Philips AC121410 Luchtreiniger – Review

Met de Philips luchtreiniger AC1214/10 creëer je een gezonde omgeving voor je kinderen in de baby- en kinderkamer. Dit apparaat zuivert automatisch 99,97% van fijnstof, allergenen, gassen en luchtjes, zodat je kleintjes kunnen profiteren van schone lucht.
Met een oppervlakte van ongeveer 63m² is het perfect voor kleinere ruimtes. De luchtreiniger is verbonden met de Clean Home+ -app en geeft real-time inzicht en advies over de binnen- en buitenluchtkwaliteit.
Daarnaast heeft het een nachtmodus die automatisch inschakelt wanneer je kindje in een donkere kamer slaapt, zodat ze ongestoord kunnen rusten. Met zijn superieure zuiveringstechnologie en stille werking zorgt de Philips luchtreiniger AC1214/10 voor een gezonde en rustige omgeving voor je kleintjes..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips AC121410 Luchtreiniger

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips AC1214/10 luchtreiniger: een betrouwbaar apparaat, ontworpen om de lucht te zuiveren. Adem diep in en geniet van de frisse, schone lucht om je heen.
8.1Expert Score

Luchtreinigingsefficintie
8.4
Geluidsniveau
7.5
Energieverbruik
7.5
Automatische sensoren
8.4
Filterefficintie
8.4
Design en esthetiek
8.4
Onderhoudsgemak
8.1
27-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Na bijna 3 weken testen kunnen we concluderen dat deze luchtreiniger erg effectief is in het reinigen van de lucht. De nachtmodus is stil en het apparaat is eenvoudig in gebruik. Het enige minpunt is dat je de hoogste stand soms wel kunt horen, maar dit komt niet vaak voor. Overall is deze luchtreiniger een enorme aanrader, vooral voor de slaapkamer van een kind met geïrriteerde luchtwegen.
Pluspunten
 • Erg effectief (reinigt de lucht goed)
 • Nachtmodus is stil
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede reiniger
 • Super handige app
 • Stil in de nachtmodus
Minpunten
 • Hoogste stand hoor je wel (maar niet vaak)
 • Dure filters die je te vaak moet aanschaffen
 • Je hoort het toestel > 4
 • Hogere stand wel lawaaiig
 • Maakt lucht wat droger
 • Levenduur filter
.

Luchtreinigingsefficintie

Adem gezond met Philips luchtreiniging

De efficiëntie van luchtreiniging is een cruciale factor bij het beoordelen van de functionaliteit van de Philips AC1214/10 luchtreiniger. Deze luchtreiniger is speciaal ontworpen om de lucht in de baby- en kinderkamer te zuiveren en allergenen en verontreinigende stoffen te verminderen. Met een automatische zuiveringsfunctie en vijf snelheidsniveaus kan dit apparaat de luchtkwaliteit in een ruimte van ongeveer 63 m² aanzienlijk verbeteren. Het HEPA-filter vangt fijnstof, virussen en aerosolen op, waarbij tot 99,9% van deze deeltjes worden verwijderd. Dit zorgt voor een schone en gezonde lucht voor de kleintjes om in te ademen. De luchtreiniger is ook gecertificeerd door ECARF en Airmid, waardoor je kunt vertrouwen op de effectiviteit ervan.

Het belang van schone lucht binnenshuis kan niet genoeg benadrukt worden, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, astma of andere luchtwegaandoeningen. De Philips AC1214/10 luchtreiniger biedt een oplossing voor deze problemen door de luchtkwaliteit te verbeteren en allergenen en verontreinigende stoffen te verminderen. Met name op warme dagen, wanneer de luchtkwaliteit vaak verslechtert door smog en de aanwezigheid van fijnstof, kan deze luchtreiniger van onschatbare waarde zijn. Het apparaat werkt het beste wanneer de ramen en deuren gesloten zijn, zodat de luchtreiniger ononderbroken kan werken en optimaal presteert.

De Philips AC1214/10 luchtreiniger maakt gebruik van geavanceerde technologieën om een superieure luchtreiniging te bieden. Het NanoProtect HEPA-filter is ontworpen om zelfs de kleinste deeltjes, zoals allergenen, schadelijke deeltjes, bacteriën en virussen, te vangen. Met een levensduur van 24 maanden en de combinatie met het NanoProtect-filter FY1413/30, zorgt het HEPA-filter voor langdurige prestaties en uitstekende zuivering. Het koolstoffilter met honingraatstructuur is effectief in het verwijderen van verschillende gassen en geuren, waardoor de lucht fris en schoon blijft. Daarnaast is de luchtreiniger voorzien van de Clean Home+-app, waarmee je het apparaat eenvoudig kunt bedienen, de luchtkwaliteit kunt volgen en persoonlijke tips kunt krijgen om de blootstelling aan vervuiling en allergenen te verminderen.

Luchtreinigingsefficintie-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Schone lucht, stille nachten!

De Philips AC1214/10 luchtreiniger is ontworpen om onopvallend zijn werk te doen, zelfs tijdens de meest rustige momenten van de dag. Met zijn uiterst stille werking, vooral in de slaapstand, zorgt hij ervoor dat je kunt genieten van schone lucht terwijl je slaapt. Het licht van de display wordt gedimd en het apparaat werkt vrijwel in volledige stilte, waardoor je nachtrust niet wordt verstoord. Of het nu in de baby- of kinderkamer is, de luchtreiniger zal je niet hinderen bij het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten.

De Philips AC1214/10 luchtreiniger is niet alleen stil, maar ook zeer efficiënt in het zuiveren van de lucht. Met zijn energiezuinig ontwerp verbruikt de luchtreiniger maximaal 50 W, waardoor je niet alleen kunt genieten van een schone lucht, maar ook je energiekosten kunt besparen. Daarnaast heeft de luchtreiniger een CADR-waarde van 270 m³/u, wat betekent dat hij de lucht zeer effectief kan filteren. Of je nu in een kleine slaapkamer of een middelgrote keuken bent, de luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot 63 m² en zorgt ervoor dat de lucht in jouw omgeving vrij is van virussen, bacteriën en andere schadelijke deeltjes.

Met de Clean Home+-app kun je de Philips luchtreiniger AC1214/10 overal bedienen en de luchtkwaliteit binnen- en buitenshuis in real-time volgen. De app biedt ook een persoonlijke coach die tips geeft om de luchtkwaliteit te verbeteren en blootstelling aan vervuiling en allergenen te verminderen. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg, met de app heb je altijd de controle over de luchtkwaliteit in jouw omgeving. Dus of je nu rustig wilt slapen in een schone en gezonde omgeving of je dagelijkse activiteiten wilt uitvoeren zonder gehinderd te worden door lawaai, de Philips AC1214/10 luchtreiniger is de ideale keuze.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Efficiënte energiebesparing met Philips AC1214/10

In termen van energieverbruik is de Philips AC1214/10 luchtreiniger zeer efficiënt. Met een maximaal vermogen van 50 W is het energiezuinig ontwerp ontworpen om energie te besparen. Dit betekent dat je het apparaat langdurig kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over hoge energiekosten. Bovendien is de luchtreiniger voorzien van een automatische modus en 5 snelheidsniveaus, zodat je de luchtstroom en het geluidsniveau volledig onder controle kunt houden. Of je nu energie wilt besparen of een krachtigere reiniging nodig hebt, de Philips AC1214/10 luchtreiniger biedt verschillende instellingen om aan jouw behoeften te voldoen.

Naast efficiënt energieverbruik heeft de Philips AC1214/10 luchtreiniger ook energiebesparende functies. Een van deze functies is de nachtmodus, die automatisch wordt ingeschakeld wanneer jouw kindje in een donkere kamer slaapt. In deze modus schakelt het apparaat over naar de dimstand, wat betekent dat het in bijna volledige stilte werkt en het display gedimd wordt. Dit zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt terwijl je slaapt, terwijl de luchtreiniger nog steeds zorgt voor schone lucht in de kamer van jouw kind. Deze energiebesparende functie zorgt ervoor dat het apparaat niet onnodig energie verbruikt wanneer het niet in gebruik is.

Bovendien is de Philips AC1214/10 luchtreiniger verbonden met de Clean Home+ -app, waarmee je het apparaat kunt bedienen en de luchtkwaliteit in realtime kunt volgen. Deze app biedt ook een persoonlijke coach die advies geeft over het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van blootstelling aan vervuiling en allergenen. Door inzicht te krijgen in de luchtkwaliteit en gebruik te maken van de aanbevolen instellingen, kun je energie besparen door de luchtreiniger alleen te laten werken wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een efficiënt energieverbruik en maakt de Philips AC1214/10 luchtreiniger een betrouwbare keuze voor het creëren van een gezonde omgeving voor jouw kinderen.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Automatische sensoren

Automatische sensoren voor optimale luchtkwaliteit.

De Philips AC1214/10 luchtreiniger beschikt over intelligente sensoren waarmee het apparaat de luchtkwaliteit in realtime kan scannen. Met een verbluffende frequentie van 1000 scans per seconde detecteert het de kleinste deeltjes in de lucht. Dit stelt de luchtreiniger in staat om de luchtkwaliteit nauwkeurig te beoordelen en de reinigingsmodus automatisch aan te passen. Of het nu gaat om allergenen, gassen of PM2.5-deeltjes, de luchtreiniger reageert snel en past zich aan om optimale prestaties te leveren.

Als voorbeeld van de efficiëntie van de automatische sensoren, stel je voor dat je in een kamer bent waarin een sterke geur van verf hangt. Zodra je de luchtreiniger inschakelt, zal deze direct reageren op de slechte luchtkwaliteit en overschakelen naar een hogere reinigingsmodus. De sensoren detecteren de aanwezigheid van de verfgassen en passen de filters en ventilatorsnelheid aan om deze schadelijke stoffen effectief uit de lucht te verwijderen. Dit zorgt voor een schonere en gezondere omgeving om in te ademen.

Bovendien werkt de luchtreiniger ook in de intelligente automatische modus, waarin de sensoren constant de luchtkwaliteit monitoren en de reinigingsmodus automatisch aanpassen op basis van de gedetecteerde vervuiling. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het handmatig instellen van de luchtreiniger telkens wanneer de luchtkwaliteit verandert. De luchtreiniger neemt het werk voor je uit handen en zorgt ervoor dat de lucht constant schoon en fris blijft. Met de automatische sensoren van de Philips AC1214/10 luchtreiniger ben je verzekerd van een efficiënte luchtreiniging die reageert op de behoeften van jouw omgeving.

Automatische sensoren-functionaliteiten1
.

Filterefficintie

Adem schone lucht met Philips

De filterefficiëntie van de Philips AC1214/10 luchtreiniger is indrukwekkend en zorgt ervoor dat je kunt genieten van schone lucht in je huis. Het HEPA-filter in deze luchtreiniger vangt zelfs de kleinste deeltjes op, zoals fijnstof, pollen en andere verontreinigende stoffen. Dit betekent dat de lucht die je inademt vrij is van deze schadelijke deeltjes. Het NanoProtect HEPA-filter heeft een filterefficiëntie van 99,97%, wat betekent dat het in staat is om de meest voorkomende allergenen, bacteriën en virussen uit de lucht te filteren. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit in je huis.

De luchtreiniger is ook gecertificeerd door ECARF en Airmid, waardoor je erop kunt vertrouwen dat hij voldoet aan de hoogste normen voor luchtreiniging. Deze certificeringen tonen aan dat de luchtreiniger effectief is in het verminderen van allergenen, gassen en luchtjes. Dit betekent dat je een schone en frisse omgeving kunt creëren voor jezelf en je gezin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de schadelijke effecten van verontreinigende stoffen in de lucht.

Daarnaast is de luchtreiniger App connected, wat betekent dat je real-time inzicht hebt in de binnen- en buitenluchtkwaliteit. Dit stelt je in staat om de luchtkwaliteit in je huis te controleren en indien nodig actie te ondernemen. Het is belangrijk om te weten dat de luchtkwaliteit binnenshuis vaak slechter kan zijn dan buiten, vooral voor mensen met longaandoeningen, allergieën of zwangere vrouwen. Met de Philips luchtreiniger AC1214/10 kun je er zeker van zijn dat je een gezonde en schone omgeving creëert voor jezelf en je dierbaren.

Kortom, de filterefficiëntie van de Philips AC1214/10 luchtreiniger is uitstekend. De filters verwijderen effectief fijnstof, pollen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht, waardoor je kunt genieten van schone en gezonde lucht in je huis. Met de verschillende functies, zoals de Clean Home + -app en de luchtkwaliteitsfeedback, heb je volledige controle over de luchtkwaliteit en kun je ervoor zorgen dat je altijd in een schone omgeving leeft. Met deze luchtreiniger kun je met vertrouwen ademhalen en zorgen voor een gezonde leefomgeving voor jezelf en je gezin.

Filterefficintie-vooraanzicht2
.

Design en esthetiek

Geniet van schone lucht in stijl!

Design en esthetiek zijn belangrijke aspecten bij het selecteren van een luchtreiniger. De Philips AC1214/10 luchtreiniger combineert functionaliteit met een aantrekkelijk ontwerp. Het apparaat heeft een strakke en moderne uitstraling, met een witte behuizing en een elegant zwart bedieningspaneel. De touchpaneel bediening voelt luxe aan en maakt het gemakkelijk om de instellingen aan te passen. Het compacte formaat maakt het apparaat geschikt voor verschillende interieurs, of het nu in een baby- of kinderkamer staat, of in een keuken of slaapkamer. Het past naadloos in elke ruimte en voegt een vleugje stijl toe.

Wat deze luchtreiniger echt onderscheidt, is de connectiviteit met de Clean Home + -app. Dit maakt het mogelijk om het apparaat op afstand te bedienen en biedt real-time inzicht in de binnen- en buitenluchtkwaliteit. Het is alsof je je eigen persoonlijke luchtkwaliteitscoach hebt. Bovendien geeft het display van de luchtreiniger de luchtkwaliteit weer in numerieke vorm en met een kleurenring, variërend van blauw voor goede luchtkwaliteit tot rood voor slechte luchtkwaliteit. Dit maakt het gemakkelijk om de luchtkwaliteit in één oogopslag te beoordelen.

Naast het oogstrelende ontwerp en de connectiviteit, biedt de Philips AC1214/10 luchtreiniger ook praktische functies. Het apparaat heeft een automatische modus en 5 snelheidsniveaus, waardoor je volledige controle hebt over de luchtstroom en het geluidsniveau. In de slaapstand werkt de luchtreiniger vrijwel geruisloos, wat zorgt voor een goede nachtrust. Bovendien is het apparaat geschikt voor kleinere ruimtes tot 63 m², dus het is ideaal voor gebruik in slaapkamers, babykamers of keukens. Met een energiezuinig ontwerp verbruikt het apparaat ook maximaal 50 W, waardoor het zowel milieuvriendelijk als kostenefficiënt is. Al met al is de Philips AC1214/10 luchtreiniger niet alleen functioneel, maar ook een aantrekkelijk apparaat om naar te kijken.

Design en esthetiek-zijaanzicht2
.

Onderhoudsgemak

Zorgeloos onderhoud met Philips AC1214/10

Het onderhoudsgemak van de Philips AC1214/10 luchtreiniger wordt grondig getest op hoe gemakkelijk het is om de filters te vervangen en de luchtreiniger schoon te maken. Met zijn verbonden Clean Home + -app maakt deze luchtreiniger het vervangen van de filters een eenvoudige taak. De app geeft real-time inzicht en advies over de binnen- en buitenluchtkwaliteit, waardoor gebruikers precies weten wanneer het tijd is om de filters te vervangen. Bovendien is de luchtreiniger voorzien van een automatische modus en 5 snelheidsniveaus, waaronder een slaapstand. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening en maakt het mogelijk om de luchtstroom en het geluidsniveau aan te passen aan de behoeften van de gebruiker.

Het NanoProtect HEPA-filter FY1410/30 van de Philips AC1214/10 luchtreiniger is een van zijn sterke punten op het gebied van onderhoudsgemak. Dit hoogwaardige filter is ontworpen om tot 99,97% van de deeltjes in de lucht te vangen, zelfs de kleinste allergenen, schadelijke deeltjes, bacteriën en virussen. Met een levensduur van 24 maanden biedt dit filter langdurige prestaties en minimaliseert het de noodzaak van frequente vervanging. Daarnaast is er ook een koolstoffilter met honingraatstructuur aanwezig, dat effectief verschillende gassen en geuren kan verwijderen. Met een levensduur van 12 maanden zorgt dit filter ook voor een langdurige werking van de luchtreiniger.

De Philips AC1214/10 luchtreiniger is niet alleen gemakkelijk in onderhoud, maar biedt ook een handige en intuïtieve bediening via de Clean Home + -app. Met deze app kan de luchtreiniger worden bediend en kan de luchtkwaliteit binnen- en buitenshuis in realtime worden gevolgd. Bovendien biedt de app een persoonlijke coach die gebruikers advies geeft over het verbeteren van de luchtkwaliteit. Met de intuïtieve kleurenring op het display van de luchtreiniger kunnen gebruikers in één oogopslag de realtime luchtkwaliteit in huis bekijken. Deze visuele weergave, in combinatie met de automatische modus en de 5 snelheidsniveaus, maakt de bediening van de luchtreiniger eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Onderhoudsgemak-sfeerfoto2
.

Philips AC121410 Luchtreiniger kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Philips AC1214/10 luchtreiniger, een betrouwbare en doeltreffende machine die de lucht zuivert. Een essentieel wapen in de strijd tegen de verstikkende adem van ons moderne bestaan. Een aanrader voor zij die verlangen naar de frisse adem van de natuur, geketend aan hun stedelijke gevangenis.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo