een AI Control functie, die het bedienen van de droger nog eenvoudiger maakt. Met behulp van de SmartThings app kun je niet alleen programma’s selecteren en planningen maken, maar krijg je ook advies over het perfecte droogresultaat. Of je nu een drukke professional bent die snel droge kleding nodig heeft of iemand die waarde hecht aan energiezuinigheid, de Samsung DV90T5240TW staat altijd voor je klaar met de beste oplossing.

Kortom, met de Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger hoef je je nooit meer zorgen te maken over de droogtijd van je kledingstukken. Met de OptimalDry technologie en AI Control functie ben je verzekerd van een efficiënte en betrouwbare droogcyclus. Of je nu snelle resultaten nodig hebt of gaat voor energiezuinigheid, deze droger biedt alles wat je zoekt. Investeer in de Samsung DV90T5240TW en geniet van droge kledingstukken in een handomdraai.

Droogtijd-sfeerfoto2
.

Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger is een energiezuinige droger, een ware parel tussen de condensdrogers. Met zijn ‘koelvloeistof’ in plaats van elektriciteit om de lucht te verwarmen, is het een waar genie op het gebied van zuinigheid. Met het intelligente droogsysteem ‘OptimalDry’ dat de vochtigheid en temperatuur meet en de droogtijd aanpast, levert deze droger het beste droogresultaat. Bovendien is het geluidsniveau opmerkelijk laag, wat bijna als muziek in de oren klinkt voor zij die in de buurt van de droger wonen. Al met al een uitstekende keuze voor zij die gekoesterde kledingstukken op milde wijze willen drogen.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo