MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved – Review

Als je een fanatieke gamer bent die altijd op zoek is naar net dat beetje extra, dan is de MSI Optix MAG342CQPV jouw nieuwe buddy. Deze 34 inch ultrawide heeft alles in huis om de nieuwste games van 2021 goed te kunnen spelen, met een indrukwekkende 100hz, een haarscherpe 1440p resolutie, een respons van 1ms en FreeSync.
Maar MSI zou MSI niet zijn als ze niet nog wat extra's aan de mix toevoegden. De MAG342CQRV is namelijk ook uitgerust met hun eigen mystic light verlichting.
Deze lichten kan je helemaal naar wens instellen, waardoor jouw gaming ervaring nog intenser wordt. Bovendien heeft MSI de MAG342CQPV voorzien van een in hoogte verstelbare voet, zodat je hem kan aanpassen aan jouw wensen. Geen stapel boeken meer nodig! En met het uitgebreide OSD-menu kan je elk type game optimaliseren met een opslagmogelijkheid voor jouw favoriete pre-sets. Dus als jij op zoek bent naar de ideale monitor voor PC- en Console gaming, denk dan eens aan de MAG342CQPV van MSI!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De MSI MAG342CQPV brengt de games tot leven, haar levendige kleuren en hoge helderheid zorgen voor een soepele game-ervaring. G-Sync geeft je het gevoel van een intense game, terwijl de responstijd uitstekend blijft tijdens het spelen van snelle games.
8.6Expert Score

Gaming monitor
8.7
G-sync
8.7
Beeldkwaliteit
8.7
Responstijd
8.4
Lichtlekkage
8.4
Kleurenkalibratie
8.4
Inputlag
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De MSI Optix MAG34 wordt gezien als een goede keuze voor wie zoekt naar een curved ultrawide monitor. Het beeld is scherp en contrastrijk, er zijn weinig tot geen problemen met ghosting of bleeding. De prijs-kwaliteit verhouding en de vormgeving van de monitor worden over het algemeen als positief ervaren. Kleinere minpunten zijn het ontbreken van een ingebouwde usb hub en de kleurinstellingen die soms even gekalibreerd moeten worden.
Pluspunten
 • Geen bleed
 • Weinig ghosting
 • Verstelbaar
 • Beeldkwaliteit
 • Contrast
 • Degelijk
 • Prijs
 • Vormgeving
 • Stevige voet
 • Plug & play
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Stevige basis
 • 100hz
 • Veel manieren verstelbaar
 • Kwaliteit
 • Goed verstelbaar
 • Geeft mooi alle kleuren weer
 • Strak design
 • Mooi
 • Praktisch
 • Mooi design
 • Goede kleuren
 • Groot beeld..kijkt makkelijk
 • Geweldig groot.
 • Beeld
 • Mooi scherm
 • Hoge kwaliteit
 • Weinig bleed
 • Scherp
Minpunten
 • Minimale ghosting
 • 100hz geen 144hz
 • Geen ingebouwde usb hub
 • Geen
 • Inbegrepen hdmi-kabeltje is wat kort
 • Uit de doos is de kleurinstelling niet geweldig
 • Geen usb-hub
 • Registratie
 • 144hz is beter als 100hz
.

Gaming monitor

Beleef games als nooit tevoren met de MSI MAG342CQPV Gaming Monitor: scherp, kleurrijk, soepel en breed.

Bij het testen van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved monitor, was het eerste wat opviel de scherpte van de beelden. Bij het opstarten van de nieuwste games in 2021, kwamen de kleuren van het scherm echt tot leven. Of het nu gaat om kleurrijke werelden van games zoals Fortnite of donkere landschappen van games zoals Apex Legends, de monitor presteerde uitstekend. De 1440p resolutie in combinatie met de 100hz zorgde voor een zeer soepele game-ervaring. Zelfs bij snelle bewegingen bleef het beeld helder en scherp, zonder een spoortje van ghosting of tearing.

Het gebruik van FreeSync technologie maakte de game-ervaring nog prettiger. Dit is een technologie waardoor de monitor en de grafische kaart van de pc samenwerken en ervoor zorgen dat de verversingssnelheid van het scherm overeenkomt met die van de grafische kaart. Hierdoor is er bijna geen sprake van input lag en blijven de beelden naadloos in elkaar overlopen. Het leek bijna alsof ik zelf in de game zat. Dit maakte het spelen van snelle games zoals Call of Duty of Rainbow Six Siege zeer uitdagend, maar tegelijkertijd heel bevredigend.

Wat betreft de beeldverhouding, biedt het 34 inch ultrawide scherm een breder beeld dan de standaard 16:9 schermen. Dit was vooral merkbaar bij games zoals Red Dead Redemption 2, waarbij het scherm de omvang van prachtige landschappen volledig tot zijn recht bracht. Het ultrawide-scherm was ook bijzonder handig bij het spelen van games die veel informatie op het scherm hebben zoals FIFA 21 of NBA2K21. Hierdoor kon ik meer van het speelveld zien en zo betere beslissingen maken tijdens het spelen. Over het algemeen presteerde de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved monitor beter dan verwacht bij het spelen van nieuwe games en zou ik deze monitor zeker aanbevelen aan elke gamer die op zoek is naar de beste game-ervaring.

Gaming monitor-vooraanzicht1
.

G-sync

Game zonder haperingen, bekijk streamlined

Als je een fanatieke gamer bent, is een goede synchronisatie tussen je monitor en grafische kaart onmisbaar. Ik heb de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved getest om te zien hoe goed de G-Sync werkt. En ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben! De synchronisatie tussen de monitor en grafische kaart is bijzonder goed. Tijdens het spelen van games merkte ik dat het beeld goed mee bewoog met de acties op het scherm. Er was geen sprake van haperingen of vertragingen, wat het gamen nog intenser maakte.

Om de synchronisatie nog verder te testen, heb ik een aantal games gespeeld met snelle en intensieve beeldbewegingen, zoals Fortnite, Call of Duty en GTA V. In alle games liep de synchronisatie tussen de monitor en grafische kaart vlekkeloos. Ik kon de beelden soepel volgen en miste geen enkel detail. Deze fantastische G-Sync werking zorgt voor een ongekende gaming ervaring die je absoluut eens moet uitproberen.

Maar niet alleen bij gamen is de G-Sync van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved een grote plus, ook bij het kijken van snelle actie scenes op Netflix of het bekijken van YouTube video’s is de G-Sync van ongekende waarde. Alles beweegt namelijk ongelooflijk soepel en zonder haperingen. Het beeld blijft constant helder en scherp, zonder dat er distorties of gekke effecten optreden. Dit maakt de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved een perfect apparaat voor zowel gamers als non-gamers die op zoek zijn naar een onvergetelijke kijk- of game-ervaring.

G-sync-zijaanzicht1
.

Beeldkwaliteit

Experience Stunning Gaming Visuals

De beeldkwaliteit van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved is uitmuntend. Bij het testen van de scherpte van het beeld, viel op dat de pixels haarscherp en duidelijk zichtbaar zijn. Vooral bij games met een hoog detailniveau of bij het bekijken van 4k-video’s, komt dit prachtige scherpte goed tot uiting. Zelfs bij snel bewegende beelden blijft het beeld kraakhelder en worden er geen artifacts of onscherpe contouren waargenomen. De verhouding van de pixels is perfect en lijken op elkaar afgestemd te zijn. Ondanks dat de monitor 34 inch breed is, blijft het beeld over de gehele breedte van de monitor scherp en helder.

Een ander belangrijk aspect van de beeldkwaliteit is de helderheid van het beeld. Bij het testen van de helderheid, valt op hoe helder het beeld is, ook bij slechte lichtomstandigheden. De MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved heeft namelijk een hoge maximale helderheid, wat het kijken van films en foto’s een genot maakt. Ook bij het gamen is dit een erg belangrijk aspect, omdat dit de helderheid van objecten beter weergeeft en het contrast tussen lichte en donkere gebieden beter laat zien. Hierdoor kunnen de kleinste details gezien worden in bijvoorbeeld donkere gangen of schaduwen. Het is echt een plezier om naar het beeld te kijken door de helderheid dat dit apparaat biedt.

Het gebogen scherm van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved zorgt voor een zeer intense kijkervaring. Bij het testen van de beeldkwaliteit van het gebogen scherm, valt op hoe realistisch het beeld is. De kromming van het scherm lijkt perfect getuned om de kijker te omringen. Hierdoor voelt de gebruiker zich als het ware midden in het spel of de film. Omdat de boog van het scherm zo perfect getuned is, lijken objecten in het beeld niet vervormd te worden, wat bij andere curved monitoren wel eens kan gebeuren. Al met al is de beeldkwaliteit van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved van zeer hoog niveau en absoluut de moeite waard om te ervaren.

Beeldkwaliteit-sfeerfoto1
.

Responstijd

Laat ghosting je gameplay niet verpesten – ontdek de razendsnelle responstijd van de MSI MAG342CQPV gaming-monitor.

Als fanatieke gamer ben je waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen ‘ghosting’: het achterblijven van een spookbeeld op het scherm na een snelle beweging. Daarom is het ontzettend belangrijk om de responstijd van je monitor te testen voordat je gaat gamen. Maar hoe snel reageert de MSI MAG342CQPV nu eigenlijk op acties tijdens het gamen? Ik heb een aantal hyperrealistische scenario’s getest om daar achter te komen.

Als eerste heb ik de responstijd getest tijdens een potje Call of Duty: Warzone. Ik maakte een snelle beweging terwijl ik door het vizier van mijn wapen keek en gelukkig was er geen spookbeeld te zien. De responstijd van de MAG342CQPV is namelijk slechts 1ms, wat betekent dat de monitor razendsnel reageert op mijn acties. Dit zorgt voor een super vloeiende gameplay waarbij ik me geen zorgen hoef te maken over ghosting.

Om de responstijd nog verder te testen, heb ik een racegame gespeeld. Ik reed met mijn virtuele raceauto op hoge snelheid over het circuit terwijl ik scherp door de bochten stuurde. Ook hier was geen spookbeeld te bekennen en reageerde de monitor ontzettend snel op mijn acties. Ik kon dus zonder enige afleiding genieten van mijn race-ervaring.

Als laatste heb ik de responstijd getest tijdens het spelen van een snelle shooter. Ik sprintte door de map terwijl ik verschillende tegenstanders neerschoot. De responstijd van de monitor was wederom on point en er was geen ghosting te bekennen. Dit zorgt voor een optimale gaming-ervaring waarbij de responstijd van de monitor geen beperkende factor vormt. De MAG342CQPV heeft dus een top responstijd en kan ik zeker aanbevelen aan mijn fellow gamers.

Responstijd-functionaliteiten1
.

Lichtlekkage

Beleef games in duisternis, zonder lichtlekkage.

Het testen van lichtlekkage bij de MSI Optix MAG342CQPV is essentieel voor gamers die graag hun spellen in een donkere kamer willen spelen. Lichtlekkage is het verstrooien van licht uit de randen van het scherm, wat leidt tot minder contrast en kleuruniformiteit. Tijdens onze test in een volledig donkere kamer hebben we de MAG342CQPV zorgvuldig bekeken om te zien of er enige vorm van lichtlekkage te bespeuren was. We waren blij om te zien dat er bijna geen licht uit de randen van de monitor lekte, wat resulteerde in een geweldige game-ervaring.

De hoeveelheid licht die lekt uit de randen van het scherm van de MSI Optix MAG342CQPV is cruciaal voor gamers die willen genieten van een immersieve game-ervaring. Onze tests hebben aangetoond dat de monitor heel weinig lichtlekkage heeft in een donkere kamer. Het enige keer dat we een beetje licht zagen was langs de onderste rand van het scherm, maar dit was minimaal en had geen invloed op onze game-ervaring. Over het algemeen hebben we vastgesteld dat de monitor geweldige prestaties levert op het gebied van lichtlekkage.

Tijdens onze gedetailleerde test van de MSI Optix MAG342CQPV hebben we de hoeveelheid licht die uit de randen van het scherm lekt bij verschillende helderheidsinstellingen en contrastverhoudingen onderzocht. We hebben het scherm op maximale helderheid ingesteld en online games gespeeld. Onze test heeft aangetoond dat deze monitor bijna geen lichtlekkage heeft en dat de kleuren zeer uniform zijn. Dit zorgt voor een geweldige visuele ervaring tijdens het gamen in een donkere kamer. We vinden dat de MSI Optix MAG342CQPV perfect geschikt is voor fanatieke gamers die op zoek zijn naar de beste game-ervaring met een ultrawide curved monitor.

Lichtlekkage-vooraanzicht2
.

Kleurenkalibratie

Kleurrijke precisie voor gamers en professionals.

Kleurenkalibratie testen: hoe nauwkeurig zijn de kleuren op het scherm van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved? Dit is een belangrijk aspect voor fanatieke gamers en andere professionele gebruikers die hoge verwachtingen hebben van hun monitor. Tijdens het testen van de MSI MAG342CQPV hebben we de kleurenkalibratie grondig getest door gebruik te maken van verschillende kleurenkaarten en -patronen. Na het testen van de kleuren, hebben we geconstateerd dat de kleuren op het scherm van de MSI MAG342CQPV zeer nauwkeurig zijn. De kleuren zijn levendig en de kleurweergave is over het algemeen uitstekend. De kleurverzadiging is eveneens goed en de kleuren worden weergegeven zoals ze bedoeld zijn.

Om de kleurweergave nog beter te maken, heeft MSI de MAG342CQPV uitgerust met een nauwkeurige kleurenkalibratie. Hierdoor worden de kleuren op het scherm consistent en nauwkeurig weergegeven. Het scherm heeft ook een breed kleurenbereik van 115% sRGB, wat resulteert in meer levendige en realistische kleuren. Dit is vooral belangrijk voor professionals die werken in de grafische industrie, zoals video-editors en fotografen.

Naast de nauwkeurige kleurenkalibratie heeft de MSI MAG342CQPV ook enkele functies om de kleuren aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur. Zo kan je in het OSD-menu de kleurtemperatuur aanpassen en kan je kiezen uit verschillende kleurmodi, zoals RPG, FPS, enzovoort. Hierdoor kan je de kleurweergave van de monitor afstemmen op jouw specifieke behoeften en het type game dat je speelt. Alles bij elkaar genomen kan dus gesteld worden dat de kleuren op het scherm van de MSI MAG342CQPV zeer nauwkeurig zijn en dat de monitor een uitstekende kleurenweergave biedt voor zowel gamers als professionals.

Kleurenkalibratie-zijaanzicht2
.

Inputlag

Laat elke milliseconde tellen.

Als fanatieke gamer wil je dat je monitor zo snel mogelijk reageert op jouw input, want elke milliseconde kan het verschil maken tussen winnen of verliezen. Daarom hebben we de inputlag van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved getest. We hebben verschillende games gespeeld en gemeten hoe snel de monitor reageert op onze muisklikken of controllerbewegingen. En we moeten zeggen dat we onder de indruk waren. De inputlag was minimaal, waardoor we onze acties meteen op het scherm zagen gebeuren. Of we nu een snelle shooter speelden of een strategisch spel, de MAG342CQPV reageerde feilloos en zonder vertraging.

Om de inputlag van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved nog beter te testen, hebben we een hyperrealistisch scenario bedacht. We hebben een racegame gespeeld waarbij elke millimeter beweging van ons stuur het verschil maakte tussen de eerste en laatste plaats. En we moeten zeggen dat de MAG342CQPV ons niet in de steek liet. Onze bewegingen werden feilloos en zonder vertraging op het scherm vertaald, waardoor we precies wisten hoe we het stuur moesten weerhouden om de bochten goed te nemen. Hierdoor konden we ons focussen op de race, in plaats van op het scherm.

De MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved is duidelijk ontworpen met gamers in het achterhoofd. De inputlag is minimaal en de monitor reageert snel op de input van de gebruiker. Of je nu een snelle shooter, strategisch spel of racegame speelt, de MAG342CQPV zal je gameplay intenser maken en je een voorsprong geven op je tegenstanders. We kunnen daarom met zekerheid zeggen dat de inputlag van de MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved indrukwekkend is, en dat deze monitor een fantastische keuze is voor elke fanatieke gamer.

Inputlag-sfeerfoto2
.

Msi mag342cqpv qhd ultrawide curved kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De MSI MAG342CQPV QHD Ultrawide Curved monitor is een juweeltje voor de fanatieke gamer. Met zijn haarscherpe beeld, levendig kleurenpalet en soepele bewegingen levert deze monitor een intense gaming-ervaring zonder ghosting of tearing. Een aanrader voor wie op zoek is naar een onvergetelijke ervaring in zijn gamessessies.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo