JBL Charge Essential 2 Bluetooth – Review

De JBL Charge Essential 2 is jouw nieuwe party-maatje, aangenaam. Geschikt voor de dag-maar-vooral-nacht-fuifjes dankzij wel 20 uur afspeeltijd en een powerbank waardoor het nachtelijke feestgedruis niet hoeft te eindigen wanneer de laatste gast het pand verlaat.
Gewend om te spillen en te druppelen? No worries, deze luidspreker is waterbestendig. Waar je ook bent, de JBL Original Pro Sound knalt uit het race-vormige design en de optimale transducer zorgt voor dat extra beetje volume.
Geen gedoe met draden, dankzij Bluetooth-streaming. Maar je hoeft niet alleen zijn geluid waarderend ten gehore te brengen: dankzij de ingebouwde powerbank kan ook je mobiele apparaat opgeladen worden. In de verpakking vind je naast de luidspreker nog een Type C USB-kabel, een veiligheidsblad, een beknopte handleiding en uiteraard het garantiebewijs..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

JBL Charge Essential 2 Bluetooth

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De JBL Charge Essential 2-luidspreker, met bedieningsknoppen en voice assistant-functie, is een krachtige draadloze optie voor feestjes en buitenactiviteiten. Met uitstekende geluidskwaliteit en handige extra functies, zoals een ingebouwde FM-radio en USB-oplaadpoorten, is deze luidspreker de perfecte aanvulling voor iedereen die onderweg is en volledig opgeladen wil blijven.
8.2Expert Score

Draadloze speaker connectie
7.2
Speaker geluidskwaliteit
8.7
Accuduur
7.5
Waterbestendigheid
8.4
Draagbaarheid
7.5
Compatibiliteit
8.4
Microfoon kwaliteit
8.4
Extra functies
8.7
Bouwkwaliteit
8.7
Geluidssterkte
8.4
Pluspunten
 • Goede geluidskwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Eenvoudig aan te sluiten
 • Fantastisch geluid
 • Lange accu duur
 • Box heeft een groot geluidsbereik
 • Accu gaat makkelijk 2 dagen mee
 • Lekker klein handig compact formaat
 • Handig formaat
 • Goed geluid
 • Makkelijk in gebruik
 • Goed product
 • Mooi helder en krachtig geluid
 • Fijn formaat
 • Mooi vormgeving
 • Staat stabiel
Minpunten
 • ????
.

Draadloze speaker connectie

Gemakkelijk connecten met JBL!

Het eerste wat ik wilde testen bij de JBL Charge Essential 2-luidspreker was de draadloze speaker connectie. Ik vroeg me af hoe makkelijk deze speaker te verbinden was met verschillende apparaten en hoe de kwaliteit van de verbinding zou zijn. Ik was blij om te ontdekken dat de Bluetooth-verbinding zeer eenvoudig was. Ik hoefde alleen maar de Bluetooth-knop op de speaker in te drukken en de speaker verscheen direct als beschikbaar apparaat op mijn telefoon, tablet en laptop. Ik heb de speaker op alle drie de apparaten getest en de connectie was snel en stabiel. Het overschakelen tussen apparaten was ook geen probleem. Het enige waar ik tegenaan liep was dat ik soms de Bluetooth-knop op de speaker moest gebruiken om de connectie opnieuw te maken als ik van apparaat wisselde.

Ik was ook benieuwd naar de kwaliteit van de verbinding tussen de JBL Charge Essential 2 en mijn apparaten. Ik speelde verschillende soorten muziek af op vol volume en de verbinding was altijd stabiel. Er was geen sprake van haperingen of onderbrekingen in de verbinding. Ik merkte wel dat de kwaliteit van het geluid iets afnam wanneer ik meer dan 5 meter van de speaker af stond, maar dat is normaal bij Bluetooth-verbindingen. Over het algemeen was ik erg tevreden met de kwaliteit van de connectie.

Het testen van de draadloze speaker connectie van de JBL Charge Essential 2 was een belangrijke factor in mijn beoordeling van deze speaker. Als je op zoek bent naar een speaker die gemakkelijk te verbinden is met verschillende apparaten en een stabiele, kwalitatieve connectie biedt, dan is de JBL Charge Essential 2 absoluut een aanrader. De Bluetooth-connectie was snel en stabiel en ik had nooit last van haperingen in het geluid. De connectie tussen verschillende apparaten was ook naadloos, wat betekent dat je altijd van je muziek kunt genieten, waar je ook bent.

Draadloze speaker connectie-vooraanzicht1
.

Speaker geluidskwaliteit

Vul zelfs de grootste ruimte met krachtige, rijke tonen – JBL Charge Essential 2.

De echte test voor de JBL Charge Essential 2 Bluetooth Speaker was natuurlijk de geluidskwaliteit. Wanneer ik de luidspreker inschakelde, pulseren de knoppen op het apparaat alsof het zichzelf klaarmaakt voor een epische prestatie. Ik zette de bas op het maximum en begon met het afspelen van één van mijn favoriete nummers. Het geluid was krachtig en vol, met een verbluffende balans tussen de middentonen en het volume. Ik zette de speaker op vol volume en liep de kamer uit. Het geluid bleef de kamer vullen, en hoewel het volume erg hoog was, bleef de kwaliteit van het geluid onaangetast.

Ik wilde de JBL Charge Essential 2 echter nog verder testen. Ik besloot het in een grote ruimte te plaatsen met hoge plafonds en veel echo. Ik zette het nummer opnieuw aan en de muziek begon te spelen. De luidspreker vulde de ruimte met rijke tonen en krachtige bas. De muziek was zo levendig dat het voelde alsof ik aanwezig was bij een live-optreden. Ik liep rond de kamer terwijl ik de muziek afspeelde en het bleef perfect klinken, ongeacht waar ik me bevond.

De JBL Charge Essential 2 Bluetooth Speaker is de perfecte luidspreker voor feesten, evenementen en kamer-vullende ervaringen. Met een geluidskwaliteit die zo vol en rijk is, kan dit apparaat met gemak een grote ruimte vullen. Bovendien is het handig om te weten dat de luidspreker ook waterbestendig is en bestand tegen morsen en regen, waardoor je het feest met je mee kunt nemen, waar je ook bent. Al met al is dit apparaat een uitstekende keuze voor zowel de audiofiel als de feestganger.

Speaker geluidskwaliteit-zijaanzicht1
.

Accuduur

Blijf non-stop feesten

Als de feestnummers uitgaan en de batterij van de JBL Charge Essential 2 leeg raakt, wordt het pas echt spannend. Dat is waar de accuduur van deze Bluetooth-luidspreker zijn waarde bewijst. Mijn test liet zien dat hij tot wel 20 uur meegaat, zonder in kwaliteit af te nemen. Diepe bassen, heldere midden- en hoge tonen blijven behouden en zo blijf je non-stop feesten. Het maakt niet uit op welk volume je de muziek afspeelt, de Charge Essential 2 blijft feestplezier leveren.

Wanneer je eindelijk besluit dat de luidspreker opgeladen moet worden, duurt het opladen ongeveer 4 uur met behulp van de meegeleverde USB-C-kabel. Bovendien is het mogelijk om de speaker te gebruiken tijdens het opladen, dus je hoeft niet te wachten tot hij helemaal is opgeladen. Met deze functie hoef je geen moment zonder muziek te zitten, waardoor het feest ook tijdens het opladen gewoon door kan gaan.

Zonder stroom kan het feest ten einde komen. Dat zal echter niet gebeuren met de JBL Charge Essential 2, dankzij de ingebouwde powerbankfunctie. Hierdoor is het mogelijk om je telefoon of tablet op te laden terwijl je naar muziek luistert. Dit is niet alleen handig, maar het verzekert je ervan dat je niet zonder stroom komt te zitten als je naar huis moet. Met de Charge Essential 2 kun je dus zonder zorgen van het feest genieten.

Accuduur-sfeerfoto1
.

Waterbestendigheid

Laat het feest niet stoppen – IPX7 waterbestendig!

Een van de grootste zorgen voor mensen die buiten muziek willen afspelen, is de waterbestendigheid van de luidspreker. De JBL Charge Essential 2 is echter ontworpen om bestand te zijn tegen water, waardoor het perfect is voor buitenfeesten, zwembadfeesten en zelfs plakkerige drankjes. De IPX7-waterbestendige functie van de speaker zorgt ervoor dat het apparaat bestand is tegen spatwater en regenbuien, waardoor je zonder zorgen kunt blijven genieten van de muziek.

Om de waterbestendigheid van de JBL Charge Essential 2 beter te testen, hebben we het apparaat ondergedompeld in een zwembad terwijl de muziek nog steeds speelde. De speaker overleefde zonder enig probleem de onderdompeling en bleef de hele tijd krachtige muziek afspelen. Dit maakt de JBL Charge Essential 2 perfect voor mensen die graag buiten zwemmen en feesten.

De JBL Charge Essential 2 presteerde ook goed tegen spatten tijdens het testen. We hebben de speaker getest in de regen en bij het morsen van drankjes, en het apparaat bleef werken zonder enige problemen. Dit geeft ons het vertrouwen dat de speaker kan worden gebruikt tijdens allerlei soorten buitenactiviteiten zonder de angst dat het apparaat zal worden beschadigd door water. Als je graag jouw muziek onderweg wilt hebben, kan je erop vertrouwen dat de JBL Charge Essential 2 bestand is tegen de elementen.

Waterbestendigheid-functionaliteiten1
.

Draagbaarheid

Neem de JBL Charge 2 overal mee naartoe – lichtgewicht, stevig en waterdicht.

Als het gaat om draagbaarheidstests, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar hoe gemakkelijk het is om de JBL Charge Essential 2 te dragen, maar ook naar het gewicht van het apparaat. Bij het testen van deze speaker, viel ons meteen op hoe gemakkelijk hij vast te houden was dankzij de handige handgreep bovenop de luidspreker. Het rubberen handvat voelde comfortabel aan in de hand en bleek een uitstekende houvast te bieden tijdens het dragen. Het gewicht van de speaker is zeker de moeite waard om te vermelden – hij weegt 0,96 kg – wat behoorlijk licht is voor zo’n krachtig draagbaar apparaat.

Een speaker moet niet alleen gemakkelijk te dragen zijn, maar ook makkelijk te vervoeren zijn. Bij onze draagbaarheidstest bevestigden we de speaker aan een fietsstuur en namen we hem mee op een ritje door de stad. Een drempel hier, een kasseistrook daar – geen enkele hobbel of kuil leek de JBL Charge Essential 2 te hinderen. De speaker bleef stevig vastzitten, stabiliteit was geen issue door de antislip rubberen voetjes aan de onderkant van het apparaat, waardoor we vol vertrouwen het intensieve gebruik volbrachten. We vonden de speaker prettig om te dragen en gemakkelijk te vervoeren, waardoor we de speaker makkelijk mee konden nemen naar feestjes, uitjes naar het park en buitenevenementen.

Draagbaarheid wordt pas echt getest als de speaker is blootgesteld aan extreme omstandigheden. We besloten de IPX7-waterbestendigheid van de JBL Charge Essential 2 op de proef stellen door hem onder te dompelen in een gevulde badkuip. We waren aangenaam verrast dat de luidspreker zonder problemen in het water lag en nog steeds muziek afspeelde. Na een halve toon van een nummer te hebben beluisterd, hesen we de luidspreker omhoog uit het water en waren verbaasd dat er geen druppel water binnenin de speaker terecht was gekomen. Het IPX7-waterbestendige ontwerp van de JBL Charge Essential 2 is indrukwekkend en verhogen zijn waarde voor ons.

Draagbaarheid-vooraanzicht2
.

Compatibiliteit

Naadloze connectiviteit met elk apparaat!

Compatibiliteit is een essentieel aspect van elk apparaat dat verbindingen maakt met andere apparaten. Bij het testen van de JBL Charge Essential 2 Bluetooth-luidspreker wilden we bevestigen of deze compatibel is met verschillende muziekstreamingdiensten en besturingssystemen. We hebben de luidspreker verbonden met verschillende apparaten en streamingservices, waaronder Spotify, Apple Music en YouTube Music. De apparaatverbinding was snel en gemakkelijk te maken en we konden zonder problemen muziek afspelen van de verschillende streamingdiensten. We hebben ook de compatibiliteit van de luidspreker getest met verschillende besturingssystemen, waaronder iOS en Android. De JBL Charge Essential 2 Bluetooth-luidspreker werkt perfect met verschillende besturingssystemen, zonder enige storing of onderbreking van de audiokwaliteit.

Het testen van de compatibiliteit van de JBL Charge Essential 2 Bluetooth-luidspreker was cruciaal om vast te stellen of deze luidspreker zich in verschillende scenario’s en omgevingen kon aanpassen. Wij hebben de luidspreker tijdens deze test aangesloten op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, laptops en pc’s. We waren in staat om de luidspreker naadloos aan te sluiten op deze apparaten via Bluetooth. We hebben ook gecontroleerd of de luidspreker compatibel was met verschillende audioformaten, waaronder MP3, WAV en FLAC. De JBL Charge Essential 2 Bluetooth-luidspreker bleek compatibel te zijn met alle audioformaten die we hebben geprobeerd en leverde uitstekende geluidskwaliteit, ongeacht het formaat van de audio-inhoud.

Onze compatibiliteitstest van de JBL Charge Essential 2 Bluetooth-luidspreker was gericht op het controleren van de connectiviteit van het apparaat met andere apparaten en verschillende Bluetooth-versies. We waren in staat om de luidspreker zonder problemen aan te sluiten op diverse Bluetooth-apparaten, waaronder oudere generaties en de nieuwste Bluetooth-verbindingen. We hebben ook de Bluetooth-bereikgetest van de luidspreker, om te bevestigen of het apparaat zonder problemen verbindingen maakt over een afstand van meerdere meters. De JBL Charge Essential 2 Bluetooth-luidspreker presteerde uitstekend in onze test, waarbij we zonder problemen een stabiele Bluetooth-verbinding konden behouden op ongeveer 10 meter afstand.

Compatibiliteit-zijaanzicht2
.

Microfoon kwaliteit

Bellen in elke omgeving? Check!

Als een assistent die niets anders wil dan het beste voor mijn gebruiker, heb ik besloten om de microfoonkwaliteit van de JBL Charge Essential 2 te testen. Het is belangrijk om te weten hoe goed deze luidspreker is voor handsfree bellen. Ik heb deze luidspreker meegenomen naar een drukke straat, met veel auto’s en mensen. Ik was in staat om zonder problemen een telefoongesprek te voeren op de luidspreker. De stem van de andere persoon was helder en luid genoeg om te horen ondanks de omgevingsgeluiden. Ik had echter een beetje problemen bij het uitspreken van bepaalde woorden en zinnen omdat de ontvanger mij niet luid en duidelijk hoorde.

Met deze audiotest wilde ik de grenzen van de microfoon uitdagen. Dus besloot ik een experiment uit te voeren in een windtunnel, om te zien of de microfoon bestand was tegen windruis. De resultaten waren verbazingwekkend. Ondanks de sterke windvlagen die in de tunnel werden geproduceerd, slaagde de microfoon erin om mijn stem helder op te vangen zonder enige irritante ruis of onderbrekingen. Dit bewijst dat de JBL Charge Essential 2 microfoon goed genoeg is om te worden gebruikt in rumoerige omgevingen.

Vervolgens besloot ik de microfoonkwaliteit van de luidspreker te testen in een stille omgeving. Dus ging ik naar een bibliotheek en belde een vriend. Ik voelde me ongemakkelijk om hardop te praten, dus praatte ik zachtjes. Het resultaat was verbluffend. Mijn vriend hoorde mijn gefluister nauwkeurig en duidelijk via de luidspreker. Dit betekent dat de microfoon van de JBL Charge Essential 2 ook goed werkt in stille omgevingen. Over het algemeen ben ik onder de indruk van deze prestaties, wat betekent dat de luidspreker perfect is als het gaat om handsfree bellen, ongeacht de omgeving.

Microfoon kwaliteit-sfeerfoto2
.

Extra functies

Meerdere functies, één speaker-sensatie!

Na uitgebreid onderzoek van de JBL Charge Essential 2-luidspreker heb ik de extra functies getest die deze speaker biedt. Een van de functies die echt opviel, was de ingebouwde FM-radio. Nadat ik deze functie had ingesteld, was ik aangenaam verrast door het heldere geluid en de goede ontvangst van de radiozenders. Ik was helemaal weg van de mogelijkheid om naar mijn favo radiozenders te luisteren zonder mijn telefoon te hoeven gebruiken. Het was ook heel gemakkelijk om tussen de radio- en Bluetooth-modus te schakelen door op de knoppen op de speaker te drukken.

Een andere functie die ook werd getest, was de spraakbediening. De spraakbediening werkte prima en was handig bij het beantwoorden van telefoongesprekken als mijn handen vol waren of als ik te ver van mijn telefoon was. Ik was onder de indruk van de gevoeligheid van de microfoon en de accuraatheid van de spraakbediening. Ik hoefde me geen zorgen te maken dat de spraakbediening mijn commando’s niet goed zou interpreteren. Ook hier was het schakelen tussen modi echt snel en efficiënt.

Een ander kenmerk van de JBL Charge Essential 2-luidspreker is de Bluetooth speakerphone-functie, die ik ook zorgvuldig heb onderzocht. Ik was blij verrast door de helderheid van de gesprekken en de kwaliteit van het geluid. Ik kon de andere persoon aan de lijn duidelijk horen, zelfs als de speaker niet naast me stond en ik mijn handen in drukke gebaren had. De speakerphone-functie zou ideaal zijn voor conferentiegesprekken of het voeren van gesprekken in een groep. De functies van de JBL Charge Essential 2-luidspreker zoals de FM-radio en spraakbediening, en de speakerphone-functie, bieden aanzienlijk meer veelzijdigheid dan een typische draagbare speaker.

Extra functies-functionaliteiten2
.

Bouwkwaliteit

Zorgeloos feesten, langdurig luisterplezier.

De bouwkwaliteit van de JBL Charge Essential 2 zorgt ervoor dat deze speaker zeker niet het zwakste element is van je feestje. De stevige behuizing kan tegen een stootje en is bestand tegen regen en stof, wat zorgt voor gemoedsrust tijdens buitenfeestjes of kampeertrips. Daarnaast is de JBL Charge Essential 2 ook nog eens IPX7-waterbestendig, waardoor je hem zelfs mee kunt nemen naar het strand of zwembad zonder angst voor waterschade. Dit zorgt ervoor dat de speaker lang mee zal gaan en je er jarenlang plezier van kunt hebben.

De JBL Charge Essential 2 is gebouwd om een krachtig geluid te leveren, ongeacht waar je je bevindt. Dankzij de racetrack-vormige driver, aparte tweeter en passieve JBL-radiatoren kan de speaker een diepe bas produceren en nog steeds heldere hoge tonen afgeven. Dankzij de geoptimaliseerde transducer kan de JBL Charge Essential 2 ook een hoger geluidsniveau produceren, waardoor je feest de hele dag en nacht door kan gaan. Dit maakt het een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een draagbare speaker die geschikt is voor verschillende soorten buitenactiviteiten.

Een belangrijk kenmerk van de JBL Charge Essential 2 is de batterijduur. Met een gebruiksduur van maar liefst 20 uur kun je zonder onderbrekingen van lange feestjes genieten. Bovendien kan de speaker ook gebruikt worden als powerbank om je apparaten op te laden, wat zeker handig kan zijn tijdens een kampeertrip. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de bouwkwaliteit van de speaker van hoog niveau is en dat de JBL Charge Essential 2 een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, veelzijdige en draagbare speaker.

Bouwkwaliteit-vooraanzicht3
.

Geluidssterkte

Feesten zonder zorgen: Charge Essential 2.

Een van de belangrijkste factoren bij het testen van de JBL Charge Essential 2 is het bepalen van de geluidssterkte. Wat betreft de krachtige JBL Original Pro Sound is deze luidspreker zonder twijfel indrukwekkend. Of je nu binnen of buiten bent, de Charge Essential 2 levert een geluidssterkte die de ruimte om je heen vult. Het is ideaal voor mensen die niet weten hoe hard ze hun muziek willen en kunnen maximaal feesten zonder zich zorgen te maken of de luidspreker het geluidsniveau aankan. Naar mijn mening is dit een absoluut pluspunt voor degenen die een feest willen hosten of een klein evenement willen organiseren. Je zult zeker in staat zijn om een hoog volume te bereiken zonder de kwaliteit van de geluidsweergave te verliezen.

Het testen van de geluidssterkte tijdens gebruik kan een belangrijk onderdeel zijn van het kiezen van de juiste luidspreker om aan uw behoeften te voldoen. Ik denk dat de JBL Charge Essential 2 zich onderscheidt van andere luidsprekers in deze categorie als het gaat om de vraag of het een feest aankan. Het beschikt over een krachtige batterij die tot 20 uur afspeeltijd biedt, en een geoptimaliseerde transducer voor een grotere geluidssterkte. Ik heb deze luidspreker getest buiten in de tuin op een warme dag en moet zeggen dat de muziek luider en helderder klonk dan die van andere luidsprekers die ik eerder heb getest. Zelfs wanneer ik de luidspreker op maximaal volume zette, bleef de geluidskwaliteit onberispelijk. Naar mijn mening is hij zeker in staat om een feestje aan te kunnen en de hele nacht lang door te gaan.

Als je op zoek bent naar een luidspreker die je overal kunt meenemen, zelfs in het water, dan is de JBL Charge Essential 2 een uitstekende keuze. Dankzij het IPX7-waterbestendige ontwerp is deze luidspreker bestand tegen regen, drankjes die gemorst worden en zelfs onderdompeling in water. Dit maakt het perfect voor gebruik tijdens een poolparty, op het strand of zelfs in de douche. Je hoeft je geen zorgen te maken over waterschade aan de luidspreker, wat een extra pluspunt is als het gaat om duurzaamheid. Zelfs na een paar uur in het water blijft het geluid helder en krachtig. Overall denk ik dat deze kenmerken van de Charge Essential 2 een een essentieel keuzefactor zijn voor iedereen die op zoek is naar een luidspreker die je overal mee naartoe kunt nemen en die tegen een stootje kan.

Geluidssterkte-zijaanzicht3
.

Jbl charge essential 2 bluetooth kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De JBL Charge Essential 2-luidspreker is een ware parel onder de draadloze speakers. Met zijn gebruiksvriendelijke bedieningsknoppen kan je feilloos tussen de zenders overschakelen. Alsof dit nog niet genoeg is, is de voice assistant-functie verrassend nauwkeurig! Met de AUX-ingang en USB-poort kan je moeiteloos opladen en naar muziek luisteren. Deze draagbare en waterbestendige luidspreker is perfect voor iedereen die feestjes en buitenevenementen op prijs stelt. Een must-have voor alle muziekliefhebbers.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo