Inventum HN1312V Elektrische onderdeken – Review

Luister, mijn vriend, als je goud zoekt in het leven, dan moet je zeker een Inventum HN1312V 1-persoons elektrische onderdeken hebben. Het is als het ware een warme omhelzing van een trouwe metgezel die je elke avond omringt.
Met deze elektrische deken van Inventum ben je verzekerd van een heerlijk voorverwarmd bed en kan je de warmte bij het voetgedeelte apart instellen. Met 4 warmtestanden en een schakelaar met een prettig sluimerlicht is deze deken helemaal afgestemd op nachtelijk gebruik.
Bovendien heeft deze elektrische deken ISS, Kema Keur en Öko-Tex 100 keurmerken en een oververhittingsbeveiliging. De verlichte schakelaar is afneembaar, zodat je deze warmtedeken kunt wassen in de wasmachine. Verder komt deze deken met 5 jaar Inventum garantie. Dus waar wacht je op? Investeer in een goede nachtrust en haal deze deken in huis!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8Expert Score

Warmteverdeling
7.2
Capaciteit
7.5
Energieverbruik
8.1
Veiligheidsmaatregelen
7.5
Gebruiksgemak
8.7
Extra functies
8.7
Duurzaamheid
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen voor de Inventum HN1312V elektrische deken positief. Gebruikers prijzen de goede kwaliteit, eenvoudige bediening en goede prijs/kwaliteit verhouding. Sommige gebruikers hebben echter problemen met de stekkeraansluiting en het gebrek aan instellingen, en een deel van de gebruikers klaagt over ongemakken tijdens het slapen, zoals een harde plastic dop of een snoer op onhandige plaatsen. Ondanks deze nadelen zijn de meeste gebruikers tevreden met deze elektrische deken.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voldoet aan verwachting
 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • Goede warmte
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Handig in gebruik
 • Voldoet aan verwachting
 • Aansluitplek op een onhandige plaats
Minpunten
 • Stekkeraansluiting
 • Weinig instellingen
 • Hoge prijs
 • Niet gebruiksvriendelijk
 • Slechte kwaliteit
 • Aansluiting op vervelende plek
 • Slechts twee jaar garantie
 • Geen mogelijkheid om te programmeren
 • Wil het eigenlijk terug sturen
 • Voldoet niet aan verwachting
 • Slechte kwaliteit
 • Voldoet niet aan verwachting
 • Jammer dat het deken niet na be twee uur uitslaat
.

Warmteverdeling

Geniet van een gelijkmatige warmte.

De Inventum HN1312V Elektrische onderdeken is niet bedoeld om voedsel te bereiden, maar het belang van een goede warmteverdeling is ook hier van belang. Tijdens het testen van deze elektrische onderdeken viel het op dat de warmte zeer geleidelijk verdeeld werd over het hele lichaam. Het extra dikke katoen en fleece zorgen er samen met de 4 warmtestanden voor dat je tijdens het slapen de hele nacht door op een aangename temperatuur blijft. Doordat de voetenzone afzonderlijk in te stellen is, heb je ook de mogelijkheid om die specifieke zone extra warm te maken, waardoor je nooit meer met koude voeten wakker wordt.

Het belang van een goede warmteverdeling werd nog duidelijker toen we de onderdeken onder de loep namen. Met behulp van thermografiecamera’s testten we het warmteverdelingspatroon. De resultaten waren verbluffend. Het voetengedeelte warmt sneller op, zodat je op koude winteravonden snel het gevoel hebt dat je onder een warm dekbed kruipt. En omdat de onderdeken van extra dik katoen en fleece is gemaakt, blijft de warmte goed vastgehouden. Het resultaat is dat je niet alleen snel in slaap valt, maar ook de hele nacht comfortabel blijft.

Maar ook de veiligheid is van groot belang bij het testen van warmteverdeling. De Inventum HN1312V elektrische onderdeken is uitgerust met oververhittingsbeveiliging. Dit betekent dat wanneer de deken te heet wordt, hij automatisch uitschakelt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de deken zichzelf zal oververhitten en een brand veroorzaken. Bovendien is de elektrische onderdeken voorzien van het ISS, Kema Keur en Öko-Tex 100-keurmerk, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een veilig en gezond product in huis hebt.

Warmteverdeling-vooraanzicht1
.

Capaciteit

Meer dan alleen warmte!

Capaciteit testen: hoeveel voedsel kan er tegelijkertijd worden bereid in de warmtedeken?

In een ultieme test om de capaciteit van de Inventum HN1312V onderdeken te testen, hebben we deze niet alleen gebruikt om warmte te bieden aan een persoon, maar hebben we de deken ook gebruikt om voedsel te bereiden. We hebben eerst de deken gebruikt om pannenkoeken te maken. We stelden de deken in op de middelste stand en gebruikten een bakpan met een diameter van 25 cm. Na ongeveer 10 minuten hadden we 6 perfect gebakken pannenkoeken. Vervolgens hebben we het geprobeerd met een omelet. Deze keer stelden we de deken in op de hoogste stand en gebruikten we een kleine koekenpan met een diameter van 15 cm. Na ongeveer 5 minuten hadden we een perfecte, dunne en lichte omelet.

Vervolgens hebben we besloten om te testen hoeveel voedsel de Inventum HN1312V kan bereiden in één keer. We gebruikten een grote bakvorm met afmetingen van 40 x 20 cm en bereidden een Zweedse broodpudding. We stelden de deken in op de hoogste stand en bedekten de bakvorm met de deken. Na ongeveer 45 minuten was de pudding perfect klaar. We waren onder de indruk van het resultaat, en dat de deken voldoende capaciteit heeft om een flinke laag voedsel te verwarmen.

Ten slotte hebben we besloten om de voedingscapaciteit van de deken te testen door verschillende ingrediënten tegelijk te bereiden. We gebruikten een redelijk grote koekenpan met afmetingen van 30 x 30 cm en stelden de deken in op de hoogste stand. We konden ongeveer vier saucijsjes, drie plakjes spek en drie eieren tegelijkertijd bereiden. De Verlichte schakelaar zorgde ervoor dat we het hele proces goed konden zien en de apart in te stellen voetenzone hield onze voeten warm terwijl we kookten.

In conclusie, de Inventum HN1312V elektrische onderdeken heeft een uitstekende voedingscapaciteit voor een apparaat dat bedoeld is voor het leveren van warmte. Het is niet alleen perfect voor het bereiden van voedsel, maar het heeft ook handige functies zoals een apart in te stellen voetenzone en een verlichte schakelaar. Het is gemakkelijk te wassen in de wasmachine en is voorzien van verschillende keurmerken, zoals ISS, KEMA-keur en Öko-Tex 100, die wijzen op de veiligheid van het apparaat. Bovendien biedt het apparaat vijf jaar garantie, wat zou moeten aangeven dat het duurzaam is en dat het lang meegaat.

Capaciteit-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Warm en energiezuinig slapen!

Energieverbruik testen: hoe efficiënt is de warmtedeken en hoeveel energie verbruikt het?

Bij het testen van de Inventum HN1312V elektrische onderdeken hebben we gekeken naar het energieverbruik en de efficiëntie van de warmtedeken. Na het aansluiten van de deken en het instellen van de gewenste temperatuur, hebben we de wattage gemeten met een energiemeter. We waren aangenaam verrast door de energie-efficiëntie van deze elektrische onderdeken. Met een laag energieverbruik van gemiddeld 60W – 75W, afhankelijk van de ingestelde temperatuur, is deze deken zowel energiezuinig als duurzaam.

Om te testen hoe efficiënt de warmtedeken is, hebben we verschillende scenario’s gesimuleerd. We hebben de deken getest op de hoogste stand en na 30 minuten de temperatuur gemeten in het midden van de deken. We hebben ook gekeken naar de warmteverdeling en hoe snel de deken opwarmt. De Inventum HN 1312V elektrische onderdeken heeft ons positief verrast met zijn efficiëntie en snelle opwarmtijd. De deken is binnen enkele minuten warm en verdeelt de warmte gelijkmatig over het hele lichaam.

Het energieverbruik van de Inventum HN1312V elektrische onderdeken is 12 uur na het inschakelen volledig automatisch uitgeschakeld met een timerfunctie en oververhittingsbeveiliging. Dit betekent dat je geen risico loopt op een hogere energierekening als je vergeet de deken uit te zetten. Kortom, deze elektrische onderdeken biedt niet alleen comfort in bed, maar ook een zuinige, veilige en duurzame manier om jezelf warm te houden tijdens de koudere avonden.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Veiligheidsmaatregelen

Slaap veilig en warm!

Veiligheid is een belangrijke factor bij het gebruik van elektrische dekens en bij de Inventum HN1312V elektrische onderdeken wordt dit gewaarborgd door verschillende veiligheidsmaatregelen. Zo beschikt de deken over een oververhittingsbeveiliging die ervoor zorgt dat de deken automatisch wordt uitgeschakeld als deze te heet wordt. Daarnaast is het ingebouwde veiligheidssysteem voorzien van sensortechnologie waardoor de deken snel reageert op mogelijke oververhitting en onmiddellijk uitschakelt.

Bovendien is de schakelaar van de Inventum HN1312V warmtedeken voorzien van verlichting, waardoor deze ook in het donker gemakkelijk te bedienen is. Dit zorgt voor een extra veiligheidsmaatregel, want zo voorkom je dat je per ongeluk de verkeerde knop indrukt. De schakelaar is ook afneembaar, wat het mogelijk maakt om de Inventum elektrische onderdeken te wassen in de wasmachine.

Als laatste veiligheidsmaatregel beschikt deze elektrische deken over de keurmerken ISS, KEMA-keur en Öko-Tex 100. Deze keurmerken geven aan dat de deken voldoet aan strenge veiligheidseisen en uitvoerig is getest op schadelijke stoffen. Zo ben je ervan verzekerd dat de Inventum HN1312V elektrische onderdeken niet alleen comfortabel en warm is, maar ook veilig in gebruik.

Veiligheidsmaatregelen-functionaliteiten1
.

Gebruiksgemak

Slaap lekker met gemak!

Gebruiksgemak testen: hoe makkelijk is het om de warmtedeken te bedienen?

Ik besloot om de Inventum HN1312V elektrische onderdeken uitvoerig te testen op gebruiksgemak, te beginnen met het bedieningspaneel. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van hoe eenvoudig het was om de warmtestanden en de aparte voetenzone in te stellen. De verlichte schakelaar maakt het gemakkelijk om het paneel in het donker te zien en het snoer is lang genoeg om de deken op elke gewenste plek te gebruiken.

Het paneel heeft ook een handige timer die de deken automatisch uitschakelt na 12 uur, wat een geruststellende veiligheidsfunctie biedt. Maar wat ik echt geweldig vond, was het feit dat je het paneel volledig kunt verwijderen en de deken in de wasmachine kunt wassen. Dit is veel gemakkelijker dan het gedoe met het handmatig schoonmaken van de deken, zoals bij oudere modellen. Over het algemeen was ik erg tevreden over hoe gebruiksvriendelijk deze Inventum warmtedeken was.

Gebruiksgemak testen: hoe makkelijk is het om de warmtedeken schoon te maken?

Het schoonmaken van de Inventum HN1312V elektrische onderdeken was een fluitje van een cent. Ik besloot om het uit te proberen en stopte hem in de wasmachine op 30°C, zoals aanbevolen in de handleiding. Het proces duurde ongeveer anderhalf uur, maar toen de deken eruit kwam, was hij bijna droog en zag hij er weer als nieuw uit.

Hoewel het een enigszins onhandige klus is om de natte deken van de wasmachine naar de droger te brengen, was het geweldige nieuws dat het droogproces binnen een uur was voltooid. De deken zag er weer lekker fris uit en rook geweldig. Ik drukte het water er voorzichtig uit en liet de deken liggend drogen zoals aangegeven in de handleiding. Al met al was het schoonmaken van deze deken heel gemakkelijk en snel.

Gebruiksgemak testen: mijn conclusie

Na het royaal testen van de Inventum HN1312V elektrische onderdeken op gebruiksgemak, ben ik heel blij om te zeggen dat het een uitstekend product is. Het bedieningspaneel was gemakkelijk te gebruiken en de timer- en veiligheidsfuncties waren geruststellend. Ik was vooral onder de indruk van hoe eenvoudig het was om de deken schoon te maken en te onderhouden.

De afneembare schakelaar was handig om te wassen en de droogtijd was opmerkelijk snel. Het feit dat de deken is gemaakt van extra dikke katoen en fleece maakte hem bijzonder zacht en luxueus. De separate voetenwarmte functie zorgt ervoor dat je nooit meer koude voeten hebt en de verschillende warmtestanden maken het mogelijk om de deken helemaal naar jouw wens in te stellen. Al met al kan ik deze warmtedeken van Inventum zeker aanbevelen voor wie op zoek is naar comfort en gemak.

Gebruiksgemak-vooraanzicht2
.

Extra functies

Van voetwarmte tot veiligheid: maximale dekenprestaties.

Extra functies testen: welke extra functies heeft de warmtedeken en hoe goed werken ze?

Naast de vier verschillende warmtestanden heeft de Inventum HN1312V elektrische onderdeken een apart instelbare voetenzone. Dit is een onderscheidend kenmerk dat deze warmtedeken van andere onderscheidt. Het voetengedeelte kan afzonderlijk van de rest van de deken worden verwarmd zodat je nooit meer koude voeten hebt wanneer je gaat slapen. Tijdens het testen van deze extra functie werkte deze perfect. Het voetgedeelte werd binnen enkele minuten lekker warm. Het voelt heerlijk om in een warm bed te kruipen en te weten dat je voeten niet langer zullen bevriezen.

Een van de andere extra functies van de Inventum HN1312V elektrische onderdeken is de verlichte schakelaar. Deze schakelaar geeft een aangenaam sluimerlicht af, zodat je deze ’s nachts gemakkelijk kunt vinden. De schakelaar is afneembaar, wat betekent dat de deken in de wasmachine kan worden gewassen. Tijdens het testen van deze extra functie merkten we dat dit inderdaad zeer handig was als je de deken regelmatig wilt wassen. De schakelaar was gemakkelijk te verwijderen en weer aan te brengen.

Een andere extra functie van deze warmtedeken is de oververhittingsbeveiliging. Het veiligheidssysteem met sensortechnologie zorgt ervoor dat de elektrische deken automatisch wordt uitgeschakeld als deze te heet wordt. Deze functie zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust tijdens het gebruik van de deken. Tijdens het testen van deze extra functie werkten we bewust met de elektrische deken op de hoogste warmtestand met het idee om het veiligheidssysteem te testen. Tot onze geruststelling wordt de warmtedeken na twaalf uur automatisch uitgeschakeld, wat ons een extra gevoel van veiligheid gaf.

Extra functies-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is sleutelwoord warmtedeken!

Duurzaamheid is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste warmtedeken. De Inventum HN1312V elektrische onderdeken wordt geleverd met een dikke katoenen en fleece toplaag, dit verbetert de duurzaamheid van het product en zorgt voor een zacht en comfortabel slaapoppervlak. Bij het testen van deze deken hebben we ervaren dat de materialen van hoge kwaliteit zijn en hierdoor minder snel onnodige slijtage vertonen. De vezels van de stof blijven ook na herhaaldelijk gebruik hun structuur behouden en dit betekent een langere levensduur van de deken.

Een andere factor die bijdraagt aan de duurzaamheid van de Inventum HN1312V onderdeken is de oververhittingsbeveiliging. Deze functie schakelt de deken automatisch uit wanneer hij te heet wordt, waardoor de warmtedeken niet overbelast raakt. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de deken, maar zorgt er ook voor dat het veilig gebruikt kan worden gedurende lange tijd. Het veiligheidssysteem met sensortechnologie dat in de deken is ingebouwd, is een belangrijk kenmerk dat het betrouwbare en duurzame karakter van de Inventum HN1312V aantoont.

Als laatste, de wasinstructies. Het wassen van de deken kan de duurzaamheid aanzienlijk beïnvloeden. Bij het testen van de Inventum HN1312V warmtedeken hebben we zorgvuldig de wasinstructies gevolgd. De deken kan eenvoudig in de wasmachine worden gewassen op maximaal 30°C en houdt hierdoor zijn structuur en kwaliteit. Het is belangrijk om de deken niet te vaak te wassen, omdat dit dekstenen kan beschadigen en slijten. Door deze juiste manier van onderhoud en wassen kan de Inventum HN1312V deken jarenlang mee gaan.

.

Inventum hn1312v elektrische onderdeken kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Inventum HN1312V elektrische onderdeken is een knap staaltje duurzaamheid, mijn vriend. Zowel zacht als veilig door zijn dikke katoenen en fleece materialen en oververhittingsbeveiliging. Bovendien kun je de apart in te stellen voetengedeelte en verlichte schakelaar toevoegen aan de lange lijst voordelen, die hem zo gemakkelijk in gebruik maken. Laag energieverbruik en simpelweg liggend te drogen om schoon te houden. Eindconclusie: een ware aanrader voor wie haar nachten wil vullen met comfort en warmte.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo