Kroon Bedding Review

Van concurrerende prijzen tot een indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding, dit is dé plek waar je moet zijn. Kroon Bedding's klantenservice staat altijd voor je klaar via livechat en e-mail, hoewel een telefoonnummer ontbreekt. Gratis verzending en montage van de boxspring, moeiteloos gevolgd met het handige track-en-trace systeem. Het retourbeleid is duidelijk en klantvriendelijk, met een royale proefperiode van 120 dagen en gratis retourneren binnen 2 weken. Lees hier onze ervaring.
Onze beoordeling

Kroon Bedding

Levertijd van 1 tot 4 weken
Een gelimiteerd maar hoogwaardig aanbod, klantgerichtheid waar je u tegen zegt en binnen 1 à 3 weken een nieuw bed. Dat noemen wij nou royaal behandeld worden.
8.4Expert Score
Aanbod klein maar fijn

Kwalitatieve boxsprings voor een redelijke prijs. Niet te duur, niet goedkoop, én al helemaal geen troep. Gratis thuisbezorgd en gemonteerd – wat wil je nog meer?

Ontwerp & gebruiksvriendelijkheid
9.1
Productinformatie
8.9
Aanbod & variatie
7.7
Prijsstelling
8.3
Klantenservice
9.4
Betalings- & verzendopties
8
Online ervaringen
7.8
Mobiele ervaring
8.2
31-7-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de klantenbeoordeling positief over Kroon Bedding. Wel valt het tegen hoeveel externe informatie er over het bedrijf te vinden is naast de reviews op hun eigen website.
Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geen troep
 • Reageren vaak dezelfde dag nog
 • Vlotte, nette en vriendelijke levering
 • Mogelijkheid om oude bed te recyclen
 • Uniek aanbod
 • Gratis levering + montage
Minpunten
 • Bellen alleen op afspraakNu ook telefonisch bereikbaar (sinds 21-7-2023)
 • Klein aanbod met weinig variatie
 • Geen maatwerk
 • Valt weinig online over te vinden
.

Ontwerp & gebruiksvriendelijkheid

Strakke website zonder teveel poespas

De webshop heeft een neutraal kleurenschema dat een gevoel van rust en eenvoud uitstraalt. Hoewel de kleuren niet bijzonder opvallend zijn, zorgt de strakke vormgeving voor een professionele uitstraling. Het ontwerp is overzichtelijk en goed gestructureerd, waardoor het gemakkelijk is om door de website te navigeren. De belangrijkste actiepunten zijn duidelijk gemarkeerd met behulp van kleur, waardoor het voor de gebruiker direct duidelijk is waarop geklikt kan worden. Hierdoor ontstaat er weinig verwarring en is er weinig ruimte voor vragen over de functionaliteit van de website. Bovendien is het een opluchting dat er geen 404-foutpagina’s verschijnen wanneer je door de verschillende secties en pagina’s bladert.

De algehele uitstraling van de website is aantrekkelijk en professioneel. Het ontwerp draagt bij aan een positieve gebruikerservaring, waarbij de nadruk ligt op eenvoud en gebruiksgemak. De website maakt efficiënt gebruik van witruimte en visuele hiërarchie, waardoor de focus ligt op de producten en informatie. Het navigatiemenu is goed geplaatst en gemakkelijk toegankelijk, waardoor bezoekers moeiteloos door de verschillende categorieën en producten kunnen bladeren.

.

Productinformatie

Overzichtelijke productenpagina’s met extra detail

Kroon Bedding onderscheidt zich op het gebied van productinformatie en afbeeldingen. De productfoto’s zijn van hoge kwaliteit en het lijkt erop dat ze speciale aandacht hebben besteed aan het hebben van hun eigen fotoshoots, wat resulteert in gedetailleerde en professionele afbeeldingen. Bovendien bieden ze van elk detail voldoende close-ups, waardoor potentiële klanten een nauwkeurig beeld krijgen van het product en wat ze kunnen verwachten. Ze laten er in ieder geval geen twijfel aan over!

Wat betreft productinformatie gaat Kroon Bedding verder dan de massa. Naast basisinformatie zoals afmetingen en materialen, houden ze rekening met andere belangrijke details. Zo nemen ze bijvoorbeeld hoofdbordbreedtes mee in de vermelding van de maten en geven ze informatie over de hoogte van de boxspring zonder matras. Dit is uiterst nuttig om een beter beeld te krijgen of het bed in je ruimte past. Bovendien voorzien ze bij elk bed van plus- en minpunten, wat de klant helpt bij het beoordelen van specifieke kenmerken en wat het bed uniek maakt. Dit is eerder slimme marketing om potentiële klanten te informeren en hun besluitvorming te vergemakkelijken, in ieder geval wel handig.

Wat betreft productinformatie gaat Kroon Bedding verder dan de massa. Naast basisinformatie zoals afmetingen en materialen, houden ze rekening met andere belangrijke details. Zo nemen ze bijvoorbeeld hoofdbordbreedtes mee in de vermelding van de maten en geven ze informatie over de hoogte van de boxspring zonder matras. Dit is uiterst nuttig om een beter beeld te krijgen of het bed in je ruimte past. Bovendien voorzien ze bij elk bed van plus- en minpunten, wat de klant helpt bij het beoordelen van specifieke kenmerken en wat het bed uniek maakt. Dit is eerder slimme marketing om potentiële klanten te informeren en hun besluitvorming te vergemakkelijken, in ieder geval wel handig.

De webshop plaatst alle leveringsinformatie en garantievoorwaarden direct zichtbaar onder de productfoto’s, waardoor essentiële informatie gemakkelijk toegankelijk is voor de klant. Daarnaast hebben ze een uitgebreide FAQ-sectie onderaan de productpagina’s, wat bijdraagt aan de algehele transparantie en klantenservice. Deze aandacht voor detail en uitgebreide informatie zorgt ervoor dat klanten een goed geïnformeerde beslissing kunnen nemen en vertrouwen kunnen hebben in hun aankoop bij Kroon Bedding.

.

Aanbod & variatie

Een royaal kleinschalig aanbod

Op het gebied van productaanbod en variëteit valt het op dat Kroon Bedding op het moment van schrijven een beperkt aantal bedden in hun catalogus heeft. Dit kan teleurstellend zijn voor klanten die nog in de onderzoeksfase zitten en verschillende opties willen vergelijken voordat ze een beslissing nemen, vooral gezien de prijs van een boxspring. Het is belangrijk om een breed scala aan keuzes te hebben bij het selecteren van een bed. Het is mogelijk dat het assortiment in de toekomst wordt uitgebreid, aangezien Kroon Bedding een relatief jong bedrijf lijkt te zijn.

Een ander opmerkelijk aspect is het gebrek aan customisatie-opties of personalisatiemogelijkheden bij de producten. Momenteel lijken de keuzes beperkt tot het type topper en soms de kleur. Het zou wenselijk zijn om meer opties te hebben om het bed aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Hopelijk zal Kroon Bedding in de toekomst meer customisatiemogelijkheden toevoegen om tegemoet te komen aan de diverse behoeften van klanten.

Ondanks het beperkte assortiment lijken de aangeboden producten uniek te zijn in vergelijking met andere spelers in de niche. Het feit dat de productfoto’s niet elders te vinden zijn, suggereert dat de claim van Kroon Bedding dat de bedden afkomstig zijn uit hun eigen Nederlandse fabriek waar zou kunnen zijn. Dit kan een aantrekkelijk aspect zijn voor klanten die op zoek zijn naar unieke producten met een lokale productieachtergrond.

Wat betreft de aangeschafte elektrische boxspring Amalia, overtrof deze de verwachtingen. Het bed zag er vrijwel hetzelfde uit als op de foto’s, maar de stof was nog mooier in het echt. De elektrische verstelbaarheid werkte zoals geadverteerd, en de anti-slip functie van de boxspring hield het matras op zijn plaats. De specificaties van het bed waren ook nauwkeurig met een marge van ongeveer 1-2 cm, wat aangeeft dat de metingen betrouwbaar waren. Een positieve ervaring die laat zien dat Kroon Bedding kwalitatieve producten levert, ondanks het beperkte assortiment. Wellicht dat we dat zelfs liever hebben.

.

Prijsstelling

Goedkoop maar wel kwaliteit?

Kroon Bedding valt op vanwege de opvallend lage prijzen in vergelijking met andere webshops in dezelfde niche. De prijzen van hun producten, zoals de Amalia boxspring, beginnen rond de 1000 euro en gaan niet veel hoger, zelfs voor de grootste maat van 180×200 cm. Dit is aanzienlijk lager dan de prijzen die worden aangeboden door andere bekende spelers in de branche, zoals Beter Bed of Swiss Sense, waar een standaard elektrische boxspring vaak begint bij 1200 euro. Gezien de lage prijzen waren we in eerste instantie sceptisch over de kwaliteit, maar zoals eerder vermeld, heeft Kroon Bedding ons verrast met de prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel we alleen ervaring hebben met de Amalia boxspring, hun bestseller, zijn we positief gestemd en zouden we in de toekomst misschien andere modellen overwegen.

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen van Kroon Bedding aanzienlijk lager zijn dan die van andere webwinkels, wat kan wijzen op een strategie om klanten aan te trekken en concurrerend te zijn in de markt. Hoewel lage prijzen soms geassocieerd worden met lagere kwaliteit, lijkt de prijs-kwaliteitsverhouding van de aangeschafte Amalia boxspring gunstig te zijn. Dit kan een aantrekkelijk aspect zijn voor klanten die op zoek zijn naar een goede deal en waarde voor hun geld.

Aangezien Kroon Bedding een beperkt én uniek assortiment heeft, is het moeilijk om de prijzen van al hun producten te vergelijken met andere webwinkels. Het is echter duidelijk dat de prijzen van de beschikbare bedden relatief lager zijn in vergelijking met concurrenten. Hoewel de lage prijzen mogelijk niet voor elk model gelden, biedt Kroon Bedding over het algemeen concurrerende prijzen en lijkt het waarde te bieden voor de producten die ze aanbieden. Het is altijd raadzaam om prijzen en kwaliteit te vergelijken voordat een definitieve beslissing wordt genomen, maar op basis van onze ervaring lijkt Kroon Bedding een goede optie te zijn voor klanten die op zoek zijn naar betaalbare boxsprings.

.

Klantenservice

Dezelfde dag nog antwoord

Kroon Bedding biedt verschillende klantenserviceopties, waaronder een livechat die tijdens kantooruren beschikbaar is en waarop ze over het algemeen binnen enkele minuten reageren. Buiten kantooruren ontvang je het antwoord via e-mail, meestal de volgende ochtend. Hoewel de livechat handig is, is het ook mogelijk om te e-mailen, waarbij ze aangeven binnen 1 tot 2 werkdagen te reageren. Een minpuntje is dat er geen direct telefoonnummer beschikbaar is om te bellen. Telefonische ondersteuning wordt alleen op afspraak geboden. Ze legde me uit dat dit kwam vanwege het kleine team, waardoor ze niet iedereen tegelijkertijd te woord kunnen staan en het dus liever op eigen tempo aanpakken. Zeer begrijpelijk, maar toch kan het ontbreken van een zichtbaar telefoonnummer bij sommige klanten wantrouwen opwekken. Net zoals bij ons.

UPDATE 31-7-2023: Sinds vorige week zijn ze nu ook telefonisch te bereiken. Het lijkt erop dat ze langzamerhand hun team aan het uitbreiden zijn.

Wat betreft het retourbeleid geeft Kroon Bedding klanten 120 dagen de tijd om te beoordelen of ze tevreden zijn met hun bed. De eerste 2 weken kunnen gratis worden geretourneerd, terwijl de rest van de proefperiode voor rekening van de koper komt (75 euro). Dit biedt klanten een redelijke termijn om het product uit te proberen en indien nodig te retourneren. Daarnaast biedt de webshop ook een fabrieksgarantie van 2 jaar, wat een extra stukje zekerheid geeft bij de aankoop.

Over het algemeen is de klantenservice van Kroon Bedding redelijk responsief en toegankelijk. Ze reageren snel via de livechat en e-mail en bieden een redelijke termijn en voorwaarden voor het retourneren van producten. Het enige punt van verbetering zou zijn om een direct telefoonnummer beschikbaar te stellen, zelfs als telefonische ondersteuning op afspraak is. Dit zou bijdragen aan een nog betere klantenservice-ervaring en het vertrouwen van klanten vergroten.

.

Betalings- & verzendopties

Vlotte levering met een vriendelijke glimlach

Kroon Bedding biedt gratis verzending en montage van hun boxsprings, wat een geweldige service is. Ze werken samen met vervoerspartner Nieuwhoff, die een handig track en trace portaal biedt om je bestelling in real-time te volgen en aan te passen. Het bestelproces bij Kroon Bedding verliep soepel en eenvoudig. Nadat ik mijn keuzes had gemaakt, kon ik mijn gegevens invullen en de bestelling plaatsen. Ze boden de optie van een 50% aanbetaling, wat handig kan zijn voor klanten. Hoewel ik liever direct naar een betalingsprovider zou zijn doorverwezen, verliep de betaling via een overboeking prima. Ik maakte de eerste 50% direct over op 02/03/2023 naar het opgegeven rekeningnummer van Kroon Bedding.

De communicatie en afhandeling van de levering waren efficiënt bij Kroon Bedding. Ik ontving al snel een leverafspraak van Nieuwhoff via e-mail (de volgende ochtend), waarbij de levering twee weken later werd gepland (17/03/2023). Ik kon alleen maar akkoord gaan met deze datum en kwam er pas later achter dat je dit na het accepteren pas kon wijzigen.

Op de dag van levering kreeg ik een telefoontje van de bezorgers, die 15 minuten van tevoren aankondigden dat ze onderweg waren. Ik had de ruimte al vrijgemaakt voor de montage, en de installateurs arriveerden op tijd. Ze waren vriendelijk, maakten wat grapjes en werkten snel en efficiënt. Het bed werd naar de juiste ruimte gebracht en binnen 30 minuten gemonteerd. Na afloop namen de installateurs al het afval mee, wat een geweldige service was voor een gratis bezorging.

Over het algemeen waren de betalings- en verzendopties bij Kroon Bedding zeer positief. De gratis verzending en montage zijn grote pluspunten, en de samenwerking met Nieuwhoff zorgt voor een goede leverervaring. Hoewel de betaling via een overboeking verliep, was dit geen groot probleem en werd de betaling correct verwerkt. De communicatie rondom de levering was duidelijk en de installateurs leverden een vriendelijke en efficiënte service. Kortom, Kroon Bedding biedt een goede betalings- en verzendervaring voor hun klanten.

.

Externe ervaringen

Externe klantbeoordelingen niet echt te vinden

Het is begrijpelijk dat je hier terecht bent gekomen tijdens het zoeken naar externe beoordelingen en recensies van Kroon Bedding, aangezien er weinig informatie online beschikbaar lijkt te zijn. Op de website van Kroon Bedding zijn er wel talloze reviews van klanten te vinden, inclusief foto’s. Deze reviews lijken authentiek te lijken, we hebben ze namelijk achterhaald en ze zijn, net als de productfoto’s, nergens anders te vinden.

Daarnaast is het vermeldenswaardig dat Kroon Bedding is aangesloten bij WebwinkelKeur, maar op het moment van schrijven zijn er geen reviews beschikbaar op hun profiel. Ze hebben ook een Trustpilot-account, maar ook daar zijn geen reviews te vinden. Het gebrek aan externe beoordelingen maakt het moeilijk om voor een aankoop een volledig beeld te krijgen van de ervaringen van eerdere klanten en de algehele tevredenheid met de webshop.

Gezien het gebrek aan beschikbare klantbeoordelingen en recensies online, is het begrijpelijk dat je voorzichtig bent en op zoek bent naar meer informatie voordat je een aankoopbeslissing neemt. Het kan helpen om contact op te nemen met de klantenservice van Kroon Bedding en hen vragen te stellen over hun producten, services en mogelijke referenties van tevreden klanten om een beter inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en kwaliteit van de webshop.

.

Mobiele ervaring

Werkt prima op kleinere resoluties

Onze eerste ervaring met de website was op een mobiel toestel. We zagen een advertentie van Kroon Bedding voorbij komen terwijl we op social media zaten en konden meteen de responsiviteit testen. Hun website biedt een uitstekende mobiele ervaring met hun responsieve ontwerp. En bij het testen van de webshop op zowel smartphones als tablets, merkten we dat de site moeiteloos meeschaalde en zich aanpaste aan verschillende schermformaten. De pagina’s laadden snel en de lay-out bleef overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren, zonder dat er horizontaal gescrold hoefde te worden (op een aantal punten na, zoals de USP balk of topper-informatie).

Zelf vind ik het belangrijk dat een website op zowel desktop als mobiel even goed werkt. Maar met dit soort aankopen reken ik toch liever af via m’n computer. Toch is een goede mobiele ervaring belangrijk, zeker als je natuurlijk thuis geen laptop of computer in bezit hebt. Of je nu via een smartphone of tablet winkelt, je zult geen problemen ondervinden bij het bekijken en bestellen van producten. Het responsieve ontwerp en de gebruiksvriendelijke interface dragen bij aan een prettige en probleemloze mobiele winkelervaring.

.

Eindconclusie

Een complete winkelervaring: Kroon Bedding

Kroon Bedding overtreft op verschillende fronten met hun online winkel. Ze bieden concurrerende prijzen, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding indrukwekkend is in vergelijking met andere spelers in de branche. Hun klantenservice is responsief en toegankelijk via livechat en e-mail, hoewel het ontbreken van een direct telefoonnummer een klein minpuntje is.

De webshop levert gratis verzending en de montage van de boxspring, waarbij ze gebruik maken van een handig track-en-trace systeem. Het retourbeleid is duidelijk en klantvriendelijk, met een proefperiode van 120 dagen en gratis retourneren binnen de eerste 2 weken. Bovendien biedt Kroon Bedding een uitstekende mobiele ervaring, waarbij de website naadloos meeschaalt op verschillende mobiele apparaten.

Hoewel er beperkte externe klantbeoordelingen beschikbaar zijn, getuigen de vele positieve reviews op hun eigen website van tevreden klanten – ook nu die van ons. Al met al biedt Kroon Bedding een complete winkelervaring die klanten tevreden stelt op het gebied van prijsstelling, klantenservice, mobiel gemak en productkwaliteit.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo