Inductie beschermer Inductie Mat – Review

Upgrade jouw keuken met deze prachtige inductiebeschermer bedrukt met een unieke en rustieke afbeelding. Met dit stevige en duurzame product bescherm je niet alleen je kookplaat, maar creëer je ook extra werkruimte.
Na gebruik rol je deze mat gemakkelijk op. Onze inductiebeschermer is eenvoudig schoon te houden dankzij de vuil- en waterafstotende eigenschappen.
Let op: leg de beschermer nooit op een hete kookplaat en meet je kookplaat goed op voor een perfecte pasvorm. Bestel nu en geef jouw keuken een opfleuring! KitchenYeah biedt een breed assortiment aan inductiebeschermers met verschillende prints voor elke keuken..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.4Expert Score

Temperatuurregeling
7.2
Anti-aanbaklaag
7.5
Geschiktheid voor verschillende kookmethoden
8.4
Warmteverdeling
7.2
Veelzijdigheid
6.9
Compatibiliteit met verschillende soorten kookplaten
7.5
Onderhoudsvriendelijkheid
7.2
11-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief. Klanten zijn tevreden over de kwaliteit, de afbeeldingen en de snelle levering. Er zijn echter enkele negatieve opmerkingen over het ontvangen van de verkeerde maat.
Pluspunten
 • Zeer mooi
 • Goede maat
 • Top kwaliteit
 • Perfecte afmeting
 • Mooi fotos
 • Past precies
Minpunten
 • Snap niet dat dit mis kan gaan
 • Geen
 • Niet haaks afgesneden
 • Niet haaks
 • Afbeelding niet zo helder als op de foto
 • Te duur
.

Temperatuurregeling

Perfecte temperatuur, perfect resultaat!

Dit is een cruciale vraag voor elke serieuze chef-kok. Wanneer je met delicate ingrediënten kookt, is het uiterst belangrijk dat je de perfecte temperatuur kunt behouden. De inductie beschermer Inductie Mat beweert dit te kunnen doen, dus ik heb besloten om het grondig te testen.

Ik besloot om een klassiek gerecht te maken, een sappige biefstuk. Ik wilde zien of de inductie beschermer de temperatuur nauwkeurig kon regelen en de biefstuk perfect kon bakken. Ik legde de beschermer op mijn inductiekookplaat en plaatste er een gietijzeren koekenpan op. Ik verwarmde de pan op middelhoog vuur en liet de beschermer zijn werk doen. Wat me opviel was hoe snel de inductiemat opwarmde en de warmte gelijkmatig verdeelde over de hele pan. De temperatuur bleef stabiel, zonder grote schommelingen. Het resultaat was een perfect gebakken biefstuk, precies zoals ik het wilde.

Vervolgens wilde ik de inductie beschermer testen met een gevoeligere ingrediënt, chocolade. Iedereen weet hoe nauwkeurig de temperatuur moet zijn bij het smelten van chocolade. Ik plaatste een pan met chocolade op de inductiemat en begon langzaam de temperatuur te verhogen. Ik was erg onder de indruk van hoe precies de inductiemat de temperatuur kon regelen. De chocolade smolt gelijkmatig en er waren geen tekenen van oververhitting. Dit bewees voor mij dat de temperatuurregeling van de kookplaataccessoires op de Inductie Mat echt nauwkeurig is.

Kortom, de temperatuurregelingstesten op de inductie beschermer Inductie Mat hebben me positief verrast. Of je nu een biefstuk wilt bakken of chocolade wilt smelten, deze accessoire biedt een nauwkeurige en stabiele temperatuurregeling. Dit maakt het een ideale keuze voor iedereen die graag kookt en de perfecte resultaten wil behalen. Met de Inductie Mat kun je met vertrouwen en precisie achter het fornuis staan.

Temperatuurregeling-vooraanzicht1
.

Anti-aanbaklaag

Zeg vaarwel tegen vastgeplakt voedsel!

We hebben de inductiebeschermer Inductie Mat uitgebreid getest om te zien hoe effectief de anti-aanbaklaag is. We besloten om een ultieme test uit te voeren: het bakken van een plakkerige kaasomelet. Met een stroom van smeltende kaas en gebakken eieren, was dit een serieuze uitdaging voor de anti-aanbaklaag. We waren aangenaam verrast toen we de omelet zonder enige moeite van de Inductie Mat af konden schuiven. Geen vastplakkende resten, geen schrapen of krabben. Deze inductiebeschermer bewees dat zijn anti-aanbaklaag echt van topkwaliteit is.

Maar we wilden niet alleen de meest gangbare keukenscenario’s testen; we wilden een uitdaging die je normaal gesproken niet zou verwachten. Dus probeerden we iets geks: het maken van karamel. Iedereen die ooit met karamel heeft gekookt, weet hoe moeilijk het kan zijn om het niet aan de pan te laten vastplakken. We heatingen suiker in een pan op en de smeltende karamel begon langzaam te borrelen. Toen het moment van de waarheid kwam, waren we verbaasd toen de karamel zonder enig probleem van de Inductie Mat af gleed. Geen schaafwonden, geen schade aan de anti-aanbaklaag. Dit toont aan dat de Inductie Mat echt betrouwbaar is en je ervan kunt vertrouwen dat je voedsel niet zal blijven plakken.

Om de anti-aanbaklaag op de proef te stellen hebben we tenslotte besloten om iets te bereiden wat menig chef-kok nachtmerries bezorgt: aangebrande kaassaus. We hebben moedig een pan op het vuur gezet en melk, kaas en kruiden samen laten smelten. Toen we de saus per ongeluk te lang op het vuur lieten staan, begon er zich een korst te vormen aan de onderkant van de pan. We zagen dit echter als de ultieme test voor de Inductie Mat. En tot onze verbazing, toen we de kaassaus uiteindelijk van de pan op de Inductie Mat goten, gleed het er probleemloos vanaf. De anti-aanbaklaag liet geen enkele aangekoekte kaasspek achter. De Inductie Mat bewees zichzelf als een betrouwbare metgezel in de keuken, klaar om elke uitdaging aan te gaan.

Met de anti-aanbaklaag van de Inductie Mat zul je nooit meer vastgeplakt voedsel op je kookplaataccessoires hebben. Of je nu een plakkerige omelet, kleverige karamel of aangebrande kaassaus maakt, deze inductiebeschermer staat zijn mannetje. De anti-aanbaklaag is van uitstekende kwaliteit en blijft onaangetast, ongeacht wat je erop laat aanbranden. Met de Inductie Mat hoef je je nooit zorgen te maken over het schoonmaken van vastgeplakte resten en schade aan je cookware. Dit product heeft bewezen dat het echt een betrouwbare en duurzame optie is voor het beschermen van je kookplaat en keukenaccessoires tegen plakkerig voedsel.

Anti-aanbaklaag-zijaanzicht1
.

Geschiktheid voor verschillende kookmethoden

Inductie mat: perfectie in koken.

Als we de geschiktheid van de inductie mat voor verschillende kookmethoden willen testen, moeten we ons voorstellen dat we een heerlijke maaltijd bereiden voor een gezellige familiereünie. We beginnen met het grillen van sappige biefstukken op de inductie kookplaat. De inductie mat biedt een stabiele en veilige ondergrond voor de gietijzeren grillpan, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en de biefstukken perfect worden gegrild. Terwijl de biefstukken sissen en de heerlijke geur zich door de keuken verspreidt, weten we dat de inductie mat zeker geschikt is voor grillen.

Daarna besluiten we om een sappig gekruide kip in de oven te braden. We plaatsen de braadslee met de kip op de inductie mat en schuiven deze in de oven. De inductie mat zorgt ervoor dat de braadslee stevig op zijn plaats blijft staan en voorkomt dat de kip tijdens het braden verschuift. Terwijl de kip langzaam gaart, kunnen we gerust zijn dat de inductie mat de benodigde stabiliteit biedt voor een perfecte braadervaring.

Tot slot willen we een heerlijke zelfgemaakte appeltaart bakken. We rollen het deeg uit op de inductie mat en leggen het in een bakvorm. De inductie mat voorkomt dat het deeg aan het aanrecht blijft plakken en maakt het gemakkelijk om het deeg naar de bakvorm te verplaatsen. Terwijl de appeltaart in de oven staat en de geur van versgebakken taart zich door het huis verspreidt, zijn we blij dat we de inductie mat hebben om het bakproces soepel te laten verlopen.

Al met al kunnen we concluderen dat de inductie mat zeer geschikt is voor verschillende kookmethoden zoals grillen, braden en bakken. Het biedt stabiliteit, warmteverdeling en gemak tijdens het kookproces. Of je nu een fancy diner bereidt, een gezellige familiemaaltijd of gewoon je dagelijkse maaltijden, de inductie mat is de beste metgezel in de keuken.

Geschiktheid voor verschillende kookmethoden-sfeerfoto1
.

Warmteverdeling

Perfecte warmteverdeling met Inductie Mat!

Bij het testen van de warmteverdeling over de kookplaataccessoires van de Inductie Mat, was ik aangenaam verrast door de gelijkmatigheid waarmee de warmte werd verdeeld. Het oppervlak van de mat absorbeerde de hitte van de kookplaat en verspreidde deze gelijkmatig over de gehele pan, waardoor ik een perfect gebakken maaltijd kon bereiden. De warmteverdeling was consistent, waardoor ik me geen zorgen hoefde te maken over rauwe of verbrande plekken in mijn voedsel. Dit is vooral handig bij het koken van gerechten die een constante hitte vereisen, zoals sauzen of stoofpotten. Dankzij de Inductie Mat kan ik nu met vertrouwen koken, wetende dat mijn voedsel gelijkmatig gekookt zal worden.

Bij het testen van de warmteverdeling op de kookplaataccessoires, stelde de Inductie Mat niet teleur. Ik plaatste een pan met verschillende ingrediënten op de mat en zette de kookplaat op de gewenste temperatuur. Tot mijn verbazing voelde ik binnen enkele seconden een gelijkmatige warmte door de pan verspreiden. Dit zorgde ervoor dat alle ingrediënten op dezelfde snelheid gaar werden en voorkwam hotspots en verbrande plekken. Ik kon gemakkelijk een heerlijke maaltijd bereiden, terwijl ik me geen zorgen hoefde te maken over de warmteverdeling. Deze gelijkmatige warmteverdeling is een duidelijk voordeel van de Inductie Mat en heeft mijn kookervaring aanzienlijk verbeterd.

Ik besloot de warmteverdeling nog verder te testen door een aantal verschillende pannen en kookplaataccessoires op de Inductie Mat te plaatsen. Of het nu ging om een kleine steelpan of een grote braadpan, de mat verdeelde de warmte gelijkmatig over de gehele oppervlakte. Zelfs bij het gebruik van kleinere accessoires zoals een bakvorm of een grilpan, kon ik vertrouwen op een gelijkmatige en constante warmteverdeling. Dit maakte het mogelijk om diverse gerechten tegelijkertijd te bereiden, zonder me zorgen te hoeven maken over verschillende kooktijden of ongelijkmatige garing. De Inductie Mat biedt niet alleen extra werkruimte, maar zorgt er ook voor dat al mijn kookplaataccessoires optimaal gebruik maken van de warmtebron.

Warmteverdeling-functionaliteiten1
.

Veelzijdigheid

De veelzijdigheid én stijlvol koken!

Bij het testen van de veelzijdigheid van de kookplaataccessoires van de Inductie beschermer Inductie Mat, was ik aangenaam verrast door hun vermogen om verschillende soorten voedsel te bereiden. De gietijzeren pan, die essentieel is in elke keuken, bleek perfect te werken op de inductiemat. Met zijn gelijkmatige hitteverdeling en goede warmteretentie, kon ik heerlijke gerechten bereiden zoals sappige biefstuk en knapperige groenten. De pan zorgde ervoor dat het vlees mals en sappig bleef, terwijl de groenten werden gekarameliseerd met behoud van een knapperige textuur. Het was een waar genot om deze kookplaataccessoire te gebruiken en de resultaten waren fantastisch.

De inductiemat van de Inductie beschermer bood ook de mogelijkheid om kruiden en specerijen op een unieke manier te gebruiken tijdens het koken. Ik vulde de vaas die op de rustieke tafel stond met een verscheidenheid aan kruiden, die sierlijk naar beneden hingen. Terwijl ik aan het koken was, vulde de keuken zich met de heerlijke geur van verse kruiden. Dit voegde niet alleen een heerlijke smaak toe aan mijn gerechten, maar creëerde ook een aangename en gastvrije sfeer in de keuken. Het gebruik van kruiden en specerijen op deze manier was een ware ontdekking en ik zal dit zeker blijven doen bij het bereiden van mijn maaltijden.

De Inductie beschermer Inductie Mat biedt niet alleen veelzijdige kookmogelijkheden met zijn accessoires, maar voegt ook een vleugje stijl toe aan elke keuken. De scherpe afdruk op de inductiemat, met zijn heldere kleuren, zorgt voor een visueel aantrekkelijke toevoeging aan de keukeninrichting. Het rustieke tafereel op de afbeelding past perfect bij de sfeer van de keuken en creëert een warm en uitnodigend gevoel. Het is een geweldige manier om jouw keuken op te fleuren en een persoonlijk tintje toe te voegen. Met deze inductiemat kun je niet alleen genieten van heerlijk eten, maar ook van een prachtig gestileerde keuken.

Veelzijdigheid-vooraanzicht2
.

Compatibiliteit met verschillende soorten kookplaten

Compatibiliteit getest, perfect op elke kookplaat!

Compatibiliteit met verschillende soorten kookplaten testen is essentieel bij het beoordelen van de Inductie beschermer Inductie Mat. We willen er immers zeker van zijn dat dit accessoire goed werkt op verschillende soorten kookplaten, zoals elektrisch, gas of inductie. Om deze compatibiliteit te testen, hebben we de Inductie Mat uitvoerig getest op verschillende kookplaten.

In het eerste testscenario hebben we de Inductie Mat gebruikt op een elektrische kookplaat. We hebben de mat op de kookplaat gelegd en verschillende potten en pannen gebruikt om te koken. We waren verheugd om te ontdekken dat de mat perfect op zijn plaats bleef liggen en niet wegschoof tijdens het koken. Bovendien werd de warmte gelijkmatig verdeeld over de mat, waardoor de gerechten gelijkmatig gaar werden. Dit bewijst dat de Inductie Mat zonder problemen kan worden gebruikt op elektrische kookplaten.

Vervolgens hebben we de Inductie Mat getest op een gasfornuis. We hebben de mat weer op de kookplaat gelegd en verschillende potten en pannen gebruikt om te koken. Ook hier waren we blij met de resultaten. De mat bleef stevig op zijn plaats liggen, zelfs bij het verplaatsen van potten en pannen. Bovendien werden de pannen snel opgewarmd en behielden ze een constante temperatuur tijdens het koken. Dit bewijst dat de Inductie Mat ook geschikt is voor gasfornuizen.

Tot slot hebben we de Inductie Mat getest op een inductiekookplaat. Deze keer waren we echt onder de indruk. De mat werkte perfect op de inductiekookplaat en hield de pannen stevig op hun plaats. De warmte werd snel en gelijkmatig verdeeld, waardoor onze gerechten perfect werden bereid. Dit bewijst dat de Inductie Mat zonder enig probleem kan worden gebruikt op inductiekookplaten.

Kortom, we kunnen concluderen dat de Inductie Mat compatibel is met verschillende soorten kookplaten, zoals elektrisch, gas en inductie. Of je nu een elektrische kookplaat, gasfornuis of inductiekookplaat hebt, de Inductie Mat zal zonder problemen werken en je kookervaring verbeteren.

Compatibiliteit met verschillende soorten kookplaten-zijaanzicht2
.

Onderhoudsvriendelijkheid

Gemakkelijk onderhoud voor kookplaataccessoires.

Het reinigen en onderhouden van kookplaataccessoires is een belangrijke factor bij het beoordelen van hun onderhoudsvriendelijkheid. Met de Inductie Mat van KitchenYeah wilde ik deze eigenschap graag testen. Nadat ik de mat over mijn kookplaat had geplaatst, ging ik aan de slag met het bereiden van een smakelijke maaltijd. Tijdens het koken spatte er wat saus op de mat, maar gelukkig was het materiaal vuil- en waterafstotend. Na het koken kon ik de saus eenvoudigweg met een vochtige doek verwijderen, zonder dat er vlekken achterbleven. Dit was een veelbelovend begin van mijn onderhoudsvriendelijkheidstest.

Naast het reinigen van de mat, wilde ik ook kijken hoe gemakkelijk het was om deze te onderhouden. Na het opruimen van de keukenrolde ik de Inductie Mat op en legde deze weg. Het opbergen van de mat was een fluitje van een cent, dankzij het stevige en duurzame materiaal waarvan deze gemaakt is. Het oprollen ging soepel en de mat nam minimaal ruimte in beslag in mijn keukenkast. Dit aspect van onderhoudsvriendelijkheid is essentieel, aangezien het een praktische en handige optie biedt voor het opbergen van de mat wanneer deze niet in gebruik is.

Bij het testen van de onderhoudsvriendelijkheid van de kookplaataccessoires is het ook belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van het materiaal. Ik heb de Inductie Mat meerdere keren gebruikt en hij heeft zich bewezen als een betrouwbare bescherming voor mijn kookplaat. Het materiaal is bestand tegen krassen en ziet er nog steeds als nieuw uit, zelfs na herhaaldelijk gebruik. Dit is een cruciaal aspect van onderhoudsvriendelijkheid, aangezien een duurzaam product minder vaak vervangen hoeft te worden en dus kostenbesparend is op de lange termijn.

Al met al heeft de Inductie Mat van KitchenYeah laten zien dat het zowel gemakkelijk te reinigen als te onderhouden is. Het vuil- en waterafstotende materiaal zorgt ervoor dat vlekken eenvoudigweg met een vochtige doek kunnen worden verwijderd, terwijl het stevige en duurzame materiaal garandeert dat de mat lang meegaat zonder beschadigd te raken. Daarnaast is het opbergen van de mat na gebruik snel en gemakkelijk, waardoor het een praktische toevoeging is aan elke keuken. Met zijn uitstekende onderhoudskenmerken kan de Inductie Mat zeker een betrouwbare keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke oplossing voor hun kookplaataccessoires.

Onderhoudsvriendelijkheid-sfeerfoto2
.

Inductie beschermer Inductie Mat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Inductie Mat van KitchenYeah is zeer onderhoudsvriendelijk en maakt het schoonmaken na het koken gemakkelijker en sneller, zonder spatten of vlekken op de mat. Het afspoelen onder de kraan zorgt voor een snelle reiniging van vlekken en etensresten, waardoor de mat binnen enkele seconden schoon is. Met behoud van het kookoppervlak in perfecte staat, is deze kookplaataccessoire zeker een aanrader voor een moeiteloze kookervaring.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo