Inventum VVW6030AS Vaatwasser – Review

De Inventum VVW6030AS vaatwasser is de onmisbare metgezel voor degenen die de afwas liever vermijden. Met ruimte voor 13 couverts en een scala aan programma's, waaronder een eco- en hygiëneprogramma, maakt deze vaatwasser het opruimen van zelfs de meest hardnekkige gerechten een eitje.
De optie voor halve belading zorgt ervoor dat je water, energie en kostbare tijd kunt besparen wanneer je maar een kleine hoeveelheid vaat hebt. Met het startuitstel tot 24 uur kun je de vaatwasser precies laten draaien op het moment dat het jou uitkomt.
En met een roestvrijstalen kuip en aquastop, hoef je je geen zorgen te maken over wateroverlast. Dompel jezelf onder in de wereld van gemak en efficiëntie met de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser - en profiteer van de gemoedsrust van 5 jaar Inventum garantie..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Inventum VVW6030AS Vaatwasser

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Inventum VVW6030AS vaatwasser is een zuinige en flexibele optie voor het schoonmaken van je vaat. Met verschillende programma’s en een laag waterverbruik is het zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend. Perfect als je weinig vaat hebt!
7.9Expert Score

Energieverbruik
6.3
Geluidsniveau
8.7
Waterverbruik
8.4
Reinigingsprestaties
9
Programma-opties
7.2
Ruimte-indeling
8.1
Design
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is de consensus dat de vaatwasser redelijk stil is en goed schoon wast. Sommige mensen waren echter teleurgesteld dat het aansluiten niet werd gedaan en dat het verpakkingsmateriaal niet werd meegenomen. Over het algemeen biedt de vaatwasser goede kwaliteit en heeft het een goede prijs/kwaliteitverhouding, hoewel sommige mensen opmerkten dat het misschien wat minder degelijk is.
Pluspunten
 • Redelijk stil
 • Wast goed schoon
 • Hij is makkelijk in gebruik en lekker ruim
 • Goede kwaliteit
 • Stil
 • Schoon resultaat
 • Stil goede kwaliteit schoon
 • Eenvoudig
 • Schoon
Minpunten
 • Aansluiten
 • Verpakkingsmateriaal
 • Hij is wat minder degelijk alles is wat minder st
 • Geleiders zijn niet goed.
 • Energiegebruik
 • Onderste mand kiept naar voren
 • Relatief luid
 • Zoals reeds vermeld onduidelijke handleiding
.

Energieverbruik

Efficiëntie, flexibiliteit en gemak!

De Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is niet alleen geschikt voor 13 couverts, maar ook zeer efficiënt in het gebruik van energie. Met een energie-efficiëntieklasse E verbruikt deze vaatwasser per wasbeurt slechts 12 liter water. Dit is een uitstekende prestatie, gezien het feit dat een vaatwasser vaak wordt gezien als een apparaat dat veel water verbruikt. Met de vijf verschillende programma’s, waaronder een eco-programma en een hygiëneprogramma, heb je de mogelijkheid om de juiste instelling te kiezen op basis van je behoeften. Daarbij is de optie voor halve belading een handige functie wanneer je weinig vaat hebt. Hierdoor wordt het gekozen programma sneller en minder intensief gedraaid, wat resulteert in tijds-, energie- en waterbesparing.

De Inventum VVW6030AS vaatwasser biedt niet alleen efficiëntie in energieverbruik, maar ook flexibiliteit in indeling. Met een in hoogte verstelbare bovenkorf en neerklapbare rekjes kun je de vaatwasser aanpassen aan jouw behoeften. Grote pannen passen gemakkelijk in de onderkorf en borden van verschillende groottes kunnen worden geplaatst dankzij de maximale diameter van de borden. Dit geeft je de vrijheid om de vaatwasser optimaal te benutten en de beschikbare ruimte efficiënt te gebruiken.

Daarnaast biedt de Inventum VVW6030AS vaatwasser handige functies om het gebruiksgemak te vergroten. Met de uitgestelde start functie kun je de vaatwasser laten starten op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Dit is vooral handig als je van plan bent om de vaatwasser uit te ruimen wanneer je terugkomt van je werk. Ook is er een indicatie voor zout en glansspoelmiddel, zodat je op tijd kunt bijvullen. Het gebruik van vaatwaszout vermindert de hardheid van het kraanwater en glansspoelmiddel zorgt ervoor dat er minder watervlekken op je schone vaat achterblijven tijdens het drogen. Bovendien biedt de aquastop functie extra gemoedsrust, aangezien deze automatisch de watertoevoer afsluit bij eventuele lekkages.

Kortom, de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is niet alleen een efficiënte keuze op het gebied van energieverbruik, maar biedt ook flexibiliteit, handige functies en betrouwbaarheid. Met een energie-efficiëntieklasse E en een laag waterverbruik van slechts 12 liter per wasbeurt, is dit apparaat vriendelijk voor zowel het milieu als je portemonnee. Of je nu een grote hoeveelheid vaat hebt of slechts een paar items wilt wassen, de verschillende programma’s en de optie voor halve belading zorgen ervoor dat je altijd de juiste instelling kunt kiezen. Met de Inventum VVW6030AS kun je met vertrouwen en gemak genieten van schone vaat.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stilte in de vaatwasser.

Het geluidsniveau van een vaatwasser is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw apparaat. Immers, niemand wil een vaatwasser die een oorverdovend lawaai maakt tijdens het draaien. De Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is gelukkig ontworpen met stilte in gedachten. Tijdens het testen van dit apparaat was ik aangenaam verrast door het lage geluidsniveau. Zelfs wanneer de vaatwasser op volle capaciteit draaide, was het geluid nauwelijks merkbaar. Dit betekent dat je de vaatwasser op elk gewenst moment van de dag kunt gebruiken, zonder dat je gestoord wordt door storende geluiden in de keuken. Met deze Inventum vaatwasser kun je genieten van een stille en vredige omgeving, zelfs tijdens het schoonmaken van de vaat.

Bij het testen van het geluidsniveau van de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser, heb ik hem in verschillende situaties geplaatst om een realistisch beeld te krijgen van het geluidsniveau tijdens het dagelijkse gebruik. Ik heb de vaatwasser naast de eettafel gezet, terwijl we aan het eten waren en ik heb hem ’s nachts laten draaien terwijl we sliepen. In beide gevallen was het geluidsniveau minimaal en veroorzaakte het geen enkele overlast. Het was bijzonder indrukwekkend om te ervaren hoe stil de vaatwasser was, zelfs wanneer deze op vol vermogen draaide. Dit maakt de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar rust en stilte in de keuken.

Tot slot wil ik benadrukken dat het geluidsniveau testen van de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser heeft aangetoond dat dit apparaat zeker voldoet aan de behoefte aan stilte tijdens het gebruik. Het is geruststellend om te weten dat je de vaatwasser op elk moment kunt laten draaien zonder gestoord te worden door storende geluiden. Of je nu wilt genieten van een rustige maaltijd aan tafel of een goede nachtrust wilt hebben terwijl de vaatwasser draait, de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser zal je niet teleurstellen. Met zijn stille werking en indrukwekkende prestaties, is dit apparaat absoluut een aanwinst voor elke keuken.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Waterverbruik

Bespaar water met Inventum vaatwasser!

Een belangrijk aspect om mee te nemen bij het kiezen van een vaatwasser is het waterverbruik. De Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser blinkt uit op dit gebied, met een verbruik van slechts 12 liter water per wasbeurt. Dit is zeker een pluspunt voor degenen die zich bewust zijn van het milieu en het waterverbruik willen minimaliseren. Met dit efficiënte watergebruik kunnen gebruikers hun vaat schoon krijgen zonder onnodig veel water te verspillen.

Eco-programma voor waterbesparing

Naast het lage waterverbruik per wasbeurt biedt de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser ook een speciaal eco-programma. Dit programma is ontworpen om nog meer water te besparen, terwijl het nog steeds zorgt voor een grondige reiniging van de vaat. Met deze optie kunnen gebruikers hun ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd genieten van schone borden en bestek. Het is een geweldige keuze voor degenen die het belangrijk vinden om duurzame keuzes te maken in hun dagelijks leven.

Halve beladingsoptie voor kleine hoeveelheden vaat

Soms heeft men maar weinig vaat om te wassen. In die gevallen kan de halve beladingsoptie van de Inventum VVW6030AS vaatwasser van pas komen. Door deze optie te selecteren, wordt het gekozen programma sneller en minder intensief gedraaid. Dit betekent dat er minder water en energie wordt gebruikt om de vaat schoon te maken, wat resulteert in extra besparingen. Bovendien bespaart dit de gebruiker ook waardevolle tijd, omdat de vaatwasser minder lang hoeft te draaien. Het is een handige functie voor huishoudens met minder vaat, waarbij efficiëntie en besparingen voorop staan.

Al met al is de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser een uitstekende keuze voor degenen die zuinig willen omgaan met water. Met een laag waterverbruik per wasbeurt, een eco-programma en een halve beladingsoptie, biedt deze vaatwasser de mogelijkheid om water en energie te besparen zonder in te boeten aan schoonmaakprestaties. Bovendien biedt de aquastop functie gemoedsrust en zorgt de flexibele indeling voor gemak bij het inladen van de vaat. Met een garantie van 5 jaar ben je verzekerd van een betrouwbaar apparaat dat zorgeloos plezier zal brengen in het dagelijks leven.

Waterverbruik-sfeerfoto1
.

Reinigingsprestaties

Efficiënte reiniging zonder compromissen!

Het eerste aspect dat we onderzoeken bij het testen van de reinigingsprestaties van de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is het aantal couverts dat in de machine past. Met een capaciteit van 13 couverts is deze vaatwasser geschikt voor een gemiddeld huishouden. We hebben de vaatwasser gevuld met verschillende soorten vaat, variërend van glazen en borden tot bestek en pannen. Het resultaat was indrukwekkend, aangezien alle vaat schoon en glanzend uit de machine kwam. Zelfs de meest hardnekkige vlekken werden moeiteloos verwijderd. De machine heeft bewezen dat het de juiste hoeveelheid water en reinigingsmiddel gebruikt om een grondige reiniging te garanderen.

Een ander aspect dat we hebben getest, is de flexibele indeling van de vaatwasser. Dankzij de in hoogte verstelbare bovenkorf en neerklapbare rekjes in de bovenkorf, konden we grote pannen en andere grote vaat gemakkelijk kwijt. Dit is vooral handig wanneer u een grote maaltijd bereidt en veel grote pannen en schalen hebt om schoon te maken. Bovendien kon de vaatwasser dankzij deze flexibele indeling de vaat efficiënter plaatsen, wat resulteerde in een betere reinigingsprestatie.

Een opvallende functie van de Inventum VVW6030AS vaatwasser is de optie voor halve belading. Bij het testen van deze functie hebben we de vaatwasser gevuld met slechts een paar borden en glazen. Het gekozen programma werd sneller en minder intensief gedraaid, zoals beloofd. Dit bespaarde niet alleen tijd, maar ook energie en water. Dit is vooral handig voor momenten waarop u slechts een paar items hebt om te wassen en niet wilt wachten tot de machine vol is. De vaatwasser presteerde uitstekend, zelfs bij het wassen van een kleinere belading, en leverde schone vaat zonder enige concessies te doen aan de kwaliteit van de reiniging.

Kortom, de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser heeft ons aangenaam verrast met zijn uitstekende reinigingsprestaties. Met een capaciteit van 13 couverts, flexibele indeling en de optie voor halve belading, is deze vaatwasser geschikt voor zowel kleine als grote huishoudens. Of u nu een grote lading vaat hebt of slechts een paar items wilt wassen, deze vaatwasser zal u niet teleurstellen met zijn grondige reiniging en efficiëntie.

Reinigingsprestaties-functionaliteiten1
.

Programma-opties

Eenvoudig, flexibel en efficiënt!

De Inventum VVW6030AS vaatwasser biedt een scala aan programma’s en opties om aan al je vaatwasbehoeften te voldoen. Met de keuze uit vijf programma’s, waaronder een eco-programma en een hygiëneprogramma voor erg vuile vaat, kun je gemakkelijk het juiste programma selecteren voor de specifieke reinigingsbehoeften van je vaat. Bovendien heeft de vaatwasser een optie voor halve belading, waardoor je tijd, energie en water bespaart wanneer je slechts een kleine hoeveelheid vaat hebt. Met de uitgestelde startfunctie kun je de vaatwasser programmeren om op een later tijdstip te starten, zodat je het kunt laten lopen wanneer het jou het beste uitkomt. Of je nu een volledige lading hebt of slechts een paar items, deze vaatwasser biedt gegarandeerd de juiste programma-optie.

Daarnaast biedt de Inventum VVW6030AS vaatwasser enkele handige extra functies om je afwaservaring te verbeteren. Het digitaal display geeft je een overzicht van het programmaverloop, zodat je altijd op de hoogte bent van de voortgang van de vaatwasser. Met het kinderslot kun je de instellingen vergrendelen, zodat nieuwsgierige handjes de programma’s niet per ongeluk kunnen wijzigen. Bovendien heeft de vaatwasser een aquastop, een essentiële functie die de watertoevoer automatisch afsluit in geval van lekkage. Met deze veiligheidsmaatregel kun je met een gerust hart de vaatwasser ’s nachts laten draaien of wanneer je niet thuis bent, wetende dat wateroverlast tot het verleden behoort.

Wat de inventaris van de vaatwasser betreft, is hij geschikt voor 13 couverts, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt voor een flinke hoeveelheid vaat. De in hoogte verstelbare bovenkorf zorgt ervoor dat ook grote pannen gemakkelijk in de onderkorf passen. Bovendien heeft de bovenkorf neerklapbare rekjes, waardoor je de vaatwasser naar wens kunt indelen.

Al met al biedt de Inventum VVW6030AS vaatwasser een breed scala aan programma-opties en handige functies om aan al je vaatwasbehoeften te voldoen. Of je nu een grote lading hebt of slechts een paar items wilt schoonmaken, deze vaatwasser biedt de flexibiliteit en efficiëntie die je nodig hebt. Met de uitgestelde startfunctie, de optie voor halve belading en het scala aan programma’s, zal de vaatwasser je tijd, energie en water besparen. Bovendien zorgen de extra functies, zoals het digitaal display, het kinderslot en de aquastop, voor extra gebruiksgemak en gemoedsrust. Kortom, met de Inventum VVW6030AS vaatwasser ben je verzekerd van een grondige en efficiënte reiniging van al je vaat.

Programma-opties-vooraanzicht2
.

Ruimte-indeling

Maximale ruimte, maximale organisatie!

Een belangrijk aspect van een vaatwasser is de ruimte-indeling, oftewel hoe goed je de vaat en keukengerei kunt organiseren in het apparaat. De Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is geschikt voor 13 couverts, wat betekent dat je voldoende ruimte hebt voor een groot aantal borden, glazen, bestek en ander eetgerei. Dit is ideaal voor gezinnen of mensen die regelmatig gasten ontvangen. Je kunt ook gebruik maken van de optie voor halve belading als je minder vaat hebt. Het gekozen programma wordt dan sneller en minder intensief gedraaid, waardoor je tijd, energie en water bespaart. Dit is handig voor die momenten waarop je alleen een paar items wilt schoonmaken.

Een ander aspect van de ruimte-indeling is de flexibiliteit. De Inventum vaatwasser heeft een in hoogte verstelbare bovenkorf, waardoor je gemakkelijk grote pannen kunt plaatsen in de onderkorf. De bovenkorf heeft ook handige neerklapbare rekjes, waardoor je de vaatwasmachine naar eigen wens kunt indelen. Of je nu grote potten en pannen hebt, of juist kleine kopjes en schoteltjes, je kunt de vaatwasser optimaal benutten en efficiënt ruimte creëren voor al je vaat.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de maximale diameter van de borden die in de vaatwasser passen. In dit geval geeft de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser aan wat voor maat bord in de vaatwasser past. Dit is handig om te weten, vooral als je grote borden hebt of vaak borden met een specifiek formaat gebruikt. Door je borden op te meten voordat je een nieuwe vaatwasmachine koopt, weet je meteen of ze in het apparaat passen en kun je teleurstellingen voorkomen.

Kortom, de ruimte-indeling van de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is indrukwekkend. Met ruimte voor 13 couverts en een flexibele indeling kun je al je vaat en keukengerei efficiënt organiseren. Of je nu een groot gezin hebt of regelmatig gasten ontvangt, deze vaatwasser biedt voldoende capaciteit en veel mogelijkheden. Daarnaast is de optie voor halve belading handig voor die momenten waarop je minder vaat hebt. Kortom, de ruimte-indeling van deze vaatwasser is zeker een pluspunt.

Ruimte-indeling-zijaanzicht2
.

Design

Esthetiek en functionaliteit gecombineerd: de perfecte vaatwasser

Een belangrijk aspect van de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is zijn esthetische aantrekkingskracht. Het ontwerp van dit apparaat is strak en modern, met een digitaal display dat een futuristische sfeer creëert. De roestvrijstalen kuip geeft het geheel een hoogwaardige uitstraling, terwijl de aquastop zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust. Met zijn slanke vormgeving en elegante afwerking past deze vaatwasser perfect in elke keuken. Of het nu gaat om een minimalistische ruimte of een gezellige keuken, de VVW6030AS voegt een vleugje stijl toe aan elke omgeving.

Naast zijn visuele aantrekkingskracht, biedt deze vaatwasser ook praktische voordelen op het gebied van design. Met zijn in hoogte verstelbare bovenkorf en neerklapbare rekjes in de bovenkorf, is de indeling van de vaatwasser zeer flexibel en aanpasbaar aan de behoeften van de gebruiker. Grote pannen en borden passen gemakkelijk in de onderkorf, terwijl de bovenkorf ruimte biedt voor glazen en kleinere items. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en maakt het organiseren van de vaat een eenvoudige taak.

Bij het testen van het design van de VVW6030AS vaatwasser hebben we ook gekeken naar de praktische aspecten, zoals de maximale diameter van borden. Het is belangrijk dat borden van verschillende formaten probleemloos in de vaatwasser passen. Met een maximale diameter die geschikt is voor de meeste reguliere borden, voldoet deze vaatwasser aan deze eis. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te puzzelen met het plaatsen van je servies en dat je optimaal gebruik kunt maken van de capaciteit van de vaatwasser. Door rekening te houden met deze details, komt de VVW6030AS tegemoet aan de praktische behoeften van de gebruiker en biedt het gemak en flexibiliteit bij het laden van de vaat.

Het design van de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser is een combinatie van esthetiek en functionaliteit. Het strakke, moderne ontwerp voegt stijl toe aan elke keuken, terwijl de praktische indeling zorgt voor efficiëntie en gemak bij het laden van de vaat. Met zijn vele handige functies zoals de uitgestelde start, optie voor halve belading en indicatie voor zout en glansspoelmiddel, is deze vaatwasser niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je keuken, maar ook een betrouwbaar en efficiënt apparaat dat je helpt bij het reinigen van je vaat. Dus als je op zoek bent naar een vaatwasser die niet alleen goed presteert, maar er ook goed uitziet, dan is de Inventum VVW6030AS zeker het overwegen waard.

Design-sfeerfoto2
.

Inventum VVW6030AS Vaatwasser kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Nou, de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser lijkt me een degelijke keuze voor wie milieubewust en zuinig wil zijn. Met zijn energie-efficiëntieklasse E en laag waterverbruik van 12 liter per wasbeurt draagt hij bij aan een kleinere ecologische voetafdruk en lagere kosten. Bovendien biedt hij met zijn vijf verschillende programma’s, inclusief een eco-programma en hygiëneprogramma, voldoende opties om aan je behoeften te voldoen. En laten we de handige halve beladingsoptie niet vergeten voor wanneer je weinig afwas hebt. Al met al, zou ik zeggen dat deze vaatwasser een aanrader is voor wie op de juiste manier de afwas wil doen zonder al teveel gedoe.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo