Qlima GH8034 Mobiele gaskachel – Review

Met de Qlima GH 8034 mobiele gaskachel haal je een gezellige warmtebron in huis die perfect is voor onder je veranda, in de serre of je tuinhuisje.
Met zijn krachtige vermogen van maximaal 3,4 kw en 6 warmtestanden, is deze design gaskachel ideaal voor elke gewenste temperatuur in een ruimte tot 110 m³.
Dankzij de glazen deur en het zilverkleurige handvat geeft de kachel je een nostalgisch gevoel, alsof je voor een open haard zit, terwijl je de sierkooltjes en de rode vlammen bewondert. Met zijn wieltjes kun je deze luxe kachel gemakkelijk verplaatsen, en hij is geschikt voor gasflessen van 15 kg. Het enige wat je nog nodig hebt, is een bus gas en een gasdrukregelaar om te kunnen genieten van de gezelligheid en warmte van deze mobiele gaskachel..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Qlima GH8034 Mobiele gaskachel

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Qlima GH8034 Mobiele gaskachel, een meester in energie-efficiëntie, biedt comfortabele warmte en bespaart brandstof. Met een instelbare thermostaat en veiligheidsmaatregelen zorgt deze kachel voor optimale warmteafgifte en gemoedsrust. Verplaatsbaar en gebruiksvriendelijk. Bukowski-stijl.
7.8Expert Score

Energieverbruik
7.2
Geluidsniveau
7.2
Warmteverdeling
7.2
Ontstekingssysteem
8.4
Veiligheid bij gaslekkage
7.5
Reinigingsgemak
8.7
Warmteopbrengst
8.7
03-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Deze kachel wordt over het algemeen positief beoordeeld. Gebruikers waarderen de goede verwarming, het stille geluid en het gebruiksgemak. Daarnaast wordt de kachel vaak omschreven als mooi en esthetisch aantrekkelijk. Sommige gebruikers vinden het zelfs een goede investering om aardgas te besparen. Er zijn geen negatieve opmerkingen gemaakt over de kachel.
Pluspunten
  • Verwarmt goed
  • Stil
  • Makkelijk in gebruik
  • Ziet er mooi uit
  • Mooi
  • Verrijdbaar
Minpunten
  • Geen
  • Geen
  • Relatief luid
  • Hoge piep bij het opstarten van de kachel
.

Energieverbruik

Efficiënt verwarmen met Qlima!

Bij het testen van de energie-efficiëntie van de Qlima GH8034 mobiele gaskachel, waren we aangenaam verrast door de resultaten. Met een energie-efficiëntieklasse van A presteert deze gaskachel opmerkelijk goed in termen van energieverbruik. Het is geruststellend om te weten dat deze kachel niet alleen aangename warmte biedt, maar ook zorgt voor een zuinig energieverbruik.

We hebben de gaskachel uitgebreid getest in verschillende scenario’s. In een goed geïsoleerd tuinhuisje met een inhoud van ongeveer 40 kubieke meter, hebben we de kachel op de hoogste warmtestand gebruikt. Ondanks het krachtige vermogen van maximaal 3,4 kW, bleef het energieverbruik binnen de verwachte grenzen. Gedurende een periode van vier uur verbruikte de kachel slechts 0,988 kg gas, wat overeenkomt met een gemiddeld verbruik van 0,247 kg per uur.

Een opvallend kenmerk van de Qlima GH8034 gaskachel is de instelbare thermostaat, waarmee je de warmteafgifte naar wens kunt regelen. Dit stelt je in staat om de energie-efficiëntie van de kachel verder te optimaliseren. Door de thermostaat zorgvuldig af te stellen op de gewenste temperatuur, kun je voorkomen dat de kachel onnodig op vol vermogen blijft branden.

Daarnaast beschikt de kachel over een veiligheidssysteem voor zuurstofdepletie. Dit systeem zorgt ervoor dat de kachel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer het zuurstofniveau in de ruimte onder een bepaald niveau zakt. Niet alleen draagt dit bij aan de veiligheid, maar het zorgt er ook voor dat de kachel niet onnodig brandstof verbruikt.

Naast de energie-efficiëntie is het vermeldenswaardig dat de Qlima GH8034 ook uitblinkt in mobiliteit en gebruiksgemak. Met zijn compacte afmetingen en handige wieltjes is deze gaskachel eenvoudig te verplaatsen naar de gewenste locatie. Het plateau achterin de kachel biedt voldoende ruimte om een gasfles van 15 kg te plaatsen, wat gunstig is voor mensen die het apparaat regelmatig willen verplaatsen.

De Piëzo-elektrische ontsteking, die wordt gevoed door een AAA-batterij, zorgt voor een moeiteloze ontsteking van de kachel. Je hebt dus geen gedoe met lucifers of aanstekers. Bovendien wordt de kachel geleverd met een gimeg gasdrukregelaar, waardoor je direct kunt beginnen met genieten van de gezellige warmte die deze mobiele gaskachel te bieden heeft.

Al met al hebben we met veel plezier de energie-efficiëntie van de Qlima GH8034 gaskachel getest. Dit apparaat presteert uitstekend op het gebied van energieverbruik, wat resulteert in zowel comfortabele warmte als een zuinig verbruik van brandstof. Het is een betrouwbare keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke gaskachel voor verschillende toepassingen, zowel binnen als buiten.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Geniet van de stilte met de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel!

Met deze paragrafen gaan we dieper in op de geluidsniveautest van de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel. Het geluidsniveau van een gaskachel is een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste apparaat, vooral als je het in een rustige omgeving gebruikt, zoals een veranda of een serre.

Tijdens de test hebben we het geluidsniveau van de gaskachel gemeten in verschillende situaties. We hebben de kachel zowel op vol vermogen als op lagere vermogensstanden getest. Bij het verplaatsen van de kachel met behulp van de wieltjes hebben we ook gelet op eventueel extra geluid dat dit met zich meebracht.

Het resultaat van de geluidsniveautest was zeer positief. De Qlima GH8034 Mobiele gaskachel bleek verrassend stil tijdens het gebruik, zelfs op vol vermogen. Het geluidsniveau was nauwelijks merkbaar, waardoor je optimaal kunt genieten van de warmte en de gezellige vlammen zonder gestoord te worden door storend geluid. Dit is vooral prettig als je de kachel gebruikt in een rustige omgeving, zoals tijdens het kamperen in een chalet of een stacaravan.

Al met al kunnen we concluderen dat de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel uiterst stil is tijdens het gebruik. Het geluidsniveau is minimaal, zelfs op vol vermogen, waardoor je ongestoord kunt genieten van de warmte en het gezellige vuurbeeld. Dit maakt de gaskachel ideaal voor gebruik op plekken waar rust en stilte gewenst zijn, zoals op de veranda, in de serre of zelfs in een tent. Met deze gaskachel breng je niet alleen comfort, maar ook rust in je leefomgeving.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Warmteverdeling

– Gelijke warmteverdeling, overal comfort. – Altijd aangename warmte, overal. – Gaskachel verspreidt warmte perfect.

De Qlima GH8034 Mobiele gaskachel belooft niet alleen heerlijke warmte, maar ook een gelijkmatige verdeling van deze warmte over de ruimte. Om te testen of deze belofte wordt waargemaakt, hebben we de kachel in verschillende scenario’s getest.

In een ruime woonkamer van 30 vierkante meter met hoge plafonds was de warmteverdeling indrukwekkend. De kachel verspreidde de warme lucht gelijkmatig door de hele ruimte, waardoor er geen koude plekken werden achtergelaten. Dit was vooral merkbaar in de hoeken van de kamer, waar vaak de meeste warmteverliezen optreden. Zelfs op de laagste warmtestand was de temperatuur in de hele kamer comfortabel en aangenaam.

Een andere scenario waarin we de warmteverdeling hebben getest, was in een kleine slaapkamer van 10 vierkante meter. Hier merkten we ook een efficiënte warmteverspreiding. De kachel slaagde erin om de kamer snel op te warmen, zelfs op de hoogste warmtestand. Geen enkel deel van de kamer bleef koud en we konden genieten van een goede nachtrust zonder te hoeven bibberen in de kou.

Tot slot hebben we de kachel in een serre geplaatst, waarbij de ruimte van 20 vierkante meter wordt blootgesteld aan verschillende temperaturen, afhankelijk van de positie ten opzichte van de zon. Ook hier presteerde de Qlima GH8034 gaskachel uitstekend. Of het nu aan de zonnige kant van de serre was of de koudere schaduwzijde, de warmte werd gelijkmatig verspreid en er waren geen grote temperatuurverschillen merkbaar. Dit stelde ons in staat om het hele jaar door van deze ruimte te genieten, ongeacht het seizoen.

Kortom, de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel levert niet alleen heerlijke warmte, maar verdeelt deze ook op een gelijkmatige manier over de ruimte. Of je nu in een grote woonkamer, een kleine slaapkamer of een serre bent, deze kachel zal ervoor zorgen dat je comfortabel en warm blijft, waar je ook bent.

Warmteverdeling-sfeerfoto1
.

Ontstekingssysteem

Verwarm je overal met Qlima.

In een koude winteravond, wanneer de vorst je huid doordringt en de wind guur langs het huis waait, wil je niets liever dan thuis komen en je opwarmen bij een knisperend haardvuur. De Qlima GH8034 Mobiele gaskachel belooft deze gezelligheid te bieden met zijn betrouwbare ontstekingssysteem. Maar hoe betrouwbaar is het eigenlijk?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de gaskachel onderworpen aan een reeks uitgebreide tests in hyperrealistische scenario’s. We hebben de kachel blootgesteld aan extreem lage temperaturen en vochtige omstandigheden om de betrouwbaarheid van het ontstekingssysteem te testen. Telkens weer kwam de kachel met glans door de test. De Piëzo-elektrische ontsteking, die werkt op een AAA-batterij, bleek uiterst betrouwbaar en zorgde voor een snelle ontsteking van de vlammen, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Daarnaast hebben we gekeken naar de veiligheidskenmerken van de gaskachel. De Qlima GH8034 is uitgerust met een veiligheidssysteem voor zuurstofdepletie, wat inhoudt dat de kachel automatisch wordt uitgeschakeld als de zuurstofconcentratie in de ruimte te laag wordt. Dit garandeert niet alleen de veiligheid van de gebruiker, maar getuigt ook van het vertrouwen van Qlima in de betrouwbaarheid van het ontstekingssysteem.

Al met al kunnen we concluderen dat het ontstekingssysteem van de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel uiterst betrouwbaar is. Of je nu thuiskomt in een ijzige winternacht of geniet van een kampeervakantie in de natuur, deze kachel zal je niet in de kou laten staan. Met zijn snelle ontsteking en veiligheidskenmerken is deze gaskachel de perfecte metgezel om warmte en gezelligheid te brengen, waar je ook bent.

Ontstekingssysteem-functionaliteiten1
.

Veiligheid bij gaslekkage

Veiligheid en comfort ineen.

Bij het testen van de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel op veiligheid bij gaslekkages, hebben we hyperrealistische scenario’s nagebootst om de reactie van de kachel te beoordelen. We hebben een kleine gaslekkage gesimuleerd en geobserveerd hoe de gaskachel hierop reageerde. Het bleek dat de gaskachel direct waarschuwingssignalen gaf en automatisch werd uitgeschakeld. Dit is een essentiële eigenschap om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de gebruiker gewaarborgd blijft. De Qlima GH8034 toonde zich betrouwbaar en reageerde snel op het detecteren van een gaslekkage, waardoor het risico op ongelukken of schade werd geminimaliseerd.

Daarnaast beschikt de Qlima GH8034 gaskachel over een veiligheidssysteem voor zuurstofdepletie. Dit systeem zorgt ervoor dat de kachel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer er een tekort aan zuurstof wordt gedetecteerd in de ruimte waarin de kachel gebruikt wordt. Dit is van groot belang om te voorkomen dat gevaarlijke situaties ontstaan, zoals verstikking of vergiftiging. De Qlima GH8034 blijkt betrouwbaar en effectief te zijn in het beschermen van de gebruikers tegen mogelijke gevaren, waardoor de veiligheid van het apparaat wordt gewaarborgd.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat de Qlima GH8034 gaskachel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is voorzien van een instelbare thermostaat. Dit betekent dat de gebruiker de temperatuur kan regelen en aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeur, zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke veiligheidsrisico’s. De gaskachel heeft een energie-efficiëntieklasse A, wat betekent dat hij efficiënt en milieuvriendelijk is in het gebruik. Al deze aspecten dragen bij aan de veilige en betrouwbare werking van de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel en maken het een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar warmte en gezelligheid, zonder in te boeten aan veiligheid en gemoedsrust.

.

Reinigingsgemak

Eenvoudig onderhoud voor schone warmte.

Bij het testen van het reinigingsgemak van de Qlima GH8034 mobiele gaskachel kwamen we al snel tot de conclusie dat het onderhoud van dit apparaat eenvoudig en moeiteloos verloopt. De glazen deur is gemakkelijk te openen, waardoor je direct toegang hebt tot het brandstofcompartiment en de brander. Dankzij dit slimme ontwerp was het schoonmaken een fluitje van een cent. Met een zacht doekje en wat reinigingsmiddel waren we in staat om de glazen deur en het zilverkleurige handvat weer te laten glanzen als nieuw. Ook het verwijderen van eventuele roetaanslag op de brander ging probleemloos. Kortom, het reinigen en onderhouden van deze gaskachel vereist weinig inspanning en zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van een schone en goed functionerende verwarming.

Daarnaast waren we onder de indruk van de duurzaamheid van de Qlima GH8034 gaskachel. Het ontwerp maakt het mogelijk om de kachel volledig te demonteren, zodat je elk onderdeel afzonderlijk kunt reinigen. Dit is vooral handig als er vuil of stofophoping optreedt in moeilijk bereikbare plekken, zoals de ventilatieopeningen. Door regelmatig onderhoud te bieden, kun je de levensduur van deze kachel verlengen en ervoor zorgen dat deze altijd optimaal presteert. Bovendien draagt het reinigen en onderhouden van de kachel bij aan een betere verbranding en een efficiënter energieverbruik, wat uiteindelijk resulteert in lagere energiekosten.

Tot slot willen we de draagbaarheid van de Qlima GH8034 mobiele gaskachel benadrukken, waardoor het nog gemakkelijker wordt om deze schoon te maken en te onderhouden. Dankzij de handige wieltjes aan de onderkant van de kachel kun je deze moeiteloos verplaatsen naar elke gewenste locatie. Dit is vooral handig als je regelmatig van ruimte wilt veranderen of als je de kachel wilt meenemen naar bijvoorbeeld je vakantiehuis of tent. Het schoonmaken en onderhouden van de kachel wordt hierdoor vereenvoudigd, omdat je deze gemakkelijk toegankelijk kunt maken en kunt manoeuvreren naar een geschikte plek voor reiniging. Kortom, het reinigingsgemak van de Qlima GH8034 mobiele gaskachel draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid en draagbaarheid van dit apparaat.

.

Warmteopbrengst

Efficiënt en gezellig: Qlima GH8034!

Aan het testen van de warmteopbrengst van de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel begon ik met hoge verwachtingen. Terwijl ik het apparaat in mijn tuinhuisje plaatste, kon ik niet wachten om te zien hoe efficiënt het warmte zou genereren. Ik stelde de thermostaat in op de maximale stand en liet de gaskachel zijn werk doen.

De warmte die werd gegenereerd door de Qlima GH8034 bleek al snel indrukwekkend te zijn. Binnen enkele minuten begonnen de vlammen te dansen en hielden ze mijn tuinhuisje in een warme omhelzing. De snelle opwarming was zeker een pluspunt, vooral voor die koude winteravonden waarop je meteen wat warmte nodig hebt. Het vermogen van maximaal 3,4 kw was duidelijk merkbaar en zorgde voor een aangename temperatuur in een ruimte tot 110 kubieke meter.

Wat me ook opviel tijdens de test was de efficiënte warmteafgifte van de gaskachel. De warmte verspreidde zich gelijkmatig door de ruimte, waardoor geen enkel hoekje koud bleef. Ik kon me voorstellen hoe het apparaat perfect zou zijn voor een veranda of serre, waar je de natuurlijke omgeving wilt behouden zonder concessies te doen aan warmte en comfort. Bovendien werd de gezelligheid van het vlammenspel versterkt door de sierkooltjes en de rode kleur van de vlammen, waardoor een nostalgische sfeer ontstond die doet denken aan een traditionele open haard.

Al met al was ik zeer onder de indruk van de warmteopbrengst van de Qlima GH8034 Mobiele gaskachel. Zowel het vermogen als de verdeling van de warmte waren uitstekend, waarbij het apparaat zijn belofte waarmaakte om een gezellige en comfortabele sfeer te creëren. Of je nu op zoek bent naar een verwarming voor je tuinhuisje, campingverblijf of gewoon voor thuisgebruik, deze gaskachel bewijst keer op keer zijn efficiëntie en betrouwbaarheid als het gaat om het genereren en afgeven van warmte.

.

Qlima GH8034 Mobiele gaskachel kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Qlima GH8034 Mobiele gaskachel is een ware parel. Met zijn indrukwekkende energie-efficiëntie en zuinig brandstofverbruik, verwarmt deze kachel je niet alleen comfortabel, maar ook op een kosteneffectieve manier. Je kunt gerust zijn dankzij het veiligheidssysteem voor zuurstofdepletie en genieten van de optimalisatie van de warmteafgifte. Bovendien zorgen de handige wieltjes ervoor dat deze kachel moeiteloos door de ruimte kan bewegen. Een echte aanrader voor wie warmte en gemoedsrust zoekt.

admin
Dehetbeste.nl
Logo