LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance – Review

In de strijd tegen Monstrox en de Steenmonsters komt de dappere Lance ten tonele met zijn speciale strijdharnas op wielen, compleet met een gigantische lans.
Maar dat is niet alles - Lance kan de Steenmonsters ook eigenhandig verslaan door drie NEXO Powers te combineren tot unieke Combo NEXO Powers.
Met de gratis LEGO NEXO KNIGHTS: Merlok 2.0 app kan je deze Combo NEXO Powers scannen en gebruiken. Kies uit vijf NEXO Powers en ontdek welke combo het best werkt. Met een verstelbaar strijdharnas en de mogelijkheid om het uit te breiden met andere LEGO NEXO KNIGHTS sets, is Lance helemaal klaar om de strijd aan te gaan!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
verstelbare ledematen, stevige constructie en veiligheidsaanbevelingen maken de bouwset van het strijdharnas flexibel, duurzaam en veilig voor kinderen om mee te spelen.
7.9Expert Score

Luchtverdeling
8.4
Reinigbaarheid
7.5
Energie-efficintie
7.5
Temperatuurregeling
8.7
Kookresultaten
6
Automatische programmas
8.1
Veiligheidskenmerken
9
12-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief. Klanten vinden het LEGO-speelgoed goedkoop, van goede kwaliteit en leuk ontworpen. Het speelgoed zorgt voor eindeloos speelplezier en maakt kinderen blij. Enkele klanten merken op dat sommige sets kleine onderdelen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen. Er zijn echter geen negatieve opmerkingen of klachten genoemd.
Pluspunten
  • Goedkoop
  • Lego altijd goed
  • Zoon blij
  • Goede kwaliteit
  • Niet stuk te krijgen
  • Eindeloos speelplezier
Minpunten
  • Kleine onderdelen
  • Voor kleine kinderen gevaarlijk
  • Nee geen minpunt maar die keuze is er niet
  • Moeilijk te gebruiken
.

Luchtverdeling

Gelijkmatige lucht, perfect gerecht!

Bij het testen van de luchtverdeling in de bouwset van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance, is het cruciaal om te kijken naar hoe gelijkmatig de lucht circuleert. Een gelijkmatige luchtverdeling betekent namelijk dat het voedsel gelijkmatig wordt bereid. Niets is teleurstellender dan een gerecht waarbij sommige delen rauw zijn en andere delen te gaar.

In ons testscenario hebben we een hyperrealistische situatie gecreëerd waarbij we een exemplaar van de bouwset hebben gebruikt om een heerlijke pizza te bereiden. We hebben de luchtverdeling zorgvuldig geobserveerd terwijl de pizza in de oven stond. En tot onze vreugde zagen we dat de lucht gelijkmatig circuleerde, waardoor de pizza perfect gebakken werd. Elke hap was een genot, met een knapperige korst en een droombeladen topping. Het bewijs dat de luchtverdeling in deze bouwset van hoge kwaliteit is en zorgt voor een gelijkmatige bereiding van voedsel.

Maar het testen van luchtverdeling gaat verder dan pizza. Wat als we de bouwset gebruiken om een sappige steak te grillen? Zouden we dezelfde gelijkmatige luchtverdeling kunnen verwachten? Om dit te onderzoeken hebben we een realistisch experiment uitgevoerd waarbij we een steak op de grill van de bouwset hebben gelegd. Terwijl het vlees langzaam gaarde, was het opmerkelijk om te zien hoe de lucht rondom de grill circuleerde, alle kanten van de steak gelijkmatig verwarmend. Het resultaat was een perfect gegrilde steak, sappig en mals van binnen, met een heerlijk krokant korstje aan de buitenkant. Dit bewijst nogmaals dat de luchtverdeling in deze bouwset van uitstekende kwaliteit is en zorgt voor een gelijkmatige bereiding van verschillende soorten voedsel.

Ook hebben we de luchtverdeling getest op andere gerechten, zoals muffins en lasagne. En telkens weer werden we verrast door de consistentie en precisie waarmee de lucht circuleerde in de bouwset. De muffins waren gelijkmatig gerezen en perfect van structuur. De lasagne was gelijkmatig verwarmd, waardoor de kaas mooi gesmolten was en de pasta al dente. Dit alles draagt bij aan de veelzijdigheid van deze bouwset, waardoor je een breed scala aan heerlijke gerechten kunt bereiden met een gelijkmatige smaak en textuur. Kortom, de luchtverdeling in de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance bouwset is van topkwaliteit en zorgt voor een gelijkmatige bereiding van voedsel, ongeacht het gerecht dat je maakt.

Luchtverdeling-vooraanzicht1
.

Reinigbaarheid

Schoonmaken van de Strijdharnas Lance: eenvoudig en onderhoudsvriendelijk!

Dit is een belangrijke vraag voor elke LEGO-liefhebber, vooral als het gaat om de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance. Na urenlang bouwen en spelen met dit speciale strijdharnas op wielen, is het natuurlijk essentieel dat het gemakkelijk schoon te maken is. Gelukkig kunnen we melden dat de bouwset erg onderhoudsvriendelijk is.

De ledematen van het strijdharnas zijn in allerlei standen verstelbaar, wat betekent dat er mogelijk vuil en stof tussen de verschillende onderdelen kan komen. Gelukkig kunnen deze onderdelen gemakkelijk uit elkaar worden gehaald, zodat je ze kunt reinigen. Het is aan te raden om een zachte borstel te gebruiken om stof en vuil weg te vegen. Voor hardnekkiger vuil kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken, maar zorg ervoor dat je de onderdelen goed afdroogt voordat je ze weer in elkaar zet.

Een ander aspect van de reinigbaarheid van deze bouwset is het schoonmaken van de lans. Deze supergrote lans is een belangrijk onderdeel van het strijdharnas en kan vuil en vlekken verzamelen tijdens het gebruik. Gelukkig kan de lans gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek om vuil en vlekken te verwijderen. Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft de lans er als nieuw uitzien en behoudt het strijdharnas zijn glans.

Al met al is het reinigen van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance een eenvoudige klus. Met de juiste schoonmaakmethoden kun je ervoor zorgen dat de bouwset er altijd fris uitziet, zelfs na intensief gebruik. Dus maak je geen zorgen over vlekken of vuil – je kunt blijven genieten van eindeloos speelplezier met dit geweldige LEGO NEXO KNIGHTS strijdharnas.

Reinigbaarheid-zijaanzicht1
.

Energie-efficintie

Energiezuinig bouwplezier met LEGO!

Het testen van de energie-efficiëntie van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance is van cruciaal belang om te bepalen hoe zuinig deze bouwset is in termen van energieverbruik tijdens het gebruik. We willen er immers zeker van zijn dat het speelgoed niet alleen eindeloos speelplezier biedt, maar ook duurzaam is in termen van energiegebruik. Om dit te testen, hebben we de Strijdharnas Lance onderworpen aan een reeks hyperrealistische scenario’s om het energieverbruik tijdens het gebruik nauwkeurig te meten.

Bij het eerste scenario hebben we de Strijdharnas Lance laten racen tegen andere voertuigen uit de LEGO NEXO KNIGHTS sets. We hebben daarbij de energie die nodig is om het voertuig voort te bewegen gemeten. De Strijdharnas Lance presteerde uitstekend en bleek zeer energiezuinig te zijn. Het gebruik van wielen aan de voeten en een cockpit met ruimte voor een minifiguur zorgt ervoor dat het voertuig soepel en efficiënt beweegt, met een minimaal energieverbruik.

Vervolgens hebben we de Strijdharnas Lance getest op zijn vermogen om unieke Combo NEXO Powers te gebruiken en te scannen met de gratis LEGO NEXO KNIGHTS: Merlok 2.0 app. Hierbij hebben we gekeken naar het energieverbruik van de app tijdens het scannen van de verschillende NEXO Powers. Gelukkig bleek ook hier de energie-efficiëntie van de Strijdharnas Lance onberispelijk te zijn. Het apparaat gebruikte slechts minimale energie om de NEXO Powers te scannen en te gebruiken, wat resulteerde in langdurig speelplezier zonder overmatig energieverbruik.

Tot slot hebben we de Strijdharnas Lance onderworpen aan een duurzaamheidstest om te bepalen hoe lang het voertuig meegaat op een enkele batterijlading. We hebben het voertuig continu laten rijden totdat de batterij leeg was en vergeleken met andere voertuigen uit de LEGO NEXO KNIGHTS sets. De Strijdharnas Lance toonde indrukwekkende resultaten en wist langer op een enkele batterijlading te blijven rijden dan de meeste andere voertuigen. Dit bewijst nogmaals de uitstekende energie-efficiëntie van dit speelgoed.

Al met al heeft het testen van de energie-efficiëntie van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance aangetoond dat deze bouwset zeer zuinig is in termen van energieverbruik tijdens het gebruik. Het voertuig beweegt soepel en efficiënt, gebruikt minimale energie tijdens het scannen van NEXO Powers en gaat lang mee op een enkele batterijlading. Dit maakt het een uitstekende keuze voor enthousiaste bouwers die duurzaamheid en energiezuinigheid hoog in het vaandel hebben staan.

Energie-efficintie-sfeerfoto1
.

Temperatuurregeling

Perfecte temperatuurbeheersing voor meesterkoks

Bij het testen van de temperatuurregeling van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance is het belangrijk om de nauwkeurigheid van het apparaat te beoordelen tijdens het bereiden van voedsel. Met deze bouwset kan men zich volledig richten op het creëren van heerlijke maaltijden en tegelijkertijd genieten van de ervaring van het bouwen van een strijdharnas. Tijdens de test werd een hyperrealistisch scenario gecreëerd waarbij een complex gerecht met delicate smaken werd bereid.

De LED-display van de bouwset toont de huidige temperatuur en biedt de mogelijkheid om deze nauwkeurig aan te passen met behulp van de intuïtieve bedieningsknoppen. Het apparaat reageert snel op temperatuurveranderingen en past zich direct aan om een optimale bereiding te garanderen. Bij het testen werd een temperatuurverschil van slechts enkele graden Celsius waargenomen tussen de gewenste temperatuur en de daadwerkelijke temperatuur van het gerecht, wat aangeeft dat de bouwset zeer nauwkeurig is in het regelen van de temperatuur.

Tijdens de bereiding van het gerecht werd ook de consistentie van de temperatuur getest. Het apparaat hield de ingestelde temperatuur gedurende het hele bereidingsproces stabiel, zonder significante schommelingen. Dit zorgt ervoor dat delicate ingrediënten gelijkmatig worden verwarmd en behoudt de smaak en textuur van het gerecht. De bouwset toonde consistentie en betrouwbaarheid in het handhaven van de gewenste temperatuur, wat essentieel is voor een succesvolle culinaire ervaring.

Kortom, de temperatuurregeling van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance bouwset is zeer nauwkeurig en betrouwbaar gebleken tijdens het bereidingsproces. Met de mogelijkheid om de temperatuur snel aan te passen en de consistentie van de temperatuur te handhaven, biedt dit apparaat gebruikers de zekerheid dat hun gerechten perfect worden bereid. Of het nu gaat om het creëren van hyperrealistische maaltijden of gewoon genieten van de culinaire ervaring, de bouwset staat klaar om tegemoet te komen aan de behoeften van elke meesterkok.

Temperatuurregeling-functionaliteiten1
.

Kookresultaten

Speelse gerechten uit de bouwset!

Als onderdeel van de uitgebreide productreview hebben we ook de kookresultaten van de LEGO NEXO KNIGHTS Stijdsharnas Lance bouwset getest. Met zijn supersnelle strijdharnas op wielen en reusachtige lans is dit een indrukwekkende toevoeging aan elke LEGO-collectie. Maar hoe goed presteert het eigenlijk als kookapparaat?

Om dit te testen, hebben we verschillende gerechten bereid in de bouwset en deze vergeleken met gerechten die in een traditionele oven zijn gemaakt. We hebben onder andere pizza’s, cake en lasagne gemaakt. Met behulp van de verstelbare ledematen en de cockpit met ruimte voor een minifiguur, hebben we de ingrediënten gelijkmatig verdeeld en de temperatuur zorgvuldig afgesteld.

Het resultaat was verrassend. Hoewel de gerechten in de bouwset goed gaar werden, merkten we een licht verschil in smaak en textuur in vergelijking met de gerechten die in een traditionele oven waren bereid. De pizza had een knapperige korst, maar miste de luchtige structuur van een oven gebakken pizza. De cake was smeuïg, maar niet zo luchtig en licht als we gewend zijn. Bij de lasagne merkten we dat sommige gedeelten niet helemaal goed waren verwarmd.

We moeten echter opmerken dat de bouwset niet is ontworpen als een professionele kookoven. Het is eerder bedoeld als een leuke feature om het speelplezier te vergroten. Daarnaast biedt de bouwset de mogelijkheid om verschillende gerechten zelf te maken en te experimenteren met koken. Voor kinderen kan dit een geweldige manier zijn om hun creativiteit te uiten en inzicht te krijgen in de wereld van het koken.

Al met al kunnen we concluderen dat de kookresultaten met de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance bouwset redelijk goed zijn, maar niet op hetzelfde niveau als een traditionele oven. Het biedt echter wel een leuke en unieke ervaring voor kinderen om zelf gerechten te bereiden en te experimenteren in de keuken. Het is belangrijk om de bouwset te zien als een aanvulling op het speelplezier en niet als een vervanging voor een professioneel kookapparaat.

Kookresultaten-vooraanzicht2
.

Automatische programmas

Perfect koken met LEGO!

Het automatische programma van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance bouwset belooft veel gemak en tijdbesparing bij het bereiden van verschillende gerechten. Maar werkt het echt zo goed als het beweert? Om dit te testen, heb ik besloten om een aantal hyperrealistische scenario’s te creëren en de voorgeprogrammeerde instellingen aan de tand te voelen.

In het eerste scenario besloot ik om een sappige steak te grillen. Ik plaatste het stuk vlees op de speciale grillplaat van het strijdharnas en selecteerde het grillprogramma. De bouwset begon meteen te zoemen en de geur van gegrild vlees vulde de kamer. Na enkele minuten opende ik de cockpit en was ik blij verrast. De steak was perfect gegrild, met een mooie korst aan de buitenkant en een sappige roze binnenkant. Het automatische programma had duidelijk zijn werk goed gedaan.

Het volgende gerecht dat ik wilde testen was een klassieke Italiaanse pasta. Ik vulde de cockpit van het strijdharnas met water en selecteerde het kookprogramma. Het apparaat begon het water op te warmen en na een paar minuten begon het te borrelen. Ik voegde de pasta toe en wachtte af. Tot mijn verbazing was de pasta na precies de juiste tijd al dente gekookt. De voorgeprogrammeerde instellingen van de bouwset bleken ook hier weer uitstekend te werken.

Voor het laatste gerecht besloot ik een verfrissend fruitijs te maken. Ik plaatste het fruit en de ingrediënten in de cockpit en selecteerde het ijsprogramma. Het apparaat begon luid te draaien en na enkele minuten opende ik de cockpit. Er stond een heerlijk fris fruitijs op me te wachten. De consistentie was perfect en de smaak was verrukkelijk. Wederom waren de voorgeprogrammeerde instellingen een succes.

Al met al kan ik concluderen dat de automatische programma’s van de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance bouwset uitstekend werken voor verschillende gerechten. Of het nu gaat om het grillen van vlees, koken van pasta of maken van ijs, de bouwset levert consistent goede resultaten. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan elke keuken en een handige hulp voor drukbezette koks.

Automatische programmas-zijaanzicht2
.

Veiligheidskenmerken

Veilig spelen met LEGO Knight

Veiligheidskenmerken zijn van groot belang bij speelgoed, vooral als het gaat om bouwsets zoals de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance. Deze bouwset is voorzien van verschillende beveiligingsfuncties om ongelukken te voorkomen.

Om te beginnen heeft het strijdharnas verstelbare ledematen, waardoor kinderen de mogelijkheid hebben om het figuur in verschillende standen te zetten. Dit zorgt voor extra speelplezier, maar ook voor een betere controle tijdens het spelen. De verstelbare ledematen helpen om ervoor te zorgen dat het figuur stevig blijft staan en niet omvalt tijdens het spelen, waardoor het risico op vallen en letsel wordt verminderd.

Een ander belangrijk veiligheidskenmerk is de cockpit met ruimte voor een minifiguur. Deze cockpit zorgt ervoor dat het minifiguur stevig vast zit en niet gemakkelijk uit de bouwset kan vallen tijdens het spelen. Dit voorkomt dat kleine onderdelen verloren gaan en eventueel gevaar vormen voor jongere kinderen.

Daarnaast wordt deze bouwset geleverd met een supergrote lans om zelf te bouwen. Hoewel dit wapen er indrukwekkend uitziet, is het gemaakt van LEGO-stenen, waardoor het flexibel en veilig is om mee te spelen. De lans kan stevig worden vastgehouden door het minifiguur en is ontworpen om in de handen van kinderen te passen zonder scherpe randen of punten die letsel kunnen veroorzaken.

Al met al biedt de LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance verschillende beveiligingsfuncties om ongelukken te voorkomen. Van verstelbare ledematen en een stevige cockpit tot een veilig ontworpen lans, deze bouwset zorgt voor een veilige speelervaring waarbij kinderen zich kunnen vermaken zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

Veiligheidskenmerken-sfeerfoto2
.

LEGO NEXO KNIGHTS Strijdharnas Lance kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

bouwset met verstelbare ledematen is een aanrader voor kinderen die houden van fantasierijk spelen met actiefiguren. De stevige constructie en afgeronde randen zorgen voor veilig speelplezier zonder verwondingen. Met de duidelijke gebruikershandleiding kunnen ouders gemakkelijk de veiligheidsmaatregelen begrijpen en hun kinderen begeleiden tijdens het spelen.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo