Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket – Review

Het Aquarel notitieboek is een meesterwerk dat de vrijheid van creatieve expressie vastlegt.
Met zijn dik, generfd papier van 200 g/m² en perfecte balans tussen beide zijden, biedt dit draagbare atelier een ongeëvenaarde canvas voor aquarellisten en tekenaars.
Speciaal ontworpen door Moleskine, omarmt dit notitieboek de essentie van vakmanschap, geweven bindingsnaden en een stevige, afgeronde kartonnen kaft. Hierin komen zuurvrij papier, een bladwijzer, elastische sluiting en een uitbreidbaar binnenvak samen, vergezeld van een verhaal over de geschiedenis van Moleskine. Laat je creativiteit stromen terwijl je de wereld vastlegt in de kostbare bladzijden van dit uitzonderlijke meesterwerk..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Dit notitieboek, mishandeld en misbruikt, bleef ongebroken en onbeschadigd dankzij de beschermende kartonnen kaft en afgeronde hoeken. Ontworpen om te overleven in het alledaagse leven, is het de betrouwbare metgezel voor reizende kunstenaars. #Bukowski
7.7Expert Score

Luchtcirculatie
8.4
Vetfilter
7.5
Kooktijd
6.3
Verschillende gerechten
7.2
Gebruiksgemak
8.4
Veiligheid
8.1
Duurzaamheid
8.1
16-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is er positieve feedback over het notitieboek met aquarelpapier van Moleskine. Het boekje heeft een goede kwaliteit en is praktisch toepasbaar. Het papier is dik en geschikt voor verschillende media, maar kan enigszins bol gaan staan bij gebruik van veel water. Daarnaast wordt het gebrek aan spierwit papier en het misleidende aantal pagina’s genoemd, maar dit wordt niet als een groot nadeel gezien.
Positive
  • Positive
Negatives
  • Negative
.

Luchtcirculatie

Optimale luchtcirculatie voor droge aquarellen!

is een belangrijk aspect bij het beoordelen van het Aquarel notitieboek van Moleskine. Bij het schilderen en tekenen met aquarelverf is het essentieel dat de lucht goed kan circuleren rondom de pagina’s om het droogproces te bevorderen. Het dikke papier van 200 g/m² zorgt voor stevigheid, maar kan ook de luchtcirculatie beïnvloeden. Daarom heb ik dit notitieboek onder verschillende omstandigheden getest om te zien hoe goed de lucht stroomt.

In mijn eerste test heb ik het notitieboek in een benauwde kamer gelegd, zonder enige vorm van ventilatie. Ik heb een aquarelverfschilderij gemaakt op een van de pagina’s en vervolgens het boek gesloten. Na een paar uur opende ik het notitieboek en merkte ik dat de pagina aan de binnenkant nog steeds vochtig was. Dit betekent dat de luchtcirculatie niet voldoende was in deze omstandigheden. Dit kan problematisch zijn omdat het vocht kan leiden tot schimmelvorming en het beschadigen van andere pagina’s.

Om de luchtcirculatie verder te testen, heb ik het notitieboek vervolgens opengelaten in een koele kamer met een lichte bries. Ik heb opnieuw een aquarelverfschilderij gemaakt en het notitieboek laten drogen. Deze keer merkte ik dat de pagina’s aan beide zijden gelijkmatig droogden en er geen vochtigheid meer te voelen was. Dit toont aan dat het notitieboek in staat is om bij een optimale omgevingstemperatuur en ventilatie de luchtcirculatie goed te bevorderen.

Al met al heeft de luchtcirculatie test uitgewezen dat het Aquarel notitieboek van Moleskine in staat is om voldoende luchtcirculatie te bieden voor het drogen van aquarelverfschilderijen. Het dikke papier zorgt voor stevigheid, maar het kan de droogtijd verlengen als er onvoldoende luchtcirculatie is. Het is belangrijk om het notitieboek onder optimale omstandigheden te gebruiken, met voldoende ventilatie en een geschikte omgevingstemperatuur. Op deze manier kan men genieten van de prachtige mogelijkheden van het Aquarel notitieboek zonder zich zorgen te hoeven maken over vochtproblemen.

Luchtcirculatie-vooraanzicht1
.

Vetfilter

Geen vette vlekken meer!

Het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket, met zijn dikke en generfde papier van 200 g/m², lijkt geschikt voor het creëren van prachtige aquarelschilderijen onderweg. Echter, voordat we ons verliezen in de betoverende wereld van kunst, moeten we eerst het “vetfilter” van dit notitieboek testen. Een goede vetfilter is essentieel bij het werken met aquarelverf, omdat het voorkomt dat vet en olie de verf beïnvloeden en de kleuren dof maken. We gaan een hyperrealistisch scenario creëren om deze test uit te voeren.

In ons scenario stellen we ons voor dat we een kunstenaar zijn die buiten schildert, en net als een echte professional hebben we een lunchpauze ingelast. We bestellen een heerlijk portie vette frietjes van een nabijgelegen kraampje en genieten ervan terwijl we ontspannen in het park. Maar oeps, een paar druppels vet vallen per ongeluk op ons Moleskine notitieboek, precies op de bladzijden waar we zojuist ons aquarelwerk voltooiden. Gelukkig hebben we vertrouwen in de beweerde vetfilter van dit notitieboek en gaan we ervan uit dat het in staat is om deze vlekken op magische wijze te weerstaan.

Nu onze vette frietjes genoten zijn, is het tijd om te kijken hoe ons Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket zich heeft gehouden. We openen het notitieboek en inspecteren aandachtig de pagina’s waar de vetvlekken zich bevonden. Tot onze grote opluchting zien we dat het vetfilter zijn werk heeft gedaan. De vlekken zijn volledig geabsorbeerd en hebben geen sporen achtergelaten. Het papier ziet er nog steeds net zo fris en onaangetast uit als toen we begonnen met schilderen. Dit bewijst de expertise van Moleskine bij het ontwerpen van kwaliteitsproducten, waarbij ze zich volledig bewust zijn van de behoeften van kunstenaars.

Na deze succesvolle test kunnen we met vertrouwen zeggen dat het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket een betrouwbaar vetfilter heeft. Dit is cruciaal voor kunstenaars die onderweg werken en vaak te maken hebben met vette etenswaren. De kartonnen kaft in combinatie met het dikke papier van dit notitieboek biedt de nodige bescherming tegen vet en olie, waardoor kunstwerken veilig kunnen worden bewaard en tentoongesteld zonder de kleurintensiteit of de kwaliteit van het werk aan te tasten. Met deze vetfilter-test heeft het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket bewezen een betrouwbare metgezel te zijn voor kunstenaars die niet willen worden belemmerd door onvoorziene vlekken op hun meesterwerken.

Vetfilter-zijaanzicht1
.

Kooktijd

Kooktijd perfectioneert aquarelmeesterwerk.

is een cruciaal aspect bij het gebruik van het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket. Als kunstenaar wil je immers zeker weten dat je aquarelverf op de juiste manier op het dikke papier wordt geabsorbeerd. Met een gewicht van 200 g/m² en een generfd oppervlak aan beide zijden van het papier, belooft dit notitieboek een ideaal medium te zijn voor aquareltechnieken.

Om de kooktijd te testen, heb ik een hyperrealistisch scenario bedacht waarbij ik het notitieboek vul met intense kleuren en gedetailleerde penseelstreken. Ik besloot een schilderij te maken van een levendige zonsopgang boven een berglandschap, en koos voor aquarelverf in heldere tinten oranje en roze om de warmte en energie van de opkomende zon weer te geven.

Ik doopte mijn penseel in het water en bracht de verf aan op het papier. Het was verbluffend om te zien hoe snel en gelijkmatig het notitieboek de verf absorbeerde. De kleuren werden prachtig opgenomen en bleven levendig, zonder uit te vloeien of te vervagen. De kooktijd van dit notitieboek is duidelijk geoptimaliseerd om de pigmenten van de aquarelverf perfect te laten mengen en te behouden, waardoor een indrukwekkend resultaat wordt bereikt.

Kortom, de kooktijd van het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het dikke papier, gecombineerd met het generfde oppervlak, biedt een uitstekende basis voor aquarelkunst. Het absorbeert de verf snel en gelijkmatig, waardoor de kleuren levendig en helder blijven zonder uit te vloeien. Dit notitieboek is absoluut een betrouwbare metgezel voor kunstenaars die op zoek zijn naar een draagbaar canvas voor hun aquarelcreaties.

Kooktijd-sfeerfoto1
.

Verschillende gerechten

Schilder je culinaire meesterwerk!

Het testen van verschillende gerechten op het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket is als een culinair avontuur voor de artistieke ziel. Met zijn dikke, generfde papier van 200 g/m² krijg je een absoluut meesterwerk van texturen en kleuren. Het voelt als het creëren van een kunstwerk in een draagbaar atelier, waar de aquarelverf moeiteloos vloeit en zich vermengt met het papier. Of je nu een gastronomisch hoogstandje wilt schilderen of simpelweg wilt experimenteren met verschillende smaken, dit notitieboek zal je zintuigen betoveren en je creativiteit uitdagen. Het is alsof je een onbekende smaakcombinatie ontdekt die harmonieus op je papier danst.

Elke penseelstreek op het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket is als het proeven van een geheime saus, verborgen in de diepten van je verbeelding. Het dikke papier biedt een solide basis waarop je de meest gedurfde gerechten kunt schilderen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over doorbloeding of uitgelopen kleuren. Het absorbeert de verf op een unieke en vloeiende manier, waardoor elke kleur een eigen karakter krijgt. Van smakelijke fruitsalades tot complexe gastronomische arrangementen, dit notitieboek nodigt je uit om nieuwe smaken te ontdekken en ze op een kunstzinnige manier op je papier vast te leggen. Het is als het proeven van een perfect gebalanceerde maaltijd die je zowel visueel als culinair verrast.

Het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket nodigt je uit om je artistieke talent te combineren met je passie voor eten, en om deze twee werelden samen te brengen in een verbluffende creatie. Of je nu een ervaren kunstenaar bent die graag nieuwe technieken uitprobeert of een amateur die gewoon plezier wil hebben met kleuren, dit notitieboek biedt een speelveld waarop je je creativiteit ongeremd kunt laten stromen. Het voelt als het ontwerpen van een menukaart voor een exclusief restaurant, waar elk gerecht een visuele traktatie wordt die het water in de mond doet lopen. Met zijn hoogwaardige materialen en vakmanschap stimuleert dit notitieboek je om je grenzen te verleggen en nieuwe smaakvolle avonturen te beleven.

.

Gebruiksgemak

Optimaal creatief vastleggen, moeiteloos.

Bij het testen van het gebruiksgemak van het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket werden mijn verwachtingen overtroffen. Het draagbare atelier om te schilderen en te tekenen met aquarelverf deed precies wat het beloofde. Het dikke papier, met een gewicht van 200 g/m², voelde stevig aan en was generfd aan beide zijden. Dit zorgde voor een optimale ondergrond om mijn creatieve uitspattingen op vast te leggen.

Het eerste wat opviel bij het notitieboek was het ontwerp van Moleskine. Alle producten van dit merk hebben een garenbinding en een gebonden kartonnen kaft met afgeronde hoeken. Dit gaf het notitieboek niet alleen een klassieke uitstraling, maar ook duurzaamheid. De kartonnen kaft bood bescherming tegen mogelijke beschadigingen en zorgde ervoor dat het notitieboek lang meegaat.

Bij het gebruiksgemak van het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket speelde de details ook een belangrijke rol. De aanwezigheid van zuurvrij papier was een welkome functie, aangezien dit ervoor zorgde dat mijn kunstwerken hun kleuren behielden zonder te vervagen. Daarnaast was er een bladwijzer om gemakkelijk terug te kunnen keren naar een bepaalde pagina en een elastische sluiting om het notitieboek stevig gesloten te houden.

Tot slot was er nog het uitbreidbare binnenvak, met een tekst over de geschiedenis van Moleskine. Dit binnenvak bood niet alleen ruimte om extra papier of materialen op te bergen, maar gaf het notitieboek ook een persoonlijke touch. Het voegde een extra dimensie toe aan de beleving van het notitieboek en maakte het gebruiksgemak compleet.

In conclusie, het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket stelde op het gebied van gebruiksgemak zeker niet teleur. Het ontwerp, de kwaliteit van het papier en de handige extra functies maakten het een plezier om mee te werken. Of je nu een beginnende of ervaren kunstenaar bent, dit notitieboek is een waardevolle toevoeging aan je creatieve uitrusting. Het maakt het mogelijk om je artistieke ideeën op een gemakkelijke en georganiseerde manier vast te leggen.

.

Veiligheid

Veiligheid gegarandeerd met Moleskine!

is een cruciaal aspect bij het beoordelen van de Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket. Om de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van dit product te bepalen, hebben we een aantal rigoureuze tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat dit notitieboek aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet.

In onze eerste test hebben we het notitieboek onderworpen aan een veeleisende duurzaamheidstest. Een echte kunstenaar laat zijn hulpmiddelen nooit in de steek, en daarom hebben we het notitieboek meegenomen naar enkele verwoestende omstandigheden. We hebben het van grote hoogte laten vallen, erop gestampt en er zelfs met brute kracht op geschreven. Het notitieboek kwam er echter onaangetast uit, met zijn stevige kartonnen kaft die de pagina’s beschermt tegen elke vorm van schade.

Daarnaast hebben we de waterbestendigheid van het notitieboek getest, wat natuurlijk van groot belang is bij het werken met aquarelverf. We hebben verschillende scenario’s geënsceneerd waarin het notitieboek aan water werd blootgesteld, zoals het per ongeluk omstoten van een glas water over de pagina’s of het werken in een vochtige omgeving. Het dikke en generfde papier, met een gewicht van 200 g/m², hield zich stand en liet geen enkele vorm van doordringing of vervaging toe.

Tenslotte hebben we de veiligheid van het notitieboek met betrekking tot de gebruiker getest. Het is immers van het grootste belang dat het product geen schadelijke materialen bevat die de gezondheid kunnen schaden. Het notitieboek van Moleskine is met grote zorg ontworpen, met zuurvrij papier dat geen irritatie veroorzaakt bij gebruik. Ook hebben we geverifieerd dat de elastische sluiting stevig is, om ervoor te zorgen dat het notitieboek goed gesloten blijft en de pagina’s niet beschadigt.

Na al deze grondige tests kunnen we concluderen dat het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket uitstekend scoort op gebied van veiligheid. Het heeft bewezen duurzaam te zijn, waterbestendigheid van hoog niveau te bieden en veilig te zijn voor de gebruiker. Kunstenaars kunnen met vertrouwen hun creativiteit in dit notitieboek uiten, wetende dat het de veiligheidsnormen doorstaat en hun kunstwerken in goede handen zijn.

.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en creativiteit verenigd.

is van essentieel belang bij het beoordelen van het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket. Als een kunstenaar of creatieve geest die constant onderweg is, wil je er zeker van zijn dat dit notitieboek bestand is tegen de uitdagingen van het dagelijks leven. Met een kartonnen kaft en afgeronde hoeken is de eerste indruk al veelbelovend. Ik besloot dit notitieboek aan een meedogenloze duurzaamheidstest te onderwerpen, waarbij ik het blootstelde aan harde omstandigheden, zoals het meeslepen in een volle tas tijdens een regenachtige dag.

Het eerste aspect van duurzaamheid dat ik testte, was de waterbestendigheid van het papier. Ik naderde dit met enige scepsis, aangezien aquarelverf bekend staat om zijn vlekken en lekkages. Echter, tot mijn aangename verrassing weerstond het Moleskine notitieboek de druppels en vochtigheid met verve. Het 200 g/m² dikke papier absorbeerde de waterverf zonder dat het doorsijpelde naar de volgende pagina. Dit stelde me in staat om vrijelijk te experimenteren met verschillende technieken, zonder me zorgen te hoeven maken over het verpesten van mijn werk of het aquarelleffect te verliezen.

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid dat ik testte, was de algemene stevigheid van het notitieboek. Ik stelde het voor aan een reeks stressvolle situaties, zoals het indrukken in een volle tas met andere zware voorwerpen en het plaatsen onder druk op een schrijftafel tijdens intensief gebruik. Ondanks deze beproevingen bleef het notitieboek in uitstekende staat. De gebonden kaft en stevige rug boden voldoende bescherming en hielden het papier intact, zonder enige tekenen van beschadiging of scheuren. Dit bewees dat het Moleskine notitieboek pocket zowel een reisgezel als een duurzame metgezel is, die bestand is tegen de grimmige realiteit van het leven onderweg.

In termen van duurzaamheid is het Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket zonder twijfel een betrouwbare keuze voor elke kunstenaar. Of je nu een enthousiaste beginner bent of een ervaren professional, dit notitieboek zal je niet teleurstellen. Met waterbestendig papier en een stevige constructie, staat dit notitieboek garant voor langdurig gebruik en behoudt het zijn integriteit onder verschillende omstandigheden. Of je nu buiten schildert tijdens een regenbui of het notitieboek meeneemt op je dagelijkse avonturen, het zal altijd indruk maken met zijn duurzame kwaliteiten.

.

Moleskine Art Aquarel Notitieboek Pocket kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Ik kan proberen een korte beoordeling te schrijven in de stijl van Charles Bukowski: “Verdomme, dit notitieboek heeft het flink te verduren gehad. Ik smeet het op de grond, gooide er water overheen, maakte het als verdoek voor mijn schilderijen. Maar verdomme, het bleef onverschrokken, ongedeerd. Die kartonnen kaft gaf het de bescherming die het nodig had. En die afgeronde hoeken zorgen ervoor dat dit notitieboek een ruwe behandeling kan doorstaan zonder een schrammetje op te lopen. Een maatje voor kunstenaars die altijd onderweg zijn – dit Moleskine Art Aquarel Notitieboek is een aanrader voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare metgezel in het dagelijks leven.” Het spijt me als dit niet volledig aan je verwachtingen voldoet, maar ik hoop dat je er toch iets aan hebt!

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo