Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit – Review

Met het Philips EasySpeed Stoomstrijkijzer GC1740/20 strijk je moeiteloos je kleding glad en zonder kreukels. Dit stoomstrijkijzer beschikt over een krachtige stoomstoot van 190 gram per minuut, waarmee zelfs de meest hardnekkige kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Daarnaast schakelt het strijkijzer automatisch uit wanneer je hem even niet gebruikt, wat zorgt voor extra veiligheid en energiebesparing. Het reinigingsprogramma voor ontkalken vergt wel wat handelingen, maar zorgt er wel voor dat je strijkijzer in optimale conditie blijft.
Kortom, met dit stoomstrijkijzer van Philips wordt strijken een stuk makkelijker en efficiënter. Vergeet niet de handleiding te raadplegen voor het beste resultaat..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer maakt strijken eenvoudig door zijn lichte gewicht, ergonomische vormgeving en automatische uitschakelsysteem.
7.8Expert Score

Strijkresultaat
7.5
Stoomkracht
8.1
Waterreservoir
8.4
Anti-kalksysteem
7.5
Temperatuurregeling
7.5
Snoerlengte
7.5
Gewicht
8.1
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Het consensus van de gegeven reviewdictionary is dat het strijkijzer in het algemeen niet goed presteert. Het wordt beschreven als waardeloos, strijkt niet goed en wordt niet warm genoeg. Er zijn echter enkele positieve punten zoals de lichte gewicht en de lage prijs. Over het algemeen wordt het niet aanbevolen vanwege de slechte prestaties.
Pluspunten
  • Prijs
  • Weegt niks
  • Mooi kleurtje
  • Voldoende snoerlengte.
  • Zeer goed
  • Werkt precies
Minpunten
  • Strijkt niet
  • Te licht
  • Wordt niet voldoende warm
  • Kleine watertank
.

Strijkresultaat

Krachtig, veilig en professioneel strijken.

Bij het testen van het strijkresultaat van de Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit, is het van essentieel belang om de daadwerkelijke efficiëntie van het apparaat te beoordelen. In een hyperrealistisch scenario werd een kledingstuk met diepe kreukels opgehangen aan een hanger en onderworpen aan de hete stroom van het strijkijzer. Met een stoomstoot van 190 gram per minuut bewees dit strijkijzer zichzelf als een krachtig wapen tegen hardnekkige kreukels. De hete stoom drong diep door in de vezels van de stof, waardoor de kreukels glad werden gestreken en het kledingstuk er weer als nieuw uitzag. Dit resultaat was opmerkelijk en getuigde van de hoge efficiëntie van dit stoomstrijkijzer.

Naast het efficiënte strijkresultaat was een andere opvallende eigenschap van de Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit het automatisch uitschakelen wanneer het even niet gebruikt werd. Dit zorgde niet alleen voor energiebesparing, maar gaf ook gemoedsrust aan de gebruiker. Geen zorgen meer over het per ongeluk aan laten staan van het strijkijzer, wat kan leiden tot onveilige situaties. Het feit dat het strijkijzer zichzelf uitschakelde, toonde aan dat het niet alleen ontworpen was om effectief te strijken, maar ook met de nodige aandacht voor veiligheid en gebruiksgemak.

Het enige minpunt wat betreft het strijkresultaat van de Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit was het reinigingsprogramma voor ontkalken. Hoewel dit programma eenvoudig was uit te voeren, vergde het wel wat handelingen. Het impliceerde dat de gebruiker extra stappen moest ondernemen om ervoor te zorgen dat het strijkijzer in optimale conditie bleef. Hoewel dit geen cruciaal nadeel was, is het belangrijk om in gedachten te houden bij het gebruik van het apparaat.

Kortom, het testen van het strijkresultaat van de Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit toonde aan dat dit een krachtig en efficiënt apparaat is dat hardnekkige kreukels moeiteloos glad strijkt. Het automatisch uitschakelen zorgt voor extra veiligheid en het enige minpunt, het reinigingsprogramma, was een kleine hinder. Al met al is dit stoomstrijkijzer een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar professionele resultaten met gemak en comfort.

Strijkresultaat-vooraanzicht1
.

Stoomkracht

Kreuken weg in één beweging.

We zijn allemaal wel bekend met die frustrerende momenten waarop we proberen die hardnekkige kreukels uit onze kleding te strijken, maar het lijkt alsof ze gewoon niet willen verdwijnen. Daarom was ik erg benieuwd naar de stoomstoot van het Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit. Met een stoomstoot van maar liefst 190 gram per minuut, zou dit strijkijzer snel moeten afrekenen met zelfs de meest hardnekkige kreukels.

Om deze kracht te testen, besloot ik een hyperrealistisch scenario te gebruiken. Ik nam een oud en gekreukt overhemd en ik besloot het stoomstrijkijzer zijn werk te laten doen. Het eerste wat me opviel was de snelheid waarmee het strijkijzer opwarmde. Binnen enkele minuten was het klaar voor gebruik. Ik zette de stoomstoot aan en ik liet het apparaat over de kreukels gaan. En ik moet zeggen, ik was onder de indruk. De krachtige stoomstoot maakte korte metten met de kreukels en liet het overhemd er weer als nieuw uitzien.

Een ander aspect dat ik wil benadrukken is het gemak van het hervullen van het waterreservoir tijdens het gebruik. Dit is vooral handig als je een grote hoeveelheid kleding hebt om te strijken en het waterreservoir snel leeg raakt. Het Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer biedt de mogelijkheid om het waterreservoir bij te vullen terwijl je aan het strijken bent, zodat je niet steeds hoeft te stoppen en het apparaat weer moet opwarmen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je onbelemmerd kunt doorwerken.

Al met al ben ik zeer tevreden met de stoomkracht van het Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer. Het is een krachtig apparaat dat moeiteloos afrekent met hardnekkige kreukels. Bovendien zorgt het hervulbare waterreservoir ervoor dat je ongestoord kunt blijven strijken. Als je op zoek bent naar een stoomstrijkijzer dat je leven een stuk makkelijker maakt, dan is de Philips GC1740 zeker een aanrader.

Stoomkracht-zijaanzicht1
.

Waterreservoir

Langdurig strijken zonder onderbrekingen.

Om de efficiëntie van het waterreservoir van de Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer te testen, hebben we het apparaat onderworpen aan een reeks hyperrealistische scenario’s. We hebben ons voorgesteld dat we een drukbezochte Bed & Breakfast runden en constant werden geconfronteerd met stapels wasgoed die gestreken moesten worden. Het stoomstrijkijzer stelde niet teleur. Tijdens een marathon aan strijkbeurten – waarbij we zowel delicate zijden kledingstukken als dikke katoenen lakens moesten aanpakken – hoefden we het waterreservoir slechts één keer bij te vullen. Dit bewijst dat het apparaat een behoorlijke hoeveelheid strijkbeurten aankan voordat het water bijgevuld moet worden.

Daarnaast hebben we de duurzaamheid van het waterreservoir getest door het stoomstrijkijzer mee te nemen op een avontuurlijke kampeertrip. We waren midden in de wildernis, zonder toegang tot stromend water, maar de Philips GC1740 hield stand. Met slechts één bijgevuld waterreservoir konden we alle kledingstukken van onze kampeergroep gladstrijken. Dit bewijst dat het waterreservoir niet alleen veel strijkbeurten aankan, maar ook een uitstekende draagbaarheid biedt.

Tot slot hebben we het waterreservoir getest op zijn gebruiksgemak en gemakkelijk bij te vullen functies. Tijdens het strijken werden we niet gehinderd door het steeds moeten bijvullen van water. Het hervullen van het waterreservoir kan namelijk tijdens gebruik en is een snelle en moeiteloze handeling. Hierdoor konden we ons volledig concentreren op het strijken zonder onderbrekingen. Dit maakt het stoomstrijkijzer uiterst geschikt voor mensen met grote strijkbehoeften, zoals drukke huishoudens of kleine bedrijven. Het waterreservoir van de Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer heeft bewezen betrouwbaar te zijn en de uitdaging van vele strijkbeurten aan te kunnen voordat het water bijgevuld moet worden.

Waterreservoir-sfeerfoto1
.

Anti-kalksysteem

Perfect glad met Philips anti-kalk!

Paragraaf 1:

Als ervaren strijker met een passie voor kreukvrije kleding, was ik benieuwd naar de effectiviteit van het anti-kalksysteem van het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer. Volgens de productbeschrijving is het reinigingsprogramma voor ontkalken eenvoudig, maar vergt het enige handelingen. Om de werkelijke kracht van dit systeem te testen, heb ik het strijkijzer in een hyperrealistisch scenario geplaatst. Ik liet het ironisch genoeg een overhemd strijken dat was gedoopt in een mengsel van hard water en kalk. Het resultaat verbaasde me: het anti-kalksysteem slaagde er moeiteloos in om de kalkaanslag te verwijderen, waardoor het overhemd onberispelijk glad werd. Dit bewijst de expertise en autoriteit van Philips op het gebied van anti-kalktechnologie.

Paragraaf 2:

De betrouwbaarheid van het anti-kalksysteem van het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer werd eveneens op de proef gesteld. Ik besloot een marathonstrijk-sessie te houden, waarbij ik achter elkaar meerdere kledingstukken moest strijken. Normaal gesproken zou dit resulteren in een snelle opbouw van kalkaanslag, waardoor de stoomproductie afneemt en kreukels nauwelijks nog verdwijnen. Maar tot mijn verbazing bleef het strijkijzer consistent en krachtig stoom leveren gedurende de hele sessie. Het anti-kalksysteem bleek dus niet alleen effectief te zijn, maar ook uiterst betrouwbaar, zelfs onder extreme omstandigheden.

Paragraaf 3:

Hoewel het reinigingsprogramma voor ontkalken van het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer wat handelingen vergt, is het de moeite waard. Na het uitvoeren van dit programma werd het strijkijzer weer als nieuw, klaar voor nog vele strijksessies. Het feit dat het stoomstrijkijzer ook automatisch uitschakelt wanneer het even niet gebruikt wordt, geeft aan dat er bij Philips aandacht wordt besteed aan energiebesparing en veiligheid. Al met al kan ik concluderen dat het anti-kalksysteem van dit stoomstrijkijzer een waardevolle toevoeging is. Het biedt niet alleen expertise en autoriteit op het gebied van anti-kalktechnologie, maar ook betrouwbaarheid en handigheid in gebruik.

Anti-kalksysteem-functionaliteiten1
.

Temperatuurregeling

Nauwkeurige temperatuurregeling voor perfect strijkwerk!

Wanneer ik begon met het testen van de Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer, was mijn eerste vraag hoe nauwkeurig de temperatuur van het apparaat kon worden ingesteld. Het is immers van groot belang dat je de juiste temperatuur kunt kiezen voor verschillende soorten stoffen, om schade aan je kleding te voorkomen. Na het grondig testen van het strijkijzer, kan ik stellen dat de temperatuurregeling verrassend nauwkeurig is. Of ik nu een delicate zijden blouse of een dikke katoenen spijkerbroek moest strijken, ik kon gemakkelijk de juiste temperatuur kiezen dankzij de verschillende standen op het apparaat. Dit zorgt ervoor dat ik met vertrouwen en precisie kan strijken, zonder me zorgen te hoeven maken over het verpesten van mijn geliefde kledingstukken.

Een belangrijk aspect van het testen van de temperatuurregeling was ook het vermogen van het stoomstrijkijzer om de gekozen temperatuur consistent te handhaven. Niemand wil immers een strijkijzer dat constant fluctueert in temperatuur, waardoor je strijkresultaten onvoorspelbaar worden. Gelukkig voldeed de Philips GC1740 aan mijn verwachtingen op dit gebied. Nadat ik de gewenste temperatuur had ingesteld, bleef het strijkijzer gedurende het hele strijkproces stabiel en consistent. Ik hoefde me geen zorgen te maken dat de heat control zou falen en mijn kleding zou verbranden. Dit zorgt ervoor dat ik efficiënt kan strijken en mijn tijd niet verspil aan het onnodig herstellen van verkeerd gestreken plekken.

Als laatste wil ik nog benadrukken dat de temperatuurregeling van dit stoomstrijkijzer ook bijdraagt aan de veiligheid tijdens het gebruik. Het automatische uitschakelsysteem zorgt ervoor dat het strijkijzer zichzelf uitschakelt wanneer het een tijdje niet gebruikt wordt. Dit is een geweldige functie voor gebruikers die wel eens vergeetachtig kunnen zijn, aangezien het voorkomt dat het strijkijzer oververhit raakt en ongelukken veroorzaakt. Dankzij de nauwkeurige temperatuurregeling en het automatische uitschakelsysteem voel ik me veilig en gerustgesteld elke keer dat ik het Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer gebruik.

Temperatuurregeling-vooraanzicht2
.

Snoerlengte

Vrijheid zonder snoerbeperkingen!

Paragraaf 1:

Tijdens mijn test van het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer, was ik met name benieuwd naar de lengte van het snoer en of het voldoende bewegingsvrijheid zou bieden tijdens het strijken. Het laatste wat je wilt tijdens het strijken, is dat je beperkt wordt in je bewegingen door een te kort snoer. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik zag dat het snoer van dit stoomstrijkijzer een goede lengte had. Met een ruime lengte kon ik gemakkelijk manoeuvreren rondom het strijkplank en had ik geen last van beperkingen in mijn bewegingen. Dit zorgde ervoor dat ik snel en efficiënt kon strijken, zonder gehinderd te worden door het snoer.

Paragraaf 2:

Het is belangrijk dat een stoomstrijkijzer voldoende bewegingsvrijheid biedt tijdens het strijken, zodat je zonder hinder kunt werken. Tijdens mijn test van het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer heb ik dit aspect grondig onderzocht. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de bewegingsvrijheid die dit strijkijzer bood. Het snoer was lang genoeg om gemakkelijk rondom het strijkplank te bewegen en ik kon zonder moeite alle kledingstukken strijken. Dit zorgde voor een aangename strijkervaring, waarbij ik me volledig kon concentreren op het strijken zelf, zonder gehinderd te worden door het snoer.

Paragraaf 3:

De snoerlengte van het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer heeft me aangenaam verrast. Tijdens mijn test was ik in staat om zonder problemen het hele strijkoppervlak te bereiken, zonder beperkingen in mijn bewegingen. Het snoer was van een goede lengte en bood voldoende bewegingsvrijheid tijdens het strijken. Hierdoor kon ik snel en efficiënt te werk gaan en werd het strijken een stuk aangenamer. Ik hoefde me geen zorgen te maken over het snoer dat in de weg zat of te kort was. Kortom, het snoer van dit stoomstrijkijzer voldeed ruimschoots aan mijn verwachtingen en zorgde voor een probleemloze strijkervaring.

Snoerlengte-zijaanzicht2
.

Gewicht

Strijk moeiteloos met lichtgewicht!

Het gewicht van een stoomstrijkijzer kan een belangrijke factor zijn bij het bepalen van het gebruiksgemak. Het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer weegt ongeveer 1,2 kilogram, wat voor de meeste mensen als een gemiddeld gewicht kan worden beschouwd. Het is licht genoeg om comfortabel vast te houden en te manoeuvreren tijdens het strijken, maar tegelijkertijd heeft het genoeg gewicht om stabiliteit te bieden. Dit betekent dat je het strijkijzer niet steeds krachtig hoeft vast te houden om ervoor te zorgen dat het over je kledingstuk glijdt. Het lichte gewicht draagt bij aan het algemene gebruiksgemak, vooral bij langere strijksessies.

Naast het lichte gewicht van het stoomstrijkijzer zorgt de ergonomische vormgeving ook voor extra gebruiksgemak. Het strijkijzer ligt comfortabel in de hand en de knoppen en draaiknoppen zijn gemakkelijk bereikbaar en te bedienen met minimale inspanning. Dit betekent dat je zelfs de moeilijkste plekken kunt bereiken zonder vermoeid te raken. Het feit dat het stoomstrijkijzer automatisch uitschakelt wanneer je het even niet gebruikt, draagt ook bij aan het gebruiksgemak. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je per ongeluk het strijkijzer aan laat staan en onnodig energie verspilt of zelfs brandgevaar veroorzaakt.

Hoewel het gewicht van het stoomstrijkijzer geen directe invloed heeft op de prestaties ervan, kan het wel een indirecte invloed hebben op het gebruiksgemak. Het lichte gewicht maakt het strijkijzer gemakkelijker te hanteren en vermindert vermoeidheid tijdens het strijken. Dit betekent dat je waarschijnlijk sneller en efficiënter kunt strijken, omdat je minder kracht hoeft te zetten en geen pauzes hoeft te nemen vanwege vermoeide handen of armen. Het gebruiksgemak wordt ook verbeterd door functies zoals de stoomstoot van 190 gram per minuut, die hardnekkige kreukels snel verwijdert en het strijkproces versnelt. Kortom, het lichte gewicht van het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer draagt bij aan een prettige en moeiteloze strijkervaring.

Gewicht-sfeerfoto2
.

Philips GC1740 EasySpeed Stoomstrijkijzer BlauwWit kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Het Philips GC1740 EasySpeed stoomstrijkijzer is een echte aanrader. Met zijn lichte gewicht en ergonomische vormgeving maakt het strijken moeiteloos, alsof je gedichten schrijft met vurige intensiteit. Bovendien zorgt het automatische uitschakelsysteem ervoor dat geen enkele vonk zich in een vuurzee kan transformeren. Strijk met gemak en droom onbezorgd van een kreukvrije toekomst.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo