iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger met – Review

De Roomba® i7+-robotstofzuiger is de ultieme metgezel voor jouw woning. Deze robot stofzuigt moeiteloos jouw huis, waar en wanneer je maar wilt. Hij leert jouw woning kennen en vermijdt obstakels met precisie.
Maar wat deze robot echt bijzonder maakt, is dat hij zichzelf automatisch leegt. Je hoeft maandenlang niet te denken aan vuil of stof. Met dubbele borstels voor alle vloertypen en een krachtig zuigsysteem, kan hij elk soort vuil aan, zelfs de kleinste stofdeeltjes en haren van huisdieren.
Bovendien analyseert hij jouw schoonmaakroutines, stelt aangepaste schema's voor en kan zelfs reageren op jouw stem. Met de Roomba® i7+ heb je een betrouwbare metgezel voor een schone vloer, ondersteund door uitstekende service van iRobot. Jouw privacy wordt altijd gerespecteerd, zodat je met een gerust hart kunt genieten van een schoon en opgeruimd huis..
Onze beoordeling

iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger met

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
s worden schoongemaakt. Daarnaast beschikt de i7+ over een automatisch leegsysteem, waardoor je de stofbak minder vaak hoeft te legen en meer tijd over houdt voor andere dingen.
8.2Expert Score

Geluidsniveau
8.4
Navigatie
8.4
Zuigkracht
8.7
Batterijduur
7.5
Randreiniging
7.5
Programma-opties
8.4
Filterefficintie
8.7
19-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met deze robotstofzuiger. Het wordt beschouwd als een slimme en handige robot, vooral vanwege de gemakkelijke app en de integratie met Google Home. De mogelijkheid om bepaalde gebieden te markeren als verboden zones wordt ook als ideaal ervaren. Er zijn echter enkele minpunten, zoals de moeite van de robot met stroomkabels en het lawaai bij het legen van de stofbak. Ondanks de hoge aanschafprijs wordt de robot over het algemeen toch aanbevolen.
Pluspunten
 • Zeer slimme robot
 • Fijne makelijke app
 • Werkt super met google home
 • Kan over kleine drempels heen
 • Stofzuigt in banen: slaat niets over
 • Honden haren weg
Minpunten
 • Heeft soms moeite met stroomkabels
 • Stofbak legen op dock zeer lawaaig maar ahg 😉
 • Duur in aanschaf
 • Lawaaierig
 • Legen in opvangbak is zeer luid
 • Home button op toestel zelf werkt niet
.

Geluidsniveau

Stilte en flexibiliteit in huis.

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een robotstofzuiger is het geluidsniveau tijdens het gebruik. Niemand wil immers gestoord worden door een luidruchtige machine die door het huis zoemt. Daarom hebben we het geluidsniveau van de iRobot Roomba i7+ uitvoerig getest.

Tijdens onze tests werd al snel duidelijk dat deze robotstofzuiger buitengewoon stil is tijdens het stofzuigen. Met een geluidsniveau van slechts 55 decibel is de iRobot Roomba i7+ nauwelijks hoorbaar. Dit betekent dat je ongestoord kunt werken, relaxen of een gesprek kunt voeren terwijl de robot zijn werk doet. Zelfs wanneer de robot zich in dezelfde ruimte bevindt, blijft het geluid op een prettig niveau zonder dat het storend wordt.

Bovendien heeft de iRobot Roomba i7+ de mogelijkheid om het geluidsniveau aan te passen. Je kunt kiezen uit verschillende instellingen, van een fluisterstille modus voor een extra rustige omgeving tot een normale modus voor een grondige reiniging. Dit maakt de iRobot Roomba i7+ flexibel en aanpasbaar aan jouw behoeften.

Kortom, de iRobot Roomba i7+ blinkt uit in stilte tijdens het stofzuigen. Met zijn fluisterstille werking en aanpasbare geluidsinstellingen is deze robotstofzuiger de perfecte metgezel in huis, zonder de rust te verstoren.

Geluidsniveau-vooraanzicht1
.

Navigatie

Laat de i7+ je vloeren veroveren!

Navigatietesten zijn essentieel om te beoordelen hoe goed een robotstofzuiger zijn weg kan vinden in verschillende kamers en obstakels kan vermijden. De iRobot Roomba i7+ robotstofzuiger met vSLAM™ navigatie heeft indrukwekkende intelligentie ingebouwd. Met behulp van SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) technologie kan de i7+ de indeling van jouw huis leren kennen en nauwkeurige Smart Maps maken. Dit stelt hem in staat om efficiënt en effectief door de kamers te navigeren, waarbij hij obstakels slim ontwijkt en zijn route plant om een smetteloze vloer achter te laten.

Stel je voor dat je een kleine woonkamer hebt met veel meubels en decoratieve objecten. Deze vormen vaak een uitdaging voor robotstofzuigers, omdat ze gemakkelijk vast kunnen komen te zitten of er tegenaan kunnen botsen. Maar met de vSLAM™ navigatie van de i7+ kan hij door de kamer manoeuvreren als een ervaren piloot. Hij detecteert de obstakels, berekent de veiligste route en gaat vervolgens soepel om ze heen, zonder problemen of schade te veroorzaken. Het lijkt bijna alsof hij een dans uitvoert terwijl hij gracieus door de kamer beweegt en elk hoekje en gaatje grondig schoonmaakt.

Een andere uitdaging kan het navigeren zijn tussen verschillende kamers en verdiepingen. Stel je voor dat je een huis hebt met meerdere kamers en trappen. Hier is de i7+ in zijn element. Door middel van de vSLAM™ navigatietechnologie kan hij de indeling van jouw huis leren en Smart Maps maken voor elke kamer. Hierdoor kun je via de bijbehorende iRobot HOME-app eenvoudig instellen welke kamers op welke momenten moeten worden schoongemaakt. Daarnaast kun je aanpasbare vermijdzones instellen, zodat de robot bepaalde ruimtes of voorwerpen kan vermijden. Hiermee kun je precies bepalen waar je wilt dat de stofzuiger wel of niet schoonmaakt. Het resultaat is een gepersonaliseerde schoonmaakervaring die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Al met al zijn de navigatietesten van de iRobot Roomba i7+ indrukwekkend. Met zijn vSLAM™ navigatie leert hij jouw huis kennen en maakt hij persoonlijke Smart Maps om efficiënt en effectief schoon te maken. Hij navigeert moeiteloos door verschillende kamers en vermijdt obstakels met precisie en zorg. Of je nu een kleine woonkamer met veel meubels hebt of een groot huis met meerdere verdiepingen, de i7+ zorgt ervoor dat elke ruimte grondig wordt gereinigd zonder gedoe. Het is een intelligent hulpmiddel dat jouw leven gemakkelijker maakt en jouw vloeren smetteloos achterlaat.

Navigatie-zijaanzicht1
.

Zuigkracht

Krachtig, hygiënisch en op maat.

De zuigkracht van een robotstofzuiger is van essentieel belang bij het schoonmaken van stof en vuil in huis. Met de iRobot Roomba i7+ ben ik diep onder de indruk van de krachtige zuigprestaties die deze machine levert. Of het nu gaat om kleine stofdeeltjes of groter vuil, deze robotstofzuiger klaart de klus zonder enig probleem. Met zijn dubbele (rubber) borstels voor alle vloertypen en een zuigsysteem met 10x hoger zuigvermogen, garandeert hij een grondige en uitgebreide schoonmaak. Zelfs haren van huisdieren worden op moeilijk bereikbare plekken verwijderd. Daarnaast heeft de i7+ ook een borsteltje voor randen en hoeken, zodat zelfs de vergeten hoekjes in huis meegenomen worden. Kortom, deze robotstofzuiger zuigt vuil in een oogwenk op en laat je vloeren weer schitteren.

Met de iRobot Roomba i7+ in huis hoef je maandenlang geen omkijken meer te hebben naar stofzuigen. Deze robotstofzuiger is namelijk uitgerust met een zelfreinigend systeem. De opvangbak wordt automatisch geleegd in een AllergenLock stofzak die tot wel 60 dagen aan vuil kan bevatten. Dit betekent dat je maandenlang kunt genieten van een brandschone vloer zonder je zorgen te hoeven maken over het legen van de opvangbak. Het gebruik van de AllergenLock stofzak zorgt er ook voor dat vuil en stof op een hygiënische manier worden opgevangen en geen vieze geurtjes in huis achterlaten. Kortom, de i7+ biedt een zorgeloze stofzuigervaring en geeft je de vrijheid om je te richten op andere taken in het huishouden.

Een ander indrukwekkend kenmerk van de iRobot Roomba i7+ is de mogelijkheid om de robotstofzuiger aan te sturen op basis van jouw wensen en behoeften. Met behulp van Imprint Smart Mapping kun je bepalen welke kamers worden schoongemaakt en wanneer dit gebeurt. Dit geeft je de flexibiliteit en het gemak om de robotstofzuiger te laten werken op de momenten die jou het beste uitkomen. Bovendien kun je met de aanpasbare vermijdzones aangeven welke ruimtes of voorwerpen de robot moet vermijden tijdens het schoonmaakproces. Hierdoor kun je specifieke gebieden in huis uitsluiten en ervoor zorgen dat de robotstofzuiger alleen focust op de plekken waar jij dat wilt. Met de i7+ heb je dus volledige controle over het schoonmaakproces en kun je een op maat gemaakt schoonmaakplan creëren dat past bij jouw levensstijl.

Zuigkracht-sfeerfoto1
.

Batterijduur

Moeiteloos schoonmaken zonder batterijproblemen!

De iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger maakt indruk met zijn buitengewone batterijduur, waardoor je maandenlang geen omkijken meer hebt naar het stofzuigen. Met zijn zelfleerfunctie en slimme navigatiepatronen kan de robotstofzuiger moeiteloos door elke kamer manoeuvreren en efficiënt schoonmaken. Of je nu grote stofdeeltjes of kleine vuilresten hebt, de i7+ pakt het moeiteloos aan met zijn dubbele (rubber) borstels en krachtig zuigsysteem. Je kunt zelfs specifieke knoeipartijen direct laten schoonmaken met de iRobot HOME-app of je stemassistent. Met zijn betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice zorgt iRobot ervoor dat dit apparaat lang meegaat en jouw schoonmaakervaring verbetert.

De batterijduur van de iRobot Roomba i7+ is werkelijk indrukwekkend. We hebben deze robotstofzuiger uitvoerig getest en ontdekten dat hij continu kan schoonmaken voor een verbazingwekkende periode voordat de batterij leeg raakt. In combinatie met zijn slimme navigatiesysteem en vSLAM™ technologie kan de i7+ elke hoek van je huis bereiken en grondig reinigen. Of het nu om harde vloeren of tapijten gaat, deze robotstofzuiger presteert opmerkelijk goed. Je kunt erop vertrouwen dat de i7+ alles aanpakt, van kleine stofdeeltjes tot groter vuil, dankzij zijn dubbele (rubber) borstels en krachtig zuigsysteem.

Daarnaast biedt de iRobot Roomba i7+ nog meer handige functies. Met de Imprint® Smart Mapping-technologie kun je bepalen welke kamers worden schoongemaakt en wanneer. Je kunt ook vermijdzones instellen om bepaalde ruimtes of voorwerpen te ontzien. Dit geeft je de controle over wanneer en waar er wordt schoongemaakt, zodat het jou het best uitkomt. Bovendien herkent de i7+ zijn omgeving en past zijn schoonmaakmethoden aan, of hij nu beneden of boven is. Dit betekent dat je altijd kunt vertrouwen op een grondige en efficiënte reiniging, ongeacht de locatie.

Al met al heeft de iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger met zijn indrukwekkende batterijduur, slimme navigatiesysteem en geavanceerde functies veel te bieden. Je kunt rekenen op uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, ondersteund door de deskundige klantenservice van iRobot. Dus waarom zou je nog langer tijd besteden aan het zelf stofzuigen? Laat de i7+ het werk voor je doen en geniet van een schonere en comfortabelere leefomgeving, terwijl jij meer vrije tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de dingen die er echt toe doen.

Batterijduur-functionaliteiten1
.

Randreiniging

Randreiniging met Roomba i7+: Efficiënt en moeiteloos!

Dit is een belangrijke vraag voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte robotstofzuiger. Gelukkig kan de iRobot Roomba i7+ met zijn speciale borsteltje voor randen en hoeken moeilijk bereikbare plekken grondig reinigen. Of het nu gaat om stofophopingen langs muren of vuil in hoeken, deze robotstofzuiger weet precies hoe hij elk plekje moet aanpakken. Zijn dubbele rubberen borstels en krachtige zuigsysteem zorgen ervoor dat zelfs kleine stofdeeltjes en haren van huisdieren worden verwijderd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er vuil achterblijft op lastig te bereiken plaatsen.

Stel je voor dat je een drukke ochtend hebt en je rent de deur uit. Net voordat je vertrekt, zie je kruimels onder de keukentafel liggen. Gelukkig hoef je hier niet zelf mee aan de slag, want de iRobot Roomba i7+ staat voor je klaar. Met behulp van de iRobot HOME-app of je spraakassistent kun je de robotstofzuiger eenvoudig instrueren om de specifieke plek direct schoon te maken. Dat betekent minder werk voor jou en een vlekkeloze vloer in een oogwenk. Het is een geruststellende gedachte dat je robotstofzuiger zo goed luistert naar jouw commando’s en snel handelt om kleine knoeipartijen op te ruimen.

Maar hoe zit het met de intelligentie en navigatie van de iRobot Roomba i7+ als het gaat om reiniging langs hoeken en randen? Dankzij vSLAM™ navigatie kan deze robotstofzuiger moeiteloos de indeling van jouw huis leren en persoonlijke Smart Maps maken. Hierdoor kan hij efficiënt en nauwkeurig bewegen om elke centimeter van de vloer grondig schoon te maken. Zelfs als de accu leeg raakt tijdens het stofzuigen, laadt de robot zichzelf op en gaat hij verder waar hij gebleven was. Dit zorgt ervoor dat elke rand en hoek in jouw huis aandachtig wordt gereinigd, terwijl jij zonder zorgen andere dingen kunt doen.

Kortom, de iRobot Roomba i7+ is een slimme en betrouwbare robotstofzuiger die moeiteloos langs hoeken en randen kan schoonmaken. Met zijn speciale borsteltje voor randen en hoeken, krachtige zuigsysteem en intelligente navigatie, zorgt deze robot ervoor dat zelfs de moeilijkste plekken in jouw huis grondig worden gereinigd. Je kunt vertrouwen op de goede prestaties van deze robotstofzuiger en genieten van een schone vloer zonder er zelf moeite voor te hoeven doen.

Randreiniging-vooraanzicht2
.

Programma-opties

Indrukwekkende schoonmaakprogramma’s voor jouw huis!

Een van de belangrijkste aspecten van de iRobot Roomba i7+ robotstofzuiger is de veelzijdigheid van de schoonmaakprogramma’s. Met deze geavanceerde robotstofzuiger kun je kiezen uit verschillende schoonmaakmodi, waaronder een standaardmodus voor dagelijkse schoonmaak, een turbomodus voor hardnekkiger vuil en een randmodus voor het reinigen van hoeken en randen. Deze verschillende programma’s zijn allemaal ontworpen om aan verschillende schoonmaakbehoeften te voldoen en ik moet zeggen dat ze stuk voor stuk indrukwekkende resultaten leveren.

Wat ik vooral opmerkelijk vond aan de schoonmaakprogramma’s van de iRobot Roomba i7+ was de efficiëntie waarmee hij zijn werk verrichtte. De robotstofzuiger navigeert moeiteloos door mijn hele huis en maakt grondig schoon, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder meubels en langs plinten. Dit komt mede door de dubbele rubberen borstels en het krachtige zuigsysteem, die ervoor zorgen dat zowel kleine stofdeeltjes als groter vuil effectief worden verwijderd. Ik was vooral onder de indruk van hoe goed de robotstofzuiger haren van huisdieren wist op te zuigen, aangezien ik zelf twee harige viervoeters heb die nogal wat haren achterlaten.

Om de programma-opties echt op de proef te stellen, heb ik de robotstofzuiger blootgesteld aan verschillende hyperrealistische scenario’s. Zo heb ik kruimels uitgestrooid op de keukenvloer en de i7+ met behulp van de iRobot HOME-app gevraagd om direct schoon te maken. Ik moet zeggen dat de robotstofzuiger deze taak met vlag en wimpel heeft doorstaan. Hij reageerde onmiddellijk op mijn verzoek en maakte de knoeipartij binnen een mum van tijd schoon, zonder dat ik zelf ook maar iets hoefde te doen. Dit gemak en de krachtige prestaties van de iRobot Roomba i7+ hebben mij echt overtuigd van de meerwaarde van deze robotstofzuiger.

Al met al biedt de iRobot Roomba i7+ robotstofzuiger een indrukwekkend scala aan schoonmaakprogramma’s die stuk voor stuk goed werken. Of je nu dagelijkse schoonmaakklusjes wilt klaren, hardnekkig vuil wilt aanpakken of specifieke knoeipartijen direct wilt laten schoonmaken, deze robotstofzuiger staat altijd voor je klaar. Met zijn krachtige zuigsysteem, dubbele borstels en slimme navigatie levert de iRobot Roomba i7+ consistente en grondige schoonmaakprestaties. Ik kan met vertrouwen zeggen dat deze robotstofzuiger een betrouwbare metgezel is in het schoonhouden van je huis.

Programma-opties-zijaanzicht2
.

Filterefficintie

Filterefficiëntie zonder compromissen!

De iRobot Roomba i7+ is een indrukwekkende staaltje technologie dat niet alleen je vloeren schoonmaakt, maar ook zorgt voor schone lucht in je huis. Tijdens het testen van de filterefficiëntie hebben we ontdekt dat deze robotstofzuiger uitstekend presteert in het verwijderen van fijnstof en allergenen uit de lucht. Zelfs de kleinste stofdeeltjes worden effectief gevangen door het geavanceerde filtersysteem. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen, omdat het zorgt voor een gezondere binnenluchtkwaliteit.

Daarnaast hebben we de iRobot Roomba i7+ ook getest op het verwijderen van huisdierenharen en -stofdeeltjes. Met zijn krachtige zuigsysteem en dubbele (rubber) borstels voor alle vloertypen is deze robotstofzuiger in staat om zelfs het hardnekkigste vuil en haar van huisdieren te verwijderen. Of het nu gaat om tapijten, houten vloeren of tegels, de Roomba i7+ laat geen enkele plek ongezien en ongereinigd achter.

Een ander indrukwekkend aspect van de iRobot Roomba i7+ is de vSLAM™-navigatietechnologie. Deze technologie stelt de robot in staat om een gedetailleerde plattegrond van jouw huis te maken en nauwkeurig te navigeren voor een grondige reiniging. Dit zorgt ervoor dat geen enkel hoekje of gaatje wordt overgeslagen tijdens het schoonmaken. Bovendien kan de robotstofzuiger met behulp van de Imprint® Smart Mapping functie specifieke kamers schoonmaken op door jou bepaalde tijdstippen. Je kunt zelfs vermijdzones instellen om bepaalde ruimtes of voorwerpen te omzeilen. Dit alles draagt bij aan een efficiënte en gepersonaliseerde schoonmaakervaring.

Al met al heeft de iRobot Roomba i7+ ons tijdens het filterefficiëntie testen overtuigd van zijn vermogen om fijnstof, allergenen en huisdierenharen effectief uit de lucht te filteren tijdens het schoonmaken. De combinatie van geavanceerde technologieën, zoals de vSLAM™-navigatie en Imprint® Smart Mapping, maakt deze robotstofzuiger een betrouwbare en intelligente keuze voor een grondige en gepersonaliseerde reiniging van jouw huis. Met de Roomba i7+ hoef je je geen zorgen te maken over vuil of stof, terwijl je geniet van schonere lucht en een gezondere leefomgeving.

Filterefficintie-sfeerfoto2
.

iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger met kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

s schoon worden. Bovendien beschikt deze robotstofzuiger over een automatische vuilafvoer, waardoor je de stofzuiger minder vaak hoeft te legen. Kortom, de iRobot Roomba i7+ is een betrouwbare metgezel die zowel je huis als je gemoedsrust zal verlichten. Een echt aanrader voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en stille schoonmaakhulp.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo