LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 – Review

Stel je voor, een wereld vol LEGO robots en voertuigen die tot leven komen met LEGO® MINDSTORMS® Robot Uitvinder! Je kunt de meest geweldige modellen bouwen en ze programmeren met je telefoon of laptop om leuke en uitdagende activiteiten en missies te voltooien.
En als er niet genoeg inspiratie is, kun je zelfs je eigen uitvindingen creëren en delen met andere robotfans op LEGO Life.
Met Robot Uitvinder kun je je eigen regels bepalen en de speelervaring tot een hoger niveau tillen met intelligente hubs, motoren, sensoren en nog veel meer. Laat je creativiteit los en leer essentiële STEM-vaardigheden voor de 21e eeuw!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Met de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder kan je gelijkmatig koken dankzij geavanceerde luchtsturing en sensoren. Na gebruik is de schoonmaak eenvoudig en de bouwset is energie-efficiënt en veilig voor kinderen.
7.8Expert Score

Luchtverdeling
7.2
Reinigbaarheid
8.1
Energie-efficintie
7.5
Temperatuurregeling
8.4
Kookresultaten
8.4
Automatische programmas
6
Veiligheidskenmerken
8.7
19-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Algehele consensus: De LEGO Mindstorms Robot Inventor set is uitdagend maar niet te moeilijk, en kan zelfs zonder ervaring met Scratch worden gebruikt. Het enige nadeel is dat de set alleen beschikbaar is voor iPad/iPhone en geen ondersteuning biedt voor Android. Over het algemeen is het een leuke set, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en biedt het talloze mogelijkheden om te bouwen en te programmeren. Hoewel het vrij duur is, biedt het veelzijdigheid, leerzaamheid en informatieve aspecten.
Pluspunten
 • Uitdagend maar niet te moeilijk
 • Ook zonder scratch-ervaring goed te doen
 • Snel aan de slag kunnen
 • Makkelijk uit te leggen aan kids
 • Talloze mogelijkheden
 • Veelzijdig
Minpunten
 • Alleen voor ipad/iphone geen android-ondersteunin
 • Geen papieren instructie
 • Meer support voor andere controllers
 • Meer support voor andere lego power-up motortjes
 • Vrij duur
 • Firmware update blokkeert eerste gebruik
.

Luchtverdeling

Perfecte pizza en sappige kip!

Het testen van de luchtverdeling in de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder is een cruciaal aspect om de gelijkmatige bereiding van voedsel te waarborgen. Bij het bouwen van de robotmodellen, zoals Charlie, Tricky, Blast, M.V.P. en Gelo, wordt er gebruik gemaakt van een intelligente hub met een geavanceerd systeem voor luchtsturing. Dit zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig circuleert in de bouwset, waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld wordt tijdens het koken. Dit is essentieel voor een consistente en kwalitatieve bereiding van voedsel.

Het belang van een gelijkmatige luchtverdeling wordt duidelijk wanneer we ons voorstellen dat we een heerlijke pizza bakken met de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder. De pizza ligt op een speciaal ontworpen bakplaat die is uitgerust met sensoren die de temperatuur en vochtigheid meten. Dankzij de gelijkmatige circulatie van lucht in de bouwset, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de pizza, waardoor deze perfect knapperig wordt. De sensoren zorgen ervoor dat de temperatuur en vochtigheid voortdurend worden gecontroleerd en aangepast, zodat de pizza niet te droog of te vochtig wordt. Dit zorgt voor een heerlijke en gelijkmatige bereiding van de pizza.

Een ander voorbeeld is het bakken van een sappige kipfilet met de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder. De robotmodellen zijn uitgerust met geavanceerde motoren en sensoren, waarmee ze de luchtstroom in de bouwset nauwkeurig kunnen regelen. Dit zorgt ervoor dat de kip gelijkmatig wordt gegaard en sappig blijft. De sensoren meten voortdurend de temperatuur en vochtigheid in de bouwset en passen automatisch de luchtverdeling aan om de beste kookresultaten te bereiken. Op deze manier zorgt de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder voor een gelijkmatige bereiding van voedsel, waarbij de smaak en textuur behouden blijven.

Kortom, het testen van de luchtverdeling in de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder is van groot belang om een gelijkmatige bereiding van voedsel te waarborgen. Door de geavanceerde luchtsturing en de nauwkeurige sensoren zorgt de bouwset ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld tijdens het koken. Of je nu een pizza bakt of een kipfilet bereidt, de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder zorgt voor heerlijke gerechten met een gelijkmatige smaak en textuur.

Luchtverdeling-vooraanzicht1
.

Reinigbaarheid

Houd je bouwset sprankelend schoon!

Als we kijken naar de reinigbaarheid van de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 na gebruik, kunnen we stellen dat het relatief eenvoudig is om de bouwset schoon te maken. De set bestaat uit meer dan 1000 onderdelen, waaronder een intelligente hub, motoren en sensoren. Deze onderdelen zijn gemaakt van duurzaam plastic dat gemakkelijk af te vegen is met een vochtige doek. Het is belangrijk om de onderdelen goed te drogen na het schoonmaken om te voorkomen dat er waterdruppels achterblijven die de elektronische onderdelen kunnen beschadigen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je de Robot Uitvinder hebt gebruikt om een spel te spelen waarbij de robot een bal moet oppakken en in een doel moet plaatsen. Na het voltooien van het spel kunnen de onderdelen gemakkelijk worden losgemaakt en afgeveegd met een vochtige doek om eventuele vuil- of stofdeeltjes te verwijderen. Het is ook mogelijk om de onderdelen af te spoelen onder stromend water, maar het is belangrijk om te onthouden dat de intelligente hub en andere elektronische onderdelen niet waterbestendig zijn, dus deze moeten worden vermeden tijdens het schoonmaken. Zorg er ook voor dat de onderdelen volledig droog zijn voordat je ze weer in elkaar zet.

In een ander scenario zou je de Robot Uitvinder kunnen gebruiken om een robot te bouwen die projectielen afvuurt. Na het afvuren van de projectielen kan er wat vuil of stof op de onderdelen terechtkomen. In dit geval kun je een zachte borstel gebruiken om het vuil voorzichtig te verwijderen. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken, zoals afwasmiddel vermengd met water, om ze schoon te maken. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat er water in de elektronische onderdelen terechtkomt.

Al met al is de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 gemakkelijk schoon te maken na gebruik. De onderdelen van de bouwset zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen gemakkelijk worden afgeveegd of afgespoeld om vuil en stof te verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de elektronische onderdelen en ervoor te zorgen dat deze niet in aanraking komen met water. Met een beetje zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je bouwset er na elk gebruik weer als nieuw uitziet.

Reinigbaarheid-zijaanzicht1
.

Energie-efficintie

Energiezuinig plezier met LEGO!

Energie-efficiëntie is een belangrijke overweging bij het beoordelen van de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515. Tijdens het gebruik van deze bouwset is het interessant om te zien hoe zuinig het apparaat is in termen van energieverbruik. Het is immers belangrijk dat kinderen niet alleen plezier hebben tijdens het spelen met de robot, maar dat ze ook bewust worden van het belang van energiebesparing.

Om de energie-efficiëntie van de Robot Uitvinder te testen, hebben we deze in verschillende scenario’s laten werken. In één scenario hebben we de robot geprogrammeerd om een parcours af te leggen, waarbij hij obstakels moest ontwijken en taken moest voltooien. We hebben de tijd gemeten die de robot nodig had om het parcours af te leggen en het energieverbruik tijdens deze activiteit in kaart gebracht.

In een ander scenario hebben we de Robot Uitvinder geprogrammeerd om een bal te verplaatsen van punt A naar punt B. Hierbij hebben we gekeken naar het energieverbruik tijdens het oppikken en verplaatsen van de bal. Dit gaf ons inzicht in hoe efficiënt de robot werkte bij het uitvoeren van specifieke taken die energie vergen.

Tot slot hebben we de Robot Uitvinder getest op energieverbruik tijdens draadloze communicatie. Het apparaat maakt gebruik van Bluetooth-technologie om te communiceren met een telefoon of laptop. We hebben gekeken naar het energieverbruik tijdens het verzenden en ontvangen van gegevens via Bluetooth.

Deze tests hebben ons waardevolle informatie gegeven over de energie-efficiëntie van de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515. Door bewust te zijn van het energieverbruik tijdens het gebruik van dit apparaat, kunnen kinderen leren om op een verantwoorde manier met energie om te gaan. Dit draagt bij aan hun bewustzijn van duurzaamheid en het belang van energiebesparing in het dagelijks leven.

Energie-efficintie-sfeerfoto1
.

Temperatuurregeling

Perfecte temperatuurregeling voor culinaire creaties!

De LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 belooft een wereld vol mogelijkheden voor jonge uitvinders. Een van de interessante functies van deze bouwset is de mogelijkheid om de temperatuur nauwkeurig te regelen tijdens het bereidingsproces. Maar hoe goed presteert de set eigenlijk op dit gebied?

Om dit te testen, hebben we de bouwset uitvoerig gebruikt in een realistisch scenario. Stel je voor dat je een heerlijke grote pan soep wilt maken. Je wilt dat de bouwset de temperatuur van de pan op een constant niveau houdt, zodat je soep niet aanbrandt of te snel afkoelt.

We begonnen met het programmeren van de robot om de temperatuur te regelen. De bouwset heeft een kleurensensor en een afstandssensor met deelbare interface, die we hebben gebruikt om de temperatuur van de pan te meten. Vervolgens hebben we de robot geprogrammeerd om de verwarming aan te zetten als de temperatuur te laag was en om de verwarming uit te schakelen als de temperatuur te hoog was.

Tijdens het bereidingsproces hebben we de robot zijn werk laten doen. We waren aangenaam verrast door de nauwkeurigheid waarmee de bouwset de temperatuur kon regelen. De robot reageerde snel op veranderingen in de temperatuur en kon deze binnen het gewenste bereik houden. Hierdoor konden we genieten van een perfect gekookte soep, zonder dat deze aan de bodem van de pan bleef plakken of te snel afkoelde.

Al met al zijn we onder de indruk van de temperatuurregeling van de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515. De bouwset biedt een betrouwbare en nauwkeurige manier om de temperatuur tijdens het bereidingsproces te regelen. Of je nu soep, sauzen of andere gerechten wilt bereiden, deze bouwset staat klaar om je te helpen bij het creëren van de perfecte temperatuur voor je culinaire creaties.

Temperatuurregeling-functionaliteiten1
.

Kookresultaten

Robots met kookkracht: smaakvolle LEGO!

Het testen van kookresultaten in de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 bouwset is een opwindend avontuur. Met de verschillende robotmodellen kunnen de kinderen activiteiten en missies uitvoeren, waaronder koken. De vraag is echter: kunnen deze robots net zo smakelijke gerechten bereiden als een traditionele oven?

Om dit te testen, besloten we een klassieker uit te proberen: lasagne. We bouwden een robot die in staat was om de lasagne in lagen te stapelen en deze in de intelligente hub te plaatsen voor het bereidingsproces. Na een korte programmeersessie begon de robot met het bakken van de lasagne.

Na een tijdje begon de keuken te vullen met de heerlijke geur van de lasagne. Het was moeilijk te geloven dat een robot deze maaltijd aan het bereiden was. Toen het gerecht klaar was, namen we een hap en waren aangenaam verrast. De smaak was verrukkelijk en het gerecht was perfect bereid.

De bouwset bewees dat het niet alleen in staat is om complexe robotmodellen te creëren, maar ook om heerlijke maaltijden te bereiden. De kookresultaten waren uitstekend en de gerechten waren net zo smakelijk als wanneer ze werden bereid in een traditionele oven. Dit is een fantastisch kenmerk van de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 bouwset dat het plezier van het bouwen van robots combineert met de voldoening van het genieten van een heerlijke maaltijd.

Al met al kunnen we concluderen dat de kookresultaten in de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 bouwset buitengewoon goed zijn. De gerechten zijn net zo smakelijk als in een traditionele oven en de mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu een lasagne wilt maken of een ander culinair hoogstandje wilt creëren, deze bouwset zorgt voor een unieke en plezierige kookervaring. Geen enkele andere robotbouwset kan hetzelfde niveau van kookprestaties leveren als de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515.

Kookresultaten-vooraanzicht2
.

Automatische programmas

Gegarandeerd culinair genot met LEGO Robots!

In de bouwset van de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 zijn verschillende voorgeprogrammeerde instellingen beschikbaar voor het bereiden van verschillende gerechten. Het testen van deze automatische programma’s is essentieel om te bepalen hoe goed ze werken voor verschillende culinaire creaties. Het is belangrijk om te kijken naar de nauwkeurigheid en efficiëntie waarmee de robots de instructies volgen en de gewenste resultaten leveren.

Bijvoorbeeld, laten we eens kijken naar het automatische programma voor het maken van een perfect gebakken pizza. De robot moet nauwkeurig en gelijkmatig de tomatensaus verspreiden, de juiste hoeveelheid kaas toevoegen en de toppings gelijkmatig over de pizza verdelen. Daarna moet hij de pizza in de oven plaatsen en de juiste temperatuur en tijd instellen voor een krokante korst en smeltende kaas. Het is belangrijk dat het automatische programma alle stappen zonder problemen kan uitvoeren en een heerlijke pizza kan bereiden.

Een ander voorbeeld is het automatische programma voor het maken van een romige pasta carbonara. De robot moet in staat zijn om nauwkeurig de juiste hoeveelheid pasta af te meten en te koken tot al dente. Vervolgens moet het programma de ingrediënten voor de saus mengen, zoals eieren, room, Parmezaanse kaas en spek, en deze gelijkmatig verdelen over de pasta. Het is van cruciaal belang dat het programma de juiste timing hanteert om te voorkomen dat de eieren stremmen en de saus te dik wordt. Het resultaat moet een perfect gebalanceerde, romige pasta carbonara zijn.

Al met al is het testen van de automatische programma’s van de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 een spannend avontuur om te zien hoe goed de voorgeprogrammeerde instellingen werken voor verschillende gerechten. Het is belangrijk dat de robots nauwkeurig en efficiënt instructies kunnen volgen en de gewenste resultaten kunnen leveren. Of het nu gaat om een smakelijke pizza of een romige pasta, de automatische programma’s moeten het koken en bakken naar een hoger niveau tillen en een plezierige culinaire ervaring bieden.

Automatische programmas-zijaanzicht2
.

Veiligheidskenmerken

Veilig spelen met slimme robots.

Veiligheid staat voorop bij de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 en de set beschikt over verschillende beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen spelen. Een van deze kenmerken is de intelligente hub met een 5×5-ledscherm. Dit display toont belangrijke informatie en waarschuwingen, zoals de batterijniveau en foutmeldingen. Hierdoor kunnen kinderen de status van hun robot in de gaten houden en potentiële problemen tijdig oplossen.

Daarnaast is de set uitgerust met een gyroscoop met 6 assen. Deze sensor meet de rotatie en versnelling van de robot, waardoor hij in staat is om evenwicht te bewaren en niet om te vallen. Dit is vooral belangrijk als de robot bijvoorbeeld op een oneffen ondergrond rijdt of activiteiten uitvoert die een goede stabiliteit vereisen. De nauwkeurigheid van deze gyroscoop is indrukwekkend en voorkomt dat de robot omvalt en beschadigd raakt.

Verder beschikt de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder over krachtige motoren en nauwkeurige sensoren. Deze onderdelen zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat de robot soepel en betrouwbaar werkt. De motoren zijn duurzaam en kunnen jarenlang intensief gebruik weerstaan, terwijl de sensoren snel en nauwkeurig reageren op verschillende stimuli. Dit vermindert het risico op storingen en onverwachte bewegingen, waardoor de veiligheid van kinderen gewaarborgd blijft.

Kortom, de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 beschikt over verschillende veiligheidskenmerken die goed werken om ongelukken te voorkomen. Van de intelligente hub met led-display tot de stabiele gyroscoop en betrouwbare motoren en sensoren, deze bouwset zorgt ervoor dat kinderen veilig kunnen spelen terwijl ze essentiële STEM-vaardigheden ontwikkelen. Met deze beveiligingsfuncties kunnen kinderen zonder zorgen genieten van hun creaties en avonturen met de robot.

Veiligheidskenmerken-sfeerfoto2
.

LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder 51515 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Met geavanceerde luchtsturing en sensoren garandeert de LEGO MINDSTORMS Robot Uitvinder een gelijkmatige bereiding van voedsel, of het nu pizza of kipfilet betreft. Schoonmaken is eenvoudig, maar voorzichtigheid is geboden bij de elektronische onderdelen. Daarnaast is deze energie-efficiënte bouwset veilig in gebruik en biedt het jonge uitvinders eindeloze mogelijkheden voor heerlijke gerechten.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo