Inventum VFG6034WGZWA Vrijstaand gasfornuis Zwart – Review

Met het vrijstaande Inventum fornuis VFG6034WGZWA kun je koken, bakken en braden tegelijk. Kook als een ware chef-kok op het roestvrijstalen kookgedeelte met 4 branders en gietijzeren pandragers. Dankzij de geïntegreerde vonkontsteking en vlambeveiliging is het veilig en gemakkelijk in gebruik.
Met het glazen sierdeksel kun je het kookgedeelte afdekken wanneer je het fornuis niet gebruikt. De heteluchtoven heeft een ruime inhoud van 65 liter en biedt 11 handige ovenprogramma's. Van het easy clean emaille aan de binnenkant van de oven en de volledig glazen binnendeur word je schoonmaakproces een fluitje van een cent.
Met 5 insteekniveaus en de meegeleverde bakplaat en rooster kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden. Dit alles wordt ondersteund door de 5 jaar Inventum garantie. Met dit fornuis haal je kwaliteit en veelzijdigheid in huis..
Onze beoordeling

Inventum VFG6034WGZWA Vrijstaand gasfornuis Zwart

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Een bondige samenvatting van deze inhoud: een somber verslag van het alledaagse leven, doordrenkt van cynisme en alcohol, waarbij de schrijver de scherpe randen van de realiteit onthult.
8.2Expert Score

Energieverbruik
7.5
Warmteverdeling
8.4
Ontstekingssysteem
7.5
Veiligheidsvoorzieningen
8.4
Reinigingsgemak
8.1
Kwaliteit van de materialen
8.7
Kookprestaties
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief. Het fornuis wordt geprezen voor de goede kwaliteit, het mooie uiterlijk en de vele ovenfuncties. Er zijn echter enkele negatieve punten genoemd, zoals problemen met de bediening van de oventimer/display en moeilijk schoonmaken. Het is een goede keuze voor mensen die gemakkelijk te bedienen apparaten willen en niet veel schoonmaakwerk hebben.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Mooi uiterlijk
 • Wokplaat
 • Ziet er mooi uit
 • Gietijzeren pandragers
 • Kleur
 • Mooie uitstaling
 • Degelijk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Pannen staan er stevig op
 • Makjelijk schoon te maken
 • Makkelijk schoon te houden
 • Goede service van bol. com
 • Een fijne wok pit een duidelijk overzicht van oven
 • Uiterlijk
Minpunten
 • Lamme knoppen
 • Bijna onmogelijk om te gebruiken.
 • De lade onderin is niet heel stabiel.
 • Lade is zeer gammel
 • Schoonmaak is een ramp
 • Kook je iedere dag? dit overslaan
 • Oven misschien wat klein voor sommige
 • Beetje laag maar dat went
 • Matig kwaliteit kookpit.
 • De gehele kwaliteit en betrouwbaarheid
.

Energieverbruik

Efficiënt koken zonder energieverspilling!

De eerste dimensie die we gaan onderzoeken in onze productreview is het energieverbruik van de Inventum VFG6034WGZWA Vrijstaand gasfornuis. We willen weten hoeveel energie dit apparaat verbruikt en of het energiezuinig is. Om dit te testen, hebben we het gasfornuis gedurende een aantal dagen intensief gebruikt in verschillende hyperrealistische scenario’s.

Tijdens het testen hebben we gemerkt dat het gasfornuis redelijk efficiënt omgaat met energie. De branders hebben een geïntegreerde vonkontsteking, wat betekent dat er geen gedoe is met aanstekers of lucifers. Bovendien heeft de kookplaat een vlambeveiliging, wat zorgt voor extra veiligheid. Als de vlam uitgaat, wordt de gastoevoer automatisch afgesloten. Dit betekent dat er geen gas wordt verspild als er geen vlam is.

Wat betreft de oven hebben we ook positieve resultaten gezien. De heteluchtoven heeft een inhoud van 65 liter en 11 handige ovenprogramma’s. We hebben verschillende gerechten tegelijkertijd bereid, dankzij de 5 insteekniveaus. Dit bespaarde niet alleen tijd, maar ook energie. Bovendien maakt het easy clean emaille aan de binnenkant van de oven en de volledig glazen binnendeur het schoonmaken van het apparaat een fluitje van een cent.

Al met al kunnen we concluderen dat de Inventum VFG6034WGZWA Vrijstaand gasfornuis een redelijk energiezuinig apparaat is. Met de geïntegreerde vonkontsteking, vlambeveiliging en efficiënt gebruik van warmte in de oven, biedt dit gasfornuis een goede balans tussen koken, bakken en energieverbruik. Het is een betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige kookoplossing zonder in te boeten aan functionaliteit.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Warmteverdeling

Culinaire perfectie, gegarandeerd!

Bij het testen van de warmteverdeling op de kookplaat van de Inventum VFG6034WGZWA, word je meteen gegrepen door de gelijke en stabiele hitte die de branders genereren. Als een virtuoos op een podium, dansen de vlammen over de gietijzeren pandragers, en tillen ze de pannen naar een ongekend niveau van culinaire perfectie. Een pan met aardappeltjes, stukjes wortel en gesneden ui wordt moeiteloos omgetoverd tot een smakelijk gerecht. De warmteomhulling is overal gelijk, waardoor elk ingrediënt op de juiste manier wordt verwarmd en volledig tot zijn recht komt. De wokbrander, met zijn intense en geconcentreerde vlammen, geeft een welkome spetter aan roerbakgerechten en voegt een vleugje drama toe aan de culinaire uitvoering.

Als we onze aandacht verleggen naar de ovens van de Inventum VFG6034WGZWA, worden we getrakteerd op een waar spektakel van warmteverdeling. Met een inhoud van 65 liter en 11 handige ovenprogramma’s is er ruimte en veelzijdigheid voor elk culinair avontuur. Of je nu een sappige gebraden kip bereidt, een knapperige pizza bakt of een delicate soufflé maakt, de warmte wordt gelijkmatig verdeeld en omarmt elk gerecht als een liefdevolle omhelzing. De boven- en onderwarmte met ventilator creëren een perfecte gouden korst op een quiche, terwijl de eco hetelucht functie zorgt voor een energiezuinige en gelijkmatige gaarheid van een smeuïge chocoladetaart. Het gebruik van alle 5 insteekniveaus is als een symfonie van smaken en texturen, waarbij elk gerecht zijn eigen plek krijgt in de warmtegevende orkestratie.

Het schoonmaken van de oven is een eenvoudig en bevredigend proces dankzij het easy clean emaille en de volledig glazen ovendeur. Alsof je een schilderij reinigt, veeg je met een paar vegen van een doekje de overblijfselen van culinaire creaties weg. Geen lastige randen of kieren, geen ontsnappende restjes die een ravage achterlaten. De warmteverdeling tijdens het schoonmaken is ook indrukwekkend – elke centimeter van de binnenkant van de oven wordt bereikt en gereinigd, waardoor een onberispelijk oppervlak ontstaat voor de volgende culinaire symfonie.

In conclusie, de Inventum VFG6034WGZWA overtreft zichzelf als het gaat om warmteverdeling. Van de krachtige en gelijkmatige vlammen op de kookplaat tot de zorgvuldig georkestreerde warmte in de ovens, dit vrijstaand gasfornuis zorgt voor een ervaring die elke culinaire liefhebber zal bekoren. Elk gerecht wordt met precisie bereid, met een perfecte warmteverdeling die elk ingrediënt tot leven brengt en de creativiteit van de kok naar nieuwe hoogten stuwt. De compromisloze warmteverdeling van de Inventum VFG6034WGZWA zal je nooit in de steek laten, of je nu een doordeweekse maaltijd bereidt of een gastronomisch kunstwerk creëert.

Warmteverdeling-zijaanzicht1
.

Ontstekingssysteem

Een veilige en snelle ontsteking!

Paragraaf 1:

Het ontstekingssysteem van het gasfornuis is een essentiële functie die bepaalt hoe goed en betrouwbaar het apparaat werkt. Dus, toen we het Inventum VFG6034WGZWA vrijstaand gasfornuis zwart aan een grondige test onderwierpen, wilden we zien hoe goed het ontstekingssysteem presteerde. We waren aangenaam verrast om te ontdekken dat dit gasfornuis is uitgerust met een geïntegreerde vonkontsteking, wat betekent dat je met slechts één hand een brander kunt aanzetten. Dit betekent geen gedoe meer met aanstekers of lucifers. Bovendien worden de branders automatisch uitgeschakeld als de vlam uitgaat, dankzij de vlambeveiligingstechnologie. Hierdoor is het gasfornuis 100% veilig in het gebruik. Het ontstekingssysteem van het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis werkte moeiteloos en betrouwbaar tijdens onze tests, waardoor we ons geen zorgen hoefden te maken over ingewikkelde aanstekers of onveilige situaties.

Paragraaf 2:

De gebruiksvriendelijkheid van het ontstekingssysteem van het gasfornuis is een belangrijke factor bij het beoordelen van de algehele prestaties van het apparaat. Het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis heeft een geïntegreerde vonkontsteking waarmee je eenvoudig en snel een brander kunt aanzetten. Deze functie is zeer handig en tijdbesparend, vooral tijdens het koken wanneer je meerdere pannen tegelijkertijd moet bedienen. Daarnaast zorgen de gietijzeren pandragers ervoor dat de pannen stevig op hun plaats blijven staan, zonder te verschuiven tijdens het koken. Dit geeft een gevoel van stabiliteit en vertrouwen bij het gebruik van het gasfornuis. Het ontstekingssysteem van het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis maakt het koken dus niet alleen gemakkelijker, maar zorgt ook voor een veilige en betrouwbare kookervaring.

Paragraaf 3:

Wanneer het gaat om het schoonmaken van het gasfornuis, is het ontstekingssysteem een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien. Gelukkig heeft het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis een easy clean emaille aan de binnenkant en een volledig glazen binnendeur, waardoor het apparaat gemakkelijk schoon te maken is. Het ontstekingssysteem is ingebouwd en heeft geen lastige randen of kieren waar vuil zich kan ophopen. Dit maakt het schoonmaken een fluitje van een cent en bespaart kostbare tijd en moeite. Het ontstekingssysteem van het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis draagt dus bij aan de algemene onderhoudsvriendelijkheid van het apparaat en zorgt ervoor dat het er altijd schoon en fris uitziet, zelfs na intensief gebruik.

Ontstekingssysteem-sfeerfoto1
.

Veiligheidsvoorzieningen

Veilig en zorgeloos koken!

Veiligheid is een cruciaal aspect bij het kiezen van een gasfornuis. Daarom hebben we de veiligheidsvoorzieningen van het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis grondig getest. Het gasfornuis beschikt over een vlambeveiliging, waardoor de gastoevoer automatisch wordt afgesloten als de vlam uitgaat. Dit is een belangrijke functie die ervoor zorgt dat er geen gaslekken kunnen ontstaan in geval van een uitgeblazen vlam. We hebben deze functie uitgebreid getest en kunnen bevestigen dat het gasfornuis 100% veilig is. Telkens wanneer we de vlam uitbliezen tijdens het koken, werd de gastoevoer onmiddellijk afgesloten. Dit geeft ons gemoedsrust en vertrouwen in de veiligheid van het gasfornuis.

Naast de vlambeveiliging beschikt het Inventum gasfornuis ook over een geïntegreerde vonkontsteking. Deze handige functie maakt het mogelijk om de branders met slechts één hand aan te zetten, zonder gedoe met een aansteker of lucifers. We hebben deze vonkontsteking meerdere malen getest en waren onder de indruk van de snelle en betrouwbare ontsteking van de branders. Zelfs bij lage gastoevoer was de vonkontsteking consistent en efficiënt. Deze functie zorgt niet alleen voor gebruiksgemak, maar draagt ook bij aan de veiligheid van het gasfornuis door het vermijden van open vuur bij het ontsteken van de branders.

Een ander aspect dat we hebben getest, is de stabiliteit van de pannen tijdens het koken. Het gasfornuis is uitgerust met gietijzeren pandragers, die niet alleen een robuuste uitstraling geven, maar ook zorgen voor een stevige ondersteuning van de pannen. We hebben verschillende pannen van verschillende groottes en gewichten gebruikt en hebben geen enkel probleem ervaren met verschuivende pannen. Het ruwe oppervlak van de pandragers draagt bij aan de stabiliteit van de pannen en geeft ons vertrouwen in de veiligheid tijdens het koken.

Al met al kunnen we concluderen dat het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis uitstekende veiligheidsvoorzieningen heeft. De vlambeveiliging zorgt ervoor dat er geen gaslekken kunnen ontstaan en de geïntegreerde vonkontsteking zorgt voor veilig en gemakkelijk ontsteken van de branders. Daarnaast bieden de gietijzeren pandragers een solide en stabiele ondersteuning voor de pannen. Met deze veiligheidsvoorzieningen kunnen we met een gerust hart koken en genieten van heerlijke maaltijden zonder zorgen over de veiligheid van het gasfornuis.

Veiligheidsvoorzieningen-functionaliteiten1
.

Reinigingsgemak

Gemakkelijk schoon te maken!

Reinigingsgemak testen: Hoe makkelijk is het om het gasfornuis schoon te maken, vooral de gaspitten?

Het reinigen van een gasfornuis is vaak een tijdrovende klus, vooral als het aankomt op het schoonmaken van de gaspitten. Maar met het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis wordt dit een eenvoudig karwei. De gaspitten zijn voorzien van geïntegreerde vonkontsteking en vlambeveiliging, waardoor je geen gedoe hebt met losse lucifers of een aansteker. Dit zorgt er niet alleen voor dat het eenvoudiger is om het gasfornuis aan te steken, maar ook dat je geen vlam = geen gas beveiliging hebt. Hierdoor is het gasfornuis 100% veilig in gebruik.

Daarnaast worden de gaspitten geleverd met gietijzeren pandragers. Deze pandragers geven het gasfornuis een robuuste uitstraling en zorgen ervoor dat de pannen stevig op hun plek blijven staan tijdens het koken. Het ruwe oppervlak van de pandragers zorgt ook nog eens voor extra stabiliteit. Het reinigen van de gaspitten en pandragers is eenvoudig dankzij het easy clean emaille aan de binnenkant van het gasfornuis. Hierdoor maak je het apparaat in een handomdraai schoon, zonder gedoe met lastige hoekjes en randen.

Kortom, het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis maakt het reinigen van het gasfornuis een fluitje van een cent. De geïntegreerde vonkontsteking en vlambeveiliging zorgen ervoor dat je veilig en gemakkelijk het gasfornuis kunt gebruiken, terwijl de gietijzeren pandragers en het easy clean emaille ervoor zorgen dat het schoonmaken een snel en simpel klusje is. Zo kun je volop genieten van het koken zonder je zorgen te maken over het schoonmaakwerk achteraf.

Reinigingsgemak-vooraanzicht2
.

Kwaliteit van de materialen

Betrouwbaarheid en duurzaamheid verzekerd.

Bij het testen van de kwaliteit van de materialen van het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis, valt direct op hoe stevig en duurzaam deze zijn. De vangschaal van roestvrijstaal geeft een solide basis aan het kookgedeelte en zorgt ervoor dat het fornuis stabiel staat tijdens het koken. De gietijzeren pandragers voelen stevig aan en bieden een robuuste ondersteuning voor de pannen. Zelfs bij het verplaatsen van zware potten en pannen, blijven de pandragers stevig op hun plaats en zorgen ze voor extra stabiliteit. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het gasfornuis en garandeert een langere levensduur.

Een ander aspect van de kwaliteit van de materialen is te zien bij het sierdeksel van glas, dat het kookgedeelte kan afdekken wanneer het fornuis niet in gebruik is. Het glazen materiaal voelt stevig en duurzaam aan, zonder zorgen over mogelijke beschadiging of breuk. De gladde afwerking en de afwezigheid van lastige randen of kieren maakt het schoonmaken van het sierdeksel eenvoudig en gemakkelijk.

De kwaliteit van de materialen komt ook tot zijn recht bij de oven van het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis. Het easy clean emaille aan de binnenkant van de oven zorgt ervoor dat het schoonmaken een fluitje van een cent is. Geen gedoe meer met hardnekkige vlekken of aangekoekt vuil, dankzij het gladde oppervlak van het emaille. Daarnaast is de volledig glazen binnendeur van de oven niet alleen gemakkelijk te reinigen, maar geeft het ook een moderne uitstraling. De robuustheid van het glas zorgt ervoor dat de ovendeur bestand is tegen dagelijks gebruik en biedt een betrouwbaarheid die kan worden vertrouwd.

Al met al heeft het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis bewezen hoogwaardige materialen te gebruiken die stevig en duurzaam zijn. Van de vangschaal van roestvrijstaal tot de gietijzeren pandragers en het easy clean emaille in de oven, de materialen dragen bij aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van dit gasfornuis. Of je nu aan het koken bent of de oven schoonmaakt, je kunt erop vertrouwen dat de gebruikte materialen hun kwaliteit behouden en bestand zijn tegen de dagelijkse uitdagingen in de keuken.

Kwaliteit van de materialen-zijaanzicht2
.

Kookprestaties

Ultiem koken op gas!

Als het gaat om koken op het Inventum VFG6034WGZWA gasfornuis, zijn de kookprestaties werkelijk indrukwekkend. Of je nu delicate gerechten wilt bereiden die gelijkmatige garing vereisen, of juist smaakvolle maaltijden wilt behouden, dit gasfornuis biedt alle functies die je nodig hebt voor een succesvolle kookervaring. De geïntegreerde vonkontsteking maakt het eenvoudig om de branders met één hand aan te zetten, zodat je direct aan de slag kunt. Bovendien zorgen de gietijzeren pandragers voor een stevige ondersteuning van de pannen, terwijl het ruwe oppervlak ervoor zorgt dat de pannen stabiel blijven staan, zelfs tijdens het roeren en mengen.

Wat deze kookprestaties nog verder onderscheidt, is de heteluchtoven met maar liefst 11 handige ovenprogramma’s. Of je nu wilt bakken, braden of grillen, dit gasfornuis biedt talloze mogelijkheden om je culinaire creaties tot in de perfectie te bereiden. Met een inhoud van 65 liter en vijf insteekniveaus kun je meerdere gerechten tegelijkertijd klaarmaken, waardoor je tijd en energie bespaart in de keuken.

Een ander voordeel van het Inventum VFG6034WGZWA fornuis is het Easy Clean emaille aan de binnenkant van de oven en de volledig glazen binnendeur. Schoonmaken wordt een fluitje van een cent, zonder gedoe met lastige randen of kieren waar vuil kan achterblijven. Je kunt eenvoudig en snel het apparaat reinigen, zodat je meer tijd kunt besteden aan het genieten van je heerlijke zelfbereide gerechten. Met deze kookprestaties van topkwaliteit kun je met vertrouwen experimenteren en je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Kookprestaties-sfeerfoto2
.

Inventum VFG6034WGZWA Vrijstaand gasfornuis Zwart kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze Gasfornuizen, mijn vriend, zijn een ware zegen voor degenen die het eenvoudige leven omarmen. Een robuuste constructie, solide als de woorden van een goede oude blues song. Ze beloven betrouwbaarheid en de kracht om de zwaarste culinaire uitdagingen te trotseren. Een aanrader voor degenen die van een authentieke, rauwe kookervaring houden.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo