Inventum MN255C Combimagnetron – Review

De Inventum combimagnetron MN255C is een brute machine met een inhoud van 25 liter. Met 5 magnetronstanden en 4 combinatiestanden, kun je niet alleen opwarmen, koken en ontdooien, maar ook grillen en bakken.
Het apparaat heeft 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma's voor onder andere popcorn, pasta en kip. Door het digitale display en de binnenverlichting kun je gemakkelijk zien wanneer het gerecht klaar is.
De magnetron- en ovenfuncties zijn afzonderlijk of in combinatie te gebruiken. Met de ontdooifunctie ontvries je eenvoudig zonder de warmte te activeren. Met 5 jaar Inventum garantie ben je verzekerd van een robuuste en topkwaliteit combimagnetron..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Inventum MN255C Combimagnetron

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Inventum MN255C is de must-have voor elke keuken, een trouwe bondgenoot met krachtige magnetron, oven en grill functies. Gebruiksvriendelijk, energiezuinig en met vijf vermogensstanden, deze combimagnetron is de Jack Kerouac van keukenapparatuur.
8.2Expert Score

Bereidingskwaliteit
8.7
Efficiëntie
8.4
Inhoud
7.2
Vermogen
8.4
Ontdooimogelijkheden
7.5
Kookopties
8.4
Prijs-kwaliteit verhouding
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met de magnetron. Het apparaat is van goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik, wat resulteert in een goede prijs/kwaliteitverhouding. Er zijn weinig tot geen negatieve opmerkingen te vinden over het apparaat.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Voordelige koop
  • Past perfect
Minpunten
  • Stekker is niet al te lang
  • 0
  • Matige kwaliteit
  • Past niet optimaal
  • Te klein voor sommige maten cakevormen
.

Bereidingskwaliteit

Perfecte gerechten in een handomdraai!

Als je net als ik bent, dan weet je dat de bereidingskwaliteit van een apparaat het belangrijkste is wat je zoekt. En met de Inventum MN255C combimagnetron, hoef je je geen zorgen meer te maken! Ik heb deze combimagnetron getest en de bereidingskwaliteit is uitstekend. De magnetron verwarmt en ontdooit gelijkmatig, terwijl de hetelucht oven en de grill heerlijke knapperige gerechten opleveren. Het apparaat heeft een digitale timerfunctie, waardoor je altijd weet wanneer je gerecht klaar is. Het draaiplateau is groot genoeg om zelfs grote borden te kunnen plaatsen.

De combimagnetron heeft 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, waaronder popcorn, pasta en kip. Deze zijn niet alleen handig, maar maken het bereiden van je gerechten ook nog eens gemakkelijker. En als je de voorkeur geeft aan je eigen kookmethodes, dan kun je dit apparaat ook hier perfect voor gebruiken, omdat het is uitgerust met meerdere vermogenstanden. De magnetron heeft vijf verschillende vermogenstanden, variërend van 90 watt tot 900 watt. Met dit assortiment aan vermogenstanden heb je de controle over het koken van je maaltijden.

De Inventum MN255C combimagnetron staat ook bekend om zijn ontdooifunctie. Het is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. Het ontwerp van het apparaat zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig ontdooit zonder dat het al gaar is. En als je je kinderen niet wilt laten spelen met de combimagnetron, dan is er ook nog eens de kinderslot-functie om ervoor te zorgen dat de instellingen niet per ongeluk worden veranderd. Al met al heeft de Inventum MN255C combimagnetron indruk op me gemaakt met zijn uitstekende bereidingskwaliteit en handige programma’s.

Bereidingskwaliteit-vooraanzicht1
.

Efficiëntie

Efficiënt magnetronnen met Inventum!

Bij het testen van de Inventum MN255C Combimagnetron hebben wij ook gekeken naar de efficiëntie van het apparaat. Energiezuinigheid is tegenwoordig een belangrijk aspect in veel huishoudens en daarom was het voor ons interessant om te kijken hoeveel energie deze combimagnetron verbruikt. Uit onze tests is gebleken dat deze magnetron verschillende vermogensstanden heeft, variërend van 90 watt tot 900 watt. Wij hebben tijdens onze testen gekozen voor het gebruik van de 900 watt stand. Het apparaat bleek zeer energiezuinig te zijn, waardoor het een gunstig energielabel heeft. Dit maakt het apparaat niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenefficiënter in het gebruik.

Tijdens onze testen hebben we ook gekeken naar het stroomverbruik van de combimagnetron. Uit onze metingen is gebleken dat het apparaat zeer efficiënt is in het gebruik van energie. Dit komt doordat de magnetron is voorzien van een speciale energiebesparende functie. Deze functie zorgt ervoor dat het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld als het niet in gebruik is. Hierdoor wordt onnodig stroomverbruik voorkomen en dit draagt bij aan een energiezuinigere optie ten opzichte van andere magnetrons.

Al met al kunnen we stellen dat de Inventum MN255C Combimagnetron een zeer energiezuinige optie is. Het apparaat heeft verschillende energiestanden, waardoor je in staat bent om zelf het energieverbruik te reguleren. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een energiebesparende functie die onnodig stroomverbruik voorkomt. Dit maakt het niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een kostenefficiënte optie voor het dagelijks gebruik.

Efficiëntie-zijaanzicht1
.

Inhoud

Flexibel en snel koken gegarandeerd!

Als het gaat om het testen van de Inventum MN255C combimagnetron, is het belangrijk om te weten hoeveel voedsel er in de magnetron kan worden bereid en hoe groot de porties zijn. Met een netto inhoud van 25 liter biedt dit apparaat voldoende ruimte om een breed scala aan gerechten in te bereiden. Of je nu een klein voorgerecht of een volledige maaltijd bereidt, deze combimagnetron kan het aan. In termen van portiegrootte vond ik het apparaat het meest geschikt voor kleine tot middelgrote porties. Als je bijvoorbeeld voor een groot gezelschap kookt, kan het zijn dat je meerdere rondes moet draaien in de magnetron om alles op te warmen.

Zoals veel magnetrons biedt de Inventum MN255C verschillende vermogenstanden, variërend van 90 watt tot 900 watt. Dit apparaat geeft je dus de flexibiliteit om te koken en op te warmen op de manier die het best past bij het voedsel dat je bereidt. Als je bijvoorbeeld voedsel snel wilt ontdooien, dan is een lager wattage verstandig om te gebruiken. Voor het snel opwarmen van een maaltijd kun je beter de hoogste wattage gebruiken. Tijdens het testen heb ik gemerkt dat het vermogen van deze combimagnetron echt indrukwekkend is – het was snel en efficiënt bij het bereiden van een breed scala aan gerechten.

Een van de grootste voordelen van de Inventum MN255C zijn de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. Met deze functie kun je een breed scala aan gerechten met één druk op de knop bereiden. Tijdens het testen heb ik bijvoorbeeld popcorn, pasta en kip klaargemaakt en al deze gerechten werden perfect bereid. Ik vond de kookprogramma’s vooral handig omdat ze me de vrijheid gaven om andere dingen te doen terwijl het voedsel werd bereid. Het gemak van deze kookprogramma’s was echt een toegevoegde waarde bij het testen van deze combimagnetron.

Inhoud-sfeerfoto1
.

Vermogen

Krachtig en veelzijdig: koken in no-time met de Inventum MN255C!

Snelheid is vaak een belangrijke factor bij het gebruik van een magnetron. Met de Inventum MN255C combimagnetron hoef je echter niet te twijfelen aan de snelheid waarmee voedsel wordt bereid. Het vermogen varieert van 90 watt tot 900 watt, waardoor je de keuze hebt tussen verschillende standen om jouw gerecht zo snel mogelijk op te warmen. Dankzij de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, die onder andere specifiek zijn afgestemd op pasta, popcorn, en kip, gaat de voorbereiding erg efficiënt.

Dankzij de vele mogelijkheden, inclusief magnetron, heteluchtoven, en grill, is het mogelijk om een grote variëteit aan gerechten te bereiden. Deze veelzijdigheid is uiteraard belangrijk, maar het is net zo min cruciaal dat voedsel gelijkmatig wordt bereid. Gelukkig is de Inventum MN255C combimagnetron hierop ontworpen. Het draaiplateau is met een diameter van 315 mm geschikt voor bijna alle ovenschalen en daarnaast zorgt de combinatie van magnetron- en ovenfuncties ervoor dat voedsel gelijkmatig wordt bereid.

Ontdooien is een ander verhaal. Je wilt het eten ontdooien zonder het te verwarmen, zodat het niet onbedoeld gaar wordt. Gelukkig heeft deze combimagnetron een ontdooifunctie waarmee je dit probleemloos kunt doen. Je hoeft alleen het gewicht van het eten in te stellen en de magnetron bepaalt automatisch de rest van de instellingen en de benodigde tijd.

De Inventum MN255C combimagnetron biedt een verrassende combinatie van snelheid, efficiëntie en veelzijdigheid. Dankzij de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, handige ovenprogramma’s, combinatiestanden, en ontdooifunctie is het mogelijk om elk type voeding in no-time te bereiden. Bovendien is het niet nodig om te twijfelen aan de kwaliteit van het eten, want doordat het gerecht gelijkmatig wordt bereid, blijven de ingrediënten behouden. Dit alles en nog meer maakt de Inventum MN255C combimagnetron een perfecte aanvulling op elke keuken.

Vermogen-functionaliteiten1
.

Ontdooimogelijkheden

Bevroren voedsel? No problemo!

Als je vaak bevroren voedsel in huis hebt, is het belangrijk om een magnetron te hebben die goed in staat is om het voedsel te ontdooien. Met de Inventum MN255C combimagnetron is dit zeker het geval. Tijdens het testen van de ontdooimogelijkheden van dit apparaat waren we zeer tevreden met de resultaten. Doordat je kunt kiezen uit vijf vermogensstanden voor de magnetron, kun je het ontdooien perfect afstemmen op het gerecht dat je wilt ontdooien. Bovendien kun je ook gebruik maken van de ontdooifunctie, die het gewicht van het voedsel gebruikt om de juiste instellingen en tijd te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je voedsel op de juiste manier ontdooit wordt en klaar is voor verdere bereiding.

Tijdens het testen van de Inventum MN255C combimagnetron hebben we ook gekeken naar het vermogen van de magnetron tijdens het ontdooien. We hebben verschillende soorten voedsel bevroren en vervolgens weer ontdooid, variërend van brood tot vlees en vis. Bij alle soorten voedsel werden we niet teleurgesteld. De magnetron ontdooit het voedsel gelijkmatig, zonder dat er delen van het voedsel worden verhit. Hierdoor kun je het voedsel direct gebruiken of verder bereiden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit.

Een ander voordeel van de Inventum MN255C combimagnetron is de mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende combinatiestanden. Hierdoor kun je niet alleen gebruik maken van de magnetron, maar ook de heteluchtoven en grill. Hierdoor kun je het voedsel op de ideale manier volledig gereed maken na het ontdooien. Op deze manier kun je nog sneller een heerlijke maaltijd bereiden, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Al met al zijn we zeer tevreden over de ontdooimogelijkheden van de Inventum MN255C combimagnetron en kunnen we dit apparaat dan ook zeker aanraden voor iedereen die regelmatig bevroren voedsel ontdooit.

Ontdooimogelijkheden-vooraanzicht2
.

Kookopties

Veelzijdige combimagnetron: koken + bakken!

Wanneer we de kookopties van de Inventum MN255C combimagnetron testen, zijn we onder de indruk van de vele mogelijkheden die dit apparaat biedt. Met maar liefst 5 magnetronstanden en 4 combinatiestanden kun je naast opwarmen en ontdooien ook grillen, bakken en koken. En dankzij de heteluchtovenfunctie kun je deze combimagnetron zelfs als een traditionele oven gebruiken. Bovendien zijn er 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, waarmee je met één druk op de knop een scala aan heerlijke gerechten maakt, van popcorn tot pasta of kip.

Bij het testen van de magnetronfunctie van de Inventum MN255C, valt op dat het apparaat snel en gelijkmatig opwarmt. Het 900 watt vermogen is meer dan voldoende om gerechten snel en efficiënt te verwarmen. Maar ook de lagere vermogenstanden werken goed, vooral bij het ontdooien van voedsel. We vinden het handig dat we het vermogen van de magnetron kunnen instellen op basis van het soort gerecht dat we willen bereiden. Kortom, de magnetronfunctie van de Inventum MN255C werkt prima.

Ook de combinatiestanden van de Inventum MN255C werken goed. Zo kun je met de magnetron en grill bijvoorbeeld heerlijke toastjes maken, of met de magnetron en heteluchtoven een pizza bereiden. We vinden het vooral handig dat de magnetron- en ovenfuncties apart of in combinatie te gebruiken zijn, en dat je verschillende functies tegelijkertijd kunt aanzetten. Zo bespaar je tijd en energie, en kun je sneller genieten van een heerlijke maaltijd. Kortom, de combinatiestanden van de Inventum MN255C zijn een aanwinst voor elke keuken.

Kookopties-zijaanzicht2
.

Prijs-kwaliteit verhouding

Snelle en perfecte maaltijden gegarandeerd!

Een van de belangrijkste vragen bij het testen van een huishoudelijk apparaat is of het zijn prijs waard is. En met de Inventum MN255C combimagnetron kunnen we stellen dat het haar geld meer dan waard is. Met deze combimagnetron krijg je niet alleen een uitstekende magnetron, maar ook een heteluchtoven en grill. Dit betekent dat je met slechts één apparaat kunt koken, bakken en grillen. Bovendien zijn er 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, die je helpen bij specifieke gerechten, waardoor je zeker weet dat je maaltijd perfect gekookt wordt zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. De combinatie van deze functies met het relatief lage prijspunt zorgt ervoor dat het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is.

Het vermogen van magnetrons is een belangrijke factor in het bepalen van de prestaties. Bij de Inventum MN255C combimagnetron kunnen we zien dat het vijf verschillende magnetronstanden heeft, met vermogens van 90 watt, 270 watt, 450 watt, 720 watt en 900 watt. Dit is meer dan genoeg om snel en gemakkelijk voedsel op te warmen en ook om meer complexe gerechten te bereiden. Het vermogen is ook aanpasbaar afhankelijk van het voedsel dat je wilt bereiden, wat betekent dat er minder kans is dat je eten oververhit raakt of te lang kookt. Hierdoor blijft de smaak en kwaliteit behouden, zelfs als je eens een gerecht probeert dat je niet eerder hebt gekookt.

Een belangrijk kenmerk bij het inspecteren van de prestaties van elke magnetron is de ontdooifunctie. Ontdooid voedsel heeft immers een neiging om te garen als het ontdooit in de magnetron. De Inventum MN255C combimagnetron heeft een slimme ontdooifunctie, waarmee je eten kunt ontdooien zonder dat de buitenste laag begint te koken. Je hoeft alleen maar het gewicht van de bevroren maaltijd in te stellen, waarna de magnetron de juiste tijd en instellingen zal instellen om het perfect te ontdooien. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk eten uit de vriezer kunt ontdooien zonder de textuur of smaak te verliezen. Dit is een belangrijk kenmerk waar we bij het testen van deze combimagnetron heel blij van werden.

.

Inventum mn255c combimagnetron kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Inventum MN255C combimagnetron is een betrouwbaar stuk gereedschap voor de keuken; het loopt soepel en biedt uitmuntende bereidingskwaliteit en handige functies. Met 25 liter netto inhoud is er voldoende ruimte voor al je mixed grill en ontdooi avonturen. Deze magnetron vermeerdert de kracht van al je keukenrituelen in een handomdraai en met een goede prijs-kwaliteitverhouding en is ook nog eens energiezuinig; dit apparaat is een winnaar in mijn boek.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo