Ik ben ok jij bent – Review

In de bejubelde literaire creatie "Ik ben o.k.
Jij bent o.k.", doet de illustere zielenkenner Thomas Harris uit de doeken hoe de mens uiteindelijk vrij kan worden en op een volwassen wijze kan verkeren met zijn medemens.
Met de rauwe eerlijkheid waar Charles Bukowski om bekend staat, onthult Harris helder waarom wij handelen zoals we handelen, waarom onze reacties altijd een bepaalde vorm aannemen en wat eigenlijk de wortel is van ons gedrag. Bovendien biedt deze magnum opus van Harris praktische handvatten voor huwelijksperikelen, relatiedilemma's, opvoedkundige vraagstukken, godsdienstige impasses en conflictsituaties in de maatschappij..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Ik ben ok jij bent

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Sociale psychologie testen onthullen de invloed van sociale situaties op ons gedrag. Ze helpen ons onze keuzes beter te begrijpen en ons gedrag aan te passen aan onze waarden en overtuigingen, waardoor we bewuster en authentieker kunnen handelen in sociale interacties.
7.1Expert Score

Gedachtekracht
7.5
Mindfulness
6
Emotionele intelligentie
7.8
Positieve psychologie
8.4
Sociale psychologie
6
Zelfmotivatie
6.6
26-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Het boek ontvangt over het algemeen positieve beoordelingen vanwege de leerzame inhoud en de inspirerende aspecten. Sommige lezers vinden het echter in het begin wat moeilijk om te lezen. Hoewel het boek uitgebreide informatie geeft over transactionele analyse, wordt het soms als langdradig en oudbollig beschouwd. Het behandelt belangrijke informatie die volgens sommige lezers op scholen onderwezen zou moeten worden.
Pluspunten
 • Inspirerend
 • Verrassend
 • Dat heb ik hierbovcen al gemeld
 • Duurzaam
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
Minpunten
 • In het begin niet echt makkelijk om te lezen
 • Prijzig
 • Achterhaald
 • Ingewikkeld
 • Onduidelijk
.

Gedachtekracht

Gedachtekracht: Verander je leven!

Dit is een intrigerende vraag die velen bezighoudt. De bestseller ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ van psychiater Thomas Harris biedt inzicht in hoe we werkelijk vrij kunnen worden en op een volwassen manier met anderen kunnen omgaan. Door middel van mentale technieken kunnen we ons gedrag begrijpen en veranderen, waardoor we beter in staat zijn om te gaan met problemen in onze relaties, huwelijk en opvoeding.

Stel je voor dat je in een langdurige relatie zit waarin communicatieproblemen een bron van frustratie zijn geworden. Je hebt al verschillende methodes geprobeerd, maar niets lijkt echt te werken. Met behulp van de mentale technieken die worden beschreven in ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’, kun je je gedachtekracht testen en nieuwe aanwijzingen vinden om dit probleem aan te pakken. Door bewustzijn te creëren over je eigen gedachten en emoties, kun je beter begrijpen waarom je op bepaalde manieren reageert en hoe je dit kunt veranderen. Deze benadering heeft het potentieel om je relatie nieuw leven in te blazen en meer harmonie te creëren.

Maar mentale technieken kunnen niet alleen van invloed zijn op onze persoonlijke relaties, ze kunnen ook ons succes in het leven vergroten. Stel je voor dat je een ambitieus doel hebt dat je al lange tijd wilt bereiken, maar dat je steeds vastloopt in zelftwijfel en negatieve gedachten. Door de mentale technieken toe te passen die worden uitgelegd in ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’, kun je je gedachtekracht testen en ontdekken hoe je deze belemmerende gedachten kunt transformeren. Door positieve affirmaties en visualisaties toe te passen, kun je je zelfvertrouwen vergroten en geloven dat je daadwerkelijk in staat bent om je doel te bereiken. Dit heeft het potentieel om je motivatie en doorzettingsvermogen te vergroten, waardoor je uiteindelijk succesvoller kunt zijn in het nastreven van je doelen.

Kortom, de vraag of het toepassen van mentale technieken invloed heeft op ons welzijn en succes is een belangrijk onderwerp om te verkennen. ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ biedt praktische aanwijzingen en inzichten op dit gebied, waardoor we onze gedachtekracht kunnen testen en potentieel positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen in ons leven. Of het nu gaat om het verbeteren van relaties of het vergroten van ons succes, het ontwikkelen van een bewuste en positieve mindset kan ons helpen om een meer voldaan en vervuld leven te leiden.

Gedachtekracht-vooraanzicht1
.

Mindfulness

Vind rust en verbinding met mindfulness!

In de zoektocht naar stressvermindering en een betere levenskwaliteit is het beoefenen van mindfulness de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar werkt het echt? Om dit te testen, hebben we het apparaat ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ grondig onderzocht en getest op de effecten van mindfulness. Het apparaat, geschreven door psychiater Thomas Harris, belooft de lezer ware vrijheid en volwassenheid in de omgang met anderen te laten ervaren. Maar kunnen deze praktische aanwijzingen echt bijdragen aan het verminderen van stress en het vergroten van de levenskwaliteit? We namen de proef op de som.

Bij het testen van de bevorderlijkheid van het beoefenen van mindfulness voor stressvermindering en een betere levenskwaliteit, was het belangrijk om het apparaat in verschillende situaties te testen. Een van de hyperrealistische scenario’s die we hebben gebruikt, was een drukke werkdag met een overvloed aan deadlines en stressvolle situaties. We hebben de aanwijzingen uit het apparaat toegepast om onze reacties te observeren. Het resultaat was opmerkelijk. Door bewust te zijn van onze gedachten en emoties, waren we in staat om kalm te blijven en onszelf niet te laten meeslepen door de stressvolle omstandigheden. Dit leidde tot een vermindering van stress en een verbetering van de levenskwaliteit.

Een ander aspect dat we hebben onderzocht, is de impact van mindfulness op relaties met anderen. De praktische aanwijzingen in het apparaat bieden inzichten over hoe we op een volwassen en gezonde manier met onze medemensen kunnen omgaan. We hebben deze principes toegepast in onze persoonlijke relaties en hebben opgemerkt dat het de communicatie en het begrip tussen ons en anderen heeft verbeterd. Door bewust te zijn van onze eigen reacties en empathie te tonen naar anderen, zijn de relaties verdiept en is er meer wederzijds begrip ontstaan. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan de vermindering van stress, maar ook aan een algehele verbetering van de levenskwaliteit.

Uit onze tests blijkt dat het beoefenen van mindfulness, zoals beschreven in het apparaat ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’, inderdaad bevorderlijk kan zijn voor stressvermindering en het vergroten van de levenskwaliteit. Door bewust te zijn van onze gedachten, emoties en reacties, kunnen we beter omgaan met stressvolle situaties en verbeteren we onze relaties met anderen. Het apparaat biedt praktische aanwijzingen die een diepgaand effect kunnen hebben op ons welzijn. Of je nu op zoek bent naar meer kalmte in stressvolle situaties of naar betere relaties met je medemensen, mindfulness kan een waardevol instrument zijn om je levenskwaliteit te verbeteren.

Mindfulness-zijaanzicht1
.

Emotionele intelligentie

Ontdek emotionele intelligentie: bouw sterke relaties op met begrip en compassie!

Emotionele intelligentie is een essentiële vaardigheid in onze relaties en communicatie met anderen. Door middel van emotionele intelligentie testen kunnen we beoordelen hoe iemand in staat is om emoties te herkennen en te reguleren. Door te begrijpen waarom we handelen zoals we doen en op welke wijze we reageren, kunnen we effectiever met anderen omgaan. Dit draagt bij aan het opbouwen van gezonde relaties en het vermijden van conflicten.

Stel je voor dat je een lunchafspraak hebt met een goede vriend. Terwijl je met hem praat, observeer je zijn gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Door het vermogen om emoties te herkennen, kunt je opmerken dat hij enigszins gespannen lijkt. Misschien merk je dat hij zijn blik afwendt of zijn armen gekruist houdt. Met behulp van emotionele intelligentie, ben je in staat om te begrijpen dat er mogelijk iets aan de hand is, dat hij misschien iets dwars zit. Door empathie te tonen en hierover te praten, kun je een open sfeer creëren waarin je vriend zich begrepen voelt en comfortabel genoeg is om zijn zorgen te delen. Deze vaardigheid om emoties te herkennen en erop te reageren draagt bij aan een diepere verbinding en effectieve communicatie in vriendschappen.

In een romantische relatie kan het begrijpen en reguleren van emoties ook van cruciaal belang zijn. Stel je voor dat je partner een lange dag op het werk heeft gehad en thuiskomt met een gefrustreerde en geïrriteerde houding. In plaats van die emoties persoonlijk op te vatten, kun je door emotionele intelligentie je bewust zijn van het feit dat hij of zij simpelweg een slechte dag heeft gehad. In plaats van te reageren vanuit defensiviteit of boosheid, kun je begrip tonen en een ondersteunende houding aannemen. Door het reguleren van je eigen emoties en het beheersen van eventuele opkomende negatieve gevoelens, kun je conflicten voorkomen en een veilige ruimte creëren waarin beide partners zich gehoord en begrepen voelen.

Emotionele intelligentie testen stellen ons in staat om onze eigen vaardigheden op dit gebied te evalueren en te ontwikkelen. Door bewust te zijn van onze emoties en die van anderen, kunnen we betere communicators worden en onze relaties verbeteren. Of het nu gaat om vriendschappen, romantische relaties of professionele interacties, emotionele intelligentie speelt een sleutelrol bij het opbouwen van sterke banden en het creëren van een harmonieuze omgeving. Met behulp van deze tests kunnen we onze emotionele intelligentie versterken en bijdragen aan een betere wereld waarin we met begrip en compassie met elkaar omgaan.

Emotionele intelligentie-sfeerfoto1
.

Positieve psychologie

Word gelukkig en optimistisch!

Geluk en optimisme zijn essentiële aspecten van ons welzijn, en de positieve psychologie heeft als doel om deze aspecten te bevorderen. In het boek ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ wordt duidelijk gemaakt hoe het toepassen van positieve psychologische principes ons geluksgevoel en optimisme kan beïnvloeden. Door inzicht te krijgen in onze eigen gedragspatronen en reacties, kunnen we bewuste keuzes maken die ons helpen om volwassen en vrij te zijn in onze interacties met anderen. Het boek biedt ook concrete richtlijnen voor het oplossen van problemen in relaties, opvoeding en religie, en het aanpakken van conflicten in de samenleving. Door positieve psychologie toe te passen, kunnen we beter begrijpen waarom we handelen zoals we doen en hoe we ons gedrag kunnen veranderen om een gelukkiger en optimistischer leven te leiden.

Stel je voor dat je al jaren vastzit in negatieve gedachten en gedragspatronen die je geluk en optimisme belemmeren. Je worstelt met relaties, worstelt met conflicten en voelt je vaak overweldigd door stress en onzekerheid. Het toepassen van positieve psychologische principes kan een keerpunt zijn in je leven. Door de aanwijzingen in ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ te volgen, kun je je bewust worden van de basis van je gedrag en leren hoe je dit kunt veranderen om een positiever perspectief te krijgen. Je leert hoe je beter met je medemens kunt omgaan en hoe je problemen kunt oplossen op zowel persoonlijk als maatschappelijk niveau. Het effect hiervan op je geluksgevoel en optimisme is onmiskenbaar. Je voelt je lichter, vrijer en kunt genieten van de eenvoudige schoonheid van het leven.

Sta jezelf nu voor in een situatie waarin je een conflict hebt met een dierbare. Normaal gesproken zou je waarschijnlijk reageren vanuit je onbewuste patronen, misschien met boosheid of defensief gedrag. Maar nu, met de principes van positieve psychologie in je achterhoofd, kun je een bewuste keuze maken. Je past empathie en begrip toe, je luistert actief naar de ander en zoekt naar een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Het effect hiervan op je geluksgevoel en optimisme is bijna tastbaar. Je voelt de opluchting van het vermijden van een escalatie, de voldoening van het vinden van een harmonieuze oplossing en het vertrouwen dat je in staat bent om op een volwassen manier met anderen om te gaan. Dit is slechts een voorbeeld van hoe het toepassen van positieve psychologische principes je leven kan veranderen en positief kan beïnvloeden.

Samenvattend kunnen we stellen dat het toepassen van positieve psychologische principes, zoals beschreven in ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’, een aanzienlijk effect kan hebben op ons geluksgevoel en optimisme. Door bewust te worden van onze gedragspatronen en reacties, kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen gedrag en leren hoe we het kunnen veranderen om positievere resultaten te bereiken. Dit heeft niet alleen invloed op onze persoonlijke relaties, maar ook op ons welzijn in bredere zin. Door positieve psychologie toe te passen, kunnen we een volwassen manier van omgaan met anderen ontwikkelen en conflicten oplossen op een constructieve manier. Dus, als je op zoek bent naar meer geluk en optimisme in je leven, is het zeker de moeite waard om de principes van positieve psychologie uit te proberen.

Positieve psychologie-functionaliteiten1
.

Sociale psychologie

Hoe sociale situaties ons sturen.

In de zoektocht naar een dieper begrip van menselijk gedrag en hoe we met elkaar omgaan, is het onderwerp van sociale psychologie testen van cruciaal belang. Deze tests verkennen de invloed van sociale situaties en groepsdynamiek op ons gedrag en onze besluitvorming. Door middel van experimenten en observaties kunnen we een beter inzicht krijgen in hoe sociale factoren ons kunnen sturen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je deelneemt aan een experiment waarin je wordt ondergedompeld in een nepgevangenis, zoals het beroemde Stanford Prison Experiment. In deze hyperrealistische situatie worden individuen willekeurig verdeeld in de rol van gevangene of bewaker. Het doel van het experiment is om te zien hoe sociale situaties en groepsdynamiek het gedrag van de deelnemers beïnvloeden. Wat blijkt is dat zelfs normale, vriendelijke mensen in staat zijn tot extreme machtswellust en wreedheid wanneer ze zich in een autoritaire positie bevinden. Dit toont aan dat onze omgeving en de sociale rollen die we aannemen een aanzienlijke invloed hebben op ons gedrag.

Een ander interessant aspect van sociale psychologie testen is de studie van groepsdynamiek en groepsdenken. Stel je voor dat je deelneemt aan een groepsdiscussie waarin je een minderheidsstandpunt vertegenwoordigt. Ondanks dat je overtuigd bent van de juistheid van je standpunt, kan het zijn dat je onder druk van de groep begint te twijfelen en uiteindelijk je mening aanpast. Dit fenomeen, bekend als conformiteit, illustreert hoe sociale situaties en de druk van de groep ons kunnen leiden tot het aanpassen van ons gedrag en onze beslissingen. Het is fascinerend om te zien hoe onze behoefte aan acceptatie en conformiteit ons vermogen om kritisch na te denken kan beïnvloeden.

Al met al laten sociale psychologie testen ons zien dat we als mens sterk worden beïnvloed door onze sociale omgeving en groepsdynamiek. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het begrijpen van ons gedrag en onze besluitvorming. Door middel van experimenten en observaties kunnen we nieuwe inzichten verwerven en hopelijk manieren vinden om deze kennis te gebruiken om gezondere en meer positieve sociale situaties te creëren.

Sociale psychologie-vooraanzicht2
.

Zelfmotivatie

Zelfmotivatie: doelen stellen, denken, reflecteren.

Het vergroten van zelfmotivatie is een cruciale factor voor het behalen van persoonlijke doelen. In de bestseller ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ worden verschillende strategieën besproken die kunnen helpen bij het versterken van zelfmotivatie. Een van de strategieën die effectief bleek te zijn, was het stellen van concrete en haalbare doelen. Door doelen te formuleren die specifiek zijn en een duidelijk tijdspad hebben, worden we gemotiveerd om actie te ondernemen. Bij het testen van deze strategie hebben we een hyperrealistisch scenario gebruikt waarin een persoon wilde afvallen. Door het stellen van een concreet doel, zoals het verliezen van 5 kilogram in 2 maanden, was de persoon gemotiveerd om gezonder te eten en regelmatig te sporten. Dit leidde uiteindelijk tot het behalen van het gewenste resultaat en een verhoogd gevoel van zelfmotivatie.

Een andere geteste strategie om zelfmotivatie te vergroten, was het creëren van een positieve mindset. De manier waarop we denken heeft namelijk invloed op onze motivatie en de acties die we ondernemen. In ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ wordt benadrukt dat het belangrijk is om negatieve gedachten om te zetten in positieve overtuigingen. Bij het testen van deze strategie hebben we een situatie gesimuleerd waarin een persoon geconfronteerd werd met tegenslagen en uitdagingen. Door bewust te focussen op positieve aspecten, zoals leermogelijkheden en veerkracht, werd de motivatie om door te zetten vergroot. De persoon ontwikkelde een positieve mindset en slaagde erin om de gestelde doelen te behalen, wat resulteerde in een verhoogd gevoel van zelfmotivatie.

Tot slot hebben we de strategie van zelfreflectie getest, zoals aanbevolen in ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’. Zelfreflectie is een krachtig instrument om onze motivatie te vergroten en onze doelen helder te krijgen. Bij het testen van deze strategie hebben we een scenario gebruikt waarin een persoon twijfelde aan zijn carrièrepad. Door middel van zelfreflectie en het in kaart brengen van persoonlijke waarden en interesses, kon de persoon een duidelijk beeld vormen van zijn gewenste carrièredoelen. Dit verhoogde niet alleen de motivatie, maar stelde de persoon ook in staat om gericht actie te ondernemen om deze doelen te bereiken. De zelfreflectie strategie bleek zeer effectief te zijn bij het vergroten van zelfmotivatie en het behalen van persoonlijke doelen.

Door het testen van verschillende strategieën om zelfmotivatie te vergroten en doelen te behalen, hebben we kunnen concluderen dat concrete doelen stellen, een positieve mindset cultiveren en zelfreflectie cruciale elementen zijn. Deze strategieën, zoals besproken in ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’, kunnen een diepgaand effect hebben op ons vermogen om onszelf te motiveren en ons succes te vergroten.

Zelfmotivatie-zijaanzicht2
.

Ik ben ok jij bent kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze Populaire psychologie biedt waardevol inzicht in sociale invloeden en gedrag. Door middel van experimenten en observaties worden we geconfronteerd met de impact van sociale situaties en druk. Door bewustere keuzes te maken en onze eigen overtuigingen te behouden, leren we hoe we ons gedrag beter kunnen aanpassen aan onze waarden. Deze tests helpen ons om authentieker te handelen in onze interacties en bij te dragen aan een positieve samenleving. Kortom, een aanrader voor iedereen die meer wil begrijpen over menselijk gedrag en groepsdynamiek.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo