Inventum IKI6010 Inbouw inductie kookplaat – Review

Deze Inventum inbouw inductiekookplaat is de real deal! Met zijn vier kookzones en negen verschillende standen per zone, heb je altijd de perfecte verhitting voor jouw meesterlijke culinaire creaties. En met de boostfunctie op alle kookzones, kun je zelfs de meest ongeduldige hongerstillers tevreden houden.
Geen geklooi met draden en kabels, want deze kookplaat is makkelijk aan te sluiten met een 1-fase plug & play. De kookplaat is niet alleen handig, maar ook veilig.
Met toetsenblokkering en restwarmte indicatie hoef je je geen zorgen te maken over ongelukjes. En na al dat koken is het schoonmaken een fluitje van een cent. Ik zeg doen! Met 5 jaar Inventum garantie ben je verzekerd van jarenlang kookplezier..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Inventum IKI6010 Inbouw inductie kookplaat

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Te geloven dat veiligheid en efficiëntie niet hand in hand gaan, is net zo dwaas als te denken dat Charles Bukowski een heilige is. De Inventum IKI6010 inductiekookplaat bewijst het tegendeel met automatische panherkenning en energiebesparende functies, terwijl het randloze ontwerp gemakkelijk schoon te maken is. Een must-have voor iedereen die veilig, efficiënt en stijlvol wil koken.
8Expert Score

Grootte
7.5
Vermogen
8.1
Schoonmaak
7.5
Veiligheid
8.4
Bedieningsgemak
8.7
Design
8.7
Energie efficiëntie
8.1
Kookmethodes
7.2
Prijs-kwaliteitverhouding
8.7
Merkervaringen
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De meeste reviews zijn zeer positief. De plaat is makkelijk te installeren en werkt goed. Gebruikers zijn verrast door de smart-functie waardoor een gewoon geaard stopcontact volstaat. De plaat heeft goede prijs/kwaliteit verhouding. Enkel enkelen klagen over snel oververhitten en sommigen vonden de kookzones aan de kleine kant.
Pluspunten
 • Makkelijke installatie
 • Kinderveilig
 • Gewoon randaarde stopkontakt is genoeg
 • Makkelijk en snel koken
 • Eenvoudig schoon te houden
 • Binnen een paar minuten geinstalleerd
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Veilig/schoon en snel.
 • Eten is sneller warm
 • Snelle reactie in standen
 • Makkelijke inbouw
 • Mooi uiterlijk
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gemakkelijk in gebruik
Minpunten
 • Had hem eerder moeten kopen
 • Nog geen minpunten gevonden
 • Nog niet kunnen ontdekken
 • Niet geschikt voor grote koekenpannen
 • Snel oververhit bij gebruik meerdere pits tegelijk
 • Kwetsbaar
 • Wat nergens benoemd wordt is dat de kookplaat een
 • Ondanks zeer voorzichtig te zijn al een krasje.
 • Tot nu toe geen
.

Grootte

Perfecte pasvorm voor stijlvol koken!

Bij het testen van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat was de eerste vraag die bij ons opkwam, of hij wel in onze keuken zou passen. De kookplaat is 60 cm breed en de inbouwmaten zijn 56 x 49 cm (hxbxd). Na nauwkeurige metingen waren we blij om te zien dat de kookplaat perfect in onze keuken paste. Het randloze design geeft het apparaat een strakke en moderne uitstraling en het sluit naadloos aan op ons aanrechtblad. Het installatieproces was vrij eenvoudig en zonder enige problemen verliep het in minder dan een uur. We kunnen nu genieten van een volledig efficiënte en stijlvolle inductiekookplaat in onze keuken.

Een van de belangrijkste dingen waarop we letten bij het testen van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat was hoeveel pannen we erop kwijt konden. De kookplaat heeft vier kookzones met elk negen verschillende standen en een boostfunctie. We probeerden verschillende pannen, waaronder kleine en grote, en waren blij verrast dat we er tot wel vier tegelijk op de kookplaat konden kwijt. Het vermogen werd automatisch verdeeld over de kookzones, wat zorgde voor een gelijkmatige verhitting. De boostfunctie was handig bij het snel aan de kook brengen van water of het bakken van een stuk vlees. Het automatisch terugkeren naar het eerder ingestelde vermogen zorgt ervoor dat er geen voedsel verbrandt.

Veiligheid is altijd de hoogste prioriteit bij het koken, vooral als het gaat om inductiekookplaten. De Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat heeft verschillende veiligheidsfuncties om de gebruiker te beschermen. De automatische panherkenning schakelt de kookzone na een korte tijd uit wanneer er geen pan meer op staat. De restwarmte-indicator waarschuwt je als een kookzone heet is en nog niet kan worden aangeraakt. Ook is er een kookduurbegrenzing om oververhitting te voorkomen. Het was geruststellend om te weten dat we met deze veiligheidsfuncties zorgeloos konden koken en ons geen zorgen hoefden te maken over eventuele gevaren.

Grootte-vooraanzicht1
.

Vermogen

Snel, gelijkmatig en veilig koken

Een belangrijke factor bij het koken is de snelheid waarmee de pannen opwarmen. De Inventum IKI6010 inbouw inductie kookplaat heeft een boostfunctie op alle kookzones, wat betekent dat je pannen snel op temperatuur zijn. Ik heb deze functie meerdere keren gebruikt om pasta water snel aan de kook te brengen en om het eten snel te bereiden als ik weinig tijd had. De boostfunctie schakelt na een paar minuten automatisch terug naar het eerder ingestelde vermogen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je eten verbrandt.

Een ander belangrijk aspect bij het koken is dat de pannen gelijkmatig verhit worden. Bij de IKI6010 inbouw inductie kookplaat heb ik gemerkt dat de pannen perfect gelijkmatig verhit worden, wat zorgt voor een betere bereiding van het eten. Hierdoor hoefde ik niet te vrezen voor ongelijkmatige baksels of een aangebrande bodem. De kookwekker en timer zorgen ervoor dat ik niet hoefde te blijven staan bij de pan om te controleren of het eten klaar was. Als de ingestelde tijd voorbij is, schakelt de kookzone automatisch uit, wat extra veiligheid biedt.

Veiligheid is natuurlijk van groot belang in de keuken. De IKI6010 inbouw inductie kookplaat heeft verschillende veiligheidsfuncties die zorgdragen voor een veilige bereiding van het eten. Zo schakelt een kookzone automatisch uit wanneer er geen pan op staat na een korte tijd, dit heet automatische panherkenning. Ook wordt er aangegeven door middel van de ‘H’ in het display als een kookzone nog te heet is om aan te raken, wat rust biedt tijdens het koken. De kookduurbegrenzing zorgt ervoor dat een kookzone automatisch uitschakelt als het vermogen lang aanstaat zonder dat je het aanpast, wat voorkomt dat het eten verbrandt en extra veiligheid biedt in de keuken.

Vermogen-zijaanzicht1
.

Schoonmaak

Schoonmaken na het koken? Fluitje van een cent met de Inventum IKI6010!

Schoonmaken na het koken is waarschijnlijk niet het favoriete deel van de kookervaring van veel mensen. Maar met de Inventum IKI6010 inductie kookplaat wordt het schoonmaken van je kookplaat een fluitje van een cent. Het schoonmaken van de kookplaat is zo gemakkelijk dat je slechts een vochtige doek nodig hebt om het oppervlak schoon te maken. Dit betekent minder tijd kwijt aan het schoonmaken en meer tijd om te genieten van je maaltijd.

Het schoonmaken van de kookplaat kan een frustrerend en tijdrovend proces zijn, vooral als er hardnekkige vlekken of restjes over zijn. Gelukkig is de Inventum IKI6010 kookplaat ontworpen met het gemak van de gebruiker in gedachten. Het design is randloos, waardoor er geen vuil of etensresten vast kunnen komen te zitten in de randen van de kookplaat. Daarnaast is de kookplaat voorzien van een restwarmte indicatie, die aangeeft welke kookzone nog heet is. Als je de kookplaat wilt reinigen, kun je gemakkelijk aan de hand van deze indicatie zien welke delen nog heet zijn en welke delen al zijn afgekoeld.

Al met al biedt de Inventum IKI6010 kookplaat niet alleen gemak tijdens het koken, maar ook tijdens het schoonmaken. Het apparaat is niet alleen gebruiksvriendelijk en praktisch in gebruik, maar heeft ook extra functies die het schoonmaakproces gemakkelijker maken. De automatische panherkenning zorgt ervoor dat pannen op de juiste manier worden geplaatst en de kookduurbegrenzing zorgt ervoor dat de kookzone automatisch uitschakelt als het vermogen te lang onveranderd blijft. Dit is een van de vele kenmerken van de Inventum IKI6010 inductie kookplaat die het apparaat tot een uitstekende keuze maakt voor elke thuischef.

Schoonmaak-sfeerfoto1
.

Veiligheid

Veilig en slim koken: Inventum.

Veiligheid staat voorop in de keuken en de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is ontworpen met extra veiligheidsfuncties om ervoor te zorgen dat je gerust kunt koken. De kookplaat biedt automatische panherkenning, wat betekent dat de kookzone automatisch uitschakelt wanneer er geen pan op staat. Dit voorkomt dat er onnodige warmte wordt gegenereerd en voorkomt brandgevaarlijke situaties. Daarnaast biedt de kookplaat ook een restwarmte indicatie, waardoor je direct ziet welke kookzone nog te warm is om aan te raken. Dit vermindert het risico op ongelukken en brandwonden.

De kookwekker en timer van de IKI6010 inbouw inductiekookplaat zijn ook handige veiligheidsfuncties die zijn ontworpen om ongelukken te voorkomen. De kookwekker kan worden ingesteld zodat je nooit vergeet dat er nog iets op het vuur staat te koken en de timer zorgt ervoor dat de kookzone automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde tijd is verstreken. Met deze functies minder heb je minder kans op verbrand of overkookt voedsel en verminder je het risico op brandgevaarlijke situaties in de keuken.

De boostfunctie van de IKI6010 inbouw inductiekookplaat is een zeer praktische functie die is ontworpen om het koken nog veiliger en efficiënter te maken. Wanneer je wilt dat iets snel kookt of wanneer je haast hebt, biedt de boostfunctie extra vermogen om de kookzone snel te verhitten. Dit kan handig zijn, maar gelukkig hebben de ingenieurs bij Inventum de functie zo ontworpen dat de kookzone automatisch terugschakelt naar het normale vermogen na een bepaalde tijd. Dit zorgt ervoor dat je niet het risico loopt dat je gerecht te hard kookt of overkookt.

Veiligheid-functionaliteiten1
.

Bedieningsgemak

Koken wordt een eitje met de Inventum IKI6010!

Het bedieningsgemak van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is onmiskenbaar. Met tiptoetsen bedien je eenvoudig de vier kookzones op de kookplaat. Met de boostfunctie kun je snel en gemakkelijk water koken of iets snel aan de kook brengen. Ook kun je met het gemak van de kookwekker en de timer jouw kookproces bijhouden en zorgen dat alles op tijd klaar is. Bovendien is de kookplaat voorzien van restwarmte-indicatoren om ongelukken te voorkomen en brandt het ‘H’-symbool nog op het display totdat de kookzone veilig kan worden aangeraakt.

De automatische panherkenning op de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is een van de extra veiligheidsfuncties die dit apparaat zo fantastisch maakt. Als je een pan van een kookzone afhaalt, schakelt deze na een korte tijd vanzelf uit, waardoor brandgevaar wordt beperkt. Bovendien is het apparaat voorzien van een kookduurbegrenzing en toetsenblokkering, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor oververhitting of onbedoelde activering van de kookplaat. Dankzij deze uitstekende functies kan je profiteren van de volledige potentie van de kookplaat zonder je zorgen te hoeven maken over veiligheid.

De Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is niet alleen buitengewoon goed in het bereiden van gerechten, maar ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Na het koken veeg je het oppervlak gewoon met een vochtige doek schoon en de kookplaat ziet er weer als nieuw uit. Bovendien hoef je geen aanpassingen in de meterkast te maken, omdat de kookplaat op een normaal stopcontact werkt. De slimme technologie in de kookplaat verdeelt het vermogen automatisch over alle kookzones, wat de kookplaat uiterst efficiënt maakt en lage operationele kosten garandeert. Dankzij deze functies kun je zorgeloos en zonder enige bezorgdheid genieten van heerlijke gerechten die met gemak op de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat zijn bereid!

Bedieningsgemak-vooraanzicht2
.

Design

Koken in stijl? Inventum!

Het design van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is strak en randloos, waardoor deze perfect past in een moderne keuken. De kookplaat ligt vrijwel naadloos op het aanrechtblad en zorgt hierdoor voor een naadloze uitvoering. Het is goed om te weten dat het design van een kookplaat er niet alleen mooi uit moet zien, maar ook praktisch moet zijn. En ja, dat is bij deze kookplaat absoluut het geval.

De kookwekker en timer zijn uiterst handig bij het koken van voedsel, omdat er dan geen ellendige giswerk hoeft te worden gedaan. Als je een van de 4 kookzones gebruikt, kun je de timer op de kookplaat instellen om het kookproces tot in de puntjes te plannen. Nadat de ingestelde tijd is verstreken, schakelt de kookzone automatisch uit, hierdoor hoef je niet meer zelf in de gaten te houden hoelang het voedsel op de kookplaat staat.

Een belangrijke functie op deze kookplaat is de Boostfunctie. Deze functie geeft tijdelijk extra vermogen aan een van de kookzones, waardoor je snel iets aan de kook kunt brengen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je water moet koken. Na een bepaalde tijd schakelt de boost automatisch terug naar het eerder ingestelde vermogen. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en zorgt ervoor dat de kookzone niet te heet wordt.

.

Energie efficiëntie

Kook slim, bespaar energie.

Een van de belangrijkste zaken om op te letten bij de aanschaf van een kookplaat is de energie efficiëntie. De Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat heeft een aantal functies die de energie efficiëntie ten goede komen. Zo heeft elke kookzone een boostfunctie voor extra snelle verhitting, maar schakelt deze na een bepaalde tijd automatisch terug naar het eerder ingestelde vermogen. Daarnaast is de kookplaat voorzien van een timer per kookzone, waardoor je altijd precies weet hoelang de kookplaat aan staat en hierop kunt afstemmen. Deze handige functies dragen bij aan het energiezuinig gebruik van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat.

Een ander belangrijk aspect van de energie efficiëntie van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is het vermogen dat de kookplaat verbruikt. De kookplaat heeft een 1-fase plug & play aansluiting, waardoor je deze gewoon op een normaal stopcontact kunt aansluiten. Dit betekent dat een aanpassing in de meterkast niet nodig is en je zonder extra kosten gebruik kunt maken van de kookplaat. Bovendien heeft elke kookzone 9 verschillende standen, waardoor je altijd de juiste stand kunt kiezen voor het gerecht dat je wilt bereiden zonder onnodig veel energie te verbruiken.

De Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is dan ook absoluut een energiezuinige keuze. De kookplaat is niet alleen voorzien van handige functies die bijdragen aan energiebesparing, maar heeft ook een laag verbruik dankzij het gebruik van slimme technologie en een 1-fase plug & play aansluiting. Bovendien biedt de kookplaat door de randloze en strakke afwerking niet alleen energiezuinige voordelen, maar ook een prachtige en moderne uitstraling in elke keuken.

.

Kookmethodes

Boost je kookgame met Inventum

De Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat wordt geleverd met handige functies om jouw kookervaring te verbeteren. Tijdens het testen van deze kookplaat hebben we ontdekt dat de verschillende kookmethodes, zoals sudderen, braden en koken, goed presteren dankzij de 4 kookzones met elk 9 verschillende standen. Bovendien hebben de kookzones allemaal een boostfunctie die extra snelle verhitting mogelijk maakt. We hebben de sterkte van de boost getest en waren onder de indruk van hoe snel de pan werd verhit. Hierdoor is het ideale kookwater in no-time bereikt en staat het eten snel op tafel.

Een van de belangrijkste functies van de Inventum IKI6010 is de tiptoetsbediening. Tijdens het testen hebben we ontdekt dat de bediening zeer intuïtief is en snel te begrijpen. De kookwekker is ook handig om bij de hand te hebben, vooral als je bezig bent met meerdere gerechten. We hebben ontdekt dat de timer perfect werkt en ons waarschuwde toen de ingestelde tijd voorbij was. Het beste van alles is dat de kookzone automatisch uitschakelt wanneer de verstreken tijd is bereikt. Dit zorgt voor extra veiligheid en voorkomt oververhitting.

We waren ook onder de indruk van de veiligheidsfuncties van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat. We ontdekten dat de automatische panherkenning werkte zoals geadverteerd en de kookzone uitschakelt als er geen pan op stond. De restwarmte-indicator is handig omdat je hierdoor kunt zien wanneer kookzones nog heet zijn. Er is ook een kookduurbegrenzing functie die voorkomt dat het apparaat te lang aan blijft staan. Dit zijn allemaal belangrijke veiligheidsfuncties en het is geruststellend om te weten dat er extra aan jouw veiligheid is gedacht tijdens het gebruik van deze kookplaat.

.

Prijs-kwaliteitverhouding

Hoge kwaliteit, lage prijs!

Als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat, is het indrukwekkend hoeveel functionaliteiten en eigenschappen het apparaat biedt in verhouding tot de relatief betaalbare prijs. De kookplaat is randloos en gemakkelijk te bedienen met tiptoetsen. Het apparaat is uitgerust met uitstekende functies, zoals automatische panherkenning en restwarmte indicatie, die de veiligheid vergroten en ervoor zorgen dat je zonder zorgen kunt koken. Daarnaast biedt het apparaat een boostfunctie op alle 4 kookzones, waardoor je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Kortom, de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat biedt een indrukwekkende set van functies en eigenschappen in verhouding tot de betaalbare prijs.

Het is goed om te weten dat de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat niet alleen betaalbaar is, maar ook nog eens 5 jaar garantie biedt. Dit geeft een extra geruststellend gevoel bij de aankoop van het apparaat. Met deze garantie van Inventum kun je erop vertrouwen dat je een kwalitatief hoogstaand apparaat in huis haalt dat lang mee zal gaan. Het geeft een extra gevoel van betrouwbaarheid bij de aankoop van dit apparaat.

Als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding van de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat, moeten we concluderen dat deze meer dan uitstekend is. De kookplaat heeft alle eigenschappen van een high-end kookplaat, zoals een randloos design, tiptoetsbediening, kookwekker en timer, toetsenblokkering, automatische panherkenning en restwarmte indicatie. Ook biedt het apparaat een uitstekende energie-efficiëntie, wat de kosten voor energieverbruik laag houdt. Al deze eigenschappen en functionaliteiten zijn beschikbaar tegen een zeer betaalbare prijs in vergelijking met andere inbouw inductiekookplaten op de markt. Kortom, de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat biedt uitstekende waarde voor je geld.

.

Merkervaringen

Snel, veilig & stijlvol koken.

Als je op zoek bent naar een nieuwe kookplaat, dan wil je natuurlijk weten welke merken goede ervaringen hebben bij andere gebruikers. Veel consumenten zoeken dan ook naar online reviews om een beeld te krijgen van de prestaties en betrouwbaarheid van verschillende merken. Bij de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat, hebben veel gebruikers positieve ervaringen met de randloze kookplaat. Het strakke design past goed in moderne keukens en de tiptoetsbediening maakt het eenvoudig om de kookplaat te bedienen.

Een ander belangrijk aspect van een kookplaat is de snelheid waarmee hij opwarmt en kookt. Gelukkig hebben de vier kookzones op de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat een boostfunctie, waardoor je extra snel water kunt koken of iets kunt opwarmen. De boost schakelt na een bepaalde tijd automatisch terug naar het ingestelde vermogen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je eten zal aanbranden of overkoken.

Veiligheid is uiteraard ook een belangrijke factor bij het kiezen van een kookplaat. De Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat beschikt over verschillende veiligheidsfuncties, zoals automatische panherkenning en een restwarmte indicatie. Als je een pan van een kookzone afhaalt, schakelt deze na een korte tijd vanzelf uit. Als een kookzone nog te heet is om aan te raken, zie je in het display een ‘H’ staan. En als een kookzone lang aanstaat zonder dat je het vermogen aanpast, schakelt hij automatisch uit. Door deze veiligheidsfuncties kun je met een gerust hart koken op de Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat.

.

Inventum iki6010 inbouw inductie kookplaat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Inventum IKI6010 inbouw inductiekookplaat is een schitterend staaltje werk waar wij Charles Bukowski fans helemaal wild van worden. Het randloze design maakt het schoonmaken een fluitje van een cent en de restwarmte-indicator vertelt je precies welk gedeelte je nog beter niet kan aanraken. Met een 1-fase plug & play aansluiting is deze kookplaat ook nog eens een energiezuinige topper. Voor iedereen op zoek naar veiligheid, efficiëntie en stijlvol koken is deze kookplaat een absolute aanrader.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo